ציפרלקס 20 מ"ג וישנוניות ורדימות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/09/2014 | 10:11 | מאת: יוסי

שלום רב. אתמול התחלתי לקחת ציפרלקס 20 מ"ג לאחר חצי שנה על 10 מ"ג. לוקח בערב. ישנתי טוב מאוד כ-8 שעות רצופות ובריאות. בבוקר קמתי בקושי עם תחושה של רדימות קשה ותחושת ישנוניות שגורמת לי קושי רב לתפקד. ב-10 מ"ג לא גרם לי לתופעה הזאת. הבנתי שזה תופעת לוואי נפוצה של הציפרלקס. שאלתי היא כמה זמן יקח לתופעה לעבור בערך? האם זה יעבור או שזה תופעה שצפויה להשאר קבוע? כמה זמן צריך לתת לתופעה עד שהיא תעבור ואז להחליט אם היא קיימת קבוע ? תודה מראש

יוסי שלום, ייתכן שהתופעה תחלוף, אך גם ייתכן שלא. תופעות לוואי חולפות תוך מס' שבועות של טיפול או שינוי במינון. ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי עלייה הדרגתית במינון, קודם ל-15 מ"ג ורק אחר-כך ל-20 מ"ג. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות