רזין בשבועיים הראשונים של הריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/10/2013 | 12:40 | מאת: אירוס

שלום, אני לקחתי רזין במשך כשבועיים ראשונים של הריון ( כשעוד לא ידעתי שאני בהריון). ברור שאמרתי על כך לרופא נשים, אבל הרופא מפנה להתקשר למרכז טרטולוגי ( רופא הוא לא רוקח הרי). כמובן, אני הולכת לעשות את כל הבדיקות השגרתיות שמומלצות בהריון. לרופא שלי לא ידוע על מהשהו ספציפי שבודק האם נגרם נזק עקב לקיחת רזין. כיצד אוכל לדעת אם נגרם נזק או לא? האם בדיקות שגרתיות ( סקירות מערכות, תבחין משולש) יתנו תשובה על השאלה? האם קיימת המלצה לבצע הפלה במיקרה שלי?

אירוס שלום, השימוש ברזין אסור בהריון. אין מספיק מידע לגבי הסיכון לעובר, ולכן לא ידוע על נזק ספציפי היכול להתרחש. ברוב המקרים השבועיים הראשונים של ההריון נחשבים כפחות נתונים להשפעת תרופות, ולכן ייתכן ולא תצטרכי מעקב מיוחד. למרות זאת, אני גם ממליצה להתייעץ עם מרכז טרטולוגי, כי הם מרכזים מידע מכל העולם על שימוש בתרופות בהריון והם הכי מעודכנים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות