נשימות מהירות/משיכות באף של ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/08/2024 | 23:38 | מאת: שלומי

שלום רב, לפני כשבועיים וחצי ילדה בת 8 החלה לבצע לעיתים קרובות משיכות באף (=סט של נשימות מהירות ובולטות). לעיתים תוך כדי קירוב כפות ידיים לאף. זה קורה לה בעיקר בבית , אבל גם בחוץ. לא קורה/ כמעט לא קורה כשיש לה חברה שמגיעה לשחק איתה בבבית, ופחות קורה/לא קורה כשעושה פעילות מחוץ לבית. לא ברור מתי התחיל. יכול להיות שלאחר נסיעה שמאוד עצבנה את הילדה (פקק ארוך). מה התופעה והאם תופעה מוכרת? מה בדיוק כדאי לעשות ומול מי? האם להעיר לה?

שלום, יתכן ומדובר בטיקים שעולים במצבי מתח. מציעה לא להעיר, אבל כן לבחון כיצד להפחית את מקורות וגורמי המתח בחייה באופן כללי. להיות עבורה יותר, להיות קשובים ונוכחים רגשית עוד יותר. מניסיוני, שינוי ממשי מהסוג הזה, יפחית מאוד את התופעה. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים