כאב מתמשך ובלתי נסבל שלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  כאב

13/10/2013 | 19:18 | מאת: טל

שלום אימי בת 59 ,לפני כחודש חלתה בשלבקת חוגרת וטופלה.היא סובלת מכאבים נוראיים באזור השד והגב.היא קיבלה גאבאפנטין במינון של 600 מלגרם ליום לפני כשבוע מרופא נוירולוג.הכאבים שלה קשים עד דמעות ולא נראה שום שיפור בו עד רמת החוסר יכולת לתפקד.שאלותי אליכם:1.האם הטיפול בכדור הנל הוא טיפול טוב ויעיל למצב. 2.כמה זמן בממוצע מורגשת הקלה משמעותית בכאבים בטיפול מהסוג הזה. 3.האם מלבד הטיפול שהיא מקבלת יש עוד טיפול כולשהו בין אם קונבנצינלי או לא שיכול להקל על הכאבים שלה,או שינוי באורח החיים או כל דבר שניתן לחשוב עליו? מחכה לתשובתכם בתודה מראש .טל.

שלום רב, אני ממליצה להחליף את התרופה גאבאפנטין בתרופה טגרטול, בתיאום בלבד (כולל לגבי המינון) עם הרופא המטפל או רופא נוירולוג. קיימת אופציה פולשנית לטיפול - זריקה מקומית או אזורית (בלוק-חסם) בהתאם לעצבים שנפגעו. הטיפול מתבצע במרפאות כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב