טיפולים בערמונית הגדלה וסרטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/03/2023 | 11:39 | מאת: אבנר

מבקש לשאול, האם פעילות של אזור הערמונית מגבירה הגדלתה וסיגוי לסרטן או מפחיתה. מצד אחד מציינים שפעילות גולנית מורידה סיכוי לסרטן ערמונית, כי סיכון אצל אנשים שיושבים הרבה גדול יותר. מצד שני פעילות כמו רכיבה על אופנעים לא טובה במדדי psa, מבלבלים את הגברים. עכשיו ראיתי שמשווקים מכשירי עיסוי חיצונים לפירנאום ובמפשעה עם אינפרא להורדת נפח ערמונית. זה הכל לא רלוונטי? רק טיפול תרופתי? מה כן צריך ולא צריך, בנושא ערמונית גדולה. אם יש סרטן, זה שונה מטיפול שאין סרטן?

21/03/2023 | 18:47 | מאת: ירון

לא ניתן למנוע גדילה שפירה של ערמונית או סרטן עי "פעילות". גם לא ברור במה מדובר. בכדי לגשת פיזית לערמונית זה או באופן רקטלי או עי מכשור דק שנכנס דרך השופכה. אין גם קשר בין הגדלה שפירה לסרטן הערמונית. יש מחקרים שהראו כי גברים פעילים מינית נמצאים בסיכון נמוך לחלות בסרטן הערמונית (פעילות מינית = יותר שפיכות בשבוע). חוץ מזה, צריכה של ליקופן (עגבניות ורטבי עגבניות, ויטמין D, וסידן ממוצרי חלב גם עוזר אם כי רצוי מגידול אורגני ללא הוספת הורמונים). גם מוצרי סויה ללא הנדסה גנטית וגרעיני דלעת עוזרים על סמך מחקרים מסוימים, אבל אלו לא המלצות שתקבל מאורולוג.

כל התכשירים שמבטיחים ניסים ונפלאות לא נבדקו במחקר רפואי ואין שמץ של הוכחה שמסייעים

24/03/2023 | 20:42 | מאת: ?????

עונים במקום הרופא. מזה????? לך תלמד רפואה או תפתח פורום של עצמך, יש פורומים אחרים שעוסקים בטיפולים משלימים.מדוע את מתערב בשאלות לאורולוג?.

מנהלי פורום אורולוגיה