טיול למרכז אמריקה בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

13/08/2012 | 07:52 | מאת: ריקה

שלום רב ד"ר. אני מתכננת לטוס למרכז אמריקה לשלושה שבועות. אני אהיה בשבוע 15 להריון, כלומר שליש שני. לפני כ8 שנים הייתי בהודו וקיבלתי את כל החיסונים הנדרשים. אני לא יכולה לקחת כדורים למניעת מלריה או חיסון לטיפוס הבטן. האם הדבר קריטי ברמה של לבטל את הטיול? כמו כן האם יש חיסון שאם לא קיבלתי לפני 8 שנים מומלץ לבטל את הטיול? כי אני לא יכולה לקבל שום חיסון עם וירוס מוחלש בהריון.. אנחנו מתכננים להיות במקסיקו, קוסטה ריקה, ניקרגואה ופנמה. תודה!

במידה וקיבלת 2 מנות של צהבת A , ניתן להסתפק בזה ביחס לסכנת מחלות המועברות על ידי יתושים (מלריה, קדחת דנגה), יש להצטייד בחומרים דוחי יתושים ולישון במקומות מוגנים מיתושים. שהות בפנמה בצד המזרחי של התעלה דורש חיסון קדחת צהובה שלא ניתן לתת בהריון (וירוס חי מוחלש). ---------------------------- מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

13/08/2012 | 08:40 | מאת: ריקה

אני יודעת שקיבלתי חיסון לצהבת אבל אני לא חושבת שקיבלתי 2 מנות.. אם הכוונה למנה נוספת שנותנים אחרי שחוזרים מחו"ל אז לא קיבלתי.. האם זה קריטי?

מנהל פורום רפואת מטיילים