תופעות לוואי ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/09/2014 | 01:12 | מאת: בן

שלום רב, התחלתי לפני כשנה לקחת ציפרלקס עקב מספר התקפי פאניקה ותופעות של תסמיני חרדה פיזיים, כאשר אני לוקח 10 מ"ג ציפרלקס מספר ימים רצוף אני חש בתופעות לוואי הבאות: אובן חשק מיני, שפיכת זרע מועטה, עייפות קשה, צריך לישון 9-10 שעות ובקושי מצליח לקום, אפאטיות, חוסר ריכוז מוחלט, אובדן זיכרון ושיכחה, תחושות דיכאון, מצד שני אני לא מרגיש חרדה (כפי שאפשר להבין מהתופעות לוואי שזה נובע מגרימה של אפטיות וקהות חושים), יחד עם זאת שאני מספר ימים יורד ל-5 מ"ג התופעות לוואי משתפרות אך יחד עם זאת מרגיש לפעמים אחרי מספר ימים של ירידה במינון קצת תופעות פיזיות של חרדות (כגון:לחץ בחזה וכיו"ב). האם לטעמך יש כדור שיכול לעזוב במצבי ולא לגרום לתופעות הלוואי הללו? זה ממש מציק לי התופעות לוואי אך מצד שני מפחד שההתקפי פאניקה יחזרו לי אם אפסיק ולא אוכל לתפקד. תודה מראש על העזרה

בן שלום, לפי מה שאתה מתאר, כנראה שהתרופה לא מתאימה לך. ניתן לנסות להחליף לתרופה אחרת מאותה משפחה או לתרופה ממשפחה כימית אחרת. לשם כך עליך להתייעץ עם רופא, שכן מדובר בתרופות מרשם. לעיתים החלפת תרופה, גם אם לתרופה מאותה משפחה כימית יכולה לפתור את הבעיה ולעיתים יש צורך בהוספת תרופה לטיפול בתופעות הלוואי. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות