חשיפה הדרגתית לשומשום

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

10/09/2024 | 15:50 | מאת: אוסי

שלום, אני רגישה לשומשום - לא אלרגית, בדיקות האלרגיה תקינות אבל אלרגיולוג אישר שזו רגישות לפי העדות שלי. אחרי כל אכילה של שומשום במידה מסוימת, מתחילות לי כעבור 6 שעות בערך סחרחורות עם חולשה ובעירה ברגליים. קרה לי הרבה פעמים ובוודאות משומשום. התחלתי לפני כחודש וחצי חשיפה הדרגתית על דעת עצמי. התחלתי משני גרגרי שומשום, עליתי בשבוע בשניים כל יום, אח"כ באררבעה בשבוע לאחר מכן, אח"כ בחמישה שבועיים ועכשיו אני עולה ב- 10 גרגירים ביום. היום אכלתי 130. במהלך התקופה בשלוש נקודות זמן קרה שהיתה לי סחרחורת כמה שעות אחרי האכילה, אז למחרת חזרתי אחורה בכמה גרגרים וכך התקדמתי יפה. עד מתי להמשיך את החשיפה ובכמה גרגרים להעלות בקרוב לדעתך? תודה!!

לרוב גרגרי סומסום אינם עוברים פרוק במערכת העיכול ככה לפחות נהוג לומר) בעקרון טיפול בחשיפה הדרגתית אמור להתבצע במרפאת אלרגיה ועם אשפרות לתת טיפול חרום בעת תגובות ולכן לא היתי ממליצה להמשיך טיפול ב"פרוטוקול ביתי " גמיש שכזה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה