דיקור מי שפיר בשבוע 33?

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

11/05/2024 | 23:39 | מאת: ליאור

שלום, אחרי מהלך הריון תקין לחלוטין (שקיפות, סקירות אצל מומחים, חלבון עוברי, ניפט מורחב, אקו לב עובר...) נמצא לקראת השבוע ה-30 כי העובר גדול (אחוזון 90-96, משתנה בין הבדיקות), בדגש על היקף הבטן, עם כמות מי שפיר גדולה על גבול הריבוי. לאור הממצא, ועל אף שיש ברקע סכרת הריון מאוזנת ושגם הילד שבבית היה עובר גדול בזמנו, נשלחתי לסקירה מכוונת לשלילת מומים (היתה תקינה לחלוטין), ייעוץ גנטי ואף הומלץ לי לשקול דיקור מי שפיר מאוחר. לא ביצענו דיקור בשלב הסטנדרטי בשל אובדן הריון קודם לאחר דיקור ולמרות שמבחינת הגיל (37) ההמלצה היא לבצע דיקור. כעת אני מתחילה שבוע 31 ובלחץ מהסיטואציה בשלב מאוחר כל כך של ההריון... האם מי שפיר בכמות של 23-26 (המספר השתנה בין הבדיקות השונות) בשילוב עובר באחוזון 90-96 אלו ממצאים שמקושרים לבעיות גנטיות בעובר שאין להן כל ממצאים אנטומיים בסקירות? מה אחוז הסיכון ללידה מוקדמת בעקבות דיקור מאוחר? האם יש עדיפות לתחילת שבוע 33 על פני שבוע 32 מהבחינה הזו? מודאגת ואשמח לכל הכוונה. תודה רבה!

שלום אם היעוץ חישב שהממצאים של הבדיקות. השונות מהווה אינדיקציה לדיקור אז יש המלצה. זה עדיין לא מחייב. יש סיכון, כנראה של כ 1:1000 לסיבוכים (לא יכול להגיד מספר מדויק בגלל מיעוט מחקרים לגבי שבועות אלו). אפשר גם לבצע בשבוע 33. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה