לא.ב. - על פיברומיאלגיה
דיון מתוך פורום נוירוכירורגיה
אני לא יודעת אם אתה זוכר אותי אבל הבטחתי תשובה.... התלוננתי כאן בעבר על כאבים עייפות וחולשהואתה העלית את הרעיון של פיברו' והפנית אותי לאתר בעברית על המחלה. היום סוף כל סוף הגעתי לראומטולוג שאמר שיש לי" FMS קלאסית"... כבר הבנתי שטיפול אפקטיבי אין, אבל אני מרגישה הקלה עצומה שסוף כל סוף יש שם לבעיה שלי ואני כבר לא צריכה לחשוש שיש לי בעיה חמורה או סופנית ושיש לי שם לומר לסביבה שחשבה שאני מתפנקת... א', המון תודה!
ראיתי שכבר התחל להפיץ ה"בשורה" בפורום שכן יש טענה כי גואי והקפדה מסוימת עוזרים כפי שבטח שמת לב בפורומים אך אין לי מושג עד כמה יש אמת מאחורי זה אם תרצי לעשות ניסיונות על עצמך יש טענה כי בזמנו מחקר הראה כי הורמון הגדילה מקטין הסימפטומים משום מה ירדו מזה אבל מטפלים בו באנטיאיגינג באנשים בריאים כך שאולי שווה לנסות בסופו של דבר זה אישי אצל כל אחד וכל אחד לומד מה מועיל לו ומה מזיק לו מי הראומטולוג אם אפשר לדעת שנה טובה ומוצלחת עם כאבים פחות מציקים ככל האפשר א.ב.
הוא אותו מנהל פורום ב-IOL שאליו שלחת אותי... לגבי גואיפנזין - שמעתי חוו"ד מרופאים שמאוד לא ממליצים, ובכל מקרה אני לא חושבת שכדאי להיות שפן נסיונות ולנסות תרופה שלא נבדקה כראוי (כולל ה-GH שעדיין לא נחקר בהקשר הזה).