ביצה - כולסטרול
דיון מתוך פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי
בעבר אמרו שאסור לאכול יותר מביצה אחת ליום, מכיוון שהיא מעלה כולסטרול, בשנים האחרונות שומעים לא מעט על כך שההיפך הוא הנכון, שביצה מורידה כולסטרול. 1.האם יש הסכמה קלינית לגבי הביצה (או התרנגולת ? ) - האם היא מעלה או מורידה כולסטרול ? 2. כיצד היא יכולה להוריד כולסטרול ? הרי החלמון מכיל כולסטרול... 3. מהי התצרוכת המקסימלית ליום ? (אני מניח שזה תלוי במשקל / מין ?) תודה.
תשובתי: קודם כל כנס:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%9F 1.האם יש הסכמה קלינית לגבי הביצה (או התרנגולת ? ) - האם היא מעלה או מורידה כולסטרול ? 1.ת החלמון (לא הלבן אלא הצהוב) מעלה כולסטרול א. אם אוכלים כמויות גדולות של החלמון או/וגם ב. אם יש בעיות בתיפקוד הכבד, שאחראי על משק השומנים בגוף. 2. כיצד היא יכולה להוריד כולסטרול ? הרי החלמון מכיל כולסטרול.. 2. ת.נכון. אבל יש מצבים שבהם נתן לסגל את הכבד לאזן את הכולסטרול. הנה, יש שני סוגי מקורות לקולסטרול "מקורות פנימיים" ו-"מקורות חיצוניים". הכבד גם יוצר כולסטרול, וחושבים (טרם הוכח!) שאם נגביר את הכולסרוטל מהמזון(חיצוני) נגרום לכבד להפחית את ה-"פנימי".. 3. מהי התצרוכת המקסימלית ליום ? (אני מניח שזה תלוי במשקל / מין ?) 3.ת.לאדם בריא בעל משקל של כ- 60 ק"ג =ביצה אחת ליום (החלבון הלבן = 60 גרם בממוצע).ספורטאים ומפתחי גוף יצרכו יותר , אבל רק את החלבונים. דרך אגב, החלבון של הביצה יש לו את "ערך החלבון" הגובה ביותר, כלומר, כמעט את כל ה-21 חומצות אמיניות הדרושות לבנין רקמות השריר. לבריאות תודה.
חלבון ביצה ו/או מי גבינה ? בתודה על תשובתך