מינון זובריקס סירופ לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/03/2014 | 09:06 | מאת: נאוה

שלום, בני בן השנה נדבק באבעבועות לפני שהספיק להתחסן. הרופא רשם זובריקס 200 מ"ג בסירופ במינון 2.5 cc 4 פעמים ביום. הילד שוקל כ-8.5 ק"ג. רופא אחר שאיתו התייעצתי טלפונית אמר בהתחלה שמספיק 1CC אבל אח"כ תיקן ואמר ש2.5 זה בסדר. מה המינון הנכון לפי משקל הילד (8.5 ק"ג)? תודה

נאוה שלום, השימוש בתרחיף זובירקס ניתן בדר"כ מגיל שנתיים ומעלה. ניתן לתת גם לילדים מעל גיל שנה, שסובלים מבעיות רקע נוספות מסוימות. המינון המקובל הוא 20 מ"ג לכל ק"ג משקל, ארבע פעמים ביום. מינון של 2.5 מ"ל (שזה בעצם 2.5cc) הוא המינון הקרוב יותר למינון היומי המומלץ בספרות. בכל מקרה אל תתני מינון גבוה יותר ללא התייעצות נוספת עם רופא. ליאת

30/03/2014 | 14:17 | מאת: נאוה

תודה. בוודאי שלא אתן יותר, השאלה אם צריך לתת פחות. אני לא כ"כ מבינה את החישוב של 20 מ"ג לכל ק"ג כשהתרופה היא 200 מ"ג. האם 2.5cc ל-4 פעמים ביום לא גבוה מדי ביחס למשקלו 8.5 ק"ג? יש לציין שלילד אין בעיות רקע נוספות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות