האם יש דרך להוציא אבנית כלור ופלואור ממי שתיה?
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
והאם הבריטה מסננת את את כל אלה?
האם יש דרך להוציא את האבנית, כלור, פלואור ממי שתיה לאחר שיצאו מן הברז? כלומר ללא התקנה של ציוד כלשהו בבית או בצנרת. האם בריטה מסננת את כל אלה?
בריטה הוא אחד מסוגי המסננים הזמנים. זול, זמין ועושה עבודה טובה. אם תבדקי בקומקום שמרתיחים בו מים שעברו סינון בריטה וסינון אחר, אין אבנית. כאשר מתחילה אבנית זה אחד הסימנים שהפילטר סיים את חייו ויש להחליפו או לאחר כחודש (החלפה בעיקר כדי להמנע מהצטברות חיידקים לא בעיה של ספיחה של החומרים). הפילטר מסנן בצורה טובה גם את כלור-פלואור, מתכות, חול, ושאר דברים. אם את לא רוצה להתקין מתקן קבוע או מתקן יקר, שיטה זו בהחלט תעשה את העבודה.
האם הבריטה מסננת את הפלואור לחלוטין? האם כדאי לשתות מים עם פלואור? כי שמעתי שזה מועיל לשיניים (לא בטוחה). מה עושה הכלור למים? האם הוא משמיד רק חיידקים או שיעיל גם נגד מתכות? האם הרתחה של מים מוציאה אבנית? האם יש דרך להוציא את הכלור לאחר הוצאת המים מהברז בדרך טבעית? אני לא יכולה לשתות מים שעוברים פילטר פחם. והתקנה מתחת לכיור בלתי אפשרית כשעוברים משכירות לשכירות והבנתי שבקבוקי שתיה מפלסטיק משחררים אישהו חומר - אם זה נכון אני לא יודעת. תודה והתנצלות על "הצפה" בשאלות.
הנושא מורכב ביותר ויש היבטים ונושאים רבים הקשורים אליהם, השאלות שלך בהחלט במקום. פלואוריד - הטיעון הוא שנוכחות הפלואור במים מורידה את רמת העששת באוכלוסיה. כנראה שזה אמנם כך, כי ממשיכים עם ההוספה. כלור - מחטא את המים ומוריד הסיכוי למחלות ולמגפות של זיהומי מי, ואמנם אין התפרצות מחלות כתוצאה משתית מים כפי שרואים במדינות בהן המים לא מטופלים. להוספת חומרים אלה למים יש יתרונות וגם חסרונות. הוצאת הכלור קלה יחסית - אם משאירים המים בכלי פתוח מספר שעות הכלור מתנדף, אבל את המים האלה צריך לצרוך תוך יום יומיים כי החיידקים שמחים להתרבות במים ללא כלור. אפשר להרתיח כמות גדולה של מים ולשמור, גם כן דרך טובה להוציא משמעותית את הכלור. פלואוריד אפשר להוציא על ידי פילטר. הרתחה גם היא תשקיע חלק מהפלואוריד יחד עם האבנית, אך עדיין תשאר כמות מסויימת שלו במים. יש עוד דרכים אך הן דורשות מתקנים מיוחדים. הרתחה גורמת להשקעה של חלק מהאבנית. אבנית איננה מסוכנת לנו ואפשר לצרוך אותה. היא מלכלכת ועושה כתמים לבנים, אך לא מסוכנת. (מלבד אנשים עם אבני קלציום בכליות). הוצאה מלאה של האבנית עלולה להוביל לבעיות בריאות אחרות. כמובן שאפשר לקחת תוספי תזונה, הם יהיו תמיד פחות טובים מהדרך הטבעית דרך מי שתיה. בקבוקים של מים יקר, כל ליטר מים עולה בערך כמו קוב מים... וגם יש את כל הבקבוקים שמצטברים. שתיה של מים מבוקבקים אפשרית, אך רצוי לא לשתות רק מי בקבוקים. מי בקבוקים עוברים טיפול במפעל, בדרכים שונות, אולי גם פילטר פחם, זה לא יהיה מדווח על הבקבוק, כדי להגיע להרכב המים המבוקש. יש דיווחים בספרות על בעיות בריאות הנגרמות משתיה של מים מזוקקים או רק מים מינרלים שאין בהם חומרים שהגוף זקוק להם. צריך לקחת בחשבון את העובדה שלא רצוי להוציא את כל מה שיש במים באופן טבעי. אנחנו זקוקים למינרלים שנמצאים בהם לבריאות שלנו. הבעיה של הפלסטיק פחותה הרבה יותר, אם מאחסנים את המים בצורה מתאימה (לא במקום חם מדי).
מצטערת שאני צריכה לחלוק על ד"ר לדרמן, פלואור מזיק נקודה, מאות מחקרים מוכיחים זאת ועובדה שבכל העולם המערבי החליטו להוציאו מהמים, לא כל מה שהמדינה עושה זה נבון, אז בבקשה להיזהר.
חליתי במחלה (אני אחרי ב"ה') וטיפולי כימותרפיה פגעו לי במערכת העיכול, בעיקר במעיים (תריסריון). האוכל לא מספיק מעוכל טוב. לכן אני רוצה לבדוק אם בטוח לי לשתות מי ברז, או עדיף לסנן ואיך. אני גרה בשכירות. מכאן השאלות: בטוח לשתות מי ברז? לנדף את הכלור? צריך במקרר או לא? מספיק בבקבוק זכוכית פתוח כמה שעות? כדאי גם להרתיח את המים לאחר נידוף הכלור להוצאת אבנית וחלק מהפלואוריד? ולגבי מתכות כבדות יש מה לעשות בעניין מי ברז? טיפול במי ברז מספיק או עדיף פילטר? בריטה טוב מספיק? מומלץ במקרה כזה? מה היית ממליצה לי ספציפית? תודה רבה לך, תזכי למצוות.
ישנה מערכת תת כיורית (הברז הקטן הנוסף שרואים בסמוך לכיור) המערכת הזו מטהרת את המים ברמה שגם ניתן לתת לתינוקות לשתות את המים האלה, להשתמש במים לבישול, שתייה, שטיפת ירקות ועוד.. אמנם את לא רוצה משהו שכרוך בהתקנה אבל אניי יכולה לשתף אותך שזה מקנה לי שקט וממש נוח לשימוש
מטהר מים Whirlpool Space Kitchen
כדאי לך לשים מתקן מים של מי עדן וזה יפתור לך את כל הבעיה.....! מניסיון..
אולי מתקנים של חברות זה טוב, רק אולי! בכל מקרה הם יקרים. עם פילטרים פשוטים מגיעים לאותן תוצאות ואפילו טובות יותר, בעלות נמוכה. ודרך אגב יש עוד חברות חוץ ממי עדן למשך המתקנים של תמי 4 יפים וטעימים.
אם הבנתי את השאלה, אורית לא רוצה מתקן קבוע. גם יקר, וגם צריך להתקין וגם לטפל בפילטרים כל הזמן. והגרוע מכל שיש במים האלה זיהומים של חיידקים שאין בבריטה שמחליפים כל הזמן במחיר נמוך.
דר ורד את טועה ומטעה. פילטר פחם לא סופח מתכות כבדות, ופלואוריד. תשובה רשמית של סודה סטרים: https://support.sodastream.com/hc/he/articles/360050094634-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%A0%D7%A0%D7%99-BRITA-%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%93-
האם כשמשתמשים בסנן המים של בריטה הוא מוריד הרבה מינרלים ברמה שיהיה ממש חסר אותם מבחינה בריאותית או מוריד רק בקטנה והתועלת שלו יותר מהנזק?