כאב לאחר ניתוח החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

10/04/2024 | 11:29 | מאת: יוסי

שלום, בן 74. בעקבות שבר במפרק הירך החליפו לי את מפרק הירך השמאלית בגישה קידמית. עבר 5 שבועות מאז הניתוח. אני מקפיד על פיזיוטרפיה והולך כבר בלי מקל. כשאני יושב או שוכב אני לא מרגיש בכאב. כאשר אני הולך, בכל פסיעה עם רגל שמאל שלי שנותחה אני מרגיש כאב באזור המפרק. הכאב גם בא לידי ביטוי יותר בעוצמה בצעדים הראשונים שלי לאחר שאני קם מכסא או לאחר נהיגה. כמו כן חלק מהירך ברגל שעברה את הניתוח עדיין קצת קשה. האם תופעה זאת נורמלית כחלק מתהליך ההחלמה והשיקום, או שזה מקור לדאגה? תודה

שלום רב, תופעות כאלה שכיחות בחודשיים הראשונים. כל עוד המצב משתפר מיום ליום ןמשבוע לשבוע אין מה לדאוג. בברכה, ד"ר נביל גרייב מומחה להחלפות מפרקים

מנהל פורום החלפות מפרקים