ד"ר שפירא הוא מחלוצי האולטרה-סאונד בארץ ובעולם ומהראשונים שהחלו לבצע בדיקות מי שפיר כשהחדרת המחט מונחית ע"י האולטרה-סאונד (1981). עד אז, הניקורים בוצעו באופן עיוור. מכשירי אולטרה-סאונד היו בבתי חולים ספורים ורופאים מיומנים במקצוע היו עוד פחות.
ד"ר שפירא ביצע עד היום למעלה מעשרת אלפים בדיקות מי שפיר וכמו כן מאות פעולות מונחות אולטרה-סאונד מורכבות יותר (ביופסיות בעוברים, לקיחת דגימות דם לעובר ועוד). נשים שחזרו לבדיקת מי שפיר בהריון שלישי ורביעי, סיפרו לד"ר שפירא שהיכרותן הראשונה אתו היתה כשהן עצמן היו העובר ואת הדיקור הוא ערך לאימן.
ב-1980 הוא החל לעשות "סקירת מערכות" בעוברים. ב-1981 החל לבצע בדיקות לב של עוברים (אקו-לב עובר) כשבכל העולם היו פחות מ-10 אנשים שעסקו בכך. בכל שנה היתה הקבוצה המצומצמת נפגשת בחו"ל כדי להחליף מידע. בארץ היה ד"ר שפירא היחידי במשך מספר שנים שבצע אקו-לב עוברי. מדובר על איבחון מדויק של מומי לב בתקופה שבה היו מסמנים "לב תקין" כי ראו אותו פועם. למעשה, כשהחל ד"ר שפירא לבצע אקו לב דו-ממדי של עוברים, היו רק 5 יחידות בארץ שכבר ביצעו את הבדיקה בלב של מבוגרים.
"סקירת מערכות" זהו מושג שד"ר שפירא טבע אותו ועד היום הוא מוביל את אנשי המקצוע לשימוש נכון במושגים הקשורים למקצוע, הן בהרצאותיו והן ב"פינת הלשון" שהוא עורך באתר החברה לאולטרה-סאונד.
במוסף "הטובים ביותר" שמפרסם עיתון "מעריב" אחת לשנה, מופיע ד"ר שפירא בין עשרת הטובים ביותר בתחום "גינקולוגיה אולטרה-סאונד", החל מפרסום המוסף הראשון ובכל השנים ברציפות, עד היום הזה.
בעשור האחרון היה ד"ר שפירא מהחלוצים בבדיקת האולטרה-סאונד התלת ממדי ומצגותיו מוכרות היטב בקרב ציבור העוסקים במקצוע. ד"ר שפירא מוזמן לעתים קרובות להרצות על נושא התלת מימד ובדיקות אקו-לב העובר במדינות רבות, החל ממדינות המערב (כמו ארה"ב) ועד למדינות העולם השלישי (כמו הודו). בהרצאות אלה, אוהב ד"ר שפירא לא רק את הצד הרפואי הטהור אלא גם להציג את הצד המהנה אותו ואת בני הזוג.
אהבתו לפיסיקה ולמקצועות ההנדסה יחד עם ההכשרה הטכנולוגית שקבל בטכניון איפשרו לו, במקביל לעיסוק הרפואי, להתמסר לייעוץ גם בצד התעשייתי של פיתוח מכשירי אולטרה-סאונד. ב-1983 הוא החל לעבוד כיועץ לחברת "אלסינט" שייצרה מכשירי אולטרה-סאונד בארץ, המשיך בכך כשהפכה לחברת "דיאסוניקס" ובשנים האחרונות הוא יועץ ליצרנית האולטרה-סאונד הגדולה בעולם, ג'נרל אלקטריק (GE), גם במפעל בחיפה וגם במפעל של GE באוסטריה. מפעל זה מייצר את המכשירים התלת ממדיים שהפופולריות שלהם הולכת וגוברת.
ד"ר שפירא הוא ממייסדי החברה הישראלית לאולטרה-סאונד במיילדות וגינקולוגיה, שימש ומשמש גם היום כחבר ועד החברה והיה אף יושב ראש החברה. החברה מאגדת את הרופאים העוסקים במקצוע ובנוסף לפעילותה המדעית, מנסחת החברה, באמצעות איגוד הגינקולוגים, את "ניירות העמדה" אשר קובעים את הסטנדרטים של הבדיקות המבוצעות על ידי הרופאים.
בשנת 2004 ייסד ד"ר שפירא קורסים של שנתיים, אותם הוא ממשיך לרכז עד היום, במסגרת לימודי המשך של הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. קורסים אלה מיועדים לרופאים גינקולוגים המעוניינים ללמוד את מקצוע האולטרה-סאונד. קורס אוניברסיטאי יסודי וממושך כגון זה לא מוכר לנו במקומות אחרים בעולם. בקורס זה מנחיל ד"ר שפירא לרופאים גם את הידע והניסיון הרב שצבר בבדיקות מי שפיר.
לפרטים נוספים וקביעת תור ניתן לפנות לד"ר שפירא בטלפונים: 04-8389022, 04-8370387, פקס: 04-8381706