כאבי גרון ובלוטות נפוחות בצוואר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2002 | 23:23 | מאת: שיר

שלום! לאחר מחלת סינוזים וטיפול באנטיביוטיקה התנפחו לי בלוטות בצוואר עשיתי בדיקות דם לא כימיות, משטח גרון, אולטרה סאונד צוואר שגילה 2 בלוטות מוגדלות מ 2 צדדים ובלוטות נוספות, צילום חזה וC.T בכל הגוף. כל הבדיקות היו טובות מלבד האולטרה סאונד. בצוואר . בבדיקת הC.T. בצוואר נאמר שאין קשריות לימפה.ואין ממצאים פתולוגיים. ביתר חלקי הגוף. היום יש לי כאב גרון חזק ובלוטות נפוחות וזה כבר לא מקרה להמטולוגיה. מה זה כן? ויראלי? יש לציין שכרגע אני מטופלת בצפורל 500X4 . אודה על תשובתך

שלום שיר, האבחנה המבדלת של בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר היא רחבה, ולמרות שברוב המקרים הסיבה היא טריוויאלית (כגון "זיהום נגיפי של דרכי הנשימה העליונות"), הרי שאם הבעיה לא נפתרת תוך מספר ימים / שבועות- יש לשקול גם בעיות זיהומיות אחרות, ומחלות לא זיהומיות. דרכי האבחנה המקובלות במקרים כאלו כוללות, למשל, תרבית גרון, בדיקות דם לנגיפים שונים (כגון EBV) או טפילים (כגון טוקסופלסמה), ובמידת הצורך- ביופסיה מאחת הבלוטות. הרבה בריאות אפי

17/08/2002 | 19:00 | מאת: רלי

בהמשך למכתבי הקודם , בהיותי תחת טיפול של צפורל 500X4 כואב לי מאוד הגרון וגיליתי שהשקד מצד שמאל מולבן ממוגלה יש לציין שאני תחת טיפול צפורל 5 ימים ואמרו לי לקחת 10 ימים . הבלוטות עדיין נפןחות הגרון כואב מאוד מאוד HELP תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות