פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
15/07/2007 | 20:50 | מאת: חגי

שלום האם אפשר או רצוי להתחיל לתת שמן פשתן לילד בגיל שנה . כחלק מתוסף החיוני להתפתחות

17/07/2007 | 22:37 | מאת:

שלום חגי, עלי לברר את התשובה עם דיאטנית ילדים, ואשתדל לחזור אליך בהקדם. בברכה, דנה

20/07/2007 | 18:27 | מאת: חגי

תודה רבה על התגובה . אני ימתין.

22/07/2007 | 11:25 | מאת:

שלום חגי, לאחר התייעצות עם דיאטנית ילדים, הובהר לי כי אין כל המלצה לצריכת שמן פשתן, כמקור לאומגה 3, הואיל וחומצות השומן בזרעי פשתן אינן משתוות לאלו שבשמן דגים, ולכן אין כל המלצה או צורך ללצרוך שמן פשתן. גם שמן דגים לא הכרחי או חיוני, אך ניתן לשלבו בתפריט בגיל מאוחר יותר. בברכה, דנה

15/07/2007 | 17:00 | מאת: נועם

אני מחפש מחקרים אחרונים ומה הממצאים לגבי עודף לקיחת חלבון. מאוד חשוב לי המחקר עצמו ולא רק ה"שורה התחתונה" אמח מאוד אם תפנו אותי למחקרים כאלו. ואם תוכלו לרשום מה יעוד לכם על הנושא הכי עדכני. תודה מראש נועם.

שלום נועם, לדאבוני לא אוכל לעזור לך עם מחקרים ומאמרים רלוונטים, הואיל ואלו דורשים רישום למאמרים באינטנרט, ואינם פתוחים לקהל הרחב. נכון להיום אין מחקר ממשי עדכני שבחן לאורך זמן את ההשפעות של דיאטות אלו, לרוב המחקרים נמשכים מקסימום שנתים, ומכך לא ניתן להשליך על תופעות לוואי לטווח הרחוק.זאת בניגוד לדיאטות אחרות שנחקרו במשך שנים רבות, ועל כן אנו ממליצים רק עליהן, ואלו דיאטות היפוקלוריות לירידה במשקל ועוד דיאטות רבות למצבי מחלה. בברכה, דנה

15/07/2007 | 14:01 | מאת: נועה

התערבתי עם פיזיולוג ש- מותר לפעמים לא באופן קבוע לאכול אוכל מטוגן, הכונה שפעם ב...אם אוכלים זה לא כל כך נורא. הוא טוען שאסור בתכלית האיסור כבר מגיל 0 לאכול אוכל מטוגן.בכללל לא לאכול גם אם אוכלים פעם ב...זה יכול לגרום נזק, אני טוענת שלא. ועל כך התערבנו על ארוחה-בטח לא מטוגנת חחח. אז מי צודק אני או הוא??

15/07/2007 | 16:45 | מאת:

שלום נועה, תשובתי תהיה מתוך ניסיון והשכלה, לא מתוך מחקר מדעי שנעשה בנושא, ובוודאי שאת צודקת. אין כל סימוך מדעי לטענותיו של הפיסיולוג, ואילו לשלך יש, רוב האנשים בעולם אוכלים מזון מטוגן, לפחות פעם אחת בחייהם, ותוכלת החיים שלהם אינה קצרה יותר. הכל בחיינו, כולל דיאטה, הינו מבוסס על איזון בין "אסור" ל"מותר". בברכה, דנה

15/07/2007 | 02:18 | מאת: דנה

האם מדד BMI 18.5 הינו תקין אצל אדם בריא כבן 35? האם סרדינים מקופסאות שימורים מהווים מקור טוב לקליטת אומגה 3? האם העובדה כי מדובר בפחיות שימורים אינה גורעת מספיגת האומגה בגוף או שמא יש להעדיף דגים טריים לעניין זה? האם סלט ירקות טריים שהושאר במקרר כ- 10 שעות שומר על ערכיו התזונתיים? האם נכונה הטענה כי ממתיק הסוכרלוז עדיף על פני ממתיקים מלאכותיים אחרים (כגון אספרטיים) וכי בניגוד אליהם הוא ניתן לצריכה בלתי מוגבלת?

שלום דנה, BMI- 18.5 נמצא מתחת לנורמה, ולא נחשב תקין. אך צריך להסתכל על מדדים נוספים. BMI זה מגדיר תת משקל אך לאודווקא תת תזונה. סרדינים טריים עדיפים כמקור לאומגה 3 על פני סרדינים משומרים, למרות שגם באלו אומגה 3, אך בכמות נמוכה מהטריים. סלט ירקות שנשאר 10 שעות במקרר, מאבד מערכיו התזונתיים, כי מרבית הויטמינים כבר עברו חמצון. סוכרלוז עדיף על אספרטיים- אין לכך הוכחה מדעית, אך סוכרלוז פחות מוגבל בצריכה מאספרטיים, למרות שרוב האנשים לא מתקרבים להמלצות המקסימליות של אספרטיים. בברכה,דנה

14/07/2007 | 22:55 | מאת: משה

שלום בן 60,סבלתי מאקנה,התחלתי לקחת אבץ פיקולינט 25 מ, בהחלט עוזר,אני לוקיח למעלה משנה ומתכוון להמשיך ולקחת 1-האם יש עם זה בעיה כל שהיא ? 2-האם עלי להשלים עם נחושת? וכמה? תודה משה

15/07/2007 | 16:38 | מאת:

שלום משה, 25 מ"ג אבץ למשך יממה הינם מינון גבוה מההמלצה, ומומלץ לרדת לכדור אחת ליומיים. אבץ במינונים גבוהים יכול לגרום להרעלה אך מתאפיין בהקאות, שלשולים, חוסר בנחושת ועוד. איני רואה סיבה ליטול נחושת, חסר בנחושת יקרה רק בהרעלת אבץ. בברכה, דנה

14/07/2007 | 17:29 | מאת: סימה

אני בת 53 חולת לב אחרי התקף לב 6 צינתורים וניתוח מעקפים בשנה שעברה הובחנתי כחולת פיברומאלגיה .נתקלתי במאמר שמדבר על יעילותם של תוספי מזון בהקלה על הפיברומאלגיה כמו כן נאמר שיש צורך ממשי להתאים את המינונים לאדם ולבעיותיו . למי אני יכולה לפנות כדי שייעץ לי בנושא זה ? אודה לכם אם תוכלו לעזור לי

17/07/2007 | 22:36 | מאת:

שלום סימה, תוספי מזון הינם בעייתיים בהתייחסות אליהם. מצד אחד הם לא מוגדרים כתרופות ומצד שני לחלק גדול מהם, בשל מינונים גבוהים, השפעות הדומות לתרופות, ולכן איני מוסמכת לומר לך מהם המינונים. כל המחקרים בנושא הינם חלקיים ורדודים למדי על מנת שנוכל לצאת עם המלצה בנושא. המלצתי, להתייעץ עם רופא מומחה לנושא, נוירולוג או ראומטולוג. בברכה, דנה

14/07/2007 | 11:49 | מאת: אלישע

יש איזה מזון שיכול לעזור להעלותו עד כמה שאפשר לרמה נורמלית. בן 63. תודה.

14/07/2007 | 19:21 | מאת:

שלום אלישע, כאשר המוגלובין נמוך יש לברר ראשית את הסיבה. כלומר, האם נובע מחסר של ברזל, ויטמין B12 ו/או חומצה פולית ולטפל בהתאם. האם הבעיה היא ספיגה או איבודים במערכת העיכול, האם הבעיה בייצור במח העצם. בקש מרופא המשפחה שיאבחן ראשית את הסיבה לרמות המוגלובין נמוכות, ואז אוכל לנסות לעזור. בברכה, דנה

14/07/2007 | 09:30 | מאת: ראובן

אילו מאכלים מכילים ברזל לשם העלאת משק הברזל, כמו כן אילו חומרים תזונתיים מכילה אכילת שוארמה, שהיא כידוע המאכל של הרווקים ? חלבון ? האם יש לה ערך תזונתי חיובי ?

14/07/2007 | 11:19 | מאת:

שלום ראובן, מאכלים עשירים בברזל הינם בר בקר, הדו אדום וכבד. שווארמה עשירה בעיקר בשומן רווי, נתרן וחלבון. אכילת שווארמה אינה תורמת לבריאותינו, ולכ יש לצמצם צריכתה עד כמה שניתן. בברכה, דנה

14/07/2007 | 00:20 | מאת: דקלה

שלום : מה ה BMI התקין בגילאים 80-90 ??? האם זה אותו דבר אצל צעירים?

14/07/2007 | 11:17 | מאת:

שלום דקלה, אנו מעלים את הטווח בגילאים אלו ל-22-27. בברכה, דנה

13/07/2007 | 09:00 | מאת: אור

שלום, אני סובלת כארבעה ימים משלשול נוראי, ביומיים הראשונים גם חום של 37.7-38.5מעלות וכאבי ראש ושרירים. בבדיקת צואה, התוצאה היתה "לא נמצאו פרזיטים וביצי תולעים. צואה רירית. נראו לויקוציטים רבים. נראו אריתרוציטים רבים." הבעיה היא שאני מניקה תינוק בן 3 חודשים וכל הימים האחרונים אכלתי רק צנימים, אורז ופירה ומעט מרק ירקות, השאלה היא: 1) מה כדאי לאכול ומה לא מומלץ? 2) מה מותר לאכול כדי שהחלב שלי יהיה מזין? תודה רבה

14/07/2007 | 19:20 | מאת:

שלום אור, במצבים של שלשולים תכופים, רצוי להמנע מירקות ופירות טריים, ולהסתפק רק במעט ירקות מבושלים והרבה בננות ורסק תפוחי עץ. אכלי בעיקר אורז לבן, לחם לבן (לאו דווקא צנימים), את יכולה לאכול דגים ובשר רזה, מעט גבינה לבנה או קוטג', להוסיף יוגורט ביו או אקטימל. אז יכולה לאכול גם פירה תופח אדמה, קוסקוס, פתיתים מבושלים. כמו כן הקפידי לשתות מרק ירקות או צח שמכיל גם מים וגם מלחים, או שתוסיפי "הידראן" למי השתיה. אם מדובר בכמה ימים של שלשולים, אין צורך בהעשרת ההנקה. אם זה עובר 10 ימים יש להוועץ עם רופא הילדים בנושא והן עם רופא המשפחה לגבי המשך טיפול בך. בברכה,דנה

12/07/2007 | 17:43 | מאת: יעקב

שלום , אני מעוניין לדעת האם זה נכון שהקליטה של קפאין בגוף יותר מהירה אם אני מכין כוס נס קפה מבוסס על מאה אחוז חלב מאשר אם אני מכין כוס נס קפה על בסיס מים ומעט חלב ? תודה

12/07/2007 | 20:59 | מאת:

שלום יעקב, מנגנון הספיגה של קפאין אינו ידוע לי, וכן לא ידוע לי על הבדלים בספיגה בין חלב מלא למעט חלב. בברכה, דנה

12/07/2007 | 07:31 | מאת: דגנית

בוקר טוב התחלתי אתמול דיאטה שמכילה את הדברים הבאים: בבוקר אני שותה 2 כוסות נס קפה עם מעט חלב דל שומן מועשר של תנובה עם 2 סוכרזית לכל כוס. ומנת קורנפלקס וירקות שכוללים גמבות ומלפפונים מעורבבים בכפית מיונית. בעבודה שותה פחית דיאט קולה בצהריים: קוט'ג שלם 5% - 250 גרם. ביצה קשה וירקות מעורבבים בכפית מיונית. ו-2 כוסות נס קפה בערב: מעדן דיאט ותפוח עץ ו-2 כוסות נס קפה מה דעתך וכמה קלוריות בתפריט זה.

12/07/2007 | 15:54 | מאת:

שלום דגנית, התפריט שלך גרוע ביותר, הוא דל מאוד, כ- 800 קק"ל ליממה, חסר ויטמינים ומנרלים, דל חלבון ולמעשה דל בהכל. אם את רוצה לרדת במשקל ע"י תזונה נכונה, פני לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

11/07/2007 | 12:35 | מאת: מיכאל

לגבי הורדת כולסטרול - האם יש כללי תזונה מסויימים, פרט להפחתה בצריכת מאכלים עתירי כולסטרול, שיכולים לעזור ? תודה

11/07/2007 | 13:50 | מאת:

שלום מיכאל, בוודאי שיש, הורדת שומן רווי בתפריט, פעילות גוופנית, הפסקת עישון וירידה במשקל. לפירוט בנושא פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

11/07/2007 | 17:03 | מאת: מיכאל

תור לדיאטנית יש לי בעוד חודש. אני פעיל גופנית, רזה ולא מעשן. הכולסטרול שלי הוא 225. הורדתי מהתפריט ביצים, כבד, בשר שמן וכו'. כמו כן משתדל להמעיט בשומן רווי. עד התור לדיאטנית - יש לך עוד הצעות ? תודה.

11/07/2007 | 17:04 | מאת: מיכאל

אם זה רלוונטי - הטוב בתחום הנמוך, הרע בתחום הגבוה. כמו כן, טריגליצרידים 45

11/07/2007 | 12:10 | מאת: חיה

מה הערך התזונתי של החלק הלבן של האבטיח? ובמה הוא שונה מהחלק האדום?

11/07/2007 | 13:49 | מאת:

שלום חיה, אין חישוב לחלק הלבן של האבטיח, הוא לא מצויין כחלק נפרד. ערכו התזונתי קרוב לוודאי דומה לזה של החלק האכיל של האבטיח שיהנו זניח בכל מקרה בשל כמותו הקטנה. בברכה, דנה

10/07/2007 | 20:45 | מאת: אילת

היי אני בת 21, מאז שאני זוכרת שבדקתי, יש לי לחץ דם נמוך, אפילו נמוך מאוד... בכל מקום שאני מחפשת יש רק פתרונות ללחץ דם גבוה ולא לנמוך, יש איזשהו משהו מבחינת תזונה שאני צריכה לצרוך או לחילופין להפסיק לצרוך בכדי להעלות את לחץ הדם? האם יש צורך בכך בכלל? תודה

11/07/2007 | 00:47 | מאת:

שלום אילת, אם הלחץ דם נמוך אך מרגישה טוב ומתפקדת כרגיל, אין צורך להעלותו. אם הדבר מפריע לך ולאורח חייך ישנן דרכים לנסות הלעלותו, אך לא תמיד הם מצליחים כמו צריכת קפאין בשתיה, כגון קפה שחור, קקאו ושוקולד. וכן העשרת התפריט במלח, אך שתי השטות הנ"ל לרוב לא עוזרות במיוחד, ושוב, אם הדבר לא משפיע על חיי היום היום שלך, אין מקום לשינוי. בברכה, דנה

10/07/2007 | 18:50 | מאת: חן

שלום אני חן הגובה שלי הוא 1.59 משקל 60 ואני בת 12 וחצי ויש לי משקל עודף רציתי יותר לדעת בעינין תזונה וכמה רעיונות להרזיה תודה

11/07/2007 | 00:38 | מאת:

שלום חן, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. הדרך הטובה ביותר לדיאטה נכונה היא לבקש מהוריך ללכת עימך לדיאטנית קלינית בקופת החולים, שם תוכל לתת לך ייעוץ אישי המתאים רק לך. בברכה, דנה

10/07/2007 | 14:07 | מאת: חלב

יש 3 סוגי חלב 1%- אחד עם 0.5 ויטמיןD ו180 סידן, השני עם 0.8 ויטמיןD ו180 סידן והשלישי עם 1 ויטמיןD ו160 סידן. איזה מהחלבים הכי מומלץ ומאיזה כמות יותר גדולה של סידן נספגת בגוף? תודה

11/07/2007 | 00:37 | מאת:

שלום, אין הבדל משמעותי בין החלבים, אך מכולם הטובים ביותר הם השני והשלישי, ללא עדיפות בין השניים. עדיף בכל מקרה לצרוך חלב בעל אחוז שומן גבוה יותר, וככל שיש יותר ויטמין D כך נספג יותר סידן. בברכה, דנה

10/07/2007 | 13:29 | מאת: נאש

בהמלצת רופא אני נוטלת סידן 600+D כל יום, חומצה פולית (5 מ"ג תוצרת רקח) 4 ימים בשבוע, ופעמיים בשבוע: ברזל (עדין תוצרת סולגאר) ואבץ (צינק סולפאט 220 מ"ג תוצרת רקח). שאר התרופות שלי הן דפלפט כרונו (חומצה ואלפרואית), אומפרדקס ואלטרוקסין. ביוזמתי אני צורכת שמן נר הלילה. נאמרו לי דברים סותרים: מחד נאמר לי שישנה בעיה בספיגה בין הסידן, הברזל והאבץ וכי אין לקחת ברזל, אבץ וסידן יחד עם מוצרי חלב. לעומת זאת, אמרו לי שברזל עדין (סולגאר) אפשר לקחת ללא חשש יחד עם כל דבר. שאלתי היא מה נכון, כיצד לקחת את הויטמינים הנ"ל והאם יש איזה צורך להפריד בינם לבין התרופות לעיל. את האומפרדקס אני לוקחת בכל מקרה לפני השינה 2 שעות לאחר כל אוכל או תרופה. תודה

שלום, את הסידן יש לקחת בסוף ארוחה שאינה חלבית. את הברזל יש לקחת כשעה לאחר ארוחה לפני השינה. את האבץ יש לקחת בבוקר לפני הארוחה. חומצה פולית יכולה להנטל בכל שעות היום. את הברזל יש לקחת עם מיץ הדרים. בברכה, דנה

16/07/2007 | 18:02 | מאת: אלי

אני נוטל טבליית סידן הכוללת גם מגנזיום ואבץ. מהו הזמן המתאים ביותר לנטילתה? האם ההנחיה ליטול סידן בסוף ארוחה לא חלבית (אצלי - בסוף ארוחת צהריים, בדרך כלל) לא מנוגדת להנחיה ליטול אבץ לפני ארוחת בוקר? האם טבלייה הכוללת את שני המינרלים (ומגנזיום בנוסף, כאמור) צריכה/יכולה להינטל מבלי להיקלע לסתירה הנ"ל? תודה.

10/07/2007 | 09:17 | מאת: סמדר

בני בן 4 חודשים יונק הנקה מלאה. אני עומדת לחזור לעבודה ולכן ניסיתי לתת לו גם תחליף חלב במשך כמה ימים. נראה כי הוא סובל מעצירות- לא היתה לו יציאה כבר 3 ימים, דבר לא אופייני לו (בעבר היו לו לפחות 3 יציאות ביום). ראשית רציתי לדעת, מה היקף התופעה (עצירות) בתינוקות? כמה תינוקות סובלים בערך מהתופעה? חברות שלי לא נתקלו בה. מה מומלץ לעשות?

10/07/2007 | 09:59 | מאת:

סמדר שלום! חלב אם שונה באופן מהותי מתכשירי הזנה לתינוקות (תמ"ל), בעיקר במובנים של עיכול וספיגה. אי לכך בהחלט ייתכנו שינויים בתדירות ומרקם היציאות כשעוברים לתמ"ל, ואלו בהחלט נפוצים. בין אם תינוק יונק או מוזן מתמ"ל, תדירות היציאות הנורמלית נעה מיציאה לאחר כל ארוחה ועד ליציאה אחת לשבוע. מעבר לכך מוגדרת אבחנת עצירות. במידה ותדירות היציאות היא אחת ליותר משבוע או שמדובר ביציאות קשות מאוד המלוות במאמצים וכאב, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים. בבקשה בבקשה לא לנסות תרופות סבתא כמו עגבניות ושמנים למיניהם - זה לא עוזר ויכול ממש להזיק. בברכה, נועה

10/07/2007 | 10:48 | מאת: סמדר

רציתי לדעת גם עד כמה נפוצה התופעה בתינוקות בכלל- נניח מתוך מאה, מה היקף התופעה, קצת מוטרדת...

09/07/2007 | 21:17 | מאת: חננן

תודה לדנה ויינר על התשובה,המיקצועית, המלומדת ומנומקת היטב תודה חננן

11/07/2007 | 15:30 | מאת: ימית

זה אומנם ממש לא המקום, אבל רק שתדע שקטנוניות לא מביאה אנשים רחוק "חננן". ויש עוד אנשים "מקצועיים" שנותנים מענה לשואלים, פרט מהצוות. התגובה שלך להמלצתי היתה גועלית ומיותרת. מקווה שהספקת לקרוא בלי לנפוח.

09/07/2007 | 21:06 | מאת: רחל

מה כמות הנורמלית של B12 בדם?

09/07/2007 | 21:54 | מאת:

שלום רחל, הטווח התקין הינו 200 - 900 פיקוגרם למיליליטר פלזמה. מצב של מתחת ל-100 פיקוגרם למיליליטר מצביע על חוסר חמור בוויטמין B12. בברכה, דנה

09/07/2007 | 23:50 | מאת: רחל

אוקיי תודה רבה עזרת לי מאוד

09/07/2007 | 19:42 | מאת: חננן

הו...ימית...ימית!! מי ידע חיינו ! הייתי מזמין אותך לנפוח יחד את גז המתן המופלא, לנפוח לנפוח...ולנפווח למה שאלתי את צוות המומחיות ?...כי פגשתי סוכנת של חברת now או השד יודיע מה שדיקלמה לי את הדברים שאת מספרת ורציתי לשמוע דעת מומחים בנידון אבל נדונתי לנפוח ללא מענה...מיקצועי נפיחה שלמה חננן המיוסר

09/07/2007 | 20:20 | מאת:

שלום חננן המיוסר, ראשית, צר לי כי אתה סובל כל כך, אך אני אנסה לענות על שאלותיך. שנית, דע כי המידע שבידינו לגבי פרוביוטיקה הינו חלקי ביותר, ואין אדם המגיב באותה צורה לאותה התערבות תרופתית או תזונתית, כך שאין תשובות חד משמעיות. חיידיקים פרוביוטיים זה שם לקבוצה של מספר גדול של חיידקים, הידועים בתכונותיהם המועילות באיזון מערכת העיכול, הן מבחינת עצירות, שלשולים, נפיחות וגזים. כאשר אנו צורכים אותם במזון, חלקם קרוב לוודאי נהרס בחומציות הקיבה, אך חלקם עמידים לחומציות זו ויכולים להגיע למערכת העיכול בקלות, כמובן לא כל החיידקים מגיעים, כפי שלא כל החיידקים שהוכנסו למוצר אכן חיים וזמינים בעת צריכתם. איני יכולה לומר לך נכון להיום אם הקפסולות והאבקות יעילות יותר מאשר הוספתם למזונות שלנו, והאם הקפסולה מגנה מפני הרס, כי למעשה אין מחקרים טובים נושא שבדקו זמינות. רוב המחקרים מראים שצריכת מזונות וחיידקים פרוביוטיים עוזרים לאנשים הסובלים מגזים, אך כמו תמיד, זה לא עזר ל- 100% מהאנשים, ובמקרה שלך, יש פשוט לנסות וולראות. האם כן או לא לקחת אנזימי עיכול, זו שאלה תאורתית, שגם אם תיקח ותנסה לא יקרה משהו קיצוני, במקרה הטוב זה יעזור ובמקרה הרע, זה לא יועיל כלל. אין לניטלתם שום השלכה על עתיד מערכת העיכול שלך כמערכת עצמאית. לבסוף, חשוב גם לשמור על תזונה מתאימה, לעיתים אנשים צורכים מזונות המעלים ייצור גזים, כגון: צנון, צנונית, ברוקולי, כרוב, כרובית, קטניות למיניהן, בצל ושום, וכן אכילת מזון עשיר בסיבים תזונתיים יכול להעלות ייצור גזים. לכן רצוי מקבוצת המזונוות הראשונים להמנע, ולגבי הסיבים, לדאוג לשתות מספיק מים בכדי שלא תהיה תסיסה ארוכה במערכת. הכי טוב, לפנות לדיאטנית לקינית לייעוץ אישי ולרופא גסטרואנטרולוג במקרה הצורך. ישנם גם כדורים סופחי גזים המועילים מאוד. בברכה, דנה

מזה כחודשיים אני נמנעת מלאכול מתוקים עקב רמת סוכר גבוהה בדם .( קרוב ל - 200). אך אם אני בכול זאת אוכלת משהו מתוק , כמו מעט גלידה או פרוסת עוגה, אני מייד חשה בתחושה מוזרה בלשון. כמו אחרי כוויה בלשון. התחושה הזו נעלמת לאחר זמן מה. ריציתי לשאול מדוע תופעה זו קוראת, והאם זה מסוכן, או שמא עלי לשים לב למשהו.

שלום יעל, ראשית, אם יש לך סוכרת, המנעי ממזונות אלו לגמרי, את לא עושה לעצמך שום טובה שאת אוכלת מזונות אלו, עכשיו הסוכר קרוב ל- 200, אם תמשיכי כך, הוא רק יעלה. שנית, אין לי הסבר לגבי התחושה בלשון,אולי בגלל שהסוכר עולה מאוד זה יכל להיות יובש קיצוני בלשון שגורם לכך, אך שאלי את רופא המשפחה. בברכה, דנה

09/07/2007 | 15:13 | מאת: ל

האם יש תזונה שלטווח ארוך גורמת לסרטן לא במערכת העיכול?

09/07/2007 | 15:50 | מאת:

שלום, בוודאי שיש, אחת הדוגמאות הידועות והנפצות ביותר היא סרטן השד. תזונה לא נכונה לאורך שנים נמצאה כי מעלה סיכוי לחלות בסרטן השד. קרוב לוודאי שיש עוד, אך כאן נמצאה הקורלציה הגבוהה ביותר. בברכה, דנה

09/07/2007 | 17:32 | מאת: ל

שלום, פחות מעניין אותי איפה נמצאת הקורלציה הגבוהה ביותר. איזה תזונה מעלה את הסיכון לסרטן ? האם זה משנה אם אוכלים בדרך כלל בריא ורק קצת לא בריא? כמה זמן לוקח לתזונה לא בריאה לגרום לסרטן? האם רק קצת תזונה לא בריאה בצירוף צלקות של שחפת גורמת לסרטן? אם זה אחרי הרבה שנים זה עדיין יכול להיות קשור? תודה

09/07/2007 | 14:55 | מאת: לירן

שאלתי אותך לפני כמה ימים על קלוריות בכדור שוקולד. אז הגודל זה כמו 2 עגבניות (חח מצטערת קשה לתאר) והמרכיבים זה סוכר, קקאו, ביסקוויטים וציפוי קוקוס אז בערך.. כמה זה יכול להיות (הכי הרבה)?? תודה רבה לך את מאוד עוזרת..

09/07/2007 | 15:49 | מאת:

שלום לירן, זה לא עוזר לי הרבה, אך כדור שוקולד בגודל של עגבניה רגילה יגיע גם ל- 700-1000 קק"ל. לא כל שכן 2 עגבניות. אם את מדברת על 2 געגניות שרי, אז זה בערך 300 -400 קק"ל. שוב, זה יכול להיות מאוד שונה, כפי שאמרתי, תני לי את כל הריכיבם עם כמויות והכמות הסופית שיוצאת, כך אוכל לעזור לך יותר. בברכה, דנה

10/07/2007 | 00:26 | מאת: לירן

התכוונתי לגודל של עגבניות שרי.. מצטערת לא שמתי לב שלא ציינתי זאת. התשובה מספקת אותי -רציתי לדעת בערך... תודה לך דנה, על כל הזמן שאת משקיעה פה בשביל כולם. כמובן גם לנועה.. שתיכן עושות פה עבודה נפלאה ומבורכת :))

09/07/2007 | 00:31 | מאת: חננן

שלום לצוות 1-האם פרוביוטיקה שנמצאת ביוגורט נהרסת בקיבה ?(כי רק הליקובקטר שורד) 2-האם פרוביוטיק בכמוסות עוברת הקיבה בגלל הכמוסה המיוחדת? 3-האם פרוביוטיקה מסייעת נגד גזים? 4-האם נגד גזים רצוי לקחת פרוביוטקה עם אינזימי עיקול ? או בלעדיהם ? תודה חננן

09/07/2007 | 10:01 | מאת: ימית

בוקר טוב, ראשית כל "פרוביוטיקה" זהו שם כליי לכמה מינים וזנים של חיידקים הנחשבים לחיידקים טובים עבורינו, דהיינו חיידקים שפעילותם ומחייתם במעיים שלנו יוצרת דו קיום הטוב לכל צד. החיידקים הטובים ניזונים מסיבים שאיננו יכולים לפרק וחלקם נושמים לא חמצן אלא מתאן, שזהו גז הנוצר כתוצאה מפירוק מזונות מסויימים (בעיקר קטניות) והוא מהווה את ה"נפיחה" בעלת הריח הלא כ"כ נעים.. (תשובה לשאלה 3). החיידקים הטובים או הידידותיים לא חיים בקיבה, בגלל החומציות הגבוהה שיש בה, אלא במעיים שם נעשה המשך פירוק המזון וספיגתו. כאשר אוכלים יוגורט או כל מוצר חלבי אחר המועשר בפרוביוטיקה למעשה רק חלק ממנה אכן מגיע למעי, מאחר וחלק נהרס מהחומציות. ישנם היום בשוק מוצרים עם ציפוי מיוחד השומר על תוכן הכמוסה כנגד חומציות הקיבה ומאפשר פירוק במעי בלבד, מוצרים אלו עדיפים יותר.אחד המוצרים הללו הוא GR-8 דופילוס של חברת NOW מוצר מ-ע-ו-ל-ה, 8 זנים שונים עם ציפוי מגן.(תשובה לשאלות 2 ו 1) בקשר לשאלה מס' 4, אינזימי עיכול זה טוב למי יש בעיה עם עיכול ולא לכל אחד. בסה"כ רצוי לדעת ממה אתה סובל מגזים, איפה שורש הבעיה.. האם זה נובע מכך שטופלת באנטיביוטיקה תקופה והפלורה הטבעית של החיידקים הידידותיים נהרסה או שמא זו בעיה בעיכול.. אינני מכירה אותך או את ההיסטוריה שלך ולכן אינני יכולה להמליץ באופן ודאי, דבר אחד אני כן יודעת, מי שאין לו בעיה בעיכול לא צריך לקחת אינזימים, מאחר ואין להרגיל את הגוף ב"קבלת עזרה מבחוץ", כי ככה הגוף יתחיל להפריש פחות. לסיכום, פרוביוטיקה זה מאוד מאוד מומלץ ואין גם מה לפחד מ"מנת יתר" כי העודפים יוצאים מהגוף. רפואה שלמה : )

08/07/2007 | 22:44 | מאת: נגה

היי דנה ערב טוב.. אני רוצה לשאול אותך לגבי פרוסות חזה הודו צלוי , כמה קלוריות זה מכיל? יש לי גם, בשר חזה הודו, האם זה מכיל יותר קלוריות מחזה עוף? אני אמורה לאכול מנת בשר בצהריים האם זה בסדר לאכול גם חזה הודו, במקום חזה עוף? (פשוט נמאס לי מחזה עוף/ או דג..) תודה מראש נגה

רק רוצה אני לשאול כמה עלי לצרוך (בגרמים..)? האם שוקלים את המנת בשר לפני הצליה או אחרי הצליה/בישול?? תודה אני פשוט מנסה להיכנס למשטר דיאטטי ולשנות אורח חיים , בריא!! ושוב תודה

שלום נגה, מנת בשר ממוצעת מכילה 150 גר' בשר לפני בישול ומנה כזו מכילה כ- 200-250 קק"ל. אין הבדל משמעותי בין חזה הודוד לעוף. את יכולה גם לגוון עם בשר בקר רזה ודגים. בברכה, דנה

08/07/2007 | 19:53 | מאת: ירדן

שלום רב, אני סובלת מרפלוקס, הבנתי שכשסובלים מריפלוקס צריך לאכול בישיבה. האם יש בעיה עם אכילה בעמידה? או שהכוונה היא לא לאכול בתנועה? תודה ירדן

08/07/2007 | 20:09 | מאת:

שלום ירדן, הכוונה ישיבה והמשך ישיבה ללא תנועה לאחר האכילה, לכן לא מומלצת עמידה. מומלץ לשבת בזמן הארוחה וכחצי שעה עד שעה לאחריה. בברכה, דנה

08/07/2007 | 13:48 | מאת: ר17

שלום, אני בת 17.5, אנורקסית, כבר כמה שנים במחלה. גובהי 1.61 ומשקלי כ-40 ק"ג. שלא תחשבו שמעולם לא פניתי לטיפול,במשך השנים עברתי מדיאטנית לדיאטנית, ממרפאה למרפאה. שום מסגרת לא התאימה, וכולן אכזבו. כולן דרשו עלייה במשקל של לפחות כמה קילו, ידעו לשקול, לנזוף, כאילו "לאיים באישפוז פסיכיאטרי", וזה הכל. תתפלאו, בכמה מהמסגרות אני בעצמי הייתי בעלת ידע רב יותר מזה של "המומחים" כביכול, היו כאלה שאפיו לא ידעו קלוריות בסיסיות של מאכלים. כל שידעו היה להסתכל באיזו טבלה או גרף עקומות מטופש שמראה כמה ק"ג בשביל איזה גובה. פחדיי מהאוכל ומכל גרם שעליתי לא עניינו אף אחד, באף אחת מהמסגרות שהייתי. האם הם עזרו לי? לא נראה לי. הבנתי שהדיאטנית הטובה ביותר עבורי היא אני עצמי, שתמיד ועדיין אהבה לאכול, ללמוד על המזון ועל חשיבותו הבריאותית. תארו לכם אילו נזקים גרמתי לחילוף החומרים שלי במשך השנים האלה, ואולי תנסו לנחש מכמה קלוריות אני מתקיימת ביום (ומספרן פוחת). כל כך התאכזבתי מכל מסגרת שהייתי בה (ואני מדברת על "המסגרות הנחשבות" שיש לנו בארץ, פשוט לא רואה לנכון לציין את שמן פה. בארצנו, לפחות מנסיוני, כמה שיתיימרו להגיד שאני טועה, אף אחד לא יודע לטפל במחלה החרדתית והמטורפת. אתם לא מבינים שאישפוז לא פותר בעיה נפשית, ולא פותר פחד מאוכל ומהשמנה!. אני כותבת פה את כל זה כי אולי יש בי עוד תקווה שיש אולי איזה עוד תזונאי/ דיאטן שיכול לעזור למצוקותיי, ללמד אותי תזונה בריאה, והתמודדות יומיומית עם אוכל (שאין לי שינאה כלפיו). אני לא יודעת אם אני רוצה לעלות במשקל, בטח שאני לא רוצה לרדת ולהרוג את עצמי. אולי זה כבר כרוני, אבל מדובר פה בטרוף נפשי, שלא נותן מנוח, 24 שעות, שבע ימים בשבוע שבו הייתי רוצה לעסוק בטיפול. אם מישהו ממכם, שהוא בעל מקצוע בתחום התזונה, דיאטה, נטורופתיה, ויכול להציע משהו, אשמח אם יגיב אליי.

שלום לך, הבעיה שמצד אחד את רואה במחלה שלך מחלה נפשית ומצד שני את טוענת שטיפול פסיכיאטרי ואשפוז לא עוזרים. אנורקסיה נרבוזה נחשבת לאחת ממחלות הנפש הקשות ביותר לטיפול, אך שום דיאטנית בעום לא תטפל בך בתוך מסגרת של צוות רב מקצועי, ואם תהא כזו, אז זו תהא רשלנות ויומרנות מצידה. אני מבינה יותר ממה שאת חושבת, את רצונך להמשיך לחיות אך אינך מוכנה באמת להלחם על חייך. העליה במשקל לך נראית שנית, אך היא חשובה ביותר לתפקודך היומי, מה יעזור טיפול נפשי, כאשר הבן אדם פיזית לא קיים, לא מסוגל לתפקד ולא מסוגל אפילו לחשוב בצורה הגיונית. איני יודעת לאילו מסגרות פנית, אך אני יודעת שלא חווית את כולן. עליך להמשיך לחפש עזרה במסגרות רב מקצועיות. בהצלחה, דנה

08/07/2007 | 09:45 | מאת: יעל

שלום רב, אני יודעת שלא מומלץ לאכול מזונות המכילים הרבה שומן מן החי (שומן רווי) , רציתי לשאול אם לא מומלץ גם לאכול מזונות עתירי שומן מן הצומח כמו אבוקדו, טחינה, שמן זית, שמן איזיו, ממרח שקדייה , כשסובלים מריפלוקס? תודה

08/07/2007 | 20:02 | מאת:

שלום יעל, מזונות שומניים הינם בעלי זמן עיכול ארוך יותר, ולכן מומלץ לאנשים הסובלים מרפלוקס להמנע ממזונות אלו, ללא קשר לסוג השומן. ברור שעדיף לצרוך את המזונות שציינת על פני שומן רווי באופן כללי, אך מבחינת רפלוקס, גם מזונות אלו יכולים להפריע, אם נצרכים בכמות גדולה, ולכן יש לנקוט משנה זהירות גם עם מזונות אלו. המלצתי, לגשת לדיאטנית לייעוץ אישי בנושא. בברכה, דנה

08/07/2007 | 08:20 | מאת: tal

שלום רב, יש לי בקע סרעפתי . אני סובלת מריפלוקס. אני לא אוכלת מטוגן . אוכלת רוטב בלי חומץ. לא שותה קפה לא צורכת אלכוהול. לא אוכלת לפני השינה. לא אוכלת עוגיות שהן על בסיס מרגרינה/חמאה. האם אני יכולה לאכול עוגיות שעשויות משמן צמחי? האם אני יכולה לאכול ריבה שיש בה חומצת לימון? אני אוהבת דבש- האם זה בעייתי? אני לוקחת כדורי ברזל - האם זה משפיע על הריפלוקס? אני צורכת טחינה גולמית וממרח שקדיה שעשירים בסידן וברזל אך גם בשומן לא רווי רב 60 % ושומן רווי בסדר גודל של 6% -- האם זה בעייתי מבחינת העיכול בקיבה? רציתי לדעת מה עוד לא מומלץ במצב הזה לאכול? תודה על התשובה המפורטת ככל שניתן

08/07/2007 | 19:59 | מאת:

שלום טל, כל מזון שומני יכול להפריע לרפלוקס, ולא כל כך משנה סוג השומן, צמחי או מהחי, רווי או לא, כמובן, רק מבחינת הרפלוקס. רפלוקס דורש יותר התנהגות אכילה מאשר סוג אכילה, וזה אומר, אכילה בישיבה בלבד, לא לשכב שעה לאחר האוכל או לבצע פעילות גופנית, לאכול הרבה ארוחות קטנות, ולהמנע מארוחות גדולות. להמנע ממזונות שזמן עיכולם ארוך, כגון מזונות שומניים, כרוב, אורז ובשרים שמנים. בברכה, דנה

08/07/2007 | 00:32 | מאת: דנה חג'ג

שלום לכן, אני מעוניינת להתחיל ללמוד תזונה בשנה הבאה ואני מאוד מתלבטת האם להתאמץ(לשפר בגרות מ-98 ל-104 לדוגמא)ולשפר את והפסיכומטרי שלי כדי ללמוד ברחובות או לחילופין ללמוד באריאל או תל חי,שכרגע אני מתקבלת לשניהם ויכולה להתחיל ללמוד אפילו עוד השנה,.רשמו לי בבקשה את כל השיקולים וההיבטים שיש עלי לקחת בחשבון כולל המלצות שלכן ועד כמה זה חשוב היכן אני מסיימת את התואר. מודה לכן מאוד דנה. אשמח לקבל את תגובתכם למייל

08/07/2007 | 19:01 | מאת:

שלום דנה, לטובת כל אלו המעוניינים אענה בכלליות, שכן פורום זה לא נועד לשאלות אלו. שני המקומות היחידים נכון להיום שהוציאו בוגרים בתזונה ובעלי אישור המועצה להשכלה גבוהה הינם הפקולטה ברחובות ותל-חי. מכללת אריאל אינה מובאת בחשבון, הואיל ולא יצאו ממנה בוגרים והיא טרם קבלה אישור. שני המוסדות הראשונים הינם בעלי ניסיון בהצאת דיאטנים לשוק, האיכות הינה זהה בין שני המוסדות, חומר הלימוד דומה, ואיכות המרצים והסטודנטים דומה מאוד.אנו לא מתייחסים שונה לסטודנטים ממוסדות אלו, וכולם מתקבלים לסטאג' בבתי חולים וקופות החולים. בחרי את המקום לפי נוחיותך, כלומר מיקום, וכן לפי האווירה שאת מחפשת, התייעצי עם אנשים מכאן ומכאן. אני למדתי ברחובות ומלמדת בתל חי, והיום אני יכולה לומר לך, ששני המוסדות שווים ברמתם מבחינת לימודי התזונה, ולכן השיקולים שלך עוברים להיות אישיים ולא מקצועיים. בברכה, דנה

08/07/2007 | 00:03 | מאת: מיטל

אפשר בבקשה לקבל קישור לאתר שיש בו מידע על קלוריות של מאכלים שונים.. (אבל לא לפי 100 גר'). אם יש כזה... אודה לכן מאוד..

08/07/2007 | 18:51 | מאת:

שלום מיטל, אתר מצויין כזה יש באנגלית של משרד החקלאות האמריקאי. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ בברכה, דנה

08/07/2007 | 20:13 | מאת: ץ

http://stwww.weizmann.ac.il/health_nutrition/ אתר מצויין בעברית

07/07/2007 | 20:52 | מאת: יעקב

שלום אני מעוניין לדעת האם שתיית ויטמין בי 12 באופן קבוע גם אם לא חסר יכולה להזיק לגוף , קראתי באינטרנט שאם יש עודף בויטמין זה זה מופרש בשתן האם זה נכון , ואם כבר לקחת מה עדיף כדור בבליעה או במציצה מתחת ללשון ? תודה רבה מראש

07/07/2007 | 23:06 | מאת:

שלום יעקב, אם אין חסר אין סיבה לקחת. גם אם בכל זאת מחליטים לקחת, אז עדיף כדור תת לשוני למציצה. לא ידוע על רעילות של ויטמין B12. בברכה, דנה

19/07/2007 | 07:38 | מאת: דורית

שלום רב ברצוני לשאול האם לקיחת כדורים בי 12 גורמת לשינויים במערכת העיכול. אני לוקחת מזה כשבוע כדורים ומאז כשאני מחוץ לבית, אני כל הזמן בפחד שמא אין שירותים בסביבה. אודה לכם באם אקבל תגובה תודה ויום טוב

07/07/2007 | 19:20 | מאת: בת

ברצוני לשאול שאלה: בכל פעם שאני נוטלת טיפות יובסלקס יומיים ברציפות, מופיעים דימומים בלשון או בחיך. מהי הסיבה והאם מומלץ להמנע מן השימוש במוצר? תודה מראש בת

שלום, לצערי זהו אינו הפורום הנכון. הפני שאלה זו לרוקח או לרופא. בברכה, דנה

07/07/2007 | 18:12 | מאת: יעל

שלום, ברצוני לדעת אם צום רפואי של 8-10 ימים לפחות, הכולל שתיית מיים בלבד, יכול להיות מסוכן לטווח הקצר והארוך לחולי תסמונת התשישות הכרונית ופיברומיאלגיה?

07/07/2007 | 23:03 | מאת:

שלום יעל, צום של 8-10 ימים מסוכן בעיקר לטווח הקצר, בעיקר ששותים רק מים, עלולים להשתבש מלחים רבים בגוף שיכולים להביא למצב של פגיעה מוחית ועצבית. אין שום אינדיקציה מדעית לבצע צום מסוג זה.חסרים ממשיים לא יתפתחו בזמן קצר זה, אך הנזקים לטווח קצר יכולים להשפיע על נזקים לטווח הרחוק. בברכה, דנה

08/07/2007 | 11:40 | מאת: יעל

הי, האם ידוע על מקרה של פגיעה עצבית או מוחית עקב צום או שזה רק בתיאוריה? האם את יכולה לפרט בקשר לנזקים לטווח קצר שישפיעו על נזקים לטווח הארוך-לתת דוגמאות ולציין האם הן נסמכות על משהו שאכן קרה במציאות?

07/07/2007 | 14:15 | מאת: יוסי

תודה לצוות על התשובות המיקצועיות מהו רזרווטרול? (קראתי אודותיו בעיתון הרוקחים ) ידוע שהוא נמצא בקליפות ענבים ,האם הוא נמצא בצמחים נוספים? ובאיזה כמויות ? תודה יוסי

07/07/2007 | 23:06 | מאת:

שלום יוסי, רזרבטרול הינו אנטיאוקסידנט מקבוצת הפלבנואידים ונמצא בענבים, בעיקר בקליפה האדומה, והוא אחד החומרים המקנה ליין אדום את תכונותיו המועילות בהורדת כולסטרול מחומצן ומניעת הווצרות קרישי דם. לא ידוע לי על כמויות מדוייקות ו/או נוכחות בצמחים אחרים. אני יכולה להניח שהוא נמצא בעוד מקורות, אך טרם ציינו זאת. בברכה, דנה

07/07/2007 | 12:06 | מאת: סתיו

שלום, מה היא אבקת הקקאו (לשוקו) הכי דיאטתית שקיימת?....אני יודעת שבכללי זה ממש לא מוצר דיאטטי,אבל בכל זאת מה המוצר שמכיל הכי פחות קלוריות? איפה ניתן לרכוש אותו? והאם יש איזשהו סוג של תחליף חלב או משהו אחר בשביל לשים בקורנפלקס שיכיל פחות קלוריות? ושאלה נוספת ואחרונה:]] כמה קלוריות אני צריכה לאכול שיעברו את המיכסה היומית שלי כדי להשמין בקילו? האם ניתן להשמין מחריגה של 500 קל'? תודה,

07/07/2007 | 23:02 | מאת:

שלום סתיו, אין משקה קקאו דיאטטי ממש, ואיני יכולה להמליץ על מוצר מסויים. קקאו זה קקאו, והערך הקלורי שלו לא משתנה. חלב הינו המוצר הדיאטטי ביותר שתוסיפי לקורנפלקס, אין משהו אחר במקומו, אפשר להחליפו ביוגורט. בכדי להעלות קילו במשקל יש לצרוך 7000 קק"ל יותר ממה שגופך צריך כדי לשמור על משקלו. אז אם תוסיפי כל יום 500 קק"ל לצרכיה המומלצת, בתום שבועיים את אמורה לעלות כק"ג אחד במשקל. בברכה, דנה

האם יש הבדל בכמות הפחמימות בין תפוח עץ אדום לירוק או צהוב?

לא באופן מהותי שיש להתייחס אליו. בברכה, נועה

06/07/2007 | 22:49 | מאת: מרב

שלום רב! מקווה מאוד שזה הפורום המתאים... אני בת 31 כשנה אחרי לידה שנייה ועדיין מניקה אך מעט מאוד. בהריון השני עליתי כ10 ק"ג שאת כולם ירדתי ואף יותר. הבעיה שלי היא שאני לא מצליחה לעלות שוב למשקל הקודם שלי. כעת אני שוקלת 50 ק"ג (גובהי 170 ס"מ) ונראה כי כמות האוכל לא מספיקה לי. אני גם עייפה מאד כמעט כל הזמן. איך ניתן לעלות שוב במשקל ולבלום את הירידה? רוב תודות.

06/07/2007 | 23:52 | מאת:

שלום מרב, המלצתי היא, לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, פורום זה לא יוכל לענות על דרישותייך, הואיל וצריך במקרה שלך טיפול פרטני. בברכה, דנה

06/07/2007 | 20:41 | מאת: טל

שלום, בהנחה שהגוף מייצר וויטמין D אך ורק בעזרת חשיפת העור לקרני שמש (האם זה נכון?), יש לי שאלה לגבי אדם בן 30 שלא נחשף לקרינת שמש (נמצא באופן קבוע כל הזמן בבית), האם הוא זקוק לתוסף מזון וויטמין D או תוסף תזונה אחר? תודה רבה מראש.

06/07/2007 | 21:34 | מאת:

שלום טל, חלק מהויטמין D אנו מייצרים בעזרת קרני שמש וחלק אנו צורכים במזון. באופן כללי מצאו שרובינו לא צורכים מספיק ויטמין D במזון והדבר מוחמר באנשים שאינם נחשפים לשמש, ולכן יש סיכוי לחסר במקרים אלו. המלצתי, לגשת לרופא מומחה לנושא, אנדוקרינולוג, לבדוק רמות ויטמין D ולהחליט על תוספים מתאימים. בברכה, דנה

06/07/2007 | 18:23 | מאת: קים

שלום, ביתי בת 13.5 נמוכה{153}ושוקלת 46 ק"ג. היא מאוד מצוברחת ממשקלה וזה די גורם לעימותים ביננו. האם עלי לקחת אותה לדיאטנית? לגבוה נותרו לה אולי עוד 3 ס"מ.{הייתי אצל ממומחה}. לגבי,אני צריכה לרדת 10 ק"ג. כמה ק"ג בשבוע זה אידאלי לרדת? אינני עוסקת כעת בספורט. בתודה מראש.קים.

07/07/2007 | 06:37 | מאת:

קים שלום! ראשית לגבי מידותיה של בתך, הן נורמליות ואין לה שום סיבה להיות מצוברחת, וודאי שאין גם צורך ללכת לדיאטנית. כדאי לבחון את הסביבה הקרובה - מהיכן מגיע הלחץ שגורם לה לעסוק בכך ובעיקר - לא לאהוב את עצמה ואת גופה? האם חברות? האם ההורים? הייתכן שעיסוקך שלך בנושא משפיע עליה? מחקרים מראים שהתערבות והגבלת מזון בילדים גורמת בד"כ לתגובה הפוכה - השמנה. לכן, אם אין הצדקה רפואית לכך, רצוי כמה שפחות להפעיל עליהם "דיאטות". עצה אחת טובה יש לשתיכן (אולי משהו שתוכלו לעשות ביחד) - ספורט! יש חוגים מקסימים שאפשר לצטרף ולהנות ובדרך גם לחטב את הגוף. זה התחום הנכון והבריא להתמקד בו. לגביך - זו גם ההמלצה הגדולה. בתשובה לשאלתך, ירידה מומלצת בשבוע היא 0.5-1 ק"ג. בברכה, נועה

10/07/2007 | 20:36 | מאת: הבת של קים

תודה ושוב תודה...

06/07/2007 | 11:29 | מאת: סוזי

האם תוכלי לפרט מה זה ירקות מקבוצת המצליבים? איפה ניתן להשיג לחם ללא שמרים - יש דבר כזה? תודה

06/07/2007 | 17:38 | מאת:

שלום סוזי, הירקות הנמנים על משפחת המצליבים הם ברוקלי, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים, קולורבי, צנון וצנונית. ניתן להשיג לחם ללא שמרים במרבית המאפיות הנחשבות, אין מקום ספציפי, פשוט להכנס ולשאול. בברכה, דנה

07/07/2007 | 00:18 | מאת: סוזי

תודה על המידע.... וכל כך מהר.... שבת שלום

06/07/2007 | 01:11 | מאת: יוסי

שלום לדר' רוזן אני בן 62,בריא, מתאמן במכון כושר אימוני כוח, שאלתי :האם כדי לבנות שריר(לא עצם) בגיל השלישי, רצוי לקחת תוסף של 400 ui ויטמין d ? תודה יוסי

06/07/2007 | 08:13 | מאת:

יוסי שלום! לויטמין D אין קשר לבניית השריר אלא לתיפקודו. הויטמין מסייע לספיגת סידן במערכת העיכול ולסידן יש תפקיד חשוב בתפקוד החשמלי של רקמת השריר. העבודות בנושא חלוקות אך מראות שייתכן שיפור בחוזק ותפקוד השריר. בעבודות אלו נתנו מינון גבוה של 1000 יב"ל. בגילך, במידה ויש לך מטרות מוגדרות של בניית מסת שריר, הייתי ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית העוסקת בתחום הספורט, רצוי במרכז רב מקצועי הכולל רופא ופיזיולוג של המאמץ. כך תקבל חבילת טיפול כוללת, תואמת מטרות ואחראית בריאותית. בברכה, נועה

10/07/2007 | 09:12 | מאת: אייל

שלום רב לדיאטנית, בכל אופן, מתיי הזמן האופטימלי לנטילת תוסף ויטמין D וכן תוסף סידן (עם הוויטמין הנ"ל או בנפרד, במידת הצורך)- על קיבה ריקה או מלאה? לפני, בזמן או אחרי ארוחה? תודה, אייל

05/07/2007 | 16:03 | מאת: מתעניינת

כאשר אדם נמצא בדיאטה או בשמירה על משקל, האם זה משנה אם אכל ביום מסוים 20 גרם פחממות,ביום שלפניו 100 גרם, יום אחרי 40 גרם, כלומר הבדלים של יותר מעשר גרם פחממות מיום ליום, אך באף אחד מהימים לא חרג ממסגרת הקלוריות שהוקצבה לו? כלומר, האם משנה כמה גרם פחממות אוכלים מדי יום כל עוד לא חורגים מהקלוריות? (כחלק מתזונה שכוללת עוד אבות מזון, אין הכוונה שמישהו יאכל כל היום רק פחממות). תודה.

שלום, ראי תשובתי מהבוקר. בברכה, דנה

שלום, אני בהריון שבוע 23 והשבוע אכלתי פעמיים ארוחת צהריים במסעדה סינית איטריות אורז במנה שנקראת פתאי. מישהו אמר לי שהמנות במסעדה סינית מכילים קרוב לוודאי מונוסודיום גלוטומט ושזה מזיק לעובר כי אין חסם של דם למוח כך שזה יכול לעשות נזק למערכת העצבים של העובר כי זה נספג מהר בדם. עכשיו אני נורא דואגת שמא פגעתי בצורה כזו או אחרת במערכת העצבים של העובר. היש סיבה לדאגה? איך אדע מהי הכמות המסוכנת ? הרי אכלתי 2 מנות השבוע....אוף.... יפית.

יפית שלום! נכון להיום אין הנחיות בנושא זה מטעם גופי בריאות לאומיים ובינלאומיים. זאת משום שמחקרים בבעלי חיים לא הגיעו למסקנה חד משמעית ולא קיימים מחקרים בבני אדם. יחד עם זאת: א. אכן עולה החשד שהעלת והוכח בחלק מהמחקרים. ב. ידועה רגישות ל - % קטן מהאוכלוסיה לחומר זה. ג. מכיוון שהמרכיב לא נחוץ למתן טעמים אלא רק להגברתם, ניתן לומר שהוא מיותר. המסקנה - רצוי וסביר להמנע אך אין כל צורך ליצור לחץ ופחד אם אכן אוכלים. כיום על רוב המוצרים כתוב בפירוש אם המרכיב נוכח ובמסעדות לגיטימי לשאול ולברר. בברכה, נועה

היי, במהלך ההריון, בתקופה קצרה אכלית בערך 6 מנות חמות המכילות מונוסודיום גלוטומט, זאת לאחר שלא ידעתי על השפעותיו. האם זה הזיק לעובר? אגב, אני בשבוע 21. אשמח לתשובה, אני מאוד לחוצה.

05/07/2007 | 13:34 | מאת: לירן

האם שמשתזפים שורפים קלוריות? או שרק מאבדים נוזלים?? תודה שוב :)

05/07/2007 | 16:30 | מאת:

שלום לירן, ראי תשובתה של נעה שיף למ.ר. משעה 12:22 היום. בברכה, דנה

05/07/2007 | 13:32 | מאת: לירן

היי.. הייתי רוצה לדעת כמה קל' יש בכדור שוקולד קטן. (מצופה קוקוס) אני יודעת שזה תלוי במרכיבים.. אבל בהערכה כמה זה... תודה רבה סופ"ש מקסים

05/07/2007 | 16:07 | מאת:

שלום לירן, מה זה קטן? איני יכולה לתת הערכה כזו, אני צריכה לדעת מרכיבים. זה יכול לנוע מ-100-400 קק"ל, תלוי גודל והרכב. אם יש לך מרשם וכמות כדורים שיוצאת, אפשר להעריך יותר מדוייק. בברכה, דנה

05/07/2007 | 10:29 | מאת: ממ

כמה זה 30' גרם מדגני הבוקר פייבר 1? חצי כוס? כוס? תודה

05/07/2007 | 12:06 | מאת:

חצי כוס

05/07/2007 | 10:20 | מאת: מ.ר

1. כמה קלוריות שורפים באורגזמה? 2.חברה שלי אמרה לי שבזמן שיזוף שורפים קלוריות, האם זה נכון? ואם כן כמה קלוריות בלמשל שהייה של שלוש שעות בשמש? 3.איך יכול להיות שלמסטיקים ללא סוכר יש ערך קלורי? לא מספיק שאין בהם סוכר, גם לא בולעים אותם. תודה.

שלום לך! 1) יש כמובן שריפה קלורית אך לא ניתן להעריך אותה משום שהעוצמה, המשך ותנועות גוף נלוות הם כמובן שונים ואישיים אצל כל אחד. 2) גם במנוחה מוחלטת גופנו שורף קלוריות (משום שתהליכים פיזיולוגים לעולם אינם חדלים מלהתרחש). בשיזוף ניתן להניח שבנוסף לתהליכים הבסיסיים, יוגבר תהליך צינון הגוף וזה יעלה מעט את השריפה הקלורית. אני מרשה לעצמי לא לנקוב במספר ואף לא אטרח לבררו משום שיש להמנע מפעילות זו (גם אם חושבים שיש בה רווחים משניים...). 3) גם במוצרים שמצוין עליהם "ללא סוכר" יכולות להיות קלוריות, אם נעשה שימוש בממתיקים כוהליים (מניטול, מלטיטול, קסיליטול וכדומה) המכילים כ - 2 קק"ל לגרם. בברכה, נועה