האם חומרי ריסוס נגד גוקים מסוכנים לנו?
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום לכם.כבר שנים רבות אני משתמשת בבית עם חומרים k300 k700 ועוד קראתי את כל הוראות הבטיחות על מיכל הריסוס וכמובן שרשום להרחיק מילדים וכו.אבל מה שלא רשום כלל הוא איזה כמות לרסס הבעייה היא שלאחר הריסוס יש ריח חריף בחדר(למרות שריססתי רק בנקודות מסויימות-חריצים וחורים ברצפה-על פי ההוראות) אבל בני משפחתי בלחץ מכך שהריח מסוכן. מבקשת לדעת איזה חומרים יש במיכלים האלו ומה מידת סיכון הריח שיש בחדר לאחר הריסוס?
עדנה שלום אתחיל בחלק הקל - הריח עצמו אין בו סיכון, בדומה לריח שיש בדליפת גז. הריח בא להתריע שיש חומר מסוכן בסביבה ואין בו עצמו סיכון. החומרים שהתיחסת אליהם, ריכוז החומר הפעיל בהם נמוך, כך שריסוס נגד החרקים לא אמור לפגוע בנו, כמובן להמנע מריסוס ישיר על אנשים או נשימה ישירה של החומר. כאשר את מרססת כדאי לכסות את הפה והאף עם בד ולא לנשום ישר את החומר. רוב החומרים לשימוש ביתי הם ברמת סיכון יחסית נמוכה לבני אדם - כמובן שיש אנשים רגישים יותר ופחות. בזמן ריסוס בחומרי הדברה כדאי להרחיק את בני הבית מהמקום. אם החדר עם דלת, לסגור הדלת למספר שעות, לאחר מכן לאוורר ורק אז לחזור ולהכנס. כך גם החומר יעבוד יותר טוב. כמות החומר לריסוס - בנדיבות! אם אנחנו מרססים בכמות נכבדה יש סיכוי שרוב החרקים יפגעו. ריסוס מועט יאפשר לחזקים מביניהם לשרוד ולהתפתח ואז יש דור חרקים חדש שהריסוס כבר לא עובד עליו. כמו כן בריסוס כדאי למצוא את מקור החרקים ולרסס שם בנדיבות ולא רק על החרק עצמו שגילינו.
לדר' קויפמן. האם תוכלי להוציא מטבלאות החומרים שבשימוש שלכם אנשי המקצוע את שםות החומרים שיש בספרי הריסוס ולספר מה אמצעי הבטיחות שיש לנקוט בשימוש בהם כמו כן מה עדיף לדעתך לקטילה מוחלטת--- הנוזל שמשפריצים שהוא חומר בשיחרור איטי או הספרי הרגיל המסורתי.
עדנה שמות החומרים רשומים על המכל. ותוכלי לראות את השמותבהתאמה עם המוצרים והיצרנים מהם את רוכשת את הספרי. אמצעי הבטיחות חייבים להיות רשומים על האריזה גם כן. אריזה שלא רשום עליה החומרים, הסיכונים ואמצעי המיגון - לא להשתמש. כאשר משתמשים יש לבצע זאת כאשר לבושים, חלון לאוורור עד לסיום הריסוס (ואז לסגור) וכן אם אפשר לכסות את הפה והאף. במקרה של מגע עם העור לשטוף עם הרבה מים וסבון. מגע עם העיניים לשטוף היטב בזרם חלש. אם הצריבה עוברת טוב, אם לאו לפנות לרופא. אם מרגישים לא טוב לאחר ריסוס לפנות לרופא בצרוף מכל החומר (דבר שלא צריך לקרות באופן רגיל). לגבי כמות: לא משנה אם משתמשים בחומרים "רגילים" או בחומר בשחרור מבוקר. בשני המקרים כדאי שהכמות תהיה מספיקה כדי לוודא טיפול מלא. כי גם ספריי רגיל וגם חומר בשחרור מבוקר אם אין מספיק חומר פעיל לטפל בכל המזיקים החזקים ישרדו "והדור הבא שלהם" החומר כבר לא יעבוד עליו כל כך טוב.
ישנו הבדל בחומרי ההדברה בין 1. חרקים מעופפים (זבובים, יתושים וכד') לבין הדברת 2. חרקים לא מעופפים (מקקים - גוקים, נמלים וכד'). אני משתמש בביתי כבר עשרות שנים בשני תרסיסים בהצלחה, לקב' 1 בפזטוקס ולקב' 2 ב K 300. הכמות - מינימלית ! השיטה: 1. חרקים מעופפים - סגירת החלונות, פזור באויר החדר בלבד, לא הרבה ! סגירת הדלת לכרבע שעה ואחר כך לאוורר את החדר. 2. חרקים מהלכים - החומר נכנס לגוף החרק דרך הרגליים ! מסקנה , לרסס מעט ! חומר בדרכי ההליכה של המקקים והנמלים לפני השינה ובבוקר לאסוף את הפגרים - אם יש. נמלים - מספיק ריסוס קל בחור שממנו הן יוצאות - לא על כל המסלול. לאחר שטיפת הרצפה - לרסס את הרצפה - מעט חומר - מחוץ לדירה לאורך הדלת. לעניות דעתי זה יספיק לנקות את הבית לחלוטין. נ.ב. יתכן והחומרים האחרים של חברות אחרות זהים או טובים יותר - לא בדקתי - אבל חחשובה שיטת הריסוס שציינתי.
לד"ר קויפמן ולשמעון. לדעתי אכן נתתם עצות טובות וחשובות. אבל מעניין שאיש מכם לא ציין שבעת הריסוס עדיף שלא יהיו אנשים בחדר בעיקר ילדים ושאסור לרסס ליד אש-הרי התרסיס עצמו דליק.ושאת מיכל הריסוס בעת האחסנה יש לשים גבוהה הרחק מילדים. האם אני צודק בדברים האלו?
שלום לכולם כמובן שהיתה התיחסות באחת התשובות הראשונות לכך שבני הבית לא יהיו במקום הריסוס ונמסרו גם המלצות בטיחות נלוות. חומרי הדברה כמו כל חומר מסוכן אחר צריכים להיות מאוחסנים רחוק מהישג יד של ילדים. לא בהכרח גבוה, אלא במקום מחוץ להישג יד - למשל ארון סגור. על המכל ישנה אזהרה לכך שהחומר דליק ורעיל וכל משתמש רצוי שיקרא ההוראות לפני השימוש. לגבי ריסוס על הרצפה - הדבר לא כל כך יעיל בגלל אופי חומרי ההדברה שנוטים להתפרק במהירות, וכמובן שבמגע עם מים החומרים מתפרקים במהירות גבוהה יותר. אם בוצע ריסוס על הרצפה ובני הבית מסתובבים יחף החומר יחדור גם לגופם. הריכוז קטן והפגיעה קטנה אך עדין מסוכן. שיטת הפעולה של חומרי ההדברה הנה על מערכת העצבים של החרקים למיניהם, ולשם כך החומר צריך לחדור לתוך גוף החרק, לכן יש לוודא ריסוס למשל כנגד נמלים בתוך החורים והסדקים שם הם נמצאים. ריסוס בנדיבות נדרש כדי להבטיח חיסול של כל הנחיל. אם ישארו אחדים הם השורדים החזקים ואז ריסוס עתידי לא יפעל ביעילות מספיקה.
אם מרססים במטבח איזה כללי זהירות צריך לשים לב? אם מרססים ליד צינורות מים האם זה בסדר ? ואם יש תינוק שזוחל בבית האם צריך לנקוט בזהירות יתרה?
אישתי אמורה ללדת בשבועעים הקרובים והייתי רוצה לדעת 1. האם ריסוס מקצועי של הבית כנגד חרקים ומזיקים מסוכן לאישה. 2. האם מסוכן לתינוק.
שלום! יש לי ילדים קטנים ואנחנו רוצים לרסס את החצר שלנו, השאלה היא האם זה לא מסוכן בשביל הילדים? והאם צריך רישיון למי שמרסס? או שלא חייב. תודה רבה!