מעי רגיז ורפלוקס

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

09/06/2024 | 22:52 | מאת: אנונימית

שלום דוקטור אכתוב לך מראש שאני מאוד מעריכה את העבודה שלך, ומודה על האפשרות לשאול אותך שאלות. אז אני סובלת ממעי רגיז שהתפרץ לפני שנה בערך, במקביל אני סובלת מבחילות צרבות וגיהוקים. התסמינים כבר הפכו לנוראיים וקשים ואני לא מצליחה לתפקד ולעבוד לחיות ולאכול.. לפני חצי שנה קיבלתי נורטילין, המטרה הייתה להגיע למינון של 2 כדורים בהתחלה זה הפסיק את השלושלים שכל הזמן היו לי ועזר מעט, אבל בהמשך זה הפך לעצירות אז הורידו לי מינון.. ועכשיו אני על כדור אחד סובלת מעצירות ושלשול לסירוגין ושוב תופעות קשות בקיבה.. קודם כל אשמח לדעת האם יש קשר בין מעי רגיז לרפלוקס ובעיות בקיבה.. הייתי אצל רופא שטען שכן שהכל זה בעיה עצבית.. אבל אני סובלת מתסמינים כל כך קשים שאני כבר מתחילה לחשוב שאולי זה משהו אחר.. כאבים קשים בבטן העליונה התקפים של גיהוקים אחד אחרי השני במשך שעה.. בחילות.. אני כבר מיואשת.. הרופא שמטפל בי רשם לי גאבפנטין להוסיף לנורטילין אבל עדיין לא התחלתי.. רציתי לשאול מה דעתך על התרופה הזאת לטיפול במעי רגיז והאם היא מוכחת כעוזרת? כמו כן אני כרגע לוקחת נקסיום 20 מילגרם פעמיים ביום אבל זה לא עוזר לכן הרופא רוצה שאנסה לקחת קונטרלוק, ורציתי לדעת האם זה יכול לעזור אחרי שהנקסיום לא עזר?… דבר אחרון הבנתי שיש תרופות עם הצלחה לא רעה למעי רגיז אבל שלא משווקת בארץ אשמח לדעת האם יש לך המלצה לתרופה כזאת ואני אבדוק אם אפשר לייבא אותה. אשמח לכל המלצה שלך דוקטור.. אין לי חיים.. אני אוכלת רק אורז וקרקרים, אני בקושי ישנה אני לא מצליחה לעבוד.. כל המלצה לטיפול או תרופה בנושא תתקבל בברכה תודה.

ישנה חפיפה בין תסמיני מעי רגיש לתסמיני החזר ולכן לפעמים חווים אותם יחד. תוספת גבפנטין לא תסייע כי עיקר בעייתך היא לא כאב אלא תפקוד לקוי. אם בירור מלא לא איתר דבר, נסי להתייעץ עם פסיכולוג בנוגע ל CBT ותמשיכי במה שאת כב לוקחת. שווה להתייעץ עם רופא במרפאה.

מנהל פורום מעי רגיש