קרצינומה פפילרית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/05/2004 | 11:00 | מאת: אורנה

לפרופסור צבי צדיק שלום! אני פונה אליך על מנת לקבל את חוות דעתך המקצועית בדחיפות. אני בת 33, ולפני 6 שנים נעשתה לי ביופסית מחט מתירואיד שמאל בעקבות גוש בעל צפיפות מעורבת בקוטר של 7 על 3 מ"מ שנראה שם בבדיקת האולטרסאונד. את הניקור ביצע ד"ר לבנסרט מהדסה עין כרם ובדק אותו ד"ר שרמן. הממצא המיקרוסקופי:"צברים של תאי אפיתל במראה ובמנח שיכולים להתאים לקרצינומה פפילרית של בלוטת התריס (במספר צברים נמצאו גופיפי פסמומה, ממצא שתומך באבחנה זו). ברקע נמצאו לימפוציטים רבים, כך שיתכן שמדובר בגידול שהתפתח על רקע מחלת השימוטו." ההמלצה של פרופסור בנימין גלזר מהדסה עין כרם ושל ד"ר ליחוביצקי מביקור חולים איתם התייעצתי היתה חד משמעית לבצע ניתוח לכריתת הבלוטה. לא עשיתי את הניתוח וגם לא מעקב מסודר -אם כי ביצעתי אולטרסאונד לבלוטה פעם בשנה בערך. בכל הבדיקות לא היה שינוי משמעותי מהבדיקה הראשונה. כמו כן עשיתי בדיקות דם של TSH אחת לחצי שנה ובה נמצא שהבלוטה מתפקדת באופן תקין ומאוזן לגמרי. שש שנים עברו והחלטתי לעקוב אחרי המצב באופן מסודר יותר. ניגשתי לבדיקת אולטרסאונד של הבלוטה אצל פרופסור לבנסרט, שכאמור בדק אותי גם לפני 6 שנים, והוא הבחין כי אין שינוי משמעותי בגוש. ממדיו בערך 10 על 7 על 17 מ"מ ( קשה למדוד אותו במדויק כי גבולותי אינם מוגדרים היטב). החלטתי לערוך ניקור נוסף וניגשתי אל ד"ר פישר מקופת חולים מאוחדת. הוא לא ראה טעם לערוך ניקור מכיוון שלדבריו מדובר בגוש קטן מאוד ולא מוגדר, יותר דומה לצבר של תאים, אך בכל זאת עשה לי ביופסיה ותוצאות הממצא המיקרוסקופי:"הממצא מתאים למחלת השימוטו. לא נמצאו תאים בלתי סדירים או ממאירים". גם פרופסור גלזר וגם דוקטור לבנסרט סברו בעקבות התוצאה כי כנראה הניקור האחרון לא מדוייק, ושניהם המליצו כבעבר לעשות את הניתוח גם היום למרות שלא חל שינוי משמעותי בגוש. אני כיום מוטרדת מהעניין יותר מבעבר, בין השאר היות ובנתים נהייתי אמא לשני ילדים מקסימים והאחריות גדולה מאוד. אני פונה אליך בבקשה דחופה לשמוע את דעתך בנושא: 1) האם אין משמעות בראייה לאחור, תוך התחשבות בשנים שעברו מאז הניקור הראשון, לעצם העובדה שהבלוטה מתפקדת מצויין והגוש לא גדל באופן משמעותי? 2) מדוע ההמלצה היא לכרות את כל הבלוטה ולא את החלק ה"בעייתי"? 3) האם לפי הידע המקצועי שלך יכול להיות מצב שבו הגוש לא יגדל באופן משמעותי אך עדיין יהיו לו גרורות לכל הגוף במידה והוא סרטני? 4) האם במצב בו אני נמצאת כרגע ניתן גם להסתפק במעקב אולטרסאונד כל חצי שנה לערך? 5) במידה ואני מבצעת את הניתוח איך ובאיזו תדירות נעשה המעקב? 6) האם לא יתכן שבאבחון הניקור הראשון חלה טעות בכך שאבחנו את מחלת השימוטו ככרצינומה פפילרית? 7) האם לדעתך עלי לבצע כיום את הניתוח? תודה רבה מראש על ההתיחסות, אורנה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. גם בבלוטה המתפקדת מצויין יתכן גידול סרטני- אין קשר בין תפקוד לקיום גידול 2. ניקור יכול לפגוע במקום בריא בעוד שמסביב יתכן ויהיה גידול 3. גם לגידול קטן יתכנו גרורות 4. אם יש לך ספקות פני לבית חולים אחר לקבלת חוות דעת. בזבוז זמן מסכן אותך

09/02/2010 | 15:15 | מאת: חדוה ד.

בתי בת 15 אובחנה כסובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס וכן משימוטו. נוטלת אלטרוקסין מדי-יום. א. מה ההבדל בין שני הליקויים .ב. למה עליה לצפות בהמשך חייה, האם עלולות להיות הפרעות נוספות ?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים