מחלת הנשיקה והדבקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/08/2002 | 10:35 | מאת: שרון

חברתי החדשה חלתה בעבר במחלת הנשיקה והיא סובלת עד היום מתסמונת התשישות הכרונית . מחשש להדבקות טרם התנשקנו והיא ערכה בימים האחרונים מספר בדיקות ולהלן התוצאות: CMV IgG 146.3 AU/ml positive CMV IgM negative EBNA IgG positive EBV past infection אנחנו מבקשים לדעת האם יש לי סכנת הדבקות כלשהי מהמחלה ובאיזו דרך כלומר האם רק מנשיקות ומגע בדרכי הנשימה העליונות או בצורות אחרות. האם ניתן לדעת מהתוצאות מתי חלתה?? ומה מצב המחלה כיום??? האם אני נדרש לבדיקות דם כדי לוודא חיסון טבעי או אחר למחלה??? האם ניתן למזער בצורה כזו או אחרת את הסכנת ההדבקות שלי?????

18/08/2002 | 11:19 | מאת: שרון

להבנתי בדרך כלל הוירוס EBV מתפרץ פעם אחת בלבד ולאחר מכן הגוף מפתח נוגדנים כלומר חולים במחלה הזאת פעם אחת בחיים אלא שלחברתי המערכת החיסונית של הגוף מאד חלשה ובמקביל להיתפרצות EBV - Epshtein Bar Virus היתה לה גם היתפרצות של CMV - Cito Megalius Virus והיא סובלת עד היום מתסמונת התשישות הכרונית שאלתי הנוספת היא האם כדאי שאעשה בדיקת דם שתזהה נוגדנים של > CMV > EBV - שהרי אם בבדיקת הדם רואים שכבר יש לי את הנוגדנים האלה = זה אומר שאני מחוסן טבעית מהיתפרצות של הוירוסים האלה > ואין לי מה לחשוש מלהיתנשק עם הבחורה הזאת??? אלא שלא ברור לי כעת אם יש לי הנוגדנים ולכן שאלתי בשאלה הקודמת האם צריך אני להזהר ממגע איתה ובפרט נשיקות והאם יש מגבלות על מגע מיני אחר ממנו ניתן להדבק ממנה. תודה

שלום שרון, על פי הבדיקות שביצעה חברתך, היא אינה סובלת כרגע מזיהום "פעיל" בנגיף ה- EBV. יחד עם זאת, בדיקות אלו לא שוללות את האפשרות שהיא עדיין מדבקת. המלצתי לך- עשה בדיקת EBV לעצמך: אם יש לך נוגדנים כנגד הנגיף הרי שבאופן מעשי אתה מחוסן כנגדו, ותוכל לקיים עמה יחסי מין (לרבות נשיקות) ללא חשש מהדבקות "ראשונית" בנגיף זה. בנוגע ל- CMV, אין לי את נתוני הבדיקות של חברתך, אך המלצתי מבחינתך היא זהה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות