קרדילוק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/09/2014 | 10:37 | מאת: עובדיה

שלום רב. אני בן 80 בריא בדרך כלל אין לי סוכרת ולא כולסטרול. בגלל שיש לי קוצב לב אני מקבל קרדילוק 7.5 מ"ג ליום. התלוננתי לפני קרדילוג שיש לי לפעמים סחרחורת, והוא מציע לי להגדיל את המינון ל 10 מ"ג ליום. בבדיקת הקוצב הוברר כי כ- 15% מהזמן יש לי דופק 100 ו/או יותר לדקה. האם הגדלת המינון כאמור תפתור את הבעיה ?

עובדיה שלום, התרופה קרדילוק מאיטה את קצב הלב. העלאת המינון עשויה להוריד את קצב הלב. לגבי הסחרחורות, אם הרקע לסחרחורות נובע מקצב הלב המהיר, ייתכן והעלאת המינון תעזור. אם הרקע הוא אחר, לא תהיה השפעה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות