הידבקות בזיהום בגלל התנהלות רופא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/07/2024 | 06:34 | מאת: יהלי

שלום דר שבוע 29 להריון הכי יקר בעולם. הגעתי להיבדק במיון יולדות בביח נחשב בארץ , הרופא מיד הלך להוציא כפפות וכשביקשתי ממנו לחטא את ידיו לקח איתו את הכפפות כך שבעצם לחץ איתן על בקבוק הספאטון (מתארת לעצמי שהכי מזוהם שיש), הניח אותן על מקלדת מכשיר האולטרסאונד ועוד ואז עם כפפות אלה פתח את הקונדום והלביש על המתמר הוגינלי. אני בחרדת אימים שאפשר לחטוף כך משהו או שזה יכול לזהם לי חלילה את הנרתיק או צוואר הרחם או הכי גרוע לסכן חלילה את העובר. מה לעשות? מייסרת ומלקה את עצמי על כך שבכלל התערבתי לו בסדר הפעולות וביקשתי שיחטא וגם על כך שלא ביקשתי שישתמש בכפפות אחרות כי כבר לא היה לי נעים. מה הסיכון? איך לבדוק או להתגונן? תודה

יש נהלים ברורים לחיטוי ידיים ומתמרי אוחטרהסאונד ואנ י בטוחה שהרופא שלך מבצע אותם ברוטינה. אל דאגה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה