פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
שלום סמדר בבדיקות דם אחרונות שנעשו לי רמת הטריגליצרידים היתה 264 האם רמה זאות נחשבת לגבוה ומצריכה דיאטה? הכולסטרול הכללי היה 213 והכולסטרול הטוב 40 הרע 116. גובהי 1.87 ומשקלי 98 קג. האם אני זקוק לדיאטה מיוחדת? במשפחתי יש עבר של מחלת לב. תודה נחום
שלום נחום, רמות הטריגליצרידים התקינות הן עד 200 מ"ג ולכן יש צורך בייעוץ תזונתי כדי להוריד אותן. כמו-כן, אתה מצוי בעודף משקל ועליך לדעת שכל ק"ג שיירד מהמשקל - יוריד גם את רמות השומנים בדם. רמות הכולסטרול שלך תקינות. אתה צריך לגשת לייעוץ אצל דיאטנית קלינית (לקבל הפנייה מרופא המשפחה ולקבוע תור) ולעשות שינויים תזונתיים באופן מסודר. גם כאן בפורום התייחסתי כבר לשאלה הזו ואתה מוזמן ללחוץ על "חיפוש" ולהקליד "טריגליצרידים" כדי למצוא את התשובות. קריאה מהנה !
שלום סמדר, אני בת 29, בבדיקה האחרונה שעשיתי נאמר לי שיש לי רמה של 500 טריגליצרידים . שאלתי היא, האם יש קשר בין גלולות למניעת הריון לבין רמת הטריגליצרידים ?
שלום רב אני בחורה כבת 28,בשבוע ה 17 להריוני. מתחילת ההריון עליתי בכ - ארבעה וחצי ק"ג ורציתי לדעת מהו הממוצע לעליה במשקל נכון לשבוע זה של ההריון. רצוי לציין שגובהי הוא 173 ס"מ ומישקלי נכון לעכשיו 66 ק"ג. בתודה מראש.
שלום מירית, ומזל טוב ! לפי הנתונים המקובלים, העלייה במשקל עד לשבוע ה- 13 צריכה להיות לא יותר מ- 1 ק"ג ומהשבוע ה- 13 העלייה נעה בין 300-500 גרם לשבוע. כמובן שהגוף הוא לא טבלה ולא מספר ולכן יכולות להיות תנודות רחבות יותר במשקל. סה"כ עלייה רצוייה בהריון יכולה לנוע בין 7 ק"ג (המינימום הדרוש) ל- 15 ק"ג. המשך מוצלח !
היזהרו מסולגאר ב 2000 01 29 עברתי באחד ממרכזי הקניות וקיבלתי חומר פירסומי של סולגאר על השקית היה רשום מספר טלפון של מרכז הדרכה המתחיל ב 800 - 1 הצגתי את עצמי כסובלת מדכאון ובעיות מצב רוח שרוצה להפסיק טיפול תרופתי שאלתי אם קאווה קאווה יתאים לי שאלת ההבהרה היחידה של הדיילת היתה לגבי קיומה או אי קיומה של מאניה דיפרסיה היא המליצה על צמח בשם מסויים ואמרה שהוא יעיל יותר מפרוזק שאלתי אם הצמח יכול לבוא במקום טיפול תרופתי והיא אמרה בהחלט כן מדובר בפשע שכן אנשים הלוקים במחלות פסיכיאטריות פונים לשרלטנים שיכולים להביא אותם לאסון
שלום לך, טוב שאת מעירה זאת לתשומת לב הגולשים!!!! עדי
גם אני מצטרפת להמלצה לבדוק טוב טוב לפני שקונים תוסף מזון או צמח מרפא . היעוץ צריך להיעשות ע"י אדם מומחה ומקצועי ולא ע"י דיילת מכירות או איש שיווק שמעוניין כמובן שתקנו את המוצר, אבל לא תמיד יודע לשאול את השאלות הרפואיות הנכונות.
שלום לד"ר הנכבדת.. אני בן 17 שנה, גובה 172 ומשקל 55!!! הרופא אמר לי שאני חייב להשמין עוד 8 ק"ג, ובקש ממני לאכול 5 ארוחות כל יום, אבל אני ממש לא יכול לעשות את זה! (5 אחרוחות כל יום בשבלי זה הרבה).. 1. איך אני באמת יכול להשמין? 2. ואם לא עליתי במשקל, האם זה יכול לפגוע על הגוף שלי? ובמה (נא לפרט)? תודה רמי
שלום רמי, קודם כל - להירגע ! אינני יודעת מדוע הרופא החליט על 8 ק"ג. משקל תקין מינימלי לגובה שלך הוא 59 ק"ג וגם אם תשקול 90% ממנו (תעשה חישוב...) עדיין לא תימצא בתת-משקל. אז אם נוח לך כמו שאתה - אתה לא צריך להתאמץ במיוחד. מה שכן חשוב לבדוק הוא האם התפריט היומי שלך מכיל את כל קבוצות המזון, הויטמינים והמינרלים. אם אתה מרגיש חולשה, עייפות או אם יש לך סימני מחסור (נשירת שיער למשל) אז כן יש מקום להתערבות ע"י דיאטנית. אם הרופא שלך כ"כ דואג לך, בקש ממנו שייתן לך הפנייה לדיאטנית של הקופה שהיא תוכל לשמוע בדיוק איך אתה אוכל, האם יש מחסורים תזונתיים וכיצד אפשר לעלות במשקל בהדרגה ובבטחה. בהצלחה ! (ואגב, אינני ד"ר אלא דיאטנית קלינית.)
שלום, הייתי רוצה להבין מס' נקודות עקרוניות בנוגע לירידה במשקל 1. במידה ואני אוכלת באופן די מאוזן, האם כדי לרדת במשקל (ולא להישאר באותו משקל) אני צריכה לעשות דיאטה או שבעצם הצורך הוא ביותר פעילות גופנית? 2. מה נכון, באותו נושא, במקביל לנסיון להרות? 3. איזו דיאטה מומלצת במקביל לתכנון הריון? תודה מראש.
שלום ג, 1. אצל כל אדם הירידה במשקל יכולה להתבצע באופנים שונים. יש כאלה שברגע שיפחיתו מעט מצריכת הקלוריות הממוצעת שלהם ליום מיד יירדו במשקל ויש כאלה שיצטרכו לשלב ביחד עם ההפחתה הקלורית גם פעילות מוגברת. גם עוצמת ותדירות הפעילות תשתנה מאדם לאדם. ויש אנשים שיצטרכו לבצע שינוי רציני מאד בהרגלי האכילה שלהם, כלומר לא "לעשות דיאטה" אלא ללמוד הרגלים לכל החיים. הגורמים המשפיעים על הירידה במשקל מגוונים מאד ומשתנים מגוף לגוף. מומלץ לגשת לייעוץ אישי כדי לדעת האם יש לך עודף משקל, ואם כן כמה עלייך להוריד ומה עדיף לך. כמו לתפור חליפה אישית ! 2. לפני כניסה להריון מומלץ להגיע למשקל גוף תקין, כלומר מתאים לגובה. איש/אשת מקצוע יוכלו להגיד לך האם משקלך תקין לגובה . אין שום בעייה לרדת במשקל אם התפריט מכיל את כל הויטמינים והמינרלים הדרושים. גם לשם כך יש להתייעץ עם הדיאטנים. 3. לפני כניסה להריון מומלץ לאמץ הרגלי אכילה תקינים שכוללים אכילה מסודרת של 3 ארוחות ליום, תפריט שכולל את כל קבוצות המזון, "קיצוץ" במאכלים עתירי קלוריות אבל דלי ויטמינים (ממתקים וחטיפים כמובן !) ושתייה מרובה. כמו-כן יש להתחיל לקחת חומצה פולית (מומלץ לקחת כדור 1 ליום של 400 - 800 מק"ג כי מהמזון לא נקבל מספיק), כדי להקטין את הסיכון להיווצרות מומים בעובר, ולבדוק האם יש מספיק ברזל בגוף. דיאטן/נית יוכלו לשלוח אותך לבדיקות המתאימות ולדעת לפי צריכת המזון היומיומית שלך האם את מקבלת את כל רכיבי המזון הדרושים. בתיאבון ובהצלחה !
כדי לרדת יש לאכול בערך 1200 קלוריות מאוזנות כלומר כל אבות המזון
ניקוטין סותם את כלי הדם - האם בכך הוא מפריע בהעברת חמצן בדם וע"י כך מפריע בפעילות אירובית ושרפת שומנים.?
שלום אורי, עניתי לך במקבץ השאלות הקודם
בעלי בן 33, ובבדיקת דם שגרתית מצא כולסטרול גבוה (192) ו- HDL נמוך (23). האם זה יכול לגרום לסכנה לטרשת עורקים ומה צריך לשנות בתזונה? האם יש קשר לעישון?
שלום שרון, קודם כל - כולסטרול של 192 איננו נחשב לגבוה (200 הוא הגבול ועד 240 הערך הוא גבוה-גבולי). הקשר בין כולסטרול וטרשת עורקים יכול להיות בגלל כולסטרול טוטלי גבוה או בגלל כולסטרול "רע" LDL גבוה או בגלל כולסטרול "טוב" HDL נמוך או בגלל כולסטרול תקין לחלוטין ברמה המספרית - אבל כולסטרול מחומצן. פירוט על כל המושגים האלה ועוד תוכלו לקרוא את ובעלך בסדרת הכתבות שפרסמתי במגזין של דוקטורס (3 כתבות על כולסטרול ותזונה). חפשו בארכיון המגזין בכתבות בנושא תזונה ואם יהיו לכם עוד שאלות יותר ספציפיות בנושא אשמח לקבל. קריאה מהנה !
מהם תופעות הלואי הנובעות ממחסור בB12 ? וכיצד ניתן להעשיר את הגוף בקיומו?
שלום גלי, כדי לקרוא תשובה מפורטת על ויטמין B12 , תפקידיו ומקורותיו במזון אני מפנה אותך לתשובה שכתבתי כאן בפורום בתאריך 31.7.2000 תחת הכותרת "כמה מלים על ויטמין B12 " . את יכולה גם ללחוץ על חיפוש ולהקליד את הביטוי המדוייק כדי להגיע לתשובה. אם יהיו לך שאלות נוספות אנא שלחי. קריאה מהנה !
הייתי רוצה לדעת מהו המינוח באנגלית של המילה טאטרזין.
שלום לך, אם רצית לדעת איך לכתוב באנגלית את שמו של צבע המאכל הזה (טארטרזין) אז הנה: TARTRAZINE
תודה
ידוע לנו כי ניקוטין מזרז חילוף חומרים ומשפיע ועל שרפת שומנים בגוף. האם עישון עלול לגרום להאטה בשרפת השומנים בגוף כתהליך ארוך טווח ?. בגלל שפעילות גופנית דורשת חמצן וכן שומן נמצא/עובר בדם, האם כתהליך עישון אינו גורם לירידה בתפקוד הגוף ובהאטה של שרפת השומנים בדם ובגוף בגלל "סתימת" כלי הדם ונודות הריאה ?. תודה, אורי
שלום אורי, לא הבנתי את כל מה ששאלת אבל אנסה לענות בכל זאת, ניקוטין אכן מגביר את קצב חילוף החומרים (כולל את פירוק השומנים) - אבל רק ב- 5% ... כלומר, אל תסתמכו על עישון כדרך להוריד משקל. לכן, כאשר מפסיקים לעשן יש בד"כ עלייה במשקל שחלקה נובעת מהצורך הפסיכולוגי לשים משהו בפה כתחליף, וחלקה נובעת מההאטה בקצב חילוף החומרים (ובקצב פירוק השומנים). מומלץ להגביר פעילות גופנית כאשר מפסיקים לעשן ואז מקטינים את הסיכוי שהמשקל יעלה. בנוסף, ניקוטין מגביר את הסיכון למחלות כלי הדם כי הוא תורם ליצירת המשקע שסותם את כלי הדם לאט לאט אבל מאד בטוח...
ניקוטין סותם את כלי הדם - האם בכך הוא מפריע בהעברת חמצן בדם וע"י כך מפריע בפעילות אירובית ושרפת שומנים.?
שלום... שאלתי היא מהו ויטמין C? כיצד הוא תורם למערכת החיסונית שלנו? כלומר, האם הוא גורם להרביית כדוריות הדם הלבנות שלנו ( "הלוחמים")? תמיד מדברים על הויטמין C ואני ביום רביעי התקררתי, לקחתי כדור של 500mg של ויטמין C ועכשיו יומיים אחרי אני מרגיש הרבה יותר טוב.לכן מכאן באה שאלתי! בתודה. ארז.
אם תקח כל יום 3000 מ"ג (אלף שלוש פעמים ביום) כל הסיכויים שתפסיק במשך שנים להיות חולה בהתקררות ושפעת.
שלום רב! שמעתי שנערכו מחקרים שהוכיחו שסוכרזיט מזיק לבריאות. האם זה נכון ומה הכמות המקסימלית של טבליות סוכרזיט ביום ניתן לצרוך בלי שייגרמו תופעות לוואי כלשהן?
שלום מילי, המחקרים לא הצליחו להוכיח שסכרין, שהוא החומר הנמצא בממתיק הסוכרזית, אכן גורם לנזקים בכמויות סבירות של מספר כדורי ממתיק ליום. הנזק שנמצא במחקרים (סכרין כגורם מסרטן) נגרם לעכברי מעבדה שהולעטו בכמויות עצומות של סכרין יחסית למשקלם, משהו כמו 40-50 כדורי סוכרזית ליום ברציפות יום-יום. אין כל רע אם ממתיקים במשך היום עם סוכרזית בכמויות מתונות. נהוג לומר שעד 10 כדורי סוכרזית זו כמות סבירה, אבל אפשר להסתפק גם במחצית מזה !
היי. הבעיה שלי היא יותר נפשית מאשר גופנית. אני רזה, אך בעלת מבנה עצמות בינוני. בגלל זה, אני מרעיבה את עצמי כדי להראות יותר רזה, מה שלא עוזר כמובן להצרת העצמות, ואני נשארת ביננוית, עם בקושי גרם אחד של שומן על הגוף!! מה לעשות??
שלום תותי, הבעיה שלך נשמעת לי מורכבת ובאמת לא קשורה כ"כ לתחום התזונה אלא לתחום הרגשי-נפשי. בפועל אין כ"כ הבדלים בין מבני הגוף השונים, לפחות לא כאלה שיצדיקו שינויים תזונתיים קיצוניים. מה שצריך לברר הוא - מדוע את מרעיבה את עצמך בכל זאת? אם יש לך בעיה אם הגוף שלך ואם הדרך שבה את מקבלת את עצמך את צריכה עזרה ממישהו שיש לו כלים לגרום לך להתחיל להעריך את עצמך יותר ולקבל את עצמך כמו שאת. את צריכה להבין מדוע את גורמת לעצמך סבל (ע"י ההרעבה) ואיך אפשר להתמודד עם הבעיה. מומלץ שתגשי בדחיפות לפסיכולוג (היום אפשר גם דרך קופ"ח במחירים סבירים בהחלט) כדי לפתור את הבעיה הא מ י ת י ת. בנוסף, אם את רוצה ייעוץ מדיאטנית לגבי אכילה נכונה, איך לתת לגוף את כל הויטמינים והמינרלים החשובים בצורה הטובה ביותר כדי לחזק את הגוף ולהיות בריאה יותר, ואיך להגיע למשקל המתאים ביותר לגוף שלך - את מוזמנת! בהצלחה !
היי שוב... אני מאוד מעריכה את עצמי ויש לי "אובר" ביטחון עצמי. פשוט אני מאוד רוצה שיהיו לי עצמות צרות, ואני יודעת שלא יהיו לי. אז כדי שאני אראה כמה שיותר רזה, אני צריכה לסלק כל טיפת שומן מהגוף. את מבינה?? ואני שונאת פסיכולוגים. הלכתי כבר להמון.
שלום סמדר! שמעתי שכלבוטק התייחס לדיאטה הזאת, אך לא ראיתי. היום התפרסמו בעתונות מודעות פרסומת שלהם שכאילו הם מודים לרפי גינת . הכתובת שלהם www.kaniti.co.il . מה דעתך על הדיאטה הזאת?
לעודד שלום, אני במקרה כן ראיתי את התכנית, ובכתבה על הכדורים הללו התראיינו אנשים וסיפרו שזה הזיק להם. עדי
היי אם כך, זו ממש חוצפה ואולי אף הטעיה בזדון, כי במודעה זה מוצג ההפך!
הי עודד, כבר התייחסתי כאן בעבר לכדורי ה"פלא" למיניהם, כולל ה- FATLESS אבל אסביר שוב בקצרה למה ל א להתפתות למקסמי השווא האלה: 1. "שיטת" דיאטה שמבטיחה ירידה של 6 ק"ג לשבוע היא מתכון בטוח לחזרה למשקל הקודם. אם לא בעוד חודש - אז בעוד חצי שנה, אבל אל דאגה - המשקל יחזור... שלא לדבר על הנזק שיכול להיגרם לגוף בגלל הירידה המהירה והטראומתית. לא תמיד הנזק מורגש בהתחלה אבל תוצאותיו יורגשו בעתיד (נשירת שיער, עייפות מוגברת הם רק סימנים קלים). 2. גם באתר של החברה אין בשום מקום פירוט של המרכיבים המופיעים בקופסה. כל מוצר שאיננו מפרט את תכולתו "מדליק" אצלי נורה אדומה. אם מופיעים במוצר צמחים או חומרים אחרים שעלולים להזיק או לגרום לאלרגיות לאנשים מסויימים חובה לפרט ! התשובה שהמוצר בטוח לכולם איננה מקובלת עליי כי לא קיים כזה מוצר, גם לא בשוק המוצרים הטבעיים. 3. משרד הבריאות שינה (במעט מדי) את התייחסותו לשרלטנים וכעת אין אישור אוטומטי לכל מוצר חדש שמופיע בשוק. לגבי המוצר הנ"ל - אין אישור של משרד הבריאות וזה גם לא חוקי להצהיר על כך. 4. מאחר וידוע לי על חלק ממרכיבי המוצר אני כבר מודיעה שיהיו אנשים שיגיבו לא טוב ללקיחתו. התכולה כוללת צמחים משתנים ומשלשלים שנותנים אשלייה של הרזייה כאשר כל האיבוד שנעשה בגוף הוא איבוד של נוזלים בלבד ולא של שומן. למי שיש בעיות במערכת העיכול זה יכול לגרום גם לכאבים ועוויתות. בנוסף, יש שם צמחים שלא מתאימים לבעלי לחץ דם גבוה, לאנשים עם בעיות בבלוטת התריס ואולי יש עוד - אבל אני לא יודעת מה המוצר מכיל ב- 100% . בנוסף, יהיו אנשים שהצמחים שבמוצר יגרמו להם להגברת התיאבון (כפי שציינה באמת אחת הבחורות שהתראיינה בכלבוטק). 5. כמה שלא נרצה להאמין - אין שום תרופת פלא שתגרום להרזייה מהירה ובטוחה. הרזייה פירושה הורדת רקמות השומן העודפות ולא הורדה של נוזלים או רקמת שריר. בניגוד למה שמתפרסם - אין בטבע אף חומר שמסוגל לשרוף שומנים. הדרך היחידה לאבד שומן היא לשלב פעילות גופנית ביחד עם הרגלי חיים (לא דיאטה!!) של אכילה נכונה, דלת שומן ולא זללנית. בהצלחה - בדרך הנכונה !
לפי מה שכתבת, ותודה על המידע החשוב, נראה שמישהו היה צריך לטפל מיידית בנושא. האם את יודעת אם משהו כבר נקט צעדים בעניין? יש גם מודעות מטעות נוספות בתחום המזון, חלק קשור בהרזיה וחלק בייחוס תכונות מרפא או "טבעיות" למוצרים. את מכירה?
סמדר שלום, הייתי מעונינת לדעת האם פירות מסוימים עשויים לגרום לצואה חומצית אשר גורמת לפריחה אדומה ודלקתית בטוסיק של תינוקת? אני חושדת שקיים קשר בין סוג התזונה של ביתי (בת שמונה חודשים) אשר כוללת ירקות, פירות מרוסקים, מיץ תפוזים וחלב. עד שהתחלתי להאכיל אותה בפירות היו לה פריחות קלות בטוסיק. עכשיו לאחר שהיא החלה לאכול פירות הפריחה בטוסיק ניראת כמעין כוויה והעור עצמו מחוספס. האם יש להוציא תזונה חומצית מהתפריט? תודה
שלום נעמי, אמנם לקשר בין התזונה לעור מתייחסים יותר לעומק ברפואה הסינית אבל מנסיוני כדיאטנית ילדים ותינוקות אוכל לתרום ולהגיד שמומלץ להוציא מהתפריט קודם כל את מיצי הפירות (במיוחד של פרי ההדר אבל גם כל מיץ אחר). מיצי פירות אינם מומלצים לילדים קטנים למרות שהן טבעיים. ריכוז הסוכרים גבוה מדי ויכול לגרום להגברת וריכוך היציאות ולפעמים ממש לשלשולים. (יכול להיות שהשינוי במרקם היציאות יגרום לפצעים באיזור). בנוסף, ייתכן נזק לשיניים המתפתחות בגלל חשיפתן לריכוז הסוכר וכמו-כן, המיצים מרוכזים גם מבחינה קלורית ויכולים "לסתום " את הקיבה ולא להשאיר מקום למזונות אחרים, מזינים יותר. בנוסף - אין לתת חלב נוזלי לתינוקות עד גיל שנה ואפילו מאוחר יותר. אם כבר מוצרי חלב - להעדיף יוגורטים וגבינות ולהשתדל כמה שפחות מעדנים מתוקים. לגבי שאר התפריט - מה לגבי מוצרי בשר או ביצים? מדוע אינם מופיעים? כמו-כן ניתן להתחיל לשלב פחמימות מורכבות מדגנים שונים וגם שומנים בריאים כמו אבוקדו, טחינה, חומוס וכד'. את מוזמנת להוסיף ולשאול גם בפורום לרפואה משלימה. בהצלחה !
לעדי פחדנות ואומץ עדי שלום ! האם את מקבלת את דעתי שחוסר חוסן נפשי שקיבל את ביטויו בפחדנות גרם לכך שמחד הצלחתי להוריד הורדה דרסטית המשקל ולשמור על כך ומאידך הפחד הוא הגורם להזדקקות לתרופות פסיכיאטריות. במקרה שלך עודף חוסן נפשי גרם לכך שעברת את הטרגדיות האישיות בלא לפתח חרדות ודכאונות ,כאשר משתלחים בך את לא יוצאת מהכלים אבל חוסר הפחד מלהיות שמן הוא בעוכרייך. תודה שאול
שאול שלום, תודה על המחמאות. לא הבנתי את המשפט האחרון. אודה אם תוכל להסביר זאת שוב. עדי
הכוונה היא שאת מאוד אוהבת את החיים שאכילת אוכל טעים הוא חלק מהם פחד הוא מושג שלא קיים אצלך ומשום כך ההשמנה לא מפחידה אותך בגלל היעדר פחד מהשמנה אין לך בלמים לעצירת האכילה עלי ההשמנה מהלכת אימים וזאת הסיבה שאני מציית לדיאטנית
שלום... שמי ארז, שאלתי היא מהו ויטמין C וכיצד הוא עוזר לאנשים חולים לדוגמה בהצתננות או בשפעת? מהו החומר ממנו עשוי הויטמין שמדברים עליו כל כך ושממומלץ לקחת אותו? והאם זה באמת עוזר? יש לי כפסולות של 500mg ויטמין C אני חולה אך לא בטוח שבשפעת אלא סתם התקררתי, ורציתי לדעת כיצד תוספת של ויטמין C תעזור לי? בתודה ארז!
שלום ארז, ויטמין C הוא חומצה אסקורבית. אין בו "חומר" פלאי וזו פשוט מולקולה כימית. ויטמין בהגדרה הוא חומר הדרוש לגוף בכמויות זעירות וברוב המקרים הגוף לא יודע לייצר ויטמינים לבד וצריך לקבל אותם מהמזון. חומצה אסקרובית מבטיחה את בניית הקולגן, שהוא החלבון העיקרי של רקמת החיבור וכן משמשת כמגן בפני תהליכי חמצון שונים המתרחשים בגוף. עד היום לא הצליחו למצוא כיצד בדיוק משתתף ויטמין C בפעילות המערכת החיסונית וכיצד, אם בכלל, הוא תורם לחיזוקה. יש אנשים שמוכנים להישבע שכשאר הם לוקחים ויטמין C כל מחלותיהם עוברות ויש אנשים אחרים הטוענים שזו אמונה תפלה. כיון שאני מחפשת את ההוכחות ואינני מסתפקת במשפט " חוקר אחד קבע ש..." אז גם אני לא מתייחסת לויטמין C כאל תרופה אלא כאל המלצה שאולי תעזור. אפשר לקחת 500 מ"ג ביום למשך מספר ימים. אם זה יעזור - נפלא, אבל עדיין לא נוכל לדעת מה בדיוק עזר. החלמה מהירה !
נכון כתבה סמדר בן נון שויטמין C הוא חומצה אסקרובית אבל היא שחכה לציין שיורדי הים במאות הקודמות סבלו ממחלה שניקראת "צפינדה" ורק בדרך מיקרה אדמיראל אנגלי גילה שלימון ופרי הדר מונעים את המחלה ומזה מיץ לימון אם לא ויטמין C ????. משנת 1928 נערכו מחקרים על יעילותו של ויטמין C ורק ב 1936 החלו נסיונות של ריפןי באמצעותו אבל ויטמין C הוכח כאנטי אוקסידנט פעיל העוזר במניעת מחלות והזדקנות העור! החלמה מהירה ! יודע דבר.
אבקש לקבל פרטים בנושא דיאטה המומלצת לחולי קרהון.תודה רבה!! אלינור.
שלום רב אלינור מעבר לדיאטה ,קיימים טיפולים אלטרנטיביים עם תוצאות טובות. על פרטיהם תוכלי לקרא באי מייל שנשלח לך . בברכה רמי מור
שלום אלינור, אין דיאטה אחת המתאימה לכל חולי הקרון. יש מספר כללים שצריך ללכת לפיהם בעיקר בתקופות האקוטיות, והם אומרים להימנע ממאכלים שיגרמו לשלשולים, להקטין צריכת סיבים במזון ולחלק מהחולים- להימנע ממוצרי חלב. בתקופות קשות מאד מומלץ לעבור לתזונה דלת שאריות ולהסתמך על פורמולות של מזון מפורק. בתקופות הרגיעה מומלץ דוקא להקפיד על תפריט עתיר בסיבים . פירוט על הסיבים התזונתיים מופיע בכתבה שכתבתי למגזין האתר. חפשי בארכיון בנושא תזונה. קריאה מהנה ורפואה שלימה !
סמדר שלום, אני בן 24 כמעט,גובהי 1.92 ואני שוקל רק 64 ק"ג ,אני כבר לא יכול לסבול את זה,רוצה להשמין בכל מחיר,האם תוכלי לייעץ לי בתפריט אוכל מסויים? ישבתי בבית שלושה חודשים ,הייתי מובטל וכל מה שעשיתי זה היה רק לטחון אוכל,אכלתי הרבה מאד,פוצצתי את הבטן שלי באוכל מהבוקר עד הערב ועליתי בשלושת החודשים הללו רק חצי קילו,למה?
שלום אני בגיל ההתבגרות ואני רזה מאוד. רציתי לדעת גם איך משמינים, איזה מאכלים כדי לאכול וכדומה...
לכל המעוניין להשמין, משקל נמוך לגובה יכול להיות תוצאה של נתונים גנטיים (מבנה גוף, חילוף חומרים) ובמקרים כאלה קשה מאד לעלות במשקל, אם כי לא בלתי אפשרי. לעתים יש בעיה בחילוף החומרים ואז צריך לבקש מרופא המשפחה שישלח בדיקה של הורמוני בלוטת התריס (בדיקת דם פשוטה) ואם הבעיה מורכבת יותר, יש לפנות לאנדוקרינולוג (רופא של הבלוטות). כדי להעלות במשקל צריך להעשיר את התפריט במאכלים עתירי קלוריות, לחלק את היום לארוחות מרובות ולהימנע משתייה לפני האוכל כדי להשאיר מקום בבטן... דוגמא למאכלים שלא יכבידו על מערכת העיכול אבל יעשירו מאד את התפריט הם הפיצוחים והפירות היבשים (ט"ו בשבט מתקרב !) - נא "לנשנש" בכל הזדמנות! אם המשקל הוא מאד נמוך (כמו במקרה של "רזון") אפשר להשתמש גם בתכשירים עתירי קלוריות שהדיאטנית יכולה לרשום ולהמליץ איך לשלב אותם במשך היום. עצתי היא לפנות קודם כך לייעוץ תזונתי אצל דיאטנית מוסמכת (אפשר גם בקופ"ח) ולבדוק אם יש צורך בהעשרה קלורית. אם אין מחסורים תזונתיים - ייתכן שאין צורך במאמץ מיוחד כדי לעלות במשקל אלא פשוט - להשלים עם מבנה הגוף... בהצלחה!
נראה לי שדיאטיקנים אינם מתיחסים לנושא המוסבר בפרוט ובאופן משכנע ביותר בספריו של ד"ר בארי סירס (Dr. Barry Sears ) שאחד מהם, The Zone, תורגם לעברית ("מסע אל שיא הכושר") והעוסקים בתזונה והשלכותיה בכלל ולא רק בהרזיה. לטענתו של סירס, האלמנט הקלורי של המזון חשוב פחות מהאופן שבוא הוא מפעיל תגובות הורמונליות בגוף, שכתוצאה מהן הגוף אוגר או נפתר משומן. מדוע אין התיחסות לנושא זה?
שלום ניר, ספרו של סירס הוא רק עוד תיאוריה, אחת מני רבות, שמנסה להסביר לנו איך צריך לאכול ומה הגוף צריך לקבל. האמת היא שאף אחד לא יודע מהי הדרך הכי טובה להזין את הגוף ואולי גם אף פעם לא נדע מסיבה מאד פשוטה - הגוף שלנו הרבה הרבה יותר מורכב ממה שחושבים (גם ממה שחושב סירס...) ואין תיאוריה אחת שתשפיע באותו האופן על כולנו. לא במקרה המחקרים הקשורים לתזונה מצביעים על תוצאות שלפעמים נראות לנו סותרות - בכל דור מתפענחת עוד חתיכה ב"פאזל" של גופנו ומתברר לנו עוד מרכיב שלא ידענו עליו קודם או שלא שיערנו מה תפקידו לפני כן. מנגנוני ההשמנה וההרזיה בגוף מורכבים מעבר למידה שאתה יכול אפילו לשער ובודאי שאי-אפשר לומר שעל כולם פועלים אותם העקרונות ! החכמים הקדמונים היו באמת חכמים ועיקרי הרפואות הסינית ההודית והיוונית מבוססים על העובדה שכל אדם הוא "מכונה" שונה שצריכה הזנה שונה, שמתאימה רק לה באופן ספציפי. אם התיאוריה של סירס משפרת הרגשה של מישהו - למה לא, אין בכך רע, אבל את ההסברים המדעיים אני משאירה למקורות מוסמכים יותר, שיגיעו מתוך מוסדות ומכונים, ולא מפיו של אדם אחד.
סמדר היקרה! . לפני שאת פוסלת את ספרו של ברי סירס כדאי שתקראי אותו .אמנם הוא קצת קשה לקריאה. אך אם תתקשי אשמח לענות לשאלותיך. ברי סירס עשה מחקר מעמיק וגדול מאוד על מאות אנשים וספורטאים. ובאופן ברור נראה קשר ישיר בין תזונה לקויה [ שלא לפי סיפרו] ובריאות ו"שיא הכושר". וברור שאחד הגורמים העקריים להשמנה היא רמת אינסולין גבוהה. וברור שצריך לשמור על אינסולין סביר. יותר מכך הורמון גלוקגון מוציא את השומנים מתאי שומן ומאפשר לגוף להשתמש בהם. כל זאת ניתן לעשות ע"י אכילה של שלושת אבות המזון ביחסים : פחממות40%. שומנים30%. חלבונים30%. רובנו אוכלים כ60% פחממות .פחממות שנספגות מהר - משמינות מהר. ממליף בחום לקרוא את הספר ןלאכול לפיו בהצלחה נ.ב : אני כמובן אוכל כך ומרגיש הרבה יותר טוב.
הייתי רוצה לדעת מה מספר הקלוריות היומי שעלי לאכול בכדי לא להשמין אחרי דיאטה אני בת 50 גובהי 154 ומשקלי היום 59 ק"ג מה הנוסחה לחישוב הקלוריות בכדי שאוכל לחשב גם עבור בעלי??
אני חוזרת על עצמי כבר המון פעמים בפורום הזה, ואני אמשיך לחזור - אין מספר קלוריות אחד מסויים שצריך לאכול ביום, לא לצורך הרזייה, לא לצורך שמירה על משקל ולא לשום צורך. כל אחד - עם הגוף שלו, הנתונים שלו, שמורכבים הרבה יותר מנתוני גובה ומשקל. וגם אם תצליחי ביחד עם דיאטנית "למצוא" את מספר הקלוריות המתאים לך כרגע (כרגע -כי זה משתנה !), אז מה? האם "תבלי" את יומך בספירת קלוריות מתמדת של כל דבר מאכל שתכניסי לפה? זו התעסקות בקטנות ! תעזבו כבר את הקלוריות - אין צורך לחשב, לספור ולמדוד קלוריות. הרגלי אכילה נכונה לא כוללים התייחסות לקלוריות. תשאירו את ספירת הקלוריות לאנשי המקצוע ולמדו הרגלי אכילה נכונה !
אני נערה בת 15 וחצי, אני מטר 66 ומשקלי הוא נע בין 54-55. אני רוצה להוריד 5-6 ק"ג בדיאטה מהירה אך לא מסוכנת. עיזרי לי תודה מראש הילה
להילה שלום, נראה לי שאת יותר זקוקה לסיוע פסיכולוגי. עדי
מה עובר עליך עדי? מה הקשר בין הרצון להוריד ק"ג ספורים לעזרה נפשית כהצעה ראשונית??!!
הילה שלום עלייך לקבל יעוץ תזונתי המותאם לגילך גובהך וכו'. הדיאטה שלך חייבת לכלול את כל אבות המזון! הזהרי מדיאטות "בזק" כמו דיאטות הכרוב, התנזרות מפחממות (לחם, אורז, תפוחי אדמה) ואבקות למיניהן כי הן רק מזיקות לגוף! הירידה הראשונית אמנם מהירה אבל באותה המהירות עולים את הכל בחזרה - עם ריבית. בהצלחה!
שלום הילה, יפה הציעה לך חנה כשאמרה שיש לגשת לייעוץ רציני מפי איש/אשת מקצוע. דיאטה מהירה היא אף פעם לא מועילה, ובד"כ היא גם מסוכנת. מאחר ומשקלך איננו בעודף, אפילו לא קל, יכול מאד להיות שאינך צריכה להתרכז בתפריט אלא יותר בפעילות גופנית שתחטב את גופך. כדי לברר מהו הטיפול המתאים לך ביותר - רק התייעצות עם דיאטנית תהיה רצינית. את יכולה לברר אצל דיאטניות ילדים ונוער .בכל קופ"ח יש דיאטניות ילדים. צריך רק הפנייה של רופא המשפחה כדי לקבוע תור, או שתגיעי ליעוץ אליי, מאחר וגם אני דיאטנית ילדים. בכל מקרה, בהצלחה !
לסמדר כמה קלוריות יכולה להכיל כוס (200 גר) מיץ תפוזים סחוט טבעי?
לפי "הספר" - 90 קלוריות.
בפורטל אי או אל ושם יש פורומים ושמו של האחד פורום בניהול בית החולים איכלוב פורום מנותחי קיבה בניהול ד"ר סובחי בואו אלינו
יש לי כאבי בטן כשנה ביצעתי בדיקות דם,שתן,צואה,אולטראסאונד,וצילומי רנטגן אך לא נמצא דבר
נו אז מה את רוצה את בריאה כמו "שור" אני מדבר למי שעשהניתוח קיבה ושם יש ים של אנשים שאהבים לצרף את מי שזקוק לעזרה ותמיכה כמונה ולגבי שאלתך שאלי נא את האחרית כאן
אני מכורה לשוקולד. ייתכן שחסר לי בגוף חומר כלשהו, ולכן הגוף "זקוק" לשוקולד? אני לא אוהבת במיוחד גלידות, מאפים וכו', רק שוקולד טהור. איך ניתן לעשות כך דיאטה? בתודה,
שלום לאנונימית, "התמכרות" לשוקולד היא לא בלתי הפיכה ובהחלט ניתנת לשליטה. אם את יודעת שיש לך חולשה לשוקולד אז אל תכניסי "מוקשים" הביתה ואל תחשפי את עצמך לשוקולד בשום דרך (גם אם יש ילדים בבית - זה לא תירוץ !). מעבר לכך, מי אמר שכדי לרדת במשקל אסור לאכול מתוק מדי פעם, וגם שוקולד? כבר עברה מהעולם התפיסה שיש מאכלים אסורים ומאכלים "מרזים" (לעוד פרטים - בכתבה שכתבתי למגזין האתר). אם משלבים בכמויות קטנות - אין הפרעה לתהליך הירידה במשקל. בהצלחה !
תודה!
אני שוקלת לעבור ניתוח לקיצור קיבה. בקריאת התשובות הקודמות מצאתי שיש לשמור דיאטה גם לאחר הניתוח.אם כך למה לי ניתוח? אם השמן היה מסוגל לשמור דיאטה הרי לא היה לו צורך בניתוח.? כמו כן ברצוני לדעת האם יש קשר בין ניתוח זה לבין היווצרות אבנים בכיס מרה? והאם ישנן מחלות נוספות שמופיעות בטווח הארוך לאחר הניתוח? והאם הניתוח יכול ליצור בעיות בלידה או בניתוח קיסרי? בתודה.
לרינה שלום, שום שיטה לא תצליח (לרבות הניתוח) אם לא עוברים מטמורפוזה בראש!!!! עדי
תפסיקי עדי, הניתוח הזה כולל פגישות עם פסיכולוגית, וןדיאטנית, ועוד כמה דברים שעוזרים לפתור את הבעיה.
השאלה היא אם באמת המשקל שלך באמת כזה גבוה, ואם ניסית את כל הפטנטים והשיטות, הניתוח הוא בפירוש פתרון לכאלה שניסו הכל והתיאשו. אני מכירה מנותחת שרזתה מאוד יפה, אז אחרי כל הפגישות עם הדיאטנית, והפסיכולוגית, שאלתי אותה אם אחרי שהיא יודעת כל מיני דברים אולי לא היתה עושה את הניתוח,? התשובה שלה היתה, "לדעת זה דבר אחד, אבל עכשיו יש לי שוטר בבטן". אגב לגבי ניתוח קיסרי, תשאלי כל רופא מה יותר קל לו לנתח שמן או רזה? למי יש יותר סיכונים בניתוח, לשמן או רזה? אצל מי הסיכויים שהצלקת לא תגליד היטב , אצל שמן או רזה? אצל מי יש סיכון גבוה יותר לרעלת הריון לשמן או רזה? וכשמדובר בשמן, הכונה לשמן בצורה קיצונית, לא לאחד עם 5 ק"ג עודף משקל. ברור שלשמנים יש בעיות בריאותיות גדולות יותר, והם בקבוצות סיכון לפתח מחלות קשות, אז להתפטר מהשומן העודף, ויפה שעה אחת קודם.
רינה יקירתי אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא יהיו בעיות אחרי הניתוח. אחרי ניתוח כזה צורת האכילה משתנה לחלוטין. מה שאנחנו השמנים צריכים, זה "ניתוח" בראש. אם את נחושה ויש לך כוחות להשקיע בעצמך, למה שלא תקחי את עצמך לדיאתנית (אבל הפעם ברצינות) ולפסיכולוגית ולמכון הכושר לפני הניתוח (ובלעדיו)? יש גם קבוצות תמיכה לדיאטה שיכולות לעשות את ההבדל בפעם הזאת. בהצלחה
שלום רינה, לאחר שקראת את ההערות המחכימות של רוז וחנה אני מזמינה אותך גם לקרוא בפירוט את מה שכתבתי כאן בעבר על קיצורי קיבה (לחצי על "חיפוש" והקלידי קיצור קיבה) - כבר אמרתי שניתוח הוא ניתוח- עם כל הסיכונים שכרוכים בניתוח ולכן הוא מומלץ למי שעודף המשקל שלו מהווה סיכון בריאותי ממשי. גם מי שעבר את הניתוח ולא שינה את הרגלי האכילה שלו - משקלו יחזור ויעלה. כדי לבצע שינוי - צריך קודם לשנות הרגלים, ולזאת התכוונה עדי כשאמרה "מטמורפוזה בראש". כל טיפול תזונתי רציני דורש שינוי של הרגלים ולא סתם "דיאטה", וזו הסיבה ש95% מהדיאטות נכשלות - בגלל שלא היה שינוי הרגלים. בקשר לבעיות שיכולות להיווצר כתוצאה מהניתוח- אפשר לשאול בפורום הכירורגיה. בכל מקרה, בהצלחה !
שלום תמיד אומרים שאם נעשה דיאטת רעב ונרזה מהר והרבה.. נעלה את הכל אחר-כך וכפול. האם זה נכון? ומדוע?
לאור, בדיאטת רעב הגוף פשוט מנצל את כל הרזרבות ובשביל זה הירידה . כשחוזרים לרגיל, הוא פשוט מעלה. עדי
שלום אור, כבר עניתי כאן בעבר על השאלה הזו פעמים רבות. הגוף שלנו מתייעל תוך כדי ההפחתה הקלורית ולומד כיצד לא לשרוף קלוריות, ובכך אנחנו בעצם "מלמדים" את הגוף איך להאט את קצב חילוף החומרים... כדי להבין טוב יותר את התהליך, לחצי על "חיפוש" והקלידי "התייעלות".
לפי כל הסממנים אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס - לפי רופאת המשפחה. בבדיקות הדם התוצאה היתה 1.57 -tsh . האם יש עוד בדיקה מדוייקת יותר לבדיקת תפקוד הבלוטה?
ליעל שלום , יש בדיקת דם מיוחדת לזה. עדי
ולא בדקו במקביל גם T4 FT4 T3 FT3 אם התשובה חיובית אנא חזרי על הבדיקה הפעם כוללל כל אלו ואז ניתן יהיה להעריך ואח"כ לבדוק הלאה ולידיעה אם הבעיה היא שניונית [כלומר לא בבלוטה עצמה] אסור להתחיל בנטילת אלטרוכסין ללא בברור של יותרת הכליה!! היות ןTSH שלך לא גבוהה אז אם בכלל קימת בעיה לא בטוח שהיא בבלוטה עצמה TSH תפקידו לעורר היצור בבלוטה ואם איננו גבוהה הבלוטה לא תיצר גם אם תקינה בהמשך לפי הצורך יבדקו בדיקות נוספות אבל כדי לקבל כוון ראשוני ממנו מתקדמים יש לבצע את כל הפרמטרים שצינתי שהנם הורמוני הבלוטה כאשר הם קשורים לחלבון וחופשיים לאחר פעולה בתאים וכן ההורמון המפקח על הבלוטה לא ניתן להסתפק ברופאת משפחה... ואם אנדו בצע בדיקה זו בלבד ועל סמך זה בלבד קבע את שקבע תחליפי אותו מהר
יעל מאילו סיפטומים את סובלת אנא פרטי.
שלום ליאת אני סובלת מעייפות כרונית, קור תמידי, עלייה במשקל,עצירויות, כאבי בטן.
שלום יעל, את צריכה להפנות את השאלות לרופא אנדוקרינולוג (מומחה לפעילות הבלוטות בגוף). נסי דרך הפורומים שלנו או לקבל הפנייה מרופא המשפחה שלך. בהצלחה!
גם פנימאי אין והגיע הזמן יעל ,התאור מתאים אך עדין אין ז אומר שזו הבעיה כך או כך אינך יכולה לקחת אלטרוכסין רק על סמך הבדיקה שבצעת אם את אחרי גיל ההתפתחות הזמן בעובר הוא רק אי נוחיות אם את בגיל ההתפתחות נא בקשי ברור מקיף ומהיר
יעל קראתי שיש לך גם לחץ דם נמוך לחץ הדם הנמוך יכול להסביר את העיפות בכל מקרה לחץ דם נמוך דורש ברור לא הייתי ממהר להסיק מסקנה לגבי הבלוטה למרות שזה אפשרי אם כי לכאורה הבעיה לא בבלוטה עצמה,אם כבר היא בגורם המפקח היות והוא יוצא מבלוטה במוח והיות ויש לחץ דם נמוך אולי יש קשר בין השניים בדיקות!!
שלום רב., יש לי שאלה למה קוראים לצהוב של הביצה - חלמון? וללבן של הביצה - חלבון? כאשר בצהוב של הביצה יש פי שתיים פרוטאין (חלבון) מאשר בלבן? איפה נימצא האלבומין בביצה? לתשובתכם המלומדת אודה.,
שלום גאיה, יש לך קצת בלבול. ח ל מ ו ן ביצה לא מכיל כלל חלבונים אלא שומן בלבד, ובו גם נמצא הכולסטרול "הנורא" . החלבונים של הביצה, כולל האלבומין, נמצאים בחלק הלבן - הח ל ב ו ן. ואגב, חלבון הביצה הוא החלבון הקרוב ביותר מבחינת ההרכב שלו לחלבונים המרכיבים את הרקמות שלנו, ולכן הוא נחשב לחלבון ה"איכותי" ביותר מהמזון !
שלום רב., קיבלתי בברכה את תשובתך אך עכשיו אני מבולבלת יותר שאלתי נבעה מכך שקראתי מאמר בעיתון שניקרא:3+ ברחובות ושם תזונאית קלינית בשם מאיה רוזמן-אורבך כתבה כך: חלבון(לבן) מכיל: 18% מים 11% חלבונים אינו מכיל שומן ולכן הוא דל קלוריות. חלמון(צהוב) מכיל: 50% מיים 33% שומן ו17% חלבון . מפה שכמות החלבון גדולה יותר מאשר בחלבון ששם יש רק 11% חלבון (לבן) אזמי היה צריך להקרא חלבון ? הלבן או הצהוב? זה שיש בו יותר חלבונים או פחות? לתשובתך אודה.,
מדוע אסור או לא כדאי לאכול עגבניות כשיש בעיה/מחלה בכליות?
שלום עמיר, אין איסור על אכילת עגבניות דוקא. כנראה שמקור "השמועה" הוא בהגבלת אשלגן. כאשר רמות האשלגן גבוהות בדם (כפי שקורה במצבים שונים של אי-ספיקת כליות) יש להגביל את צריכת האשלגן מהמזון. אשלגן מצוי בעיקר בירקות ובפירות והעגבניה נחשבת לירק שמכיל כמות גדולה יחסית של אשלגן (תפוחי אדמה, למשל, תרד או פטרוזיליה מכילים כמויות אשלגן גבוהות יותר מאשר בעגבניה, ואם כבר להגביל- אז קודם כל אותם !). אבל - אם מתכננים תפריט עם רמות אשלגן מחושבות במהלך היום, אפשר מדי פעם לגוון בעגבניות, בכמויות מוגבלות. בתיאבון !
בזמן דיאטת הרזיה (וגם בזמן רגיל) ממליצים לנו לשתות הרבה מים. מהו התפקיד של המים בירידה במשקל? האם יש תפקיד פיזיולוגי נוסף חוץ ממילוי הבטן והרגשת מלאות? מה נחשב לכמות מספקת של מים?
לרחל שלום, למים תפקידים רבים ובהם: 1. שמירה על מאזן נוזלים בגוף. 2. שמירה על העור. 3. תחושת מלאות בבטן. בד"כ מומלץ לשתות בחורף 8-10 כוסות ביום ובקיץ 16-20 כוסות. עדי
שלום רחל, בנוסף למה שכתבה עדי , המים יכולים לעזור לנו כאשר אנו מכניסים לתפריט הרבה מזונות עשירים בסיבים תזונתיים. בנוכחות מים הסיבים מתנפחים וגם זה יכול לתרום להרגשת השובע. (לפירוט על הסיבים את מוזמנת לקרוא את הכתבה שלי בנושא, בארכיון המגזין. חפשי בנושא תזונה). בנוסף, מרכזי הרעב והצמא במוח נמצאים קרוב מאד זה לזה ופעמים רבות אנו "מתבלבלים" ומפרשים את האיתות של הצמא כאיתות של רעב. אם מרגישים צורך "לשים משהו בפה" ובמקום לאכול שותים כוס של נזול כלשהו - לרוב ההרגשה עוברת. מומלץ לנסות ! באשר לכמות הכוסות ביום - כיום ידוע שאין הכרח להקפיד על 10 כוסות דוקא ולכל גוף יש כמות נוזלים שמתאימה לו ומספקת את צרכיו. המינימום ליום הוא ליטר וחצי (ככמות השתן שהכליות אמורות להפריש ביום) אבל הדרך הטובה ביותר לבדוק מהי הכמות המאימה היא להסתכל על צבע השתן - ככל שהוא צהוב יותר, זה אומר שלא שתינו מספיק ! לרוויה !
בוקר טוב. שמי יורם, ואני בן 26 ,נשוי ואב לשניים. מאז שאני זוכר את עצמי הייתי בחור רזה וקל משקל והדבר לא הפריע לי במיוחד. הבעיה התחילה בזמן השרות הצבאי, כאשר שמתי לב להרגשת חולשה כללית מתמשכת והתעייפות מהירה למדי שליוו אותי במשך התקופה. סדרת בדיקות שעברתי ביוזמתי לא העלתה דבר. בתום השירות החלטתי לטפל בעניין ברצינות ולאחר סדרת בדיקות נוספת ומקיפה הרבה יותר התברר, שיש הבעיה טמונה ב" יחס גובה -משקל ". זה לא אמר לי הרבה , אך המסכנה היתה ברורה: אני חייב לעלות במשקל. כאן קבלתי שפע רעיונות החל בזלילה בלתי מבוקרת של מוצרי מאפה ועד ללקיחת תכשירים מעכבי הפרשת פסולת. יש לציין שהרגלי האכילה שלי הם בגדר נורמליים ואינני סובל מחוסר טעבון. השאלה שלי היא איזו שיטה לדעתך היא הטובה והבטוחה ביותר לעלות במשקל ? ומהו היחס " גובה - משקל " האופטימלי עבורי [גובה=176ס"מ, משקל=57ק"ג]
שלום יורם, אמנם המשקל שלך נמוך לגובה - המשקל הרצוי המינימלי הוא 62 ק"ג, אבל אתה עדיין לא נחשב ל"תת-משקל" ואת הסיבה לחולשה שלך צריך לחפש יותר לעומק. "יחס גובה משקל" שאיננו תקין צריך לנבוע מסיבה מסויימת וכשלעצמו איננו מהווה הסבר להרגשת עייפות וחולשה . אני ממליצה לך לגשת ליעוץ אישי אצל איש/אשת מקצוע (אני מתפלאת שעד עכשיו לא הפנו אותך!) ולברר האם חסרים לך רכיבים תזונתיים מסויימים בתפריט, שאולי הם הגורם להרגשה הלא טובה שלך. הרעיון שקבלת, לקחת תכשירים "מעכבי פסולת", נשמע לי לא מקצועי לחלוטין, ואף יכול להזיק. אל תשמע ל"רעיונות" - לך לייעוץ מקצועי ורציני ! בהצלחה!
2 שאלות לי אלייך: 1. ידוע כי בחלוה ובטונה יש סידן/ברזל , אז מדוע בטבלת הערכים לא תמיד מצויין כי הם מכילים ברזל/סידן?? 2. האם פצעים בפנים יכולים להיגרם מאכילת פירות יבשים כל יום?? האם לא רצוי לאכול אותם כל יום??(תמרים,אגוזים,צימוקים,שקדים)
שלום שיר, 1. לפי חוקי הסימון התזונתי, אין לסמן רכיבי מזון על אריזות של מוצרים אם הם לא מגיעים לכמויות מינימליות מסויימות. כל ויטמין או מינרל יסומן רק כאשר הוא מגיע לרמה מסויימת מאחוז הצריכה היומית (ויטמין C,למשל, יסומן רק אם כמותו במוצר מגיעה ל- 25% מהצריכה היומית). כלומר, יש ברזל וסידן, אבל לא בכמות המאפשרת סימון תזונתי. 2. יש אנשים שאכילת מאכלים המכילים שומן תשפיע על הופעת פצעים בפניהם. יש בלבול בציבור באשר למונח "פירות יבשים" - תמרים, צימוקים ותאנים שייכים לקבוצת הפירות ואינם מכילים שומן, כמו כל המזונות השייכים לקבוצת הפירות. שקדים ואגוזים משתייכים מבחינה תזונתית לקבוצת השומנים ולא לקבוצת הפירות, ולכן יהיו אנשים שיושפעו מאכילת השקדים והאגוזים בלבד, ולא כל הפירות היבשים. שוב, מדובר רק ב ח ל ק מהאנשים, לא בכולם. איך יודעים ? נמנעים מאכילת מאכלים שומניים (גם שוקולד ומטוגנים) ורואים אם יש שיפור !
איזה דברים מומלצים לאכול למטרת דיאטה לסובלים מחוסר פעילות בלוטת התריס ? או בכלל להעלת פעילות בלוטת התריס ? ואיזה דברים מומלצים לסובלים מפעילות יתר של הבלוטה ? (אנו 2 חברות הסובלות אחת מחוסר ואחת מעודף פעילות, לכן נשאלות שתי השאלות)
שלום נאוה, אם קראת את מה שכתבו תפארת ואמנון, הבנת שההשפעה של המזון איננה חד משמעית והיא עדיין בגדר של תיאוריה בלבד שלא הוכחה. זה נכון שדגים, אצות ופירות ים מכילים יוד שמשתתף בבניית ההורמון של בלוטת התריס, ובד"כ מומלץ לבעלי פעילות היתר לא להגזים באכילתם - אבל השפעתם קטנה מזו של התרופות. כנ"ל לגבי חוסר פעילות - יש תיאוריה שאומרת שלא מומלץ לאכול ירקות ממשפחת הכרוביים, ובעיקר כרוב עצמו - אבל לא כל אחד יושפע מההגבלה הזו. עצתי - מאחר וזה באמת לא מזיק, כדאי לנסות ולראות לבד מהי מידת ההשפעה. בהצלחה!
באופן כללי, לסובלים מתת פעילות לא טוב כרוב וברוקולי כמו שנאמר כבר, אבל גם תירס, אפרסקים, ואגסים , וגם מזון מעובד, כמו קמח לבן, סוכר, ואורז לבן. הענין הוא שהמזונות האלה חוסמים מהיוד להקלט בגוף, ולכן זה לא תרופה, למען האמת לו היינו אוכלים כל דבר במינון ובכמות הנכונה, ובזמן הנכון, לא היינו נחלים כלל. מצד שני יש להרבות במזונות עתירי יוד, כמו דגי ים, לפעמים אפילו שינוי מקום מגורים למקום בו יש ים עשוי להועיל, למרות שזה נשמע מוזר.
אני שוב מציינת שהדברים הללו אינם הוכחו מדעית, אינם משפיעים על כל אחד ואינם מהווים המלצה לכל מי שסובל מבעיות בבלוטת התריס. לא כל תיאוריה שמישהו חשב עליה, הגיונית ככל שתהיה, משפיעה באותו האופן על כל האנשים גוף האדם מורכב הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים.אני מבקשת - את ההסברים המקצועיים יש להשאיר לאיש מקצוע ולא לכל מי שמתיימר "להבין" בתזונה !
האם דיאטת כרוב וברוקולי אינה מתאימה לסובלים מבעיות בלוטת התריס ? האם זה משנה, אם זה פעילות יתר או חוסר פעילות ? אם כן למה ?
לפי הרפואה המשלימה, ברוקולי וכרוב, "חוסמים" את קולטני היוד של בלוטת התריס, ומאיטים את הפעילות שלה, לכן מי שסובל מתת פעילות רצוי שלא יאכל את הירקות האלה, אבל מי שהבעיה שלו הפוכה. רצוי דוקא שכן יאכל.
אנחנו צרכים להבין שבלוטת התריס מפרישה הורמון. ואי אפשר לשנות את רמתו באופן כל כך קל. אחרת ברוקטלי ומזון אחר שישפיע יחשב לתרופה. לוקחים תרופות חזקות יחסית על מנת לשנות באחוזים בודדים את פעילות הבלוטה. גם כמות גדולה מאוד של מרכיבים עם יוד כמו אצות ים ומאכלי ים . משפיעים מעט מעט מאוד.
שלום ובוקר טוב שמי אייל אני בן 25 גובהי הוא 184 ומשקלי הוא 103 בעייתי היא : איני אוכל כפי שאני נראה או לחלופין אני משמין בלי יחס למה שאני אוכל מה אני אוכל ? ארוחת בוקר: לא אוכל ארוחת צהוריים : מנה בשר כלשהיא (שניצל או בשר) ותוספת של אורז או פסטה ושתי פרוסות לחם ארוחת ערב :סנדוויץ' עם פסטרמה (בלחמניה) איני אוכל מתוקים או בין הארוחות איני שותה אלכוהול או קולה ,רק מים !!! בשבועיים האחרונים החלפתי את הפרוסות בצהוריים בסנדוויץ' בבוקר (נאמר לי שזה חשוב לחילוף חומרים תקין) אך גם זה לא עזר, בנוסף מזה כחודש ימים אני הולך לחדר כושר 4 פעמים בשבוע ושוב אני לא מרזה ואפילו קצת עולה במשקל ברצוני לציין שאני די בעייתי באוכל ז"א אני אלרגי לחלב ומוצריו כמו כן איני אוכל ירקות (למעט חסה גזר וגמבה) שאלתי היא מה אני אמור לעשות על מנת לרזות ? האם יכל להיות שחילוף החומרים שלי דפוק ? אם כן כיצד אפשר לבדוק זאת ולתקן מצב זה ? אשמח לקבל תשובה מפרוטת ככל האפשר בתודה מראש
שלום אייל, כדי לבדוק בצורה מעמיקה מהי הבעייה עליך לגשת לייעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית, ורצוי גם שתרשום במשך שבוע ימים כל מה שאכלת מהבוקר עד הערב, כולל כמויות, ותביא איתך את הרישום. את מצב המטבוליזם ניתן לבדוק ע"י בדיקת דם פשוטה של הורמוני בלוטת התריס. כל רופא משפחה יוכל לתת לך הפנייה לבדיקה כזו. הסיבה לעלייה במשקל יכולה גם להיות בגלל הוספת רקמת שריר כתוצאה מהפעילות הגופנית. יש מכוני כושר שיכולים לבדוק את אחוז רקמת השומן בגופך. (אתה יכול להתעניין גם בפורום של הפעילות הגופנית שלנו). תשובות מפרטות יותר תוכל לקבל רק בייעוץ המפורט, לאחר שיתבררו כל הנתונים. בהצלחה !
שלום רב אני כעת בחודש רביעי להריוני וכל הלילה רצה לשרותים שאלי היא האם הסיבה לכך שאני אוכלת הרבה ארטישוקים האם הארטישוק משתן או האם בכלל קיימים פירות או ירקות שמשתנים (אני אוכלת ארטישוקים לפני השינה כל לילה). תודה רבה מראש.
אני יודע שאספרגוס מאוד משתן,אבל להשתין זה לא דבר רע -ההפך זה מנקה פסולת מהגוף.
שלום ורד ומזל טוב ! אמנם יש לארטישוק תכונה משתנת אבל בהריון יש עוד סיבות להשתנה מרובה, שקשורות לשינויים המתחוללים בגוף. בכל מקרה, ירקות או תבלינים (כמו פטרוזיליה, סלרי, שומר) בעלי תכונה משתנת יפעלו בעיקר כאשר הם ניתנים לשתייה בצורת חליטה או תה, ופחות ע"י אכילתם את יכולה לנסות לא לאכול ארטישוק לפני השינה ולראות מה קורה.. דוגמה לחומר משתן הוא הקפאין, שנמצא לא רק בקפה אלא גם בתה ובקולה (גם בדייאט !) ולכן מומלץ לא לשתות משקאות המכילים קפאין לפני השינה.
יש לי ישבן קצת גדול איך להרזות אותו?
שלום ג, את שאלתך מומלץ להפנות לפורום הפעילות הגופנית כיוון שדיאטה להורדת משקל לא תגרום לירידה של עודפי שומן מאיזורים ספציפיים אלא באופן שווה בכל הגוף. יש להתמקד בתרגילי התעמלות המכוונים לאיזור, בתוספת פעילות אירובית לכל הגוף (הליכה, שחייה או רכיבה). בהצלחה !
אוקי אז אם כבר את מוכנה חהביא לי משהו לכל הגוף?
לפני הכל, אותך אני מכירה ומטופלת במרפאה שבה את עובדת. אני כמובן תחת שם בדוי כאן. כדי לגוון את האוכל שאני אוכלת בגלל הדיאטה שחייבו אותי לעשות (עליה ישבתי איתך), חיפשתי מתכונים דלי סוכרים... אך הבעיה היא שאין לי מושג כמה מותר לי לקחת... מאכלים בסיסיים אפשר לחשב אך מטעמים מורכבים דלי סוכרים, איתם אני מתקשה ומוותרת. איך מחשבים?
הי ליאת, איזה כיף שאנחנו מכירות ! יש מתכונים דלי סוכר בספרי בישול המיועדים לסוכרתיים (אפשר לחפש בחנויות הספרים או לשאול באגודה הישראלית לסוכרת) ולפעמים גם בספרים של שומרי משקל או ספרי הרזייה אחרים. הכלל הוא: מנת פחמימות = 15 גר' פחמימות = פרוסת לחם. אם במתכון לעוגה כתוב שמנת עוגה שווה לשתי מנות של פחמימות, אזי אפשר להחליף את העוגה בשתי פרוסות לחם או בכל מנת פחמימות אחרת, לפי התחליפים (שאת כבר מכירה). למשל - רוב העוגות ללא תוספת סוכר שנמצאות בחנויות ("עוגה קלילה" של אנג'ל או עוגות הבית -לייט של אוסם) מכילות כמות פחמימות של כ- 15 גר' בפרוסה דקה (בעובי של אצבע) ורוב העוגות שעשויות עם תחליפי סוכר הן לפי אותו עיקרון. חוץ מזה - יש במרפאה כמה דוגמאות למתכונים לסוכרתיים, את יכולה לבוא ולקחת. להתראות !
סמדר שלום, הייתי מעוניינת לדעת האם קיים בארץ או בארה"ב מסגרת סגורה של מעין "חוות בריאות" והרזייה לאנשים שמנים במיוחד. כוונתי היא לא למסגרת שניתנת במכון "ויינגט" לדוגמא, אלא שהייה סגורה וממושכת שבה המטופלים עשויים לשנות את אורח חיים ולרדת במשקלם באופן ניכר. במידה ומסגרת זו אינה קיימת בארץ או אין באפשרות מידע מסוג זה אשמח לדעת היכן ניתן לברר. העדיפות היא לגבי שהייה בארה"ב. תודה מראש מיכל
שלום מיכל, כל המסגרות שאני מכירה הן על בסיס של פגישות שבועיות ולגבי ארה"ב לא ידוע לי מה קיים. המשיכי לחפש באינטרנט. אינני יודעת מה אחוז ההצלחה של המטופלים במסגרת כזו ולדעתי קיים קושי של יישום העקרונות שלומדים במסגרת סגורה, על החיים "האמיתיים". מעניין באמת מה קורה כאשר נגמרת תקופת השהייה בחווה כזו והמטופל צריך להמשיך ולהתמודד לבד בבית. מה שקובע את הצלחת הטיפול הוא לא הירידה במשקל אלא השמירה עליו בהמשך ויישום כללים של אכילה נכונה לכל החיים. בכל מקרה - בהצלחה !
לסמדר שלום רב . לפני כשנה התחלתי בדיאטה ע"פ תפריט שנקבע ע"י הדיאטנית, הצלחתי להוריד כ16 ק"ג ( אני בן 38 גובה 190 והגעתי בחזרה ל 102 ק"ג ) .אך אבוי כפי שקורה בד"כ עליתי בחזרה למשקל הגבוה . עלי לציין שבעת הדיאטה שערכתי ביצעתי גם פעילות גופנית מידי יום בעיקר אירובית כ 5 ק"מ ליום הליכה מהירה . שאלתי היא : האם ניתן להשתמש באותו התפריט שהיה לי בעבר ולחזור לאותה דיאטה ? או אולי משהו אחר ? תודה דוד
דוד שלום, העניין הוא להשתמש בתפריט ועקרונות שיהיה לך קל לעמוד בהם לאורך זמן, עדי
שלום דוד, עדי צודקת מאד בהערתה - אתה צריך למצוא לא תפריט אלא דרך חיים מסויימת שתרגיש איתה בנוח ולא "בעונש" בכל הקשור למזון ולהרגלי האכילה. אם זה אומר להתפשר על כמה ק"ג - אז תתפשר, העיקר שהמשקל יירד ויישאר בנקודה מסויימת בלי לעלות בחזרה. כל ירידה ועלייה כזו "משגעת" את הגוף וגורמת לו להתייעל (לגבי ההתייעלות אני מזמינה אותך לקרוא על הנושא כפי שנכתב כאן לפני כמה ימים - דפדף קצת בפורום). אתה יכול לנסות ולהתחיל עם התפריט הקודם אבל יש סיכוי שהזמן שתצטרך עכשיו כדי לרדת את אותו מספר ק"ג יהיה ממושך יותר. הכי טוב שתיגש שוב לדיאטנית, לשם מעקב רציני יותר. בהצלחה !
בע"ע 76 שאלתי לגבי תזונה וסבוריאה...והתעלמת.
מאחר ולא קיבלת תשובה .אשמח לענות לך כרוקח: 1 שימוש באנטיביוטיקה פוגע בפלורת מערכת העיכול . כמובן שיש לכך השלכות לגבי כל מערכות בגוף וגם בעור. מאחר וחומרים ומזון חיוני מתקשה להספג. [ מה שבעצמו גורם לבעיות עיכול . גזים נפיחות ועוד] .קיים מוצר מצוין לכך בשם : "ביו בלנס" .משווק בנוזל 300 מ"ל . יש לשתות במשך כל הטיפול האנטיביוטי ולפחות חודש אחריו. מחירו כ 130 ש"ח. אך הוא יפתור בעיות רבות ומהר. לא להתפתות לקחת מוצר אחר! להשיגו בבתי מרקחת . נמצא בקירור . אם אי לרוקח תבקשי להזמין. 2 סבוריאה: סיבות רבות יש לתופעת בסבוריאה. לא אפרט כאן . אך יש תכשיר טוב מאוד לטיפול ולמניעת הסבוריאה . בשם: "סבוקלם קרם" [לא תרופה] קרם דל שומן נספג בקלות .מרגיע את העור מידית מונע אדמומיות וגירוי ואף מונע קשקשת .במידה ויש. ניתן להשיגו בכל בתי המרקחת מחירו כ 70 ש"ח. מומלץ ביותר. 3 תזונה : אין תזונה המיחדת רק לסבוריאה . אך בכדי לשמור על עור וגוף בריא יותר יש להקפיד שבכל ארוחה לאכול את שלושת אבות המזון: פחממות 40% שומנים[ הטובים]30% חלבונים30%. כמובן שיש עוד הכוונה יש ספר טוב [קצה קשה לקריאה] בשם: "המשא אל שיא הכושר" של דר ברי סירס. בהוצאת "מטר". ובו הסבר נוסף. יש גם חטיפי בריאות חדשים בארץ בשם:"זון" [ ZONE] טעימים ומומלצים למי שרוצה קצת בריאות לעצמוץ בתאבון. טלי: בהצלחה!!!
מאחר ולא קיבלת תשובה .אשמח לענות לך כרוקח: 1 שימוש באנטיביוטיקה פוגע בפלורת מערכת העיכול . כמובן שיש לכך השלכות לגבי כל מערכות בגוף וגם בעור. מאחר וחומרים ומזון חיוני מתקשה להספג. [ מה שבעצמו גורם לבעיות עיכול . גזים נפיחות ועוד] .קיים מוצר מצוין לכך בשם : "ביו בלנס" .משווק בנוזל 300 מ"ל . יש לשתות במשך כל הטיפול האנטיביוטי ולפחות חודש אחריו. מחירו כ 130 ש"ח. אך הוא יפתור בעיות רבות ומהר. לא להתפתות לקחת מוצר אחר! להשיגו בבתי מרקחת . נמצא בקירור . אם אי לרוקח תבקשי להזמין. 2 סבוריאה: סיבות רבות יש לתופעת בסבוריאה. לא אפרט כאן . אך יש תכשיר טוב מאוד לטיפול ולמניעת הסבוריאה . בשם: "סבוקלם קרם" [לא תרופה] קרם דל שומן נספג בקלות .מרגיע את העור מידית מונע אדמומיות וגירוי ואף מונע קשקשת .במידה ויש. ניתן להשיגו בכל בתי המרקחת מחירו כ 70 ש"ח. מומלץ ביותר. 3 תזונה : אין תזונה המיחדת רק לסבוריאה . אך בכדי לשמור על עור וגוף בריא יותר יש להקפיד שבכל ארוחה לאכול את שלושת אבות המזון: פחממות 40% שומנים[ הטובים]30% חלבונים30%. כמובן שיש עוד הכוונה יש ספר טוב [קצה קשה לקריאה] בשם: "המשא אל שיא הכושר" של דר ברי סירס. בהוצאת "מטר". ובו הסבר נוסף. יש גם חטיפי בריאות חדשים בארץ בשם:"זון" [ ZONE] טעימים ומומלצים למי שרוצה קצת בריאות לעצמוץ בתאבון. טלי: בהצלחה!!!
שלום טל, עקב עומס בעבודתי לא יכולתי לענות באופן יומיומי על השאלות שבפורום ואפילו לא בכל יומיים. מקווה שבקרוב יהיה שיפור ותהיה לי עזרה. לשאלתך - הקשר היחיד הידוע לי מהתזונה הקונבנציונלית הוא לגבי חומצות שומן מסויימות, רב בלתי רוויות, שנמצאות בעיקר בדגי ים. יש מטופלים שלוקחים כמוסות המכילות את חומצות השומן האלה ומצבם משתפר. לא אצל כולם זה עובד - אבל שווה לנסות. חומצות השומן נקראות EPA ו- DHA ויש מספר מוצרים כאלה בבתי המרקחת והפארמים. לגבי תשובת הרוקח שענה לך - לא תמיד יש קשר בין אוכלוסיית החיידקים שבמעי לסבוריאה וגם אם יש, אין רק מוצר אחד ויחיד שיכול לתת פיתרון לבעיה. דוגמאות למספר מוצרים המכילים חיידקים ידידותיים הם אצידופילוס של סולגאר ופרוביוטיק של אלטמן (ואפשר לאכול גם יוגורט המכיל חיידקים אלה !). לגבי חלוקת אבות המזון - גם כאן אין תיאוריה אחת שהיא הנכונה והמתאימה לכולם. ודעתי האישית - מכל מה שלמדתי ונתקלתי עד היום, יש מקרים שהרפואה המשלימה טיפלה בבעיות עור באופן מעמיק יותר מאשר הרפואה הקונבנציונלית ולכן מומלץ לגשת למטפל אלטרנטיבי ולהתייעץ איתו. שים=לב ! זהו תחום פרוץ שכמות השרלטנים בו רבה ולכן מומלץ לפנות דרך קופות החולים או למישהו בעל ניסיון מוכח. אתה מוזמן לשאול גם בפורום לרפואה משלימה שלנו. בהצלחה !
סמדר שלום אבקש לדעת מה הערך התזונתי ואם אפשר גם הקלורי של תמרים יבשים, תמרים לחים, תאנים יבשות , שזיפים יבשים, שקדים ואגוזים? האם רצוי לצרוך יומי? באיזו כמות? ערך תזונתי של דבש? תודה מראש
שלום דנה, בכל מרפאה של דיאטנית בכל סניף של קופ"ח תוכלי למצוא דף המכיל את רשימת הפירות, מחולקים לפי מנות. מנת פרי מכילה בין 60 ל- 70 קלוריות (שווה ל- 2 או 3 יחידות של פירות יבשים). אדם שאין לו סוכרת, טריגליצרידים גבוהים או מחלות כלייה יכול לאכול 3-4 מנות פרי ליום. לגבי שקדים ואגוזים - תוכלי למצוא אותם בדף של תחליפי השומנים, ולא של הפירות. כמות מנות השומן המותרת לאכילה ביום משתנה מאדם לאדם לפי ההגבלות הבריאותיות או "המשקליות" שלו, ועדיף להתייעץ עם דיאטנית בפגיהש אישית לגבי המנות המומלצות. עדיף ללמוד כללים של אכילה נכונה באמצעות קבוצות מזון ותחליפים ולא ע"י קלרויות - פשוט כי זה יותר קל ופחות מעייף ! בתיאבון !
סמדר שלום, שאלתי לא נבעה ממניעים של דיאטה, רציתי לדעת מה הערך התזונתי של מזונות אלו מטעמי בריאות.
שלום, האם צריכת סידן ממזון או מתרופה לפני גיל המעבר יכולה לסייע במניעת אוסטיאופורזיס? והאם כל כמות שנצרכת אכן נספגת? במה זה תלוי?
שלום נירה, שאלת שאלה גדולה וחשובה מאד. עד גיל 30 יש לנו אפשרות לבנות מסת עצם חזקה וגדולה, שתלוייה מאד גם בכמויות הסידן שאנחנו אוכלים. יש חשיבות גדולה לאכילת מזונות עתירי סידן , בעיקר בגיל ההתבגרות, שם יש בנייה גדולה של עצם. אחרי גיל 30 אין אפשרות להוסיף מסת עצם ומגיל 50 (פחות או יותר) מתחילה הירידה בצפיפות, אצל מי יותר ואצל מי פחות. לכן אני בודקת את כמות הסידן בתפריט של הילדות והנערות (וגם הבנים !) שמגיעות אליי לטיפול ואם יש צורך - מוסיפה אפילו כדורי סידן (יש היום גם כדורי מציצה). לגבי הספיגה ובמה היא תלוייה - כתבתי כאן על כך בעבר. את מוזמנת ללחוץ על "חיפוש" ולהקליד סידן. בעתיד אפרסם גם מאמר על סידן במגזין האתר.
היכן נוכל למצוא רשימת קלוריות לפי סוגי מזון למנה אחת?
בכל סניף קופ"ח שיושבת בו דיאטנית קלינית ! לכל דיאטנית יש חוברת של קבוצות תחליף המחולקות למנות.
שלום........ רציתי לדעת כמה קלוריות עליי לאכול ביום ? וכמה קלוריות שורפת פעילות ארובית במשך שעה? תודה
שלום נטלי, אין תשובה אחת לשאלתך. כמות הקלוריות שכל אדם צריך לאכול משתנה בהתאם לנתונים אישיים שכוללים גיל, גובה ומשקל, מין, מצב בריאותי, פעילות יומיומית, מספר הדיאטות שבוצעו בעבר ועוד. יש נוסחאות לחישוב כמות קלרויות לפי משקל תקין, אבל גם הנוסחאות האלה לא תמיד מתאימות לכולן. לגבי הפעילות האירובית - אני מזמינה אותך להפנות את השאלה לפורום הפעילות הגופנית שלנו, שם תוכלי לפרט בדיוק באיזה פעילות מדובר.
ברוב המקרים אין חשיבות מרובה לקלוריות . יש פרמטרים נוספים לאכילה נכונה . למשל יש צורך שבכל ארוכה לאכול את שלושת אבות המזון ביחסים:40% פחממות [עם ערך גליקמי נמוך- זאת אומרת שנספגים לאט בגוף.30%חלבונין.30% שומנים[הטובים]. כי אז רמת האינסולין לא עולה קיצוני. ואז לא משמינים. למשל: עדיף לאכול פרוסת לחם עם פסטרמה מאשר פרןסת לחם לבד ת האחרון משמין יותר [ראי הסבר נוסף בספר "משא אל שיא הכושר" בהוצאת "מטר" .יש חטיפי זון שמתאימים לשיטה .
סמדר שלום. שמי מיה שאלתי לפני כמה ימים בקשר למס' קלוריות וקיבלתי תושבה בחזרה ועניתי לך שוב אשמח אם תתיחסי. תודה מיה.
שלום מיה, קראתי את תשובתך ואני מאד ממליצה לך לגשת בהקדם לייעוץ אצל דיאטנית קלינית. אם תמשיכי לאכול פחות מ- 1200 קלוריות ליום תגרמי לגופך נזקים בלתי הפיכים - הנזקים לא תמיד מורגשים גם כשהם כבר קיימים ! את צריכה לברר ביחד עם הדיאטנית מדוע יש לך צורך בספירת הקלוריות, איך בנוי סדר היום התזונתי שלך והאם התפריט מאוזן ומגוון. אוכל זה לא רק קלוריות ! בהצלחה !
רופא משפחה הודיע על פי תוצאות בדיקת דם שיש כולוסטרול גבוה : 240 . מה מותר לאכול ומה אסור לאכול ??? תודה על תשובה מהירה .
שלום סוניה, אני מציעה לך קודם כל לקרוא את סדרת הכתבות שלי בנושא כלוסטרול שמופיעה במגזין של האתר. חפשי בארכיון כתבות בנושא תזונה ואם יהיו לך שאלות נוספות שלחי אליי שוב. קריאה מהנה !
סמדר תודה על תשובתך . אכן קראתי במגזין. אך האם ניתן לקבל גם פירוט מדגמי של מזונות מותרים ואסורים . נראה לי שבחיי השגרה היום-יומיים זה מה שעוזר . תודה מראש . סוניה
האם זה בריא לשתות קפה נטול קפאין, או שהשמועות שזה מסרטן או לא טוב מסיבות אחרות, נכונות?
שלום סימה , לא ידוע לי על קשר בין סרטן לקפה נטול קפאין.
אני בת 29, בעלת מבנה גוף רזה - רזה מאד (1.58 מ', משקל 46 ק"ג), לא עוסקת בפעילות גופנית. כמה קלוריות עלי לאכול ביום?
היי שושי אני בת 18 1.60 (כמוך בערך) שוקלת 43 עם אין לך בעיה של השמנה ,למה את דואגת לקלוריות? את רזה לגילך............אז תאכלי ותהני אבל תישמרי נטלי
שלום שושי, אם קראת את תשובותיי לנושא הזה שהועלה פעמים רבות מאד בפורום בודאי כבר הבנת שאני מאד מסתייגת מהשאלות האלה. יש נוסחאות ויש חישובים - אבל הגוף שלנו, מה לעשות, אינו מחשב ולא טבלה וקשורים בכך עוד המון נתונים אישיים. מעבר לזה - אינני מבינה את ההתעסקות בקלוריות . הרי רוב האנשים אינם יודעים להעריך כמה קלוריות הם אוכלים ביום ואינם מחשבים נכון גם אם הם חושבים שהם יודעים. לא כמות הקלוריות צריכה להיות העיקר אלא הרגלי האכילה, המגוון והאיזון של התפריט היומי, רכיבי המזון החיוניים הנמצאים במזון והקשר בין המצב הבריאותי לצריכה התזונתית. ואם זה נורא חשוב - הכפילי את המשקל שלך ב- 31 ותגיעי למספר הקלרויות המינימלי הרצוי לך כדי להתקיים.