סטרפטקוק B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/04/2002 | 16:15 | מאת: רות

שלום! 1. נמצא בתרבית שתן סטרפטקוק B . 2. באיזור הערווה גירוי אדמומיות וקליפתי כולל סמוך לדגדגן. שאלה: איך ומה ניתן לעשות בנושא כולל הטיפולים האפשריים וכל ההמלצות האפשריות. תודה מראש

שלום רות, סטרפטוקוקוס מקבוצה בי (GBS) הוא חיידק שכיח בנרתיק של נשים רבות, ובדרך כלל הוא אינו פתוגני (דהיינו לא גורם לתחלואה). לעומת זאת, הופעתו בשתן יכולה ליצג זיהום בדרכי השתן (ואם הוא מלווה בתלונות של הפרעות בהשתנה, חום או כאבי בטן הוא מחייב טיפול אנטיביוטי). גם המצאותו בנרתיק של אשה בהריון סמוך ללידה עלולה לסכן את הילוד (ולכן מחייבת אף היא טיפול). לסיכום- אם את שייכת לשתי הקבוצות הללו- את צריכה טיפול, ואם לא- אין לחיידק זה כנראה כל חשיבות קלינית לגבייך, ולדעתי גם אין לו קשר לאדמומיות ולגירוי באזור הערווה (שעבורם כדאי שתבדקי ותטופלי ע"י גניקולוג). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות