פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2239 הודעות
2213 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

25/02/2021 | 21:16 | מאת: טל

שלום, הרופא נתן לי טיפות זיילט למספר ימים בשל דלקת בעין, היום כשהזלפתי טיפה ראשונה הרגשתי שהיא לא ממש פגעה "בול" אלא בריס ולכן הזלפתי טיפה נוספת מיד אחריה (בהפרש של שניות), ידוע לי שלא אמורה להיות בעיה והעין מוציאה את העודף, אך לא הרגשתי/ראיתי שהטיפות נזלו החוצה, כביכול העין קלטה את 2 הטיפות, זה ייתכן? האם אין סיכון לעין במצב כזה? ושאלה נוספת, האם יש הגבלות מבחינת הטיפות האלה יחד עם חיסון קורונה? תודה רבה,

לא צריך לדאוג מבחינת הטיפות. אם תטפטפת מיד שתי טיפות זה בסדר. חלק מהטיפות יורד לגרון. כלומר, הטיפות נספגות גם בגוף ומכיון שהן מכילות סטרואידים אז תאורטית לא מומלץ לקחת אותן אחרי החיסון נגד קורונה. בפועל המינון קטן מאד ולא נראה לי שצריכה להיות עם זה בעיה.

26/02/2021 | 17:57 | מאת: טל

תודה רבה

שלום רב, ב23.2 הייתי במרפאת עיניים בבית חולים מאיר. בשעה 19:00 האחות טפטפה 3 סוגים של טיפות להרחבת האישונים. היום 24.2 בשעה 9:12 יותר מ 13 שעות אחרי, האישונים לא הצטמצמו ואני מרגישה כאב בעיניים. מה עושים? האם יש כאן חשש לנזק? בעבר כששמו לי טיפות תוך שעתיים האישונים הצטמצמו.

סליחה שלא עניתי מוקדם יותר. זה גם לא הפורום המתאים. בכל מקרה- מאמינה שהבעיה נפתרה כבר אבל אם לא אז בשלב זה יש צורך לגשת למיון עיניים בדחיפות.

24/02/2021 | 08:19 | מאת: אדם

בבדיקת עיניים נמצאו העדשות עם NS2 . מה זה אומר ? האם מהווה התוויה לניתוח קטרקט ? תודה.

Nuclear sclerosis בדרגה 2 (מתוך 4). כלומר קטרקט בינוני. במצב כזה מנתחים רק אם זה מפריע. אם לא מפריע אין צורך לנתח בשלב כזה.

21/02/2021 | 15:01 | מאת: אאא

שלום איצי היא בת 89 סובלת מכמה בעיות כרוניות, יש לה בעיה בעין קטקרט והיא רואה בו ממש מטושטש הייץי אצל 2 רופאי עין שאמרו לי שבגלל בעיות בריאות כלליות לא מומלץ גם בשל גילה ולאור מצבה הכללי לעבור ניתוח להסרת קטרקט , השאלה שלי האם בעיות גיל ובעיות יתר לחץ דם כולסטרול יכול באמת למנוע ממנה לעבור הסרת קטרקט? תודה

לא למיטב ידיעתי וגם לא הגיל.

16/02/2021 | 08:28 | מאת: בני מסיכה

איזה עדשה עדיפה קומפורט או סימפוני להשתלה ?

לדעתי סימפוני.

15/02/2021 | 11:37 | מאת: אסתי

שלום, יש לי מספר גבוה במשקפים והחדות ראיה שלי היא 6/12. האם אני יכולה לעבור ניתוח קטרקט מבלי שיש לי קטרקט?

כן אבל זה ניתוח של הוצאה של עדשה זכה ונקרא- clear lens extraction. זה ניתוח שנושא בחובו סכנה מוגברת להפרדות רשתית וסכנות נוספות של ניתוח תוך עייני. לא ממליצה.

31/01/2021 | 06:16 | מאת: אאא

שלום אימי בת 89 הסובלת מבעיות עיניים שנים היא לקויית ראיה בחודשים האחרונה ען בבצד שמאל שיש לה בו קטרקט אדומה ודומעת וזה מציק לה כמובן שרופא עיניים אמר שבגיל כזה לא מומלץ לעבור ניתוח, הבעיה שזה מציק היא קיבלה טיפות ומשחה שממש לא עזר לה היא ברושי רואה בעין זו מה כדאי לעשות האם יש משהו שיכול להקל על זה? תודה

לא ניתן להבין מה הבעיה דרך ההודעה. אין קשר בין הגירוי המתואר לקטרקט וליכולת לעבור ניתוח. צריך לחזור לרופא או ללכת להתייעצות נוספת ולשנות את הטיפול כנראה. ולגבי ניתוח- הגיל כשלעצמו אינו מהווה בעיה. ייתכן שישנם שיקולים אחרים כמו העובדה שהיא גם ככה רואה מעט או שהניתוח צפוי להיות מורכב מסיבות אחרות בעין הספציפית שלה.

31/01/2021 | 08:46 | מאת: אאא

שלום הסיכונים בניתוח שעין אחת יכולה להיות עיוורת לגמרי כי מה שהבנתי האישון פגום כל שמצב זה עדיין יכולה עוד טיפה לראות, יד לה גם מחלות רקע לחץ דם כלוסטרול , השאלה האם ניתוח כזה הוא הרדמה מלאה? והאם האדום והדמע בעין זה יכול להיות גורם אחר שח הבעיה ולא שייך לזה ואולי היא זקוקה לטיפול אחר? תודה

הניתוח בדרך כלל בהרדמה מקומית. כתבתי כבר שאין קשר בין האודם והדלקת לקטרקט.

31/01/2021 | 11:28 | מאת: אא

שלום לפני שנים היינו אצל רופא עיניים שאמר שניתוח יכול לגרום לעין שלה להיות עיוורת בעין אחת משום שיש לה בעיות באישון אחד , הראיה שלה באמת לא חדה והיא לקויית ראיה בלי קשר לקאטרט ממה יכול להגרם אודם בעין ודמעות? תודה

סיבות לאודם יכולות להיות דלקות שונות, יובש, אלרגיה וגם לחץ (אבל זה יותר נדיר)

28/01/2021 | 19:28 | מאת: צופיה

שלום ד"ר עדי, בהמשך לשאלותי הקודמות. (בקשי עזרה בבחירת הטווח של העדשה.. ראי תשובות קודמות) אכן עברתי ניתוח בעין ימין לפני מספר ימים. (להזכירך בעין שמאל המספר -4.5,בסה,כ טוב. ובימין עכשיו בחרתי לטווח ביניים - הרופא שם לי עדשה -1.5) אני סובלת מחוסר נוחות משווע בראיה. הם כמו מתנגשות לי. לא מוסנכרנות. מרגישה איזה מועקה כבדה ולחץ במבט כזה. וגם העין שמאל הטובה פתאום מראה טשטוש במקרוב. (ועליה שסמכתי שתפצה אותי לטווח רחוק וקרוב..) והעין המנותחת ממש "מפריעה" לשמאלית הרגילה, הימנית דומננטית מאוד ומשתלטת לה על כל הטווחים. זה ממש מתסכל ומעיק. אני גם מעצבת גרפית וחייבת סימטריה בין שתי העיניים כדי לעבוד. אז אוי כל עין בנפרד איכשהו בסדר, למרות הטשטוש אבל תיהן ביחד זה כואב. ולא נוח.. הטווח ביניים הזה מורכב לי ואני אובדת עצות. מאוד מתסכל.. מה אפשר לעשות?? תודה

קודם כל כפי שציינת עברו רק כמה ימים. בנוסף, דיברנו על זה בעבר- אם הפער בין העיניים מפריע- תרכיבי עדשת מגע, כמו שאת רגילה, על העין הלא מנותחת וזה יפתור את חוסר האיזון.

29/01/2021 | 12:54 | מאת: צופיה

תודה אבל הפער והחוסר נוחות בין שתי העיניים קורה כשאני עם עדשה בעין שמאלית... וגם כשאני בלי. מרגישה שהטווח שבחרתי לא נכון לי.. לא יודעת. הם מתנגשות.. ואני לא רוצה לראות מונוויז'ן.. כי ככה בעיצוב זה לא נותן תמונה מלאה. מה ניתן לעשות? לא צפיתי את הסירבול והמורכבות הזאת..

תתייעצי עם האופטומטריסט שלך. אם תרכיבי עדשת מגע על העין הלא מנותחת שתתקן רק מינוס אחד וחצי, תוכלי לעבוד בקלות ותעזרי במשקפיים לראות למרחק. בזמנים שבהם את לא עובדת אני מניחה שכן תוכלי להנות ממה שבחרת. בכל מקרה אם אחרי מספר חודשים לא תתרגלי למצב אז או שתנתחי את העין השניה או שתעשי תיקון בעין שנותחה.

31/01/2021 | 16:05 | מאת: צופיה

תודה על התשובה.. רק שנראה לי שלא הסברתי את עצמי נכון. במחשב - אני רואה בסדר. עם העין המנותחת. ועם עדשה -5. אבל מעבר לזה בטווח הקרוב (פלאפון, ספר ) מטושטש לי. וככ מתסכל ולא נוח. רחוק פחות מפריע לי. מרגישה שהעין המנותחת השתלטה על הטשטוש בראיה לקרוב. בקיצור, אני מאוכזבת מהפער בין שי העיניים. שאלה נוספת היא גם אם הגיוני לעשות ניתוח תיקון מטווחב הביניים שנקבע בניתוח העכשוי (1.5) לניתוח תיקון שיתן לי טווח קרוב יותר כמו 2, או 2.5?? כלומר בטח יש סיכונים בניתוח תיקון והעין סובלת מאוד.. לא? האם בשביל עוד חצי מספר קדימה זה שווה וראוי? תודה לך ד"ר עדי!

31/01/2021 | 16:08 | מאת: צופיה

בנוסף לשאלה הקודמת. נוצר מצב עכשיו של סרבול לא נורמלי. אם במקרוב אצטרך לתקן עם משקפיים, ןמרחוק אצטרך לשים עדשות למרחוק. אז כל פעם שאשב מול מחשב - אצטרך להוריד העדשה בעין המנותחת? או לחילופין - כל פעם שאצטרך להציץ בטלפון - לשים משקפיים? או לחילופין - כל פעם שאצא לטיול בחוץ, אצטרך לשים עדשה? נשמע לי ככ לא הגיוני להתנהלות.. אשמח לבהירות ולעצותיך.. תודה!

לא הייתי מנתחת את העין השניה כרגע אם אין בה קטרקט. תאורטית את יכולה כנראה להרכיב רק משקפיים למרחק ולהסתדר גם במחשב וגם בקריאה ללא משקפיים. אם בכל זאת קשה לך- שימי עדשה על עין אחת- זו שטרם נותחה- לרחוק. העין השניה תראה במחשב אם תירצי לקרוא תזדקקי למשקפיים אבל בשאר המצבים לא תזדקקי.

26/01/2021 | 19:37 | מאת: אביחי

שלום, מקרה שקרה לי היום בבוקר וקצת מצליח להדאיג אותי, הייתי צריך לקחת תיק מהמושב האחורי ברכב, עמדתי לפתוח את הדלת אך נתתי לאדם אחר לעבור (בדיוק יצא מהרכב שלו ולא היה מרווח גדול בין הרכבים), עד שעבר, יצא שהבטתי לכיוון חלון הרכב שלי למספר שניות (בערך 5-6 שניות) כשהשמש בדיוק לכיוון החלון ויש החזר מסנוור ממנו. הייתי עם משקפי שמש. האם יכולה להיות פגיעה ממקרה כזה? תודה רבה

לא לא לדאוג

20/01/2021 | 08:16 | מאת: אדם

בקשל ל- edof iol: 1. האם ישנן עוד עדשות כאלה בנוסף לסימפוני ? 2. עד כמה ב % ישנן תופעות כמו הילות ואובדן קונטרסט ביחס לעדשות מונופוקליות, וביחס לעדשות מולטיפוקאליות ? 3. מה מחיר עדשת סימפוני טורית ? תודה.

למיטב ידיעתי בארץ הסימפוני היא היחידה כרגע. זה קצת משתנה בין העדשות השונות ואין אחוז אחד מסודר לציטוט כי מחקרים שונים נותנים אחורזים שונים) אבל האחוזים של ההילות גבוהים (נובע מעצם המבנה של העדשה. ישנה הסתגלות עם הזמן. אובדן אור נע בין 11-14% מהאור בעדשות שונות מולטיפוקליות (טריפוקליות). המחירים משתנים מאד בהתאם לביטוח ולחדר הניתוח. מדובר על אלפי שקלים.

שלום ד״ר אני סובלת שנים מסחרחורות קשות מאד שנמשכות שעות רבות אם היא שוכבת על הגב ולכן כבר שנים נמנעת מכך. בנוסף אציין שהיא חולת פרקינסון ( רעד עדין ולא כל הזמן). בדל החשש מה סחרחורות נמנעה מלעשות ניתוח קטרקט אך המצב הולך ומחמיר. האם ניתן לבצע את הניתוח בשכיבה לא מלאה אחורנית? למשל בזוית של 45 מעלות בערך? תודה רבה

בעיקרון לא. זוית של 45 מעלות ממש בעייתית. אפשר בזוית קטנה ואפשר גם להעזר בהטיה של המיטה, להרים רגליים קצת כלפי מעלה כך שבסופו של דבר הראש מתיישר יחסית.

16/01/2021 | 17:19 | מאת: לכיש

אני בת 63. מזה שנתיים כמעט שלוש, כל חצי שנה יש עליה במספר עדשות המשקפיים. ממינוס 3 וחצי הגעתי למינוס 7. בעין ימין. בשניה ממינוס 3 ל מינוס חמש. בעין ימין חשה לאחרונה קושי בראיה .על כן הייתי אצל אופטומטריסט שאמר שגם אם מעלה המספר למינוס שבע וחצי(במקום 7 היום) זה כבר לא עוזר והגעתי למצב שמחייב קטראקט. אני כרגע מסתדרת בעיקר בזכות העין השניה שבה אני רואה מעולה. האם במצב כזה יש דחיפות בניתוח? או אני יכולה לדחות בכמה חודשים אפילו שמספר גבוה יותר כבר לא עוזר. השאלה שלי אם אני מושכת את זה עוד חצי שנה האם הניתוח מסובך יותר? רופא רשתית שהייתי אצלו מסיבה אחרת גם אישר שצריך קטרקט.(לפני 5 חודשים אמר שלא חייבים לאותו זמן). לא דיברנו על הדחיפות בניתוח לאור הממצאים החדשים. כך שאני מפנה את השאלה אליך אם דחיה בכמה חודשים עושה נזק.גורמת חלילה לניתוח להיות עם פחות אחוזי הצלחה.? תודה רבה לך ושבוע טוב ומבורך.

את ההחלטה אם יש דחיפות בביצוע הניתוח יכול לעשות רק רופא שראה את העין ומצבה ובדק אותה. אולם, בכל מקרה דחיה של כמה חודשים לא יכולה להזיק.

12/01/2021 | 23:27 | מאת: פאולה

שלום, באילו מצבים של עין מועמדת לניתוח לא ניתן להשתיל עדשות פרימיום מתקנות ראייה? מה לגבי אובאיטיס ברקע (כשהוא מטופל ובשליטה)?

עדשות פרימיום כוללות למעשה עדשות טוריות, לתיקון אסטיגמטיזם ועדשות מולטיפוקליות. הטוריות הן חצי רפואיות ולצורך העניין הן כמו עדשות מונופוקליות רגילות. לא ניתן להשתילן במקרים של אסטיגמטיזם מאד לא סדיר או צפי לחוסר יציבות של העדשה. עדשות מולטיפוקליות אפשר להשתיל רק במקרים שבהן אין בעיית נוספות בעין ועדיף להשתילן בשתי העיניים, כך שמי שעובר ניתוח רק באחת העיניים זה גם לא מאד מומלץ. אובאיטיס נשמעת לי כמו קונטרא-אינדיקציה, כלומר חוסר התאמה.

13/01/2021 | 19:06 | מאת: פאולה

תודה רבה, ד"ר מיכאלי, עבור תשובתך המפורטת. לפי הבנתי, סייגת contraindication לגבי עדשות מולטיפוקל בלבד, האם נכון? שאר העדשות ניתנות להשתלה. שוב תודות! פאולה

אין עוד סוגים של עדשות מעבר לטורית ומולטיפוקלית. בתוך המולטיפוקליות יש כן תת סוג של עדשות שנקראות EDOF ואותן אפשר להשתיל במקרה של עין אחת שעוברת ניתוח וגם במצב של בעיות נוספות בעין אך קלות יחסית.

13/01/2021 | 20:27 | מאת: פאולה

תודה רבה !!

02/01/2021 | 20:52 | מאת: דודי

שלום, רופא הקופה המליץ על ניתוח קטרקט וכן עדשה טורית על אף שנמצא צילינדר של 1.5. אני שוקל לעשות את הניתוח באופן פרטי. האם יש צורך בעדשה טורית באסטגמטיזם כל כך נמוך? מהו הצילינדר שממנו צריך להתחיל לחשוב על עדשה טורית? תודה רבה!

כעיקרון אם המטרה שלך לא להזדקק למשקפיים למרחק אז כל דרגה של צילינדר יכולה להפריע ומעל 1-1.25 חייבים במצב כזה לתקן. אם לא אכפת לך להרכיב משקפיים אז אין צורך לתקן ברמה כזו. מעל 2-2.5 אני כן ממליצה גם למי שרוצה להמשיך להרכיב משקפיים אבל אין חובה.

30/12/2020 | 14:56 | מאת: אמיר

שלום. עברתי ניתוחי קטרקט בשתיהעיניים לפני כ 3 שנים. אמנם חדות הראיה השתפרה מאד אבל, ובשתי העיניים מופיע טשטוש בדוגמא קבועה בכל תנועה של האישונים. יותר מרופא עיניים אחד בדקו ובדקו ולא הצליחו למצוא את מקור הבעיה. הועלתה אפשרות, לאחר שנשאלה, על ידי פרופ' אסיה, שיתכן ובאופן די נדיר, שתי העדשות שהותקנו אינן מכסות את כל האישונים. אחרי כל ההקדמה - האם זה מצב בר תיקון ולו גם באמצעות ניתוחים חוזרים והתקנת עדשות בעלות קוטר גדול יותר. תודה אמיר

ישנם ניתוחים כאלהאבל לא מומלץ לעבוראותם אלא במצב של תזוזה קיצונית משום שיש בהם מידה לא מבוטלת של סיכון

14/12/2020 | 11:00 | מאת: ארתור

במקרה של עדשה טורית מונופוקאלית - האם חישוב כוח העדשה הוא אובייקטיבי לחלוטין ? כלומר,הוא מתבסס על הבדיקה הביומטרית בלבד, ללא תלות בתוצאות בדיקת הראייה הסובייקטיבית המבוצעת ע"י האופטומטריסט ?

נכון

14/12/2020 | 14:49 | מאת: ארתור

תודה רבה על תשובתך המהירה. ושאלת המשך: לכמה זמן תקפה הבדיקה הביומטרית, והאם יובש של העיניים יכול להטות את התוצאה ?

בדרך כלל אם עברה שנה מהבדיקה הקודמת כדאי לחזור עליה. יובש יכול לשנות את הקריאה מהקרנית משמעותית.

העדשה בעיין ימין זזה ומתנדנדת לפי דברי הרופא. הניתוח קטרקט בעיין זו ימין עשיתי לפני כ10 שנים יש לי כל הזמן לחץ תת. עיני. בסביבות 20. 25 האם כדאי ויש צורך בניתוח החלפת העדשה? ויש מצב לאחר החלפת העדשה . שלחץ תת עיני יירד תודה

אם העדשה מתנדנדת משמעותית יש בדרך כלל 2 אופציות- החלפת העדשה וקיבוע של העדשה החדשה או קיבוע של העדשה הקיימת. יש סיכוי טוב שאחרי הניתוח גם הלחץ התוך עייני יתאזן אבל לא בטוח.

שלושה שבועות אחרי ניתוח קטרט העין החלה לדמוע ללא הפסקה. מה הסיבה.?

הסיבות יכולות להיות- גירוי מהטיפות או שנחסם הפתח של צינור הניקוז של הדמעות. כדאי לנסות טיפות של דמעות מלאכותיות בעדיפות ללא חומרי שימור, לפחות 4 פעמים ביום ואפשר להוסיף ג׳ל ללילה. אם אין שיפור תוך 3-4 ימים- לפנות לרופא.

שלום, ביומיים האחרונים התחילה לי דלקת בלחמית, לרופא הקבוע שלי (לעיתים יש לי שעורה כלואה) לא היו תורים ולכן קבעתי לרופא שהיה פנוי, הרופא בדק את הראיה, הביט לעיניים עם המנורה, אמר לי להסתכל מטה ואז מישש/לחץ עם האצבעות בשקע שבין העפעף העליון לגבה, האמת שקצת נרתעתי לאחור כי הלחיצות לא היו "עדינות", הוא לחץ, מה הוא ניסה לבדוק? מעולם רופא עיניים שבדק אותי לא לחץ שם ולכן לא ברור לי מה הייתה המטרה, אין סיכון בלחיצות כאלה על העיניים? תודה רבה

הרופא לחץ על בלוטות השומן בעפעף כי כנראה ראה שיש לך דלקת עפעפיים. הלחיצה נועדה לסחוט את בלוטות השומן בעפעף והיא לא מזיקה לעין כשנעשית לצורך הבדיקה.

02/12/2020 | 19:30 | מאת: נאור

שלום, היום במהלך נהיגה בשעת בוקר, הסתנוורתי מהחזר שמש מגג הרכב שנסעתי אחריו (שהיה בצבע מבריק), סך השמש היה מורד אבל הוא לא כיסה מספיק וחבשתי משקפי שמש ובכל זאת היה סינוור ומן הסתם לא הייתה לי אפשרות להוריד את העיניים מהכביש, עד שהכביש התעקל עברו דקה-שתיים, האם יש סיכון לעיניים? במידה וכן, האם הייתי מרגיש פגיעה? תודה רבה

לא סביר. פגיעה יכולה להיות אם מסתכלים ישר לתוך אור חזק במשך מספר דקות.

30/11/2020 | 21:53 | מאת: אדם

שלום, הייתי צריך לקרוא מסמך חשוב שהעבירו לי במייל, העניין הוא שהסריקה לא הייתה מספיק חדה וכשהגדלתי את המסמך, הטקסט היה מעט מטושטש אך בכל זאת המשכתי לקרוא במשך מספר דקות, האם מאמץ כזה חד פעמי יכול להזיק לעיניים/לראייה? תודה

לא

26/11/2020 | 19:48 | מאת: מוניק

הי לפני שבוע עברתי ניתוח קרטקט בשלום לוקחת טיפות ביום כמו שנתבקשתי הכל בסדר רואה טוב - רק שלפני יומיים שלושה התחילו להופיע כתמים בצבע כחול לרבות רק במקומות בהם יש אור חדר, מסדרון, שרותים . אשמח מאד לשמוע על מה מדובר כי זה די מדאיג. תודה

התופעות המתוארות נשמעות כמו מה שנקרא ״אברציות כרומטיות״ שנובעות מהעדשה וקרוב לוודאי תחלופנה. אם זה נמשך כדאי כמובן להתייעץ עם המנתח ולהבדק.

שלום רב ותודה על הפורום. אני צעיר בעשור השלישי לחיי, שלושה חודשים אחרי ניתוח קטרקט - עדשות טוריות, מונו וויז'ן, תוצאות משביעות רצון. אתמול באופן חד פעמי למשך מספר שעות ראיתי הילות וסינוורים, ראיה מעט כפולה וקושי לקרוא גם עם משקפי קריאה. (הרגיש קצת כמו בשבוע הראשון לניתוח) האם יש מקום לדאגה?

אני חושבת שכדאי להיבדק ליתר בטחון. למרות שאני מבינה שהכל חזר לנורמה.

הי אפשר לשאול אותך מה הפער שבחרת בין העיניים? גם אני עשיתי לפני מספר ימים קטרקט בעין שמאל למרחק עם עדשה טורית, ורואה בה מצוין, אולם לפי התכנון בעין השניה אמור להיות לי ניתוח בעוד מספר ימים למינוס 1.75 כדי שתכסה את הקרוב ואני פתאום לא בטוחה בהחלטה. מנסה לדמות את התחושה עם עדשת מגע ומרגישה שהראיה לא מאוזנת.. . תודה !

12/11/2020 | 18:45 | מאת: צביקה ברקוביץ

מה קורה לעין במקרה של ניתוח קטארקט ושותלים עדשה הפוכה. מחכה לתגומתכם צביקה

זה תלוי באיזו עדשה מדובר.יש עדשות שאיתן זה בכלל לא משנה ויש עדשות שזה משנה קצת את הכוח שלהן ועם אחרות זה עלול לגרום לבעיות של לחץ ושינויים בראיה.

09/11/2020 | 19:38 | מאת: רותי

דר' שלום אני בת 67 וסובלת מלחץ בעינים מגיל צעיר מרכיבה משקפים למרחק אמורה לעבור נתוח קאטרקט ההתלבטות היא בין עדשה מונופוקלית או מולטי פוקלית האם אתם ממליצים על עדשות מולטי פוקליות ככלל או אתם הרופאים יותר ממליצים על העדשות הרגילות האם יש יתרון לעדשות המולטיפוקליות לגבי חדות הראיה ? והאם כאשר בוחרים עדשה מולטיפוקלית למרחק ומרחק בינים מה קורה לראיה לטווח הקצר או עדיפה עדשה לטווח רחוק וקרוב תודה

כעיקרון אם את סובלת מלחץ בעיניים את לא מתאימה לעדשות מולטיפוקליות. עדשות מולטיפוקליות יכולות להתאים אך ורק לעיניים בריאות לחלוטין.

04/11/2020 | 13:44 | מאת: מיכל

שלום , אני בת 40 . קטרקט חמור בעין שמאל (-4) . צילינדר 1.5 בעין שמאל . עין ימין (-3.5) יש קטרקט, אבל פחות מתקדם. אין בעיות עיניים אחרות . מאוד מתלבטת איזו עדשה לשים בעין שמאל. - רב היום מול מחשב או קוראת. - גם עובדת בחוץ בשטח , רוצה לראות טוב לרחוק ונוהגת למרחקים ארוכים. - אוהבת לטייל ורוצה לשמור על ראיית לילה כלשהי. מה הכי כדאי עם הכי פחות תופעות לוואי ? הרבה הרבה תודה בגלל שמטיילת

העדשה שנותנת ראיה הכי טובה ועם תופעות לוואי מופחתות- עדשה מונופוקלית. לדעתי הכי טוב להשאר קצרת רואי כמו היום רק קצת פחות- מינוס 2.5 ואפשר אפילו להשאיר את הצילינדר לא מתוקן או לתקן אותו עם עדשה טורית (שהיא לצורך העניין עדשה מונופוקלית)

17/11/2020 | 20:02 | מאת: מיכל

תודה רבה ד"ר מיכאלי יקרה . עזרת מאוד . אשמח לשמוע - מה החסרון בעדשה טריפוקאלית ? האם היא מאפשרת חדות ראייה וראייה בלילה ?

עדשה טריפוקלית מאפשרת ראיה טובה גם בלילה אבל כן גורמת להילות משמעותיות סביב מקורות של אור. למשל לנהגים מקצועיים שנוהגים הרבה בלילה, זה לא מתאים. בנוסף היא גורמת לאבדן של אחוז מסויים של אור, עד 14%.

02/11/2020 | 23:49 | מאת: צופיה

שלום ד"ר. אודה להמלצתך על סוג העדשות האידאלי עבורי. בת 39. קטרקט בעין ימין. בעין שמאל מספר 5-. מרכיבה עדשות מגע בד"כ. ורואה טוב ב"ה בשמאל. אני צריכה להחליט על סוג עדשה לימין. אבל אני מעצבת גרפית ומאוד חשובים לי ניואנסים ותפקוד של תמונה איכותית ללא תופעות לואי. 1. איזה עדשות אתה ממליץ - מולטיפוקאל? כי הבנתי שיתכנו בעיות איתם.. 2. במידה ואני בוחרת עדשות מונופ'. לאיזה טווח מומלץ? רחוק או קרוב? ** אני עובדת הרבה שעות על המחשב. ובעין שמאל רואה יחסית טוב עם העדשות. 3. מה האופציה הכי טובה לדעתך שיתן לי נוחות ואיזון בין 2 העינים. שואלת את דעתך ואשמח לפירוט. וכמובן שגם מתיעצת עם הרופא המנתח. תודה!

בלי ספק ההמלצה שלי היא על עדשה מונופוקלית משום שעם עדשה כזו יש הכי מעט הפרעות ועיוותים וירידה בקונטרסט. בגלל שאת מרכיבה עדשות מגע אז כל כל תרכיבי עדשה בצד השני, את יכולה לבחור בכל אופציה- רחוק, ביניים וקרוב. אם רוב היום את עובדת אז אולי לכוון לטווח הביניים של המחשב כדי ששם תהיי פטורה ממשקפיים?

03/11/2020 | 12:41 | מאת: צופיה

תודה רבה את מאוד עוזרת ד"ר!! 1.הענין הוא שאם אני בוחרת טווח ביניים של מונופקאל', כי זה הכי מותאם לעבודה על המחשב. אבל אז מרחוק אני לא אראה? 2.ואם כך- אז אולי עדיף לי לבחור לטווח ביניים- וכן להרכיב עדשת מגע עם מספר נמוך? זה אפשרי ומקובל דבר כזה? 3. הענין שאני מנסה להבין - זה האם יהיה לי פער גדול בין 2 העיניים ככה? (כהמלצתך בעוד שאלות שקראתי פה.) זה לא יצור שדה ראיה מפוצל ? וחוסר נוחות בתמונה? 4. האם ניתן יהיה , אפשרי ומקובל לבחור עדשת מונופ' לטווח בינוני ככה שעל המחשב אוכל לעבוד בנוחות ופשוט להמשיך לשים עדשות מגע לרחוק, ? וככה זה יפצה על 2 סוג הטווחים? תודה רבה, זה כ"כ קריטי לי

אם תבחרי בטווח ביניים לא תיראי טוב לרחוק. טווח ביניים זה אומר להשאיר מינוס 1.5-1.75 ועדיין ייתכן שהפער בין העיניים יהיה גדול. בכל מקרה תמיד תוכלי להרכיב עדשות מגע לרחוק בכל מספר, גם נמוך.

08/11/2020 | 12:29 | מאת: צופיה

תודה רבה ד"ר מיכאלי. אני ככ מתלבטת מה נכון לי. כי מסתבר שמבחינת נוחות על המחשב - יהיה יותר נוח טווח ביניים. אבל מבחינת התנהלות כללית, יציאה לרחוב וכו' אני אצטרך כל פעם לשים עדשה בעין ימין.. האם נכון יותר לבחור עדשה מונופקאלית טווח רחוק? ואז רק מול המחשב להרכיב משקפיים? אני שואפת שלא יהיה פער גדול בין העיניים. אני כ"כ מתלבטת. מה דעתך? על מה היי ממליצה מבחינת נוחות תפקודית.. (כמו שנאמר -שלא כל פעם שיוצאת לרחוב אצטרך לשים עדשה. ראיה דו עינית? אז עדשה רחוקה או ביניים? תודה.

אם את רוצה לראות טוב לרחוק בעין המנותחת ולא להזדקק בה לעדשות אז הפער בין העיניים יצריך כנראה עדשה באופן קבוע בעין השניה. לדעתי כדאי להשתיל לקרוב, למינוס 2 או 3

02/11/2020 | 15:05 | מאת: אור

שלום, אני בת 61 ,מרכיבה משקפי ראיה מולטי פוקל, מספר 4. בשנים האחרונות אני סובלת מהפרעות ראיה. בבדיקה לפני כחצי שנה הקטרקט לא היה בשל והרופאה לא המליצה על ניתוח. עתה עין אחת הקטרקט בשל בשנייה לא. הרופאה המליצה לנתח את שתי העיניים. זאת מכיוון למנוע פער גדול בין העיניים . ועדין אצטרך משקפים. שאלה: האם ניתוח לייזר עדיף? מה היתרון והחיסרון של ניתוח קטרקט בעין השנייה שבה הקטרקט לא בשל? אני מעדיפה להפטר מהמשקפיים. מה היתרון והחיסרון של השתלת עדשה מולטיפוקל? תודה רבה

כעיקרון אכן הפער שאמור להיווצר בין העיניים עם ניתוח של אחת מהן, בדרך כלל לא נסבל בצורה טובה ואז צריך לנתח את העין השניה או להרכיב עדשת מגע על השניה. הלייזר לא בכל מקרה חיוני וזה תלוי בבדיקה של העיניים לכן איני יכולה להביע דעה מלומדת. אבל עם מספר 4 בדרך כלל העין קטנה וצפופה והלייזר מקל. לעדשות מולטיפוקליות תופעות לוואי כגון אובדן משמעותי של חלק מהאור שנכנס לעין והילות סביב מקורות אור בלילה.

03/11/2020 | 13:42 | מאת: אור

תודה רבה דוקטור על תשובה מהירה עם עדשות מגע אני לא מסתדרת.. הבנתי שישנם כמה יצרני עדשות מהם הקריטריונים לבחירת עדשה? הרופאה שלי מנתחת באסותא דרך מכבי. ידוע לך באיזה יצרן עדשות נהוג שם להשתמש? מהם הקריטריונים לבחירת עדשה לפי יצרן מסוים? תודה רבה לך ואי

ישנם המון סוגי עדשות מיצרנים שונים. כל העדשות שיש בארץ טובות. אין עדשה אחת מושלמת. לכל עדשה יש תופעות לוואי. אני משתמשת במספר סוגי עדשות ומשנה את הבחירה לפי סוג העין והמבנה שלה. אין לי מושג מה יש באסותא-מכבי.

תודה רבה על עזרתך מאוד מועיל

01/11/2020 | 18:41 | מאת: יוני

שלום ד״ר אני צעיר בן 24 מרכיב משקפיים פלוס 9 בכל עין ביחד עם צילינדר -2 . מטעמי נוחות ואסתטיקה הייתי רוצה להיפטר מהמשקפיים. במכונים אמרו לי שהאופציה היחידה בשבילי היא ניתוח להחלפת עדשה שזה כמו קטרקט השאלות שלי הם 1) אני סטודנט לרפואה ובעתיד ארצה להיות מנתח האם ניתוח שכזה יפגע באיכות הראייה שלי ויפגע הסיכויים שלי להיות מנתח טוב 2) בתור סטודנט אני הרבה מול מחשב וספרים האם הראייה לאחר ניתוח כזה טובה לכל המרחקים כמו שאני רואה עם המשקפיים 3) לדעתך האישית האם כדאי לעבור סוג ניתוח כזה בגיל צעיר שעדיין יש את יכולת האקומןדציה ?

שלום יוני, האם אתה מרכיב עדשות מגע? לדעתי עם עדשות מגע אתה אמור לראות הרבה יותר טוב ולהרגיש בנוח. בשלב זה לא כדאי לנתח מסיבות מגוונות- ניתוח עלול להסתבך ויצא שכרך בהפסדך. תצטרך לנתח 2 עיניים ותאבד את האקומודציה עקב הניתוחים. תוכל לראות לרחוק או לקרוב או למחשב אבל לא לכל הטווחים ועדיין תהיה תלוי במשקפיים לטווחים מסויימים.

01/11/2020 | 21:57 | מאת: יוני

היי תודה רבה על המענה המבחר הרכבתי 10 שנים עדשות ובזמן האחרון פיתחתי אי סבילות אני לא מצליח לשים אותם ליותר מבלי שישרפו לי העיניים. לגבי הניתוח אם אני בוחר ראייה לקרוב זה אומר שאצטרך משקפיים לרחוק? והפוך ? המשקפיים האלו באותו מספר שיש לפני הניתוח (פלוס 9)? הציעו לי באחד המכונים השתלת עדשה תוך ענית מה דעתך?

ראיה לקרוב לא מתאימה לך. אתה רגיל למשקפיים פלוס ובשביל לראות לקרוב מריך להשאיר לך מינוס. בעיני לא מתאים. המוח שלך רגיל לתמונה אחרת. גם מונו ויז׳ן- עין לרחוק ועין לקרוב לא מתאים אם תרצה לנתח. השתלת עדשה תוך עינית ג״כ לא מומלץ- סיכון לקרנית ולהתפתחות קטרקט. הכי טוב לנסות שוב עדשות מגע מסוג אחר אחרי זמן של מנוחה וטיפול אינטנסיבי ברסטזיס וטיפות הרטבה.

אז במידה וכן זה רק נולטיפוקל או ראייה לרחוק , ואז צריך משקפיים לקרוב? בכל מקרה תודה על התשובות וכנראה שאנסה לחזור לעדשות מגע או שפשוט אהיה עם משקפיים.

כן. אם מכוונים לרחוק אז יש צורך במשקפיים למחשב ולקריאה.

02/11/2020 | 18:57 | מאת: יוני

מדוע אינך ממליצה על השתלת ארטיזן? אחוז הסיבוכים גבוהה?

כבר הסברתי- סיכון גבוה לקרנית ולהתפתחות קטרקט

29/10/2020 | 12:20 | מאת: יוסף

אבי בן 82 חולה סכרת , יש לו קטרקט שלא טופל כבר זמן רב , בנוסף התברר שיש גלאוקומה שמאוזנת בטיפות . כמו כן בעין יש PXF . מבירור שערכנו זה ניתוח מורכב , שלא נעשה בשיטות החדשות (כגון PACO) אלא כמו לפני כמה עשורים TUNNLE . בנוסף הבנו שזה ניתוח עם תפרים בעין . האם אין מקום שמנתח את זה בצורה מוצלחת ושיטות יותר עדינות (לייזר וכד ) למרות המורכבות

היום בשיטה של לייזר בניתוח קטרקט אפשר לנתח גם מקרים מורכבים עם קטרקט מתקדם. לא כל עין מתאימה ללייזר אבל שווה ללכת למקום שיש בו לייזר לניתוח קטרקט ולבדוק אם יכול להתאים.

28/10/2020 | 22:05 | מאת: אבי

אני בן 82, עברתי ניתוח קטרקט לפני כ-4חודשים בעין אחת ולפני כ-חוודשייםוחצי בעין השניה, עדיין לעתים מופיעות דמעות וטשטוש ראיה , (לפעמים בעין אחת ולפעמים בשתי העיניים) לכן עוד לא הלכתי להזמין משקפיים. שאלתי: האם תופעה זו סבירה כל כך הרבה זמן אחרי הניתוח? תודה

אם בבדיקת העיניים השגרתית בסיום המעקב לא נמצאה בעיה ספציפית, כדאי להתייעץ עם מומחה לאוקולופלסטיקה. הוא אמור לבדוק את הצנרת של דרכי הדמעות. אולי שם הבעיה. בלי קשר אפשר לעשות כבר את המשקפיים.

28/10/2020 | 17:09 | מאת: הבזקים לאחר ניתוח קטרקט

שחכתי לציין שגם יש לי הבזקים בזיות העין .במיוחד השעות הערב כשאני צופה בטלוויזיה. אני די חוששת שמשהו לא בסדר בניתוח

מובן שההתייעצות פה אינה תחליף לבדיקה מקיפה. נקודות שחורות הו תופעות שקורות אחרי ניתוח גם מוצלח ותקין וגם ההבזקים והאורות מהצד אופייניים לתופעות לוואי של העדשה המושתלת. לא נשמע שיש סיבה לדאגה אבל צריך לעשות בדיקה מקיפה ואולי להוסיף צילום OCT בגלל ההפרעה בקריאה. ייתכן שהפרעה זו קשורה לגלאוקומה.

27/10/2020 | 15:39 | מאת: לילי

יש לי צלינדר נמוך יחסית (1 ) . הראייה בין מדורדרת לגמרי כך שקשה למדוד אותו בוודאות. האם כדאי לעשות עדשה טורית במקרה זה ?

המדידות לצורך השתלת עדשה טורית אינן תלויות בראיה. לעיתים נראה שיש צילינדר מסויים ואז במדידות המיוחדות נמצא כי צפוי צילינדר גבוה יותר. אם באמת יש רק 1 דיופטר אז כנראה שזה לא מוצדק להשתיל עדשה טורית אבל זה מאד תלוי גם בזוית שלו ובאיכות הראיה שאתה מצפה לה.

25/10/2020 | 09:11 | מאת: לילי

שלום יש לי קטרקט מתקדם מאוד כך שאני כמעט ולא רואה כלל בעין אחת. האם הניתוח יהיה יותר טוב ומדויק בלייזר או שמסוכן לעשות לייזר בקטרקט כל כך בשל? התייעצתי עם שני רופאים וכל אחד אמר משהו אחר.

הלייזר לא מסכן את הניתוח כעיקרון ויכול להקל. אם הקטרקט מאד נוקשה וחום זה בהחלט מומלץ לעשות את הניתוח בסיוע הלייזר.

20/10/2020 | 23:51 | מאת: וילי

אני בת 60 עם יובש קשה. בקושי פוקחת עיניים בבוקר בגלל היובש. שמתי שנתיים טיפות לגלאוקומה אשר הגבירו יובש ואדמומיות. נאלצתי לעשות אס.אל.טי. חייבת ניתוח קטאראקט אהל נורא חוששת מהיובש ומתגובה קשה של העין לכל סוג של טיפות. מה עלי לעשות??

הטיפות אחרי ניתוח ניתנות לחודש ימים בלבד. אפשר גם לתת לך טיפות ללא חומרי שימור דבר שיפחית את הבעיה.

14/10/2020 | 14:09 | מאת: אביבה

שלום. אמי בת 74 ביצעה ניתוח קטרקט לאחר כחודש החלה ריגרסיה בראיה. בתחילה בוצע ירוד משני וטופל בYAG. בהמשך חלה רגרסיה ובוצע צילום. ממצאי צילום OCT (בוצע לפני 5 ימים)- עין ימין:מבנה מיופי עם אובדן הPIT יש הידרציה ציסטית פובאלית המלווה בנוזל תת רשתי פובאלי הגורמים לעיבוי עד 501 מיקרון במרכז. ההידרציה סימטרית וספטית באופיה. ברמת ב RPE יש אירגולריו אך ללא פתולוגיה גסה. לא נראית משיכה ויטראלית, יש לציין ERM המציגה תבני שיני מסור יתכן תורמת לעיבוי אולם היא לא הגורם לתמונת ההידרציה. מאז מטופלת בטיפות - פרד פורטה ונבנק כ5 ימים. אין הטבה. אשמח לעזרה והכוונה.

בצקת הינה סיבוך נפוץ והיא מופיעה אחרי כחודש-חודש וחצי באופן אופייני. הטיפות בדרך כלל פותרות את הבעיה אבל השיפור מגיע בדרך כלל רק אחרי כחודש של שימוש בטיפות. סבלנות.

14/10/2020 | 17:41 | מאת: אביבה

תודה למענה המהיר. בבקשה הסבר מה פירוש אבן הPIT ? האם זה ממצא מדאיג אודה למענה

14/10/2020 | 17:56 | מאת: אביבה

הכוונה מה פירוש אובדן ה-pit?

הפיט הוא השקע הפוביאלי במקולה, שזה מרכז הראיה ברשתית. כשיש בצקת הוא נעלם וכשהבצקת חולפת זה חוזר.

18/10/2020 | 10:23 | מאת: אביבה

שלום דר מעבר לפרד פורטה ולנבנק שציינתי שאני שמה האם טיפות מי מלח ישפרו את הבצקת? האם כדאי במקביל? וכיצד לרכוש ולהשתמש? אני כעשרה ימים לאחר טיפול בטיפות וקשה לי להעריך אם יש שיפור כי זה משתנה כל הזמן במשך היום. אודה למענה

מי מלח עוזרים להצקת קרנית ואילו פה מדובר בבצקת ברשתית כך שזה לא יעזור. זה סביר שהראיה עוד לא השתפרה ולא התייצבה.

12/10/2020 | 20:41 | מאת: רוני

שלום לפני כחודש עשיתי ניתוח קטרקט בעין אחת בו שתלו עדשה לראייה מרחוק -ואכן הראייה לרחוק הוטבה אך שמתי לב שהראייה לקרוב (קריאה וכדומה) החמירה ,לגבי העין השנייה הוצאו לי שתי אפשרויות או להשתיל עדשה למרחק כמו בעין שבה הושתלה לי עדשה או השתלת עדשה לקרוב לדברי הרופא המוח מתרגל את השוני שבין שתי העדשות החדשות .אני ממש מתלבט במה לבחור ,אודה על עזרתכם

זו אכן התלבטות לא פשוטה. ההחלטה הקלה יותר היא ללכת עם האופציה של 2 עיניים זהות. זו הדרך הבטוחה ובדרך זו גם מקבלים את ראיה תלת מימדית מלאה. אם דוקא תירצה באופציה של מונו-ויז׳ן אז עדיף ללכת על טווח הביניים ולא על קריאה. מדובר על השארת קוצר ראיה של כ-1.75 שיאפשר עבודה מול מחשב ללא משקפיים ומשאיר פערפחות גדול בין העיניים.

האם המנתח טעה במידות, שלא של הצילינדר מ 1.5 הצליחה לרדת עד 0.5 במקום 0. האם יסתדר עם הזמן?

בשלב זה לא סביר שהמצב ישתנה אבל יש סיכוי קטן שעוד יהיו שינויים. צילינדר של 0.5 נחשב לקטן ולא נחשב לטעות. אם מושתל עדשה מולטיפוקלית לעיתים זה כן יכול להפריע לראיה יותר מאשר עם עדשה מונופוקלית.

זה מיני מולטיפוקלית לבינוני ורחוק... לא פוקאלית שלמה רק מול טלויזיה בולט ההפרעה של החצי צלינדר, מול מסמך או כיתוב מס רכבים לא מפריע.. מוזר? מדוע?

כנראה מדובר בעדשת סימפוני. זה מובן לחלוטין למה לקרוב זה לא מפריע, זה אפילו עוזר קצת צילינדר וקצת קוצר ראיה. לרחוק זה מפריע.

30/09/2020 | 21:02 | מאת: דלי פדי

בבדיקה נמצא כי לפני טיפול בקטרקט עלי לעבור השתלת קרנית. 1. האם יש זמן אופטימלי להשתלה? 2. מה סיכויי ההצלחה ותסמינים לאחריו. 3. האם גם הקטרקט מטופל באתו מעמד? 4. האם יש טיפלים חדשניים התחום? בתודה מראש.

שאלה מאד מורכבת. ישנן סיבות שונות להשתלת קרנית וגם סוגים שונים של השתלות ובהתאם זמני החלמה וכולי. במקרים רבים ניתן לשלב את שני הניתוחים יחדיו.

30/09/2020 | 14:28 | מאת: רות קליסר

בעלי בן 74 עבר ניתוח קטרקט בבי ח אסותא ב-2 עיניו, האופטומטריסט אמר לו שאי אפשר להתאים לו משקפיים, הוא לא מסוגל לעבוד יותר על המחשב, הוא לא רואה מקרוב כלום מה לעשות?

אולי האופטומטריסט התכוון שזה מוקדם מדי? מתי היה הניתוח האחרון?

25/09/2020 | 16:35 | מאת: 1

אם יוצא אור מהשלט של הטלויזיה לעינים זה מסוכן לעין? אציין שלא כיוונתי קרוב לעין אלא ממרחק מלמטה את השלט לא יצא למזלי שום אור מהשלט . תודה

לא כדאי להסתכל ישירות לתוך הקרן שיוצאת מהשלט אבל אם לשניה מסתכלים עליה ולא ממש לתוכה או על האור אין בכך סכנה

22/09/2020 | 12:28 | מאת: יצחק בי.

אני בן 79. לפני כ-5 שנים עשיתי ניתוח קטרקט בעין שהצליח. היום הייתי אצל רופא עינים לבדיקות שגרתית והוא מצא ליכלוכ על העדשה של הקטרקט.הו הפנה אותי לעשות ניקוי של עדשת הקטרקט ע"י לייזר. כל העניין לא ברור לי , ולא ברור לי לאן זה מוביל אותי. אודה לכם אם תפנו אותי לחומר בעניין (בעברית)

זה לא ניקוי של העדשה אלא של קטרקט מישני. זו עכירות שצומחת בדרך כלל מספר שנים אחרי הניתוח מאחורי העדשה והלייזר שוב פותח ציר ראייה נקי מעכירויות.

מילות חיפוש לאינטרנט- קטרקט מישני לייזר יאד קפסולוטומיה

סליחה ממש- צ״ל- לייזר יאג קפסולוטומיה (ולא יאד)

שלום רב ד"ר לפני כ חודש וחצי עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. אני בן 57. במהלך היום רואה בסדר אך בשעות בין הערביים ובמקומות חשוכים במעט לא רואה חד וברור. נבדקתי אצל הרופא המנתח שאמר שהכל בסדר והניתוח מוצלח. אני מתוסכל מהסיטואציה הזו. האם זו תופעה מוכרת ? האם יש מה לעשות? אודה לתשובתך. תודה רבה אבי 0523996050

חשוב לציין שהעדשה הינה למרחק .

אין לי רעיונות. האם תמיד סבלת מבעיה בשעות אלו? גם לפני הניתוח?

14/09/2020 | 19:16 | מאת: רונן

שלום, האם פגיעה של הרשתית מהשמש (פוטו-כימית/פוטו-תרמית) ניתנת לגילוי בבדיקת עיניים "רגילה" אצל רופא עיניים או שנדרשות לכך בדיקות יותר "מתקדמות"? תודה רבה

תלוי במידת הפגיעה ובמהותה. לפעמים הרופא יכול לזהות פגיעה כבר בבדיקה ולפעמים כדאי להשתמש בבדיקות עזר. כמובן שזה לא הפורום הנכון לשאלה זו....

02/09/2020 | 17:47 | מאת: דן

שלום רב ותודה לתשובתך המהירה . אני שאלתי על הפרשה בבוקר כי: מזה חודשים רבים מדי פעם מרגיש כאילו יש ריס בעיין, בעיין שמאל .בעיקר בצד החיצוני .מפריע לכמה שעות. במיצמוץ ונעלם ליום , חצי יום , יומיים. בעין פתוחה לרווחה לא מורגש . ושוב חוזר. אני נכה וגם קורונה והצלחתי בכ"ז שבוע שעבר ורופא עיניים וותיק הסתכל במשקפיים מרובעות +פנס בדק וטען שיש דלקת עם הפרשות בשתי העיניים לשים טיפות אופלוקס+סינטומצין עד שלא יהיה הפרשה בבוקר. ואני כמוך זוכר שתמיד היו הפרשות בבוקר. עברו כמה ימים עד שהביאו לי התרופות בינתיים עשיתי קומפרס מגבת חמימה ורטובה פעמיים ביום והתחושה שהפריע לי נעלמה . וגם הפרשת הבוקר פחותה בקושי נראית . אזי לא התחלתי עם התרופות .אבל העיניים רטובות מאד וטיפה צורבות לכמה דקות .האם זו תוצאה של החימום הקל של הקומפרס ? האם אפשרי להמשיך קומפרס לעוד כמה ימים ?או להפסיק כי זה מזיק?. הרופא יצא לחופשה ארוכה. ובינתיים לחכות עם התרופות הרי זה כך היה חודשים רבים .העין לא אדומה ורואה טוב .מה דעתך תודה רבה מראש

הקומפרסים לא מזיקים וככל שתקפיד על ביצוע קומפרס כל יום וניקוי של העפעפיים- יחול שיפור. בינתיים נראה לי שתמשיך כך ללא התרופות ואם זה יימשך מעבר לעוד שבועיים - תתחיל שימוש בדמעות מלאכותיות בלבד.

31/08/2020 | 15:30 | מאת: דן

שלום רב עם הקימה בבוקר : כשיש הפרשה צהבהבה בעיניים ,בצידי האף של נקודה זעירה פעם נוזלית פעם כבר יבשה . מה זה אומר ?על מצב העיניים ? האם זה בסדר? האם מראה על דלקת? אחרי התשובה הסביר מדוע שואל תודה מראש

זה דבר נורמלי אולי קצת יובש אפשר לשים ג׳ל ללילה וזה יעזור

בבדיקת עיניים שגרתית לצורך התאמת משקפיים נעשה צילום של האישונים, מצורפת התמונה. נאמר לי כי מדבור במשפחת הקטרקט... האם נכון הדבר?

מצורפת התמונה

לא ניתן לדעת לפי התמונה. רואים עכירות כלשהי במעבר האור אבל לא ניתן להבין באיזו שכבה בעין מדובר- קרנית, עדשה. יכול להיות אפילו שמדובר סתם בלכלוך ששכב על העין.

21/08/2020 | 18:42 | מאת: שירה

התלבטות קשה בבחירה בין מונוויז'ן או מונופוקליות: לקרוב או רחוק. הנני קצרת רואי, מרכיבה משקפיים מולטיפוקלים. ההמונוויז'ן קוסם לי, שכן לא אצטרך משקפיים אך על חשבון ראיה שאינה חדה ואולי אי הסתגלות. א.מהו אחוז ההצלחה לגבי ניתוחי מונוויז'ן, מבחינת המטופלים? ב. החלטה קשה גם לגבי בחירת עדשות מונופוקליות: משקפיים למרחק או משקפיים לקרוב? אודה ואשמח לשמוע את דעתך, ד"ר מיכאלי.

כקצרת רואי בעצמי, אני בדרך כלל מייעצת לאנשים קצרי רואי להישאר עם קוצר ראיה של -2 עד -3 כי זה מה שהם רגילים אליו וגם כי זה מאד כיף בכל מצב להיות מסוגלים לראות מקרוב. אופציה של מונו ויז׳ן ג״כ מצויינת. כדאי להשאיר עין לקרוב עם מינוס 2 כי זה פתרון פשרה טוב בין הביניים לקריאה וגם משאיר פער רק של 2 מספרים כך שגם אם עדיין רוצים מדי פעם להרכיב משקפיים, הפער לא גדול מדי.

לגבי המונוויז'ן, האם כל אחד יכול להסתגל לראיה של חדות רק בעין אחת? איך זה מסתדר בנהיגה? בקריאה? האם המנותחים מרוצים ורואים טוב, בשיטה זו של מונוויז'ן?

הרוב מסתגלים אבל יש כאלו שלא ואז נעזרים במשקפיים. היתרון שלך הוא שאת תדעי אחרי הניתוח של העין הראשונה. תוכלי לבחון את זה ואם לא תסתדרי אז תצטרכי להשוות עם הצד בשני.

ושאלה אחרונה ברשותך, ד"ר מיכאלי לגבי צילינדר שיש לי ונמוך מ - 2.5 בשתי עיניי. גם אם אחליט על הרכבת משקפי ראיה למרחק או מונוויז'ו, את הצילנדר מומלץ לתקן בעדשות טוריות?

הצילינדר פחות מפריע לקרוב. אם תחליטי להשאר עם משקפיים והמספר יכוון לקריאה רוב הסיכויים שתוכלי לקרוא ללא משקפיים. אבל אם תבחרי במונו ויז׳ן, כדי לראות טוב למרחק כנראה תזדקקי לעדשה טורית לפחות בעין למרחק ואני מציעה שבשתיהן.

האם כוונתך ב"להישאר עם משקפיים...." היא לרחוק....? אם אבחר במונופוקליות, אבחר במשקפיים לרחוק.

כעיקרון הכוונה באמת למשקפיים למרחק אבל לא בטוח במאה אחוז שתוכלי לקרוא בנוחות עם הצילינדרים ללא משקפיים אבל סיכוי גבוה שכן. עם עדשות טוריות ההצלחה יותר מובטחת ומדוייקת.

וגם במונוויז'ן אצטרך צילנדר בשתי העדשות?

בעין לרחוק כן. בעין לקרוב עם צילינדר קרוב ל-2.5 גם עדיף לדעתי.

מאד מודה לך ד"ר מיכאלי על סבלנותך, ועל הסברייך המפורטים.

17/08/2020 | 12:44 | מאת: רוני

שלום עברתי יאג לייזר בעין שמאל. אני סובל מרעד ביד ימין המוחמר בזמן לחץ ומתפשט לשאר הגוף.לאחר הניתוח המנתח הסביר לי שיש סכנה לפגיעה בעדשה (תודה לאל היא לא נפגעה) מאחר והיא רחוקה רק מיקרון מהקרום שאליו הלייזר מכוון. כעסתי שהוא המשיך בכל זאת בתהליך ולא דחה אותו עד שנמצא פיתרון כלהוא (כרגע ננסה ווליום) עד כמה זה באמת מסוכן ומה אפשר לעשות לצמצם את הסיכון. תודה רוני

לא הבנתי מה הבעיה. רעידות כאלה לא צריכות להוות בעיה לביצוע יאג או ניתוח. צריך להיות יותר זהירים ומיומנים.

17/08/2020 | 13:40 | מאת: רוני

האם את יכולה לציין מהם אמצעי הזהירות הנדרשים ?

לירות בלייזר ברגע המתאים, להתרגל ולתזמן אותן לפי הרעידות.

13/08/2020 | 16:11 | מאת: דניאל פ'

מתוכנן לי ניתוח קטרקט בהפרש של יותר מחודש בין שתי העיניים. כרגע משקפו הראייה שאני מרכיב לתיקון קוצר ראייה מאפשרים נהיגה. בהנחה שחדות הראייה תתייצב בעין המנותחת אחרי מספר ימים, האם יש מצב שאוכל להמשיך להשתמש במשקפיים לצורך נהיגה?

זה תלוי במספר במשקפיים ובתיקון שתזדקק לו אחרי הניתוח. תשאל את המנתח למה הוא מכוון ואז אולי תתייעץ עם האופטומטריסט שלך.

31/08/2020 | 12:11 | מאת: דניאל פ'

ללא נהיגה: האם ניתן להסתובב עם עדשה אפס במשקפיים בעין ימין (לאחר תיקון בניתוח קטרקט) ומינוס חמש בעדשה שמאלית?

פחות סביר שתסתדר עם הפרש כזה בין העיניים. אם העין הראשונה מכוונת לרחוק, הכי טוב יהיה לך בלי משקפיים ותקרא עם העין של המינוס 5

1 ... < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > ... 45