בדיקת רקמות US2 , אולטרסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/07/2024 | 16:32 | מאת: רעו

היי, אשמח לחוות דעת על בדיקת האולטרסאונד שביצעתי, תודה מראש! הסיבה לביצוע הבדיקה – בירור האיסטמוס לא מורחב, מרקם אחיד. האונה הימנית: לא מוגדלת, מרקם אחיד. ציסטות קילואיד בגודל עד כ- 5 מ מ. האונה השמאלית: לא מוגדלת, מרקם אחיד. ציסטות קילואיד בגודל עד כ- 5 מ מ. בלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס עם הדגמה תקינה. לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו-צדדי. הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. שרשרת ג וגולרית משמאל, הודגמו מספר בלוטות לימפה אובליות עם מרקם שומני שמור בגודל עד כ-25 מ מ. אין עדות ללחץ על הקנה. בסיכום: Tirads - 1

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש לפנות לאנדוקרינולוג למעקב (מומלצת ד"ר מירב סרברו במרפאתינו בארם). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר