monocytes

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/08/2002 | 23:53 | מאת: ג.

ד"ר הלפרין שלום רב, קיבלתי תוצאות של בדיקת דם. הכל תקין פרט לחריגה ב- monocytes של 13.4%. מה משמעות הדבר ? האם זהו סימפטום של מחלה כלשהי ? תודה מראש, ג.

שלום ג, התשובה של מונוציטוזיס (בספירת דם) יכולה לבטא מחלה נגיפית כלשהי (כגון מחלת הנשיקה), שלב של החלמה ממחלה (זיהומית) אחרת כלשהי, ואפילו טעות מעבדה (הנובעת מהעובדה שהספירה מבוצעת ע"י מכשיר אוטומטי ולא בהסתכלות אמיתית של טכנאי על משטח הדם שלך). בכל מקרה, אם את חשה בטוב לא סביר כי לממצא זה יש חשיבות קלינית, ואם את בכל זאת מודאגת- את יכולה לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים / שבועות. הרבה בריאות אפי

12/08/2002 | 18:15 | מאת: ג.

תודה רבה :-)

מנהל פורום מחלות זיהומיות