פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

12/02/2024 | 17:01 | מאת: עמיר

איזה שינוי צריך להיות באוכל בשביל להיות בריא יותר בעיכול (שלשולים/גזים/כאבי בטן) ויותר נמרץ נפשית ?

עמיר שלום כדי להבין מה הסיבה לשילשולים \גזים \ כאבי בטן צריך לבצע תשאול מלא ומהתשאול להבין מה מצבך ואם אתה רגיש או אלרגי ובהתאם להתאים לך את הצמחים והתוספים המתאימים כעיקרון תה שומר , קמומיל יכול לסייע לך בתור התחלה .

12/02/2024 | 04:59 | מאת: נעמי מזרחי

בת 80 אנרגטית ופעילה קימת בעית לחץ דם כולסטרול וסוכר ובריחת סידן. חילוף חומרים מהיר, אשמח לתפריטים בריאים בהתחשב במצב בריאותי, תודה🌷

נעומי שלום כדי לתת לך תפריט יש צורך לבחון את יומן התזונה שלך במשך השבוע וסוף השבוע שאלון בריאות את בדיקות הדם שלך ואת התרופות שאת לוקחת כדי להתאים לך את התפריט המיטבי והכי חשוב שלא יזיק לך בברכה

10/02/2024 | 23:14 | מאת: אסי

שלום האם מדובר במזון שנחשב בעל ערך תזונתי עם אומגה 3 ו B12 ? תודה

דג שיבוט הוא מקור מצוין לברזל, חלבון, ואומגה-3 חומצות שומן. הנה ערכים תזונתיים ממוצעים לדג שיבוט במשקל נקי (בלי חלקי העצם והקישוטים): 1. חלבון: כ- 20-25 גרם לכל 100 גרם. 2. שומן: כ- 3-5 גרם לכל 100 גרם, כאשר רובו הגדול הוא אומגה-3 חומצות שומן. 3. ברזל: כ- 1-2 מ"ג לכל 100 גרם. 4. ויטמינים ומינרלים: הדג שיבוט גם מספק ויטמינים ומינרלים רבים כמו ויטמין D, ויטמין B12, ויטמין B6, מגנזיום, ופוטסיום. המאפיינים הבריאותיים הרבים של דג השיבוט עושים ממנו אכילה מועדפת בקרב הרבה אנשים, בטעם המתקיים ובערך התזונתי הגבוה שלו. יחד עם זאת, כמו כל מזון אחר, חשוב לצרוך את דג השיבוט עם תוספי תזונה אחרים לקבלת מאזן תזונתי מושלם.

08/02/2024 | 20:50 | מאת: יורי

איזה אוכל יכול לגרום לירידה במשקל+לשרןף תשומנים הכי מהר ?

יורי שלום כמו שעליה במשקל וצבירת שומנים זה תהליך שלא קרה ביום אחד כך ירידה במשקל ושרפת שומנים היא תהליך שמצריך שינוי הרגלי אכילה ואורח חיים . היות והתפיסות הקודמות שהיו שגויות הביאו לתוצאה הזאת . ככל שתהיה יותר ממושמע ועם שכנוע עצמי גדול יותר ההצלחה תהיה גדולה יותר . מומלץ להתייעץ עם נטורופת להמלצה על השינוי ועל הליווי בשינוי כי צריך עצה מיקצועית ותמיכה

08/02/2024 | 15:40 | מאת: ליאלי

צהריים טובים, האם בריא לאכול ביצה שאינה מספיק מבושלת, והאם אפשר להמשיך את הבישול לאחר שהביצה כבר התקררה? תודה רבה!

לאלי שלום מומלץ לבשל את הביצה 7-10 דקות כדי להוריד את החשש לסלמונלה . ניתן להמשיך בבשול לאחר שהביצה התקררה

רשמו לי שלא מומלץ ולא בריא לחמם שמן זית/טחינה באפייה בתנור בחום 120 בערך. האם מסוכן להשתמש בזרעי ציה מושרים במים במקום שמן? האם לחמם ציה גם מסוכן? תודה תודה

שיר שלום שמן ניתן לחמם עד 180 מעלות ללא חשש טחינה לא מומלץ לעבור את ה40 מעלות השריית זרעי ציה בשמן או במים אינה מסוכנת . אין סכנה בחימום זרעי ציה

01/02/2024 | 16:03 | מאת: שרון - טבעונית

היי אני רוצה להכין בראוניז שעועית שחורה עם קקאו האם בקקאו יש הרבה קופאין כמו בקפה ואז יש הפרעה בספיגת ויטמינים ומינרלים של השעועית? תודה

שרון שלום בקקאו יש כמות קפאין נמוכה בהרבה מאשר בקפה. בכפית אבקת קקאו יש כ-3-4 מ"ג קפאין. לעומת זאת, בכוס קפה שחור יש בערך 113 מ"ג קפאין. כלומר, כמות הקפאין בקקאו היא רק חלק קטן מהכמות שנמצאת בקפה. עם זאת, יש לציין שבקקאו יש גם חומר מעורר אחר בשם טיאוברומין, אך הוא מעניק אנרגיה עדינה יותר.

31/01/2024 | 11:23 | מאת: שמואל

האם עלי סלרי,פטרוזיליה,שמיר,ועוד אשר הצהיבו מזיקים לבריאות?

שמואל שלום לא מצאתי מידע מבוסס בנושא . לדעתי העלים הצהובים לא מזיקים . לא ידוע על נזק כתוצאה מצריכה שלהם. עדיף להשתמש בעלים טריים .

25/01/2024 | 19:26 | מאת: מנשה

כיום אני צורך יומית 5 סוגי אגוז: קשיו, פיסטוק, שקד, אגוזי ברזיל ובוטנים, הכול לא קלוי. האם חשוב להוסיף אגוזי מלך?

מנשה שלום אגוזי מלך הם מקור טוב לחומצות שומן רב בלתי רוויות, שנחשבות טובות לבריאות, ומוכרים כאחד המקורות הצמחיים העשירים בחומצה 'אלפא לינולינית’. הם גם מכילים סיבים תזונתיים, חלבונים, מינרלים, וויטמינים. מחקרים מציינים שאגוזי מלך יכולים לתמוך בבריאות הלב, למנוע מחלות לב וכלי דם, לחזק את העצמות, ואף לשפר את התפקוד הקוגניטיבי. אגוזי מלך מכילים גם מלטונין, שמסייע לשינה איכותית, והם עשירים בנוגדי חמצון. עם זאת, כמו כל האגוזים והזרעים, אגוזי מלך מכילים כמות גדולה של קלוריות ושומן, ולכן מומלץ לצרוך אותם במתינות. המלצה נוספת להשרות אותם במים לפחות שעתיים לפני הצריכה כדי לנטרל את החומצה phytic acid

29/01/2024 | 18:09 | מאת: מנשה

תודה על התשובה המפורטת.

23/01/2024 | 22:04 | מאת: חנה

רציתי לדעת לאחר שפותחים את החלב העמיד כמה זמן הוא טוב במקרר

חנה שלום חלב עמיד, לאחר פתיחתו, מחזיק במקרר בין ארבעה לשבעה ימים. זה נכון לכל סוגי החלב,. אם החלב לא נפתח, הוא מחזיק מעמד עד לתאריך הצריכה המומלץ שמצוין על המיכל. חשוב לציין שחלב עמיד אינו דורש קירור לפחות עד התאריך המסומן על גבי האריזה. אך לאחר פתיחת האריזה, יש לאחסן את החלב במקרר. כמו כן, מומלץ לשמור את החלב במדף התחתון של המקרר, שהוא המקום הכי קר במקרר.

23/01/2024 | 19:28 | מאת: סופי

שלום לאהרון דרעי מבקשת לדעת מי מבין פירות הדר יש הכי פחות חומצה -פומלית ,פומלה תפוז מנדרינה קלמנטינה אשכולית? יש לי קצת רגישות ובכול זאת מעוניינת לאכול פרי הדר אחד ביום, אבל עם הכי פחות נזק, תודה לתשובה סופי

ניתן לקבוע את רמת החומציות בפירות הדר על פי מדד נקרא pH. ערכי pH נמדדים בקנה מידה של 0-14, כאשר ערכים נמוכים יותר מ-7 הם חומציים, ערכים שווי 7 הם נייטרליים, וערכים גבוהים יותר מ-7 הם בסיסיים. פרות עם ערכי pH נמוכים יותר נחשבות לפחות חומציות. אשכולית ותפוז נמדדים כדי שיש להם pH נמוך יחסית (בין 2 ל-4), בעוד שפומלה ומנדרינה עשויות להיות פחות חומציות, עם pH יחסית גבוה יותר (בין 4 ל-5). אם את מחפשת פרות עם רמת חומציות נמוכה, ייתכן שתמצאי שהפומלה והמנדרינה יחסית פחות חומציות מהתפוז והאשכולית. אך חשוב לציין שרמת החומציות יכולה להשתנות בין סוגי הפירות, ואף בין פירות מאותו סוג תלוי בעונה ובאיזור גידול ובהשקייה . חשוב להתייעץ עם נטורופת כדי להבין מאין נובעת הרגישות. אני רוצה לחדד . חומציות הקיבה חשובה כדי שיתבצע פירוק המזון בצורה אופטימלית . כשלוקחים כל מיני כדורים כדי להוריד את רמת החומציות אמנם מקבלים הקלה אך פוגעים ביכולת הקיבה לפרק את המזון . וכתוצאה מכך במקרים מסוימים יש לזה השלכות כגון נפיחות גזים .

18/01/2024 | 11:49 | מאת: שרון - טבעונית

האם פתיתי ושבבי קוקוס וקרם קוקוס מעלים כולסטרול רע או שרק שמן קוקוס משפיע על הכולסטרול הרע? תודה

שמן קוקוס ופרי הקוקוס מכילים שנייהם רכיבים שיכולים להיות מועילים לבריאות, אך הם שונים במרכיבים שלהם ובאופן שבו הם משפיעים על הגוף. שמן קוקוס מכיל חומצות שומן בינוניות שרשרת, שמשמשות כמקור אנרגיה מהיר לגוף. הוא גם מכיל ויטמין E, שמסייע לבריאות הלב, ונוגדי חימצון, שנלחמים בגורמים מסרטנים1. עם זאת, שמן קוקוס מעלה את רמות ה-LDL (כולסטרול רע) כמעט באותה מידה כמו חמאה, שומן בקר ושמן דקלים. פרי הקוקוס מכיל סיבים תזונתיים, חלבונים, סוכרים, ושומן. הוא גם מכיל מי קוקוס, שהם עשירים באשלגן ומשמשים כמשקה מרענן. בסה"כ, גם שמן הקוקוס וגם פרי הקוקוס יכולים להיות חלק מתזונה בריאה ומאוזנת, אך כמו כל דבר, הם צריכים להיות מוגבלים ולא להם צריכים להיות מקור השומן העיקרי בדיאטה שלך. תמיד מומלץ להתייעץ עם תזונאי או רופא לפני שינויים משמעותיים בתזונה שלך.

17/01/2024 | 14:45 | מאת: שרון - טבעונית

היי אילו ערכים תזונתיים מפסידים אם מבשלים קינואה ללא השרייה אלה רק שטיפה ובישול? תודה

בבישול קינואה ללא השרייה, את/ה עלול להרגיש את הטעם המר של הקינואה. זה נגרם על ידי ציפוי שנקרא סאפונין שנמצא על הקינואה. השרייה מסייעת בהסרת הציפוי המר. השרייה או השטיפה לא משפיעות על הערכים התזונתיים של הקינואה. הקינואה מכילה חלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.

15/01/2024 | 23:01 | מאת: רונן

האם זה אומר שאני במסלול הנכון אם אני לוקח תרופה לאינסומניה+עושה קצת דיאטה והשינה שלי חזרה להיות כמו פעם שהייתי צעיר אבל עדיין קצת עייפות ביום/חולשה מה ההלך רוח של זה ?

רונן שלום השיפור באיכות השינה שלך הוא סימן מעודד, אך העייפות והחולשה שאתה מרגיש במהלך היום עשויות להיות תוצאה של מספר גורמים, כולל את התרופה שאתה משתמש בה לטיפול באינסומניה. יתכן והתרופה משפיעה על איכות השינה שלך או על רמת האנרגיה שלך במהלך היום. בנוסף, יתכן והדיאטה שאתה עוקב אחריה משפיעה על רמת האנרגיה שלך. אני ממליץ לך לדבר עם הרופא שלך או עם דיאטנית מוסמכת על מנת לוודא שהתזונה שלך מאוזנת ומספקת לך את כל החומרים הדרושים. כמו כן, יתכן ותרצה לדבר עם הרופא שלך על התרופה שאתה משתמש בה לטיפול באינסומניה, ולבדוק אם יש צורך לשנות את המינון או להחליף את התרופה . אני ממליץ לך להמשיך לעקוב אחרי התחושות שלך ולשתף את הרופא שלך בכל שינוי שאתה מרגיש. זה יכול לעזור לך למצוא את הטיפול המתאים ביותר עבורך .

11/01/2024 | 11:52 | מאת: שרון - טבעונית

היי בת 50 ללא מחזור). טבעונית והולכת ברגל הכולסטרול הרע יצא114 מ"ג אני אוכלת טבעוני טבעי רוב הזמן קטניות ,פירות אגוזים, טחינה,קינוא ושיבולת שועל ללא שמן קוקוס. מה הסיבה? אגב רק בכולסטרול הרע יצא כך ושאר הפרופיל שומנים בגבול. תודה

שרון שלום באופן עקרוני אלו הגורמים המשפיעים על הכולסטרול אבל כדי למצא את הגורם או הגורמים יש צורך לבצע תשאול מקיף + בדיקת לשון + בדיקה אירידיולוגית + שאלון תזונה כדי להגיע לשורש הבעיה הגורמים באופן כללי תזונה לא בריאה: אכילת מזון עשיר בשומנים רוויים או שומנים טראנס יכולה להגביר את רמת ה-LDL. ספורט : אנשים שאינם מתעמלים באופן קבוע עשויים להחזיק רמת LDL גבוהה. עישון: עישון מזיק לכלי הדם ומפחית את רמת ה-HDL (כולסטרול “הטוב”), מה שמוביל לרמת LDL גבוהה. משקל עודף: אנשים עם משקל גוף יתר עשויים להחזיק רמת LDL גבוהה. גנטיקה: במקרים מסוימים, רמת ה-LDL הגבוהה יכולה להיות מורשת.

10/01/2024 | 11:12 | מאת: שרון

שלום רב, האם צריך להרחיק אכילת פרי הדר משתיה של קקאו? ואם כן לכמה זמן תודה שרון

שרון שלום אין שום בעיה בריאותית לאכול פרי אחרי ארוחה, וזה כולל את שתיית הקקאו1. בפרי יש ויטמין סי שדרוש לספיגת הברזל שהיה בבשר או לספיגת הסידן שבמוצרי החלב1. בנוסף, כשפרי מתעכל יחד עם הארוחה הוא לא מקפיץ את הסוכר בדם בהשוואה למקרה שאוכלים פרי על קיבה ריקה בין הארוחות1. לכן, אין צורך להרחיק את אכילת הפרי משתיית הקקאו.

09/01/2024 | 21:44 | מאת: שרון - טבעונית

היי ניתן לקבל ממכם המלצה על תוסף המכיל פיטוסטרולים להורדת כולסטרול רע? יש של אלטמן אך איזה מניסיונכם של הכי יעיל? תודה

שרון שלום פיטוסטרולים הם רכיבים צמחיים שנמצאים בשיפון, בחיטה מלאה, בזרעים, באגוזים, בירקות ובפירות. מחקרים מראים שהם יכולים להפחית את רמת הכולסטרול הרע בדם. אם אתה מחפש תוסף תזונה שמכיל פיטוסטרולים, ישנם מספר אפשרויות. לזכור שכל תוסף תזונה צריך להיות חלק מתזונה מאוזנת ולא להחליף אותה . כמו כן, תמיד מומלץ להתייעץ עם נטורופת על מנת לראות את התמונה הבריאותית הכוללת ולקבל המלצות איך לשפר את אורח החיים .

06/01/2024 | 18:36 | מאת: שרונה

שלום , אני שותה מיץ רימונים סחוט טרי ומוסיפה סודה האם הסודה יכולה לפגוע באיכות של מיץ הרימונים? תודה שרונה

שרונה שלום לא, הסודה לא תפגע באיכות של מיץ הרימונים. אולם, ייתכן שהוספת הסודה תשנה את טעמו של המיץ ואולי גם את המרקם שלו, תלוי ביחס הכמויות של כל אחד מהמרכיבים. הסודה עשויה לתרום לפיזור יותר טוב של המיץ ואולי לגרום לו להיות פחות כבד ויותר מרענן .

שלום. יודעת שמחקרים משתנים מפעם לפעם למשל שאכילת ביצים כל יום לא בריאה ועכשיו קראתי שממליצים לאכול כל יום 2 ביצים. שאלתי האם חביתות או ביצה קשה מה יותר בריא?האם חשוב לאכול בבוקר או לא משנה? ושאלה קצרה נוספת: האם תוסף סלניום אכן מחזק הגוף??? האם צריך מירשם? אנו זוג מבוגר מעל 85 ואוכלים אוכל מאוזן ולא מרבים בשומנים.. תודה

09/01/2024 | 12:56 | מאת: אהרון דרעי

עדנה שלום כן, המלצות תזונתיות יכולות להשתנות עם זמן ועם תובנות חדשות ממחקרים. בנוגע לשאלתך אודות הביצים, כמו כל מזון, המקור והאופן שבו הן מוכנות יכול לשפוט על הערך התזונתי שלהן. בדרך כלל, כידוע, הביצים מכילות חלבון, ויטמינים ומינרלים חשובים. האכילה במידה מוגבלת ושימוש בביצים כחלק מתפריט מאוזן יכול להיות חלק חשוב בתזונה בריאה. לגבי השוואת ביצה חביתה לביצה קשה, רוב ההבדלים נמצאים במרקם ובטעם ולא בערכים התזונתיים. אם אתם מעדיפים טעמים או מרקמים מסוימים, זה יכול להשפיע על בחירתכם בין הסוגים. לגבי השאלה השנייה שלכם, אכילת ארוחת בוקר נחשבת לחשובה על מנת לתמוך ברמת האנרגיה והעבודה של הגוף. הארוחה בבוקר מסייעת להתחלת היום בדרך אידיאלית, מאזנת את רמות הסוכר בדם, תורמת לפוקוס ולריכוז טוב יותר, ויכולה להפחית את הרגשת הרעב במהלך היום. מומלץ לאכול ארוחת בוקר במשך שעתיים לאחר הקמה. העיקר הוא לקבל מאכלים מאוזנים שמספקים חלבונים, פחמימות ושומן בריא. הרכב המזון בבוקר יכול להיות לפי הקצבה אישית ומסוג הפעילות שתתרחש במהלך היום. לגבי התוסף הסלניום, סלניום הוא מינרל חשוב שעשוי לשפר את התפקוד התאי ולתמוך במערכת החיסון. אולם, חשוב לשים לב למינון ולצריכת התוסף הזה , באגוזי ברזיל יש סלניום ההמלצה לא יותר משני אגוזים ביום כעקרון חשוב להיות במעקב עם נטורופת כדי לעקוב אחרי כל המדדים כדי לשמור על בריאות טובה ומערכת חיסון טובה שמונעת מחלות .

עדנה שלום כן, המלצות תזונתיות יכולות להשתנות עם זמן ועם תובנות חדשות ממחקרים. בנוגע לשאלתך אודות הביצים, כמו כל מזון, המקור והאופן שבו הן מוכנות יכול לשפוט על הערך התזונתי שלהן. בדרך כלל, כידוע, הביצים מכילות חלבון, ויטמינים ומינרלים חשובים. האכילה במידה מוגבלת ושימוש בביצים כחלק מתפריט מאוזן יכול להיות חלק חשוב בתזונה בריאה. לגבי השוואת ביצה חביתה לביצה קשה, רוב ההבדלים נמצאים במרקם ובטעם ולא בערכים התזונתיים. אם אתם מעדיפים טעמים או מרקמים מסוימים, זה יכול להשפיע על בחירתכם בין הסוגים. לגבי השאלה השנייה שלכם, אכילת ארוחת בוקר נחשבת לחשובה על מנת לתמוך ברמת האנרגיה והעבודה של הגוף. הארוחה בבוקר מסייעת להתחלת היום בדרך אידיאלית, מאזנת את רמות הסוכר בדם, תורמת לפוקוס ולריכוז טוב יותר, ויכולה להפחית את הרגשת הרעב במהלך היום. מומלץ לאכול ארוחת בוקר במשך שעתיים לאחר הקמה. העיקר הוא לקבל מאכלים מאוזנים שמספקים חלבונים, פחמימות ושומן בריא. הרכב המזון בבוקר יכול להיות לפי הקצבה אישית ומסוג הפעילות שתתרחש במהלך היום. לגבי התוסף הסלניום, סלניום הוא מינרל חשוב שעשוי לשפר את התפקוד התאי ולתמוך במערכת החיסון. אולם, חשוב לשים לב למינון ולצריכת התוסף הזה , באגוזי ברזיל יש סלניום ההמלצה לא יותר משני אגוזים ביום כעקרון חשוב להיות במעקב עם נטורופת כדי לעקוב אחרי כל המדדים כדי לשמור על בריאות טובה ומערכת חיסון טובה שמונעת מחלות .

03/01/2024 | 01:01 | מאת: שרון - טבעונית

האם בטטות שאינן אורגניות הן יותר מרוססות ולא מומלצות לאכילה? ובכלל כל הירקות שורש הלא אורגנים מסוכנים יותר בגלל שהן באדמה? תודה

09/01/2024 | 12:08 | מאת: אהרון דרעי

שרון שלום לא קיימת המלצה רשמית של ארגון בריאותי מוביל או מחקר מדעי אחיד שמציין שיש סיכון מוגדר ומוכר לצריכת ירקות שורש לא אורגניים בגלל האדמה בה הם גדלים. במידה ויש לך חששות, תמיד ניתן לשטוף היטב ולקלף את הירקות הלא אורגניים לפני הכנתם ואכילתם על מנת להפחית את סיכון מפני ריסוס אפשרי. איכות האדמה ושיטות הגידול משפיעות על איכות הירקות, ואורגניות עשויה להיות פתרון נהדר לאנשים המעדיפים להימנע מחומרים כימיים ורעלים פוטנציאליים במזון רמת חומרי ההדברה בירקות בטבלה הבאה מוצגת רמת חומרי ההדברה הנדרשת בגידול ירקות שונים וזאת על פי נסיונו של פקח מזיקים שעובד עם מגדלים במרכז הארץ. כמובן שרמת חומרי ההדברה יכולה להשתנות בין מגדלים שונים, בין אזורי גידול שונים ובין עונות השנה. רמת הריסוס בבטטה -- נמוכה מצרף טבלה ממאמר של ד"ר גיל שחר שם הירק רמת ריסוס ברוקולי גבוהה כרובית גבוהה כרוב גבוהה קולורבי גבוהה תרד גבוהה בצל גבוהה סלרי בינונית חסה בינונית מלפפון בינונית קישוא בינונית פטרוזילה נמוכה כוסברה נמוכה עלי בייבי נמוכה דלעת נמוכה צנון נמוכה פלפל ירוק נמוכה פלפל אדום נמוכה גזר נמוכה עגבניה נמוכה תפוח אדמה נמוכה בטטה נמוכה שעועית ירוקה נמוכה תירס נמוכה חציל נמוכה אספרגוס נמוכה אפונה נמוכה אבוקדו נמוכה

שרון שלום לא קיימת המלצה רשמית של ארגון בריאותי מוביל או מחקר מדעי אחיד שמציין שיש סיכון מוגדר ומוכר לצריכת ירקות שורש לא אורגניים בגלל האדמה בה הם גדלים. במידה ויש לך חששות, תמיד ניתן לשטוף היטב ולקלף את הירקות הלא אורגניים לפני הכנתם ואכילתם על מנת להפחית את סיכון מפני ריסוס אפשרי. איכות האדמה ושיטות הגידול משפיעות על איכות הירקות, ואורגניות עשויה להיות פתרון נהדר לאנשים המעדיפים להימנע מחומרים כימיים ורעלים פוטנציאליים במזון רמת חומרי ההדברה בירקות בטבלה הבאה מוצגת רמת חומרי ההדברה הנדרשת בגידול ירקות שונים וזאת על פי נסיונו של פקח מזיקים שעובד עם מגדלים במרכז הארץ. כמובן שרמת חומרי ההדברה יכולה להשתנות בין מגדלים שונים, בין אזורי גידול שונים ובין עונות השנה. רמת הריסוס בבטטה -- נמוכה מצרף טבלה ממאמר של ד"ר גיל שחר שם הירק רמת ריסוס ברוקולי גבוהה כרובית גבוהה כרוב גבוהה קולורבי גבוהה תרד גבוהה בצל גבוהה סלרי בינונית חסה בינונית מלפפון בינונית קישוא בינונית פטרוזילה נמוכה כוסברה נמוכה עלי בייבי נמוכה דלעת נמוכה צנון נמוכה פלפל ירוק נמוכה פלפל אדום נמוכה גזר נמוכה עגבניה נמוכה תפוח אדמה נמוכה בטטה נמוכה שעועית ירוקה נמוכה תירס נמוכה חציל נמוכה אספרגוס נמוכה אפונה נמוכה אבוקדו נמוכה

סליחה על ההתערבות. עדיף להסתמך על מידע רשמי, שמפורסם בכל שנה לציבור. chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.gov.il/BlobFolder/news/leftover_material/he/pesticide_residues_in_local_agricultural_produce_for_2021.pdf

29/12/2023 | 20:30 | מאת: חגי

אני סובל מעייפות כרונית/אינסומניה והתחלתי לקחת b12 וגם לעשות דיאטה ויש קצת הקלה אבל אני עדיין לא יושן נורמלי מה עושים בשביל להפסיק להיות עייף וכו'

חגי שלום העייפות הכרונית שאתה סובל מימנה יכולה לנבוע ממספר גורמים כדי לזהות את הגורמים יש צורך בתשאול ואבחנה מקיפים ממליץ לפנות לנטורופת על מנת שילמד את אורחות חייך , יראה את בדיקות הדם ישתמש בכלים תומכים כמו אירדיולוגיה ,ואבחון לשון . אחד הדברים שיעלו בתשאול הוא זמני השינה והקפדה על המחזור הצירקדי . בהצלחה .

27/12/2023 | 11:38 | מאת: דליה

שלום רב האם אתה מכיר חברת ויטמנים בשם- ד"ר ויטמין? אם כן, האם המוצרים של החברה הנ"ל מאושרים ע"י ה-fda ומשרד הבריאות? אודה לך מאוד על תשובתך.

דליה שלום חברת “ד"ר ויטמין” היא חברה ישראלית שמתמחה בייצור תוספי תזונה. החברה מתמקדת בפיתוח תוספי תזונה איכותיים, ומטרתה להביא לשוק תוספי תזונה באיכות הגבוהה ביותר. לגבי האישורים של ה-FDA ומשרד הבריאות, אני לא מצאתי מידע מסוים בנושא. יש לציין שה-FDA לא מאשרת תוספי תזונה באופן כללי, אלא מספקת הנחיות ליצרנים לוודא שהמוצרים שלהם מאובטחים והטענות שהם עושים מתומכות במדע. בנוסף, משרד הבריאות בישראל מספק הנחיות ורגולציה לתוספי תזונה. אני ממליץ לפנות ישירות לחברת “ד"ר ויטמין” או למשרד הבריאות בישראל כדי לקבל מידע מדויק ועדכני בנושא.

25/12/2023 | 10:57 | מאת: שרונה

שלום רב לאהרון, האם בחלב סויה יש פיטואסטרוגנים שמזיקים לבריאות? והאם מומלץ לשתות חלב סויה על פני חלב פרה? תודה שרונה

שרונה שלום חלב סויה מכיל פיטואסטרוגנים, שהם מולקולות הדומות לאסטרוגן, הורמון המין הנשי . ישנם חששות שפיטואסטרוגנים עשויים להגביר את הסיכון לסרטן השד, אך מחקרים מראים שצריכת פיטואסטרוגנים קשורה לסיכוי נמוך לחלות בסרטן השד . בנוסף, משרד הבריאות ועמותת הדיאטנים הקליניים בישראל הצהירו שסויה בטוחה לצריכה בכל תקופות החיים . לגבי השאלה השנייה שלך, חלב סויה הוא אלטרנטיבה טובה לחלב פרה, במיוחד אם אתה רגיש ללקטוז או שאתה מעדיף לא לשתות חלב פרה. חלב סויה מספק כמות דומה של חלבון וסידן כמו חלב פרה. אך כמובן, ההחלטה תלויה בהעדפות האישיות שלך, ברגישויות האלרגיות שלך, ובתזונה הכללית שלך.

21/12/2023 | 01:34 | מאת: רוני

האם חביתה משני חלבונים בלבד ללא החלמון כל יום לסוכרתי בריאה או שתעלה את הכולסטרול

רוני שלום חלבונים הם חלק חשוב מהתזונה שלנו, אך יש לשים לב לכמות ולאיכות החלבונים שאנו אוכלים. חביתה משני חלבונים בלבד ללא החלמון יכולה להיות חלק מתזונה מאוזנת, אך זה תלוי בשאר המרכיבים של התזונה שלך. לגבי השפעה על רמת הכולסטרול, זה תלוי במגוון גורמים, כולל הגנטיקה, אורח חיים, תזונה כוללת ועוד. חשוב לזכור שהכולסטרול הוא לא רק תוצאה של מה שאנחנו אוכלים, אלא גם מה שהגוף שלנו מייצר. לגבי השפעה על סוכרת, חשוב לדעת שהתזונה שלנו משפיעה באופן משמעותי על רמות הסוכר בדם. חלבונים, פחמימות ושומנים כולם משפיעים על רמות הסוכר בדם, ולכן חשוב לשמור על איזון בין כל המרכיבים הללו. ביצה מבושלת סימון תזונתי ל-100 גרם קלוריות (אנרגיה) 196 חלבונים (גרם) 13.63 פחמימות (גרם) 0.88 מתוכן סוכרים (גרם) 0.83 כפיות סוכר 0.21 שומנים (גרם) 15.31 מתוכם שומן רווי (גרם) 4.294 כולסטרול (מ"ג) 457 נתרן (מ"ג) 204 מים (גרם) 69.15 ויטמין A (מק"ג) 198 סה"כ ויטמין B (מ"ג) 2.435 ויטמין B1 (מ"ג) 0.075 ויטמין B2 (מ"ג) 0.518 ויטמין B3 - ניאצין (מ"ג) 0.077 ויטמין B5 (מ"ג) 1.558 ויטמין B6 (מ"ג) 0.155 חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) 51 ויטמין B12 (מק"ג) 1.39 ויטמין D (מק"ג) 0.925 ויטמין E (מ"ג) 1.22 ויטמין K (מק"ג) 5.6 סידן (מ"ג) 59 ברזל (מ"ג) 2 מגנזיום (מ"ג) 13 זרחן (מ"ג) 208 אבץ (מ"ג) 1.2 אשלגן (מ"ג) 147 חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) 2.66 חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) 0.121 חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) 2.342 חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) 6.346 חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) 5.971

20/12/2023 | 12:46 | מאת: מיה

אילו ירקות ופירות אסורים למי שיש טחורים דרגה 3 והאם שינוי תזונתי יכול למנוע ניתוח טחורים? תודה

מיה שלום התזונה משחקת תפקיד חשוב במניעת וטיפול בטחורים. כדי למנוע טחורים, מומלץ לאמץ תזונה מועשרת בסיבים תזונתיים, במיוחד פירות וירקות. יש להמעיט באכילת פחמימות ריקות ולעבור לאכילת פחמימות מורכבות כגון לחם מלא, אורז ופסטה מחיטה מלאה. בין הסיבים המסיסים שנמצאים בפירות נמצא סיב הפקטין, שמסייע במצבי עצירות ונמצא באבוקדו, תות עץ, גויאבה, פטל, תאנה ואגס. לכן, במצבי עצירות מומלץ לשלב את הפירות האלה בתזונה. מהן הסיבות העיקריות? תזונה לקויה, משקל גוף עודף, הריון... כבר מימי קדם ידוע שעבודה גופנית כבדה מחמירה בעיות טחורים. צואה קשה פוגעת ברפידות פי הטבעת, התאמצות בזמן צואה קשה תגרום לחוטי התמיכה המחזיקים את רפידות הטחורים בתעלה האנאלית להישבר אם נאפשר למצב כזה להימשך לאורך זמן. מאמץ במהלך עשיית הצרכים עקב צואה קשה נחשבת לאחד הגורמים החשובים ביותר להיווצרות טחורים. ישנם משחות שיכולות לשפר את המצב וכן ויטמינים . יש להתייעץ עם נטורופת על מנת שיתאים לך את הטיפול המתאים .

11/12/2023 | 11:28 | מאת: בלה

אני עכשיו בדיאטה ומעוניינת לדעת אם אפשר לחרוג ממנה עם לאכול אוכל מבושל ? (קציצות דגים/הודו/מוקפץ וכאלה)

בלה שלום צריך להבין מי המליץ לך על הדייטה ולאזו מטרה הדייאטה מכוונת . תתיעצי עם נטרופת / תזונאי כדי לדייק את הדייאטה

08/12/2023 | 15:06 | מאת: דדי

האם לחם קמח כהה זה אותו דבר במחינת ערכים תזונתיים לכזה מלא ?

סוגי הלחם לבן / כהה / מלא נבדלים ברמת הסובין שקילפו מגרעין החיטה מבין הבחירות הללו מומלץ לחם מלא .(כמובן שיש עוד סוגים שונים של לחמים בריאים ) לחם מלא הוא מקור חשוב למגוון רחב של ערכים תזונתיים. כאשר נאמר "לחם מלא", נפגשים בדרך כלל עם דגנים מלאים או קמחים המופקים מהם. הערכים התזונתיים בלחם מלא כוללים: סיבים תזונתיים: הם מסייעים בעיכול ובשמירה על רמות סוכר בדם יציבות. לחם מלא מספק כמות גבוהה יחסית של סיבים, שזה מבטיח תחושת שובע ויכולת לשמור על תפקוד עיכולי בריא. מינרלים: ברזל, מגנזיום, סידן ופוטסיום הם רק חלק מהמינרלים העשירים שנמצאים בלחם מלא. הם חיוניים לתמיכה בתפקודי הגוף השונים. ויטמינים: לחם מלא מספק כמויות ניכרות של ויטמינים, בעיקר ויטמין B כמו תיאמין (B1), ניאצין (B3) וריבופלאווין (B2). הם חשובים לתהליכים שונים בגוף, כגון ייצור אנרגיה ותמיכה בתפקוד תאי. פרוטאין: גם פה, לחם מלא מספק כמות מספקת של חלבון צמחי. פחמימות: כמובן, לחם מלא מהווה מקור מרכזי של פחמימות, שהן הדלק לגוף ומספקות אנרגיה. בחירת לחם מלא מספקת יתרונות תזונתיים רבים יותר מלחמים פשוטים או שערובין, בגלל הריכוז הגבוה של סיבים, ויטמינים ומינרלים. הקפד לבחור בלחם מלא המכיל קמחים מלאים ודגנים מלאים כדי להבטיח את התועלת המרבית מהמזון שאתה אוכל.

08/12/2023 | 09:28 | מאת: שרון - טבעונית

האם בחמין שעשוי רק מקטניות ללא טופו וסויה נותרים חלבון, ברזל וסידן אם הקטניות נמעכות ומתפרקות בגלל הבישול הארוך?

שרון שלום בישול ארוך של קטניות יכול להשפיע על תכולת החלבון, ברזל וסידן שלהן. עם זאת, זה לא נותן להם להימחק לחלוטין. החלבון, הברזל והסידן עדיין יהיו נוכחים בקטניות, אם כי ברמות נמוכות יותר. זה משמעותי במיוחד אם אתה משתמש בקטניות כמקור העיקרי שלך לחלבון, ברזל או סידן. לגבי היתרונות של סוגי שעועית ראה בתשובתי הקודמת

07/12/2023 | 11:47 | מאת: שרונה

שלום רב , מבקשת לישאול לגבי שעועית יבשה אותה אני מקלפת מהתרמיל האם ערך התזונתי יורד? מה אני מפסידה? בנוסף מבקשת לדעת איזה שעועית יבשה הכי מומלצת ובעלת ערכים טובים יותר שעועית יבשה לבנה אדומה שחורה וכו'? תודה רבה שרונה

שרונה שלום אני לא מצאתי מידע מפורש על האם קליפת שעועית יבשה משפיעה על הערך התזונתי שלה. עם זאת, חשוב לציין שבדרך כלל, הקליפה של ירקות ופירות מכילה סיבים תזונתיים ומינרלים, ולכן ייתכן שהסרת הקליפה תפגע בחלק מהערך התזונתי. לגבי השעועית המומלצת ביותר, כל סוגי השעועית מכילים ערכים תזונתיים שונים ומגוונים: שעועית לבנה: עשירה בחלבונים ומינרלים כולל סידן וברזל, ומכילה כמויות גדולות של ויטמינים מקבוצת B וחומצות אמינו חיוניות. היא מכילה אשלגן בריכוז גבוה, שמסייע להפחית את לחץ הדם ולשמור על לב בריא. שעועית שחורה: עשירה ביותר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים מכל שעועית אחרת. היא מכילה אנתוציאנין, שמצוי בה בשיעור הגבוה ביותר, ומשפר את תפקוד המוח. שעועית אדומה: מכילה מוליבדן בשיעור הגבוה ביותר, שמצוי רק במעט מזונות ברחבי העולם וממלא תפקיד חשוב בניקוי הרעלים של הכבד. שעועית בובס (לימה): מכילה שיעור גבוה של סיבים תזונתיים וחלבונים, ומספקת 100% מהצריכה היומית המומלצת של מוליבדן. בכל מקרה, כל סוגי השעועית מכילים ערכים תזונתיים חשובים, והבחירה ביניהם יכולה להתבצע לפי הטעם האישי והמטרות התזונתיות שלך.

05/12/2023 | 23:41 | מאת: סופי

שלום רב , מבקשת לישאול האם לאבקת קקאו יש קפאין באותה מידה כמו לקפה או תה? וזה עלול להשפיע ולעשות בעיות לנושא של שינה?ועוד דבר האם לפלפלים קלויים שמכינים בבית מאבדים את כול הויטמינים כמו ויטמין סי כתוצאה מהקלייה? תודה רבה סופי

סופי שלום הכמויות הממוצעות של קפאין במשקאות השונים הן: קקאו: כמות הקפאין בקקאו יכולה להשתנות בהתאם לסוג הקקאו ולתהליך ההכנה, אך בדרך כלל היא נמוכה בממוצע 23 מ"ג ב100 גרם . תה: כמות הקפאין בתה יכולה להשתנות בהתאם לסוג התה ולתהליך ההכנה, אך בדרך כלל היא בין 30 ל-50 מיליגרם לכוס. קפה: כמות הקפאין בקפה יכולה להשתנות בהתאם לסוג הקפה ולתהליך ההכנה, אך בדרך כלל היא בין 80 ל-100 מיליגרם לכוס. אני ממליץ לבדוק את המוצר הספציפי שאתה משתמש בו כדי לקבל מידע מדויק יותר. זכור שהצריכה המומלצת של קפאין למבוגרים היא עד 400 מיליגרם ליום. לגבי השפעת הקקאו על השינה, ישנם דיווחים שאבקת קקאו יכולה לעזור לשינה טובה יותר. אך, כמו כל דבר, יתר על המידה יכול להיות מזיק, וצריכת יותר מדי קפאין יכולה לגרום לבעיות שינה. לגבי השאלה השנייה שלך, קלייה של פלפלים יכולה להוריד את תוכן הוויטמין C, אך לא להוריד אותו לחלוטין. ויטמין C מתפרק בחום, אך שיטות קלייה מהירות יכולות להפחית רק באופן קל את תוכן הוויטמין. פלפלים מקולפים שנמכרים בצנצנת או בקופסה מאבדים עד 25% מתוכן הוויטמין C שלהם. אז, אם אתה מכין פלפלים קלויים בבית, יש סיכוי שהם ישמרו על יותר ויטמין C מאשר פלפלים מקולפים מראש.

05/12/2023 | 07:28 | מאת: שיר

איזה סוג מחבת הכי בריא (ללא טפלון ורעלים) מתאים להכנת פנקייקים ללא שמן? תודה

מחבת קרמית נחשבת לאפשרות בריאה כיוון שהיא אינה משחררת חומרים מזיקים למזון במהלך הבישול.

04/12/2023 | 17:54 | מאת: רונה

אני התחלתי דיאטה (ים תיכוני) ורוצה לדעת אם תביא תוצאות גם בלי להתעמל/תרופות הרזיה אם אני יתמיד בה ?

הדיאטה הים-תיכונית מוכרת כאחת מהדיאטות הבריאות ביותר בעולם. היא מדגישה את המזון המועשר בתזונה, כמו פירות, ירקות, שמן זית, דגים, קטניות, אגוזים, זרעים, ודגנים מלאים. מחקרים רבים הציגו את היתרונות הבריאותיים של הדיאטה הים-תיכונית, כולל ירידה במשקל, ירידה בדלקת, וסיכון נמוך יותר למחלות כרוניות. אף על פי כך, חשוב לזכור שהדיאטה הים-תיכונית היא חלק מאורח חיים בריא, שכולל גם פעילות גופנית קבועה. תוצאות הדיאטה עשויות להשתנות בהתאם לגורמים שונים, כולל הגנטיקה, הגיל, המגדר, והרמה של הפעילות הגופנית. אם אתה מתכנן להמשיך בדיאטה הים-תיכונית ללא תרופות להרזיה או תרגול, ייתכן שתראה שיפורים בבריאותך, אך זה יכול להיות פחות משמעותי מאשר אם היית משלב גם תרגול קבוע. אני ממליץ להתייעץ עם נטורופת על מנת שיראה את התמונה הרחבה וידייק את התזונה למצב בריאותך

27/11/2023 | 09:04 | מאת: טובה

האם שלשול שמופיע פעם בכמה חודשים ואני הייתי פעם כרונית איתו אבל עכשיו זה נהיה קצת יותר טוב מה זה אומר עליי

טובה שלום 1. אם השלשול מופיע אחת לכמה חודשים , כשהתחלת משלשול כרוני זה אומר שעשית שינוי באורח חיים . מגיע לך כל הכבוד על השינוי תמשיכי להתמיד . 2. השלשול יכול להגרם ממספר רב של גורמים א. וירוסים או חיידקים ב. הרעלת מזון ג. תרופות מסוימות ד. תגובה למזונות מסוימים . ה. מחלות מעיים כרוניות ו. זיהומים ז. מצב נפשי 3. כדאי לנהל מעקב מה הגורם או הגורמים שהביאו אותך למצב של שלשול . כך שתוכלי להימנע ממצבים אלו . 4. מומלץ להיות בהשגחה ולהתייעץ עם נטורופת כדי לוודא שכל המערכות תקינות . 5. עדיף תמיד להקדים תרופה וזאת על ידי מעקב מקצועי .

27/11/2023 | 00:22 | מאת: שרון - טבעונית

גרעיני שיבולת שועל \ גרעיני כוסמת/שיפון מה מהם הכי בריא וממתן סוכר? תודה

שרון שלום כולם מציעים ערכים בריאותיים שונים ומצוינים. עם זאת, אם את מחפשת מקור של סוכרים ממותקים פחות מעובדים, כנראה שגרעיני השיבולת שועל יהיו הבחירה הטובה ביותר. הם מספקים סוכרים טבעיים ויש בהם גם סיבים תזונתיים, חלבונים ומינרלים. גרעיני הכוסמת והשיפון גם הם מכילים סוכרים טבעיים, אך הם יכולים להיות פחות ממותקים מגרעיני גרעיני שיבולת שועל, בהזדמנות זו נסקור את היתרונות של כל אחד מהם: 1. שיבולת שועל1: o מורידה את הכולסטרול. o מסדרת תנועות מעיים. o תומכת בהרזיה. o מסייעת בשליטה על רמות הסוכר בדם. o מקור אמין של מנגן. o מגנה מפני נזקי רדיקלים חופשיים. o מגבירה את התגובה החיסונית למחלות. o משפרת את בריאות העור. 2. כוסמת23: o משפרת את בריאות המעיים. o תומכת בבריאות הלב וכלי הדם. o מקור של נוגדי חמצון רבי עוצמה. o שומרת על איזון רמת הסוכר בדם. o מקדמת מבנה עצם בריא. o מקור אמין של חלבונים. o נלחמת בדלקות והיא אנטי-גידולים. 3. שיפון4: o עשיר בסיבים תזונתיים. o עשיר בוויטמינים מקבוצת B. o מקור לליגננים. o מקור למנגן ולמגנזיום. o מקור לחומצת האמינו טריפטופאן.

23/11/2023 | 16:25 | מאת: מאיר מדעי

יש גיד קרוע בכתף. האם טוב לאכול גידים פרה. עגל. לריפוי גיד קרוע .. אודה..

מאיר שלום אכילת גידים לא הוכחה כשיטה מדעית לריפוי גידים קרועים. תהליך הריפוי של גיד קרוע הוא מורכב ומשתרע על פני תקופה ארוכה, והוא כולל שלבים שונים של תיקון רקמתי. תזונה מאוזנת ובריאה יכולה לתמוך בתהליך הריפוי, אך אין לה להחליף טיפול רפואי מתאים. אם יש לך גיד קרוע בכתף, מומלץ לדבר עם רופא / נטורופת שיכול להמליץ על הטיפול המתאים ביותר למצב שלך. זה יכול לכלול פיזיותרפיה, תרופות, ולפעמים אף ניתוח. תזונה מאוזנת, שמכילה חלבונים, ויטמינים ומינרלים מסוימים, יכולה לתמוך בתהליך הריפוי. אך עדיין, יש להתייעץ לגבי התזונה המתאימה ביותר למצב שלך. קיימות משחות על בסיס צימחים שיכולות להחיש את הטיפול .

22/11/2023 | 18:01 | מאת: שני

שלום 1 לאילו מחלות יעיל הפטריה קורדיספס פיור? 2 האם יכול לעזור לסובלים מפוסט קורונה כגון קשיי נשימה ? 3 בכללי מומלץ לנסות ולקחת? יש תופעות לוואי?

שני שלום 1. הפטריה קורדיספס פיור נמצאה כיעילה לטיפול במגוון רחב של מחלות. מחקרים מציינים שהיא יעילה בטיפול בזיהומים, סוכרת, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול ואפילו מחלות לב, מחלות כבד וסרטן1. בנוסף, היא מסייעת להפחתת רמות ה־LDL (הכולסטרול ה"רע") והטריגליצרידים, להעלאת רמות ה־HDL (הכולסטרול ה"טוב") ולאיזון לחץ הדם2. 2. לגבי פוסט קורונה, אני לא מצאתי מידע מספיק שמאשר שקורדיספס פיור יכולה לעזור לסובלים מקשיי נשימה או תופעות אחרות של פוסט קורונה3 3. כמו כל תוסף תזונה, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא או תזונאי לפני התחלת שימוש. למרות שלא מדובר במשהו קריטי במיוחד, עלולות להתפתח תופעות לוואי אישיות כמו עייפות, כאבי ראש או בטן, עיוותים במערכת העיכול ועוד. מצד שני, רוב האנשים לא מדווחים על תופעות לוואי כאלו.

19/11/2023 | 07:35 | מאת: דביר

זה יכול שהבי 12 שאני לוקח מתחיל להשפיע על התפקוד הקוגנטיבי/שינה למרות שעברו כבר מעל שבועיים מאז הפעם ה 1 ? (אני מרגיש שינוי בגוף)

דביר שלום ויטמין B12 משפיע על שני רכיבים עיקריים הקשורים לשינה: המתווך העצבי סרוטונין והורמון המלטונין שמופק ממנו (המכונה גם הורמון החושך או הורמון השינה). במשך היום, הסרוטונין (בין היתר) מגביר את העירנות ויכולת ההתמקדות בביצוע משימות. ויטמין B12 גם חיוני למערכת העצבים. אם אתה מרגיש שינויים בגוף שלך מאז שהתחלת לקחת ויטמין B12, זה יכול להיות בהחלט אפשרי. עם זאת, זה יכול להשתנות מאדם לאדם ותלוי במגוון גורמים, כולל המנה שאתה לוקח, המצב הבריאותי שלך, ואיך הגוף שלך מגיב לויטמין. אם יש לך שאלות או חששות, אני ממליץ לך לדבר עם נטורופת /רופא שלך. הם יוכלו לתת לך מידע מדויק ומותאם אישית יותר.

19/11/2023 | 00:32 | מאת: שרון - טבעונית

האם השרייה כל הלילה של קינוא והכנתה בתנור היא בריאה? מה יותר בריר קינוא מבושלת על גז או בתנור אפוייה?

שרון שלום השרייה של קינואה והכנתה בתנור היא אכן אפשרות בריאה וקלה. הקינואה, מכילה חלבונים, סיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרלים. האופציה של לאפות בתנור עשויה להיות פחות שומנית

18/11/2023 | 19:55 | מאת: פ

יש לי פצעי pupp ורציתי לדעת אם זה בסדר לשתות חומץ תפוחים בשביל שיעזור לגירודים

בשתיה כמובן מדולל לא שמעתי על המלצה כזאת , אפשר לנסות , במריחה כן, חומץ תפוחים יכול לעזור לשכך גירודים קלים בעור. החומץ יכול לסייע בהקלה על תחושת הגירוד ובהרגעת העור. כדאי לשים לב לא להשתמש בחומץ על גירודים פתוחים או על עור מגורה מאוד כדי למנוע כאב או גירוי נוסף.

11/11/2023 | 11:51 | מאת: סופי

שלום רב לאהרון דרעי, מבקשת לדעת האם אפשר להשתמש בקמח או מלח גם אחרי כמה חודשים לאחר תום התוקף שלהם,כמובן שהם בדרך כלל במצב טוב,אבל השאלה אם עבר התוקף של המוצר אפשר עדיין להשתמש וזה לא מזיק? תודה סופי

סופי שלום פני ליצרן . אני לא יכול לקחת אחריות על מוצר שלא שלי

07/11/2023 | 08:06 | מאת: עירית

זה שייך 1 לשני אם אני חסר לי B12 לזה שאני עייפה/לא יושנת טוב/התפקוד המנטלי בעיתי/פצעים ברגליים לא מגלידים והאם כל זה יעלם שאני ישלים תחוסר שלו ?

עירית שלום חוסר בוויטמין B12 עשוי לגרום למגוון רחב של סימפטומים, כולל עייפות, כאבי ראש, פצעים בפה ובלשון, וכאבים ברגליים. חשוב לזכור שחוסר בוויטמין B12 עשוי לגרום לנזק קבוע למערכת העצבים ולמוח אם לא יטופל בזמן. אם את מתקשה בתפקוד המנטלי, עייפה, ולא יושנת טוב, יש לך פצעים ברגליים שלא מגלידים, ואת מזהה את עצמך בסימפטומים הללו, ייתכן שחוסר בוויטמין B12 יכול להיות הגורם. כדי להתאושש מחוסר בוויטמין B12, יש לך מספר אפשרויות טיפוליות, כולל תוספי ויטמין B12, טיפול בפצעים באמצעות קרם או תרופות, יש להתייעץ עם נטורופת / רופא על מנת לקבל מענה המותאם למצבך

06/11/2023 | 12:22 | מאת: שרון - טבעונית

האם יש ערך תזונתי בעיקר למניעת עצירות לזרעי פשתן אורגנים טחונים? אין לי מכונה לטחון אך האם המוצר הזה בריא גם אם אינו נטחן במקום? תודה

שרון שלום ב2 כפות זרעי פשתן יש 4 גרם סיבים תזונתיים לאדם מבוגר בריא מומלץ לצרוך 25-30 גרם סיבים תזונתיים ביום . זרעי הפשתן הם מקור מצוין לתזונה, הם מכילים רבים מהמרכיבים הקריטיים לבריאות האדם. בעיקרון, גם זרעי הפשתן הטחונים וגם אלה שלא טחונים יכולים להיות בריאים, אך יש הבדלים מסוימים ביניהם.זרעי הפשתן טחונים ניתנים לעיכול יותר קל ומהיר על ידי הגוף, ומכילים את אותם רכיבים תזונתיים הנמצאים בזרעים שלא טחונים. עם זאת, זרעי הפשתן הטחונים עשויים לאבד חלק מהערך התזונתי עקב החשיפה לחום בעת הטחינה. יתרה מכך, חשוב לציין שכאשר זרעי הפשתן מוכנים בתוך מזון או משקה, הם יכולים לספק ערך תזונתי משמעותי. אם אין לך מכונה לטחינת זרעי הפשתן, תוכל לצרוך אותם כך כך בצורה שלמה ולפזרם על סלטים, דגנים או להוסיף אותם למרקים ולקערות. יש לשים לב שהם יהיו קשים יותר לעיכול מזרעים שטחונים, אך בכל זאת יכולים להספק ערך תזונתי טוב. לצורך מניעת עצירות, כמו בכל תזונה בריאה, חשוב לשתות מספיק מים, לצרוך כמות מספקת של סיבים תזונתיים, ולתרגל פעילות גופנית במתן יומי.

ChatGBT?

05/11/2023 | 23:11 | מאת: עינת

שלום, אני סובלת כבר תקופה ארוכה מריפלוקס. שיעול מאוד חזק שלפעמים מגיע לכדי הקאה. כעת המצב מאוד החמיר והופיעו לי פצעים בלשון בבלוטות הטעם לפי רופא אאג והוא הביא לי נקסיום לצרבות ומי פה הקסידיל לפצעים. הוא אמר לי להוריד אוכל מטוגן חריף מתוק וקפאין. אשמח לדעת, האם לחם הוא גם בעייתי? איזה מאכלים מומלץ כן לאכול בתקופה הזו? כדי לשפר את המצב אני צריכה להפסיק לשתות קפה לגמרי?

עינת שלום! כדי להקל על המצב, ניתן לנסות להפחית את הצריבה באמצעות תזונה מתאימה. כלומר, יש להימנע מאכלים שעלולים לגרום לצריבה ולבחור במזונות שיכולים לסייע לך להרגיע את הסימפטומים. הנה כמה מזונות שמומלצים לאכול כאשר יש לך ריפלוקס: ירקות ופירות טריים: ירקות ופירות טריים עשירים בסיבים יכולים לסייע לך להרגיע את הסימפטומים של ריפלוקס. יש להימנע מפירות חמיצים כמו לימון ותפוזים, ומירקות חריפים כמו בצל ופלפל. דגים: דגים עשירים בחומצות שומן אומגה-3 יכולים לסייע לך להפחית את הצריבה. יש להימנע מדגים מעושנים או ממותקים. חלבונים: חלבונים עשירים כמו בשר, עוף וגבינות יכולים לסייע לך להרגיע את הסימפטומים של ריפלוקס. יש להימנע מבשר עם שומן רב ומגבינות עם שומן רב. דגנים מלאים: דגנים מלאים עשירים בסיבים ויכולים לסייע לך להרגיע את הסימפטומים של ריפלוקס. יש להימנע מדגנים ממולאים וממתוקים. מזונות עשירים בפחמימות: מזונות עשירים בפחמימות כמו חלבוניות, עדשים וקינואה יכולים לסייע לך להרגיע את הסימפטומים של ריפלוקס. בנוגע ללחם, - רוב האנשים עם רפלוקס חומצי מוצאים שלחם מלא או חיטה מלאה (whole wheat) יכול להיות פחות פוגעני מאשר לחמים מעובדים יותר או לחם לבן. לגבי קפה – קפה מגביר חומציות ולכן יש לנהוג בזהירות ולראות איך הוא משפיע עליך. צריכת משקה אלוורה יכול להטיב איתך .

05/11/2023 | 07:17 | מאת: שחר

זה כדאי שאני יקח מולטי ויטמין אם אני לא בדיוק בריא ? (השמנה+הפרעות שינה/צרבות רעב כרוני)

שחר שלום היות ואתה לא בדיוק בריא על פי דבריך אני ממליץ לך בחום להיבדק על ידי רופא או נטורופת כדי להגיע לשורש הבעיה וכדי לשפר את איכות חייך . כרגע אתה נמצא בחוסר ידיעה מימה נובעות הבעיות שלך . בגדול , יש כאן מעגל קסמים השמנה שהיא יכולה להיות מסיבות שונות שגורמת לך לרעב כרוני כי אתה לא נותן לגוף שלך את מה שהוא צריך והוא בדרך שלו צועק לך "אני רעב " אתה לא מזין אותי נכון , אחד התופעות של השמנה ושל אכילה לא נכונה היא הפרעות שינה . כשאתה לוקח מולטי ויטמין לא על סמך בדיקות אתה יורה בחשכה בנוסף חשוב לקחת בחשבון שהמולטי ויטמין לא יכול להחליף תזונה מאוזנת וסבירה. כמו כן, ישנם סיכונים פוטנציאליים לקבלת מינון גבוה מדי של ויטמינים ומינרלים, כך שזה חשוב להיות זהיר ולהתייעץ עם רופא או נטורופת לפני התחלת הטיפול במולטי ויטמין

27/10/2023 | 11:29 | מאת: חיים

מה ההבדל בין נרוקסין לתרופות שינה אחרות מבחינת האפקטיביות ?

חיים שלום היות ואנו בפורום תזונה טיבעית , ממליץ לך לפנות ללמטפל מתאים , יש צורך להבין את אורח חייך כדי להגיע לשורש הבעיה ולתת לך ייעוץ מתאים באמצעות צמחים , תוספים , פרחי באך . בקשר לשאלתך הנרוקסין הוא תרופה לטיפול בבעיות שינה ומכיל את המרכיב הפעיל זופיקלון. זופיקלון משפר את איכות השינה ומקצר את זמן ההתרעננות בבוקר. ישנם מספר תרופות שינה אחרות שמשמשות לאותו מטרה, כמו לדוגמה, דוקספין (Silenor), רמלטאון (Rozerem), טמאזפאם (Restoril), אסזופיקלון (Lunesta), טראזודון (Desyrel) ועוד. למרבה הצער, לא ניתן לתת מענה מדוייק לשאלתך, מאחר שאין מחקרים שבדקו את ההבדל בין הנרוקסין לתרופות שינה אחרות בנוגע לאפקטיביות. אני ממליץ להתייעץ עם רופא שלך לבחירת התרופה המתאימה ביותר למחלת השינה שלך.

19/10/2023 | 07:51 | מאת: איילת

אני עם בעיה של עייפות/אינסומניה/רעידות בידיים ורמה נמוכה של בי 12 זה יעזור למה שאמרתי אם אני לוקחת אותו כבר מעל חודש ?

איילת שלום לבעיה שתיארת יכולים להיות גורמים רבים B12 יכול להיות אחד הגורמים . לכן יש צורך באיבחון פרטני. באופן כללי מה יכול לעזור לבעיה שתארת שינוי תזונה: אנשים רבים מרגישים תופעות לא רצויות עקב תזונה לא מאוזנת. ניסי להגדיל את הצריכה שלך במזון עשיר בוויטמינים ובמינרלים, כמו במזון עשיר בברזל ובוויטמין B12. תכנית שינה: תוכנית שינה תקינה עשויה להביא לשיפור כללי ברמות האנרגיה ובמערכת העצבית. נסי ליצור רוטינה קבועה לשינה ונסי ליצור את סביבת השינה שלך כדי שתהיה מרגיעה ומאפשרת שינה טובה. התמקדות ופעילות פיזית: פעילות גופנית עשויה להביא לשיפור במצב הכללי שלך ולסייע בהורדת רמות העייפות. נסי לבצע פעילות גופנית באופן קבוע, כגון הליכה, ריצה או כל סוג אחר של פעילות שמתאמה לך. ניהול סטרס: סטרס עומד בקשר עם רמות האנרגיה והעייפות שלנו. נסי להשקיע זמן בפעילויות המקנות לך רוגע ושלווה, כמו מדיטציה, תרגול נשימה עמוקה, יוגה או פעילות רוגע אחרת. במקרה של סימפטומים חמורים או שבמקרים שלא ניתן לזהות את הסיבה לסימפטומים שאת חווה, חשוב לפנות למטפל מקצועי כדי לקבל המלצות וטיפול מתאים.

13/10/2023 | 10:35 | מאת: סוזן

שלום לאהרון, מבקשת לישאול לגבי בצל טרי שהשתמשתי בו באופן חלקי האם אפשר לאחסן אותו במקרר יש האומרים שהוא סופג חיידקים ואז הוא יכול ליהיות מזיק האם זה נכון? או שמועה בלבד תודה רבה לתשובה סוזן

סוזן שלום בהחלט, אפשר לאחסן בצל שנקלף במקרר. על פי מומחים, בטמפרטורה של 4 מעלות, חיידקים לרוב לא גדלים, כך שאין בעיה. עם זאת, יש להימנע מאחסון הבצל במקרר בתא הירקות מעורבב עם ירקות אחרים (למשל תפוחי אדמה, סלק) ופירות (למשל תפוחים), מאחר שהבצל עשוי לשחרר חומרים שמקצרים את חיי המדף.

12/10/2023 | 07:37 | מאת: מיה

האם פתיתי קוקוס מעלים כולסטרול רע? ידוע לי על שמן קוקוס אך לא על פתיתי קוקוס

פתיתי קוקוס הם בעצם קוקוס מרוסק שנמכר בחנויות. הם מכילים את אותם הרכיבים של שמן הקוקוס, כולל השומנים הרוויים. לכן, ניתן להניח שהשפעתם על רמת הכולסטרול בדמים דומה לאותה של שמן הקוקוס. אני מסכים עם האסכולה של ד"ר גיל שחר 1. המחקרים שנעשו על צריכת שמן קוקוס, לא מצאו שצריכתו מעלה סיכון למחלות לב. 2. ראוי לציין שיש גם מחקרים שמצאו שצריכת שמן קוקוס, מורידה רמות כולסטרול רע (LDL). 3. מרבית המחקרים שמצאו ששמן קוקוס מעלה רמות כולסטרול "רע" (LDL), מצאו שהוא גם מעלה רמות כולסטרול טוב (HDL) שמגן מפני מחלות לב! 4. על פי מרבית המחקריים, צריכת שמן קוקוס משפרת את היחס בין הכולסטרול הכללי לבין ה – HDL פרמטר זה הינו מנבא מדוייק יותר לסיכון למחלות לב, מאשר רק רמת ה -LDL עצמו. 5. חלק מהמחקרים על שמן קוקוס נעשו על שמן קוקוס שעבר הידרוגנציה. שמן זה וודאי מסוכן ולא בריא ואי אפשר להסיק ממחקרים אלו על שמן קוקוס שהופק בכבישה קרה.

07/10/2023 | 23:58 | מאת: שרון - טבעונית

האם לקטניות מבושלותזמן רב עד ריכוך ולאחר מועברות לתנור להכנת פשטידה נותר ערך תזונתי? חלבון, סידן, ברזל וכו תודה

כאשר מבשלים קטניות למשך זמן רב, יש יתרון משמעותי בכך שהן הופכות להיות יותר קלות לעיכול, מה שמאפשר לגוף לנצל את החלבונים שבהן באופן יעיל. בנוסף, הבישול משחרר חלבונים, מינרלים וויטמינים מהקטנייה . אבל, במהלך הבישול, חלק מהוויטמינים (בעיקר אלו שהם מסיסי מים , כמו ויטמיני ה-B עשויים ללכת לאיבוד את הוויטמינים האלה אפשר לשמר אם משתמשים בנוזל הבישול (לדוג’, במרק). לאחר שהקטניות מבשלות, העברתן לתנור לא אמורה להשפיע באופן משמעותי על הערך התזונתי שלהן. החמימות בתנור אמנם עשויה להרוס חלק מהוויטמינים, אבל החלבונים, המינרלים (כמו סידן וברזל) וחלק מהוויטמינים אמורים להשאר.

03/10/2023 | 14:57 | מאת: עמיר

איזה נזק עושה מיצים מוגזים לגוף ?

מיצים מוגזים יכולים להשפיע על הגוף האדם במספר דרכים. כאשר משתמשים בהם במידה מוגברת, הם עשויים לגרום לאותו סדר של השפעות על מערכת העיכול והגוף בכלל. הנה מספר השלכות שמיצים מוגזים עשויים לגרום לגוף האדם: 1. גזים ונפיחות 2. הגברת סיכון לסכרת 3. שומן ומשקל גוף 4. השפעה על השיניים כדי להפחית את הסיכון לנזקים אלו, מומלץ לשתות מים – זה הרגל נרכש וכדאי להתחיל בצעדים קטנים לדוגמה להוסיף מים לשתייה המתוקה , ולהגביר את הצריכה של מזון טבעי ובריא

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 411