לא מרגישה שהפסיכולוגית אוהבת אותי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

29/08/2024 | 11:31 | מאת: אילה

אממ, איך רושמים את זה? אני נמצאת כבר תקופה אצל פסיכולוגית, שאני לא מרגישה שהיא אוהבת אותי. כביכול, הכל בסדר. אני באה, הולכת, משלמת. אני מדברת והיא מקשיבה מצוין, אבל משהו בלב לא יושב לי עד הסוף. הייתי פעם אצל פסיכולוגית שאהבה אותי מאוד. הרגשתי את זה. לא היה לי ספק שהיא מעריכה ואוהבת אותי כאדם, וזה נתן לי גב מאוד חזק בטיפול, ככה שאני יודעת איך זה יכול להרגיש. אני יודעת שהפתרון הרווח הוא לתקשר לה את זה, ואכן בדרך כלל משתדלת לפתוח בחדר הטיפול כל בעיה, אבל בנושא הזה אני ממש נאבדת. אי אפשר להכריח מישהו לאהוב אותי, ומרגישה בושה עמוקה אפילו בצורך הזה שלי, (ואולי בכלל מטפל לא אמור לאהוב את המטופל שלו?!) (נ.ב. כאשר אני משתפת אותה בחוויה קשה, היא ממש יכולה לדמוע ולכאוב בשבילי. אולי זאת דרך אחרת לבטא חום ואכפתיות.) מבולבלת מאוד. אשמח לעזרה.

היי איילה זו אחת השאלות היפותו המרגשות :) קודם כל בהקשר לבושה...הצורך שלך כ"כ מובן! אני חושבת שזו אחת המשאלות העמוקות בתוך טיפול בין אם היא נאמרת ובין אם לא, האפשרות להרגיש אהובה בייחוד בייחוד אם יש "פצע" רגשי שקשור בדיוק למקום הזה . האהבה הזו היא לפעמים ממש חלק מהתהליך המרפא בתוך טיפול ! אני מאד מבינה גם ממה שכתבת שיש לך איזו נקודה להשוואה לפסיכולוגית הקודמת ולכן לא מבטלת את תחושותייך אבל בכל זאת רוצה להציע פה עוד נקודת התבוננות דווקא משום שציינת שלפעמים היא דומעת... אולי היא כאדם שונה מהמטפלת הקודמת והאהבה שלה מובעת ככה דרך היכולת לכאוב ולדמוע איתך... מבינה את הקושי לדבר על זה (אולי פחד להדחות?) הלוואי וכן תצליחי ודווקא תרגישי משהו טוב ומקבל בדיבןר כזה ביניכן אבל גם אם לא, המשאלה שלך כפי שכתבתי מובנת מאד מאד ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה