reolin

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/01/2014 | 11:19 | מאת: אור

הנפרולוגית שלי נתנה לי תרופה להכנה לפני סיטי ואמ.אר.אי 1000---ns סמ"ק ביום הבדיקה בשילוב עם 1200 כפול 2 reolin יום לפני ביום ויום לפני הבדיקה, אני לא מבינה מה זה, והיא לא משתפת איתי פעולה, ממי אני אמורה לקבל מרשם , איך אני לוקחת את זה, אם יש לך פרטים., מעבר לכך כשכואב לי משהו בגוף אני לוקחת אקמול ודקסמול פלוסב אם כואב לי הראש. לפעמים יוצא לי לקחת שלושה ימים אחד אחרי השני, ובחדש נאמר 10 כדורים, האם זה מביא נזק לכבד ואיך אפשר לדעת ולבדוק ומה זה הרעלת פראצטמול. תודה אני אשה בת 70. אודה על חזרתך אלי.

אור שלום, כדאי לבדוק עם אחיות המחלקה אם התרופות מסופקות ע"י המחלקה או שאת צריכה לרכוש אותן. כנראה ש-ns זה בעצם normal saline. כלומר תמיסת מים פיזיולוגיים, ואם אני לא טועה זה אמור להינתן לך בעירוי. reolin היא תרופה שאינה דורשת מרשם ותוכלי לרכוש אותה בכל בית מרקחת. מטרת נטילתה היא להגן על הכליות מפני חומר הניגוד שאת מקבלת במהלך בדיקות ההדמייה. נזק לכבד ניתן לבדוק בין היתר ע"י בדיקות דם לתיפקודי כבד. אם הרופא מוצא לנכון הוא יכול להפנות לבדיקות נוספות. מינון של 10 כדורי פרצטאמול (אקמול או דקסול או פראמול) בחודש אינו מסוכן באנשים ללא פגיעה בכבד. אסור לעבור מינון של יותר מ-8 טבליות ביממה. ולא מומלץ לקחת בטווח המינון המקובל ימים רבים ברצף. ליאת

08/01/2014 | 20:22 | מאת: אור

לא הבנתי צמר לי איזה אחיות מחלקה, איזה מחלקה, הרופאה האיומה הזאת שלחה אותי לרופאת משפחה אבל היא לא מבינה מה זה איך אני לוקחת את החומר הזה בסופו של דבר לא הבנתי. אם תוכלי לברר בשבילי זה חשוב כי אני לפני סיטי לב. אני בת 70 ולא מבינה כל דבר. מי נותן לי את התרופה אם אני רוכשת אותה? לגבי האקמול אני לוקחת כדור או שניים לשבוע. אני אחרי ניתוח להוצאת כיס מרה בגלל תפקודי כבד גבוהים וכאבים. כדאי שוב לעשות תפקודי כבד אחרי הניתוח לראות מה קורה בכבד? את המשפט האחרון לא הבנתי. אני לא לוקחת 8 טבליות ביממה . מה פתאום. אבל אם אני לוקחת נניח 10 פעמים בחדש, כל הזמן זה לא טוב? תודה על תשובתך

מנהל פורום תרופות ורוקחות