סטיביה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/02/2003 | 07:27 | מאת: דרורה

שלום רב אולי שאלה זו נשאלה כבר אך עדיין הנושא מאוד לא ברור ואודה מאוד על תשובה מפורטת: לגבי הממתיק הטיבעי סטיביה: בהתאם למאמר שנמצא בקישור לאתר "ma-tok" (של חולי הסכרת) , נאמר כי סטיביה הינו ממתיק טיבעי, מתוק כ פי 600 מסוכר , אינו מהווה בעיה לסכרתיים, לא ראיתי בעיה של תופעות לוואי ובנוסף הוא חסר קלוריות לחלוטין כי איננו מתעכל בגוף , וגם אין בעיה להישתמש בו בבישול אפיה וכ"ו אם כן מדוע הוא איננו נמצא בשימוש נירחב במוצרי מזון וביכלל לקניה בחנויות בימקום ממתיקים מלאכותיים אחרים שחלקם אף לא טיבעיים ובעלי ערך קלורי?? למה מחכים עם ממתיק זה , הוא נישמע כממתיק האידיאלי וכתחליף אידיאלי לסוכר ביכלל אודה מאוד מאוד על תשובה מפורטת שתבהיר את נושא ממתיק זה ואת נושא מתי משתמשים בסוגים שונים של ממתיקים ביכלל - מה השיקולים בשימוש בממתיק מסויים על פני אחר? אבל אודה על פירוט נירחב עד כמה שניתן אודות הסטיביה והשימוש בו תודה (וגם אם זה כבר נישאל אנא אודה על תשובה חוזרת ומסכמת וסוף סוף שתבהיר את נושא זה)

לקריאה נוספת והעמקה

דרורה שלום! אף כי הסטיביה עושה רושם כממתיק האולטימטיבי (ואולי היא אכן כזו), היא הוכרזה כבלתי בטוחה לשימוש כממתיק מלאכותי בארה"ב ע"י ה - FDA. כך גם באירופה. מסתבר שעדיין חסר מידע לגבי הבטיחות שבשימוש במוצר זה. אינני מכירה את עמדתו של משרד הבריאות בנושא אך אנסה לברר זאת (בד"כ "מיישרים קו" עם העמדות האמריקאיות). ממה שקראתי בנושא אני מתרשמת שיש לא מעט פוליטיקה בתחום וייתכן והיא זו שמפריעה לאישור הסטיביה. בכל מקרה אנו כאנשי מקצוע מחכים לאישור כל הגורמים המקובלים והאחראיים לפני שנמליץ על מוצר כזה או אחר. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית