פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1348 הודעות
1297 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

10/01/2024 | 15:27 | מאת: נמרוד

שלום בן 26 נמצא אצלי ציסטה קטנה 8-9 מ''מ עם הסתיידות רציתי לדעת האם לבחור בגילי זה הגיוני ציסטה שכזאת והוא קיים גם בבני גילי? או שבבני גילי זה יחסית ממצא שהוא מוזר? תודה.

שלום נמרוד. איפה הציסטה?

08/01/2024 | 13:22 | מאת: אור

שלום האם יש קשר בין CRP ןESR גבוהים לציסטה/נגע בכליה, אשמח להבין האם קיים קשר בין הדברים תודה רבה

שלום אור. CRP ו-ESR הם מדדים של דלקת. הם לא אומרים איפה הדלקת נמצאת בגוף. תיאורטית, ציסטה מזוהמת יכולה להעלות את המדדים האלה, אבל זה גם מגיע עם חום וכאבי מותן.

08/01/2024 | 12:54 | מאת: גליה

שלום, ביצעתי אולטראסאונד כחלק ממעקב. כליה ימנית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. ציסטה פאראפלבית 27 מ''מ עם מחיצה עדינה. ציסטה קורטיקלית כ10 מ''מ. לא הודגמו אבנים. כליה שמאלית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה. הודגמה הרחבה קלה של גביע תחתון. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. שלפוחית השתן - עם קיבולת רגילה, דפנות חלקים התקבלו סילונים תקינים בשני הצדדים. שארית שתן - התרוקנות מלאה. אשמח לדעת אם יש ממצא "חריג" בבדיקה שדורש התייחסות מעמיקה? תודה רבה

שלום גליה. כמובן שצריך לראות את התמונות ולהבין את ההקשר שבו נעשתה הבדיקה, ואלה דבריםן שעושים אצל הרופא. לפי מה שכתבת יש ציסטה עם מחיצה. לא משהו שצריך להדאיג אבל יכול להיות שדורש בירור או מעקב.

08/01/2024 | 11:00 | מאת: שאלה

שלום כאשר רושמים בבדיקת סיטי נגע זעיר קורטיקלי, צפיפות היפודנסית זה משהו שאמור להבהיל? תודה

08/01/2024 | 11:02 | מאת: שאלה

שלום כאשר רושמים בבדיקת סיטי נגע זעיר קורטיקלי, צפיפות היפודנסית זה משהו שאמור להבהיל? מה זה בעצם צפיפות היפודנסית? תודה

זה אזור שהוא פחות צפוף יחסית לשאר הרקמה. בכליה זה יכול להיות ציסטה. אבל צריך להבין את ההקשר של הכתוב ולראות את התמונות לפני מתן חוות דעת.

07/01/2024 | 22:08 | מאת: בועז

שלום לאחר ct כי נמצא אצלי ציסטה קטנה להלן הסיטי - נגע קורטיקלי מזערי בקוטב התחתון של כליה שמאלית באספקט לטרלי בגודל כ-6 מ"מ בעל צפיפות היפודיסנית בכל הסריקות ללא האדרה ברורה וייתכן נגע ציסטי זעיר. אשמח לדעת אם יש משהו חריג? תודה

שלום בועז. ציסטה פשוטה וקטנה בסיטי היא ממצא די שכיח. כמובן שצריך לקרוא את כל הפענוח ולראות את התמונות לפני מתן חוות דעת.

07/01/2024 | 07:52 | מאת: דניאלה

שלום, בבדיקת אולטראסאונד ראו שיש לי ציסטה עם מחיצה עדינה. במידה ואותה ציסטה היית חס וחלילה ממאירה, היה ניתן לראות זאת בבדיקת האולטרסאונד? האם בדיקת אולטראסאונד נותנת מענה טוב לגבי ציסטה חשודה ביותר ומזהה בדרכ דברים קיצונים בכליה? תודה רבה.

שלום דניאלה. אולטרהסאונד לא מדוייק כמו CT בפרוטוקול מתאים באפיון של ציסטות בכליה.

07/01/2024 | 07:15 | מאת: גתית

שלום מצאו אצלי ציסטה עם הסתיידות, במקביל ראיתי שחומצה אורית אצלי בבדיקת דם גבוה קצת האם קיים קשר? על מה זה יכול להעיד? תודה

07/01/2024 | 07:50 | מאת: גיתית

שלום מצאו אצלי באולטרסאונד ציסטה עם הסתיידות, שלפוחית השתן - עם קיבולת רגילה, דפנות חלקים התקבלו סילונים תקינים בשני הצדדים. שארית שתן - התרוקנות מלאה. במקביל ראיתי אצלי בבדיקת דם ש uric acid גבוה קצת 7.5 mg ו - Urea blood בטווח התקין 40.30 האם קיים קשר בין בדיקות הדם לציסטות? או שאין קשר? על מה זה יכול להעיד? תודה

שלום גתית. למיטב ידיעתי אין קשר בין השניים.

07/01/2024 | 00:05 | מאת: אלכסנדר

שלום. ביצעתי אולטרסאונד וראו שיש לי ציסטה בכליה ימין עם מחיצה 29 מ''מ. כאשר ביצעתי CT חזה בעקבות שיעןל שהיה לי , ראיתי שנכלל בפענוח גם החלק של הכליות ושם צויין על ידי המפענח ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ. במידה וביצעתי CT חזה שכלל בעצם את החלק של הכליות ושם ראו ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ אני יכול להיות רגוע בכך שלא צויין מחיצה? אני מודע לזה שהCT לא נעשה כCT מתאים לאפיון ציסטה בכליות, אך נשאלת השאלה האם בכל זאת ניתן היה לראות אם הציסטה מורכבת בCT הנ''ל? המפענח ציין בCT הנ''ל רק - " ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ " הוא יכל לזהות מחיצה וכו' בCT הנ"ל ? תודה רבה

שלום אלכסנדר. בגלל שה-CT לא נעשה בפרוטוקול מתאים לאפיון ציסטות בכליה אי אפשר לאפיין בעזרתו ציסטות בכליה.

06/01/2024 | 17:59 | מאת: אסנת

שלום דוקטור, לפני כשנה ביצעתי us ונמצאה אצלי ציסטה קורטיקלית מרכזית בכליה ימין עם הסתיידות סמי עקיפת 27 מ"מ. כעת ביצעתי us חוזר ועדיין נמצא ציסטה פאראפלבית 27 מ"מ עם מחיצה עדינה. יש לי 3 שאלות פשוטות על מנת להבין. 1. כפי שניתן לראות הציסטה נשארה בגודלה 27 מ"מ. האם זה סימן טוב שהיא לא גדלה מאז? 2. בus מלפני שנה ראו ציסטה עם הסתיידות. כעת בus החוזר שעשיתי ראו ציסטה עם מחיצה עדינה. לדעתך על מה זה מעיד ומה זה אומר שאז ראו הסתיידות וכעת מחיצה עדינה? 3. האם כל ציסטה עם מחיצה מחייבת CT או שאפשר גם להסתפק בUS כמעקב מסודר? במידה ואותה ציסטה היית חס וחלילה ממאירה, היה ניתן לראות ולהבחין זאת בבדיקת האולטרסאונד? תודה מודה לך. תגובה

שלום אסנת. השינוי בפענוח ה-US מצביע על החיסרון של ה-US בהערכה של ציסטות. אין מה לעשות, זה פחות מדוייק מ-CT בפרוטוקול המתאים.

04/01/2024 | 10:16 | מאת: איתי

תוצאתה 4 קיי 2 אחוז בלבד. נשלחתי לביופציה. Psa 1.6 אין תסמינים כלל, בדיקה באצבע אין ממצא M R I פירדאס3. בגודל 3 מ"מ. טוענים שיש לי סרטן. אני חושב שאין לי כלום. לעשות ביופציה? אמרו לא יעשו שוב M R I רק ביופציה!

שלום איתי. הבעיה היא שלא בדקו 4K יחד עם פיראדס 3 וראו מה הסיכוי שבאמת יש סרטן משמעותי. 4K 2% כשלעצמו אומר שיש לך סיכוי מאוד נמוך לסרטן משמעותי. גם ה-PSA הלא גבוה תומך בזה. אני לא מבין למה לאור הנתונים האלה הופניתי ל-MRI ערמונית אבל ממצא של פיראדס 3 ב-MRI ערמונית אומר שיש סיכוי של 10-15% לסרטן משמעותי. אתה יכול לעשות בדיקת isoPSA. הבדיקה הזאת כן נבדקה בנוכחות נגע פיראדס 3, אז לפי התוצאה שלה ניתן להעריך את הסיכון שלך בצורה מדוייקת יותר.

08/01/2024 | 12:45 | מאת: איתי

תודה דוקטור על המענה. שלחו כי היתה עליה בתוך שנה מ 1.26לpsa 4.2 ואז ירד תוך 3 חודשים, בחזרה ל1.3 בנתיים עשו mri עשו גם free psa, רטיו 34% אמרו שזה לא משנה צריך ביופסיה אני חושב שלא צריך. האם הרטיו של freepsa זה חלק מה isopsa? מתעקשים רק ביופססיה. לא יודע מה לעשות. כדאי להמתין אולי. יהיו בעתיד כלים חכמים יותר? מה מיוחד בiospsa, ניסיתי להבין במה שונה מ 4קיי.

02/01/2024 | 18:25 | מאת: מרקול

שלום רב, בן 50. במעקב עקב ערמונית מוגדלת כ 8 שנים. תחת טיפות בדואדרט. לפני שנה MRI ערמונית תקין. PSA אחרון 4.46. בעקבות זה הומלץ על ISO PSA. היום קבלתי תשובה תוצאה 7.5. הבנתי שזה 50 אחוז לסרטן אגרסיבי. האם זה נכון? האם עכשיו נדרשת ביופסיה.

יש לך isoPSA קצת מוגבר. אם עברת את ה-MRI לפני שנה, הייתי ממליץ לחזור עליו. אולי יראו אזור חשוד לסרטן, ואז אפשר לעשות ביופסיה יותר מדוייקת (פיוז'ן). אם ה-MRI שוב לא יראה אזור חשוד, הייתי אומר שהסיכוי לסרטן ערמונית משמעותי לא עולה על 20%.

בבדיקת טסטוסטרון הטוטאל 11 בערכים בין 7ל30 הshbg 20.5, בערכים שבין 21.6-113.1 Free androgen index ערך 52 !!!שבין9.3- 55. Lh ערך 2.6, שבין 1.5 ל9.3. הוסבר לי שגם אם הטסטוסטרון טוטאל נמוך קצת כי בבדיקה קודמת שלו בלבד היה 7 בלבד, לכן עדו את הבדיקות האלה. עדין החופשי גבוהה ו-sbgh נמוך וזה אומר שיש זמינות גבוהה של טוסטסטרון בדם. כולמר הshbg הנמוך דווקא טוב. האם ההסבר הזה נכון. ואין צורך לנסות להעלות את הטוטאל? או שיש בעיה, בתוצאות. לא מטופל בשום תכשיר. אני בן 59, בריא. אודה לתשובתך.

שלום אברהם, השאלה היא לא בנושא הפורום שעוסק במחלות סרטן. ממליץ להציג את השאלה בפורום אנדוקרינולוגי.

הסיבה שפניתי בשאלה לפורום סרטן ערמונית נובעת מהצעה של רופא לתת לי ג'ל למריחה, לעלות את רמת הטוסטסטרון שהיה 7 ממש הסף תחתון, והיה לי ממש סימפטומים שקשורים לכך,אבל אמרתי לו שהדחף המיני לא ירד כל כך. וכאן נכנס עניין סרטן הערמונית, רופא המשפחה אמר שלא כדאי לנסות מדבקות כי זה מגדיל את הסיכון לסרטן הערמונית!!! ועדיף לתת לגוף זמן יתכן ותיהיה עליה או שיפור, ולהמנע מהמדבקות. שאלתי אם במצבי, שיש טסטוסטרון חופשי והטוטאל עלה ל11 מ7 ללא טיפול, יש טעם לקחת את הסיכון של סרטן הערמונית בחשבון,ולנמנע מטיפול בנדבקות ג'ל ךמריחה . מה גם שלאבי היה סרטן ערמונית. אשמח לעצתך.

תראה, יש כאן 2 טעויות: 1. אין התוויה לטיפול בתחליפי טסטוטרון אם הטסטוסטרון (הכולל) בערכי הנורמה. 2. אמנם טיפול בתחליפי טסטוסטרון אסור למי שיש לו סרטן ערמונית, אבל אין הוכחה מחקרית מקובלת שטיפול בתחליפי טסטוסטרון גורם לסרטן ערמונית.

31/12/2023 | 07:45 | מאת: אדמונד

תודה דוקטור על תשובתך. מה לגבי מצב בו יש ממצא סרטני בערמונית. גם אז העליה או הירידה של מדד ה psa, אינו בהתאמה להתפתחות הסרטן? ברמה הסטטיסטית של מרבית המקרים,ברור שיש מקרים קיצוניים שיש סרטן ואין עליה במדד psa. או שברגע שברור יש תאים סרטנים התמונה שונה ומדד psa כן משמש מדד להתפתחות הגידול.

שלום אדמונד. באופן מאוד כללי, כשבודקים אוכלוסיה מאוד גדולה ועושים ממוצעים, כמובן שיש קורולציה סטטיסטית בין דינמיקת ה-PSA להתפתחות סרטן ערמונית. כשמדובר במטופל יחיד ובמיוחד כשמסתכלים על ערכים בודדים של PSA, הדינמיקה עלולה להטעות. במטופל היחיד, אם רוצים ללמוד על התקדמות סרטן, אנחנו צריכים להביט על כמה ערכי PSA ולאורך זמן. לכן, אנחנו כן משתמשים ב-PSA לצורך מעקב, אבל זוכרים שמדובר בבדיקה לא מדוייקת.

18/12/2023 | 06:43 | מאת: אדמונד

יש קשר ישיר דו סיטרי בין psa לסרטן ערמונית או שהקשר הוא רק לכוון אחד. אם המדד שלו עולה יש חשד מסוים להתפתחות סרטן אם מצליחים להוריד את מדד הpsa מורידים את הסיכוי להתפתחות סרטן ערמונית גם כן. זה עובד בשני הכיוונים?

שלום אדמונד. אם אני מבין נכון את השאלה, אז לא - הקטנה של ה-PSA (למשל בעזרת תרופה), לא מקטינה את הסיכון לסרטן ערמונית. ה-PSA הוא חלבון שמופרש מהערמונית ויש לו תפקיד בנוזל הזרע. ראו שיש קורולציה מסויימת בין הרמה של החלבון הזה בדם לבין הסיכון שיש סרטן ערמונית. אבל ה-PSA עצמו לא גורם לסרטן ערמונית.

לפני 5 שנים עברתי ניתוח לכריתת חלקית של כליה שמאל בעקבות ממצא RCC בגודל 12 מ"מ ( פתולוגיה RCC שלב 1)שנכרת. בעבר היסטוריה של אבנים בכליות . ציטראט נמוך באיסוף שתן . התחלתי לפני שבועיים ציטאק פים ביום. אציין שבשנתיים האחרונות אני עם איליוסטומה קבועה . אובחנתי בעבר עם שלפוחית נוירולוגית עם דחיפות ודחיפות במתן שתן . עברתי השבוע בדיקת US למעקב לפי הפניה רופאה אונקולוגית אורולוגית וגם ע"י רופא אורולוג . סיבת ההפניה: NEPHROLITHIASIS כריתה חלקית של כליה שמאלית- RCC בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך: 04/07/2023 ממצאים: US דרכי שתן ========= כליה ימין בגודל תקין. באורך כ 10.4 ס"מ. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים. לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. כליה שמאל, לאחר כריתה חלקית, בגודל תקין. באורך כ 10.6 ס"מ. בקוטב תחתון נצפה מוקד קורטיקלי היפראקוגני בקוטר כ0.4- ס"מ, יכול להתאים ל-AML. ממצא חדש. נצפתה הפסקה של הקורטקס במידה כ1-*1.7 ס"מ עם מוקד היפראקוגני בתוכה )האם צלקת\סיכה פוסט-ניתוחית?(. בחלק אמצעי נצפה מוקד היפראקוגני בקוטר כ0.3- ס"מ, יכול להתאים לאבן קטנה. כנראה ידועה מבדיקה קודמת. ללא הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בקיבולת טובה, עם דופן סדיר, ללא ממצא בתוכה. נצפו סילוני שתן משתי הפיות. לאחר ההתרוקנות, שארית שתן לא משמעותית. בלוטת הערמונית בנפח כ- 40 סמ"ק. סיכום: כמתואר המלצות: מעקב אורולוגי. ביקורת סונוגרפית בעוד 12 חודשים או לפי שיקול קליני. אשמח להתרשמותך. בברכה ותודה מראש .

שלום מואיז. אני מצטער אבל אני לא מבין מה השאלה. אני לא יכול לתת חוות דעת בפורום על ממצאי סיטי שאני לא יכול לראות.

בהמשך לשאלתי : לפי הממצאים שפוענחו ע"י הרדיולוג האם צריך בדיקות נוספות ?

צריך שהאורולוג יסתכל על הסיטי עצמו וייראה שהכל בסדר.

15/12/2023 | 17:11 | מאת: אלדד

נשלחתי לבדיקה בu.sound מכון הפניה לבטן תחתונה וגם לערמונית. ברצוני לשאול הערמונית מצוינת כ p.v. בשנה קודמת הגיעו רק על bladder השנה גם p.v. זה הערמונית. אבל בשתי הבדיקות נכתב גודל הערמונית איך זה יתכן. שלפוכית שתן זה כולל גם ערמונית. או שהיא נמדדת בנפרד.

שלום אלדד. PV אלה ראשי תיבות של Post Void. הכוונה היא לכמות השתן שהארה בשלפוחית לאחר התרוקנות.

שלום ד״ר בעקבות מעקב טחול שלום ד״ר עשיתי 4 פעמים בדיקות us בכל הבדיקות גילו לי ציסטה קורטיקלית לפעמים עם מחיצה עדינה בתוכה ולפעמים לא והאורולוג הפנה אותי לסיטי למה לסיטי? האם צריך לפחד? זה סרטני? אני אצטרך ניתוח? האם יכול להיות שיהיה הבדל ענק בין צילום הus לסיטי אני ממש חרד שיגלו משהו לסכנת חיים

שלום אביב. ציסטה בכליה לכשעצמה היא לא מסוכנת. כשיש בתוך הציסטה ממצא שהוא לא נוזל פשוט, אנחנו מעלים את החשד לרקמה שיכול להיות שיש בה מרכיבים סרטניים. בדיקת CT בפרוטוקול מכוון לכליות היא מדוייקת יותר באפיון של ציסטות כאלה מאשר US. אני יכול להרגיע אותך שלרוב כשמדובר בציסטה "עם מחיצה דקה" אין באמת סיכון מוגבר לסרטן, אבל כדאי לעשות את ה-CT ולהיות בטוחים.

05/12/2023 | 16:46 | מאת: יוסי

שלום ד"ר. אני בן 28 חושד שיש לי דלקת בערמונית וקבעתי תור לרופא שיהיה רק בעוד כשבועיים. עד אז רציתי לנסות ולהבין מה יש לי. ראיתי שאפשרי לעשות בדיקה רקטלית(כדיי לשלול גידול או הגדלה של הערמונית). עשיתי זאת בזהירות וכשהגעתי לאזור של הערמונית אני מרגיש בליטה קטנה וחלקה ונלחצתי קצת. האם כאשר מגיעים לערמונית אמורים להרגיש בליטה קטנה או שהאזור אמור להיות שטוח לחלוטין? כמובן שאפנה את שאלתי גם לרופא המטפל בעוד כשבועיים, אבל רציתי לשאול גם פה כדיי לנסות ולהבין את המצב. תודה רבה!

06/12/2023 | 14:36 | מאת: לא רופא

לא כדאי לך לגעת לבד בערמינית אתה יכול לפגוע בה ושתגיע לרופא זה יכול לפגוע באבחנה הבדיקה הכי טובה זה mri, והבדיקת אצבע של אופא אורולוג זה פתרון טוב יחסית לu.s. ערמוניתשזה עם הכנה מראש וכו. תן לרופא לבדוק את הערמונית זה לוקח למומחה 3 שניות, הם בדקו מאות גברים מפי הטבעת. לא בטוח שאתה מבין מה אתה מרגיש.

הערמונית יכולה להיות בולטת. תן לאורולוג לבדוק אותך.

04/12/2023 | 19:04 | מאת: אברהם

נפח ערמונית במשך שנתיים 3 בדיקות בmri בסוף 2022, נפח הערמונית היה גודל הערמונית : נפח הערמונית : 38 סמ"ק. לפני שנה עשיתי us נפח ערמונית היה 39 סמק. בus עכשיו בסוף 2023, נפח 19 סמ"ק. האם ירידה בנפח הערמונית,יכןלה להיות סמן חיובי בהקשר לחשד לגידול סרטני בערמונית. כלומר, ירידה בנפח הערמונית עשויה להיות קשורה לנוכחות של גידול או גידול סרטני כי הוא עוקר רקמת ערמונית בריאה. ההדמיהmri בוצעה בסוף 2022 ביצעתי mri עקב עליה מהירה בpsa מעל מ.1.2 ל4.2. ואז ירד לאט עד 1.7, ללא כל טיפול. נמצא חשד בדרגת pirads3, נקבע שאין עניין לבצע מעקב כל עוד אין סימפטומיים קליניים, נאמר שלא צריך הדמיה חוזרת. שאלתי, האם יש בירידה של 30 אחוז בנפח הערמונית, למ38, ל30,ל19סמק כלומר בשנתיים, ירידה של 50 אחוז, מאז נמצא הpirads3, לא בוצעה ביופציה, כי ה4kscore היה נמוך, והתוצאות הם ללא כל טיפול תרופתי. האם אכן ירידה דרסטית זו היא אכן סימן מחשיד שמתפתח גידול סרטני? או שזה לא נכון. תודה רבה.

ראה תשובתי על שאלתך הראשונה

04/12/2023 | 11:08 | מאת: אברהם

עשיתי לפני שנה בדיקת u s הערמונית היתה 30 סמק לא ביקשו להתרוקן-לא בדקו שארית שתן. עכשיו עשיתי שוב us ערמונית 19 סמק וביקשו להתרוקן שארית מינמלית. שאלתי האם מדידת הנפח בסמק, אינו משתנה לפני אחרי ריקון השתן? כלומר באמת נפח הערמונית קטן תוך שנה מ30 סמק ל19 סמק? וללא קשר לריקון השתן. אם זה כך, איך יתכן שנפח הערמונית ירד, אני בן 60,זה יתכן?

בדיקת US בטנית היא מאוד לא מדוייקת במדידת גודל הערמונית. לכן, יש הפרש בין בדיקות שונות.

04/12/2023 | 19:02 | מאת: שאלת המשך אברהם

נפח ערמונית במשך שנתיים 3 בדיקות בmri בסוף 2022, נפח הערמונית היה גודל הערמונית : נפח הערמונית : 38 סמ"ק. לפני שנה עשיתי us נפח ערמונית היה 39 סמק. בus עכשיו בסוף 2023, נפח 19 סמ"ק. האם ירידה בנפח הערמונית,יכןלה להיות סמן חיובי בהקשר לחשד לגידול סרטני בערמונית. כלומר, ירידה בנפח הערמונית עשויה להיות קשורה לנוכחות של גידול או גידול סרטני כי הוא עוקר רקמת ערמונית בריאה. ההדמיהmri בוצעה בסוף 2022 ביצעתי mri עקב עליה מהירה בpsa מעל מ.1.2 ל4.2. ואז ירד לאט עד 1.7, ללא כל טיפול. נמצא חשד בדרגת pirads3, נקבע שאין עניין לבצע מעקב כל עוד אין סימפטומיים קליניים, נאמר שלא צריך הדמיה חוזרת. שאלתי, האם יש בירידה של 30 אחוז בנפח הערמונית, למ38, ל30,ל19סמק כלומר בשנתיים, ירידה של 50 אחוז, מאז נמצא הpirads3, לא בוצעה ביופציה, כי ה4kscore היה נמוך, והתוצאות הם ללא כל טיפול תרופתי. האם אכן ירידה דרסטית זו היא אכן סימן מחשיד שמתפתח גידול סרטני? או שזה לא נכון.

שינוי בנפח הערמונית הוא לא סימן מחשיד או מקל לסרטן ערמונית. אין קשר.

02/12/2023 | 15:30 | מאת: אלי

רק בלילה אני מתעורר פעם אחת ומרגיש שאני צריך להשתין וגם רק בישיבה באסלה ולחיצה על האיבר בעדינות זה יוצא. בן 61 חולה סכרת סוג 1 מלפני 4 שנים ואז זה יוצא בכמות אבל אם אעמוד לא יצא כלל.תופעה לילית כמה שנים כבר

שלום אלי, זו תופעה מוכרת שאנשים מרגישים מגיל מסויים שחוזק הזרם נחלש בלילה. אם זו בעייתך היחידה, הרי שההפרעות שלך הן בדרגה קלה מאוד.

דם בזרע רק בתקופה אחרונה

שלום יוסי. דם בזרע זו תופעה שהיא בדרך כלל לא מסוכנת, להבדיל מדם בשתן. עם זאת, כיוון שאנחנו לא מכירים אותך, לא יודעים בן כמה אתה ומה הרקע הרפואי שלך, מאוד כדאי שתלך להיבדק ע"י אורולוג.

29/11/2023 | 08:30 | מאת: אבי

שלום בעקבות מעקב טחול אני עושה אולטרסאונד פעם בשנה בשנת 2022 רשמו בפיענוח שיש ציסטה קורטיקלית בגודל 1.6 סמ עם מחיצה עדינה בתוכה בינואר 23 רשמו ציסטה קורטיקלית בגודל 1.4 (ללא מחיצה עדינה בכלל) וכיום נובמבר 23 רשמו בפיענוח שיש ציסטה קורטיקלית בגודל 1.9 עם מחיצה עדינה בתוכה השאלה שלי מה הסיכויים שזה יהיה סרטני או משהו מסכן חיים או ניתוח שאהיה חייב להוציא אותה?? ממש מפחד ולחוץ מהציסטה הזאת

שלום אבי. אם אכן יש רק ציסטה קטנה עם מחיצה עדינה בתוכה, הסיכוי שמדובר בסרטן הוא נמוך מאוד. עם זאת, כדאי כחלק מהמעקב לעשות CT או MRI בפרוטוקול שמיועד לאפיין ציסטות כלייתיות כאלה. אלה בדיקות שיכולות להעריך יותר טוב את רמת המסוכנות של ציסטות כאלה.

27/11/2023 | 20:20 | מאת: נתנאל מ

היי ! עברתי הקרנות לערמונית 30 יום עקב סרטן ,ע"פ הרפואה היתי אמור לעבור ניתוח ועקב 3 רשתות של בקע שנותחתי בעבר לא היתה אפשרות לנתח (בסיכון) ומאז שסיימתי לפני כשלושה חודשים יש לי בריחות שתן ואני עם חיתולים בתחילה קיבלתי מאונקולוג BETMIGA 25 מ"ג וכן "TAMSU 0.4 מ"ג ולפני כשבוע קיבלתי מאורולוג BETMIGA 50 מ"ג וכן FESOTERODINE מ"ג 8 . אני שואל : האם מנסיונך בלקיחת תרופות אלה גם יש חשש להמשך בריחות שתן ? תודה רבה

שלום נתנאל. קודם כל צריך להבין על איזה רקע בריחת השתן: האם היא נובעת בגלל התכווצויות לא רצוניות של השלפוחית או בגלל חופשה של הספינקטר ושרירי רצפת האגן או בגלל שנשאר הרבה שתן בשלפוחית עד כדי כך שיש בריחה לא רצונית של חלק מהשתן. אם הסיבה היא התכווצויות לא רצוניות של השלפוחית (מה שיכול להיות לאחר טיפול קרינתי), הטיפול בבטמיגה בשילוב עם פסוטרודין (טוביאז) בהחלט יכול לעזור. לפעמים לוקח לטיפול כזה כמה שבועות עד שמרגישים שיפור.

21/11/2023 | 19:19 | מאת: דפי

ומה המשך טיפול במצב כזה כמו כן מה אומר ca ix חיובי האם יש התפשטות לדם? Left radical nephrectomy Tumor focally unforced Tumor site: upper pole Tumor size: 3.6 cm Histologic type: clear cell renal cell carcinoma. Histologic grade: G2 Tumor extent : limited to biopsy Sarcomatoid features : not identified. Rhabdoid features: not identified. Necrosis : not identified. LVI: Not identified. Margin status: all margins negative for tumor. PT1a CA IX positive CK 7, C-Kit negative

שלום, אם אני מבין נכון, מדובר בתשובה פתולוגית לאחר כריתת כליה שבה יש גדיול סרטני מסוג RCC (סרטן של הכליה), לא אגרסיבי, בגודל 3.6 ס"מ שכנראה ממקום לכליה. כל דבר מעבר לכך צריך להתבצע באופן קליני במפגש של רופא עם מטופל/ת שכולל את כל הבדיקות שנעשו עד עכשיו.

12/11/2023 | 11:47 | מאת: ברוך

שלום אבא שלי בן 71 בריא בד"כ נשלח לבדיקות עקב ממצא בעקבות צילום בגב והממצא אומר כך "בלוטות יותרת הכליה הודגמו במימדים תקינים. הכליה מימין במנח וגודל תקינים ללא עדות להידרונפרוזיס. הכליה משמאל : בגודל תקין, עם גוש איזודנסי בקוטב אמצעי של הכליה אספקט אחורי, נמדד בקוטר מרבי של 6 ס"מ. נמדד בצפיפות רקמתית, מתאדר לאחר הזרקת חומר ניגוד בכל הפאזות. חשוד ל- rcc במקום הראשון אל מול oncocytoma ?להמשך בירור וייעוץ אורולוגי." האם זה אומר שוב הסיכויים שזה סרטני ? בגודל גוש כזה מסירים כליה שלימה?

שלום ברוך. אני לא יכול לחוות דעה בלי לראות בעצמי את הצילומים. לפי מה שכתבת, יש חשד מסויים שזה סרטני. לגבי הניתוח, זה תלוי במיקום שלו בכליה ובקרבה שלו לכלי הדם הגדולים של הכליה.

שלום אני בן 36 ואלה התוצאות מה30/05/23 כליה ימין:ציר אורך 12.5 ס"מ, פרנכימה שמורה מערכת מאספת תקינה ללא גודש אין אבנים כליה שמאל: ציר אורך 14.1ס"מ, כנ"ל אזור האדרגלים- הודגם תקין שלפוחית השתן בעלת קיבולת טובה דופן השלפוחית סדיר ערמונית נפח :18 סמ"ק שארית שתן לאחר התרוקנות: 4 סמ"ק בדיקה לאחר חמישה חודשים כליה ימין: בגודל 13.5 ס"מ פרנכימה בעובי תקין ובאוקוגניות שמורה לא הודגמו אבנים אין הידרונפרוזיס כליה שמאל: 13.5 כנ"ל שלפוחית שתן:בעלת קיבולת טובה דפנות חלקים ערמונית:28 סמ"ק שארית שתן מזערית התרוקנות סדירה הערמונית לפני חמישה חודשים הייתה 18 סמ"ק וכיום 28 סמ"ק האם זה הגיוני? תודה רבה

אולטרה-סאונד בטני היא בדיקה לא מאוד מדוייקת במדידת נפח הערמונית. מספיק שהטכנאי יניח ברופן מעט שונה את מתמר האולטרה-סאונד על הבטן, ותתקבל מדידה שונה מהמדידה הראשונה.

03/11/2023 | 06:25 | מאת: אברהם

שלום דוקטור יש טיפול בלוטיציום לסרטן גרורתי של הערמונית זה טיפול שמתאים לכל סוגי הסרטן של הערמונית כלומר בגרורות.זה טיפול שיש איתו תוצאות טובות ויכול להיות טיפול ברגע שמתגלות הגרורות, או שיש הרבה טיפולים שכדאי לעשות לפני. המקרה של אבי שלא ניתן לנתח אותו כלל,יש אפשרות לסמוך על הטיפול הזה כחדשני ביותר, שנותן תוצאות.

שלום אברהם. הטיפול בלוטיציום הוא למטופלים שיש להם סרטן ערמונית גרורתי, שהגרורות קולטות PSMA ב-PET, שהם כבר קיבלו טיפול הורמונלי וטיפול כמותרפי.

02/11/2023 | 10:27 | מאת: נתנאל

בכל המידע שיש מדגשים שאמה גבוה של טסטוסטרון מגבירה סיכון לחלות בסרטן ערמונית,בעיקר כאשר יש כבר גילוי של רקמה סרטנית ראשונית בערמונית. ברור לי שההורמון נוצר תחת השפעה של הרבה תהליכים,ולא גורם אחד שמשפיע. יש לי 2 שאלות, האם קיום יחסי מין בתדירות גבוהה או נמוכה משפיעה על עליה או ירידה של רמת הטסטוטרון. והאם פילטת זרע בתדירות גבוהה מפחיתה את החומר ההרמונלי שמגביר את הסיכון לסרטן בערמונית אם כן מה התדירות המומלצת, לגלאי 50 פלוס.

קיום יחסי מין לא משפיע על טסטוסטרון. טסטוסטרון משפיע על החשק המיני. לא ידוע על תדירות מומלצת לקיום יחסי מין בגיל מעל 50.

31/10/2023 | 18:17 | מאת: מרקול

שלום רב, עשיתי בדיקת שתן לשלילת דלקת (סובל מערמונית מוגדלת הרבה שנים - גיל 50 ). תמיד RBC בין 30 עד 60 . כיום בדיקת שתן : 1> LEUCOCYTES-SED 8 /HPF ERYTHROCYTES-SED FEW MUCUS-SED 16 % DYSMORPHIC RBC SED Negative GLUCOSE - U STRIP Negative BILIRUBIN- U STRIP Negative KETONES- U STRIP 1.011 SPECIFIC GRAV-U STRI 5.5 PH- U STRIP 10 mg/dL PROTEIN- U STRIP Normal UROBILINOGEN-U STRIP 150 /µl RBC calc. - U STRIP Negative NITRITE- U STRIP Negative LEUCOCYTES - U STRIP אשמח לדעת מה 16 % DYSMORPHIC RBC SED? אף פעם לא ראיתי את זה בבדיקת שתן. כמו כן מה זה 8 /HPF ERYTHROCYTES-SED תודה רבה,

התשובה מצביעה על כך שיש לך תאי דם אדומים בשתן. זה לא תקין. אני מציע שתפנה לאורולוג שתתייעץ איתו לגבי אפשרויות הבירור.

31/10/2023 | 10:49 | מאת: מיכה

בן 70 לאחר 5 הקרנות וטיפןל הורמנאלי,מתי מופיע נוזל הזרע עם הגמירה?

שלום מיכה. הקרנות יכולות לפגוע ביכולת ייצור נוזל הזרע של הערמונית.

27/10/2023 | 18:15 | מאת: עמנואל

בכללית יש הסדר ל4k. יש לי הפניה לבדיקה. ראיתי בדיקה isopsa, מה ההבדל בינהן, מה יותר מדויקת בניבוי תוצאות אמת, כוונתי של מי שביצע אותן וגם עבר ביופסיה. מעניין אותי מה ההבדל המדעי בינהן, רב תודות

שתיהן בודקות חלבונים ספציפיים בדם שיש קשר ביניהם לבין הסיכון שיש סרטן ערמונית משמעותי קלינית. בחלבונים הספציפיים שהבדקיות בונות והאלגוריתם שבו הן משתמשות כדי לחזות סיכון הוא שונה בין הבדיקות. שתיהן נחשבות טובות בחיזוי סרטן ערמונית. כיוון שלא נעשה מחקר שהשווה ביניהן, אי אפשר להגיד מי יותר טובה.

21/10/2023 | 18:37 | מאת: מור

שלום דוקטור, אבקש לשאול האם בממצא גבולי בהדמיה M R I שבדיקות העזר האחרות שליליות, אצבע רקטלי שלילי ללא ממצא,בדיקת k4 שבוצעה לפני שנה, 3אחוז psa1.7. מועמד לביופציה, מצב גבולי. האם אתה מקבל לחוות דעת שניה שכוללת עיון בממצאי ההדמיה M R I עצמו, כי כנראה זה העניין הבנת התוצאות מהצילומים עצמם, לא מה שהמפענח כתב. אם כן, אודה שתנחה אותי למידע לקביעת תור במרפאתך. ניסיתי בכללית מושלם למצוא מומחה לפענוח הדמיה של ערמונחת חוות דעת שניה, אין להם. אני חושב שיש מקום לעיון מומחה בתצלומים עצמם ,זה רחוונטי או שאני טועה. תודה תודה

שלום מור. כמובן שאשמח לראותך. אם אתה מחפש חוות דעת שניה לפענוח MRI ערמונית, אני ממליץ לפנות לרדיולוג/ית שמומחים ב-MRI ערמונית.

21/10/2023 | 14:24 | מאת: מרקול

שלום רב, רציתי לשאול האם סטרס וחרדה מתמשכת יכולים לגרום לעליה ב PSA? האם שווה בתקופה של סטרס חרדה לבצע בדיקת ISO PSA או עדיף לחכות. מדובר על עליה מ 2.98 ל 4.8 תוך שנה תחת טיפול בדואדרט.MRi תקין.

שלום. אני לא חושב שחרדה בלבד מסבירה עליה ב-PSA. PSA 4.8 תחת דואודרט אינו תקין. אני מבין שה-MRI תקין, אבל MRI יכול לפספס. במצב כזה כדאי לשקול באמת בדיקת isoPSA.

26/10/2023 | 17:14 | מאת: מרקול

שלום , לאחר חודשיים וחצי עשיתי בדיקה וזה ירד מ-4.98 ל-4.4 . MRI תקין כמו שכתבתי וגם בדיקת אורולוג לפני חודשיים וחצי תקינה. האם המלצה היא בדיקת ISOPSA או ביופסיה או אולי MRI חוזר? תודה,

4.4 תחת טיפול בדואודרט זה עדיין גבוה. אני ממליץ על isoPSA לפני החלטה על ביופסיה.

19/10/2023 | 16:32 | מאת: אורן

בס"ד שלום וברכה ד"ר נכבד ! עברתי הקרנות במשך 21 יום רצוף בבית חולים בלינסון עקב גילוי סרטן PSA שהיה לי קודם ההקרנות 4.76 כיום לאחר כ 3 חודשים לערך נערך לי בדיקת PSA והתוצאה 3.01 אני קצת מודאג ! האם תוכל בבקשה לעדכן אותי מנסיונך בנושא? ומה עלי לעשות? והאם המחלה נשארת או תישאר ? תיזכה למצוות

19/10/2023 | 20:40 | מאת: נזכרתי בסוף

עלי לציין שפרופסור בבית חולים אמר לי שלאחר ההקרנות יהיה לי PSA 0.5

שלום אורן. לאחר הקרנות ה-PSA יורד לאט, כך שהערך הראשון אינו אומר שום דבר. אתה צריך להמשיך ולחכות וראות אם ממשיכה המגמה של הירידה.

16/10/2023 | 22:39 | מאת: בדיקת סיטי עם חומר ניגוד

ברצוני לשאול הנני מאובחנת עם הידרופירוזס בדרגה בינונית , התפקוד הכליות תקין. אמורה לבצע בדיקת סיטי לבטן ואגן . 1. האם במצבי אסור או מסוכן לעשות בדיקה עם חומר ניגוד? 2. האם לבדיקה עם חומר ניגוד יכולות להיות השלכות על החמרה במצבי הקיים ( בעניין תפקוד הכליות) ? 3. האם ללא חומר ניגוד התוצאה יכולה להיות לא מדוייקת? תודה לעונים!

שלום. 1. אם את לא בהריון או סובלת מרגישות לחומר ניגוד, זה לא מסוכן לך. 2. אם תפקוד הכליות תקין, חומר הניגוד לא אמור לפגוע בהן. 3. יש חשיבות לחומר ניגוד כדי לדעת האם ההידרונפרוזיס נגרמת בגלל חסימה של השופכן ומה חוסם.

15/10/2023 | 15:16 | מאת: יוסי

ד"ר נכבד, לאחר תלונות קלאסיות של הפרעות שתן ו PSA של 8 החל בירור מקיף לנוכחות סרטן הערמונית כולל US כליות וכן MRi PET ןביופסיה.אמצעי ההדמיה הצביעו על כליות תקינות וערמונית מוגדלת 60 סמק. תשובת הפטולוגיה הינה דלקת דו צדדית כרונית של הערמונית. קיבלתי אנטיביויטיקה ורמת סמן ירדה מהותית אך תסמיני השתנה מרובה עדיין נוכחים. הרופא סבור כי מקור התסמינים היא ערמונית מוגדלת רשם טיפול תרופתי אך מציע במקביל ציטוסקופיה. האם כבר דחוף כעת לבצע את הבדיקה או שניתן להמתין לפחות לתוצאות הטיפול התרופתי ? איזה מידע חדש ניתן יהיה לגלות בבדיקה על אלו שכבר עשיתי ? האם יתכן כי מקור התסמינים הוא סרטן שלפוחית בכלל ( אין המטוריה גלויה או נסתרת בבדיקות מעבדה) תודה מראש

שלום יוסי, ציסטוסקופיה יכולה להראות אם יש לך גידול בשלפוחית. גידול בשלפוחית יכול לגרום להפרעות השתנה. באמת סימן יותר קלאסי לגידול בשלפוחית הוא דם בשתן. אם אתה מאוד לא מעוניין כעת לעשות ציסטוסקופיה, אפשר לעשות תחלה בדיקת שתן לציטולוגיה.

03/10/2023 | 17:26 | מאת: סמי

קיבלתי מכתב מאורולוג ולאחר שיחת פגישה עימו ציין לי במכתב "סובל מהפרעות אגירה" אפשר בבקשה להבין תוכן אמירה זו? תוד

שלום סמי. בשפה המקצועית אנחנו מחלקים את מעגל התפקוד הפיזיולוגי של השלפוחית לשני חלקים: 1) שלב אגירה: השתן זורם מהכליות לשלפוחית וממלא אותה בזמן שאנחנו מנהלים את שגרת היום שלנו. 2) שלב הריקון: אנחנו מרגישים צורך להטיל שתן ואנחנו הולכים לשירותים, מטילים שתן ומרוקנים את השלפוחית. לפיכך אפשר לחלק את הפרעות ההשתנה לשני החלקים, תלוי במועד הופעתן: הפרעות אגירה - תכיפות, דחיפות, קימה מוגברת להטלת שתן בלילה. הפרעות בריקון: זרם חלש, זרם מקוטע, קושי בהתחלת השתנה, תחושת חוסר התרוקנות מלאה.

03/10/2023 | 04:58 | מאת: אמנון

הובא מחקר חדש שלכאורה מראה שהסיכון במעקב פעיל גדול ממה שחשבו. אבל ההסבר לא ברור לגמרי, בעיקר שהוא כביכול מבטל הרבה התניות שעקשורות למאובחנים- מטופלים. תוצאות המחקר פרסמו, האם הן באמת מעידות על סיכון גדול מחשבו במעקב פעיל. ולמי? למי שאובחן מן ההתחלה עם סיכוי לסרטן גרורתי ובכל זאת לא טופל או לכולם, כל מי שנמצא בביופסיה עם נגע סרטני?, זה לא מובן לי מהמאמר. אודה לעזרתך. התוצאה ציטוט : RESULTS Follow-up was complete for 1610 patients (98%). A risk-stratification analysis showed that more than one third of the men had intermediate or high-risk disease at diagnosis. Death from prostate cancer occurred in 45 men (2.7%): 17 (3.1%) in the active-monitoring group, 12 (2.2%) in the prostatectomy group, and 16 (2.9%) in the radiotherapy group (P=0.53 for the overall comparison). Death from any cause occurred in 356 men (21.7%), with similar numbers in all three groups. Metastases developed in 51 men (9.4%) in the active-monitoring group, in 26 (4.7%) in the prostatectomy group, and in 27 (5.0%) in the radiotherapy group. Long-term androgen-deprivation therapy was initiated in 69 men (12.7%), 40 (7.2%), and 42 (7.7%), respectively; clinical progression occurred in 141 men (25.9%), 58 (10.5%), and 60 (11.0%), respectively. In the active-monitoring group, 133 men (24.4%) were alive without any prostate cancer treatment at the end of follow-up. No differential effects on cancer-specific mortality were noted in relation to the baseline PSA level, tumor stage or grade, or risk-stratification score. No treatment complications were reported after the 10-year analysis. CONCLUSIONS After 15 years of follow-up, prostate cancer–specific mortality was low regardless of the treatment assigned. Thus, the choice of therapy involves weighing trade-offs between benefits and harms associated with treatments for localized prostate cancer. (Funded by the National Institute for Health and Care Research; ProtecT Current Controlled Trials number, ISRCTN20141297. opens in new tab; ClinicalTrials.gov number, NCT02044172. opens in new tab.) לינק למחקר תמצית. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2214122

שלום אמנון. מדובר במחקר ה-PROTECT. הוא לקח מטופלים שאובחנו עם סרטן ערמונית, יותר משליש מהם עם סרטן ערמונית בקבוצות סיכון בינונית וגבוהה (כלומר, עם סרטן אגרסיבי), וחילק אותם בצורה אקראית ל-3 קבוצות טיפול: מעקב / ניתוח כריתת ערמונית / טיפול קרינתי. במציאות הקלינית, אנחנו לא ממליצים על מעקב לאנשים שיש להם סרטן ערמונית עם מאפיינים אגרסיביים. כל מי שהוא לא בקבוצת סיכון נמוכה או נמוכה מאוד מקבל המלצה לטיפול (אלא אם מבחינת מחלות רקע או תוחלת חיים צפויה אינו יכול לקבל טיפול). כשאתה מנתח את התוצאות של אנשים שהיו במעקב במחקר, אתה חייב להתחשב בכך שהיה שיעור נכבד של מטופלים עם סרטן ערמונית אגרסיבי שצפוי להתקדם ולשלוח גרורות. לכן, ההבדלים בין התוצאות במחקר לבין התוצאות במציאות הקלינית בנוגע למטופלים שנמצאים במעקב פעיל לסרטן ערמונית.

02/10/2023 | 19:13 | מאת: דורון

שלום וברכה ד"ר נכבד ! לפני כשמונה חודשים גילו לי סרטן ערמונית 3+4 והיתי אמור לעבור ניתוח ופרופסור בבית חולים אמר לי שיהיה קשה לנתח אותי בגלל שיש לי 3 רשתות של ניתוח בקע ועקב כך המליץ לי על הקרנות ! כיום אני לאחר הקרנות של חודש ימים ובתהליך של כדורים עקב דליפות שתן ובעוד כשבועיים בדיקת PSA לשאלתי האם אדם במצבי נחשב כחולה אונקולוג? חולה סרטן? בהווה ולגבי העתיד ? שהרי המחלה אינה נעלמת , היות ואני צריך תשובה זו לגורמים כללייים תודה רבה רבה

03/10/2023 | 05:07 | מאת: לא רופא

מרגע שאדם אובחן כבעל נגע סרטני, וזה נרשם בתיק הרפואי, למדל לאחר ממצא בביופסיה כלפי הקופה ומשרד הבריאות הוא נחשב כחולה סרטן לעניין טיפולים ושירותיים רפואיים המגיעים לו.לכל דבר ועניין. אם אתה שואל לגבי נושאים כלכליים, עצם העובדה שאתה חולה סרטן היא עובדה, אלא שבזמן הטיפולים שאינו כשיר לעבודה כנראה דהינך זכאי לפיצויי כמו חולים במחלות אחרות, אבל לטווח ארוך באופן קבוע זה עניין מורכב יותר, כי הסרטן אם אינו פוגע בכושר התפקוד לאחר זמני הטיפול כמו הקרנות, זה לא בהכרח מאפשרקבלת הטבות כלכליות. מה שכן זה כן נחשב בהגדרת חולה סרטן. בדרך כלל מבקשים להציג מסמכים לגבי מועדי טחפןל אי כשירותוכו' צריך לנתייעץ עם רופא מטפל ומומחה מיסוי וביטוח.

06/10/2023 | 12:28 | מאת: דורון

.

01/10/2023 | 17:03 | מאת: אנונימי

ביצעתי ניתוח ב18.7 ניתוח לפרוסקופי מאז אני סובל בכאבים באשכים הכאב אני שם לב מידי פעם יורד לאזור הרגליים וחוזר אני שם לב שאני עושה פעילות מסויימת הכאב לא מחמיר נישאר פשוט על אותו תדר לא משתנה עשיתי us הכל תקין שמתי לב גם אחרי תקופה שלא עשיתי פעילות גופנית עשיתי פעילות כאב לי מאוד התאומים ברגליים אך הכאב באשכים כמעט לגמרי נעלם יש אולי פגיעה עצבית במקרה זה כמעט מעל חודשיים הכאב אשמח לתשובה

שלום. באמת יכולה להיות פגיעה עצבית. אם עשית US אשכים והם נראו תקינים עם זרימת דם תקינה, אז מקורו של הכאב אינו באשכים. יותר הגיוני שמדובר בהקרנה עצבית של הכאב. זה משהו שיכול להיות מוקל עם הזמן. אפשר לנסות פיזיותרפיה.

28/09/2023 | 19:35 | מאת: איציק

לפני 4 שנים אוחנה אצלי סציסטה גדולה מורכבת בוסניאק 2f בct. הממצא אושר במספר בדיקות אולטראסאונד וגם ct. לפני שנה הסיווג עלה ל 3, למרות שלא חל שינוי משמעותי. השבוע נעשתה בפעם הראשונה בדיקת MRI והסיווג ירד ל 1-2, גם המחיצות בציסטה נעלמו. איך זה יתכן?

שלום איציק. דירוג הבוסניאק ניתן ע"י רדיולוג לפי המראה שלה בבדיקה. המראה של הציסטה יכול להשתנות מבדיקה לבדיקה וגם יכול להיראות שונה בין CT ל-MRI.

22/09/2023 | 20:43 | מאת: ערן

מציינים שמדדp s a אינו רק לסרטן ערמונית אלא גם למצבים אחרים כמתגלה גידול סרטני המדד p s a הופך לבקרה על התקדמות הגידול אם אינו עולה זה אכן עצירה של התפתחות הגידול או שזה לא כך. אם יש תרופות או חומרים שגורמים לירידת ה p s a אז בהתאמה זה אומר שהגידול נסוג, או שזו אשליה. מרגע שנתגלה גידול, יש להתייחס למדדp s a,באופן מוחלט לבקרת גידול או נסיגה אם בכלל יש מקרי נסיגה. או שיש מדדי בקרה אחרים או שחייבים לעשות שוב דימות.

ה-PSA היא בדיקה לא מאוד מדוייקת מבחינת ההערכה של הסיכון לסרטן ערמונית. אם מתגלה סרטן ערמונית יש הבדל בין מעקב ללא טיפול לבין מעקב לאחר טיפול. אם עושים מעקב ללא טיפול, עליה ב-PSA יכולה להיות בגלל דלקת בערמונית או פרוצדורות רפואיות שקשורות לערמונית (אפילו שפיכה או רכיבה ממושכת על אופניים יכולה להעלות PSA). כיוון שסרטן ערמונית היא מחלה מאוד איטית, גם יציבות של ה-PSA לא שוללת בהכרח התקדמות. לעומת זאת, במעקב אחר טיפול כמו כריתה מלאה של הערמונית, ה-PSA יותר מדוייק. זה נובע מכך שאין יותר ערמונית שיכולה לייצר PSA ולכן אם יש עליה ב-PSA, היא קרוב לוודאי נובעת מחזרה של סרטן.

20/09/2023 | 18:52 | מאת: אל

היי , עשיתי היום בגיקת psa שנתית . לא הצלחתי להבין את התוצאות .אודה לעזרתכם . Psa total 0.75 Psa free 0.33 Free/total Psa 44 האם נראה תקין ? לעזתרכם אודה...

22/09/2023 | 20:45 | מאת: לא רופא

מצוין אין בעיה 0.75 זה מדד נמוך בכל גיל. כנראה שאתה צעיר מאוד, וככל שאתה יותר מבוגר למשל 45 ,55, 65, ככה התוצאה מראה שמצבך עוד יותר טוב השאלה למה בכלל עשו לך את כל הבדיקות האלה שבד"כ נעשות למי שיש חשד לסרטן ערמונית.

היי , תודה על המענה . אני בן 45 . החברה בא אני עובד עושה לנו בדיקות שנתיות למנהלים . מיד לאחר סיום הבדיקות המדד של 44 לא העה מובן לי .

ה-PSA מאוד נמוך (מתחת ל-1) ולכן החשד לסרטן ערמונית הוא מאוד נמוך. זה תקין. לשאר המדדים אין משמעות ב-PSA כל כך נמוך.

20/09/2023 | 05:31 | מאת: אלי

בבדיקה M.R.U אין ממצא פתולוגי אך דופן השלפוחית מעט מעובה , מה זה אומר אני אמור לעבור בדיקת ציסאוקופיה , אם יש ממצא האם יעשו לי משהוא בזמן התהליך !?

שלום אלי. קשה לדעת מה זה אומר. הרבה פעמים אין לזה משמעות מעבר לכך שהדופן יותר עבה. בבדיקת ציסטוסקופיה רוצים לראות שאין גידול בשלפוחית. כיוון שהבדיקה נעשית רק באלחוש מקומי, אי אפפשר לקחת ביופסיה. אם יש צורך מפנים לעבור ביופסיה או כריתת גידול בחדר ניתוח בהרדמה כללית.

היי, לפני כחודש כהרגלי במקלחת אני מעביר בטבעיות את היד בין הרגל לבין השורש של שק האשכים, ואז פתאום הרגשתי בליטה קטנטנה מתחת העור, ניסיתי להסתכל אך לא ראיתי כלום. זאת אומרת רק במישוש ניתן להרגיש את זה. אני כל הזמן חושב על זה. יכול להיות שזה מסוכן? או שאין מה לחשוש? ניסיתי לחפש על זה בגוגל אך לא מצאתי על זה כלום.

שלום אביב. הדבר הכי בטוח יהיה לגשת לרופא שיסתכל וייראה.

06/09/2023 | 18:40 | מאת: שרהאר

שלום- בבדיקת ct הודגם בדופן קדמי מימין פאראמדיאני עיבוי דופן פוקאלי קל בשלפוחית השתן והרופא המפענח מציין שזה אולי שארית של אורכוס או אחר ? מה זה אומר "

אורכוס הוא מבנה עוברי שמחבר את השלפוחית לטבור. לאחר הלידה הוא מתנוון ולפעמים נשאר רמז שלו בדופן הקדמית של השלפוחית. אם יש עיבוי דופן בשלפוחית מוקדי, כדאי לשקול להסתכל עם מצלמה בתוך השלפוחית - בדיקה שנקראת ציסטוסקופיה.

07/09/2023 | 11:12 | מאת: שרהאר

קודם כל תודה על התגובה המהירה, אעשה את הבדיקה שהצעת. שאלה נוספת-האם ייתכן שהעיבוי הוא בעצם השארית של האורכוס? ואם לא -אז גידול או יש אפשרות של דלקת או משהו אחר?

כן. יתכן שזו שארית אורכוס, גידול או סתם ממצא מקרי שהוא שום דבר.

20/08/2023 | 14:36 | מאת: שרית

שלום דוקטור לאחר ct, לא הדוגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמה תפליט פלאורלי או חזה אוויר. פרנכימת הריאות ללא תסנין. קשרית קטנה בLLL בקוטר כ3 מ"מ. עיבוי דפנות של הברונכוסים קל על פני שתי הריאות. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בעמוד השדרה. מעבר בטן חזה - בקע היאטלי קטן. כבד במרקם שומני. אדרנלים - קשרית היפודנסית משמאל בקוטר כ-22 מ''מ, יכולה להתאים לאדונמה. ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ-27 מ''מ 1. אשמח לדעת האם הct תקין סה״כ? 2. אשמח להבין למה מתכוונים "אדרנלים - קשרית היפודנסית משמאל בקוטר כ-22 מ''מ, יכולה להתאים לאדונמה" האם זה ממצא שפיר או מסוכן? הבנתי שצריך לבדוק האם מפריש הורמונים? כיצד בודקים ובמידה ומפריש הורמונים במה זה בא לידי ביטוי? תודה רבה מקרב לב!

שלום שרית. סה"כ זה נקרא כתקין. יש ממצא חשוד לגידול שפיר באדרנל. במקרים נדירים זה יכול להפריש הורמונים. פונים לאנדוקרינולוג לעבור בירור.

13/08/2023 | 14:23 | מאת: יוסי מנשה

דוקטור שלום אבי עבר ניתוח להוצאת גידולים משלפוחית השתן ,בשיחרור המנתח אמר לאבי לעשות us כליות ודרכי שתן כדי לשלול הדירונופרוזיס מכיוון שבניתוח הגידול היה קרוב לכליה ולראות שהיא לא נפגעה עשינו את הus יומיים לאחר הניתוח ושם נראה תהליך תופס של 4 ס"מ בדופן השלפוחית? השאלה האם זה הגיוני כזה דבר ? מציין כי לאחר הניתוח הוא משתין קרישי דם ,יכול להיות שמה שראו שם אלו כל מיני דברים בשלפוחית שלאחר ניתוח או שמא מדובר בגידול ? תודה רבה מראש

13/08/2023 | 14:51 | מאת: יוסי מנשה

יכול להיות שזה קריש דם ?

שלום יוסי. אני לא יודע מה היה בניתוח. אולי המנתח יודע שנשאר עדיין גידול? צריך לשאול אותו. אפשרות אחרת בהחלט יכולה להיות קריש דם או בצקת של הרקמה אחרי ניתוח.

12/08/2023 | 12:16 | מאת: מאיר

שלום דוקטור, מה קצב התפתחות סרטן הערמונית הסוג האיטי, הרופא ציין שמה שקובע בסוג סרטן איטי, שנמצא במעקב, זה רק סימפטומים כמו זרם השתן ורמת psa. אני כל ביקור בא, הpsa נשאר 1.5, בדיקת אצבע , אין כלום, חלקה. הרופא אומר, אין שינוי הולך הביתה . ככה זה עובד?

שלום מאיר. אם נפשט מאוד את הדברים, בסרטן ערמונית יש את הסוג הלא-אגרסיבי ואת הסוג האגרסיבי. הסוג הלא אגרסיבי לא ממש מתקדם. הוא לא אמור לשלוח גרורות ולא לקצר את תוחלת החיים. המטרה של המעקב היא לזהות התפתוחת של מרכיבים אגרסיביים בזמן שניתן לטפל בהם לפני שהם יצאו מהערמונית. הסוג האגרסיבי מתקדם מאוד לאט יחסית לסוגי סרטן אחרים. כלומר, בין האבחון של סרטן ממוקם בתוך הערמונית עד להופעות גרורות יכולות לעבור כמה שנים טובות, ואם לא מטפלים, בן אדם עלול למות מהמחלה כעבור 10-15 שנה (מהאבחון הראשוני).

14/08/2023 | 04:27 | מאת: מאיר

דןקטור יקר,תודה על ההסבר הכלכך חשוב, שכנראה ירגיע הרבה חולים שיקראו את זה. הזיהוי של סוג הסרטן הוא רק בלקיחת דגימה מגידול, או שיש דרכים נוספות לשער אם זה סרטן איטי או אגרסיבי. כמו כן, הבנתי שיש גם מרכיב גנטי. במרבית המקרים סווג הסרטן יהיה דומה לזה שההורה חלה בו, כלומר האב? או שלא בהכרח. תודה מראש.

הדרך היחידה היום לאפיין את הסרטן היא בביופסיה. לאחר מכן אפשר לעשות בדיקות גנומיות על הרקמה שהוצאה בביופסיה כדי להעריך אותו יותר טוב. למרות שסיפור משפחתי של סרטן ערמונית הוא גורם סיכון לסרטן ערמונית, אין בהכרח קשר למידת האגרסיביות של הסרטן של קרוב המשפחה.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 27