פורום בריאות העין

הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. יינתנו תשובות ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות חשובות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע טלפוני, חייגו: 1-700-706-222.
15424 הודעות
14958 תשובות מומחה

מנהלי פורום בריאות העין

גולשים יקרים: לא יפוענחו בדיקות במסגרת הפורום הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. לציבור הגולשים יינתנו תשובות, תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע: 3122*
13/08/2006 | 00:05 | מאת: סיסי

מזה מס ימים יש לי רעד בשריר שמתחת לעין ימין האם זו תופעה שקשורה במתח? האם זה אומר על חוסר בויטמינים מסויימים? מה אפשר לעשות על מנת שהרעד ייפסק?

16/08/2006 | 14:30 | מאת: חבצלת

שלום לרופא... מזה שבועיים אני רואה כפול, מה עושים, למי פונים? האם זה מסוכן? איני חולה סכרת ,לחץ דם מאוזן האם זה יכול להיות גידול במח? בתודה חבצלת

12/08/2006 | 10:08 | מאת: הממתינה בצפייה דרוכה !!

היא צודקת !!! דר' לוינגר - אנא מנה רופאים נוספים עמ שיענו בפורום. פורום צריך להיות חי נושם ורלוונטי. מודה בשם כל המתייבשים מאז תחילת אוג' גיל.

11/08/2006 | 00:04 | מאת: כפיר

לד"ר לווינגר שלום! עקב חוסר חימצון הנובע משימוש מופרז בעדשות מגע, התפתחה לי בעיה של כלי דם אשר כרגע נמצאים סביב לקרנית, אך לא ממש נכנסים אליה. נאמר לי כי המצב אינו מזהיר אך גם אינו גרוע וכי כלי הדם לעולם לא יתכווצו בחזרה ויהי מה. היום רופא כללי אחר אמר לי כי זה אינו מדוייק במאה אחוז וכי אם אשתמש בטיפות כמו איזולין למשך חודשיים לפחות אתחיל לראות תוצאות בשטח. ז"א, פחות אדמומיות בעין והתרחקות הדרגתית של כלי דם מהקרנית, שכן הטיפות מרגילות את כלי הדם להתכווץ עם הזמן. הוא גם המליץ לי לשלב את האיזולין עם טיפות הרטבה (הילוקומוד) על-מנת להימנע ממצב של יובש. לכן רציתי לשאול מה דעתך בנושא? כמו כן, האם ייתכן שכלי הדם יהוו מכשול בניתוח להסרת משקפיים (במצב שלי ספציפית)? והאם שמעת על תהליך שמתבצע באמצעות לייזר המסיר את כלי הדם והאם הוא מקיים פה בארץ? בתודה מראש.

כפיר שלום רב, מדובר בכלי דם הצומחים בתוך הקרנית (פנוס). כידוע לך, בקרנית לא אמורים להימצא כלי דם. כלי דם אלו הם תולדה של גירוי מתמיד וממושך של הקרנית מעדשות וחוסר ההתאמה שלהן לקמירות הקרנית או, חוסר חימצון של הקרנית. הפסקת השימוש בעדשות, תוך כדי שימוש בטיפות לפי הצורך, יכולות להפוך את כלי הדם מכלי דם "אקטיביים" ל- "מארחים". (מתכווצים ונעלמים). כלי דם אלה, לא יבואו לידי ביטוי אלא לאחר שימוש בעדשות/ בגורם האחר. אין מניעה לבצע ניתוח לייזר אצל אנשים הסובלים מפנוס.

10/08/2006 | 11:03 | מאת: מוני

לאחר הכנסת עדשת מגע יומית לניסיון (בחנות), הופיעה התופעה הבאה בעין ימין: אני רואה מעין גרגר שחור קטן, במיוחד כשאני מסיטה את האישון מימין לשמאל. מהי התופעה וכיצד ניתן לטפל בה?

מוני שלום רב, משאלתך לא ברור האם הגרגר נע או לא. במידה וכן, ייתכן ומדובר בהפרדות זגוגית אחורי. במידה ולא, ישנם הסברים נוספים לתופעה כמו למשל לכלוך על העדשה. בכל מקרה, כדאי להבדק אצל רופא עיניים.

09/08/2006 | 22:04 | מאת: שרית

שלום רב ד"ר בעלי בן 40 ,סובל מבעיה בעין PVD כ-10 שנים, במיוחד לאורך שעות היום באינטראקציה עם השמש, בשנים האחרונות הנושא היה רדום אך לאחרונה בעלי מרגיש שיש הידרדרות למרות שרופא העיניים אמר שהמצב הוא סטטי.ואין דרך לטפל בבעיה אלא לחיות לצידה. אני רואה שזה מעסיק את בעלי והוא טרוד, עצוב, בודק לעיתים קרובות את הראייה באופן עצמאי , משפיע על מצב רוחו ביום יום, מה התרשמותך? יש דרך לדעתך לטיפול? תודה

שרית שלום רב, בדר"כ אנו לא מטפלים ב-PVD. במקרים קיצוניים ניתן לבצע ניתוח רטקטומיה, שאיבת הזגוגית, וע"י כך הוצאת האיזור העכור.

09/08/2006 | 21:24 | מאת: הילה

שלום :) ראיתי מזמן בערוץ המדע תוכנית על עיניים. נאמר שם שבכל עין יש אזור קטן שנקרא "כתם עיוור". זו נקודה שלא רואים בה כלום, אבל כשהמוח משלב את המידע שמגיע משני העיניים, הוא מפצה על הכתם. אם הבנתי נכון, אז למה כשעוצמים עין ומגיע מידע רק מעין אחת, לא רואים את הכתם?

הילה שלום רב, כתם עיוור הוא איזור של עצב הראייה אשר לא מצוים בו רצפטורים של הרשתית. בכדי לאבחן כתם עיוור יש לבצע בדיקת שדה-ראייה. זו בדיקה שמאתרת בקלות את האיזור של הכתם העיוור בשדה הראייה. במבט רגיל, יומיומי, קשה לאבחן זאת.

16/08/2006 | 10:10 | מאת: הילה

שמתי לב שאי אפשר לראות אותו.. השאלה היא למה. למה כשאני עוצמת עין אחת לא רואים אותו? הרי כשעוצמים עין מגיע למוח מידע רק מעין אחת, והוא לא יכול לעשות הצלבת תמונות שתפצה על הכתם..

09/08/2006 | 20:34 | מאת: שרון

שלום, לאחרונה ראיתי את התוכנית בערוץ 8 הנקראת "קו לחיים" בתוכנית דיברו על סרטן בעיניים בקרב ילדים קטנים ועל המחקר שעשו בנושא בארה"ב. זה התבטא בכתמים- גידולים לבנים שנראו בבידקות בעין ( נראה לי שזה היה באישון ) ונאמר שם שהסממן הראשון שיש לגידול בעין זה שכאשר מצלמים ילדים בתמונה העין הנגועה יוצאת לבנה אך ההורים נוטים לחשוב שזאת בעיה במצלמה או באור. יש לי חברה בת 30 שבתמונות יוצאת לה כל הזמן עין ימין בצבע לבן דבר שלא ייחסתי לו משמעות עד שראיתי את התוכנית. האם יש סיבה לדאגה? האם סרטן מסוג זה מופיע רק אצל ילדים קטנים? אודה לכם אם תוכלו לעזור לי, תודה רבה

שרון שלום רב, לפי תיאורך, אני מבין שמדובר בסרטן מסוג רסטינוס- גלסטומה המתבטא בגושים הצומחים מהרשתית לכיוון החלק הקידמי של העין. ניתן לטפל בגושים אלו ביעילות רבה, בתנאי ומדובר בשלב מוקדם של המחלה. ילדים הסובלים מהמחלה, לעיתים קרובות יסבלו גם מפזילה. לכן כל ילד הסובל מפזילה חייב להבדק בדיקה יסודית ע"י רופא עיניים. לא נראה לי כי לגבי חברתך מדובר בגידול, אחרת היא היתה מתלוננת על ירידה בראיה. במידה והיא חשה שינוי בין העיניים, אני ממליץ להבדק אצל רופא עיניים .

09/08/2006 | 09:11 | מאת: קנקון

ידוע לי שפפילומה הנה קרום / יבלת שמתפתחת על האפידרמיס אך תמיד קשורות לאיברי מין. טועה ? איך הגיע לעפעפיים ? יש דחיפות בהסרה ? כרגע הגודל הנו 1.5-2 ממ. לבן. על החלק החיצוני של העפעף.

שלום רב, קיימים שני סוגים של פפילומה- וגינלית ועל העפעף. מדובר בשני סוגים שונים של וירוס ואין קשר בין השניים. הליך של הסרת הפפילומה אינו הליך דחוף אך יש להקפיד על הסרה מלאה בשלמות כדי שלא תהיה חזרה של המצב בעתיד.

08/08/2006 | 18:53 | מאת: gil

שלום רציתי לדעת מה אני יכול לעשות נגד גירוי שמציק מאד סביב איזור העיניים מבחוץ? ניסיתי כל מיני קרמים של עיניים חלקם אף שרפו. מה הכי נכון למרוח שזה מציק? יכול להיות שבגלל זה אני מרגיש סוג של עייפות בתוך העין עצמה? עוד שאלה שלא קשורה לנושא האם משקפי שמש זולות כמו שאני משתמש בהם שלא מסננות קרינה במאה אחוז יכולות לפגוע בראייה?(אני משתמש בהם חצי שנה) ואם כן האם יתכן מצב שהגירוי נוצר מחשיפה לשמש בכלל? תודה רבה

גיל שלום רב, ע"פ תיאורך, קרוב לודאי שהגירוי נובע מאלרגיה לחומר כלשהו ורצוי לאבחן את המחולל/הגורם. לגבי משקפי השמש- אנו ממליצים להשתמש במשקפיים איכותיות אשר קולטת קרינת UV ומאפשרות ראייה איכותית. לא מומלץ להשתמש במשקפיים שאינן אופטיות.

08/08/2006 | 15:58 | מאת: lumi

אני בת 24 סובלת כשנתיים מהמחלה ,כרגע התפרצות נוספות ומטופלת באורמוקס(6 ליום) יש לי החמרה בשדה ראייה ובאינדקס ובלקאאוטס כאבי ראש מידי פעם במידה ו MRI תקין מהם הסיכונים למחלה זו? האם יכול להיגרם עיוורון /מוות ? תודה מראש

שלום רב, לחץ תוך-גולגולתי מוגבר מתבטא בטשטוש גבולות הדיסקה. ללא טיפול, עצב הראייה יכול לעבור אטרופיה- להיעשות חיוור. יכולה להיות פגיעה בעצב הראייה ואף בשדה הראייה והיצרתו. ממצא זה כשלעצמו יכול לגרום לירידה בראייה ועל כן יש להימנע מעליית הלחץ התוך-גולגולתי לתקופות ארוכות.

08/08/2006 | 15:15 | מאת: נינה

שלום אני צריכה לעבור ניתוח MACULA HOLE בשבוע הבא והסבירו לי שלאחר הניתוח יש לשבת על הכסא המיוחד ולהחזיק את הראש למטה במשך שבועיים. יש לי מספר שאלות לגבי הנושא : 1. האם אני צריכה גם לישון בצורה זו ? 2. מה עושים במשך שבועיים ? זא רק מחזיקים את הראש למטה ולא זזים - זה נראה לי נורא קשה 3. עד כמה היציבות חשובה ? ז.א. האם אני צריכה לא לזוז או שמה שחשוב זה רק הראש למטה ? 4. עד כמה ההקפדה על הראש למטה משפיעה על תוצאות הניתוח ? תודה רבה נינה

נינה שלום רב, במהלך ניתוח טיפול במקולה HOLE, אנו מזריקים אוויר לחלל העין. תפקיד האוויר- לחסום את פתח החור ולמנוע כניסת נוזל דרך הפתח וע"י כך לשפר את סיכויי סגירת החור במקולה. לגבי שאלתך כיצד לנהוג בזמן השינה- מומלץ לישון על הבטן. לגבי ההגבלה בתנועה- אין צורך בחוסר תנועה מוחלט, אולם יש להקפיד להישאר במשך שעות ארוכות עם הראש כלפי מטה תו"כ השענת הידיים על מתקן. ניתן לקרוא ספרים ולצפות בטלוויזיה, תוך כדי מבט מטה.

08/08/2006 | 12:02 | מאת: מיכאל

ד"ר לוינגר שלום רב, מזה כ-5 שנים שאני סובל מכאבים חזקים מאוד בעיניים. הכאבים נובעים מישיבה מול מחשב, קריאת ספרים, אור שמש, מסך פלאפון ועוד הרבה דברים אם אני יושב מול המחשב חצי שעה או שעה, אני חייב להפסיק ולתת לכאב להרגע במשך שעה נוספת. אני בן 23 ולמדתי בגיל 18 מדעי המחשב ונאלצתי להפסיק כי הבעיה הופיעה אצלי יום אחד כשישבתי מול המחשב באופן פתאומי. הייתי אצל המון רופאים ושום רופא לא יכול למצוא אצלי בעיה. למעשה רמומחים נוטים לא לקחת אותי ברצינות כי בדיקות העיניים שלי בסדר גמור חוץ מפזילה קלה שלא מסבירה את הכאב החזק. בגלל זה נאלצתי לזבז המון זמן וכסף ברפואה אלטרנטיבית שגם לא עזרה כמעט. הייתי בטיפול אורטופטי כשנה שגרם לשיפור בבדיקות הפזילה אבל שום שיפור ברמת הכאבים בדיקות שעברתי(ויצאו תקינות): - סי-טי (כתוב "סריקה טומוגרפית של מוח במנח אקסיאלי כולל סריקה מכוונת לגומה האחורית") -שדה ראיה -בדיקות דם למיניהן -בדיקות סטנדרטיות של רופא עיניים (רשתית, ראייה וכו') -בדיקות ניורולוגיות אני לא יודע מה לעשות, אין אבחנה ואין כיוון לבעיה. השאלה שלי היא לאיזה מומחים אני צריך לפנות? מה זה יכול להיות? איזה בדיקות אני צריך לעבור?

מיכאל שלום רב, כיום קיימת תורה שלמה לגבי שימוש במחשב והתאמת מסך המחשב למשתמש. קיימות סיבות רבות לכאבי עיניים אצל משתמשים במחשב במשך שעות ארוכות. השכיחה ביותר היא יובש. בעת ההסתכלות במחשב, המשתמש נוהג לא למצמץ כרצוי לשם הרטבת הקרנית. תופעה זו באה עקב התרכזות בכתוב במסך, כדי לא "להחמיץ" מילה או שורה. על כן אני ממליץ לעשות 15 דק' הפסקה על כל 45 דק' עבודה מול מחשב. סיבה נוספת יכולה להיות- מיקום המסך. היות וציינת שאתה סובל מפזילה, ייתכן שיש צורך לשים את המסך בגובה מסויים שימנע את מאמץ שרירי העיניים שלך. המאמץ יכול לגרום לכאבי עיניים ואף לכאבי ראש. יש להתאים את הגובה והזווית לאנטומיה של העיניים. ידוע כי הרזולוציה של המסך, עוצמת הצבע והאור, אף הם יכולים לגרום להפרעות וכאבים ויש לבדוק ולהתאים אינדיבידואלית. לאחרונה פיתחנו פרופיל ראייה לאנשי מחשב ואנו מתאימים את הראייה לפי הממצאים שבבדיקה.

07/08/2006 | 21:39 | מאת: רותי

שמעתי על כך שבזמן ההריון מצב הראיה יכול להשתנות, ולהיות פחות טוב איך שהראיה בדרך כלל, האם זה נכון, והאים הדבר נכון גם לגבי תקופת ההנקה?

רותי שלום רב, לעתים, נשים בהריון מתקשות להרכיב עדשות מגע עקב שינויים הורמונליים. אנשים שרגילים להשתמש בעדשות, בדר"כ ראייתם טובה מאלה המרכיבים משקפיים. ייתכן שבמהלך ההריון ואחריו יהיה שינוי, אולם במחקרים שנעשו לאחרונה, המשווים בין שינויי ראייה של נשים אל מול גברים לאורך שנים, נמצא שאין הבדל סטטיסטי. משמע שגם אצל גברים וגם אצל נשים המס' עולה לאורך השנים, אך הדבר מתרחש ללא קשר להריון.

07/08/2006 | 16:11 | מאת: ענבר

שלום רב בקרוב אני אמורה לבצע ניתוח קטרקט. גילי הוא 25 והקטרקט הוא תופעת לוואי כתוצאה מהקרנות שעברתי לפני כמה שנים. עומדות בפני מס' אופציות: 1. עדשה חד מוקדית - עלי לבחור האם לראות "טוב" לקרוב או לרחוק. 2. עדשה רב מוקדית כמו כן אציין שיש לי צילנדר של 1.5 בשתי העיניים שהבנתי שאין אפשרות לתקן אותו בניתוח קטרקט. שאלתי: מה החסרונות של עדשה רב מוקדית ועל איזה מהאפשרויות היית ממליץ? תודה מראש ענבר

ענבר שלום רב, יש חשיבות רבה לשאלה במה את עוסקת- בכדי להתאים את העדשה האופטימלית גם לעבודה שלך. כיום, ברב המקרים, אני ממליץ על עדשת מולטיפוקל. במידה ויש צילינדר/נשאר מס', ניתן לתקן זאת באמצעות ניתוח לייזר. יש לזכור שעדשות מולטיפוקל מקנות חדות ראייה של 80% מהראייה המקסימלית. אולם השילוב של ראייה לרחוק ולקרוב ב-2 העיניים, ברב המקרים, מספקת ואף יותר.

07/08/2006 | 10:37 | מאת: עידן

לאמא שלי בת 67 שמקבלת כדור להורדת לחץ דם, נערכה בדיקת קרקעית העין עם הזרקה לווריד של פלורסצאין 10% 5cc. הממצאים: עין שמאל - sub - Foveal occult CNV עם אזור של PED מתחת וטמפורלית. עין ימין - שינויי RPE דרוזן מקולריים ללא עדות לדלף או CNV. יש לגשת לרופא המפנה בהקדם. מבקש ניתוח התוצאות והמלצה לטיפול.

עידן שלום רב, ע"פ הכתוב, בעין שמאל ישנם ממצאים פתולוגיים, המתאימים לניוון של המקולה של הגיל המבוגר- AMD. גם בעין ימין ישנם ממצאים פתולוגיים. אין ספק שעל אמך לפנות לרופא עיניים, לאבחון וקבלת טיפול.

07/08/2006 | 09:07 | מאת: שי

שלום אני בן 28 ולפני כשבוע התחילה לי תופעה שמעולם לא היתה לי,בכל מקום שאני מסתכל יש לי כאילו לכלוך שמופיע בצורה של נקודה או 2 נקודות גם כשאני עם משקפיים גם כשאני עם בלי -אני אנסה להסביר -כמו למשל לכלוך שיש על המשקפיים אז אני מרגיש כאילו יש לי לכלוך על המשקפיים רק שאני מרגיש את זה גם בלי המשקפיים...משהו מאד מוזר נניח אני מסתכל כרגע על המסך אז אני אותו כרגיל עם כל הפרטים הכל כרגיל אבל כאילו יש איזה לכלוך טורדני שמציק בכל מקום בו אני מסתכל אליו.אציין שלפני כשבועיים לערך עברתי בדיקות עיניים מקיפות אצל מספר רופאים שונים והכל הי' תקין(אלו היו בדיקות שגרתיות)בתודה מראש.

שי שלום רב, ברצוני לשאול האם הנקודה זזה או קבועה? לממצא יש חשיבות. כאשר הנקודה זזה, בדר"כ מדובר בהיפרדות של הזגוגית האחורית. כאשר הנקודה אינה זזה- יכול להיות שמדובר בחוסר בשדה הראייה. בשני המקרים, עלייך להיבק שוב אצל רופא עיניים ולפרט את הממצאים מהם אתה סובל, על-מנת לקבל אבחון וטיפול מתאים.

17/08/2006 | 20:35 | מאת: שי

"שלום אני בן 28 ולפני כשבוע התחילה לי תופעה שמעולם לא היתה לי,בכל מקום שאני מסתכל יש לי כאילו לכלוך שמופיע בצורה של נקודה או 2 נקודות גם כשאני עם משקפיים גם כשאני עם בלי -אני אנסה להסביר -כמו למשל לכלוך שיש על המשקפיים אז אני מרגיש כאילו יש לי לכלוך על המשקפיים רק שאני מרגיש את זה גם בלי המשקפיים...משהו מאד מוזר נניח אני מסתכל כרגע על המסך אז אני אותו כרגיל עם כל הפרטים הכל כרגיל אבל כאילו יש איזה לכלוך טורדני שמציק בכל מקום בו אני מסתכל אליו.אציין שלפני כשבועיים לערך עברתי בדיקות עיניים מקיפות אצל מספר רופאים שונים והכל הי' תקין(אלו היו בדיקות שגרתיות)בתודה מראש."----שאלה משבוע שעבר. שאלת אותי אם הנקודה זזה או קבועה אז התשובה שהיא זזה פעם אני רואה אותו פה פעם פה ופעם בכלל לא....זה כמו לכלוך קטן טורדני שכל הזמן מחליף מקום.

07/08/2006 | 07:03 | מאת: bea

בני חיל והוא סובל מזה שנה וחצי מדלקת עינים ,2 רופאי עינים אבחנו זאת כ GPC דלקת עיניים אלרגית בבדיקה אצל רופא אלרגיה נמצא שהוא אלרגי לקרדית האבק ,הטיפול שקיבל טיפות אנטי-אלרגיות וטיפות סטרואידיות ואף טיפות סיסטמיות שום דבר לא עזר ד"א רופא אלרגיה טוען שמאחר וזה רק בעינים יתכן מאד שזה בכל זאת לא אלרגיה על כל פנים זה מציק לו בטירוף ,איך ניתן לבצע אבחנה יותר מדויקת , והאם יש רופא עינים שגם מתמחה באלרגיה. הוא לא יודע כמה הסטרואידים עזרו לו.על כל פנים כל כמה זמן ניתן לקחת סטרואידים פעם אחרונה שלקח זה היה לפני 3 חודשים למשך שבועיים. תודה מחכה לתשובה מהירה

שלום רב, לא ברור לי משאלתך האם בנך מרכיב עדשות מגע. ידוע כי עדשות רכות יכולות לגרום לממצאים של GPC. הפתרון למצב כזה הוא להפסיק השימוש בעדשות ולהיעזר בטיפות סטרואידיות. לא מומלץ להשתמש בטיפות סטרואידיות למשך תקופה ארוכה מבלי להוועץ תחילה ברופא עיניים מחשש לעליית לחץ תוך עיני והתפתחות קטרקט. במידה והטופל נמצא תחת השגחה ומעקב אין מניעה להמשך הטיפול.

15/08/2006 | 10:02 | מאת: bea

תודה על התשובה אבל עדין יש לי שאלות הדלקת התחילה לפני הרכבת עדשות הוא הרכיב לתקופה קצרה למעט זמן מזה 4 חודשים הוא ללא עדשות בכלל ממה הדלקת GPC נגרמת מלבד מעדשות? וכל כמה זמן ניתן לקחת סטרואידים? לקח לשבועיים לפני כ-3 חודשים תודה

06/08/2006 | 23:41 | מאת: יעל

אני מאוד מודאגת ממחלתה של בתי ומקווה להיעזר בכם: בתי בת שמונה חודשים חולה בשבוע האחרון. זה התחיל בדלקת עיניים ואודם בגרון (שבינתיים חלף), התפתח לנזלת ושיעול קל, ומלווה בחום הולך ועולה לאורך כל השבוע. כיום החום עומד על 39.1. צילום חזה יצא תקין. ספירת דם: WBC=17.93. NETU%=39 על סמך הנתונים האלו הרופא אומר שמדובר בוירוס ושאין מה לעשות, מלבד מתן נורופן וטיפות עיניים. האם אני יכולה להיות רגועה? במקביל, היא סובלת מאוד לאורך המחלה מגזים קולניים שגורמים לה לבכי עז מרמת הכאב... האם זה יכול להעיד על משהו? תודה רבה

יעל שלום רב, לעיתים קרובות דלקת ויראלית בגרון מסוג אדנו-וירוס יכולה להיות מלווה בכאבי גרון ואודם בעיניים. למעשה, אין טיפול אנטיביוטי לדלקת, אלא רק טיפול תומך בטיפות כגון אזולין ואנטיביוטיקה מניעתית. לגבי שאר הממצאים- אני ממליץ לך להעזר ברופא ילדים.

06/08/2006 | 20:37 | מאת: עדי

ד"ר לוינגר שלום רב, לא נעניתי על שאלתי ואני מפנה אותה שנית, נפגעתי בעין שמאל מענף ששרט אותה. לא הובחנה לי שריטה בקרנית , אך קיבלתי את הטיפות הנ"ל לשים במשך 3 פעמים ביום למשך שבוע. שכחתי לציין לרופאה שאני מניקה. האם הטיפות בטוחות בזמן הנקה? תודה מראש.

עדי שלום רב, ראי תשובה לשאלתך מטה.

06/08/2006 | 18:30 | מאת: יעל

דר. לוינגר שלום בשנה האחרונה אני סובלת מדלקות עינים חוזרות שמתבטאות באודם חזק בעין ובגירוד. רופא אחד אמר שהסיבה הינה שומן על העפעפים והורה לי להניח קומפרס על העינים בכל יום. רופא שני אמר שהסיבה היא יובש בעינים שקשור לגיל (57), והמליץ על טיפות דמע. יש לציין שהדבר נאמר ללא בדיקה של העין. כיצד אוכל לדעת מהי הבעיה ומהו הטיפול הנכון? בתודה, יעל

יעל שלום רב, אין באפשרותי לענות על שאלתך באופן מקצועי, דרך שורות כתובות. הסימפטומים שציינת יכולים להתאים למס' רחב של מחלות/ממצאים. באופן כללי, גרד עם אודם יכול להעיד על אלרגיה (לעתים עונתית), דלקת על העפעף (בלפריטיס), או יובש. לכל אחד מן הממצאים ישנו טיפול שונה.

06/08/2006 | 12:31 | מאת: שיר

שלום ד"ר לוינגר ... אודה לך אם תוכל להפנות אותי לקבלת מידע על המצב שבו לאחר תיקון (בעזרת משקפיים או עדשות) הראייה עדין אינה מושלמת וקצת פחות טובה מהמצב 6/6 ... במיוחד חומר על ההשפעות של התופעה הזאת בחיי היומיום תודה!

שיר שלום רב, קשה לענות על שאלתך בצורה מדוייקת מבלי לבדוק את ראייתך. ידוע כי יש להפריד בין חדות לאיכות ראייה. לפעמים עלולה להיות חדות ראייה טובה אך איכות ירודה ולהיפך. עד לפני מס' שנים לא התיחסו לאיכויות הראייה. היום ברור כי יש משמעות לשני הגורמים והם קשורים אחד בשני. כדי לדעת במה מדובר- צריך להיבדק במקום שבודק גם את איכות הראייה (יש להשתמש במכשור מיוחד).

06/08/2006 | 12:24 | מאת: עדי

שלום, נפגעתי בעין שמאל מענף ששרט אותה. לא הובחנה לי שריטה בקרנית , אך קיבלתי את הטיפות הנ"ל לשים במשך 3 פעמים ביום למשך שבוע. שכחתי לציין לרופאה שאני מניקה. האם הטיפות בטוחות בזמן הנקה? תודה מראש.

עדי שלום רב, אין מניעה ליטול את התרופות 3 פעמים ביום, גם בזמן ההנקה.

06/08/2006 | 11:32 | מאת: lo

איזה פיתרון אפשרי מלבד הפסקת סטרואידים כאשר החולה לוקח סטרואידים סיסטמיים( על רקע מחלה אוטואימונית) תודה

שלום רב, הפסקת התרופות עלולה להיות מסוכנת ואף לגרום לאפקט הפוך מן הרצוי. יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע להמשך הטיפול.

05/08/2006 | 23:37 | מאת: ע'

שלום, אני בן 44, עם קוצר ראיה, מס' 2.5-3.5 במשקפיים. כדי במשך שנה נסיתי כמה כדורים ממשפחת ההרגעה SSRI וגם סורבון(בכל תקופה כדור אחר) ללא הצלחה.לפני כמה חודשים, כשלקחתי ונלפקסין (venla), הופיע טשטוש בראיה, שנמשך עד היום למרות שכבר חדשיים וחצי אינני לוקח את הכדור. בחדשיים וחצי הללו עד היום- הטשטוש מתבטא בקשיים לזהות אנשים בחושך וקשיים לקרוא אותיות קטנות במשקפיים.אולי אפשר לומר שהקשיים בקריאה הם רוחק ראיה טיפוסי לגילי,אבל מדוע זה התחיל דווקא עם הכדור? האם ייתכן שהטשטוש בראיה בגלל התרופה הופך לרוחק ראיה טיפוסי לגיל? אני צריך להחליט אם לנסות תרופה חדשה ממשפחת SSRI (ציפראמיל), אבל אוותר בשמחה עליה אם הויתור עליה יעזור לי להיפטר מהטשטוש ומרוחק הראיה. האם כדאי לחכות עם התרופה החדשה כי יש סיכוי סביר שהראיה תשתפר? בתודה מראש

שלום רב, לא הייתי משייך את התסמינים לכדור שאתה נוטל, אלא לתופעה שבאה עם הגיל, המכונה "זוקן ראייה", אשר באה לידי ביטוי בקושי לראייה מקרוב.

05/08/2006 | 14:25 | מאת: eran

שלום רב, מזה מספר חודשים אני סובל מעינים מגורות ודומעות. הבעיה חריפה במיוחד עם הקימה בבוקר ובמשך היום אני חש בהקלה.ובלילה ישנה שוב החרפה בתסמינים האילו. ברצוני לציין שאני סובל מאלרגיה לקרדיט האבק ולפרוות חתולים (יש לי 2 חתולים). מה האבחנה האפשרית? ומה הטיפול שניתן להציע? תודה ערן

ערן שלום רב, העובדה שהתופעה מפריעה במיוחד בבוקר ומשתפרת במהלך היום, מעידה על כך שהינה מחריפה במהלך השינה. ע"פ תיאורך, קרוב לודאי שמדובר ביובש. יש להימנע מרוח על העיניים בזמן השינה (מזגן/מאוורר) וניתן להשתמש בג'ל לפני השינה, על מנת למנוע את התיבשות הקרנית. כפי שציינת הינך סובל מאלרגיה, ייתכן שאתה צריך להימנע ממגע עם חתולים.

05/08/2006 | 01:03 | מאת: יוני

למומחי עיניים. בני נפצע מרסיסים שחדרו לרישתית העין. 2 רסיסים מאוד קטנים, ואחד מתכתי גדול יותר. הוא עומד להיות מנותח להוצאת הרסיס המתכתי. ברצוני לדעת מה הסכנות הכרוכות מהרסיסים. זה שיוצא ואלה שישארו. מה הנזקים העתידיים שיכולים להגרם? בתודה מראש על תשובותיכם. יוני

יוני שלום רב, רסיס מתכתי בעין יכול לגרום לנזק מתמשך, עקב הפרשת יונים (חשמליים) לתוך העין. זה עלול לגרום לתגובה דלקתית ואף לנזק כבד יותר. אם ניתן- עדיף להוציאם, אבל במקרים מסויימים משאירים אותם ואז חשוב להקפיד על מעקב אחר הרסיסים. הסיכונים בניתוח הם כמו בכל ניתוח עיניים- חשש לזיהום והפרדות רשתית, אך זוהי פרוצדורה מקובלת ואחוזי ההצלחה גבוהים.

06/08/2006 | 22:17 | מאת: יוני

תודה דוקטור לוינגר. הרסיסים אכן הוסרו בניתוח וכעת העין בתהליך החלמה. הרישתית אינה מופרדת. כמה זמן לוקח תהליך ההחלמה והאם תהיה פגיעה בראיה? בתודה מראש יוני

04/08/2006 | 17:48 | מאת: יצחק

שלום יש כל הזמן בצקת מתחת לעין ימין ,וזה בולט , אני בן 65 ספורטאי ושומר על תזונה נכונה , עברתי שני נתוחים קטאראקט בשני עיניים והכל בסדר , אגב גם לפני הנתוחים היה לי אותה בעיה , בתודה

יצחק שלום רב, ע"פ תיאורך קרוב לודאי שמדובר בשומן שקיים מאחורי גלגל העין אשר עקב חולשת השרירים- עובר קדימה. ניתן לבצע שאיבת שומן בניתוח פלאסטי פשוט.

04/08/2006 | 10:39 | מאת: מירב

שלום רב, אני בת 32 ולפני כחודש וחצי עברתי תאונת אופניים וקיבלתי מכה חזקה בראש . בבדיקת CT שעברתי באיכלוב לא היו ממצאים. לפני כשבועיים התחלתי לאבד שיווי משקל והרגשה של סחרחורות ואי יציבות בעמידה ובהליכה .לפני כשבוע גם החלה עין ימין לקפוץ ללא הרף ומזה כיומיים גם עין שמאל החלה קופצת. לציין כי פניתי לרופא אף אוזן גרון בקשר לסחרחורות ואי היציבות ונקבעו לי בדיקות לעוד כחודש וחצי . האם יש קשר בין התאונה לבין התופעות שציינתי בעניים? והאם אתה ממליץ על בדיקה מסוימת?האם יש מקום לדאגה שכן רופא אאג התפלא שלא נעשתה לי כל בדיקה ניורולוגית בבית החולים? תודה רבה

מירב שלום רב, אין ספק שלא הייתי עובר לסדר היום ופונה לנוירולוג- על מנת לשקול צילום חוזר, בכדי לשלול גורם הקשור לתאונה ולחבלה בראש.

03/08/2006 | 23:23 | מאת: אורי

יש לי עין אחת שדומעת כול הזמןשק הדמעות איננו סתום אבל העין דומעת.

אורי שלום רב, צריך לברר האם מדובר בבעיה של יובש, אשר גורם לדמעת יתר בעין, או בבעיה אחרת. בכל מקרה, דמעת בעין אחת זוהי בעיה שחשוב לבדוק אותה..

03/08/2006 | 12:23 | מאת: קובי

שלום רב, לפני כ-8 שנים אובחנתי כסובל מיובש בעייניים, והתחלתי בזמנו טיפול בג'ל ויסקוטירס, לאחר כ4 שנים התחילו לי כאבי עיניים וראש והייתי אצל רופא עיניים שטען כי אולי העייניים הסתגלו לג'ל והחליף את הג'ל בטיפות העיניים ג'נטיל, לאחרונה פניתי שוב לרופא העיניים כאשר הבחנתי כי אני צריך לשים כמות גדולה של טיפות על מנת להרגיש הקלה ביובש והוא המליץ לי לקחת שוב את הג'ל והוסיף טיפות עיניים בשם רה-פרש כאשר הטיפות מכוונות ללילה והטיפות ליום שאלתי היא האם אני באמת צריך את שניהם והאם ניתן להשתמש בג'ל כל הזמן במקום? שאלה שנייה , הטיפות מגיעות במעיין כמוסות , האם ניתן לסגור את הכמוסה ולהשתמש בה בהמשך היום כאשר שוב חשים בגרוי בעין? או שצריך לפתוח אחת חדשה? ( כמות הנוזל מספיק לפחות ל3 פעמים) מחכה לתשובתך קובי

קובי שלום רב, הטיפול שהומלץ לך- של הטיפות והג'ל, הוא שילוב טוב. קיימות כיום טיפות חדשות בשם ריסטזיס, אשר משפרות את איכות הדמעות. משתמשים בהן פעמיים ביום ולעתים אני ממליץ עליהן. עדיין אין לגביהן אישור של משרד הבריאות והן מיוצרות בבתי מרקחת פרטיים. במקרים קיצוניים של יובש, יש לשקול השתלת פלאגים. לגבי טיפות הרה פרש- ניתן להשתמש באותה הכמוסה במהלך אותו יום, אך לא מעבר- מכיוון שאינן מכילות חומר משמר.

02/08/2006 | 23:39 | מאת: מורן

שלום, רציתי לדעת האם הטיפול (אורתו-קיי) הוא טיפול ידוע ומוכח? מה הסכנות בו? האם מישהו מכיר מישהו שעבר את הטיפול באופן אישי? תודה.

מורן שלום רב, מדובר בשימוש בעדשות מגע המורכבות במהלך כל הלילה, לשם הסרת המשקפיים. הטיפול יכול להיות יעיל בחלק מהמקרים. הוא מתאים לאנשים בעלי מספרים של עד 4- , 5- וצילינדר שאינו גדול מ-1.5- כמו כן, שאין מחלות עיניים נוספות כגון יובש. הטיפול יעיל רק בתקופה שמבצעים אותו. המספר בדר"כ משתנה במהלך היום, היות והאפקט של השטחת הקרנית ע"י העדשה המורכבת בלילה (עדשת האורטוקיי) הינה מקסימלית בשעות הבוקר ונסוגה בהדרגה במהלך היום. כך שמתקבל מספר שאינו יציב במהלך היום. סיכונים: דלקות שיכולות להתפתח עקב שימוש בעדשות בזמן שינה וחוסר יציבות המספר.

שאלתי לד"ר לוינגר היא: האם אפשר לבצע השתלות שיניים בלסת התחתונה והעליונה/ או רק בתחתונה לאחר היפרדות רשתית בשתי העיניים כאשר בעין אחת איני רואה ובעין השניה יש ניוון מוקלרי מתקדם מבלי להסתכן בגרימת נזק נוסף? בתודה צפי

צפי שלום רב, אין התנגדות לבצע השתלת שיניים בלסת העליונה והתחתונה.

02/08/2006 | 13:47 | מאת: מיק

שלום רב, שאלתי היא : מהי המשמעות של 1 - בבדיקת ראייה? בתודה מראש מיק

מיק שלום רב, המשמעות של תוצאות הבדיקה היא קוצר ראייה קל- ישנה בעיה חלקית בראייה לרחוק.

02/08/2006 | 11:38 | מאת: אור ד

שלום רב אולי השאלה שלי תראה לכם קצת מצחיקה אבל אני שואלת אותה במלוא הרצינות: 1. רציתי לדעת אם כיום קיים איזהשהוא ניתוח רפואי לשינוי צבע עיניים ואם כן האם יש בו סיכון . 2.האם צבע עיניים יכול במשך השנים להשתנות מעצמו ובאילו נסיבות? (להפוך לבהיר יותר או כהה יותר)

אור שלום רב, באופן עקרוני, שינוי צבע הקשתית במהלך השנים הינה תופעה נדירה, אולם קיימות מספר מחלות שיכולות לגרום לשינוי מסוג זה, בד"כ בעין אחת בלבד. קיימות גם טיפות לטיפול במחלת הגלאוקומה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא שינוי בצבע הקשתית. למעט שינויים תוך עיניים אלה, קיימות עדשות מגע צבעוניות שיכולות לשנות את צבע העיניים. היות ומדובר בעדשות מגע- יש להתייחס לסכנות שהן עלולות לייצר לעין בהתאם.

30/03/2009 | 16:32 | מאת: תהילה

האם אפשר בכלל לשנות את צבע העניים??? ואיך???

02/08/2006 | 08:40 | מאת: רויטל

לד"ר הנכבד , שלום רב שאלתי היא מהי היפרדות רשתית ? זגוגית . ומה עושים במצב כזה ? האים יש טיפול הוא שצריך לנתח ? ומהם הסימנים לכך? האים זה מסוכן ? אודה לך על תשובה מפורטת ? תודה וים טוב

רויטל שלום רב, הפרדות זגוגית הינה הפרדות של החומר הג'לי הממלא את חלל העין. הפרדות חומר זה הינה שכיחה ביותר באוכלוסיה והסימנים השכיחים לכך הם הופעה של "חוטים", "ניצוצות", "ברקים" או מעין "זבובים" בשדה הראיה. התופעות השכיחות בהפרדות רשתית הן ירידה בראיה והופעה של מסך שחור בשדה הראיה. הטיפול: בהפרדות זגוגית חשוב לבדוק את היקף הרשתית בצורה מדוקדקת ולראות אם יש קרעים המופיעים ברשתית העלולים לגרום בהמשך להפרדות רשתית. במידה ואין חורים ברשתית, הפרדות זגוגית הינה תופעה שלא מצריכה טיפול מיוחד חוץ ממעקב אחר התופעה. במידה ומדובר בקרעים ברשתית ישנה אפשרות לטפל בהם על ידי לייזר ובכך למנוע את הפרדות הרשתית. בכל מקרה, יש צורך במעקב צמוד של הרופא המטפל.

01/08/2006 | 17:00 | מאת: ענת

שלום ד'ר אני סובלת מגלאוקומה זה מספר שנים ומאוזנת על ידי טיפות.מידי חצי שנה בערך נערכת לי בדיקת שדה ראיה.לפי הבנתי שדה הראיה מצטמצם, אבל לא נעשה שום דבר לשנות את המצב.שאלתי היא מה חשיבות הבדיקה? ועוד שאלה: למה מומלץ ליטול את טיפות הקסאלטן בערב? בתודה ענת

ענת שלום רב, ישנה חשיבות רבה לבדיקת שדה הראייה היות ובאמצעותה ניתן לעקוב אחר התקדמות המחלה. עצם העובדה ששדה הראייה שלך מצטמצם היא סימן לכך שיש התקדמות במצב הגלאוקומה. עליך לבצע בדיקה הכוללת בדיקת עובי קרנית, עקומת לחץ יומי ובהמשך לשקול הורדת לחץ תוך עיני משמעותי יותר. בנוגע לשאלתך השניה- קסאלטן נלקח בשעות הערב מאחר והשפעתו על הורדת הלחץ גדולה יותר בשעות אלה.

31/07/2006 | 12:34 | מאת: דניאל

שלום ד"ר לוינגר, הבעיה אצלי שהעיניים מפרישות נוזל , קצת נפוחות, ויש צריבה. אני מבין שזה מין וירוס, הבעיה נמשכת כבר כ 4 ימים ואין שיפור. אם תוכל לפרט קצת על הטיפול והמקרה, אודה לך מאוד

דניאל שלום רב, לפי שאלתך אני מבין שכבר נבדקת ע"י רופא עיניים שהסביר לך שמדובר בדלקת ויראלית של העיניים. אם אכן מדובר במצב כזה, זוהי מחלה הנמשכת בד"כ כשבועיים, מלווה בדמעת, אודם של העין ולפעמים בתחושה של גוף זר. הטיפול במצב כזה הינו מעקב של רופא עיניים. במידה ולא נבדקת עד עכשיו, אני ממליץ מאוד על בדיקה כזו מאחר ויש מספר וירוסים שיכולים לגרום לתופעות אלה וכל וירוס דורש מעקב וטיפול אחר.

31/07/2006 | 10:40 | מאת: דינה

אמי בת 60. לאחרונה הופיע באחת מעיניה "זבוב". נאמר לה שזוהי היפרדות של הרשתית, ושהמצב יכול רק להחמיר. הוסבר לה שהיא יכולה לנהל חיים רגילים, אך אסור לה להרים משאות כבדים. אמי מרבה לטוס, במסגרת עבודתה. האם יש קשר ל"זבוב"? האם היא יכולה להמשיך לטוס, או שהשהייה במטוס, ההמראה והנחיתה, יכולים להשפיע על המצב??? אודה לתשובתכם המהירה

דינה שלום רב, הופעת זבוב בעיניים הינה תופעה שכיחה, היא מצביעה על היפרדות אחורית של הזגוגית. כ-50% מהאוכלוסיה סובלים מתופעה זו. יש לבצע בדיקה מקיפה, כולל הרחבת אישונים, על מנת לשלול משיכה של הרשתית וקרעים ברשתית. ידוע כי חוסר איזון ולחצים במטוס בזמן הטיסה, יכול לגרום להיפרדות הזגוגית. אני לא רואה כל התנגדות להמשך טיסות, לאחר בדיקה מקיפה של העיניים.

31/07/2006 | 10:36 | מאת: tt

שלום רב, הנני משתדל לענות על השאלות בצורה המקצועית ביותר ובזמן המהיר ביותר. במידה ויש לך איזו שאלה רפואית, אשמח לעזור.

31/07/2006 | 00:32 | מאת: אור

מה התאורה שנחשבת הכי טובה לנפש? לעיניים? נגד דיכאון? אור רגיל? פלורסנט? הלוגן? או האור עם הספקטרום המלא הזה שקראתי עליו בכמה מקומות?

אור שלום רב, לפי דעתי, אור חזק ומלא- יש לו משמעות גם לגבי הרגש וגם עדיף מבחינת העיניים. מקומות חשוכים וחיוורים, לא מוסיפים למצב-הרוח.

30/07/2006 | 13:51 | מאת: אילנה

שלום, מאתמול אני חווה תופעה מוזרה , בעין אחת אני רואה רגיל, בעין השניה אני רואה מסך פנימי שקוף ומלוכלך בכתמים שחורים "נוזליים" , התחושה היא שאני רואה כתמים השטים אצלי בתוך נוזל גלגל העין, כל הזמן יש תנועה בכתמים הללו. תנועה שאינה מקבילה לתנועות הראש או העין אלא מגיבה בדיליי (עיכוב) אחרי תנועת הראש. אני מודאגת , האם מדובר בהתחלה של ניוון הכתם הצהוב? או הרישתית? אני בת 57. תודה מראש על ההתיחסות ותשומת הלב . אילנה

אילנה שלום רב, התופעה שהינך מתארת הינה תופעה שכיחה הקשורה ככל הנראה להפרדות של הזגוגית שהינה נוזל ג'לי הממלא את חלל העין. במהלך השנים נוזל זה עובר שינויים הגורמים לתופעות העיניות שתיארת. חשוב לציין שמדובר בתופעה שכיחה שאינה מסכנת את העין אך בכל מקרה מומלץ לפנות לבדיקה יסודית אצל רופא עיניים.

30/07/2006 | 00:51 | מאת: תאיר

לאחרונה, אני סובלת מדלקות עיניים ללא הפסקה. בבדחיקה האחרונה אמרה לי רופאת העיניים שיש לי גמישות יתר של העפעפיים ושאני צריכה לסגור את העיניים עם פלסטר כל לילה. מה זה? יש לזה תרופה כלשהי? זה יהיה ככה כל החיים? הפלסטרים הורגים לי את העיניים. אודה לתשובה.

תאיר שלום רב, מהטיפול שקיבלת אני מסיק שאת סובלת מחוסר סגירת העיניים בזמן השינה, מה שגורם ליובש וחשיפת הקרנית. ניתן להשתמש במשחות או בג'לים לפני השינה על מנת לשמור על רטיבות העיניים. ברצוני לדעת האם עברת ניתוח פלסטי של עפעפיים שיכול לגרום לחשיפה מוגברת.

01/08/2006 | 15:45 | מאת: תאיר

תודה על תשובתך. לא עברתי שום ניתוח, זה התחיל ככה פתאום כל דלקות העיניים ואז הרופאה "הנחיתה" עלי את זה. יש לזה פתרון כלשהו שישמור על העיניים סגורות? היא אמרה לי לסגור עם פלסטר, אבל זה מאוד לא נוח לי לישון ככה.

29/07/2006 | 22:42 | מאת: דרור

בן 24, בריא בד"כ מרכיב עדשות לקוצר ראיה (מספר 1.5 בשתי העיניים) בחודש האחרון, אני מבחין לפעמים שהעין השמאלית שלי נסגרת באופן חלקי לעומת העין הימנית שנשארת פתוחה.על מה הדבר יכול להצביע?

דרור שלום רב, הסגירה החלקית של העין מצביעה על תגובה לעדשה. קרוב לוודאי שאתה סובל מגירוי/רגישות לעדשה בעין שנעצמת. עלייך לטפל בממצא. ייתכן ומנוחה והפסקה בהרכבת העדשות וטיפול בדמעות מלאכותיות, יכול לשפר ולהקל את הממצאים.

29/07/2006 | 09:12 | מאת: צביה

שלום! אימי סובלת מכתמים שחורים מרצדים בשדה הראיה דבר המפריע לה מאוד האם יש טיפול לכך היא נגש לשני רופאים וכל אחד אומר לה ההיפך 1- שצריך לנתח והשני נתן לה טיפול טיפות לעיניים כמו כן האם הויטמינים AREDS+ opti- safe

צביה שלום רב, משאלתך לא ברור לי ממה סובלת אמך. האם הנק' שהיא רואה הינן זזות או קבועות? יש לכך משמעות באבחנה.

04/08/2006 | 17:47 | מאת: צביה

הנקודות השחורות נעות בשדה הראיה

28/07/2006 | 19:28 | מאת: עידית

לאמי בת ה-80 קטרקט בשתי העיניים.היא אינה מוכנה לעבור ניתוח. מה משמעות הדבר לגבי תפקודה בעתיד? תודה, עידית

עידית שלום רב, הדבר תלוי במהן הדרישות היומיות של אמך. אם היא נוהגת לקרוא או לצפות בטלוויזיה רבות, אזי לירידת הראייה תהיה משמעות גדולה עבורה. בד"כ קטרקט מתפתח קודם כל בעין אחת ורק לאחר-מכן בעין השנייה. יש הבדל בחומרת הקטרקט, כך שישנם אנשים שיכולים להסתדר עם ראייה בעין אחת שראייתה טובה יותר. ההחמרה בקטרקט יכולה להיות פתאומית ואז ההסתמכות על ראייה בעין יחידה יכולה לגרום לנכות ולהגבלה משמעותית בתפקוד היום-יומי. יש להימנע מלהגיע למצב זה, היות ואנשים מבוגרים מועדים לנפילות ולשברים באגן עלולים להיות השלכות רפואיות חמורות. אני ממליץ לעבור את הניתוח כבר בעין הראשונה ולא לחכות להתפתחות ב-2 העיניים. אנחנו חיים בישראל, הרפואה בתחום זה הינה מאד מתקדמת. ניתוח קטרקט נחשב ניתוח פשוט וקל. אין צורך באשפוז וההחלמה מיידית. כיום אנו משתילים עדשות מולטיפוקליות אשר מאפשרות ראייה מקרוב ומרחוק באותה עין.

28/07/2006 | 16:14 | מאת: סתיו

שלום לך דוקטור לוינגר, שמי סתיו בת 24 - בעבר שמעתי על מדענים בתחום רפואת העיניים שעובדים על טיפות עיניים שאמורות לעצור את ההתקדמות במספר. כשהייתי בת 18-19 שמעתי שזה בשלבי פיתוח.האם ידועה לך איזה התפתחות בעניין/ משהו בתחום שאמור לעצור את עליית המספר (אינני מדברת על אורטו קיי אלה על טיפות עיניים שאמורות לעשות זאת) חשוב לי לציין שאני שואלת דווקא אותך - בתור רופא שנמצא בקדמת הטכנולוגיה הרפואית, ובטח מודע לכל החידושים והטכנולוגיות הכי חדשניות שיש ברפואת העיניים. אשמח לדעת האם ידוע לך משהו בעניין - האם זה עדיין נמצא בתהליך וכו' תודה רבה על תשובתך - סתיו

סתיו שלום רב, אכן, מפתחים היום תרופות שמעכבות את המשך עליית קוצר-הראייה. מדובר בתרופות שמקטינות את פעילות השריר התוך-עיני וכך מעכבות את המשך העלייה המהירה של המס'. בארה"ב ניתן לרכוש אותן לשימוש יום-יומי. לא ידוע לי על המצאותן בארץ.

28/07/2006 | 12:51 | מאת: עופר

שלום אני סובל מכאבים בעניים החצי שנה האחרונה שבעיקר מופיעים מול מסך (טלויזיה או מחשב) אך נוכחים גם במהלך היום ערכתי בדיקת אולטרסאונד לארובות העניים ונמצא "עיבוי בסקלרה עם הרחבה קלה של חלל הסוב טנון" . וציינו שהתמונה האקוסטית יכולה להתאים לmild periscleritis. רציתי לשאול למב הכוונה בmild periscleritis והאם תופעה זו יכולה להסביר את הכאבים בעין תודה מראש עופר

עופר שלום רב, מדובר בדלקת של גיד השריר. במקרה כזה, בזמן תנועת העין יופיע כאב. ניתן לטפל במקרים אלו בתרופות אנטי-אינפלמטוריות כגון-וולטרן או סטרואידים מקומיים. במקריים קיצוניים- אף שימוש בתרופות סיסטמיות. ממצא זה יכול לחלוף ולשוב בהתקפים חוזרים ואז מומלץ לבצע בירור לסיבת המחלה והאם היא קשורה למחלה סיסטמית חוזרת.

28/07/2006 | 12:48 | מאת: אריאל

לדוקטור לוינגר שלום רב, התגלה אצלי דרוזן בעצב הראיה ,רופא העיניים שלי אמר לי שאין לי מה לדאוג ואין לכך משמעות קלינית בעוד כשאני קורא קצת בספרות, ממה שאני מבין, המשמעות של זה שיש לי בעצם amd בצורה היבשה. 1. האם כך הדבר? 2. מה המשמעות של דרוזן בטווך הארוך ? 3. האם הדבר אומר שככל שאגדל (היום אני בן 25) שדה הראיה שלי יצטמצם? 4. אשמח מאוד להבין ככל המתאפשר לך מה המשמעות של הדרוזן הזה מבחינתי לעתיד? בהמון תודה והערכה, אריאל

אריאל שלום רב, אתה מחליף בין 2 מושגים- קיים דרוזן בעצב הראייה ודרוזן בקוטב האחורי של הרשתית. אלו 2 סוגים של דרוזן שנראים שונה. אצלך מדובר בדרוזן של עצב הראייה, שהוא בד"כ לא מתקדם ויכול לפגוע בחלק משדה-הראייה בצורה קבועה ולא מתפתחת. לעומת זאת דרוזן של הרשתית שכיח בגיל מבוגר יותר ויכול לגרום בהמשך להתפתחות של ניוון רשתית- AMD.

28/07/2006 | 03:41 | מאת: אריק פרידמן

ד"ר שלום! לאחרונה התפרסמו ידיעות אודות טיפולים במחלות רשתית בעזרת תרופות חדשניות כמו לוסנטיס (LUCENTIS) אווסטין (AVASTIN) ועוד, כטיפול במחלת ניוון רשתית הקשור בגיל. אני צעיר (29) והמחלה (coats) התפתחה כנראה בגיל צעיר מאוד (גיל שנה-שנתיים) ומאז היא סטטית (אין החמרה). הסימפטומים של מחלה זו דומים מאוד למחלה של ניוון הרשתית הקשור בגיל, ורציתי לשאול אם ההתפתחויות החיוביות בטיפול רלוונטיות גם למחלה שלי. תודה מראש על ההתייחסות. אריק

אריק שלום רב, האם מדובר בעין אחת או בשתי העיניים? לא ידוע לי על שימוש באויסטן לטיפול במחלת ה-COATS.

01/08/2006 | 14:43 | מאת: אריק פרידמן

המדובר במחלה בעין אחת בלבד, עין ימין. אם ידוע לך על טיפולים, או היבטים נוספים הקשורים בכך, ויכולים לתרום לשיפור המצב (למשל תיקון פזילה בעין שנוצרה בעקבות חוסר ההשתתפות שלה בראיה), אודה לך, בתודה מראש. אריק

27/07/2006 | 23:49 | מאת: שגית

ד"ר שלום אמי בת 68 ומזה 4 שנים סובלת מניוון ברישתית בצורתו היבשה. ההמלצה היתה להמשיך עם ויטמינים שהיא לוקחת. במשך זמן זה נמצאת במעקב. הרופא רואה יציבות במצב, אך היא מרגישה כל הזמן ירידה בראיה. כמובן שניגשה גם לאופטומטריסט, אך הוא טען שמבחינתו אין משהו שיכול לשפר את ראייתה. האם יתכן שאע"פ שאין שינוי במצב מבחינה רפואית היא מרגישה ירידה בראיה? יש לה קושי להיתמקד באותיות למשל אע"פ שהיא רואה אותן, כמו כן במצבי תאורה מסויימים רואה רק דמויות של אנשים וקשה לה לראות את הפנים של האנשים שמסביבה במרחק. איזה פתרונות מציעה היום הרפואה לבעיית ניוון יבש ברישתית. (שמעתי על פי די טי) האם אפשרי? אודה לך על חוות דעתך.

שגית שלום רב, גם ניוון יבש של הרשתית יכול להתפשט ולכן אם אמך מתלוננת על ירידה בראייה- ייתכן שהצלקת במרכז הראייה גדלה. PDT- הינו טיפול שאינו מתאים למקרים של ניוון יבש, אלא רק לרטוב. צילום פלורוסין יכול לתת אבחנה מדוייקת האם מדובר בניוון יבש או רטוב. במקרים של ניוון רטוב הצטרף לאחרונה טיפול חדשני- הזרקת אוויסטן לזגוגית.