שאלה לגבי שבץ בצרבלום

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

24/05/2024 | 17:36 | מאת: דורית

שלום, רציתי לשאול , החבר שלי אחרי שבץ בצרבלום. יש פגיעה וכרגע רק מטופל בתרופות דילול דם , סכרת, סטטינים במחלקה נוירולוגית. הבעיה שהוא די מסוחרר ולכן לא יכול לעמוד ולעשות כלום לבד. הארוע קרה בדיוק לפני שבוע. כרגע אין החמרה בבדיקות סי טי חוזרות. הרופאים אומרים שיש בצקת והיא גם מוסיפה לסחרחורת. והיא אמורה להיספג. השאלה שלי, האם יש סיכוי לחזור להיות בלי סחרחורת ואז יוכל גם ללכת, וכו'. מניסינך, אנשים משתקמים מזה? תודה, דועית

שלום, כן, בהחלט אפשר להשתקם מפגיעה בצרבלום (לפחות בחלק מהמקרים). כרגע חברך נמצא בשלב מוקדם של השיקום - יש סיכוי טוב שיחול שיפור משמעותי. אני מציע שתעקבי בפייסבוק אחרי העמוד https://www.facebook.com/shikum.cva אני מתכוון להעלות לשם בקרוב תעוד של שיקום מוצלח לאחר פגיעה בצרבלום - מקווה שיתן לו (ולך) מוטיבציה. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי