שאלה בנוגע לאבנית
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
בחצי השנה האחרונה התחילה להיצטבר לי אבנית בכמויות גדולות יחסית ובעיקר לעיתים תכופות הרבה יותר מהרגיל. בפעם האחרונה שעשיתי טיפול ניקוי שיניים אצל שיננית היה בערך לפני חודש וכבר הצטבברה לי אבנית(בעיקר במפגש של השן עם החניכיים בשיניים החותכות והניבים, גם בגלל שיש לי שיניים צפופות כנראה. בניקוי השיניים שעשיתי לפני הניקוי האחרון - אותו סיפור. זה החזיק משהו כמו חודשיים(אם כי עשיתי את זה לא מיזומתי אלא לפני טיפול סתימה של שן שהרופא אמר לי שיש לי אבנית שני צריך להסיר- הוא לא אמר אם יש הרבה או לא). עד לפני שנה הייתי הולך לטיפול שיננית בערך כל חצי שנה. האם סוג מסויים של מאכלים יכולים לתרום להיווצרות אבנית? הם מאכלים שמכילים הרבה סידן(כדוגמת טחינה) תורמים להיווצרות מוגברת של אבנית? יש לציין שאני אוכל יחסית הרבה פחמימות גם אבל! אני לא אוכל שום דבר מתוק בכלל!!!!!! לא מיצים, לא חטיפים!! כלום - שום דבר! בכלל! ועדיין, יש היווצרות מהירה של אבנית. מה יכולים להיות הסיבות לכך? למי עלי לפנות כלומר, מי מומחה בזה ויכול לעזור במניעת התופעה המציקה הזאת?
צבירת אבנית היא עניין אינדיבידואלי ללא גורמי השפעה נשלטים שידועים לי. פשוט לך להוריד אבנית לעיתים קרובות מהרגיל