בלוטות לימפה מוגדולת לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

08/07/2024 | 11:56 | מאת: אלכס

שלום פרופ' חפץ, שאלה מהורים מודאגים. לאחר זיהוי בלוטות נפוחות בצוואר הופננו לביצוע US. התקבל הפענוח הבא: משני צדי הצוואר נצפו מספר קשרי לימפה, הגדולים ביותר תת לסתיים: מימין בממדים 20 מ"מ, משמאל - 25 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית מעט מוגברת. האיסטמוס לא מורחב, מרקם אחיד. האונה הימנית: לא מוגדלת, מרקם אחיד. האונה השמאלית: לא מוגדלת, מרקם אחיד. צוואר ימין: בלוטות הרוק התת-לסתיות בהדגמה תקינה. בלוטת הפרוטיס עם הדגמה תקינה. צוואר שמאל: בלוטות הרוק התת-לסתיות בהדגמה תקינה. בלוטת הפרוטיס עם הדגמה תקינה. לסיכום: קשרי לימפה תגובתיים דו"צ דרוש המשך מעקב קליני דימותי. הילדה ללא תסמינים מיוחדים וחיונית. תודה רבה על עזרתך

שלום רב, לא נשמע לי פתולוגי. ממליץ בדיקה ע"י רופא הילדים או אאג מומחה (ניתן במוקד ארם 03-5117204) בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר