חומרים מאושרים, צריכה מתונה
דיון מתוך פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי
פ.נ. האם אכילת גבינה שיש בה מייצבים חומרי שימור וכדו'- מזיקה לבריאות, גם כאשר אוכלים אותה בכמות מתונה וגם כאשר החומרים הנמצאים בגבינה מאושרים ע"י הרשויות המוסמכות? שבת שלום. רונן
רונן למה לדעתך "אוכלים אותה בכמות מתונה "? כי אם היה מיטיב אתנו ותורם לבריאות - לא היה צורך להגביל את הצריכה במסגרת תזונה בריאה. גם עישון "מאושר ע"י הרשויות המוסמכות". בברכה
פ.נ. אני לא מכיר שום אישור של מש' הבריאות לעשן. אדרבה, האם קראת על אישור שכזה במקור רשמי? אודה לך אם תביא לידיעתי היכן ומתי ניתן. ואשר לחומרי שימור, אני מבין שכאשר כמותם מתונה, מחד, והם משולבים במוצר איכותי (המכיל, לדוגמה, סידן, חלבון, ויטמין D ועוד), מאידך, התועלת הגדולה של צריכתו עולה על - ובוודאי שקולה כנגד - הנזק הקטן הכרוך בשימורו. האם איזון ופשרות אינם שם המשחק? לדעתך, מוכרחים לנקוט דווקא ותמיד בגישה קיצונית? שבוע טוב. רונן
פ.נ. לשאלתך מ-7.5, התשובה פשוטה: כל מאכל שצורכים במידה מוגזמת עלול להזיק. כאשר צורכים אותו במידה מתונה, הוא מועיל אם רכיביו טובים ואם לא נאסר לשימוש. אשר לעישון, איזו רשות מוסמכת מאשרת אותו? רונן