פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

מטרתו של הפורום היא לתת מידע והכוונה לסובלים מתופעות טינטון ו/או סחרחורת. טינטון היא תחושה של שמיעת צליל באוזניים, בעוד צליל זה אינו קיים. אנשים מתארים מגוון רחב של צלילים: שריקה, זמזום, צפצוף או רחש. הטינטון נפוץ ביותר וההערכה היא כי ל-15-20% מהאוכלוסייה יש טינטון קבוע. סחרחורת הוא שם כולל לתחושה של חוסר יציבות, תחושה של תנועה, חולשה, או כמעט עלפון. ורטיגו היא אשליה של תנועה, שמקורה יכול להיות באוזן התיכונה.
4065 הודעות
3934 תשובות מומחה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

06/10/2024 | 16:33 | מאת: שגיא

שלום דר האם אתה מכיר ראומטולוג טוב שיכול לעזור לי בירידות שמיעה אוטואימוניות? תודה

יש כמה כאלו. מציע לפנות לרופא המטפל בתחום אאג כדי לשמוע את דעתו.

06/10/2024 | 15:41 | מאת: איציק

שלום כיצד ניתן לדעת אם טינטון הוא סומטי, והאם יש פתרונות לסוג טינטון שכזה?

טינטון סומטי מתאפיין בין היתר בכך שהוא חד צדדי, משתנה, קשור למצבים רפואיים של בראש ובצוואר ובממצאים בבדיקה הגופנית ועוד. ניתן לסייע באמצעות טיפול פיזיקלי דוגמת דיקור יבש (מערבי).

08/10/2024 | 14:25 | מאת: איציק

האם ניתן לבצע אצלך את האיבחון?

30/09/2024 | 19:48 | מאת: יהודה

שלום. אני לקוח חדש של הטינטון הארור הזה שמצפצף כל הזמן . יש לי ירידת שמיעה באוזן שמאל. האם זה נורמלי שהטינטון מצפצף חזק וכשאני מדבר הקול שלי משובש ? יש לי גם ירידות שמיעה שמסתדרות בכל פעם שהטינטון מצפצף שזה בכלל מוזר. מה זה יכול להיות?

הסיבה הנפוצה ביותר לטינטון היא ירידה בשמיעה. חשוב להשלים בירור ולשקול התאמת מכשיר שמיעה לפי תוצאת בדיקת השמיעה.

28/09/2024 | 16:58 | מאת: אלי

אני מצונן מזה שלוש שבועות, בהתחלה חשבתי שזה צינון קליל ויחלוף אך בהמשך התברר שנהיה לי הצטברות נוזלים בתוך האוזן הפנימית (אוזן ימין) וציפצופים מתמשכים בה. אני כרגע לוקח תרסיס לאף, זה עוזר בניקוז הנוזלים אך הציפצופים עדיין קיימים. וכל פעם שאני נשכב על צד שמאל , לאחר זמן מה יורד לי נזלת צהובה מנחיר ימין. שאלתי זה יעלם בהמשך (הציפצופים) ? אני קצת מודאג מזה

במקרים של נוזל באוזן התיכונה אכן יכול להופיע טינטון, בשל שינוי בתכונות של האוזן. ברוב המוחלט של המקרים, עם חלוף ההצטננות וספיגת הנוזלים, גם הטינטון חולף. שנה טובה.

שלום ד"ר רציתי לדעת האם מצב של צלקת בעצמות השמע יכלו לקרות בגלל דלקת אוזניים תיכונה שהייתה לי במשך תקופה ארוכה? אודה על תשובתך

דלקות אוזניים חוזרות יכולות לגרום להדבקויות בין עצמות השמע, ובמקרים מסויימים לכרסום של העצמות. דלקת אחת בדרך כלל לא גורמת לכך.

22/09/2024 | 15:14 | מאת: אנה

שלום ד"ר, יש לי כבר יותר משנה סחרחורות חוזרות וחוזר הרגשה של חוסר שיווי משקל. בנוסף יש טינטון והרגשה של מלאות ולחץ באוזן, לפעמים מלווה בכאבים בחלק מהפנים. שלחו אותי ל mri מוח יאוזניים, שביצעתי ללא חומר הזרקה. פיענוח: לולאה וסקולרית העוטפת את העצבים 7 ו8 בעומק של תעלת השמע הפנימי. רציתי לדעת מה זה בדיוק אומר, האם יש לזה סיכונים, מה האופציות של טיפול אם צריך והאם אפשר להמשיך הכל כרגיל, למשל ספורט וכאלה.האם יש יותר סיכוי לאירועים וסקולרים, מוחיים... ולאיזה רופא לפנות, א.א.ג או נורולוג. אני בת 35 עם ברקע fmf. תודה

ברוב המוחלט של המקרים אין משמעות ללולאות כלי דם והן לא גורמות לתחושות שאת מתארת. לרוב מדובר בממצא אקראי (יכול להיות למשל שהלולאה תימצא בצד שאין בו שום סימפטומים). לכן לרוב אין סיכון ואין טיפול נדרש. צריך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה.

21/09/2024 | 09:38 | מאת: אבי

בוקר טוב. אני סובל כבר חצי שנה מאטימות באוזן והתקפים של ירידת שמיעה כל 3-4 ימים. השמיעה חוזרת אחרי צפצוף חזק של טינטון ולפעמים אפילו משתפרת יותר. בבדיקת mri : התקבלו אותות תקינים מנוזלי מרכיבי האוזן הפנימית משני הצדדים. קראתי שיש פרוטוקול מסויים שלפיו מאבחנים בmri מנייר קוכילארי. האם לא השתמשו בו במקרה הזה? בחודשים הראשונים לא היה לי טינטון בכלל רק דיפלקוסיס והיפרוקסיס ולא היתה אטימות באוזן אבל הייתה ירידה בתדרים הנמוכים שלא הרגשתי בכלל.

מתיאור הפענוח עולה שאכן בוצע פרוטוקול מתאים לבירור אפשרות של הידרופס, והוא נשלל. אני ממליץ לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה כדי להשלים את הבירור, מכיוון שאין בדיקה אחת שמאבחנת מחלת מנייר.

15/09/2024 | 16:01 | מאת: גלית

כשאני עולה במעלית יש לי סחרחורות וכשאני יוצאת ממנה אני מרגישה אי יציבות וחוסר שיווי משקל אני חייבת ללכת אחרי זה במשך כמה דקות עד שנעלם. זה אפילו קורה אם אני עולה קומה 1 במעלית. עשיתי כמה וכמה בדיקות והכל יצא תקין. למה לדעתך זה קורה לי? ומה אפשר לעשות ? האם יש פתרון מסויים שאוכל לעלות במעלית לקומות גבוהות?(לנמוכות אני עולה ברגל)

יש אנשים שחווים תחושות כאלו בתנועה אופקית וגם אנכית, מדובר למעשה במחלת נסיעה. אם הבירור בוצע ע"י רופא אאג ונמצא שלילי אין סיבה לדאגה. אפשר לעלות לקומות גבוהות בצורה מדורגת (לעלות בכל פעם כמה קומות ולא את כולן בבת אחת).

11/09/2024 | 14:01 | מאת: ירון

היי, האם OME וSOM אותו דבר? אני ידוע שSOM מתכוון לנוזלים שקופים באוזן התיכונה עקב בעיה בEustchian tube שנגרמת בדרך כלל מאלרגיה או שקד שלישי וכו׳ וOME זו דלקת זיהומית בדרך כלל נוזלים בצבע צהוב אבל נראה שויקידיה אומר אחרת האם אני טועה? Otitis media with effusion (OME), also known as serous otitis media (SOM) or secretory otitis media (SOM), and colloquially referred to as 'glue ear,'[34] is fluid accumulation that can occur in the middle ear and mastoid air cells due to negative pressure produced by dysfunction of the Eustachian tube. This can be associated with a viral upper respiratory infection (URI) or bacterial infection such as otitis media.[35] An effusion can cause conductive hearing loss if it interferes with the transmission of vibrations of middle ear bones to the vestibulocochlear nerve complex that are created by sound waves.[36] Early-onset OME is associated with feeding of infants while lying down, early entry into group child care, parental smoking, lack or too short a period of breastfeeding, and greater amounts of time spent in group child care, particularly those with a large number of children. These risk factors increase the incidence and duration of OME during the first two years of life.[37]

שני המונחים מתייחסים למצב זהה.

08/09/2024 | 09:19 | מאת: אבי

בוקר טוב. לפני חצי שנה התחילה לי כפילות שמיעה. באוזן שמאל , הוציאו לי פקק שעווה ושלחו אותי הבייתה . כעבור שבועיים חזרתי למיון כי הכפילות לא עברה גילו לי בבדיקת שמיעה ירידה בינונית חמורה בתדרים הגבוהים. קיבלתי סטרואידים שלא שיפרו את המצב. התאימו לי מכשיר שמיעה כעבור חודשים ואז במקרה גילו החמרה בתדרים הנמוכים קל. כעבור חודש קיבלתי צלצול מחריש אוזניים באמצע הלילה וגמעט לא שמעתי כלום. הגעתי בבוקר למיון וגילו בבדיקת שמיעה עוד החמרה , בינוני חמור בתדרים הנמוכים והאמצעיים. קיבלתי שוב סטרואידים במינון גבוה , חזרתי למיון כעבור שבועיים והיה שיפור מבינוני חמור לקל מזערי , כעבור יומיים שוב ירידת שמיעה , צפצוף חזק באוזן ובבוקר שוב שיפור בשמיעה , כעבור יומיים שוב מרגיש ירידה ואטימות חזקה ורגישות לרעש. אני חושב שיש לי היידרופס לפי מה שקראתי. מה הבעיה אצלי . יש לי חרדות מהמצב ואני לא נרדם בלילה. תודה.

מה שאתה מתאר הוא תנודות בשמיעה, שאכן יכולות לנבוע מעודף של נוזל באוזן הפנימית, אך יש בירור (שכולל בדיקות מעבדה ודימות) שניתן לבצע כדי לאבחן בצורה מיטבית ולסייע לך.

10/09/2024 | 21:20 | מאת: אבי

שוב שלום. ,mri תקין , בדיקות דם לא עשיתי.

04/09/2024 | 19:46 | מאת: ניסים

מה עושים ברגע שבדיקת vemp לא תקינה סיכום לא תקין הבדל משמעותי בין הצדדין משרעת נמוכה יותר משמאל. Ovemp ללא תגובה משמאל. מהם דרכי הטיפול?

ההתייחסות תלויה בסיבה שבגללה הופנית לבדיקה, מכיון שהדבר יכול להעיד על כמה אפשרויות: ירידה בתפקוד של צד אחד, או דווקא תגובתיות יתר של הצד השני. צריך לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה ולהתייחס למה שדיווחת, ולממצאים בבדיקה הגופנית כדי להחליט.

03/09/2024 | 10:37 | מאת: איציק

אני סובל כבר המון זמן מStrep לקחתי בעבר אנטיביוטיקה ועבר (בערך לפני 12-8 חודשים) לפני 3 שבועות שוב משטח גרון היה Strep C קיבלתי אנטיביוטיקה (Moxyvit) עשיתי שוב משטח גרון לפני כמה ימים מציג עכשיו Sterp A האם יש בדיקה מדויקת יותר מה ניתן לעשות?

הדרך לברר מה הגורם לדלקת גרון היא ע"י משטח גרון. חיידק מסוג Strep C יכול להיות חלק מהפלורה הטבעית של הגרון (חיידקים שחיים בריריות של הגרון ולא מזהמים). אם יש דלקות גרון רבות וחוזרות יש לשקול את כריתת השקדים.

02/09/2024 | 00:53 | מאת: ניסן

שלום ירידה פרוגרסיבית בשמיעה יחסית במהירות (כל כמה חודשים) עם לחץ באוזניים ללא ורטיגו האם ברוב המקרים זה אוטואימוני או מנייר או שקיימים גורמים נוספים?

מחלת מנייר אמנם נפוצה יותר ממחלה אוטואימונית של האוזן, אך התיאור לא מתאים למחלת מנייר (מכיון שאין סחרחורת). האלה היא אם יש תסמינים נוירולוגיים, אם מדובר באוזן אחת או בשתיהן ועוד. יש גם מקרים של ירידה מהירה בתפקוד האוזן, שאינם מוסברים ע"י גורם מסויים, אלא הם אידיופתיים.

שלום ד"ר יש לי נוזלים באוזנים ויש לי מכשיר קטן שהוא עושה מסאג על רטט חזק ואני שמה אותו קרוב לאוזן כדי שירגיע את הלחץ, אבל הקטט עטשה רעש באוזן שזה נוגע, האם זה יכול לגרום לרעש מזיק?

אני לא מכיר את המכשיר כך שאיני יכול לומר לאיזו עוצמה של צליל את נחשפת. כדאי לברר זאת מול היצרן.

28/08/2024 | 19:20 | מאת: שירלי

אני סובלת כבר המון שנים מסחרחורות שיוט וחוסר שיווי משקל.. האם להרדמה מלאה יש השפעה על סחרחורות ושיווי משקל? אני צריכה לקחת בחשבון שזה יחמיר לי?

לאחר ניתוח אפשר להרגיש חוסר יציבות, סחרחורת וכו' מסיבות שונות (השפעת תרופות ההרדמה, ל"ד נמוך, שכיבה ממושכת ועוד), אך אין לכך ברוב המוחלט של המקרים קשר לסחרחורת שקיימת ברקע. יש מטופלים עם BPPV ("קריסטלים"), שחווים סחרחורת לאחר ריתוק ממושך למיטה, ולכן חשוב להמנע מכך במידת האפשר.

27/08/2024 | 17:10 | מאת: בני

שלום רב. האם אפשר לזהות מחלת מנייר או מנייר קוכילארי בבבדיקת mri?

קיים פרוטוקול בדיקת MRI לאיתור עודף נוזל באוזן הפנימית. הבדיקה אינה מדוייקת במאת האחוזים, ומהווה חלק ממכלול אמצעים בהם אנו משתמשים כדי לאבחן או לשלול מחלת מנייר.

27/08/2024 | 07:27 | מאת: אסף

שלום .אני אמור להתאים מכשיר שמיעה באוזן שמאל. רציתי מכשיר בתוך האוזן ומתברר שהתעלה שלי צרה שזה הגיוני כי אני שנים סובל מאטימות באוזניים מכל שטות. רציתי לדעת, אם אני עושה ניתוח הרחבת תעלה עם בלון זה באמת מרחיב את התעלה ואפשר לשים מכשיר פנימי או שזה רק לצרכים רפואיים? תודה.

צריך להבדיל בין תעלת האוזן החיצונית - המקום בו נמצא חלק ממכשיר השמיעה שלך, לבין התעלה המחברת בין האוזן לבין האף (תעלת ה-Eustachian). אין קשר ישיר בין התעלות. זו האחרונה מורחבת לעיתים ע"י בלון, במקרים בהם אנשים מדווחים על אטימות באוזניים וכו'. את הראשונה מרחיבים, אם צריך, במקרים של הצרות משמעותית, ע"י הסרת עצם מהתעלה. לסיכום - ניתוח הבלון שהזכרת לא רלבנטי במקרה שלך.

שלום ד"ר , אני לאחר דלקת אוזניים, ונשאר לי נוזלים, אני חוששת שנוזלים אלו לא יעברו כי אולי יש לי בעיה בחצוצרת השמע, הבנתי שאם האוזניים נסתמות כשיש לחץ אוויר, יש מצב שיש בעיה בחצוצרת השמע, אבל אני מצליחה לפתוח את האוזניים כשאני עושה פמפום עם האף, זה אומר שזה תקין?

אם אדם מצליח "לפמפם" אז התעלה המחברת בין האוזן לבין האף מתפקדת קרוב לוודאי בצורה תקינה. נוזלים נספגים בדרך כלל עם הזמן. לא מומלץ לפמפם בצורה תכופה.

שלום ד"ר היה לי דלקת באוזן התיכונה למשך 3 חודשים ארוכים, קראתי שיש אפשרות שלאחר דלקת אוזן תיכונה למשך זמן רב יכול לגרום לנזק לאפיתל באוזן ואז הנוזלים יכולים שלא להתנקז לאחר הדלקת, האם זה נכון?

תודה על המענה

ברוב המוחלט של המקרים, לאחר דלקת באוזן התיכונה, אין שארית של נוזל באוזן והאוזן חוזרת לתפקוד מלא ותקין.

18/08/2024 | 10:30 | מאת: מיכאלה

שלום רב מדי פעם משתמשת בכדורי בטיסטן/אגיסרק לורטיגו יש מחסור בכדורים אלה בארץ איזה כדור אחר אפשרי לקחת ?

אין כדורים אחרים שמכילים את אותו חומר פעיל. צריך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי טיפול אחר.

16/08/2024 | 11:14 | מאת: מנחם

בוקר טוב. בזמן האחרון כשאני מניח בחוזקה סיר או כוס על השיש אני מקבל מין קול הדף כזה באוזן שמאל. מה זה יכול להיות? יום טוב.

יש אנשים שקולות חזקים בתדר מסויים גורמים להם לתחושה כזו. לעיתים הדבר קשור לירידה בשמיעה.

14/08/2024 | 13:07 | מאת: חיים

שלום. יש דרך לרופא אף אוזן גרון לדעת אם יש בעיה בחצוצורת של מערכת השמע , אם חצוצרה נשארת פתוחה וכדומה בבדיקה רגילה ? תודה

קיימים סימנים בבדיקה הגופנית שיכולים ללמד על הפרעה בתפקוד התעלה (בין אם היא לא נפתחת במידה מספקת, ובין אם היא פתוחה).

שלום פרופ׳, רציתי להתייעץ לגבי טנטון ריאקטיבי חדש וטורדני. אני בן 22 (כמעט 23) ולצערי ב3 השנים האחרונות השתמשתי באופן מופרז באוזניות מסוג Airpods pro עם פיצ׳ר ביטול רעשים (שימוש יומי, מספר רב של שעות מידי יום, עד כדי כל היום מלבד בשינה). ביום רביעי שעבר בעת שימוש באוזניות שמעתי צפצוף חזק באוזניים, הורדתי את האוזניות ולקח לו זמן לחלוף. ביום חמישי כבר חזרתי להשתמש באוזניות כרגיל, אך בשישי הטנטון חזר (אז כבר הפסקתי להשתמש באוזניות באופן כללי). במהלך סוף השבוע הטנטון החמיר (ולוותה אליו תחושת מלאות באוזן וירידה בשמיעה) והתברר לי שהוא ריאקטיבי ולא ניתן למיסוך, כלומר הוא מתגבר והופך להיות בלתי נסבל כשיש רעש של מזגן או מים זורמים, וגם בנסיעה (וככל שהרעש חזק יותר כך גם הטנטון). חשוב לציין שנראה שהטנטון בעיקר (או אפילו בלבד) באוזן שמאל. המצב מאוד מאוד טורדני וכבר מזה 3 ימים שלא ישנתי בצורה רציפה או איכותית, כרגע לא נראה שיש שיפור בטנטון עצמו או בריאקטיביות שלו לרעשי הרקע. הטנטון מורכב מכמה צלילים, הטורדני שבהם מזכיר צליל של אדים שרותחים בלחץ או סילון של מטוס. לצערי אין תורים לרופא אא״ג בחודש הקרוב. קראתי באינטרנט שיש חלון תרפיוטי של שבועיים מרגע תחילת הטנטון שלפעמים אם נותנים בו קורס סטרואידים (60 מ״ג למשך שבוע ואז ירידה במינון למשך שבוע נוסף) המצב משתפר ויש אפשרות שהנזק יחלוף. אפילו אם רק הריאקטיביות תחלוף ואוכל להיות בחדר עם מזגן המצב הנפשי שלי ישתפר משמעותית. אתייעץ עם רופאת המשפחה בנושא, אך רציתי לשאול האם מבחינת מה שידוע לך יש הצדקה לטיפול כזה במקרים כמו שלי? האם יש לך המלצה לטיפולים אחרים/נוספים? תודה רבה!

07/08/2024 | 18:47 | מאת: דולב

בהמשך להודעה מאתמול, היום לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה התחלתי לקחת פרדניזון, מתחילים ממינון של 60 מ״ג ביום למשך 10 ימים כולל הירידה במינון (כלומר לא כל ה10 ימים הם על 60 מ״ג, חלק יהיו במינון נמוך יותר עד הפסקה). רציתי לשאול כדי לוודא- האם זה משך הטיפול והמינונים האופטימליים כשיש חשד לטנטון חדש על רקע פגיעה סנסונוירונלית? תודה רבה!

טיפול בסטרואידים ניתן במקרים של ירידה תחושתית-עצבית פיתאומית בשמיעה, לרוב במינון של 60 מ"ג ביום, במשך 7-10 ימים. אין הוכחה לכך שיש תועלת בטיפול בסטרואידים במקרה של טינטון, כאשר אין עדות לירידה בשמיעה.

06/08/2024 | 02:05 | מאת: נוי

היי מתי יהיו טיפולים לשמיעה עיצבית? לא הגיוני שיש איזה מילארד אנשים בעולם עם ירידה עיצבית בשמיעה ואין לנו שום טיפול לזה מלבד מכשירי עזר מה קורה עם זה זה יקרה בשנים הקרובות? אפילו שיפור ״מזערי״ של 10 דייבי יכול להיות מאוד שימושי ביום יום

קיימים מחקרים בתחום זה ואני מקווה שבשנים הבאות יהיו התקדמויות בתחום.

04/08/2024 | 16:16 | מאת: דני

שלום דוקטור סובל שנים רבות מטינטון ב 2 האוזניים באחת יש יותר מהשניה כפי שזה נראה בנוסף אני סובל מסחרורות בנסיעה עם אנשים אחרים (כשאחרים נוהגים) כשאני נוהג אין סחרחורת תחושה כמו שקוראים משהו בנסיעה באוטובוס ומקבלים סחרחורת גם יש בעיה עם צלילים חזקים זה עושה כאבים באוזניים השאלה שלי האם יש פתרונות לדברים האלה? טיפולים או משהו בסגנון? כרגע לא מאובחן תודה

אתה מתאר שני מצבים שאינם קשורים: טינטון היא תופעה נפוצה שמגיעה לכדי שכיחות של 20% באוכלוסייה. קשורה פעמים רבות לירידה בשמיעה ומפויעה בחלק מהמקרים עם רגישות יתר לרעש. אין פתרון לכך אבל אפשר לסייע ולהקל. צריך לפנות לרופא אאג. הדבר השני הוא מחלת נסיעה - נובעת מהבדל במידע המגיע מהאוזן הפנימית למידע המגיע מהעיניים. יש להמנע מקריאה, הרכנת הראש בזמן נדיעה. אם יושבים במושב גבוה ומסתכלים קדימה אפשר למנווע את התחושה.

04/08/2024 | 10:55 | מאת: אבי

שלום. התחלתי לאחרונה לסבול מסחרחורות רק כשאני שוכב במיטה על הגב , סחרחורת סיבובית כזו שלוקח לי לפעמים חצי שעה להתאושש ממנה. בנוסף אני מקבל סחרחורת גם כשאני תוקע אצבע באוזן שמאל. אומרים לי שזה קריסטלים . מה זה יכול להיות?

התאור מתאים למצב שנקרא BPPV ("קריסטלים") - משקים באוזן הפנימית שזזו ממקומם וגורמים לסחרחורת. הדבר ניתן לטיפול באמצעות פיזיותרפיה. לאבחון ולטיפול יש לפנות לרופא אאג.

31/07/2024 | 09:50 | מאת: גילה

* האם בעת התקף סחרחורת עשוי להופיע טשטוש ראייה זמני שחולף כאשר הסחרחורת עוברת וזה לא משהו מסוכן? * לחץ בראש ללא כאבי האם נחשב כסוג של מיגרנה? (סובלת באופן כללי ממיגרנות כאבים בצד ימין של הראש) האם גם לחץ בראש נכלל תחת המיגרנה? אם כן , האם יכולות להתלוות ללחץ הזה גם התופעות הרגילות של המיגרנה כמו בחילות?

יכול להיות טשטוש של הראייה בזמן סחרחורת אך חשוב להבדק ולוודא שמדובר רק בסחרחורת כגורם. מיגרנה יכולה לגרום לתחושת לחץ. האבחנה של מיגרנה מבוצעת על ידי נוירולוג על סמך כמה קריטריונים.

30/07/2024 | 18:27 | מאת: אודליה

בת 46 מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מסחרחורות לפעמים (עשיתי mri מוח לפני 10 שנים ולא מצאו כלום אמרו כנראה ורטיגו) לפני כ 3 חודשים קרה לי משהו מוזר . דיברתי עם אחותי הקטנה ותוך כדי דיבור הטיתי את הראש ממש ממש טיפה לאחור והתחלתי להרגיש תחושה מוכרת של סחרחורת. אך הפעם נוספו שני אלמנטים נוספים לאותה תחושה מוכרת: הרגשתי לחץ חזק בעיניים וגם ברקות במצח בראש והרגשתי כאילו העיניים שלי מתקרבות זו לזו, פתחתי את העיניים ואכן ראיתי מטושטש או כפול כבר לא זוכרת ... זה נמשך כמה שניות להערכתי 20 שניות. לאט לאט הרגשתי את הלחץ מתחיל לרדת ,הראיה חזרה לעצמה והסחרחורת נעלמה. מאז זה לא קרה לי יותר קראתי באינטרנט ויצאו לי דברים מפחידים. לפני כ 7 חודשים עשיתי בדיקת עיניים שגרתית בגלל הגיל מקיפה כולל טיפות להרחבת אישונים שיצאה תקינה. הייתי בתקופה של בירור רפואי לחשד לגידול בחלק אחר של הגוף ופשוט שכחתי מהאפיזודה הזו...תודה לאל כל הביופסיות חזרו שליליות ועכשיו פתאום התחלתי להיזכר במה שקרה ולפחד האם זה חלק מהורטיגו??? בחיים לא היה לי טשטוש ראיה ולחץ בהתקפים של הורטיגו שאני מכירה... האם צריך לבדוק? אם כן לאיזה רופא ללכת ואיזה בדיקות לבקש? האם זה שלא קרה לי יותר זה מרגיע? אין לי כוח לעבור עוד בדיקות אחרי 3 חודשים מתישים פיזית ונפשית

לעיתים סחרחורת מלווה בכאב ראש ובטשטוש ראייה. מומלץ להבדק בשלב הראשון אצל רופא המשפחה שלך, שיחליט אם יש מקום לבירור נוסף.

29/07/2024 | 21:59 | מאת: שאול

אני עם עייפות קשה ולא ריאלית כבר כמה שנים ביחד וב-5 חודשים אחרונים עם סחרחורת הליכה בזיג זג/לחץ בעיניים וכאב ראש קל ואינסומני וזה קורה רק איפשר שאני גר שיש בו הרבה כעסים וצעקות ושאני יוצא מחוץ לעיר שלי זה יורד כמעט לאפסי זה משהו שמצריך אבחון רפואי אם לקחתי דופלקס והפסקתי ? לחץ דם אחרון -137

ממכלול התלונות שאת מתארת נשמע שכדאי לפנות לרופא המשפחה כדי לברר ולאבחן.

25/07/2024 | 10:21 | מאת: אסי

שלום דוקטור. לפני 4 חודשים איבדתי בפתאומיות מהשמיעה . התופעה הראשונה הייתה שמיעה כפולה כאילו קולות באקו במיוחד של ילדים ונשים וגם אקו בדליי של הקול שלי. האבחון היה מאוחר כי היה לי באוזן פקק שעווה רציני שהזנחתי זמן רב . הוציאו לי את הפקק במיון ושלחו אותי הבייתה . הכפילות בשמיעה המשיכה והיו כאבים ממש פיזיים באוזן בצעקות. עשיתי רק כעבור שבועיים בדיקת שמיעה שגילתה ירידה בינונית חמורה בתדרים 6000-8000 קיבלתי סטרואידים שלא עזרו . עשיתי רק mri שהיה תקין. לא המשכתי להזרקות באוזן . לפני חודש עשיתי בדיקת שמיעה במכון של מכבי בשביל התאמת מכשיר שמיעה היה שיפור ממש ממש פיצפון בתדרים אלה. כעבור חודש שמתי מכשיר שמיעה ופתאום אחרי שבועיים אומרים לי שיש החמרה הכל התדרים האחרים כולל הנמוכים מ10 דציבל ל40 . איך זה יתכן ? האם זה קשור למכשיר שמיעה ? יכול להיות שימשיך להחמיר לי? תודה ובלילה על המגילה

יש מקרים לא שכיחים של תנודות בשמיעה, מסיבות שונות. הדבר לא קשור בשום צורה לשימוש במכשירי השמיעה. אני ממליץ לפנות בהקדם לבדיקת רופא אאג כדי להשלים בירור וטיפול.

25/07/2024 | 17:35 | מאת: אסי

תודה על התגובה המהירה. אני כבר 4 חודשים עם שמיעה כפולה כמו דיפלקוסיס עם אקו. אני לא סובל מטינטון. לפני שנה היה לי ורטיגו במשך שלושה חודשים רק השכיבה על הגב החדר היה מסתובב במשך לפחות חצי שעה כל התקף וכשהייתי מכניס אצבע לאוזן שהיתה בה את השעווה הייתי גם מקבל סחרחורת . עכשיו שאין שעווה אין סחרחורת. יכול להיות שהאיבוד שמיעה זה כתוצאה מסיבוכים של פקק שעווה שהיה באוזן תקופה ארוכה? כשאיבדתי את השמיעה לפני כמה חודשים לא היה לי שום סימפטום חוץ מסתימה שתמיד אני חווה שהצלחתי לשחרר ושמעתי רגיל , הלכתי לישון וקמתי עם שמיעה כפולה בלי טינטון עד היום.

25/07/2024 | 17:37 | מאת: אסי

שכחתי לציין שכאשר התעוררתי עם הכפילות שמיעה עדיין היה לי את הפקק השעווה באזון

21/07/2024 | 18:23 | מאת: הלן

לאחרונה אני סובלת מסחרחורות כמו התקפים מרגישה שמשהו נופל לי בראש ואז סחרחורות שיוט . עשיתי כמה בדיקות וגם בדיקות דם.. בבדיקות דם מראה ערך בברזל של 64 האם חוסר בברזל או ערך נמוך יכול לגרום לסחרחורות ואיבוד שיווי משקל? ואם כן.. מה עליי לעשות?

אנמיה יכולה לגרום לסחרחורת, אך תחושת חוסר שיווי משקל אינה נגרמת בשל כך בדרך כלל. מומלץ כמובן לתקן את החסר בברזל - יש להתייעץ לגבי כך עם רופא.ת המשפחה שלך.

17/07/2024 | 10:26 | מאת: יעל

שלום, אימי מרכיבה מכשירי שמיעה משנת 2021 במקביל כל הזמן מתלוננת על טינטון.. האם יש מה לעשות? בלילה ישנה עם רדיו גבוהה. תוד

אין טיפול ספציפי שמרפא טינטון. שיקום שמיעה בצורה באמצעות מכשירי שמיעה יכול לסייע, וגם מיסוך - דברים שאימך כבר מבצעת. כדי לבדוק עוד אפשרויות מומלץ להגיע למירפאה בה רופאים שעוסקים בטינטון, כמו באיכילוב.

16/07/2024 | 00:24 | מאת: ענבר

כל בדיקה שעשיתי לא מצאה שום סיבה לסחרחורות. הסחרחורות הן רק במצב שכיבה על הגב. ממה יכולות להגרם סחרחורות?כאלה? איך לא מוצאים שום סיבה? אני ממש מרגישה שהכל מסתובב לי לאט או כמו תחושת שיוט. Mri בדיקות למוח בדיקות יציבות בדיקות שיווי משקל אף אוזן גרון מה לא וחא יודעים למה זה קשור איך זה הגיוני?

הגורם לכך הוא לרוב מצב שנקרא BPPV ("קריסטלים"), אך יש אנשים שסובלים מסחרחורת תנוחתית גם ללא קשר לכך, מסיבה לא ידועה. מומלץ לפנות למירפאת סחרחורת כדי להשלים את הבירור.

14/07/2024 | 17:20 | מאת: שלמה אבינר

מה הגורם הנפוץ ביותר לSerous Otits media מלבד צינון?

מצב של חסימה אפית שתשפיע על הלוע האפי או הפרעה בתפקוד ה-Eustachian Tube עלולים לגרום לנוזלים באוזן התיכונה. אלרגיה היא גורם אפשרי נוסף.

שלום רב, עשיתי בדיקת ENG וקיבלתי תוצאה של: VNG חולשה קלורית של מבוך ימין, ללא העדפה כיוונית. חולשת מבוך RT 30%. ערכי נורמה 22% העדפה כיוונית LT 15%. ערכי נורמה 28% אשמח לדעת מה משמעות התוצאה? והאם יש צורך בהמשך בירור? המון תודה, איריס

התוצאה מעידה על כך שאיבר שיווי המשקל מימין חלש יותר מזה שמשמאל. הדבר יכול להסביר תחושה של סחרחורת/חוסר שיווי משקל. לגבי החלטה על המשך בירור - זו תלוייה בפרמטרים נוספים. מציע לחזור לרופא שהפנה אותך אל הבדיקה.

04/07/2024 | 10:39 | מאת: חיים

במהלך צינון (קורונה) התחלתי לשמוע צליל בתדר גבוה בכל הראש. בדיקת שמיעה מראה ירידה קלה באוזן שמאל לעומת בדיקה בעבר שהיתה חלשה גם בעבר( ימין תקינה ). הומלץ לי טיפול בכדורי פרדניזון ל 10 ימים. האם טיפול זה מועיל ?

טיפול בסטרואידים ניתן במקרים של ירידה תחושתית עצבית פיתאומית בשמיעה שמקורה לא ידועה (אידיופתית). הטיפול יעיל ב-2-4 השבועות הראשונים לאחר הופעת הירידה בשמיעה, וגם אז יעילותו מגיעה לכדי כ-60% (סיכוי לשיפור כלשהו, גם הקל ביותר). מטרת הטיפול - שיפור השמיעה, שבעקבותיו חלה לעיתים גם הטבה בטינטון.

בשל הטנטון נוטלת ציפרלקס להקלה,בדיקת שמיעה קיימת ירידת שמיעה בשמאל עד בינוני מסוג תחושתי עצבי. ימין בתדר 8000 הרץ לקות קלה.בדיקת מאפייני טנטון-תדר הטנטון של 8KHz עוצמת הטנטון אופיינה בשמאל כ:3dB(SL) מיסוך הטנטון אופיין כ: 7dB(SL), האדרת הטנטון ע"י חסימת האוזניים - מתגבר. בימין פרמטרים זהים למעט:עוצמת הטנטון (SL)1 dB -מיסוך הטנטון אופיין כ:2dB(SL) אודה להסבר על הנתונים

לפי התיאור יש לך ירידה בשמיעה בשתי האוזניים, שמקורה בירידה בתפקוד איבר השמיעה. לפי חומרתה אפשר לשקול שיקום שמיעה ע"י מכשירי שמיעה. תןצאת בדיקת מאפייני הטינטון מתארת שאת זיהית את הצלילים שהושמעו לך כמתאימים לטינטון שאת שומעת, בעוצמה ובתדר שכתבת. לבדיקה זו אין משמעות איבחונית או טיפולית.

29/06/2024 | 17:11 | מאת: לאוניד

היי אורון במרץ השנה נחבטתי מכדורגל בצד שמאל של ראש וככל הזמן עבר הרגשתי שאני שומע פחות טוב (במיוחד בטלפון). הרופא שלח אותי לבדיקת שמיעה ובתוצאות רשום: "אמנזה: בפברואר נפגע בצד שמאל של הראש מכדור שועט במהלך משחק כדורגל. מאז מרגיש ירידה בשמיעה בשתי אוזניו. יש לציין שבבדיקת שמיעה במסגרת סקר מהעבודה מ2023 שמיעה תקינה. בבדיקה כיום: ירידה בינונית וסימטרית בשמיעה עצבית: עד 45 בנמוכים ושל עד 70 בגבוהים. להמשך מעקב." שאלתי היא: איך יכול להיות שקבלתי חבטה מהכדור בצד שמאל של הראש והירידה בשמיעה סימטרית? במיוחד לאור העובדה שלפני שנה בדיקת שמיעה תקינה לחלוטין האם זה לא מוזר שירידה בשמיעה סימטרית? אודה לתשובתך, יום טוב, לאוניד

חבלה בעוצמה גבוהה דיה בצד אחד של הראש, יכולה להשפיע על המוח/אוזניים גם בצד השני.

שבת שלום פרופ אורון אני בת 41 ולפני 8 חודשים נחבטתי בראש במהלך נפילה. חודשיים וחצי אחרי החבלה התחלתי להרגיש צפצוף מוזר באוזן ימין שלא פוסק כבר חצי שנה בערך. זה פשוט משגע אותי! בהתחלה הרופאת משפחה שלי אמרה שזה יעבור ושלדעתה זה לא קשור לחבלת ראש כי הצפצוף הופיע רק אחרי חודשיים בערך. לאחר מכן נבדקתי אצל אף אוזן גרון והוא אמר שצפצופים באוזניים לא חייבים להופיע מיד לאחר חבלת ראש והגיוני שיתפתחו גם לאחר חודשיים וחצי. חזרתי לרופאת משפחה והיא אומרת שאם צפצוף הוא מהחבלה אז הוא יורגש מיד ואמרה לי שאין טיפול וזה הלחיץ אותי מאוד אז חזרתי לאף אוזן גרון והוא אמר ששיהוי בהופעת הצפצופים הוא הגיוני ונפוץ בזעזוע מוח ויש מקרים שצפצוף בעקבות חבלת ראש יכול להופיע גם 3 חודשים עקב תהליכים שמתפתחים במוח לאחר זעזוע. לצערי הוא אומר שאין טיפול פרט לשים מוזיקה או רעש רקע. אציין שמעולם לא סבלתי מצפצופים באוזן. האם יתכן שצפצופים בעקבות זעזוע מוח יופיעו רק לאחר חודשיים וחצי מהחבלה? אם כן כמה זמן זה צפוי להמשך עוד? בברכת סופש שקט דורית

טינטון אכן יכול להופיע לאחר חבלת ראש, גם אם לא מיידית. לא ניתן לנבא כמה זמן הטינטון יימשך, אך חשוב לדעת שלרוב הוא הולך ודועך עם הזמן.

29/06/2024 | 11:35 | מאת: רענן

שלום עברתי פגיעת ראש קלה יחסית עם זעזוע מוח לפני 3 חודשים. מאז אני סובל מסחרחורת סיבוביות שיכולות להמשך שעות. הייתי אצל רופא אאג והוא כתב מבחן דיקס שלילי ואמר לי שהמשמעות של זה זה שאין לי ורטיגו כי אין עדות לניד למרות שאני כן מרגיש שהכל מסתובב בזמן התקף. האם מדובר במבחו אמין? יש לציין שגם eng יצא בטווח הנורמה. בקשתי ממנו להסביר לי מדוע אני כן סובל מההתקפים של סחרחורת סיבובית ואז הוא אמר שיתכן שזה ממקור מרכזי ולכן זה לטיפול נוירולוג. האם חייב להופיע ניד בזמן ורטיגו? במידה ולא מופיע ניד איך אפשר להסביר את הורטיגו? תודה

ורטיגו היא תסמין - תחושה של אשליית תנועה. אנחנו מנסים לברר מה מקור התחושה ולאבחן מה עומד מאחוריה, כלומר להגיע לאבחנה. חלק מהבדיקות מבוצעות במירפאה (דוגמת בדיקת דיקס-הולפייק שהיא בדיקה מקובלת וטובה לאיבחון BPPV, "קריסטלים" שזזו ממקומם). לעיתים אנשים חשים תחושות שונות ואנחנו לא מוצאים ממצאים בבדיקה. במקרים כאלה אכן יש לחשוב למשל על הפרעה ממקור נוירולוגי.

08/07/2024 | 17:18 | מאת: מאנייר

הרפואה יודעת מעט מאוד על ורטיגו. מעט מחקרים, מעט פתרונות אך זה לא הפריע מעולם לרופאים (הרוב) לשלוף קביעות ופתרונות נחושים, בארשת חשיבות מלומדת... יהירות היא מגפה ואסון גדולים בחסות האקדמיה.. כל כך הרבה מסכנים נשלחו לטיפולים פסיכולוגים או קיבלו מרגיעים למיניהם, וכך הוסיפו סבל מיותר ואיבדו אימון...

16/07/2024 | 00:27 | מאת: אורטל

וואוווו מממש ככה!!! שנים אני סובלת מסחרחורות וחוסר שיווי משקל וממש מרגיש לי שזה מגיע מהעמוד השדרה שלי כי שנה לפני ההתקפים של הסחרחורות נפלתי על עצם הזנב ומאז אין לי מנוחה מהדברים האלה. ואף רופא שבאתי אליו ומלא רופאים לא יודעים לומר בוודאות האם יש קשר ורק דוחפים לי כדורי רגעה הזייה ממש!!!

27/06/2024 | 21:38 | מאת: נועם

שלום דר אורון האם לדעתך נראה ב5 שנים הקרובות טיפולים להצמחת תאי השיער באוזן? תודה

סביר להניח שבשנים הבאות תהיה התקדמות בתחום, אך לא ניתן לומר שדווקא תוך 5 שנים.

שלום וברכה, בת 32, לאחר התעמלות גופנית אתמול (קפיצות חבל), אני שומעת כאילו משהו קופץ לי בתוך אוזן שמאל. וגם היום שאני חוזרת על הפעולה אותו הדבר. יש סיבה לדאגה ?

מומלץ לגשת לרופא אאג לבדוק את האוזן ולוודא שאין שם פיסת שעווה שנעה בתעלה החיצונית, שערה וכו', מכיוון שאלו הסיבות הנפוצות לתחושה שלך.

21/06/2024 | 23:04 | מאת: מעיין

אני סובלת מהתקפים של סחרחורות.. האם בתופעות לוואי של הרדמה מלאהיש סחרחורות וזה עלול להחמיר לי את הסחרחורות? ואי שיווי המשקל?

יש מטופלות ומטופלים שחשים "טשטוש" לאחר הרדמה כללית, אך אין קשר לסחרחורת כמחלת רקע.

21/06/2024 | 16:37 | מאת: דורון

שלום לאחר אנטיביוטיקה שרעילה לאוזן במידה ונגרם נזק קל ואני עכשיו לוקח סטרואידים (שבוע אחרי האנטיביוטיקה) האם הם יכולים לעזור בהחלת השמיעה? תודה

אין בנמצא טיפולים שמתקנים נזקי תרופות שפוגעות בשמיעה.

20/06/2024 | 10:12 | מאת: miki111

אני סובל הרבה שנים מבעיות של טנטון בשתי האוזניים בשנים האחרונות 10 שנים לערך המצב מחמיר חוץ מהצפופים מתלווים רעשים כמו תחנה לא מכוונת ברדיו או רעש גלים,ביצעתי בדיקת שמיעה התוצאות הן: אוזן ימין לקוי שמיעה מזערי עד בנוני מסוג תחושתי עצבי עם שקע סביב תדרים 500-1000 הרץ.אה סימטריה באוזניים לרעת ימין . אוזן שמאל לקוי שמיעה מזערי עד בנוני מסוג תחושתי עצבי . הערוות לאודיוגרמה לרעת אוזן ימין בתדרים 500-1000 הרץ. לצערי התור לרופאים עוד הרבה זמן השאלה מה יש לעשות כרגע או האם יש טיפול להמעיט את הרעשים המוזרים והצפצצוף .תודה

הציפצוף נקרא טינטון, וזו תופעה נפוצה, במיוחד במקרים של ירידה בשמיעה. הירידה גורמת למעשה לטינטון, ואין טיפול ישיר בטינטון. לעיתים יש מקום להתאמת מכשירי שמיעה שמועילים במידת מה לטינטון, וקיימות דרכים נוספות להקל.

19/06/2024 | 13:42 | מאת: שיראל

שלום ביצעתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה לחלוטין אבל בגלל שהשמיעתי להתלונן עשו לי בדיקת OAE שהציגה פלט רק ב1.5Khz חוץ מזה אין פלט בכלל! מה המצבים שבהם זה קורה והאם זה הפיך? תודה

בדיקת ה-OAE מעידה על כך שיש פגיעה בתאי שערה באוזן הפנימית. בדיקת המשיעה התקינה מעידה על כך שהנזק לא משמעותי עד כדי ירידה בתפקוד הנמדד בשיטה זו. הדבר יכול לקרות בירידה בשמיעה עם הגיל, חשיפה לרעש ועוד מצבים שונים, וכמו במקרים של נזק לתאי חישה אחרים בגוף - לא ניתן לתקנה.

13/06/2024 | 10:44 | מאת: שירן

היי סובלת מלחץ באוזן בשנה האחרונה והבלוטה שלי תמיד מוגדלת בלסת עשיתי US וזה מה שמצאו האם זה מסביר? והאם זה יכול לגרום לירידת שמיעה עיצבית? תודה תת לסתית – הדגמה - קשר היפואקוי 8 ממ, לשקול FNA.

בלוטה לימפה מוגדלת תת לסתית לא גורמת ללחץ באוזן וגם לא לירידת שמיעה. ההמלצה של הרדיולוג.ית הייתה לשקול ניקור של הבלוטה ולכן יש לפנות אל הרופא.ה שהפנו לבדיקה כדי לשקול את המשך הבירור/טיפול.

13/06/2024 | 10:29 | מאת: אסי

שלום. ממצא בmri. מלאות בחלק קטן מתאי המסטואיד באוזן ימין. אוזן ימין נסתמת כל הזמן. יש קשר לממצא? זה מסוכן? דורש טיפול? תודה.

סביר להניח שאין קשר לממצא המתואר. המלאות היא ממצא שרואים פעמים רבות בבדיקות ואין צורך בטיפול ברוב המוחלט של המקרים, אך צריך לראות את האוזן שלך ואת בדיקת ה-MRI כדי לענות בצורה מלאה ומדוייקת.

11/06/2024 | 14:50 | מאת: טל

תודה פרופ' אורון על תשובתך (: רק שאלה אחת: באופן כללי, האם יש שם לתופעה? מה מקור התופעה, ממה שאתה יודע, כרופא?

אין שם ספציפי. יתכן ומדובר בסוג של מיגרנה.

09/06/2024 | 18:13 | מאת: טל

שלום ד"ר אני בחור בן 35 תופעה מוזרה: בכל פעם שאני יוצא החוצה, בימים כמו אלה, ימי קיץ חמים, אפילו אם רק לזמן קצר (רבע שעה-חצי שעה), ולמרות שאני חובש כובע, שותה הרבה מים ושם קרם הגנה - לאחר מספר שעות מופיע לי כאב ראש חד מאוד וקשה שעובר למחרת בבוקר. אין לי רקע הידוע לי במיגרנות ואני תוהה מה יכולה להיות לכך הסיבה בהינתן שאני שומר על כללי חשיפה לשמש. הדבר קורה באופן קבוע. אציין גם כי לתופעה זו מלווה גם סימפטום של סחרחורת בעת התכופפות לקחת משהו נמוך. האם יש לך רעיון - מה זה יכול להיות?

יש אנשים שחווים כאב ראש בעת חשיפה לשמש, עם תחושת סחרחורת. הדבר אינו קשור למחלת אוזניים, וניתן לפנות לנוירולוג כדי לברר.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 82