אירוע מויי אמכמי צש ימין במוח בגרעיני הבסיס עורק הובנר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/07/2024 | 21:13 | מאת: יואב

אבא בן 63.5 חטף שבץ מוחי אסכמי בצד ימין במוחבתחילת חודש פברואר 24. ומה שנפגע לו זה דוקא צד ימין של הגוף סובל מחולשת יד ימין ואינו מסוגל לפתוח את אצבעות כף יד ימין והיד סגורה כמו אגרוף. אם מנסים לפתוח לו את האצבעות הוא צורח מכאבים. הוא טוען שמרגיש את במוח שלו כמו צמר גפן ולא יכול לשלוף תשובות מהירות, כפי שנהג לשלוף במהירות ובחדותלפני האירוע. היה מאושפז בבי ח מיד לאחר האירוע 5 שבועות( ללא פיזיוטרפיה כלל.) ולאחר מכן 3.5 חודשים בבית חולים שיקומי( פיזיוטרפיה,ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת). האם זה מוכר שפלג גוף ימין נפגע מאירוע צד ימין במוח? אין לאבא תחושה חום ,קור או מגע ביד ימין וברגל. נוגע בו חזק ביד ימין והוא לא חש... בהונות רגל ימין מקופלות פנימה ויש לו פוט דרופ , כפי שאמרה לי הפיזיוטרפיסטית. מחשבתו איטית הדיבור שלו חלש. המליצו לו מכשיר AFO לרגל ימין. צריך עזרה בכל. בלבוש ,רחצה,השגחה צמודה מצד ימין עם הליכון וקשירת שמיניה. הגוף זורק אותו לימין והוא לא יציב. מצב רוחו די ירוד ומבן אדם רגוע לפני האירוע הפך לבעל פתיל קצר האם אופייני? מה ממליצים? יש לציין שהוא לאחר 3.5 חודשי שיקום בבית חולים שקומי...הרופא בשיקום אמר לנו שגם אחיו קיבל אירוע ימני במוח ודוקא צד הימני בגופו נפגע. האם זה מוכר ברפואה? אבי כועס כשאומרים לו שצד שמאל היה אמור להיפגע... מה הוא אשם ? זה המצב ! מה תגובתך?

שלום, אני חושב שכדאי לכם להתמקד בשיקום עצמו ולא בתאוריה הנוירולוגית - היא לא ממש משנה לחיי היום-יום של אביך. הבעיות בתפקוד שתארת מוכרות, מידע לגבי תהליך השיקום תוכל למצוא כאן: https://www.stroke-guide.co.il תוכל גם להרשם לרשימת התפוצה ולקבל מידע בנושא שיקום לאחר אירוע מוחי. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי