דוקטור PhD בתזונה וריפוי טבעי. עורך ומוציא לאור של הרבעון 'תזונה פלוס' וספרים בנושאי תזונה, ריפוי טבעי הוליסטי, חקלאות אורגנית ואקולוגיה.
תחומי התמחות: תזונה נכונה, תוספים, צמחי מרפא, צמחי בר אכילים ועוד.
30 שנות ניסיון בריפוי טבעי של מחלות ובעיות בריאות שונות: סוכרת, מחלות לב, סרטן, מחלות מפרקים, אלרגיות, התמכרויות, בעיות נפשיות ועוד. אחוזי ריפוי גבוהים.
שיטת הטיפול: משלבת התאמת מזון שלם וטבעי, לפי המצב הבריאותי, מתן תוספים של ויטמינים, מינרלים, צמחי מרפא ובמידת הצורך גם צמחי בר אכילים.
התיאוריה העומדת מאחורי טיפול זה מסתמכת על התנסות ומחקרים הנערכים בעולם. הדרך הטובה ביותר להישאר בריא או להבריא ממחלות קיימות היא אימוץ הרפואה הביולוגית, לפיה יש, עד כמה שניתן, לטפל באדם עם חומרים השייכים לביולוגיה שלו. ישנם חומרים שאינם רכיבי תזונה הכרחיים אך הם בעלי ערך בריאותי רב, ברכיבים אלו יש חומרים נוגדי חימצון השומרים על הגוף מפני מחלות והזדקנות בטרם עת. חומרים אלו מצויים בירקות, פירות, תבלינים, גרעינים, ואגוזים לא קלויים. חומרים אלו נשללו מן המזון המעובד, המלוטש והמתועש המקובל היום. צריכה קבועה של מזון מתועש פוגעת בבני אדם גופנית ונפשית. סרטן, מחלות לב, סוכרת, ירידה במסת העצמות ודלקות מפרקים לסוגיהן מצויים כמעט בכל בית. עם תזונה לא נכונה גם מוחו של האדם נפגע והוא עלול להיות מדוכא, תוקפני או מופרע. באשר לחולים קשים, אודה שלפעמים, לאחר שינוי תזונתי מתאים, אני עצמי מופתע לראות עד כמה אנשים שנחשבו לאבודים חוזרים לבריאות ולחיים.
ארבעת ספריו של ד"ר מרדכי הוכברג:
מורה דרך לתזונה טבעית - תפקידי מרכיבי המזון השונים בגוף וכללים לתזונה נכונה לשם שמירת הבריאות ולריפוי. מחלות לב וכלי דם - מניעה וריפוי בדרכים טבעיות - מזונות, תוספים, צמחי מרפא, פעילות גופנית ושיטות נוספות למניעה ולטיפול במחלות לב וכלי דם, יתר לחץ-דם ואירוע מוחי. מניעת סרטן וריפויו בדרכים טבעיות - איך למנוע ואיך לרפא סרטן עם מזון מתאים, תכשירים וטיפולים טבעיים. לבלום את הסוכרת בדרכים טבעיות - תזונה, תוספי מזון וצמחי מרפא למניעה ולטיפול בסוכרת. את הספרים ניתן להשיג ישירות אצלנו בהנחה וכן בחנויות הספרים המובחרות. כמו כן ניתן לרכוש אצלנו מנוי למגזין "תזונה פלוס".
ברבעון "תזונה פלוס" מאמרים מגוונים בנושאי תזונה, ריפוי הוליסטי וגם איכות הסביבה. המאמרים מתבססים על מחקרים עדכניים ומביאים את הידע ואת החידושים האחרונים אודות שימוש במזון, רכיבי תזונה וצמחי מרפא לשם מניעה וטיפול בבעיות בריאות שונות. כתב העת קיים זו השנה ה- 20 ונשלח למנויים, שהם קהל של שוחרי בריאות, מרפאים טבעיים, דיאטניות, רופאים, אחיות וכו'.