פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20557 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/03/2024 | 10:08 | מאת: אילנית

שלום רב, אני בגיל המעבר. סובלת ממחזורים לא סדירים עם דימום ארוך וכבד מאוד. האם יש טיפולים אלטרנטיביים ותזונתיים שיוכלו לשפר את מצבי. תודה רבה מראש.

אילנית שלום כשמדובר במחזורים לא סדירים ודימום כבד, צריך לבצע תשאול מקיף ולראות בדיקות דם כדי להבין את התמונה הכללית של הגוף וכדי להגיע להבנה מדוע המצב כפי שהוא . ברפואה האלטרנטיבית יש התייחסות טובה לנושא באמצעות צמחי מרפא , תוספים , פרחי באך , ועוד. בשלב ראשון אני ממליץ הידרציה: כשיש דימום כבד, חשוב לשמור על נפח הדם בגוף. צריך לשתות 4 עד 6 כוסות מים נוספות ביום כדי לשמור על נפח הדם. ניתן גם לשתות מוצרי אלקטרוליטים כמו Gatorade או להוסיף עוד מלח לתזונה כדי לאזן את הנוזלים. אוכל עשיר בוויטמין C: ויטמין C עוזר לגוף לספג את הברזל, שיכול למנוע אנמיה. ניתן למצוא אותו בפירות כמו תפוזים וגרפרות, וגם בפלפלים אדומים וירוקים, כיוון שהם מכילים גם ויטמין C1. אוכל עשיר בברזל: כשיש דימום, הגוף מאבד ברזל. ברזל הוא חיוני לייצור המולקולה המסייעת לתאי הדם האדומים להוביל חמצן. דימום כבד יכול לגרום לחסר ברזל בגוף, שיכול להוביל לאנמיה. כדאי לצרוך מזון עשיר בברזל כמו בשר טחון טחון, אוסטרות, עוף והודו, קטניות, טופו ופירות וירוקים כמו תרד.

11/03/2024 | 01:21 | מאת: נתנאל

שלום אני יודע ששמן קנולה חמניות וכל שאר שמני המנועים הם לא בריאים בטיגון ובישול מצד שני שמן זית נהרס בטיגון איזה שמן ניתן להשתמש לצליה בגריל , טיגון וטיגון עמוק שלא יתחמצן לשומן טראנס וישמור כמה שיותר על הריכיבים שלו תודה

נתנאל שלום שמן זית: שמן זית הוא בריא ומתאים לטיגון, בגריל וטיגון עמוק. כשמשתמשים בשמן זית, כדאי לבחור בשמן זית כבישה קרה (שמן זית כתית) כדי לשמור על תכונותיו הבריאותיות. שמן זית מכיל חומצות שומן טובות, והוא יכול להתמודד עם טמפרטורות גבוהות בצליה12. שמן אבוקדו: שמן אבוקדו גם מתאים לטיגון ובגריל. הוא עמיד לטמפרטורות גבוהות ומכיל חומצות שומן טובות. שמן אבוקדו יכול להשתמש גם לטיגון עמוק1. שמן קוקוס: שמן קוקוס מתאים לטיגון עמוק. הוא עמיד לטמפרטורות גבוהות ונותן טעם מיוחד למאכלים. כמו כן, שמן קוקוס מכיל חומצות שומן מיוחדות שיכולות להיות מועילות לבריאות.

14/03/2024 | 00:03 | מאת: נתנאל

תודה רבה לך

09/03/2024 | 11:51 | מאת: שלומית

שלום לאהרון דרעי, רציתי לישאול לגביי פנילאלאנין האם הוא מסוכן לבריאות? הוא מצוי בסוכריות ללא סוכר מה דעתך? תודה

שלומית שלום פנילאלנין הוא חומצת אמינו חיונית שנפוצה בטבע והיא מרכיבה את החלבונים. היא משמשת לייצור חלבוני הגוף ומשפיעה על תפקוד המוח, העצבים, ומערכת הלב וכלי הדם. פנילאלנין נחקר כטיפול למספר מצבים רפואיים, כולל הפרעות עור, דיכאון וכאב. עם זאת, יש להיות זהירים כאשר מדובר באנשים עם ההפרעה הגנטית פנילקטונוריה (PKU), שבמקרים כאלו פנילאלנין יכולה להיות מסוכנת. אם הפנילאלנין נמצא בסוכריות ללא סוכר, לרוב האנשים הוא לא מסוכן ,כדאי לוודא שאין לך תגובה אלרגית או תגובה נגדית לחומצת האמינו הזו.

07/03/2024 | 11:04 | מאת: עמילן

אילו מזונות מכילים עמילן?

שלום מזונות רבים מכילים עמילן. הנה רשימה של 3 מזונות שמכילים כמות גבוהה של עמילן: קמח תירס (74%): קמח תירס הוא סוג של קמח גס שנעשה מטחינת גרעיני תירס מיובשים. זהו קמח ללא גלוטן, ולכן אפשר לאכול אותו אם יש לך מחלת צליאק. קמח תירס מכיל כמה תכונות, אך הוא מאוד גבוה בפחמימות ועמילן. כוס אחת (159 גרם) מכילה 117 גרם עמילן, שהם 74% מהמשקל . קריספיס רייס (72.1%): קריספיס רייס הם דגם פופולרי של דגנים מקריספים. זהו פשוט שילוב של דגני אורז ותערובת סוכר שנעשית לצורת הדגנים הקריספים. הם מועשרים לעיתים בוויטמינים ובמינרלים. כף אחת (28 גרם) מכילה יותר משליש מצרכי היומיים שלך לתיאמין, ריבופלאבין, חומצה פולית, ברזל וויטמינים B6 ו-B12. עם זאת, קריספיס רייס הם מאוד מעובדים ומאוד גבוהים בעמילן. כף אחת (28 גרם) מכילה 20.2 גרם עמילן, שהם 72.1% מהמשקל . בייגלים (71.3%): בייגלים הם חטיף פופולרי המכיל עמילן . כדאי לבחור מזונות עם עמילן , כמו דגנים מלאים וירקות מעובדים בצורה מינימלית, כדי להבטיח קבלת עמילן בצורה בריאה.

אני סובלת מטחורים והיציאות בגלל הכאב הן אחת ליומיים 1.האם התרופה נורמלקס הורסת משהוא בגוף? הכוונה אם כל הויטמינים והמינרלים ייצאו מהגוף? 2. האם היא גורמת נזק בתווך הארוך למעי?

שיר שלום מתנצל אבל אני לא יכול להתייחס לתרופות .אני באופן כללי ממליץ על טיפול תזונתי בשילוב צמחים שאין להם תופעות לוואי כמו תרופות . פני להרבליסט / נטורופת כדי להבין את שורש הבעיה ולתת את הפתרון המתאים .להשקיע בבריאות זו השקעה לחיים טובים יותר

05/03/2024 | 13:28 | מאת: איל

שלום לאחרונה שמתי לב שאכילת גזר גם בכמות ממש קטנה של חתיכה בגודל שני ס''מ גורמת לי לעוררות יתר וקשיי הרדמות משמעותיים. הדבר חמור עד כדי כך שכדי לחזור ולישון שנת לילה תקינה עליי להמנע מאכילת גזר למשך מס' ימים 2-3 עד שהמצב חוזר לקדמותו ומתאפשר לי לישון. שאלתי היא איזה מרכיב בגזר יכול להיות הגורם לכך ובנוסף איזה מזון אחר ניתן לצרוך במקום במטרה לקבל ויטמין איי מבלי להגרר שוב לאותו מצב של בעיות בשינה. תודה

אייל שלום אלרגיה לגזר היא דוגמה לתגובתיות צולבת שבה חלבונים בפירות או ירקות מסוימים גורמים לתגובה אלרגית בשל הדמיון שלהם לחלבונים המצויים בסוגים מסוימים של אבקה. כל תגובה אלרגית שמתווכת על ידי נוגדנים מסוג IgE (Immunoglobulin E) היא מסכנת חיים. ילד שאלרגי לאגוז פקאן או אגוזי מלך, עלול להגיב בתגובה אנפילקטית (תגובה אלרגית סיסטמית, שמערבת מספר מערכות) גם בעקבות חשיפה לכמות מזערית של האגוז. אלרגיה לאגוזים היא אחת האלרגיות השכיחות ביותר למזון, ובקרב ילדים אחוזי השכיחות אף גבוהים יותר . אם יש לך חשש לאלרגיה לגזר, כדאי להתייעץ עם אלרגולוג מומחה כדי לאבחן ולקבוע את הטיפול המתאים.

04/03/2024 | 20:50 | מאת: יאיר

מה גורם לעייפות חוץ מאינסומניה והאם יש קשר בין זה שאני עייף בעיר שאני גר בה/מחוץ ממנה אז שם לא קורה כלום?

יאיר שלום עייפות יכולה להיות תופעה מרובה גורמים. חלק מגורמים לעייפות: חיים יומיים: עייפות נגרמת לעיתים על ידי גורמים כמו אי שינה טובה או חוסר פעילות גופנית. תרופות: ייתכן שתרופות מסוימות גורמות לעייפות. דיכאון: עייפות עשויה להיות סימפטום של מחלה שדורשת טיפול. מחלות כרוניות: עייפות עשויה להיות סימפטום של מחלות כמו סוכרת, אנמיה, פיברומיאלגיה, דלקת כלי הדם, דיכאון, עייפות כרונית, ועוד. השוואת עייפות בעיר ומחוץ לה: עייפות עשויה להיות תלוית מקום. יתכן שבעיר שאתה גר בה, ישנם גורמים נוספים שמשפיעים על העייפות, כמו לחץ רוח, רעש, זיהום או תנאי עבודה. מחוץ לעיר, הסביבה יכולה להיות שונה. יתכן שהיא יותר שקטה ופחות מפריעה לך, מה שיכול להשפיע על הרגשת העייפות. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם נטורופת כדי לקבוע את הסיבה לעייפות ולקבוע את הטיפול המתאים.

03/03/2024 | 21:07 | מאת: יוסף

ערב טוב, אני נותן דוגמא לתבשיל ואז אשאל את השאלה קוביות חזה עוף בצל , שום אפונה , גמבה , גזר , ברוקולי , שומר הכל מתבשל עם רוטב שמורכב מעגבניות מגורדות מים ותבלינים - על הגז בערך שעתיים עד שהנוזל מצטמצם ידוע לי שבחום מאבדים חלק מהויטמינים של הירקות. 1 - האם הויטמינים שמאבדים מהירקות במהלך הבישול ״נופלים״ לרוטב או מתאדים באוויר ? (מה שלא נשמע לי הגיוני שיש ויטמינים באוויר). אם הויטמינים ברוטב וסיימתי לאכול את כל הסיר כולל כל הרוטב והסיר נשאר נקי בסוף קיבלתי 100 אחוז והמיטמינים ? 2 - האם איכות הויטמין נפגם בבישול ? בחום ? והאם זה משנה אם זה על הגז שעה שעתיים שלוש או לדוגמא 20 שעות כמו חמין.

יוסף שלום בהכנת הירקות, ישנם כמה נקודות חשובות לגבי השמירה על תכונות הויטמינים: הויטמינים במהלך הבישול: חלק מהויטמינים נפגעים במהלך הבישול, אך גם ישנם ויטמינים שהבישול יכול להגביר את זמינותם לגוף. ויטמין C והויטמינים מסוג B (כמו B1, B2, B3, B5, B6, B9 ו-B12) הם נמצאים במים ולכן נפלטים למים במהלך הבישול. זה אינו בעיה אם אתה צורך את המים (לדוגמה, במרקים ובצליות), אך זה יכול להיות בעיה אם אתה משליך את המים. ירקות כמו קייל, ברוקולי, כרוב, קולורבי, זוקיני, תרד ואפונה מכילים כמות טובה של הויטמינים הללו. חשוב לבשל ירקות שמכילים המון ויטמינים באופן עדין ובכמה מים ככל האפשר. טיגון, אידוי וטיגון במחבת הם אפשרויות טובות יותר מהרתיחה. ירקות כמו קרטין, פלפלים, תרד, עגבניות וסלט מכילים גם הם כמות טובה של ויטמינים אלו, ולכן תזונה מאוזנת תספק לך מספיק מהם. הויטמינים ברוטב: כאשר אתה מכין רוטב, חלק מהויטמינים יעברו מהירקות לרוטב. אם אתה אוכל את כל הסיר כולל הרוטב, אתה תקבל את כל הויטמינים שנמצאים ברוטב. כמובן, חשוב להשתמש ברוטב כשהוא טרי ולא להשאיר אותו מאוד זמן לפני הצריבה. כמו כן, זמן הבישול והחום יכולים להשפיע על איכות הויטמינים .

01/03/2024 | 11:58 | מאת: שרון - טבעונית

היי האם מומלץ לאכול פלפל ירוק למרות שאינו הבשיל והפך צבעו? אם כן מה הערך שלו? תודה

שרון שלום פלפלים ירוקים הם פשוט פלפלים שלא סיימו להבשיל, וככאלה הם מאופיינים בטעם מעט מריר יותר מפלפלים אדומים או צהובים. אף על פי כן, יש להם כמה יתרונות מפתיעים: מקור עשיר לחומרים מזינים: פלפלים ירוקים מספקים מגוון של ויטמינים ומינרלים. לדוגמה, כוס אחת (150 גרם) של פלפל ירוק מכילה: 30 קלוריות 1.3 גרם חלבון 7 גרם פחמימות 2.6 גרם סיבים 134% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין C 9% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין K 6% מהקצובה היומית המומלצת של אשלגן 20% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין B6 3% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין A טובים לבריאות מערכת העיכול: פלפלים ירוקים עשירים בסיבים החיוניים לבריאות המעיים. צריכת סיבים יכולה להגן מפני סרטן המעי הגס ומחלות מעי דלקתיות. מכילים תרכובות צמחיות מועילות: פלפלים ירוקים מכילים תרכובות צמחיות בעלות תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות, כמו פלבנואידים, ויטמין C, פנולים וקרוטנואידים. עשויים לקדם את בריאות העיניים: פלפלים ירוקים עשירים בלוטאין, נוגד חמצון עוצמתי החיוני לבריאות העין. יכולים לעזור בשמירה על משקל גוף תקין: פלפלים ירוקים דלים בקלוריות,

29/02/2024 | 18:38 | מאת: מנשה

האם נכון לשלב יוגורט עם ארוחת הבוקר, או שהוא פוגע בעיכול שאר המזון ?

מנשה שלום שלב יוגורט עם ארוחת הבוקר הוא תלוי במספר גורמים, כמו סוג היוגורט, הכמות שאתה אוכל, והאם יש לך בעיות עיכוליות מוגדרות. הנה כמה נקודות לשיקול: סוג היוגורט: יוגורט טבעי (ללא תוספת סוכר) הוא בחירה טובה. הוא מכיל חיידקים טובים (פרוביוטיקה) שיכולים לתמוך בבריאות המערכת העיכולית. כמות: אם אתה אוכל כמות קטנה של יוגורט, זה יכול להיות חלק מארוחת הבוקר שלך. יוגורט יכול לספק חלבון, קלציום ואחרים. בעיות עיכוליות: אם יש לך בעיות עיכוליות, כמו רגישות ללקטוזה או רגישות למוצרי חלב, יש להיות זהיר עם היוגורט. יש לבדוק אם יש לך תגובות לאחר הצריכה. המלצה כללית: אם אתה אוהב יוגורט והוא מתאים לך, תוכל לשלב אותו בארוחת הבוקר. זכור להאכול במידה סבירה ולהקפיד על תזונה מאוזנת.

01/03/2024 | 19:16 | מאת: מנשה

תודה, תשובה מפורטת ועוזרת.

27/02/2024 | 13:10 | מאת: שלןמית

שלום רב לאהרון דרעי, האם שתייה של אבקת קקאו היא טובה ללחץ דם או להיפך? אם היא מיטיבה ורצויה ,כמה כפות רצוי לשתות במשך היום? תודה רבה שלומית

צריכת אבקת קקאו עשויה להוריד את הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם (לחץ דם גבוה), הידוע כאחד מגורמי הסיכון למחלות לב וכלי הדם. קקאו מכיל חומרים הקרויים פלבנולים, ביניהם אפיקטכין, שהינם בעלי השפעה מיטיבה על לחץ הדם. פלבנולים מגדילים את הזמינות של תחמוצת החנקן (nitric oxide), הגורמת להרחבת כלי הדם ובכך מסייעת לירידה בלחץ הדם. לפי מחקרים, צריכה יומית של 25 מיליגרם אפיקטכין (המצויים לדוגמה ב-25-30 גרם שוקולד מריר, 50% מוצקי קקאו) עשויה להוביל לירידה של 4.1 מילימטר כספית בלחץ הדם הסיסטולי ולירידה של 2.0 מילימטר כספית בלחץ הדם הדיאסטולי. יחד עם זאת, חשוב לציין שקקאו הוא בעל צפיפות אנרגתית גבוהה יחסית, ולכן יש להתייחס אליו בזהירות במקרים של השמנה. לכן, אם ברצונך לצרוך אבקת קקאו לטובת לחץ הדם, הנה המלצה: שתה כפית אחת של אבקת קקאו ביום. זהו כמות נמוכה ומתאימה לתמיכה בלחץ הדם.

15/02/2024 | 00:16 | מאת: שיר

האם כמוסות טבעיות לטיפול בעצירות של סולגר (ריליס) ואלטמן (סופרלס) המכילות תמצית תמר הינדי ושזיפים . האם מסוכן בתווך הארוך? מה הסכנות למעי הגס ובכלל בשימוש בכמוסות אילו? תודה

תמצית התמר הינדי ושזיפים הן מרכיבים טבעיים שמוכרים כמזונות פולייניים המשמשים לטיפול בעצירות ולשיפור פעולת המעיים. כל המרכיבים הללו נחשבים לבריאים ולא חשובים כמסוכנים. לגבי החברות אני לא יכול להתייחס . כמוסות לשיפור העיכול רבות פועלות באופן טבעי ואינן מוכרות כמזיקות לטווח הארוך בצורה ישירה. הן נועדו לתמוך בפעילות העיכולית, להקל על בעיות כמו עצירות, דלקות, דלקת מעיים וכדומה, ולאינטגרציה עם תזונה בריאה. למרבה הזהירות, כאשר מדובר בכל סוג של תוספי תזונה או כמוסות, חשוב לקחת בחשבון את התזונה הכללית שלך, אזורי הגידול, איכות המוצר וכמובן, להתייעץ עם רופא או תזונאי מוסמך לפני השימוש. יש להימנע מכמוסות שמכילות מרכיבים לא מזוהים או מרכיבים שאינם מאושרים על ידי רשות התזונה המתאימה. חשוב לבדוק את רכיבי התוסף ולוודא שאין לך אלרגיות או תגובות לוואי לאחד מהם. בכל מקרה, כמו בכל תוסף תזונה או כמוסה, חשוב להשתמש בהם במידה המותאמת אישית, ולא להישען עליהם במקום רכיבי מזון בריאים ותזונה מאוזנת.

14/02/2024 | 11:30 | מאת: שלומית

שלום רב, אומרים שלקינמון יש השפעה טובה ואולי גם יכולת להוריד סוכר לחולי סכרת סוג 2, האם זה גם קורה אם משתמשים בתבלין?ובאיזה כמות רצוי ליצרןך ביום? בנוסף רציתי לישאול לגבי תירס טרי כמה זמן בישול צריך , כי לאחרונה כשבישלתי יצא עדיין מאוד קשה הכוונה לקליפה של גרעיני התירס האם זה יכול להקשות על העיכול בקיבה?וזה מזיק? תודה רבה , שלומית

שלומית שלום קינמון, תבלין נפוץ מאוד שנלקח מקלות הקינמון, ידוע בעיקרו כתבלין שמשמש להביא טעם וריח מיוחדים למזונות. בנוסף לכך, יש חקירות שמצביעות על יתרונות בריאותיים נוספים של קינמון, כגון השפעה על רמות הסוכר בדם. כמה מחקרים הראו כי צריכת קינמון עשויה להפחית את רמת הסוכר בדם ולהפחית את עמדות האינסולין, ובכך לסייע לנהל את סוכרת סוג 2. אולם, חשוב לציין כי יש עוד צורך במחקרים נוספים כדי לאמת את היתרונות הבריאותיים המשוערכים של קינמון בנושא זה. לגבי כמות הקינמון המומלצת לצריכה יום יומית, אין עדיין הסכמה רחבה בין המחקרים. אך באופן כללי, המלצות מקצועיות מציינות כי צריכת קינמון בכמויות סבירות לדוגמה, חצי כפית לתה עשויה להיות בטוחה ואף להניב תועלת בריאותית. בכל מקרה, חשוב לשים לב שקינמון יכול להיות רעיון טוב כתוספת לתפריט התזונה הבריאה, אך כמו כל דבר, יש לצרוך אותו במידה ובהיקף הראויים ובהתאם להוראות הרופא או התזונאי. תירס טרי דורש בישול כדי להפריד את הקליפה הקשה של גרעיני התירס וכדי להפוך אותם לקריספים וטעימים לאכילה. הזמן הדרוש לבישול תלוי בשיטת הבישול ובסוג התירס. אם אתה מבשל תירס בסיר מים רותחים, זמן הבישול עשוי להיות כ-20 עד 30 דקות. אם אתה מבשל אותו במיקרוגל, זמן הבישול עשוי להיות קצר יותר, בין 5 ל-10 דקות, תלוי בכמות ובעוצמת המיקרוגל. כדי להקל על העיכול של גרעיני התירס, יש להפוך אותם לרכים יותר על ידי בישול במים רותחים עד שהם מתרככים. זה עשוי לקחת זמן נוסף מעבר לזמן הבישול הרגיל. לגבי השאלה שלך אם הקליפה הקשה של התירס יכולה להקשות על העיכול בקיבה ואם זה מזיק, בדרך כלל אין בעיה לאכול את גרעיני התירס עם הקליפה הרכה שלהם,כשהם מבושלים היטב . תירס בשל שנבושל כמו שצריך בהחלט נחשב לבריא וניכרים היתרונות הבריאותיים שלו, כולל תכונות העזרה בעיכול.

12/02/2024 | 17:01 | מאת: עמיר

איזה שינוי צריך להיות באוכל בשביל להיות בריא יותר בעיכול (שלשולים/גזים/כאבי בטן) ויותר נמרץ נפשית ?

עמיר שלום כדי להבין מה הסיבה לשילשולים \גזים \ כאבי בטן צריך לבצע תשאול מלא ומהתשאול להבין מה מצבך ואם אתה רגיש או אלרגי ובהתאם להתאים לך את הצמחים והתוספים המתאימים כעיקרון תה שומר , קמומיל יכול לסייע לך בתור התחלה .

12/02/2024 | 04:59 | מאת: נעמי מזרחי

בת 80 אנרגטית ופעילה קימת בעית לחץ דם כולסטרול וסוכר ובריחת סידן. חילוף חומרים מהיר, אשמח לתפריטים בריאים בהתחשב במצב בריאותי, תודה🌷

נעומי שלום כדי לתת לך תפריט יש צורך לבחון את יומן התזונה שלך במשך השבוע וסוף השבוע שאלון בריאות את בדיקות הדם שלך ואת התרופות שאת לוקחת כדי להתאים לך את התפריט המיטבי והכי חשוב שלא יזיק לך בברכה

10/02/2024 | 23:14 | מאת: אסי

שלום האם מדובר במזון שנחשב בעל ערך תזונתי עם אומגה 3 ו B12 ? תודה

דג שיבוט הוא מקור מצוין לברזל, חלבון, ואומגה-3 חומצות שומן. הנה ערכים תזונתיים ממוצעים לדג שיבוט במשקל נקי (בלי חלקי העצם והקישוטים): 1. חלבון: כ- 20-25 גרם לכל 100 גרם. 2. שומן: כ- 3-5 גרם לכל 100 גרם, כאשר רובו הגדול הוא אומגה-3 חומצות שומן. 3. ברזל: כ- 1-2 מ"ג לכל 100 גרם. 4. ויטמינים ומינרלים: הדג שיבוט גם מספק ויטמינים ומינרלים רבים כמו ויטמין D, ויטמין B12, ויטמין B6, מגנזיום, ופוטסיום. המאפיינים הבריאותיים הרבים של דג השיבוט עושים ממנו אכילה מועדפת בקרב הרבה אנשים, בטעם המתקיים ובערך התזונתי הגבוה שלו. יחד עם זאת, כמו כל מזון אחר, חשוב לצרוך את דג השיבוט עם תוספי תזונה אחרים לקבלת מאזן תזונתי מושלם.

08/02/2024 | 20:50 | מאת: יורי

איזה אוכל יכול לגרום לירידה במשקל+לשרןף תשומנים הכי מהר ?

יורי שלום כמו שעליה במשקל וצבירת שומנים זה תהליך שלא קרה ביום אחד כך ירידה במשקל ושרפת שומנים היא תהליך שמצריך שינוי הרגלי אכילה ואורח חיים . היות והתפיסות הקודמות שהיו שגויות הביאו לתוצאה הזאת . ככל שתהיה יותר ממושמע ועם שכנוע עצמי גדול יותר ההצלחה תהיה גדולה יותר . מומלץ להתייעץ עם נטורופת להמלצה על השינוי ועל הליווי בשינוי כי צריך עצה מיקצועית ותמיכה

08/02/2024 | 15:40 | מאת: ליאלי

צהריים טובים, האם בריא לאכול ביצה שאינה מספיק מבושלת, והאם אפשר להמשיך את הבישול לאחר שהביצה כבר התקררה? תודה רבה!

לאלי שלום מומלץ לבשל את הביצה 7-10 דקות כדי להוריד את החשש לסלמונלה . ניתן להמשיך בבשול לאחר שהביצה התקררה

רשמו לי שלא מומלץ ולא בריא לחמם שמן זית/טחינה באפייה בתנור בחום 120 בערך. האם מסוכן להשתמש בזרעי ציה מושרים במים במקום שמן? האם לחמם ציה גם מסוכן? תודה תודה

שיר שלום שמן ניתן לחמם עד 180 מעלות ללא חשש טחינה לא מומלץ לעבור את ה40 מעלות השריית זרעי ציה בשמן או במים אינה מסוכנת . אין סכנה בחימום זרעי ציה

01/02/2024 | 16:03 | מאת: שרון - טבעונית

היי אני רוצה להכין בראוניז שעועית שחורה עם קקאו האם בקקאו יש הרבה קופאין כמו בקפה ואז יש הפרעה בספיגת ויטמינים ומינרלים של השעועית? תודה

שרון שלום בקקאו יש כמות קפאין נמוכה בהרבה מאשר בקפה. בכפית אבקת קקאו יש כ-3-4 מ"ג קפאין. לעומת זאת, בכוס קפה שחור יש בערך 113 מ"ג קפאין. כלומר, כמות הקפאין בקקאו היא רק חלק קטן מהכמות שנמצאת בקפה. עם זאת, יש לציין שבקקאו יש גם חומר מעורר אחר בשם טיאוברומין, אך הוא מעניק אנרגיה עדינה יותר.

31/01/2024 | 11:23 | מאת: שמואל

האם עלי סלרי,פטרוזיליה,שמיר,ועוד אשר הצהיבו מזיקים לבריאות?

שמואל שלום לא מצאתי מידע מבוסס בנושא . לדעתי העלים הצהובים לא מזיקים . לא ידוע על נזק כתוצאה מצריכה שלהם. עדיף להשתמש בעלים טריים .

25/01/2024 | 19:26 | מאת: מנשה

כיום אני צורך יומית 5 סוגי אגוז: קשיו, פיסטוק, שקד, אגוזי ברזיל ובוטנים, הכול לא קלוי. האם חשוב להוסיף אגוזי מלך?

מנשה שלום אגוזי מלך הם מקור טוב לחומצות שומן רב בלתי רוויות, שנחשבות טובות לבריאות, ומוכרים כאחד המקורות הצמחיים העשירים בחומצה 'אלפא לינולינית’. הם גם מכילים סיבים תזונתיים, חלבונים, מינרלים, וויטמינים. מחקרים מציינים שאגוזי מלך יכולים לתמוך בבריאות הלב, למנוע מחלות לב וכלי דם, לחזק את העצמות, ואף לשפר את התפקוד הקוגניטיבי. אגוזי מלך מכילים גם מלטונין, שמסייע לשינה איכותית, והם עשירים בנוגדי חמצון. עם זאת, כמו כל האגוזים והזרעים, אגוזי מלך מכילים כמות גדולה של קלוריות ושומן, ולכן מומלץ לצרוך אותם במתינות. המלצה נוספת להשרות אותם במים לפחות שעתיים לפני הצריכה כדי לנטרל את החומצה phytic acid

29/01/2024 | 18:09 | מאת: מנשה

תודה על התשובה המפורטת.

23/01/2024 | 22:04 | מאת: חנה

רציתי לדעת לאחר שפותחים את החלב העמיד כמה זמן הוא טוב במקרר

חנה שלום חלב עמיד, לאחר פתיחתו, מחזיק במקרר בין ארבעה לשבעה ימים. זה נכון לכל סוגי החלב,. אם החלב לא נפתח, הוא מחזיק מעמד עד לתאריך הצריכה המומלץ שמצוין על המיכל. חשוב לציין שחלב עמיד אינו דורש קירור לפחות עד התאריך המסומן על גבי האריזה. אך לאחר פתיחת האריזה, יש לאחסן את החלב במקרר. כמו כן, מומלץ לשמור את החלב במדף התחתון של המקרר, שהוא המקום הכי קר במקרר.

23/01/2024 | 19:28 | מאת: סופי

שלום לאהרון דרעי מבקשת לדעת מי מבין פירות הדר יש הכי פחות חומצה -פומלית ,פומלה תפוז מנדרינה קלמנטינה אשכולית? יש לי קצת רגישות ובכול זאת מעוניינת לאכול פרי הדר אחד ביום, אבל עם הכי פחות נזק, תודה לתשובה סופי

ניתן לקבוע את רמת החומציות בפירות הדר על פי מדד נקרא pH. ערכי pH נמדדים בקנה מידה של 0-14, כאשר ערכים נמוכים יותר מ-7 הם חומציים, ערכים שווי 7 הם נייטרליים, וערכים גבוהים יותר מ-7 הם בסיסיים. פרות עם ערכי pH נמוכים יותר נחשבות לפחות חומציות. אשכולית ותפוז נמדדים כדי שיש להם pH נמוך יחסית (בין 2 ל-4), בעוד שפומלה ומנדרינה עשויות להיות פחות חומציות, עם pH יחסית גבוה יותר (בין 4 ל-5). אם את מחפשת פרות עם רמת חומציות נמוכה, ייתכן שתמצאי שהפומלה והמנדרינה יחסית פחות חומציות מהתפוז והאשכולית. אך חשוב לציין שרמת החומציות יכולה להשתנות בין סוגי הפירות, ואף בין פירות מאותו סוג תלוי בעונה ובאיזור גידול ובהשקייה . חשוב להתייעץ עם נטורופת כדי להבין מאין נובעת הרגישות. אני רוצה לחדד . חומציות הקיבה חשובה כדי שיתבצע פירוק המזון בצורה אופטימלית . כשלוקחים כל מיני כדורים כדי להוריד את רמת החומציות אמנם מקבלים הקלה אך פוגעים ביכולת הקיבה לפרק את המזון . וכתוצאה מכך במקרים מסוימים יש לזה השלכות כגון נפיחות גזים .

18/01/2024 | 11:49 | מאת: שרון - טבעונית

האם פתיתי ושבבי קוקוס וקרם קוקוס מעלים כולסטרול רע או שרק שמן קוקוס משפיע על הכולסטרול הרע? תודה

שמן קוקוס ופרי הקוקוס מכילים שנייהם רכיבים שיכולים להיות מועילים לבריאות, אך הם שונים במרכיבים שלהם ובאופן שבו הם משפיעים על הגוף. שמן קוקוס מכיל חומצות שומן בינוניות שרשרת, שמשמשות כמקור אנרגיה מהיר לגוף. הוא גם מכיל ויטמין E, שמסייע לבריאות הלב, ונוגדי חימצון, שנלחמים בגורמים מסרטנים1. עם זאת, שמן קוקוס מעלה את רמות ה-LDL (כולסטרול רע) כמעט באותה מידה כמו חמאה, שומן בקר ושמן דקלים. פרי הקוקוס מכיל סיבים תזונתיים, חלבונים, סוכרים, ושומן. הוא גם מכיל מי קוקוס, שהם עשירים באשלגן ומשמשים כמשקה מרענן. בסה"כ, גם שמן הקוקוס וגם פרי הקוקוס יכולים להיות חלק מתזונה בריאה ומאוזנת, אך כמו כל דבר, הם צריכים להיות מוגבלים ולא להם צריכים להיות מקור השומן העיקרי בדיאטה שלך. תמיד מומלץ להתייעץ עם תזונאי או רופא לפני שינויים משמעותיים בתזונה שלך.

17/01/2024 | 14:45 | מאת: שרון - טבעונית

היי אילו ערכים תזונתיים מפסידים אם מבשלים קינואה ללא השרייה אלה רק שטיפה ובישול? תודה

בבישול קינואה ללא השרייה, את/ה עלול להרגיש את הטעם המר של הקינואה. זה נגרם על ידי ציפוי שנקרא סאפונין שנמצא על הקינואה. השרייה מסייעת בהסרת הציפוי המר. השרייה או השטיפה לא משפיעות על הערכים התזונתיים של הקינואה. הקינואה מכילה חלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.

15/01/2024 | 23:01 | מאת: רונן

האם זה אומר שאני במסלול הנכון אם אני לוקח תרופה לאינסומניה+עושה קצת דיאטה והשינה שלי חזרה להיות כמו פעם שהייתי צעיר אבל עדיין קצת עייפות ביום/חולשה מה ההלך רוח של זה ?

רונן שלום השיפור באיכות השינה שלך הוא סימן מעודד, אך העייפות והחולשה שאתה מרגיש במהלך היום עשויות להיות תוצאה של מספר גורמים, כולל את התרופה שאתה משתמש בה לטיפול באינסומניה. יתכן והתרופה משפיעה על איכות השינה שלך או על רמת האנרגיה שלך במהלך היום. בנוסף, יתכן והדיאטה שאתה עוקב אחריה משפיעה על רמת האנרגיה שלך. אני ממליץ לך לדבר עם הרופא שלך או עם דיאטנית מוסמכת על מנת לוודא שהתזונה שלך מאוזנת ומספקת לך את כל החומרים הדרושים. כמו כן, יתכן ותרצה לדבר עם הרופא שלך על התרופה שאתה משתמש בה לטיפול באינסומניה, ולבדוק אם יש צורך לשנות את המינון או להחליף את התרופה . אני ממליץ לך להמשיך לעקוב אחרי התחושות שלך ולשתף את הרופא שלך בכל שינוי שאתה מרגיש. זה יכול לעזור לך למצוא את הטיפול המתאים ביותר עבורך .

11/01/2024 | 11:52 | מאת: שרון - טבעונית

היי בת 50 ללא מחזור). טבעונית והולכת ברגל הכולסטרול הרע יצא114 מ"ג אני אוכלת טבעוני טבעי רוב הזמן קטניות ,פירות אגוזים, טחינה,קינוא ושיבולת שועל ללא שמן קוקוס. מה הסיבה? אגב רק בכולסטרול הרע יצא כך ושאר הפרופיל שומנים בגבול. תודה

שרון שלום באופן עקרוני אלו הגורמים המשפיעים על הכולסטרול אבל כדי למצא את הגורם או הגורמים יש צורך לבצע תשאול מקיף + בדיקת לשון + בדיקה אירידיולוגית + שאלון תזונה כדי להגיע לשורש הבעיה הגורמים באופן כללי תזונה לא בריאה: אכילת מזון עשיר בשומנים רוויים או שומנים טראנס יכולה להגביר את רמת ה-LDL. ספורט : אנשים שאינם מתעמלים באופן קבוע עשויים להחזיק רמת LDL גבוהה. עישון: עישון מזיק לכלי הדם ומפחית את רמת ה-HDL (כולסטרול “הטוב”), מה שמוביל לרמת LDL גבוהה. משקל עודף: אנשים עם משקל גוף יתר עשויים להחזיק רמת LDL גבוהה. גנטיקה: במקרים מסוימים, רמת ה-LDL הגבוהה יכולה להיות מורשת.

10/01/2024 | 11:12 | מאת: שרון

שלום רב, האם צריך להרחיק אכילת פרי הדר משתיה של קקאו? ואם כן לכמה זמן תודה שרון

שרון שלום אין שום בעיה בריאותית לאכול פרי אחרי ארוחה, וזה כולל את שתיית הקקאו1. בפרי יש ויטמין סי שדרוש לספיגת הברזל שהיה בבשר או לספיגת הסידן שבמוצרי החלב1. בנוסף, כשפרי מתעכל יחד עם הארוחה הוא לא מקפיץ את הסוכר בדם בהשוואה למקרה שאוכלים פרי על קיבה ריקה בין הארוחות1. לכן, אין צורך להרחיק את אכילת הפרי משתיית הקקאו.

09/01/2024 | 21:44 | מאת: שרון - טבעונית

היי ניתן לקבל ממכם המלצה על תוסף המכיל פיטוסטרולים להורדת כולסטרול רע? יש של אלטמן אך איזה מניסיונכם של הכי יעיל? תודה

שרון שלום פיטוסטרולים הם רכיבים צמחיים שנמצאים בשיפון, בחיטה מלאה, בזרעים, באגוזים, בירקות ובפירות. מחקרים מראים שהם יכולים להפחית את רמת הכולסטרול הרע בדם. אם אתה מחפש תוסף תזונה שמכיל פיטוסטרולים, ישנם מספר אפשרויות. לזכור שכל תוסף תזונה צריך להיות חלק מתזונה מאוזנת ולא להחליף אותה . כמו כן, תמיד מומלץ להתייעץ עם נטורופת על מנת לראות את התמונה הבריאותית הכוללת ולקבל המלצות איך לשפר את אורח החיים .

06/01/2024 | 18:36 | מאת: שרונה

שלום , אני שותה מיץ רימונים סחוט טרי ומוסיפה סודה האם הסודה יכולה לפגוע באיכות של מיץ הרימונים? תודה שרונה

שרונה שלום לא, הסודה לא תפגע באיכות של מיץ הרימונים. אולם, ייתכן שהוספת הסודה תשנה את טעמו של המיץ ואולי גם את המרקם שלו, תלוי ביחס הכמויות של כל אחד מהמרכיבים. הסודה עשויה לתרום לפיזור יותר טוב של המיץ ואולי לגרום לו להיות פחות כבד ויותר מרענן .

שלום. יודעת שמחקרים משתנים מפעם לפעם למשל שאכילת ביצים כל יום לא בריאה ועכשיו קראתי שממליצים לאכול כל יום 2 ביצים. שאלתי האם חביתות או ביצה קשה מה יותר בריא?האם חשוב לאכול בבוקר או לא משנה? ושאלה קצרה נוספת: האם תוסף סלניום אכן מחזק הגוף??? האם צריך מירשם? אנו זוג מבוגר מעל 85 ואוכלים אוכל מאוזן ולא מרבים בשומנים.. תודה

09/01/2024 | 12:56 | מאת: אהרון דרעי

עדנה שלום כן, המלצות תזונתיות יכולות להשתנות עם זמן ועם תובנות חדשות ממחקרים. בנוגע לשאלתך אודות הביצים, כמו כל מזון, המקור והאופן שבו הן מוכנות יכול לשפוט על הערך התזונתי שלהן. בדרך כלל, כידוע, הביצים מכילות חלבון, ויטמינים ומינרלים חשובים. האכילה במידה מוגבלת ושימוש בביצים כחלק מתפריט מאוזן יכול להיות חלק חשוב בתזונה בריאה. לגבי השוואת ביצה חביתה לביצה קשה, רוב ההבדלים נמצאים במרקם ובטעם ולא בערכים התזונתיים. אם אתם מעדיפים טעמים או מרקמים מסוימים, זה יכול להשפיע על בחירתכם בין הסוגים. לגבי השאלה השנייה שלכם, אכילת ארוחת בוקר נחשבת לחשובה על מנת לתמוך ברמת האנרגיה והעבודה של הגוף. הארוחה בבוקר מסייעת להתחלת היום בדרך אידיאלית, מאזנת את רמות הסוכר בדם, תורמת לפוקוס ולריכוז טוב יותר, ויכולה להפחית את הרגשת הרעב במהלך היום. מומלץ לאכול ארוחת בוקר במשך שעתיים לאחר הקמה. העיקר הוא לקבל מאכלים מאוזנים שמספקים חלבונים, פחמימות ושומן בריא. הרכב המזון בבוקר יכול להיות לפי הקצבה אישית ומסוג הפעילות שתתרחש במהלך היום. לגבי התוסף הסלניום, סלניום הוא מינרל חשוב שעשוי לשפר את התפקוד התאי ולתמוך במערכת החיסון. אולם, חשוב לשים לב למינון ולצריכת התוסף הזה , באגוזי ברזיל יש סלניום ההמלצה לא יותר משני אגוזים ביום כעקרון חשוב להיות במעקב עם נטורופת כדי לעקוב אחרי כל המדדים כדי לשמור על בריאות טובה ומערכת חיסון טובה שמונעת מחלות .

עדנה שלום כן, המלצות תזונתיות יכולות להשתנות עם זמן ועם תובנות חדשות ממחקרים. בנוגע לשאלתך אודות הביצים, כמו כל מזון, המקור והאופן שבו הן מוכנות יכול לשפוט על הערך התזונתי שלהן. בדרך כלל, כידוע, הביצים מכילות חלבון, ויטמינים ומינרלים חשובים. האכילה במידה מוגבלת ושימוש בביצים כחלק מתפריט מאוזן יכול להיות חלק חשוב בתזונה בריאה. לגבי השוואת ביצה חביתה לביצה קשה, רוב ההבדלים נמצאים במרקם ובטעם ולא בערכים התזונתיים. אם אתם מעדיפים טעמים או מרקמים מסוימים, זה יכול להשפיע על בחירתכם בין הסוגים. לגבי השאלה השנייה שלכם, אכילת ארוחת בוקר נחשבת לחשובה על מנת לתמוך ברמת האנרגיה והעבודה של הגוף. הארוחה בבוקר מסייעת להתחלת היום בדרך אידיאלית, מאזנת את רמות הסוכר בדם, תורמת לפוקוס ולריכוז טוב יותר, ויכולה להפחית את הרגשת הרעב במהלך היום. מומלץ לאכול ארוחת בוקר במשך שעתיים לאחר הקמה. העיקר הוא לקבל מאכלים מאוזנים שמספקים חלבונים, פחמימות ושומן בריא. הרכב המזון בבוקר יכול להיות לפי הקצבה אישית ומסוג הפעילות שתתרחש במהלך היום. לגבי התוסף הסלניום, סלניום הוא מינרל חשוב שעשוי לשפר את התפקוד התאי ולתמוך במערכת החיסון. אולם, חשוב לשים לב למינון ולצריכת התוסף הזה , באגוזי ברזיל יש סלניום ההמלצה לא יותר משני אגוזים ביום כעקרון חשוב להיות במעקב עם נטורופת כדי לעקוב אחרי כל המדדים כדי לשמור על בריאות טובה ומערכת חיסון טובה שמונעת מחלות .

03/01/2024 | 01:01 | מאת: שרון - טבעונית

האם בטטות שאינן אורגניות הן יותר מרוססות ולא מומלצות לאכילה? ובכלל כל הירקות שורש הלא אורגנים מסוכנים יותר בגלל שהן באדמה? תודה

09/01/2024 | 12:08 | מאת: אהרון דרעי

שרון שלום לא קיימת המלצה רשמית של ארגון בריאותי מוביל או מחקר מדעי אחיד שמציין שיש סיכון מוגדר ומוכר לצריכת ירקות שורש לא אורגניים בגלל האדמה בה הם גדלים. במידה ויש לך חששות, תמיד ניתן לשטוף היטב ולקלף את הירקות הלא אורגניים לפני הכנתם ואכילתם על מנת להפחית את סיכון מפני ריסוס אפשרי. איכות האדמה ושיטות הגידול משפיעות על איכות הירקות, ואורגניות עשויה להיות פתרון נהדר לאנשים המעדיפים להימנע מחומרים כימיים ורעלים פוטנציאליים במזון רמת חומרי ההדברה בירקות בטבלה הבאה מוצגת רמת חומרי ההדברה הנדרשת בגידול ירקות שונים וזאת על פי נסיונו של פקח מזיקים שעובד עם מגדלים במרכז הארץ. כמובן שרמת חומרי ההדברה יכולה להשתנות בין מגדלים שונים, בין אזורי גידול שונים ובין עונות השנה. רמת הריסוס בבטטה -- נמוכה מצרף טבלה ממאמר של ד"ר גיל שחר שם הירק רמת ריסוס ברוקולי גבוהה כרובית גבוהה כרוב גבוהה קולורבי גבוהה תרד גבוהה בצל גבוהה סלרי בינונית חסה בינונית מלפפון בינונית קישוא בינונית פטרוזילה נמוכה כוסברה נמוכה עלי בייבי נמוכה דלעת נמוכה צנון נמוכה פלפל ירוק נמוכה פלפל אדום נמוכה גזר נמוכה עגבניה נמוכה תפוח אדמה נמוכה בטטה נמוכה שעועית ירוקה נמוכה תירס נמוכה חציל נמוכה אספרגוס נמוכה אפונה נמוכה אבוקדו נמוכה

שרון שלום לא קיימת המלצה רשמית של ארגון בריאותי מוביל או מחקר מדעי אחיד שמציין שיש סיכון מוגדר ומוכר לצריכת ירקות שורש לא אורגניים בגלל האדמה בה הם גדלים. במידה ויש לך חששות, תמיד ניתן לשטוף היטב ולקלף את הירקות הלא אורגניים לפני הכנתם ואכילתם על מנת להפחית את סיכון מפני ריסוס אפשרי. איכות האדמה ושיטות הגידול משפיעות על איכות הירקות, ואורגניות עשויה להיות פתרון נהדר לאנשים המעדיפים להימנע מחומרים כימיים ורעלים פוטנציאליים במזון רמת חומרי ההדברה בירקות בטבלה הבאה מוצגת רמת חומרי ההדברה הנדרשת בגידול ירקות שונים וזאת על פי נסיונו של פקח מזיקים שעובד עם מגדלים במרכז הארץ. כמובן שרמת חומרי ההדברה יכולה להשתנות בין מגדלים שונים, בין אזורי גידול שונים ובין עונות השנה. רמת הריסוס בבטטה -- נמוכה מצרף טבלה ממאמר של ד"ר גיל שחר שם הירק רמת ריסוס ברוקולי גבוהה כרובית גבוהה כרוב גבוהה קולורבי גבוהה תרד גבוהה בצל גבוהה סלרי בינונית חסה בינונית מלפפון בינונית קישוא בינונית פטרוזילה נמוכה כוסברה נמוכה עלי בייבי נמוכה דלעת נמוכה צנון נמוכה פלפל ירוק נמוכה פלפל אדום נמוכה גזר נמוכה עגבניה נמוכה תפוח אדמה נמוכה בטטה נמוכה שעועית ירוקה נמוכה תירס נמוכה חציל נמוכה אספרגוס נמוכה אפונה נמוכה אבוקדו נמוכה

סליחה על ההתערבות. עדיף להסתמך על מידע רשמי, שמפורסם בכל שנה לציבור. chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.gov.il/BlobFolder/news/leftover_material/he/pesticide_residues_in_local_agricultural_produce_for_2021.pdf

29/12/2023 | 20:30 | מאת: חגי

אני סובל מעייפות כרונית/אינסומניה והתחלתי לקחת b12 וגם לעשות דיאטה ויש קצת הקלה אבל אני עדיין לא יושן נורמלי מה עושים בשביל להפסיק להיות עייף וכו'

חגי שלום העייפות הכרונית שאתה סובל מימנה יכולה לנבוע ממספר גורמים כדי לזהות את הגורמים יש צורך בתשאול ואבחנה מקיפים ממליץ לפנות לנטורופת על מנת שילמד את אורחות חייך , יראה את בדיקות הדם ישתמש בכלים תומכים כמו אירדיולוגיה ,ואבחון לשון . אחד הדברים שיעלו בתשאול הוא זמני השינה והקפדה על המחזור הצירקדי . בהצלחה .

27/12/2023 | 11:38 | מאת: דליה

שלום רב האם אתה מכיר חברת ויטמנים בשם- ד"ר ויטמין? אם כן, האם המוצרים של החברה הנ"ל מאושרים ע"י ה-fda ומשרד הבריאות? אודה לך מאוד על תשובתך.

דליה שלום חברת “ד"ר ויטמין” היא חברה ישראלית שמתמחה בייצור תוספי תזונה. החברה מתמקדת בפיתוח תוספי תזונה איכותיים, ומטרתה להביא לשוק תוספי תזונה באיכות הגבוהה ביותר. לגבי האישורים של ה-FDA ומשרד הבריאות, אני לא מצאתי מידע מסוים בנושא. יש לציין שה-FDA לא מאשרת תוספי תזונה באופן כללי, אלא מספקת הנחיות ליצרנים לוודא שהמוצרים שלהם מאובטחים והטענות שהם עושים מתומכות במדע. בנוסף, משרד הבריאות בישראל מספק הנחיות ורגולציה לתוספי תזונה. אני ממליץ לפנות ישירות לחברת “ד"ר ויטמין” או למשרד הבריאות בישראל כדי לקבל מידע מדויק ועדכני בנושא.

25/12/2023 | 10:57 | מאת: שרונה

שלום רב לאהרון, האם בחלב סויה יש פיטואסטרוגנים שמזיקים לבריאות? והאם מומלץ לשתות חלב סויה על פני חלב פרה? תודה שרונה

שרונה שלום חלב סויה מכיל פיטואסטרוגנים, שהם מולקולות הדומות לאסטרוגן, הורמון המין הנשי . ישנם חששות שפיטואסטרוגנים עשויים להגביר את הסיכון לסרטן השד, אך מחקרים מראים שצריכת פיטואסטרוגנים קשורה לסיכוי נמוך לחלות בסרטן השד . בנוסף, משרד הבריאות ועמותת הדיאטנים הקליניים בישראל הצהירו שסויה בטוחה לצריכה בכל תקופות החיים . לגבי השאלה השנייה שלך, חלב סויה הוא אלטרנטיבה טובה לחלב פרה, במיוחד אם אתה רגיש ללקטוז או שאתה מעדיף לא לשתות חלב פרה. חלב סויה מספק כמות דומה של חלבון וסידן כמו חלב פרה. אך כמובן, ההחלטה תלויה בהעדפות האישיות שלך, ברגישויות האלרגיות שלך, ובתזונה הכללית שלך.

21/12/2023 | 01:34 | מאת: רוני

האם חביתה משני חלבונים בלבד ללא החלמון כל יום לסוכרתי בריאה או שתעלה את הכולסטרול

רוני שלום חלבונים הם חלק חשוב מהתזונה שלנו, אך יש לשים לב לכמות ולאיכות החלבונים שאנו אוכלים. חביתה משני חלבונים בלבד ללא החלמון יכולה להיות חלק מתזונה מאוזנת, אך זה תלוי בשאר המרכיבים של התזונה שלך. לגבי השפעה על רמת הכולסטרול, זה תלוי במגוון גורמים, כולל הגנטיקה, אורח חיים, תזונה כוללת ועוד. חשוב לזכור שהכולסטרול הוא לא רק תוצאה של מה שאנחנו אוכלים, אלא גם מה שהגוף שלנו מייצר. לגבי השפעה על סוכרת, חשוב לדעת שהתזונה שלנו משפיעה באופן משמעותי על רמות הסוכר בדם. חלבונים, פחמימות ושומנים כולם משפיעים על רמות הסוכר בדם, ולכן חשוב לשמור על איזון בין כל המרכיבים הללו. ביצה מבושלת סימון תזונתי ל-100 גרם קלוריות (אנרגיה) 196 חלבונים (גרם) 13.63 פחמימות (גרם) 0.88 מתוכן סוכרים (גרם) 0.83 כפיות סוכר 0.21 שומנים (גרם) 15.31 מתוכם שומן רווי (גרם) 4.294 כולסטרול (מ"ג) 457 נתרן (מ"ג) 204 מים (גרם) 69.15 ויטמין A (מק"ג) 198 סה"כ ויטמין B (מ"ג) 2.435 ויטמין B1 (מ"ג) 0.075 ויטמין B2 (מ"ג) 0.518 ויטמין B3 - ניאצין (מ"ג) 0.077 ויטמין B5 (מ"ג) 1.558 ויטמין B6 (מ"ג) 0.155 חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) 51 ויטמין B12 (מק"ג) 1.39 ויטמין D (מק"ג) 0.925 ויטמין E (מ"ג) 1.22 ויטמין K (מק"ג) 5.6 סידן (מ"ג) 59 ברזל (מ"ג) 2 מגנזיום (מ"ג) 13 זרחן (מ"ג) 208 אבץ (מ"ג) 1.2 אשלגן (מ"ג) 147 חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) 2.66 חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) 0.121 חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) 2.342 חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) 6.346 חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) 5.971

20/12/2023 | 12:46 | מאת: מיה

אילו ירקות ופירות אסורים למי שיש טחורים דרגה 3 והאם שינוי תזונתי יכול למנוע ניתוח טחורים? תודה

מיה שלום התזונה משחקת תפקיד חשוב במניעת וטיפול בטחורים. כדי למנוע טחורים, מומלץ לאמץ תזונה מועשרת בסיבים תזונתיים, במיוחד פירות וירקות. יש להמעיט באכילת פחמימות ריקות ולעבור לאכילת פחמימות מורכבות כגון לחם מלא, אורז ופסטה מחיטה מלאה. בין הסיבים המסיסים שנמצאים בפירות נמצא סיב הפקטין, שמסייע במצבי עצירות ונמצא באבוקדו, תות עץ, גויאבה, פטל, תאנה ואגס. לכן, במצבי עצירות מומלץ לשלב את הפירות האלה בתזונה. מהן הסיבות העיקריות? תזונה לקויה, משקל גוף עודף, הריון... כבר מימי קדם ידוע שעבודה גופנית כבדה מחמירה בעיות טחורים. צואה קשה פוגעת ברפידות פי הטבעת, התאמצות בזמן צואה קשה תגרום לחוטי התמיכה המחזיקים את רפידות הטחורים בתעלה האנאלית להישבר אם נאפשר למצב כזה להימשך לאורך זמן. מאמץ במהלך עשיית הצרכים עקב צואה קשה נחשבת לאחד הגורמים החשובים ביותר להיווצרות טחורים. ישנם משחות שיכולות לשפר את המצב וכן ויטמינים . יש להתייעץ עם נטורופת על מנת שיתאים לך את הטיפול המתאים .

11/12/2023 | 11:28 | מאת: בלה

אני עכשיו בדיאטה ומעוניינת לדעת אם אפשר לחרוג ממנה עם לאכול אוכל מבושל ? (קציצות דגים/הודו/מוקפץ וכאלה)

בלה שלום צריך להבין מי המליץ לך על הדייטה ולאזו מטרה הדייאטה מכוונת . תתיעצי עם נטרופת / תזונאי כדי לדייק את הדייאטה

08/12/2023 | 15:06 | מאת: דדי

האם לחם קמח כהה זה אותו דבר במחינת ערכים תזונתיים לכזה מלא ?

סוגי הלחם לבן / כהה / מלא נבדלים ברמת הסובין שקילפו מגרעין החיטה מבין הבחירות הללו מומלץ לחם מלא .(כמובן שיש עוד סוגים שונים של לחמים בריאים ) לחם מלא הוא מקור חשוב למגוון רחב של ערכים תזונתיים. כאשר נאמר "לחם מלא", נפגשים בדרך כלל עם דגנים מלאים או קמחים המופקים מהם. הערכים התזונתיים בלחם מלא כוללים: סיבים תזונתיים: הם מסייעים בעיכול ובשמירה על רמות סוכר בדם יציבות. לחם מלא מספק כמות גבוהה יחסית של סיבים, שזה מבטיח תחושת שובע ויכולת לשמור על תפקוד עיכולי בריא. מינרלים: ברזל, מגנזיום, סידן ופוטסיום הם רק חלק מהמינרלים העשירים שנמצאים בלחם מלא. הם חיוניים לתמיכה בתפקודי הגוף השונים. ויטמינים: לחם מלא מספק כמויות ניכרות של ויטמינים, בעיקר ויטמין B כמו תיאמין (B1), ניאצין (B3) וריבופלאווין (B2). הם חשובים לתהליכים שונים בגוף, כגון ייצור אנרגיה ותמיכה בתפקוד תאי. פרוטאין: גם פה, לחם מלא מספק כמות מספקת של חלבון צמחי. פחמימות: כמובן, לחם מלא מהווה מקור מרכזי של פחמימות, שהן הדלק לגוף ומספקות אנרגיה. בחירת לחם מלא מספקת יתרונות תזונתיים רבים יותר מלחמים פשוטים או שערובין, בגלל הריכוז הגבוה של סיבים, ויטמינים ומינרלים. הקפד לבחור בלחם מלא המכיל קמחים מלאים ודגנים מלאים כדי להבטיח את התועלת המרבית מהמזון שאתה אוכל.

08/12/2023 | 09:28 | מאת: שרון - טבעונית

האם בחמין שעשוי רק מקטניות ללא טופו וסויה נותרים חלבון, ברזל וסידן אם הקטניות נמעכות ומתפרקות בגלל הבישול הארוך?

שרון שלום בישול ארוך של קטניות יכול להשפיע על תכולת החלבון, ברזל וסידן שלהן. עם זאת, זה לא נותן להם להימחק לחלוטין. החלבון, הברזל והסידן עדיין יהיו נוכחים בקטניות, אם כי ברמות נמוכות יותר. זה משמעותי במיוחד אם אתה משתמש בקטניות כמקור העיקרי שלך לחלבון, ברזל או סידן. לגבי היתרונות של סוגי שעועית ראה בתשובתי הקודמת

07/12/2023 | 11:47 | מאת: שרונה

שלום רב , מבקשת לישאול לגבי שעועית יבשה אותה אני מקלפת מהתרמיל האם ערך התזונתי יורד? מה אני מפסידה? בנוסף מבקשת לדעת איזה שעועית יבשה הכי מומלצת ובעלת ערכים טובים יותר שעועית יבשה לבנה אדומה שחורה וכו'? תודה רבה שרונה

שרונה שלום אני לא מצאתי מידע מפורש על האם קליפת שעועית יבשה משפיעה על הערך התזונתי שלה. עם זאת, חשוב לציין שבדרך כלל, הקליפה של ירקות ופירות מכילה סיבים תזונתיים ומינרלים, ולכן ייתכן שהסרת הקליפה תפגע בחלק מהערך התזונתי. לגבי השעועית המומלצת ביותר, כל סוגי השעועית מכילים ערכים תזונתיים שונים ומגוונים: שעועית לבנה: עשירה בחלבונים ומינרלים כולל סידן וברזל, ומכילה כמויות גדולות של ויטמינים מקבוצת B וחומצות אמינו חיוניות. היא מכילה אשלגן בריכוז גבוה, שמסייע להפחית את לחץ הדם ולשמור על לב בריא. שעועית שחורה: עשירה ביותר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים מכל שעועית אחרת. היא מכילה אנתוציאנין, שמצוי בה בשיעור הגבוה ביותר, ומשפר את תפקוד המוח. שעועית אדומה: מכילה מוליבדן בשיעור הגבוה ביותר, שמצוי רק במעט מזונות ברחבי העולם וממלא תפקיד חשוב בניקוי הרעלים של הכבד. שעועית בובס (לימה): מכילה שיעור גבוה של סיבים תזונתיים וחלבונים, ומספקת 100% מהצריכה היומית המומלצת של מוליבדן. בכל מקרה, כל סוגי השעועית מכילים ערכים תזונתיים חשובים, והבחירה ביניהם יכולה להתבצע לפי הטעם האישי והמטרות התזונתיות שלך.

05/12/2023 | 23:41 | מאת: סופי

שלום רב , מבקשת לישאול האם לאבקת קקאו יש קפאין באותה מידה כמו לקפה או תה? וזה עלול להשפיע ולעשות בעיות לנושא של שינה?ועוד דבר האם לפלפלים קלויים שמכינים בבית מאבדים את כול הויטמינים כמו ויטמין סי כתוצאה מהקלייה? תודה רבה סופי

סופי שלום הכמויות הממוצעות של קפאין במשקאות השונים הן: קקאו: כמות הקפאין בקקאו יכולה להשתנות בהתאם לסוג הקקאו ולתהליך ההכנה, אך בדרך כלל היא נמוכה בממוצע 23 מ"ג ב100 גרם . תה: כמות הקפאין בתה יכולה להשתנות בהתאם לסוג התה ולתהליך ההכנה, אך בדרך כלל היא בין 30 ל-50 מיליגרם לכוס. קפה: כמות הקפאין בקפה יכולה להשתנות בהתאם לסוג הקפה ולתהליך ההכנה, אך בדרך כלל היא בין 80 ל-100 מיליגרם לכוס. אני ממליץ לבדוק את המוצר הספציפי שאתה משתמש בו כדי לקבל מידע מדויק יותר. זכור שהצריכה המומלצת של קפאין למבוגרים היא עד 400 מיליגרם ליום. לגבי השפעת הקקאו על השינה, ישנם דיווחים שאבקת קקאו יכולה לעזור לשינה טובה יותר. אך, כמו כל דבר, יתר על המידה יכול להיות מזיק, וצריכת יותר מדי קפאין יכולה לגרום לבעיות שינה. לגבי השאלה השנייה שלך, קלייה של פלפלים יכולה להוריד את תוכן הוויטמין C, אך לא להוריד אותו לחלוטין. ויטמין C מתפרק בחום, אך שיטות קלייה מהירות יכולות להפחית רק באופן קל את תוכן הוויטמין. פלפלים מקולפים שנמכרים בצנצנת או בקופסה מאבדים עד 25% מתוכן הוויטמין C שלהם. אז, אם אתה מכין פלפלים קלויים בבית, יש סיכוי שהם ישמרו על יותר ויטמין C מאשר פלפלים מקולפים מראש.

05/12/2023 | 07:28 | מאת: שיר

איזה סוג מחבת הכי בריא (ללא טפלון ורעלים) מתאים להכנת פנקייקים ללא שמן? תודה

מחבת קרמית נחשבת לאפשרות בריאה כיוון שהיא אינה משחררת חומרים מזיקים למזון במהלך הבישול.

04/12/2023 | 17:54 | מאת: רונה

אני התחלתי דיאטה (ים תיכוני) ורוצה לדעת אם תביא תוצאות גם בלי להתעמל/תרופות הרזיה אם אני יתמיד בה ?

הדיאטה הים-תיכונית מוכרת כאחת מהדיאטות הבריאות ביותר בעולם. היא מדגישה את המזון המועשר בתזונה, כמו פירות, ירקות, שמן זית, דגים, קטניות, אגוזים, זרעים, ודגנים מלאים. מחקרים רבים הציגו את היתרונות הבריאותיים של הדיאטה הים-תיכונית, כולל ירידה במשקל, ירידה בדלקת, וסיכון נמוך יותר למחלות כרוניות. אף על פי כך, חשוב לזכור שהדיאטה הים-תיכונית היא חלק מאורח חיים בריא, שכולל גם פעילות גופנית קבועה. תוצאות הדיאטה עשויות להשתנות בהתאם לגורמים שונים, כולל הגנטיקה, הגיל, המגדר, והרמה של הפעילות הגופנית. אם אתה מתכנן להמשיך בדיאטה הים-תיכונית ללא תרופות להרזיה או תרגול, ייתכן שתראה שיפורים בבריאותך, אך זה יכול להיות פחות משמעותי מאשר אם היית משלב גם תרגול קבוע. אני ממליץ להתייעץ עם נטורופת על מנת שיראה את התמונה הרחבה וידייק את התזונה למצב בריאותך

27/11/2023 | 09:04 | מאת: טובה

האם שלשול שמופיע פעם בכמה חודשים ואני הייתי פעם כרונית איתו אבל עכשיו זה נהיה קצת יותר טוב מה זה אומר עליי

טובה שלום 1. אם השלשול מופיע אחת לכמה חודשים , כשהתחלת משלשול כרוני זה אומר שעשית שינוי באורח חיים . מגיע לך כל הכבוד על השינוי תמשיכי להתמיד . 2. השלשול יכול להגרם ממספר רב של גורמים א. וירוסים או חיידקים ב. הרעלת מזון ג. תרופות מסוימות ד. תגובה למזונות מסוימים . ה. מחלות מעיים כרוניות ו. זיהומים ז. מצב נפשי 3. כדאי לנהל מעקב מה הגורם או הגורמים שהביאו אותך למצב של שלשול . כך שתוכלי להימנע ממצבים אלו . 4. מומלץ להיות בהשגחה ולהתייעץ עם נטורופת כדי לוודא שכל המערכות תקינות . 5. עדיף תמיד להקדים תרופה וזאת על ידי מעקב מקצועי .

27/11/2023 | 00:22 | מאת: שרון - טבעונית

גרעיני שיבולת שועל \ גרעיני כוסמת/שיפון מה מהם הכי בריא וממתן סוכר? תודה

שרון שלום כולם מציעים ערכים בריאותיים שונים ומצוינים. עם זאת, אם את מחפשת מקור של סוכרים ממותקים פחות מעובדים, כנראה שגרעיני השיבולת שועל יהיו הבחירה הטובה ביותר. הם מספקים סוכרים טבעיים ויש בהם גם סיבים תזונתיים, חלבונים ומינרלים. גרעיני הכוסמת והשיפון גם הם מכילים סוכרים טבעיים, אך הם יכולים להיות פחות ממותקים מגרעיני גרעיני שיבולת שועל, בהזדמנות זו נסקור את היתרונות של כל אחד מהם: 1. שיבולת שועל1: o מורידה את הכולסטרול. o מסדרת תנועות מעיים. o תומכת בהרזיה. o מסייעת בשליטה על רמות הסוכר בדם. o מקור אמין של מנגן. o מגנה מפני נזקי רדיקלים חופשיים. o מגבירה את התגובה החיסונית למחלות. o משפרת את בריאות העור. 2. כוסמת23: o משפרת את בריאות המעיים. o תומכת בבריאות הלב וכלי הדם. o מקור של נוגדי חמצון רבי עוצמה. o שומרת על איזון רמת הסוכר בדם. o מקדמת מבנה עצם בריא. o מקור אמין של חלבונים. o נלחמת בדלקות והיא אנטי-גידולים. 3. שיפון4: o עשיר בסיבים תזונתיים. o עשיר בוויטמינים מקבוצת B. o מקור לליגננים. o מקור למנגן ולמגנזיום. o מקור לחומצת האמינו טריפטופאן.

23/11/2023 | 16:25 | מאת: מאיר מדעי

יש גיד קרוע בכתף. האם טוב לאכול גידים פרה. עגל. לריפוי גיד קרוע .. אודה..

מאיר שלום אכילת גידים לא הוכחה כשיטה מדעית לריפוי גידים קרועים. תהליך הריפוי של גיד קרוע הוא מורכב ומשתרע על פני תקופה ארוכה, והוא כולל שלבים שונים של תיקון רקמתי. תזונה מאוזנת ובריאה יכולה לתמוך בתהליך הריפוי, אך אין לה להחליף טיפול רפואי מתאים. אם יש לך גיד קרוע בכתף, מומלץ לדבר עם רופא / נטורופת שיכול להמליץ על הטיפול המתאים ביותר למצב שלך. זה יכול לכלול פיזיותרפיה, תרופות, ולפעמים אף ניתוח. תזונה מאוזנת, שמכילה חלבונים, ויטמינים ומינרלים מסוימים, יכולה לתמוך בתהליך הריפוי. אך עדיין, יש להתייעץ לגבי התזונה המתאימה ביותר למצב שלך. קיימות משחות על בסיס צימחים שיכולות להחיש את הטיפול .

22/11/2023 | 18:01 | מאת: שני

שלום 1 לאילו מחלות יעיל הפטריה קורדיספס פיור? 2 האם יכול לעזור לסובלים מפוסט קורונה כגון קשיי נשימה ? 3 בכללי מומלץ לנסות ולקחת? יש תופעות לוואי?

שני שלום 1. הפטריה קורדיספס פיור נמצאה כיעילה לטיפול במגוון רחב של מחלות. מחקרים מציינים שהיא יעילה בטיפול בזיהומים, סוכרת, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול ואפילו מחלות לב, מחלות כבד וסרטן1. בנוסף, היא מסייעת להפחתת רמות ה־LDL (הכולסטרול ה"רע") והטריגליצרידים, להעלאת רמות ה־HDL (הכולסטרול ה"טוב") ולאיזון לחץ הדם2. 2. לגבי פוסט קורונה, אני לא מצאתי מידע מספיק שמאשר שקורדיספס פיור יכולה לעזור לסובלים מקשיי נשימה או תופעות אחרות של פוסט קורונה3 3. כמו כל תוסף תזונה, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא או תזונאי לפני התחלת שימוש. למרות שלא מדובר במשהו קריטי במיוחד, עלולות להתפתח תופעות לוואי אישיות כמו עייפות, כאבי ראש או בטן, עיוותים במערכת העיכול ועוד. מצד שני, רוב האנשים לא מדווחים על תופעות לוואי כאלו.

19/11/2023 | 07:35 | מאת: דביר

זה יכול שהבי 12 שאני לוקח מתחיל להשפיע על התפקוד הקוגנטיבי/שינה למרות שעברו כבר מעל שבועיים מאז הפעם ה 1 ? (אני מרגיש שינוי בגוף)

דביר שלום ויטמין B12 משפיע על שני רכיבים עיקריים הקשורים לשינה: המתווך העצבי סרוטונין והורמון המלטונין שמופק ממנו (המכונה גם הורמון החושך או הורמון השינה). במשך היום, הסרוטונין (בין היתר) מגביר את העירנות ויכולת ההתמקדות בביצוע משימות. ויטמין B12 גם חיוני למערכת העצבים. אם אתה מרגיש שינויים בגוף שלך מאז שהתחלת לקחת ויטמין B12, זה יכול להיות בהחלט אפשרי. עם זאת, זה יכול להשתנות מאדם לאדם ותלוי במגוון גורמים, כולל המנה שאתה לוקח, המצב הבריאותי שלך, ואיך הגוף שלך מגיב לויטמין. אם יש לך שאלות או חששות, אני ממליץ לך לדבר עם נטורופת /רופא שלך. הם יוכלו לתת לך מידע מדויק ומותאם אישית יותר.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 412