אורז נתקע בקנה הנשימה?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/06/2024 | 10:13 | מאת: דנה

שלום רב, סליחה על האורך אבל ברצוני לפרט כמה שאוכל בשביל שתבין אותי: אתמול בצהריים אכלתי אורז וסלט כרוב. הרגשתי שאורז גרגר או 2 החליק לכיוון השני כי הפריע לי פתאום, השתעלתי קצת.אך לא כלכך ברמת השתנקות, אך הרגשתי שהוא נתקע לי שם מאחורה ולא יוצא. הרגשה שתקוע מאחורי השקד דווקא או שנכנס לצד השני של קנה הנשימה ופשוט נדבק שם בעור למעלה ולא באמת ירד לכיוון קנה הנשימה/ריאות. ניסיתי להאיר עם פנס לא ראיתי דבר, מים לא עזרו וגם לא שיעולים. הרגשת אוכל דבוק בצד ימין בבליעת רוק. פניתי למיון שם עשו לי בדיקה עם מצלמה דרך הנחיר לגרון לא ראו כלום. רנטגן גם לא ראו. אבל מניחה שלא יראו גרגר אורז ברנטגן? במיון בבליעת רוק הרגשה מוזרה שמשהו קצת מפריע לי, אפילו כמו חסימה כלשהי בצד ימין של הנשימה. אציין שגם חיטטתי בבית עם מקל אוזניים ליד השקד לחפש את הממצא. אולי גרמתי לגירוי קל כלשהו. נשאלת השאלה במקרה הגרוע והאורז חדר לריאה או שהוא עדיין בדרכו לשם וטרם הגיע, אני אמורה להשתעל בלי סוף? או שלא מחייב שיעול? מה אמור להיות? אני באמת מרגישה בצד ימין של הגרון הרגשה מוזרה, אולי קצת עודף רוק-ליחה שעולה לי הבוקר. חוששת שפשוט עוד לא הגיע לריאות? תודה

בדרך כלל בבדיקת סיב אופטי רואים טוב את הגרון, לא נראה לי שנשאר שם משהו. לא הייתי מתעסק בזה יותר מדיי אם את מרגישה טוב בסך הכל.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)