פורום הנקה

ההנקה היא הדרך הטבעית, הפיזיולוגית, להזנת תינוקות, וחלב אם הוא החלב המותאם באופן מיטבי לתינוקות. כהמשך ישיר לכך, ממליצה האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים על הנקה כאמצעי הבלעדי לתזונת התינוק בששת החודשים הראשונים לחייו. ההנקה מגינה על בריאות התינוק ומסייעת להתפתחות הגופנית, הרגשית והקוגניטיבית בצורה הטובה יותר.
13500 הודעות
12442 תשובות מומחה

מנהלי פורום הנקה

15/09/2024 | 23:09 | מאת: מיכל

שואלת אם יש בעיה לקחת תוסף תזונה ביופלבנואידים בהנקה, בנוסף אני גם לוקחת סרזט למניעה, זה בסדר?

שלום מיכל לגבי טיפול תרופתי, תוספי תזונה וכדומה ממליצה לך להתייעץ במרכזים טרטולוגיים בארץ, למשל מרכז ליעוץ תרופתי בהריון ובהנקה בבית חולים שמיר (אסף הרופא), ליצירת קשר ניתן להתקשר במספר 089779309, בימי א עד ה בין השעות 08.00 עד 14.00 בהצלחה

04/08/2024 | 08:29 | מאת: לירון

אפשר את המס טלפון שלך??? ממש מנסה להגיע אלייך. כמעט כמו רוה מ להשיג את המס טלפון שלך 😉 שמי לירון ילדתי לפני חודש ושבוע ואת ייעצת לי בתחום ההנקה ועכשיו יש לי אתגר נוסף בהנקה ואני ממש אשמח להסתייע בך באופן פרטי 0522210691 - לירון אשמח שתתקשרי 😀

שלום, התינוקת שלי בת חודשיים וחצי. ילדתי בלידה קיסרית ולכן בימים הראשונים לחייה נחשפה גם למטרנה על מנת שאוכל להתאושש. לאחר מכן המשכתי עם הנקה מלאה ורופאת ילדים ביקשה שהיא תמשיך להיחשף לחלב עם 10-20 מ"ל כל יומיים על מנת לא להיות בעתיד אלרגית. אז באמת עשיתי זאת ואפילו כשלא הרגשתי טוב נתנו בקבוק של ארוחה מלאה. ההנקות היו יפות ומלאות וגם השתמשתי בשאיבות. בחודש האחרון נעשה שינוי בחלב ובשעות שינה של הקטנה. היא ישנה לילות שלמים (של 7-10 שעות) וביום היא ערה כל הזמן ובגלל שאין לה שעות מנוחה אני מאבדת את הזמנים של האכילה והיא הרבה עליי, יונקת בחלקים, הגוף אינו מספיק לייצר חלב כל שעה וחצי-שעתיים שאני ללא מנוחה יחד איתה. היא נוטה לנג'ס הרבה וזה מבלבל עם העייפות שלה לבין רעב. כשאני שואבת יוצא רק 20 מ"ל מכל צד ואני מפחדת שזה לא מספיק לה כשבידיעה תינוק בגילה אוכל 120-150 כל 3-4 שעות. האם זו הסתכלות נכונה? האם אחרי שאני מניקה אותה משני הצדדים אני צריכה להוסיף מטרנה על מנת שלא יחסר לה? היא יונקת בעצלות מדי פעם ונדמה שהיא לא מתאמצת להוציא חלב. שמתי לב כשאני ישנה אז מתמלא יותר חלב ושאני ערנית כל היום איתה אני מותשת והחלב 'יורד' אפילו שאוכל ואשתה טוב כל היום.

שלום נויה כל הכבוד לך שאת מניקה. משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמית ממליצים הנקה מלאה חצי שנה ולאחר מכן לשלב הנקה עם מוצקים לפחות עד גיל שנה. כאשר אנחנו מוסיפים תמ''ל תינוקות יונקים פחות זה פוגע בייצור תקין של חלב. אחרי חודש וחצי תינוקות מתחילים לישון יותר שעות ברצף בלילה וביום יותר ערניים ויותר תובעניים. על מנת לדעת האם היא מקבלת מספיק חלב אם בהנקה, שאוב ותמ''ל יש צורך לעקוב אחר יציאות ומשקל. אמור להיות לפחות 6 טיטולים רטובים בשתן, יציאות בצבע צהוב חרדל והיא אמורה לעלות במשקל 20-50 ג' כל יום בממוצע, אין צורך לבצע שקילה כל יום. בהצחלה !

תודה על התשובה. יש לי שאלה נוספת להמשך. היום היא בת 3 חודשים, עדיין הוספתי תמל פעם אחת ביממה בכל יום בגלל הדאגה שהחלס יורד. ביומיים האחרונים החלטתי לנסות אחרת בגלל ששוחחתי עם האחות באחפת חלב והיא אמרה שדווקא כדאי להוריד מהתמל ולהמשיך להניק בלבד וכמה שיותר. האם בגיל 3 חודשים כאשר אתן לה רק ממני החלב יכול להגביר ייצור או שבגלל שהוספתי לה תמל בחודש האחרון הגוף התרגל לייצר פחות לזמן קבוע ?

שלום נויה ברגע שתעברי להנקה מלאה, תינוקת תתחבר ליותר פעמים לשד ביממה וכך תגביר לך כמות החלב . כדי להגביר ייצור חלב ניתן גם לעשות שאיבה ולהוסיף חלב אם שאוב במקום תמ''ל. בהצלחה!

16/07/2024 | 07:32 | מאת: חוי

שאלתי אותך לפני כשבוע על התינוק שלי שמתנשם בזמן שהוא יונק. ושמתי לב שהוא מתנשם הרבה יותר שהוא יונק משד מסוים. ומהשד השני אוכל הרבה יותר רגוע. אני אנסה לדייק - מתנשם הכוונה אוכל מהר וב"התלהבות" ולא ברוגע. ובולע מהר אויר תוך כדי... ונראה שלי שבאמת מהשד ההוא יוצא לי הרבה יותר חלב שהוא כאילו צריך "להשתלט עליו". יש משהו לעשות?

שלום חוי מציע לך להיפגש עם יועצת הנקה כדי שתאמת את האבחנה של ייצור יתר חלב בשד מסוים. בינתיים את יכולה לנסות להניק את התינוק בתנוחת חצי שכיבה מהשד הזה, כך זרימה איטית יותר, לנסות לתת רק שד אחת בארוחה, ככל שהתקדם בארוחה , כך הזרם ירד, לפעמים ממליצים לבצע BLOCK FEEDING -הנקה רק משד אחת במשך מספר שעות ולאחר מכן רק משד שני במשך מספר ארוחות, אך הדבר עלול לגרום לגודש מהצד שלא מניקים וגם לחסימות ודלקות, לכן ההמלצה היא להיות תחת מעקב צמוד של יועצת הנקה. את יכולה לפנות ליועצת הנקה בטיפת חלב, בקופת חולים, ליצור קשר עם ליגת לה להצ'ה. בהצלחה

10/07/2024 | 20:28 | מאת: אושרה

שלום נעקצתי ממעופף יותר גדול מדבורה לא יודעת מה זה הילדה שלי בת 3 חודשים ויונקת מלא. ממשהרגשתי את החומר של העקיצה מתפשט לי מהאצבע עד בית השחי ולכן חוששת אם זה עובר בדם..אני כרגע בסדר עדיין קצת שורף ויש לי חור בנקודה שנעקצתי.. מותר להניק?

שלום אושרה הייתי מתייעצת במרכז טרטולוגי. ניתן לפנות למרכז לייעוץ תרופתי במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) במספר 089779309 השרות ניתן בימים א עד ה בין השעות 08.00-14.00 בהצלחה

09/07/2024 | 17:17 | מאת: דינה

כשאני ארצה לגמול מהנקה, איך לגמול בלי שיהיה לי גודש? תודה

בהמשך לתשובה קודמת הדרגתיות זה מילת המפתח. לא להפסיק הנקה בבת אחת. כל יומיים-שלושה להוריד הנקה אחת. מעקב אצל יועצת הנקה בהצלחה

09/07/2024 | 11:11 | מאת: דינה

שלום התינוקת שלי תמיד יונקת לפני השינה. ביומיים האחרונים היא נרדמה ללא ההנקה. ומה שקרה זה, שיש לי מאתמול מין גוש עם גבשושיות בגודל של כמה ס"מ בחזה למטה, אני מניקה מהצד הזה וזה עדיין לא ירד. מה ניתן לעשות? תודה רבה.

שלום דינה כאשר את מספיקה להניק בשעה קבוע שגופך היה רגיל לייצר חלב, השדיים מתחילות להסתגל למציאות חדשה, לוקח מספר ימים עד שכמות החלב תרד, בתקופה זו את עלולה להרגיש מלאות או גודש. חשוב להיות בתקופה זו במעקב אצל יועצת הנקה . ניתן להשתמש בקומפרסים קרים, לקחת נגד כאבים, עיסוי עדין של גוש בעת הנקה. מקווה שבעיה כבר נפתרה. בהצלחה

09/07/2024 | 01:00 | מאת: חוי

שלום ילדתי לפני שבוע, התינוק שלי מקבל רק חלב אם. אני מרגישה את השד מתמלא, והוא ממלא טיטולים... רק מה - הוא מתנשם ממש בזמן ההנקה, מה שלדעתי גורם לו לבלוע הרבה אויר למה זה קורה? מה אםשרלעשות?

שלום לך. כל הכבוד שאת נותנת לתינוקך חלב אם בלבד. תינוק יכול לבלוע מהר כאשר זרימה מהשד מהירה מאוד וזה גורם לו להתנשמות. מציע לך להיפגש עם יועצת הנקה ולפנות לרופא ילדים לשלילת בעיות אחרות. בהצלחה!

02/07/2024 | 01:29 | מאת: טל

שלום. ילדתי לפני 7 שבועות, ומניקה הנקה מלאה. לפני כשבוע החלה להופיע לי על השדיים [לא על הפטמות] נגיעות בעור - נקודות בצבע אדום, במרכזן יותר בהירות. בימים האחרונים הנקודות גדלו. זה לא כואב כלל. האם תדעי לומר לי מה זה? האם זו תופעה מוכרת בהנקה? צריך לעשות אם זה משהו, אם זה כלל לא כואב? תודה

הי טל הנקה מלאה היא התזונה הטובה עבור תינוקך ועבורך. התופעה אינה תופעה מוכרת ודורשת הסתכלות ולכן אמליץ לך לפנות ליועצת הנקה בטיפת חלב או לרופא המשפחה.

22/06/2024 | 01:57 | מאת: דנה

שלום :) ילדתי לפני חודש וחצי בימים הראשונים סחטתי מעט חלב לתינוקת שלי ואחריהם החלטתי שלא להניק וייבשתי את החלב בשיטות מסורתיות כמו אכילת / שתיית נענע ושימוש בכרוב. מאז עברו כמעט 7 שבועות ועדיין בלילה לפעמים יש לי מעט דליפה שקופה / לבנה מאחד השדיים, תמיד מאותו האחד..... האם זה תקין? אני בלחץ :-( תודה רבה

הי דנה מזל טוב מצוין שסחטת ונתת קולוסטרום בימים הראשונים לאחר הלידה . גם לאחר היבוש יתכן והחלב יישאר בשדייך עוד זמן רב לעתים גם לאחר היבוש דליפה של שאריות חלב . ניתן לשתות חליטות נענע ומרווה שיתרמו ליבוש ולא לבצע סחיטות! במידה ומופיע חום או אדמומיות לפנות ליעוץ מקצועי .

19/06/2024 | 15:24 | מאת: שיר

היי, אני מניקה מגיל לידה כרגע בן שלושה חודשים בהנקה בלעדית. במהלך היום הוא יונק כל שעה וחצי / שעתיים למשך כ10 דקות בממוצע ומצד אחד בלבד בכל פעם(כשאני מציעה את הצד השני אחרי עשר דקות הוא מסרב) . בלילה לפני השינה ( איזור השעה 22:00) הוא יונק כמה פעמים ברציפות כדי להירגע ולהירדם ואז נרדם לשעתיים/ שלוש שעות וקם לאכול ואז כל שעה / שעה וחצי הוא קם לאכול ככה עד הבוקר ( 08:00). בהתחלה התייעצתי עם יועצת הנקה (בגיל חודש) שעשינו איתה כמה פגישות והיא אמרה שזה תקופה וזה יחלוף ופשוט להניק לפי דרישה. אני רואה שזה לא מסתדר כל כך ועדיין ממשיך ככה כל שעה וחצי שעתיים לינוק. האם זה תקין? זה לא פוגע לו בשינה הרציפה ובהתפתחות גדילה? חשוב לי לציין שבמהלך היום הוא כמעט ולא ישן בכלל ואם כן זה לעשר דקות ומתעורר, יכול להיות שזה בגלל ההנקה?

הי שיר כל הכבוד הנקה בלעדית דורשת התמדה ומסירות וחשובה לאם ולתינוק. החודשים הראשונים לאחר הלידה מאתגרים וחשוב לזכור כי הנקת לילה אינה מספקת רק צורך תזונתי אלא גם מענה לצרכים רגשיים. ישנם גם גורמים נוספים להתעוררות מרובות בלילה כמו צינון ובקיעת שיניים. במידה והתינוק עולה כמצופה במשקל התופעה של תינוק המתעורר כל שעתיים בלילה היא מעייפת אך תקינה . חשוב לבקש תמיכה מהסביבה הקרובה תקופה זאת אומנם מאתגרת אך את מעניקה את הטוב ביותר לתינוקך והיא תעבור ויהיה קל יותר . בהצלחה

11/06/2024 | 11:57 | מאת: דינה

שלום האם ניתן לבצע בדיקת EMG (בירך) במהלך הנקה? תודה!!

שלום דינה לא ידוע לנו שיש בעיה לבצע בדיקה זו בתקופת ההנקה , מציע לך בכל מקרה לברר בהריופון - 089779309 בהצלחה, תרגישי טוב!

30/05/2024 | 13:36 | מאת: שיר

הבת שלי בת שנה, החלה מוצקים מגיל חמישה חודשים. היא מאוד רוצה לאכול לבד , אז חותכת לה חתיכות קטנות והיא מרימה מהצלחת ומכניסה לפה, היא לועסת את האוכל ופשוט יורקת אותו החוצה. לפעמים אם כן בולעת חתיכה אז יש רפלקס של הקאה, גם תרופות כמו נובימול ונרופון היא בולעת ומיד מקיאה את זה. כמובן שעדיין לא ביססה ארוחה אז אני עדיין מניקה אותה. האם זה תקין? או שמצריך בדיקה?

הי שיר , כל הכבוד שאת ממשיכה להניק ככל שההנקה היא ממושכת יותר היא מועילה יותר ותורמת לבריאותך ולבריאות תינוקך. יתכן רפלקס הקאה עד לביסוס מוצקים אך כדאי להיבדק אצל רופא ילדים ו כמו כן להמשיך צעקב גדילה והתפתחות בטיפת חלב.

28/05/2024 | 13:04 | מאת: הדס

אני עובדת במשרה מלאה ושואבת במקביללבני בן ה8 חודשים. כיום, לאחר ארבעה חודשים שאכל יפה את החלב השאוב מבקבוק, הוא "מפגין" על הבקבוק אצל המטפלת. מסרב לאכול ובוכה. מה יכול להיות הסיבה?

שלום הדס כל הכבוד לך שאת מניקה ונותנת את החלב השאוב בזמן שאת נמצאת בעבודה. ברוב המקרים סירוב כזה פתאומי עלול להיות זמני וקצר. סיבות שונות ומשונות (טמפרטורה לא מתאימה, רח לא מתאים , מתגעגע לאמא ועוד). חשוב מאוד לא להתעקש, להמשיך להציע בכל ארוחה, במידה ולא אוכל מבקבוק להציע לו אוכל מוצק בזמן שאת לא נמצאת. בהצלחה

שלום, כיצד ניתן למנוע הגעת ווסת בהנקה, שישה שבועות לאחר הלידה הגיע ווסת ראשון, ו40 יום לאחר מכן ווסת שני, ואני מניקה הנקה מלאה,לפעמים בלילה יש מרווח גדול יותר של שעות האם זה הגורם?"

שלום יונה מרווחים גדולים בין הנקות בלילה תורמים לירידה בייצור פרולקטין- הורמון הנקה , וזה מעודד הופעה של מחזור. למרות זאת , יש נשים שמניקות בתדירות גבוה גם בלילה ועדיין מקבלות מחזור. קבלת מחזור לא אמור לפגוע להמשך ההנקה. בהצלחה!

26/05/2024 | 12:40 | מאת: אירית

רציתי לדעת באיזה כדור יש יותר הורמון אסטרוגן אסטרופם או מליאן תודה רבה.

שלום אירית לגבי הרכב תרופתי ואפשרות של הנקה עם תרופות שונות ניתן לפנות למרכז לייעוץ תרופתי במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) במספר 089779309 השרות ניתן בימים א עד ה בין השעות 08.00-14.00 בהצלחה

21/05/2024 | 18:14 | מאת: דינה

שלום אני מניקה תינוקת בת 7 חודשים, קיבלתי וסת ראשונה לפני שבועיים. רציתי לשאול האם יש סיכוי גבוה להריון נוסף? כי הבנתי שנשים הן פחות פוריות במהלך ההנקה. תודה.

שלום דינה סיכוי להריון בתקופת הנקה קיים תמיד ויותר גבוה כאשר מרווחים בין הנקות גדולים. לאחר חצי שנה תינוק מקבל גם אוכל מוצק וברוב המקרים לא יונק סביב השעון, בלילה עלול לפתוח פערים גדולים וזה בסדר , לכן סיכון להיכנס להריון עולה. בברכה ויולטה

06/05/2024 | 13:43 | מאת: חרובי

היי, תינוקת חייכנית ונוחה בת 7 שבועות משקל 4500 ק''ג (נולדה 3 קילו). מגיל צעיר מניקה אותה עם קשיי התחברות וגם נותנת בקבוק מחלב שאוב רק בלילה ורק על ידי בעלי בנוסף דואגת לשאוב אחרי הנקה ובין לבין כזה. בטיפת חלב אמרו שהלשון לא נראית קשורה אך היא כן בצורה לבבית. בשפה ניתן לראות שהיא קשורה לחניכיים. אני מרגישה שאני למעשה נלחמת להניק: בהתחלה היא היתה פותחת פיה לרווחה כעת היא נצמדת עם פה יחסית סגור ותוך כדי ההנקה הפה מעט נפתח. היא לא תופסת את כל העטרה למטה אלא את חלקה. אני חוששת שאולי גודל הפיטמה גדול לפה שלה. כבר עברתי מספר יעוצים ולצערי אני לא מצליחה להביא אותה לפתיחת פה מלאה. אציין כי היא יונקת מעט כעשר דקות אך הרבה פעמים לאורך היממה (בזמן ההנקה אני ממש שומעת אותה גומעת ונראה שיוצא לא מעט חלב) ולכן היא לא ישנה רצוף מספר שעות וגם נרשמת על הציצי. היא עושה פעם ביום קקי חרדלי ויש מעל 6 פיפי ביממה. מה עלי לעשות? האם להשאיר הצמדה לא הכי מיטבית ככה שכן עדיף לי ככה מאשר כלום? האם שפה קשורה משפיעה על הצמדה והיעדר ואקום? אשמח להארותיך.

שלום לך חרובי כל הכבוד לך על כל המאמצים שאת עושה על מנת לתת לתינוקת שלך חלב אם. לפי מה שתיארת -הנקה וחלב אם שאוב יחד נותנים מענה מעולה לתינוקת , היא עלתה קילו וחצי בחודש וחצי, עושה צרכים בכמות מספקת וניראה שלמרות ההצמדה לא יעילה , מקבלת מספיק חלב אם. לשון קשורה עלולה לגרום לכאבים ופצעים בפטמות ועלייה איטית במשקל או אפילו ירידה . אם את לא סובלת מכאבים , למרות שהצמדה לא מאה אחוז ותינוקת עולה יפה במשקל, אז הלשון קשורה ושפה קשורה אינם מהווים בעיה בהנקה. הייתי מציע לך פחות שאיבות ויותר הנקות, מכוון שהאכלה מפטמה של בקבוק גם עלולה להשפיע על הצמדה. על מנת לגרום לתינוקת לפתוח פה גדול בעת הצמדה לשד ,כדאי להטות את הראש שלה מעט לאחור. אם עדיין את חוששת שהצמדה לא יעילה נובעת מלשון קשורה או שפה קשורה, מציע לך להתייעץ עם רופא פה ולסט או רופא שיניים או רופא ילדים. בהצלחה!

06/05/2024 | 00:39 | מאת: אמא

שלום וברכה! אני בהריון שני חודש חמישי, את הבן הקודם שלי הנקתי 4 חודשים הנקה מלאה ועד חצי שנה עם תוספות בגלל שנגמר לי החלב והבן שלי לא היה שבע ורגוע אחרי הארוחה יש לציין שגם בארבעת החודשים הראשונים היו קשיים רבים, לא הרגשתי שיש לי שפע (לא היה לי גודש אף פעם גם לא מיד אחרי הלידה ולא הרגשתי תחושה שאני מתמלאה או מתרוקנת), בנוסף לזה 6 שבועות ראשונות סבלתי מאוד מסדקים ופצעים שגרמו לכאבים חזקים במשך כל זמן ההנקה ולא רק בזמן החיבור לתינוק.(למרות שינוי תנוחה בהדרכת יועצת הנקה) רציתי לדעת האם יש לי איך להתכונן עכשיו עוד לפני הלידה כדי למנוע את הסדקים וכדי להרבות חלב, אני מאוד רוצה להעניק עד לפחות שנה - שנה וחצי אשמח לפיתרון!

שלום אמא הגוף שלך מכין את עצמו להנקה במהלך ההריון, השד גודל והקולוסטרום - החלב הראשוני מתחיל להווצר כבר בשבוע 16 להריון. שדיים מתחילים להיות רגישים והרגישות נמשכת גם שבועיים אחרי הלידה. על מנת למנוע פצעים בפטמות וכאבים חריגים יש צורך בהצמדה נכונה בכל ארוחה, חשוב שלא רק הפטמה , אלא רוב ההילה יהיה בתוך הפה של התינוק, במיוחד החלק התחתון של העטרה. כדי לייצר כמות תקינה של חלב מומלץ להתחיל להניק כבר בשעה הראשונה אחרי הלידה. להתחיל ממגע עור לעור עוד בחדר לידה ולתת לתינוק ניסיון הצמדה. במידה ולא ניתן יהיה להניק בשעה ראשונה, מומלץ לסחוט או לשאוב את חלב הראשוני, זה גם תורם (לא פחות מהנקה) לייצור תקין של חלב. בנוסף מומלץ לבצע אפס הפרדה או ביות מלאה כדי שתינוק יהיה כל הזמן איתך ויוכל לינוק לפי סימני רעב ראשוניים, לפי הדרישה. ככל שינק יותר ,כך יותר חלב אמור להיווצר, בנוסף הנקות לילה מאוד חשובות, מכוון שבלילה רמות פרולקטין יותר גבוהות (הורמון שאחראי על ייצור תקין של חלב ). שיהיה לך בהצלחה

24/04/2024 | 18:49 | מאת: רינת

הבן שלי בן 4 חודשים (הנקה מלאה) לאחרונה התחיל לפלוט הרבה חלב. למה זה קורה? האם זה בגלל שהוא אוכל יותר מדי אולי? ומה אפשר לעשות? תודה

שלום רינת כל הכבוד שאת מניקה כבר 4 חודשים. יש סיבות רבות לפליטות חלב אם אצל תינוקות. ממליצה לך לפנות גם ליועצת הנקה לשלילת ייצור עודף של חלב וגם לרופא ילדים לשלילת מצבים רפואיים. בכל מקרה את יכולה להניק את התינוק בצורה שבה הוא יהיה מעט גבוה ולא בשכיבה, לעשות הפסקות יזומות לכמה דקות ואז להמשיך,להחזיק תינוק על הידיים 20 דק -חצי שעה במאונך לפני שמחזירה אותו לשכיבה. המלצה נוספת לעקוב אחר המשקל והיציאות שלו כדי לוודא שנכנס יותר מאשר יוצאה. בהצלחה!

23/04/2024 | 15:23 | מאת: קרן

תינוקת בת 4 שבועות, הנקה מלאה. מרגיש שבשד השמאלי אין חלב, לעומת ימני. מה ניתן לעשות?

שלום קרן ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה כדי שתבצע לך אומדן הנקה מלאה ותעה לך תוכנית התערבות מתאימה. כדי להגביר ייצור חלב בשד שמאל , מומלץ המשך הנקה מהשד הזה לעיתים קרובות מ 8-12 פעמים ביממה, ביצוע שאיבה של 20 דקות לאחר כל הנקה , מגע עור לעור עם התינוק, לברר שהצמדה לשד מיטבית - כל החלק התחתון של העטרה בתוך הפה של תינוק, להניק בלילות -רמות פרולקטין , הורמון שאחראי על ייצור חלב , יותר גבוה בלילה, ניתן גם להוסיף חלב שאוב על שד שמאל באמצעות SNS - מערכת השלמה על השד. בהצלחה!

15/04/2024 | 16:29 | מאת: יוכי

הי, חזרתי לעבודה ואני ממש לא מסתדרת עם שאיבה מחוץ לבית, מגעיל אותי וכו' האם במקרה ואחליט להפסיק להניק בבוקר בכלל ולהמשיך רק בערב (אני עובדת 8 שעות) האם יגמר לי החלב ולא יהיה גם בערב? התינוקת ישנה די רצוף בלילה- קמה פעם- פעמיים או שהגוף יודע לתכנן את עצמו לפי שעות?

שלום יוכי חסר לי מידע בן כמה התינוק. בדרך כלל כאשר אנחנו חוזרות לעבודה ומחליטות לא לשאוב בעבודה ויחד עם זה לא מניקות בלילה (מכוון שתינוק יושן) , אז כמות החלב תרד באופן משמעותי שזה עלול להוביל לגמילה מוקדמת מהנקה. הייתי מציע לך להיפגש עם יועצת הנקה ולבדוק אופציות נוספות לפני שאת חוזרת לעבודה כדי לשמור על תפוקת חלב קיימת. בהצלחה

14/04/2024 | 09:24 | מאת: מאי

הבן שלי (ילד ראשון) בן כמעט 4 חודשים, מההתחלה הראה נטייה לרצון לינוק כל פעם סביב השעה. בערך בגיל חודש התחלתי להניק אותו באופן די קבוע 20 דקות מכל צד, כלומר בסך הכל כל הנקה היא 40 דקות. הוא יונק כל שעתיים ביום ל40 דקות ובלילה ישן 7 שעות בלי להתעורר. השאלה שלי היא האם 40 דקות כל פעם נחשב להרבה זמן להנקה או שזה משהו נפוץ ונורמלי? האם כדאי להמשיך עם הזמנים האלה? זה לפעמים נראה שהוא רוצה להמשיך לינוק גם אחרי שעוברות 40 דקות ולפעמים הוא מסיים קצת לפני. אמא שלי תמיד אומרת לי שהיא לא שמעה על דבר כזה וממה שהיא יודעת מהניסיון שלה עם חמישה ילדים ומכל אישה אחרת - הנקה לוקחת 10 דקות בסך הכל או מקסימום 10 דקות מכל צד כלומר 20 דקות. אשמח לעצה, תודה!

שלום מאי. תינוקות יונקים בהנקה בלעדית אמורים לינוק לפי דרישה ולא לפי זמנים. בממוצע הם יונקים מ 8 עד 12 פעמים ביממה . אין משך זמן קבוע להנקה , זמן הנקה עלול להשתנות. הנקה עבור תינוקות זה לא רק אוכל, זה גם שתיה ונשנוש, הרגעה, עזרה נגד כאבים ועזרה להירדם ועוד הרבה צרכים בסיסיים אחרים. אם תינוק יונק פחות מ 40 ד''ק ורגוע , זה אומר שסיים ארוחה שלו עד הפעם הבאה. פעם הבאה עלול להיות בעוד 15 דקות או חצי שעה, או שעה או שעתיים או שלוש, תינוק מחליט . הוא עלול להיות גם שעה על השד, זה גם בסדר, יש גם קפיצות גדילה ואז בכלל יש מספר ימים מבולבלים שבהם תינוק לא עוזב את השד בכלל וכך מגדיל לעצמו כמויות. יחד עם זה צריך לבדות שיש לפחות 6 טיטולים רטובים בשתן, צבע צואה צהוב חרדל והוא עולה במשקל. בהצלחה!

09/04/2024 | 21:50 | מאת: מניקה

ערב טוב, אני רוצה להפסיק להניק, מניקה קרוב לשנתיים. כעת בשבוע 10 והפחתתי הנקה לפעם ביום מזה מספר ימים. איך אפשר להפסיק הנקה- מה צריך לעשות? האם פשוט להפסיק? או לתת יום כן יום לא לתקופה? החשש העיקרי שלי הוא גודש שעלול להיווצר. תודה ובברכה.

שלום מניקה איזה יופי שאת מניקה כבר שנתיים. תינוקך זכה לכמות אדירה של נוגדנים . עכשיו שהחלטת להפסיק להניק כדאי לעשות זאת בהדרגה כדי למנוע גודש. תנסי לפתוח מרווחים בהנקה עוד יותר , פעם ביממה וחצי או פעם ביומיים ואז פעם ב 3 ימים, תלוי בתחושת המלאות בשדיים. הפסקה הדרגתית של הנקה עדיפה על פני הפסקה פתאומית , גם עבורך וגם עבור הפעוט .לך זה יתרון מבחינת מניעת גודש ולילד פחות סטרס. תהליך גמילה הדרגתי יכול לקחת זמן, אפילו מספר חודשים או יותר. בהצלחה

31/03/2024 | 12:09 | מאת: אמא

אני מניקה תינוק בן שנה ועדיין לא קיבלתי מחזור מאז הלידה, ללא אמצעי מניעה האם יש שלב שצריך לבדוק האם זה תקין או שכל עוד שעדיין יונק אין בזה בעיה?

שלום אמא. כל עוד את מניקה סביב השעון המחזור עלול לא להגיע, אך עדיין יש סיכוי שתכנסי להריון. בהצלחה

25/03/2024 | 19:03 | מאת: מגי

היי אהיה אמיתית ואגיד שטעמתי את החלב בצד אחד הוא מתוק וטעים ובצד שני חמצמץ טעם אחר לחלוטין ,התינוקת שלי כבר בת שנתיים,אומרת שבצד החמצמץ לא טעים לה ,מה יכול לגרום לזה?

שלום מגי. סיבות יכולות להיות שונות לשינוי בטעם החלב באחת מהשדיים. במצב של דלקת בשד הטעם משתנה , אך לאחר שדלקת חולפת הטעם חוזר להיות מתוק. סיבה נוספת -תהליך של גמילה מהנקה, כאשר כמות החלב בשד יורדת, המתיקות מתחלפת . אני מניחה שאם תגבירי ייצור חלב בשד ה" לא טעים" הפעוט שלך יהיה מרוצה. בהצלחה!

שלום לך החל מהיומיים האחרונים - מרגישה שאין לי בכלל חלב החל משעות הערב-לילה... החזה מרגיש ממש קל. זה לא היה ככה פעם. התינוקת מנסה לינוק, בוכה (כנראה כי לא יוצא) ושוב מנסה.. זה ממשיך ככה למשך דקה. ואז כנראה הגוף מייצר חלב חדש ואני מתחילה לשמוע שהיא בולעת. בעיקרון אני מניקה הנקה מלאה (תינוקת בת 4.5 חודשים). אבל אם לדוגמה התינוקת ישנה ב-12 בלילה, אני מניקה אחרי שהיא מתעוררת, בערך ב-10 בבוקר. (והחזה מאודדד גדוש ומציק אחרי 10 שעות ללא הנקה) ככה אני מתנהלת תקופה מאוד גדולה, בערך מאז שהיתה בת חודש וחצי. אז היום לדוגמה בעלי קם ב-5 בבוקר לעבודה, והביא לי אותה למיטה כדי שאניק אותה (שיהיו יותר הנקות ביממה וכך כמות החלב תגדל). מצד שני אני לא בטוחה אם כדאי כי: - אולי זה מזיק להתפתחות שלה לעצור לה את השינה הרצופה? - וגם היא באחוזון 96, אתמול שקלו אותה, שוקלת 8.300. אני לא רוצה שהיא תשמין אם אוסיף עוד הנקה. אולי כדאי לשאוב ב5 בבוקר במקום להעיר אותה ואז לשפוך את זה? (היא לא מוכנה לשתות חלב שאוב). מה את ממליצה לעשות? ממש רוצה שיחזור לי החלב בשעות הערב-לילה.. :( תודה.

שלום דינה קראתי מה שכתבת. לצערי לא יוכל לתת לך ייעוץ מקצועי מקיף ומלאה דרך האינטרנט, ממליצה לך לקבוע ייעוץ הנקה פרטני עם יועצת הנקה מוסמכת בקהילה. יש יועצות הנקה בתחנה לבריאות משפחה ויש יועצות הנקה בקופת חולים. בהצלחה !

05/03/2024 | 10:13 | מאת: דינה

שלום אני יודעת שמשרד הבריאות אומר שמגיל חצי שנה צריך לשלב עוד סוגי מזון לתינוק חוץ מהנקה. אבל בכל זאת, ברצוני להמשיך עם הנקה מלאה. השאלה האם זה יכול לגרום לנזק? תודה.

שלום דינה הנקה מלאה בחצי שנה ראשונה עונה על הצרכים תזונתיים של התינוק, בגיל חצי שנה מומלץ להתחיל עם הטעימות ולאחר כחודש-חודשיים תינוק יכול לאכול רגיל מהתפריט של המשפחה וכמובן להמשיך לינוק באופן מלאה. הנקה בלבד ללא טעימות וללא מעבר לאוכל רגיל בגיל זה, עלול לפגוע בשלבים התפתחותיים אצל הילד, לירידה במשקל ולחוסר הצלחה בשגשוג. המשך הנקה נעימה המשך הנקה נעימה

21/02/2024 | 12:41 | מאת: מיכל

בס"ד שלום לך התינוקת שלי יונקת הנקה מלאה, ואפילו לא מוכנה לאכול תמ"ל / חלב שאוב. רק שלעיתים קורה מקרה מוזר: היא ממש בוכה לפני הנקה (כי היא רוצה לאכול כנראה), וזה ממש בכי היסטרי, ואני מנסה לתת לה את הפיטמה, והיא ממשיכה לצרוח כשהפיטמה בפה שלה.. ורק כשאני מנענעת ומנדנדת אותה קצת כשהפיטמה בפה שלה, לפעמים היא נרגעת ומתחילה קצת לאכול, ולפעמים היא מפסיקה לאכול ושוב בוכה. מה זה יכול להיות? יכול להיות שזה שביתת הנקה?

שלום מיכל יש סיבות שונות לבכי של תינוקות. יש בכי מגזים, כאבים ,עייפות, שעמום, רעב, צימאון ועוד. תינוקות מסוימים מסרבים להיצמד לשד או מתנתקים באמצע כאשר זרם חלב חלש מדי או חזק מדי. חשוב להבין מה הסיבה כדי לטפל בבעיה. מציע לך לפנות ליועצת הנקה כדי לפתור את הבעיה. בהצלחה!

19/02/2024 | 19:16 | מאת: בת 18

יש לי בלוטות מונטגומרי בולטות כבר שנים. אני חושבת שזה מה שזה, לפחות. זה פשוט כמו חצקונים בגדלים ובחלקם נראים קצת כמו פטמה גם /: ולפעמים יש לי גם נקודות עם אותה המוגלה [?] על הפטמה. רציתי לדעת אם כדאי לי לבדוק את זה? כמה זה שאני מפוצצת מזיק? [אני באמת משתדלת שלא אבל המראה משגע אותי ואני רק גורמת לזה להיות גרוע יותר] יש דרך להפטר מהן בעזרת ניתוח או טיפול כלשהו? הבנתי גם שהן אמורות להגיע במהלך הריון אבל מעולם לא הייתי באחד

שלום לך בת 18 ממליצה לך לפנות עם השאלה לכירורג שד או לרופא עור. בהצלחה

13/02/2024 | 18:16 | מאת: דינה

האם ניתן לצרוך ג'ינג'ר בתקופת ההנקה?

לא ידוע על הגבלות מיוחדות

12/02/2024 | 10:51 | מאת: דינה

התינוקת גם לא מוכנה לאכול תמ"ל. ככה שהיא בקושי אוכלת משהו במהלך היום. אני ממש אשמח לעזרתך דחוףףףף...

שוב , מה גיל התינוקת?

13/02/2024 | 18:15 | מאת: דינה

3 חודשים

בגיל 3 חודשים מאוד אופייני קפיצת גדילה. תינוקות נצמדים לשד למספר ימים וניראה שכמויות החלב ירדו, אך לאחר מספר ימים המצב משתפר , תינוק נרגע ותחושת מלאות חוזרת. מקווה שאת כבר התחלת להרגיש בשיפור.

שלום לך אני מאוד חולה, יש לי ברונכיטיס, בנוסף, כבר קרה לי כמה פעמים במהלך חיי, שאם אני לוקחת תרופה 6 ימים רצופים - אני מפתחת אליה אלרגיה ופריחה - הזוי! השבוע, לקחתי אקמול 5 ימים, ביום ה-6 - פריחה. ויום אחרי לקחתי דקסמול קולד (שמפחית חלב אבל שמתי לב שזה חוזר) - ושוב פריחה על הפריחה הקודמת, כי לא ידעתי שזה כמו אקמול. הלכתי למיון באמצע הלילה ונתנו לי באותו רגע 2 תרופות לפריחה. אני יומיים אחרי המקרה הזה, כמות החלב ירדה משמעותית מאוד. התינוקת כל הזמן רעבה!! אני לא ישנה, מיואשת לגמרי, כל יום בקושי הולכת לישון ב-3, לתינוקת בקושי יש מה לאכול והיא נרדמת רעבה. ועוד אני אומרת לרופאים שאני מניקה ולא מעניין אותם, נתנו לי גם תרופה לבית שכתוב בפירוש בפנים לא להשתמש בהנקה (לא השתמשתי). מה לעשות עכשיו? איך להחזיר את כמות החלב מהר?

שלום דינה אני מבינה כמה קשה לך, את לא מרגישה טוב, מתרוצצת , לא ישנה בלילה, דואגת להנקה סביב השעון ועדיין תינוקת רעבה. על מנת לענות לך חשוב לי לדעת מה הגיל של תינוקת, מה משקל הלידה שלה, מהו משקל נוכחי? מה קוראה עם יציאות שלה. היא יכולה להיות רעבה , אבל תקבל מספיק חלב. יש גם קפיצות גדילה שיכולים לבלבל אותך. באפן כללי , כדי להגביר ייצור חלב מומלץ מגע עור לעור עם התינוקת, להניק לפחות 8 פעמים ביממה, להציע יניקה משני שדיים, המשך הנקות לילה, שאיבה לאחר הנקה, לא לבצע פערים יותר מ 4 שעות בין הנקה להנקה, להקפיד על שתייה מספקת, מנוחה. תרגישי טוב !

גיל התינוקת: 3 חודשים משקל לידה: 3.875 משכל נוכחי: 6.300 בערך תודה רבה :)

05/02/2024 | 22:51 | מאת: שולמית

שלום, איך אפשר להפסיק הנקה לאחר שלושה חדשים (לצערינו התינוק נפטר)בצורה המהירה והטובה ביותר ללא כדורים אשמח לדעת תודה רבה

שלום שלומית. משתתפת בצערך. אם הנקת או שאבת חלב בתדירות גבוה (לפחות 8 פימים ביממה) אין מנוס מגודש. הפסקה פתאומית בפינוי חלב אם מהשד גורמת לגודש. ניתן להקל על הכאבים בשדיים באמצעות הנחת קומפרסים קרים או עלי כרוב למשך 20 דקות על השד (לא על הפטמה ולא על ההילה), שתיית תה עם נענע או מרווה משתן ותורם לירידה בגודש, בנוסף ניתן לקחת תרופות נגד כאבים כגון אקמול או IBUFEN, שעוזרות נגד כאבים ומונעות תהליך דלקתי בשד בעת גודש. יש אפשרות (רק עם זה מתאים לך) לבצע ייבוש חלב הדרגתי - לבצע שאיבה עם ירידה בתדירות כל יומיים-שלושה. ייבוש הדרגתי לוקח יותר זמן. חלב שנישאב את יכולה לזרוק או לתרום בנק חלב אם. ניתן לברר פרטים נוספים לגבי בנק חלב אם בטלפון 07-32630200 בהצלחה.

05/02/2024 | 12:31 | מאת: עדי

אני מועמדת לניתוח קיסרי ומקווה לעבור אותו בהרדמה אפידורלית. אני מאוד רוצה להניק מיד לאחר הנתוח, אני צריכה לדעת או להגיד משהו לצוות מראש? האם אוכל לעשות את זה מבחינה טכנית (להסתובב לצד) ?

שלום עדי כל הכבוד לך על הרצון להניק את התינוק בשעה ראשונה אחרי הלידה. כדאי להגיד לצוות על רצונך להניק לפני שתכנסי לניתוח וניתן גם לבקש אחרי (בהרדמה אפידורלית את בהכרה ). הצוות המטפל יעזור בהצמדה ראשונה. במידה והנקה לא תתאפשר מסיבה מסוימת אנחנו ממליצים לסחוט קולוסטרום למזרק ולהעביר לתינוק. בהצלחה

22/01/2024 | 21:58 | מאת: מישהי

שלום נכנסתי להריון אחרי חצי שנה של פרולקטין, אחרי הלידה כמעט לא הנקתי, הייתי במעקב פרולקטין- היה גבוה מאוד, המקרו פרולקטין יצא חיובי. אחרי קרוב לשנה נכנסתי שוב להריון ללא כדורים. כעת למעלה מחצי שנה לאחר הפסקת הנקה ללא כדורי- עדיין יש חלב בלחיצה- בשאיבה לא יוצא כמעט כלום האם יש לבדוק שוב פרולקטין?

שלום מישהי בדרך כלל יציאת חלב מהשד נחשב תקין בשנה ראשונה לאחר סיום ההנקה. במידה והפרשת חלב נמשכת מעבר לכך, מומלץ לפנות לבדיקות נוספות. בהצלחה

21/01/2024 | 18:47 | מאת: דינה

שלום האם מותר להשתמש בתרסיס לאף "ליינקס" בהנקה? תודה.

שלום דינה לגבי בירור טיפול תרופתי והנקה ממליצה לפנות למרכז לייעוץ תרופתי במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) במספר 089779309 השרות ניתן בימים א עד ה בין השעות 08.00-14.00 בהצלחה

22/01/2024 | 14:11 | מאת: דינה

תודה, שאלתי אותם. ניתן להשתמש במהלך ההנקה.

16/01/2024 | 18:49 | מאת: דינה

שלום איך ניתן להיכנס לעוד הריון במהלך תקופת ההנקה? יש לך טיפים? תודה!

שלום דינה אם את לא משתמשת באמצע מניע , הסיכוי להיכנס להריון בתקופת ההנקה עולה כאשר תינוק מתחיל לאכול מוצקים ויש מרווחים יותר ארוכות מ 3 שעות בין ההנקות. בהצלחה!

בס"ד שלום לך יש לי 2 שאלות: 1. מאיזה מאכלים את ממליצה להימנע בתקופת הגזים של תינוקות? 2. והאם לאחר תקופת הגזים (כשממשיכים להניק), ניתן לחזור ולאכול את אותם מאכלים? תודה רבה!!

שלום יעל אין צורך להימנע ממאכלים מסוימים בתקופת גזים אצל התינוק. התקופת "קוליק" נמשכת מגיל 0 עד גיל 3 חודשים וקשורה לבניית פלורה טבעית במעיים של התינוק. מרכיבי מזון במאכלים הגורמים לגזים אצל האם, מגיעים לא מפורקים למעי הגס של האם ושם מתפרקים על ידי חיידקים, בעקבות כך נוצרים גזים. מכוון שחלב אם נוצר מהדם אימהי ומכוון שמרכיבי המזון במאכלים הגורמים לגזים לא מגיעים לדם האם, תינוק יונק אינו אמור לסבול מגזים בעקבות המזון שאוכלת אימו. בהצלחה!

03/01/2024 | 15:20 | מאת: מיכל

היי אם לא הנקתי הרבה וכתוצאה מכך כמות החלב ירדה, יש דרך להגביר אותה? תודה.

שלום מיכל על מנת להגביר ייצור חלב מומלץ לבצע מגע עור לעור עם התינוק, להגביר מספר ההנקות ביממה , לפחות ל 8 פעמים ב 24 שעות, לא לדלג על הנקות לילה, לצמצם מרווחים בין הנקות - לא יותר מ 4 שעות, לבצע שאיבת חלב אם לאחר כל הנקה , כ 20 דקות מכל שד, להקפיד על שתייה מספקת ותזונה מאוזנת ומגוונת, מקבוצות מזון שונות, להימנע משתיית תה עם נענע ומרווה. עבודה קצת קשה ואינטנסיבית , אך יעילה, תוכלי לראות שיפור בכמויות כבר בשבוע ראשון. מומלץ להשתמש במשאבה חשמלית דו צדדית, חוסך זמן ומבצע גירוי יעיל יותר להגברת ייצור חלב.

03/01/2024 | 01:24 | מאת: אנונימית

הבת שלי בת חודשיים, והבעיות האלו התחילו רק בזמן האחרון: 1. בשבועיים האחרונים הבת שלי פתאום לא מוכנה לאכול מבקבוק את החלב ששאבתי לה, היא רוצה רק ממני ישירות, וקשה לי.. 2. בנוסף, לפעמים הפטמה הימנית שלי גורמת לה לרפלקס הקאה, אני לא יודעת למה.. אלו בעיות חדשות שפתאום צצו ואני לא יודעת מה לעשות, אני ממש מתוסכלת.. היום ממש בכיתי.. אני כל הזמן רק מניקה וכשאני שמה אותה במיטה שלה היא בוכה.. לפני יומיים היא לא נתנה לי לישון. הייתי איתה מ-23:00 עד 6:00 בבוקר. היא כל הזמן רצתה לינוק ממני.. מה עושים...?

שלום לך אנונימית ממליצה לך לפנות ליועצת הנקה לבדיקת רפלקס הקאה בשד ימין. יש תינוקות שמסרבים לשתות חלב שאוב עקב טעם שונה בחלב אם המאוחסן. הטעם יכול להשתנות גם לפי צורת שאיבה, בכל מקרה ממליצה על ייעוץ הנקה מסודר בהצלחה!

31/12/2023 | 15:07 | מאת: רומי

היי יש לי שעורה עם מוגלה על העפעף הרופא עיניים פוצץ לי אותו עם מחט ועכשיו אני צריכה לשים 2 סוגי טיפות ומשחה במשך שבוע 4 פעמים ביום טיפות מקסיטרול טיפות אופלו אבניר ומשחה מקסיטרול אמרתי לרופא שאני מניקה ואמר שזה בסדר אבל בעלון כתוב לא להשתמש בתקופת הריון והנקה כתוב שאסור!! אשמח לתשובה כי אני ממש בלחץ מה ההשלכות הסיכונים ומה אני צריכה לעשות? תודה

31/12/2023 | 15:36 | מאת: רומי

התינוקת בת שנה וחודשיים

שלום רומי ממליצה לך לפנות למרכז לייעוץ תרופתי במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) במספר 089779309 השרות ניתן בימים א עד ה בין השעות 08.00-14.00 בהצלחה

28/12/2023 | 10:03 | מאת: יעל

התינוקת שלי בת חודשיים, והיא התחילה לישון לילה שלם (7-8 שעות). כולם אמרו לי שזה קורה בגיל 3 חודשים, אבל אצלה זה קרה לפני. בכל מקרה, מה את מציעה לעשות בקשר להנקה? אני קמה בבוקר ממש מלאה בחלב ומטפטפת על הסדין.. עכשיו כשהתחלתי לישון כל הלילה חשבתי לחזור ללימודי מקצוע כי עצרתי אותם.. וגם שמעתי שאם ישנים 5 שעות רצופות בלילה זה ממש חשוב לשיפור המצב רוח אחרי לידה.. אבל מצד שני, אני לא רוצה שכמות החלב תרד לי כי אני לא מניקה בלילה... מה עושים? תודה!

שלום יעל בדרך כלל תינוקות מתחילים לישון בלילות אחרי חודש וחצי. הדאגות שלך מוצדקות לגמרי - מרווחים גדולים ותדירות נמוכה של הנקות עלולים להוביל בסופו של דבר לגודש ולירידה בכמויות החלב. אני מציע לך להניק תינוק בלילה כאשר את מתעוררת בעצמך עם תחושת מלאות בשדיים. תינוק יכול לינוק בלי להתעורר. כך תוכלי להרוויח לעצמך עוד מספר שעות של שיינה רצופה לאחר מכן וגם תשמרי על תפוקת חלב תקינה. במידה ותינוק נרדם בשעות הערב המוקדמות ואת עדיין ערה , את יכולה להציע לו הנקה לפני שאת הולכת לישון , זה יעזור לך לצמצם פערים בלילה, בנוסף כדאי להניק בתדירות גבוה יותר ביום. אמור להיות לפחות 8 הנקות ביממה. במידה ותחזרי ללימודים , מציע לך לשאוב חלב אם כדי לשמור על תפוקה תקינה של חלב אם. בהצלחה!

27/12/2023 | 17:25 | מאת: מישהי

שלום, תודה על תשובתך, התעוררו אצלי עוד 2 שאלות :) 1. אם אני מניקה הנקה ממושכת, ואני נכנסת להריון ויולדת עוד תינוק, מה קורה מבחינת ההנקה? כי לתינוק החדש אמור להיות מעט חלב (קולוסטרום) ולא את החלב של עכשיו. 2. האם אחרי הלידה השניה, הגוף מבין שצריך להגביר את יצור החלב כי צריך להניק 2 תינוקות? תודה רבה לך!

היי. נכון מאוד. כאשר את נכנסת להריון, בשבוע 16 להריון מתחיל להיווצר קולוסטרום והטעם והנפח של החלב משתנה . רוב התינוקות נגמלים לבד בתקופה זו, אך יש כאלה שממשיכים לינוק . כאשר נולד תינוק חדש יש אופציה להניק גם תינוק קטן שנולד וגם פעוט. לתופעה קוראים - TENDEM NURSING. יש לציין ששדיים הופכות להיות רגישים בהריון ולכן לא לכל האימהות זה מתאים. בנוסף הנקה בהריון מומלצת רק בתנאי שהריון תקין לגמרי ואין סכנה לצירים מוקדמים וכדומה. כאשר את מניקה תאומים או תינוק קטן יחד עם פעוט הגוף יודע לייצר כמויות חלב בהתאם. בהצלחה

27/12/2023 | 11:06 | מאת: מישהי

שלום לך :) תודה על תשובתך, בהמשך לשאלתי הקודמת: כתבת: "המלצות של אירגון הבריאות העולמי -להניק לפחות שנתיים" - מה המקסימום שאפשר להמשיך עם הנקה?

לפי האנטרופולוגים מומלץ להניק עד להופעת שן בשרית ראשונה . תניקי כל עוד זה נוח לך ולתינוקך!

27/12/2023 | 09:03 | מאת: מישהי

שלום :) רציתי לשאול: 1. ראיתי באינטרנט שכתוב: "אבל עודף הנקה, כלומר הנקה אחרי גיל שנתיים, או הנקה בלילה אחרי גיל שנה, מגדילים את הסיכון לחורים בשיניים" - האם זה נכון? (כי אני מעוניינת להניק עד גיל 3 ולהמשיך עם הנקות לילה). 2. במידה ואני אניק עד גיל שנתיים שלוש, באיזה גיל של התינוקת צריך לשלב אוכל: מרק / פירות? תודה!

שלום לך כל הכבוד על הכוונתך להניק תקופה ממושכה. המלצות של אירגון הבריאות העולמי -להניק לפחות שנתיים. 1. לא מוכר לי מושג חורים בשיניים בעקבות הנקה, האם את מתכוונת לעששת? אם כן ,זה יכול לקראות לתינוקות שישנים עם שד בפה או עם בקבוק בפה. הגיינה של הפה יכולה לעזור במניעת עששת. 2. לפי הוראת של משרד הבריאות מזון מוצק משלבים בגיל חצי שנה. בהצלחה!

האם אוגמנטין בהנקה יכול להמעיט בתפוקת החלב ? דחוףףףףף תודה רבה מראש

שלום תמי לא ידוע שאוגמנטין עלול להמעיט בכמויות החלב. מה הסיבה שבגללה את נוטלת אנטיביוטיקה?

קודם כל תודה רבה על התשובה , האוגמנטין ניתן כי התפתח חום מיד אחרי הלידה

05/12/2023 | 11:48 | מאת: דינה

שלום :) הבת שלי בת חודש וכמה ימים. לפעמים כשאני נותנת סימילאק במידה ויש איזשהו אילוץ ואני לא יכולה באותו רגע להניק, עוברים כמה שעות עד שהיא אוכלת שוב, משהו כמו 7 שעות. בינתיים החזה שלי מאוד גדוש. ואז אני מניקה. האם זה יכול להפחית את כמות החלב כי המוח יכול להבין שאולי אני מתחילה לגמול אותה מהנקה? תודה.

שלום דינה כל הכבוד שאת מניקה. בדרך כלל תמ''ל מתעכל לעט יותר מחלב אם ולכן המרווחים בין האכלות יותר ארוכים. הפרש של 7 שעות - נשמע הפרש ארוך מדי עבור תינוקת בגיל חודש ועלול לגרום לגודש אצלך ולמיעוט חלב בהמשך כפי ששיערת. בנוסף תינוקת עלולה לרדת במשקל או לעלות פחות מהמצופה . מציע לך להוסיף חלב אם שאוב כאשר לא מתאפשר לך להניק וכך תוכלי למנוע גודש ויהיו יותר ארוחות חיוניות עבור התינוקת . בהצלחה!

האם שימוש במשאבת חלב מפחיתה את כמות החלב עם הזמן? תודה!

היי דינה משאבה אמורה לשמור על תפוקה תקינה של חלב כאשר את לא מניקה. שאיבה של 8 פעמים ביממה, 20 דקות מכל שד, כולל לילה לא אמורה להפחית כמויות חלב אם. בהצלחה!

23/11/2023 | 16:23 | מאת: דינה

שלום :) הבת שלי בת שבועיים וחצי. אמרו לנו לא לתת מוצץ ובקבוקים עד שההנקה מתבססת (שזה בערך חודש). אני לא נותנת מוצץ, אבל אני כן נותנת בקבוקים עם חלב ששאבתי. אז השאלה שלי היא: אם אני גם ככה נותנת בקבוקים, יש צורך לחכות עם המוצץ? תודה.

שלום דינה. האם את גם מניקה או שרק נותנת חלב אם שאוב מבקבוק? במידה ואת מניקה , מומלץ למנע ממתן פטמות מלאכותיות שזה כולל גם פטמה של בקבוק וגם מוצץ עד שהנקה מתבססת. במידה ואת מרגישה שמתן חלב אם שאוב פוגע בהנקה תנסי להימנע מכך. בהצלחה !

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 270