פורום הרזיה ללא דיאטה
מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה
![המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה - ד"ר רז המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה - ד"ר רז](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_50877.jpg)
שאם אטעם עוד משהוא אחד יהיה לי כבד בבטן זה אומר שכבר אכלתי מדי? שובע טוב זה שמרגישים שיש עוד מקום בבטן לאכול אבל פשוט לא רוצים? תודה
ולכן אם את מרגישה שאם תאכלי עוד, אפילו ביס, יהיה לך כבד בבטן, זה אומר שאכלת את מה שהיית צריכה לאותה ארוחה. זה לא בהכרח אומר שאכלת יותר מדי. כדי לדעת אם זה אומר אם אכלת יותר מדי, צריך להיכנס יותר לעומק של הרגלי האכילה שלך.
קורה שהוא כן אוכל מעבר לשובע לפעמים כי האוכל טעים לו? למה אז הוא לא אוכל תמיד מעבר לשובע כי טעים?
אבל זה לפעמים. זה לא הרגל או צורך למלא את עצמך מעבר לשובע.
נכנס קודם לחלק העליון של הקיבה ורק אחרי כמה שניות יורד לחלק התחתון שלה-אז כשאני חש שאכלתי מדי זה אומר שרק חלק מסויים בקיבה נמתח מדי או כולה ?
שעברת את כמות האוכל שהיית צריך לאותה ארוחה, ואכלת מעבר לשובע. התחושה לא נעימה. אפשר להרגיש מתיחה מסוימת של הקיבה במצב הזה. זמן ההרגשה של המתיחה תלוי בכמות האוכל שאכלת מעבר למה שהיית צריך לאותה הארוחה. הקיבה אלסטית במידה מסוימת, כך שתחושת המתיחה עוברת עם הזמן.
שאני אוכל מדי אוכל כי זה לא נעים בבטן אבל נהנה מהאכילה עצמה ברגע של התקף אפשר לטפל בזה בכלל?זה נראה לי כמו ניגוד אינטרסים....
אפשר לטפל בהתקפי אכילה. זה מה שאנחנו עושות כבר הרבה שנים. אין פה ניגוד. אתה לא נהנה מההתקף אבל נהנה לאכול. התפקיד שלנו הוא ללמד אותך לאכול בהנאה, אוכל שטעים לך ולאט ובהדרגה למנוע את ההתקפים. אין פה ניגוד אינטרסים. להיפך, ברגע שלא יהיו התקפי אכילה, פשוט תהנה לאכול.
הי, האם העובדה שהקיבה היא כמו שריר ויכולת הקיבול שלה של אוכל משתנה פר ארוחה,אומר ששובע בזמן הארוחה יכול להגיע כאשר יש כמות אוכל שונה בקיבה כל פעם?
משתנה בכל ארוחה. בהתאם לצרכים של הגוף, בהתאם למה שאכלת קודם, וכו.
חסר לגוף אב מזון ספציפי או שכולם ביחד? נראה אפשרי לדעת דבר כזה?
כי הגוף צריך אנרגיה. אי אפשר לדעת מה הגוף צריך. מה שתבחר לאכול כשאתה רעב, זה מה שהוא צריך. לפעמים רוצים ארוחה כבדה, לפעמים קלה, לפעמים פריך לפעמים רך. אין פה חוקיות כזו או אחרת.
ואשמח לייעוץ: אתמול אכלתי סנדוויץ עם נס קפה על בסיס חלב,ורציתי יותר את הנס מהסנדוויץ,האם זהו איזון טבעי של הגוף בתת מודע שהייתי צריכה יותר חלבון מאשר הכריך ,שהיה בו חלבון אבל לא הרבה? תודה
רצית יותר את הנס מאשר את הסנדוויץ. יכול להיות ששפוט היית יותר צמאה מאשר רעבה.
האם זה נכון שסדר הוצאת האוכל מהקיבה זה קודם פחמימות אז חלבונים בסוף שומנים? תודה
וזו גם האנרגיה הזמינה שלנו לכל פעולת שריר בגוף. גם לעפעפיים... החלבון הוא הבא בתור ואח"כ השומן. אבל צריך להבין, שבגוף הכל קורה בו זמנית בכל מיני מערכות שונות.
לי שאלה קטנה נוספת: אז המוצרים הדיאטטיים ממלאים ולא משביעים-זה אומר שהתהליכים של השובע מתחילים כבר בקיבה-אפילו בשניות הראשונות שהאוכל בקיבה (חוץ מכמות האוכל),או רק במעיים השובע מהאוכל עצמו מתחיל?
כשמתחילים לאכול. כבר בפה מתחיל ההכנה לספיגה דרך הלעיסה ויש ספיגה של פחמימות , בקיבה יש הרבה תהליכים שמעבירים מסרים למח ובבמעיים נעשית הספיגה העיקרית של המזון.
אפס אחוז שומן מאשר מאכל שלוש אחוז שומן? אוטומטית איך שהאוכל נאכל המרכיבים של האוכל משפיעים על השובע? אין צורך בלחכות כמה זמן ולראות איזו השפעה עושה מעדן עם פחות או יותר אחוז שומן? ואם אני אוכל שלושה מעדנים עם אחד אחוז שומן כל אחד מהם, זה כמו לאכול מעדן אחד עם שלושה אחוזי שומן? תודה מראש
ישביעו פחות ממעדנים עם שומן, כי במעדן שלא שינו את הרכבו הטבעי ( לא הורידו שומן) יש את כל אבות המזון. גם אם תאכלי 3 מעדנים ללא שומן, אולי לא תשבעי, רק "תמלאי" את הבטן. וזו אחת הבעיות עם כל מוצרי הדיאט. הם מלמדים אותך לאכול נפח גדול יותר של אוכל בארוחה. ממש לא כדאי.
אבל יש בו מלא קלוריות בכל כפית,אז כדאי לי לאכול תמיד בסוף הארוחה ולא כחלק מהארוחה נכון? כי זה ייצא מלא קלוריות אם אני אוכלת את השוקולד במקום ארוחה...וזה גם לא ישביע לאותו זמן כמו אוכל אחר נכון?
כארוחה הוא לא יספק לך את כל מה שאת צריכה ולכן כמות השוקולד שתצטרכי לשובע תהיה יותר גדולה וגם לא תספק את הצרכים של הגוף שלך.
מושפע מכמות ואיכות האוכל בו זמנית,או משהוא בא קודם? תודה
בו זמנית. ההפרדה נעשית לצורך הלימוד והבנת תהליך השובע. מתאים לספרים ולהרצאות. במציאות, זה קורה בו זמנית.
בוררת את המאכלים שלי בשעת רעב ? תמיד אני חושבת שאם רעבים די צריך להסתפק בכל מה שיש...
בשפע שמוצע לנו, אפשר להיות בררנים גם כשרעבים. כל זאת בתנאי, שלא דוחים את הארוחה יותר מדי.
במשקל,ואני מאוד אוהב אוכל. יכול להיות שאני אוהב אוכל יותר מרוב האנשים בייחוד הרזים? כי אני אוהב לאכול גם כשאני לא רעב,ולא מוצא דרך לצאת מזה..כי אני משמין אלא אם אני עושה סטופ בראש כשאני מבין שאני הולך להשמין מלא אם אני אמשיך לאכול כשאני לא רעב,אבל הרצון לאכול כי זה כיף לא נעלם
להיפך. לאהוב אוכל זה יתרון. אפשר לרדת במשקל בהנאה. הקושי הוא לא בויתור על אוכל טעים. הקושי הוא בויתור על כמות אוכל טעים. ועל כך מתמקד תהליך הירידה במשקל. לאט ובהדרגה לומדים לווסת כמויות. עוצרים את העלייה במשקל בשלב ראשון, ורק אח"כ מתחילים לעבוד על הירידה במשקל. אין אוכל שאי אפשר לאכול בתהליך ירידה במשקל.
ופרטי קשר שלי אלייך,זה הגיע?
[email protected] טל: 036869997 תשלחי לי מייל עם הפרטים שלך ואחזור אלייך. מאד מוזר שלא קיבלתי.
ממאכלים כמו אנשים שמנים או אנשים עם בעיות אכילה?אני מתגרה מאוכל כל הזמן כי זה טעים. האוכל לא טעים לאנשים רזים?
אוכל טעים מגרה את כל האנשים בלי קשר למשקל. יש אנשים שרואים אוכל טעים או אחר כ"פתרון" להתמודדויות עם רגשות, מה שגורם להם לאכול ממניעים אחרים,רגשיים. יש אנשים , שמתקשים לעצור בשובע כשהאוכל טעים. ויש עוד הרבה סיבות כאלה או אחרות להשמנה. אבל אנשים בכל משקל מתגרים מכל מיני סוגי אוכל. אין קשר למשקל.
ולא מצאתי ,אודה לכן אם אוכל לקבל תשובה פה, כל פעם שאני אוכל כשאנני רעב ,אפילו אם אני אוכל קצת,אני אמור להרגיש מלאות לא נעימה בבטן? כי אני חשבתי שכל פעם אחרי האוכל הקיבה מתרוקנת ובכך מתפנה מקום לעוד אוכל,ולכן אם אוכל קצת גם כשאנני רעב אני לא אמור להרגיש תחושה לא נעימה בקיבה של מלאות ... תודה
הקיבה יכולה להתמודד עם זה, ולכן אתה לא מרגיש תחושת אי נוחות וכבדות מידית. הקיבה היא שריר עם גמישות מסוימת.
שתי עוגיות בינוניות של שוקולד ציפס ופחזנית אחת עם קצפת באותה הארוחה?
האם כל פעם שאני אוכל ומרגיש שבע מדי זה אומר שעשיתי טעות,ואכלתי מה שלא הייתי צריך לאכול.....
מאדם בעודף משקל. אם אתה תמיד מרגיש שאתה שבע מדי, אחרי כל ארוחה, כנראה שאתה אוכל יותר ממה שאתה צריך. אם זו טעות? תלוי באיך שאתה מרגיש אחרי הארוחה, או אם אתה רוצה לשנות את ההרגל הזה. אין שום סיבה פיזית לאכול יותר ממה שצריך. כך שאם יש הבדל בין אנשים, זה לא תמיד במה שהם בוחרים לאכול, אלא כמה והאם הם עוצרים בשובע, גם אם זה אומר שמשאירים בצלחת.
בוודאות ,אבל הרגיש לי אחרי חצי שעה כזה,כאילו אני עוד יותר מפוצצת ממה שהייתי כשהרגשתי בזמן האורחה עצמה מפוצצת. הגיוני?
ולכן לא הרגשת שובע תוך כדי ארוחה, רק אחרי זמן.
ששתיתי חצי כוס חלב פרוסת גבינה צהובה חצי לחמנייה ובין מעוגייה וממש שבעתי? יכול להיות שלא הייתי רעבה בכלל? זה נראה לי ממש קצת אוכל...
שרגילים או חושבים שצריך. יכול להיות ששבעת. אני לא יכולה לדעת בוודאות מבלי לבדוק מה אכלת במשך היום, או ללא נתונים כמו גיל, גובה ומשקל.
חדשות הגוף כבר זמן מה ולא יודעת אם זה הגיוני שאני חושבת שאני רעבה ויש מאכלים שממש ממש לא בא לי עליהם גם כשאני חושבת שאני רעבה. האם לברור מאכלים בצורה כזו שיש מאכלים שממש אני לא רוצה,אומר בכלל שאני לא רעבה מלכתחילה?
רוצה לאכול. כך שיכול להיות שאת חושבת שאת רעבה לסוג אוכל אחד ובמציאות רעבה לסוג אוכל אחר.
לאכול זה עפ גודל האגרוף של היד,זה נכון?
על פי השובע. אין קשר לגודל האגרוף.
בהכרח תגרום לזה שאני אוכל פחות קלוריות בארוחה עצמה? מאשר נגיד ארוחה שיש בה רק פחמימות? תודה מראש
שומן, היא ארוחה מאוזנת. היא לא בהכרח תגרום לך לאכול פחות קלוריות, אבל תיתן לך שובע מספק ואיכותי.
אוכלת ,ומגיעה לשובע יתר בזמן הארוחה עצמה,אחרי כמה דקות אני מרגישה אפילו יותר מפוצצת מאוכל (מבלי שבאמת אכלתי עוד)....זה מן דיליי כזה שמגיע ... מה זה אומר? תודה
ולמעשה "התפוצצת" בארוחה. אולי אכלת מהר מדי?
שאני לא מצליחה לפתור אותם כבר שנים,כל פעם אמרו לי לנסות לעשות משהו אחר,או להבין מאיפה ההתקפים מגיעים (שאני יודעת שאצלי הם מגיעים מתוך כעס על משהוא),או לנסות להבין איך ני ארגיש אחרי האכילה של ההתקף,אבל שום דבר לא עוזר,ברגע ההתקף עצמו ולפני שמפוצצת לי הבטן מאוכל אני אוכלת וזה מרגיע אותי וגורם לי להנאה. מה אפשר לעשות?
הדרך לפתור התקפי אכילה היא תהליכית. אני עוסקת בזה הרבה שנים. כאשר יודעים ממה נגרם התקף האכילה, זה כיוון לפתרון אך לא הפתרון עצמו. תהליך העבודה לפתירה התקפי אכילה דורש זמן ועבודה. השינוי הוא גם התנהגותי וגם מחשבתי בגישה לאוכל . העבודה על פתרון התקפי אכילה, לא מתחילה בהתקפים אלא בכל הגישה והמחשבות הקשורות לאוכל ומשקל. וזו הסיבה שאין לי אפשרות לתת לך פתרון בפורום. אם תרצי, אשמח לפגוש אותך לפגישת הכרות ללא התחייבות או תשלום, על מנה לבדוק ביחד איזה תהליך מתאים לך. בגדול ישנם כמה שלבים: 1) שיקום אכילה ואכילה לפי רעב ושובע 2) בדיקת זמן, תדירות וגודל התקפים 3) בדיקה והבנה של אמונות לגבי אוכל, אכילה ומשקל ועוד, ולבסוף שילוב כל הדברים האלה ועוד כדי להביא להצלחה והורדת הצורך בהתקפי אכילה.
פיתרון להתקפים,כי אם בזמן ההתקף האוכל מרגיש ככ טוב וככ טעים,ורק כשאני מגיעה לפיצוץ בקיבה זה יכול להספיק,אז איך אפשר לגרום להתקפים להפסיק בטיפול ,אם ככ טעים ומרגיע לי לאכול בשעת ההתקף? זה כאילו בראש שלי,להגיד לבן אדם לא לעשות משהוא מהנה וכיפי ולמנוע את זה ממנו..... ואם אני אחשוב על זה שזה יגרום לי להרגיש לא נעים בבטן בכלל,אני יודעת שיהיו פעמים שלא יהיה אכפת לי ואני אחזור להתקפים...כי שוב...טעם האוכל הוא ככטעים ומספק בזמן ההתקף,ורק הפאניקה של כמה שאני אשמין אחכ יכולה לגרום לי להימנע,אבל אם ארזה מעט ,אז אני שוב אחזור להתקפים כי קצת רזיתי...זה לופ כזה שאני לא יודעת אם לוגית אפשר לצאת ממנו אם האוכל מרגיש ככ טוב במיוחד בתחילת ההתקף.... תודה שוב
זה לא יעבוד. אבל מהניסיון שלי, כשעובדים בשיתוף פעולה, זה עובד. לוקח זמן לסמוך על הטיפול והמטפל כמו שלוקח זמן לחוות טיפול שעובד. זה לופ לוגי ורגשי, אבל כל זמן שטוב לך בלופ, ואת לא רוצה לצאת ממנו, אולי את עדיין לא בשלה לטיפול. ההחלטה שלך. אשמח אם תפני לשיחה הכרות ללא התחייבות או תשלום, לברר אם את בשלה לטיפול או לא.
שלום מהם תופעות הלוואי? והאם שתיית קפה לא מומלצת בעת נטילת הכדורים?
את השאלות האלה עלייך להפנות ליצרן.
באמת אנשים רזים מטבעם אוכלים מתוק במקום אוכל או קרוב לרעב,כי אין רצון לאכול מצוק סתם ככה אם שבעים נכון?
זה מהות השובע. עד הפעם הבאה שיש תחושת רעב.
אני אמורה לאכול את אותה הכמות בגלל כמה שהקיבה יכולה להכיל?
כי מידת הרעב משתנה וכי כמות האוכל הדרושה לשובע משתנה. גודל הקיבה קבוע. אבל מה שמגדיר את כמות האוכל שאנחנו צריכים , זה מידת הרעב והשובע באותה הארוחה.
על מתוק או גם על אוכל רגיל? תודה
לפה. אבל מתחילות לפרק סוכרים מכל סוכי האוכל שנכנס לפה שיש בו סוכר פשוט. הרוק מרכך את המזון ומקל על הלעיסה.
דיאט,ואני שם לב יותר ויותר שהמתוקים שפעם הייתי אוכל היום הם הרבה פעמים במקום אוכל אחר בשבילי,כי אני לא יכול לאכול מתוק ולאכול בכמות אלא אם כן אני רעב או קרוב ללהיות רעב או ממש רוצה משהוא בסיום הארוחה כשעתיים חא שבעתי. האם יש הגיון וצדק בחשיבה שלי?
לפי שובע ורעב, ולכן אתה לא "יכול" לאכול מתוק ביחד עם ארוחות, כי זה יותר מדי. אז, כשאתה אוכל מתוק זה במקום משהו אחר. אם הבנתי אותך נכון זה מאד הגיוני.
שלום, יש סיבה למדוע כשאני אוכלת יותר מדי, אני מרגישה יותר שבעה אחרי כמה דקות? כאילו המלאות או השובע מתגברים יותר אפילו אחרי כמה דקות מהאכילה? מה זה אומר? תודה
אם את אוכלת כפי שאת אומרת יותר מדי, יכול להיות שאת מגיעה שבעה לארוחות?
ןאוכלת מתוקים ועוגיות ולא אוכל מסודר אבל תמיד עד השובע? זה יכול להשמין לטווח הארוך? האם זה בגלל מה שאומרים שפחמימעת פשוטות לא באמת משביעות לאורך זמן? תודה
לא כדאי שזה יהיה בסיס האכילה. כי בעוגיות ומתוקים אין את כל אבות המזון, והם לא מספקים את הצרכים שלך לאורך זמן. וזו הסיבה שלאורך זמן, זה לא משביע. לא בגלל שיש בהם פחמימות אלא בגלל שהן חסרות במרכיבים אחרים. אוכל מאוזן חשוב ליכולת של הגוף לאזן את עצמו גם מבחינת המשקל.
את מתכוונת שבגלל שהגוף צריך חלבונים וזה,אז לא יתקבל שובע אמיתי גם אם אוכלים איכשהוא עד שובע גם מהממתקים? כאילו זה אך פעם באמת לא ישביע אותי? האם דרך אגב זה משהוא שהגישה אפשרי גם לשאול ולהבין? שאלות מסוג אילו? תודה שוב
אבות המזון. כלומר אפשר לאכול, להרגיש שובע לזמן מסוים אבל לא סיפוק או שובע לאורך זמן אם חסרים אבות מזון. בפגישה בהחלט אפשר לשאול שאלות כאלה גם ולבדוק אותם לגבייך, לגבי איך שאת אוכלת. בטיפול התזונתי זה חלק מהעבודה. להסתכל על הרגלי האכילה שלך, רעב , שובע ובחירות מזון בהתאם למטרה שלך.
יש תשובה ללמה בא לי לסגור עם מתוק בסף הארוחה?וכמו שכתבת שלפעמים ביס מספיק? מה יקרה אם אני אתעלם מהחשק הזה?זה יעבור לי? תודה שטב
הסיבה לרצון למתוק? או להחליף טעם בפה, אולי לקבל תחושה שהארוחה הסתיימה, אולי הרגל? יכולות להיות לזה הרבה סיבות.
ולהשאיר מקום למתוק בלי לשובע מדי? לסיים לאכול את האוכל שיש עוד רעב ואז להשלים עם הקינוח? תודה
מהארוחה, תשאירי לו מקום. וזה נכון כל זמן שהמתוק לא "משתלט" על הארוחה , אלא נשאר כפי שהוא, קינוח.
ומה יכולה להיות הבעיה אם המתוק כן משתלט על הארוחה? זה לא יכול להשביע גם?
מתוק לא מספק את כל אבות המזון. ברור שמתוק יכול גם להשביע, אבל כשרעבים עדיף להתחיל מאוכל.
יותר התכוונתי לזה ששמעתי שלוקח זמן עד שמרגישים את האוכל שאוכלים...כאילו שיש דיליי בין הזמן שאוכלים עד שמרגישים את השובע ... תודה
אין דיליי. עניתי לך בשרשור.
שלעולם לא אמרו לי ורציתי לדעת אם הוא נכון: אוכל שיש בו מלא קלוריות פשוט יש בו הרבה שומן או סוכר וזה למה בסוף אוכלים אותו הדבר בכמות בורקס ולחם (לדוגמא)??????? אם זה ככה-אני לא צריכה לחשוב על מאכלים שימלאו את הקיבה לשובע,אלא פשוט לאכול מה שבא לי כי אם יש מלא שומן או סוכר זה גם ישביע יותר? תודה!!!!!!
אין שום סיבה לא לאכול גם בורקס ולחם. הרי הכמות שאת אוכלת נקבעת לפי השובע. ובהנחה שיש לך גיוון באכילה אין שום מניעה מלאכול מאכל זה או אחר. מה המטרה שלך בשאלה?
לגבי הירקות-גם האם זה נכון שיש בירקות קלוריות וצריך להחשיב גם אותם כשאוכלים?
וכעקרון קלוריות זה לא משהו שאני מחשבת. אז ברור שאני לא מחשבת קלוריות מירקות.
ירקות כל ארוחה כי הסיבים מאיטים את קצב העיכול ותורמים לשובע ארוך יותר? אותו הדבר גם בלחמם מלא-שהסיבים בו מאיטים את קצב העיכול ותורמים לתחושת שובע ארוכה.. תודה
ולכן לא בכל ארוחה צריכים להיות ירקות ולא כל המאכלים צריכים להיות "מלאים".
שלום רב, קורה לי מדי פעם שאני מרגיש שאני ממש לא רעב ואם אני אוכל משהוא זה יהיה לי כבד קצת בבטן,אבל התחושה החזקה למתוק, שלא מגיעה מרגש שלילי כזה או אחר,אלא ממש תחושה של ,אני חייב מתוק,אבל כבר קצת כבד לי בבטן (אפילו שעתיים אחרי האוכל),האם עלי להתעלם מהתחושה ולא לאכול את המתוק? איך בכלל יכול להיות שבא לי מתוק אם אני עוד לא רעב בכלל מהאורחה...?האם ככה אני יכול לסמוך על תחושת הבטן שאם אני שבע אני לא צריך באמת את המתוק? תודה
תסמוך גם על תחושת הבטן, וגם על החשק למתוק. לפעמים צריך פשוט ביס ממשהו מתוק ולא יותר מזה. כך שאם אתה שבע, ובא לך ממש מתוק, תספיק לך כמות ממש קטנה לספק את הצורך הזה.
הטבעיות שלי אני שמה לב שכשאני יושבת באורחה עם חברים ואני לא רעבה,יותר הגיוני לי להזמין נס קפה או שתייה חמה אחרת,מאשר אוכל של ממש או אפילו שייקים למיניהם,כאילו זה מרגיש יותר נעים בבטן ולא כבד גם אם אשתה רבע נס קפה מאשר שני ביסים של אוכל. יש לזה סיבה?למה זה כבד וזה מרגיש קל? תודה
אבל במפגש, כנראה לא נח לך פשוט לשבת, אז את מזמינה שתייה. הגיוני לגמרי.
לאכול תלוי במה שיש בגוף ולא רק בקיבה למה התכוונת? לאוכל שיש גם במעיים ונספג בגוף? תודה
רוב ספיגת המזון נעשית במעיים.
הבינג שלי: באמת לא משנה כמה אני אוכלת זה לא מספיק ברגע הבינג וכתבת לי שזה נותן אשלי ה רגעית, אבל זה גם נותן לי הנאה רגעית מאוד גדולה כשאני אוכלת את כל הדברים המתוקים -עד למתי שזה כבר מגעיל אותי ,אבל עד אז אני אוכלת המון המון... ואם העובדה שזה משהוא לא בסדר אני מבינה,אבל קשה לי להתעלם בו זמנית מהעובדה שזה פשוט נותן סיפוק והמתוק ממש טעים לי ברגע הבינג..ואני לא יכולה להתעלם מזה.... האם ניתן לסתור את העובדה שהמתוק כן מספק הנאה ברגע האכילה עצמה של הבינג?
הרגשות שלך הם אמיתים בשבילך ולכן לא אוכל לשכנע אותך במשהו אחר. אני יכולה להציע לך דרך התמודדות אחרת שאולי תאפשר לך לבחון את ההרגשה שאת מתארת, ולראות אם אפשר אחרת. זה החלטה שלך בלבד. מתוק מספק הנאה רגעית, זה נכון. אבל בכמויות של בינג' הוא יוצר סבל, שאותו את כנראה לא מרגישה כי אולי את מנותקת ממה שקורה סביבך באותו רגע.
שאני אוכל מלא מלא מתוק בבת אחת-אני יודע שזה לא בסדר ואני צריך לתקן את זה,אבל תהיתי למה רק אחרי שאני אוכל מלא מלא אוכל אני מרגיש את הבטן כואבת מרוב האוכל? למה אני לא מרגיש את הבטן פחות או יותר כואבת או מלאה מאוכל אחרי קצת רוכל,אלא אני מרגיש אותה אחרי שאני דוחס כמויות? האם זה בגלל שלוקח זמן לקיבה להתמלא באוכל ולכאוב? תודה
בזמן קצר לתוך הקיבה. היות והבינג (התקף האכילה) הוא אכילה של כמות אוכל גדולה מאד בזמן קצר יחסית , לגוף אין דרך להתמודד עם זה. הקיבה מוגבלת ביכולת קיבול שלה, והעמסה של אוכל בזמן קצר גורמת לכאב. האם היית מעוניין לבדוק טיפול אצלנו כדי להפסיק את הבינג'?
יותר התכוונתי לזה ששמעתי שלוקח זמן עד שמרגישים את האוכל שאוכלים...כאילו שיש דיליי בין הזמן שאוכלים עד שמרגישים את השובע ... תודה
אין דיליי. עם האכילה מגיע השובע.
פה אני קצת מתקשה לבין,הרעב נובע מכמה אוכל יש בקיבה ומרמת הסוכר בגוף-איך יכול להיות שרמת הסוכר בגוף נמוכה, אם עוד יש אוכל בקיבה שמתעכל ואמור להיספג ומכאן ממלא את המאגרים בגוף? זה קשור לזה שפחמימות מתעכלות ראשונות לפני חלבונים ושומנים? ולכן אני יכולה להרגיש שובע אבל חוסר באנרגיה ואני צריכה משהו מתוק?למרות שאני מרגישה שהבטן די תפוסה מאוכל אבל לא ממש? האם אילו מסוג שאלות שניתן לקבל עליהם מענה בפגישה עמך,או שהטיפול הוא רק על לעבוד תחושות שובע ורעב וחשקים בלי הסבר לשאלות מסוג זה? בכל מקרה אשמח לתשובה פה על שאלה זו:)
כי הן שאלות פיזיולוגית שמתייחסות למערכות שעובדות בגוף. יכול להיות שרמת הסוכר נמוכה אבל יש באותו הזמן מספיק חלבונים ושומן. וצניחת אנרגיה קשורה לאיך אוכלים במשך הימים, שעות שינה, לחץ ועוד ולא רק לרמות סוכר. בטיפול איתי תקבלי תשובות , וגם מענה לעבודה על שובע ורעב.
עד שארגיש שובע בארוחה? אומרים 20 דקות זה נכון? יש זמן מוגדר?
כך שתאכל עד שאתה מרגיש שבע. תלוי בדרגת הרעב, במתי וכמה אכלת קודם, בצרכים של הגוף שלך באותה הארוחה ועוד. תסמוך על השובע שאתה מרגיש בבטן.
לאכול מתוק כשאני רעב אני לא אשבע מזה לככ הרבה זמן בגלל שהסוכר יעלה ויירד מהר? אמרה לי את זה דיטאנית פעם ולכן אני נמנע מלאכול מתוק גם כשבא לי כשאני רעב.. יש דברים בגוו
כל אוכל משביע. אבל כשרעבים, ההמלצה תמיד תהיה קודם לאכול ארוחה ואח"כ מתוק. אם מתחשק לך מתוק, למה לוותר עליו? הוא יכול להיות חלק מהארוחה. כמובן עד גבול של שובע.
אני לא מבין למה אני לא מקבל תשובה פשוטה אלא מסובכת... אמרת לי עכשיו שבאמת קודם הקיבה מתמלאת ואז ההורמונים נכנסים לפעולה...כלומר השובע ,זה שגורם לי להפסיק לאכול בזמן הארוחה הוא כמה אוכל יש בקיבה? כי הבנתי שההורמונים של השבוע יכולים להיכנס לפעולה אחרי איזה 10 דקות אם אני לא טועה... וזה סופר סותר את העובדה שאמרת לי שמאכלים שיש בהם הרבה שומן יאכלו בכמות קטנה יותר למרות שהם לא תורמים לנפח בקיבה כמו מזונות אחרים (וזה כי אני מניח שההורמונים של מאכלים שומניים גורמים ליותר שובע מאשר רק למלא את הקיבה),אז קצת הסתבכתי,אשמח לעזרה...
הכל עובד ביחד, בו זמנית. אתה מנסה לעשות הפרדות שהן מתאימות לספרות מקצועית אבל לא לאיך שהגוף עובד. אני מציעה שתגיע לפגישה כדי לפתור את השאלה. אני לא רואה איך אוכל להסביר לך בפורום יותר טוב ממה שהסברתי עד עכשיו.
ששולטות בחשקים לאוכל,והבנתי שיש מורמוני שובע שממש מונעים מהאוכל להמשיך ולהיות טעים ובייחוד מונעות מהדופמין לעשות את אותו האפקט שלו להבדיל משכשרעבים. אבל אני יכולה להיות שבעה ועדיין להינות ממוזיקה נגיד,וכאן הדופמין כן מופרש,אז איך הורמוני השובע מונעים הנאה של אוכל ברגע ששבעים? תודה
אבל, כולנו מכירים מצבים שהאוכל טעים, אז לוקחים עוד קצת. אוכל יכול להיות טעים עד גבול כמות מסויימת אחרי השובע, לאחר מכן האכילה כבר מרגישה כמו "עבודה"
פה אני קצת מתקשה לבין,הרעב נובע מכמה אוכל יש בקיבה ומרמת הסוכר בגוף-איך יכול להיות שרמת הסוכר בגוף נמוכה אם עוד יש אוכל בקיבה שמתעכל ואמור להיספג ומכאן ממלא את המאגרים בגוף? זה קשור לזה שפחמימות מתעכלות ראשונות לפני חלבונים ושומנים?
כך שכל התהליכים בגוף "מתורגמים" לנו לתחושה מאד ברורה של שובע ורעב. כל התהליכים עובדים בו זמנית ובהתאם למה שיש לנו בגוף ולא רק בקיבה. כך שמבחינה פרקטית, כל מה שנשאר לנו לעשות, זה להקשיב לרעב ולהקשיב לשובע.
בלוטות הטעם היא הסיבה היחידה שיש להפסיק לאכול? האם ייתכן כי יש שובע ,אבל בלוטות הטעם לא הגיעו לרוויה ולכן אפשר להמשיך לאכול? ומה אם אני מסתפקת בזה שאולי האוכל לא טעים כמו בהתחלה (מרעב) אבל עדיין טעים.....? תודה
שמאפשרים שובע , אבל בהחלט לא היחיד. כשרעבים אוכלים לשובע ,גם אם האוכל לא כלכך טעים. רעב זו תחושה הישרדותית חזקה. ברור שעדיף לאכול אוכל שטעים לנו, אבל המציאות לא תמיד מאפשרת.
אז אני לא באמת יכולה לסמוך על בלוטות הטעם שלי,כי לפעמים האוכל עוד טעים גם אחרי השובע,ואני מניחה שאם כל פעם שטעים לי אחרי השובע אני אקח עוד קצת אוכל זה משמין לטווח ארוך?
שובע מורגש בבטן. ולכן את יכולה לסמוך על התחושה בבטן.
אוכלת המון בבת אחת בעיקר מתוקים,בעבר בטיפול אצל דיאטנית היא אמרה לי לעצור ולעשות משהוא אחר שישכיח את הרצון ללאכול,אבל מה אני אעשה אם האוכל מספק אותי הכי הרבה?
הוא תהליך שלוקח זמן. צריך להכיר אותך, את הרגלי האכילה שלך, מה גורם לך לבינג', האם הבינג'ים השתנו בעקבות הטיפול התזונתי שאת עושה , ועוד ועוד. זה תהליך שלוקח זמן ולא נפתר באמירה של: תמצאי משהו אחר לעשות. את יכולה לפנות אלינו לפגישת התייעצות ללא תשלום או התחייבות לראות אם אנחנו מתאימות לך. ובכל מקרה, אם את מחפשת טיפול, תבדקי שהדיאטנית שאת פונה אליה מתמחה בתחום הזה. יש לזה פתרונות, אבל צריך לקחת בחשבון שאין פתרונות קסם, והתהליך יכול לקחת זמן.
כן הבעיה היא שאני יודעת שזה לא בסדר וגם אני יודעת שלפעמים כשאני כעוסה או עצבנית אז אני פונה לאכול,אבל זה גורם לי להרגיש טוב וזה מרגיע אותי. אז חוץ מזה שזה משמין בטירוף (וזה ברגעי הבינג לא אכפת לי כי אני פשוט אוכלת),אני שואלת את עצמי למה להפסיק עם זה ,אם האוכל מרגיש לי ככ טוב ומרגיע?
זו החלטה אישית שלך. האם זה מנהל את החיים שלך? האם את נמנעת מלעשות דברים או לפגוש אנשים או ללכת לעבודה בגלל התקפי אכילה? האם העלייה במשקל בגלל התקפי האכילה מפריעה לך? האם את מרגישה בשליטה או שההתקפים שולטים בך? ההחלטה לטפל בכך היא שלך בלבד. יש דרכים אחרות להישאר או להעביר רגשות כאלה או אחרים. האוכל כאילו מנחם אבל לא באמת מעביר או מטפל ברגשות. הוא נותן לך סוג של אשליה רגעית, שהנה הכל בסדר. אבל הרגשות עדיין שם והם לא נעלמים. וזו סיבה טובה לטפל . את מצאת דרך הבינג', פתרון שהופך לבעיה יותר גדולה. את "שמה" על האכילה את כל הרגשות אבל עם הזמן, את תראי שהפתרון הזה לא עובד. אני מציעה לך להתחיל טיפול כדי לבדוק אפשרויות אחרות שייתנו לך הרבה יותר שקט, שליטה ודרכים טובות יותר להתמודדות.