סיר אלומיניום
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום רב 1.רציתי לשאול האם הסירים מאלומניום (כמו של פעם ) שמכינים בהם ג'חנון שיש להם מכסה , האם הם מסוכנים או פולטים חומרים כאלה? 2. בכלל האם סירים שהם יציקת אלימניום עם ציפוי טפלון או קרמי מבנים, האם הם מסוכנים לנו לשימוש? תודה רבה
1. סירי אלומיניום להכנת ג'חנון או לכל בישול אחר מסוכנים בהחלט. אלומיניום מהסיר חודר לאוכל ואוכלים אותו. האלומיניום מצטבר בגוף, ויש מחקרים מסויימים המראים שהדבר מגביר הסיכוי למחלות דמנציה. תנסו אחרי ניקוי הסיר לקחת נייר מגבת ולהעביר על פני הסיר ותראו את "השחור" שיורד, זה נכנס לאוכל ואת זה אוכלים. אז, אם אתם עדיין משתמשים בסירים אלה, כדאי להחליף. הג'חנון יוצא טעים גם בסירים רגילים. 2. סירים מאלומיניום המצופים בטפלון, ציפוי קרמי או ציפוי עמיד אחר אינם מהווים בעיה כל זמן שהציפוי שלם, כי אז האוכל בא במגע עם האלומיניום, אלא עם ציפוי עמיד. ברגע שהציפוי מתחיל להתקלף/להפגע, לקנות חדש. אין בעיה עם טפלון וציפוי קרמי כי טמפרטורת הבישול נמוכה יחסית 100-200 מעלות צלסיוס שבתטווח הזה אין בעיה.
המחקרים מוכיחים שאין באלומיניום שום סיכון לדמניציה, לא בכמויות שהוא קיים בסירים. "Although initial studies linked aluminium toxicity with Alzheimer's disease, the link has not been proven despite continuing investigation. Importantly, there is no evidence to suggest that aluminium exposure increases your risk of dementia." http://www.alzheimers.org.uk/site/scripts/documents_info.php?documentID=102 האוקסידציה שעל פני הסיר אינה מהווה כל סיכון, אדרבא. הפצת שמועות ומיתוסים ללא שום גיבוי מחקרי היא זריעת בהלה ובורות.