פורום שלפוחית רגיזה
מנהל פורום שלפוחית רגיזה
שלום אני בן 30, סובל מהשמנת יתר, לחץ דם, אסטמה (מילדות) ובעיה של תכיפות במתן שתן ביום ובלילה. אני סובל מהבעיה מאז ומתמיד (כמה שאני זוכר) ובתדירות של חצי שעה עד שעתיים בין צורך במתן שתן. כמובן שהבעיה גורמת לקשיים רבים ביומיום ובאיכות השינה. עברתי כמה ניסיונות תרופתיים ללא תועלת וגם בדיקה אורו-דינאמית ואולטרה סאונד שהראו תפקוד תקין אך שלפוחית קטנה מהממוצע. אני אובד עיצות ואשמח לשפר את המצב. תודה מראש.
גיא שלום לך. ע"פ תאורך יש לך מס' גורמי סיכון להפרעות במתן השתן: 1. השמנת יתר. 2. יתר לחץ דם - ואולי טיפול תורפתי עם משתנים או חומרים שמשפיעים על השלפוחית 3. נפח שלפוחית קטן, לפי בדיקת US. - ציינת שאורודינמיקה היתה תקינה ושהממצא היחיד בהדמיה היה נפח שלפוחית קטן. ממליצה לך ראשית לנסות "לאמן" את השלפוחית- ללכת להתרוקן בזמנים קצובים: כלומר להחליט על סביבות אחת לשעה באופן סדיר ולאט לאט להעלות את משך המרווח בין התרוקנות להתרוקנות עד אחת לשעתיים זה סביר לחלוטין. גם לפני השינה יש צורך להתרוקן באופן מלא. שנית להמנע משתיה מופרזת של חומרים שמגרים לייצור שתן- כל סוגי הקפאין(קפה ,תה, קולה ,שוקו)ולהמנע משתיה מופרזת בערב, וגם מאכילת פירות בשעות הערב. שלישית, צריך לבדוק מהן התרופות שקיבלת ולנסות להתאים לך משהו אחר- יש הרבה סוגים.אם אתה על תרופות משתנות בגלל הלחץ דם כדי להתייעץ עם הרופא שלך אולי לשנות אותן או את המינון ואת זמני הלקיחה. ורביעית- חובה לרדת במשקל, אין בריריה, זה אחד הדברים שהכי יעזרו לך.
שלום רק לך ד"ר שירה חתומי שמי ניבה, בת 74 סובלת מאד מתכיפות במתן שתן. עברתי בדיקה אצל רופאת נשים ונאמר לי שהכל כשורה. האם יש רפוי לתופעה זו בגילי, והאם חייבים לעבור בדיקה אורו-גניקולוגית לשם כך? אודה לך מאד על עצתך המהירה. בתודה ניבה וסרמן
שלום לך ניבה. המושג "תכיפות במתן השתן" מתייחס למתן שתן במשך מס' רב של פעמים במשך היום. האם מכך את סובלת? האם יש לגם גם "דחיפות"?-כלומר צורך עז ומיידי לרוקן שתן, אחרת "ייברח"? האם את קמה בלילה להתרוקן?- כל התסמינים האלו מוכרים מאוד, בוודאי בנשים מבוגרות ולכן גם אם הבדיקה הגניקולוגית תקינה עדיין יש מה לעשות, ורצוי לפנות לאורולוג. ישנם הרבה דברים שאפשר לעזור בהם: משינוי בהרגלי השתיה כמו המנעות מקפאין, התרוקנות יזומה, בדיקה באילו תרופות את משתמשת שעשויות לגרום לשיתון יתר, ועד לטיפולים תרופתיים שונים לשפר את התלונות מהן את סובלת. במקרים של דליפת שתן יש מקום לברר האם יש צורך בניתוח. לכן- אנא פני לבדיקת אורולוג. צריך כמובן גם לשלול דלקת בשתן, ולוודא שאת מתרוקנת באופן תקין(למשל בבדיקת אולטראסאונד) ויכול להיות ששיחה עם אורולוג תעזור לך מאוד. ובכלל לא בטוח שיש צורך בבדיקות פולשניות כלשהן.
שלום. השאלה נוגעת בילד בן 16.5 בריא לחלוטיןת ספורטאי, ללא שום בעיות בנושא שתן מילדות. מזה כמה חודשים הולך בתכיפות של פעם בחצי שעה לשירותים (מרגיש צורך להשתין, אך לא תמיד באמת מצליח לתת שתן). לא מתעורר בלילה עקב צורך להשתין. נשלל דלקת (בדיקת שתן) ובדיקת us תקינה. הבעיה משבשת את חייו לחלוטין, הוא בלחץ מתמיד (אפילו מנסיעה באוטובוס לבי"ס), ומדוכא. אורולוג שהיינו אצלו די דיכא אותנו וגם ציין שהתופעה בגיל כזה לא מוכרת ומאוד מאוד נדירה.הוא נתן לנו להתחיל טיפול תרופתי ולהבנתי אין ממש פתרון קל אם בכלל. 1) האם הילד נדון לחיים באיכות חיים ירודה? 2) מה ההמלצות . הידע בטיפול במקרים בנער כה צעיר? 3) האם יש איזשהם טיפולים אלטרנטיבים/פסיכולוגים/איפנוזים שיכולים לעזור? 4) האם יש רופא / מרפאה בארץ שמתמחה בטיפול בגיל צעיר? אודה על תגובתך המהירה.
שירה שלום לך, ראשית תמיד ניתן למצוא אורולוג ילדים שיכול לעזור, ויש בקופות החולים השונות. אישית אני מכירה גם את אלו של בי"ח "שניידר" והם מצויינים. שנית, רצוי לברר מה וכמה הנער שותה- כי משקאות מכילי קפאין (תה, קפה, קולה, שוקו וכו') יכולים לגרום לתכיפות במתן השתן. רצוי לערוך יומן שתיה והתרוקנות (מתי וכמה שותה ומתי וכמה מתרוקן)למשך 24 שעות למס' ימים כדי לראות אם אפשר להוריד בכמות או בסוגי השתיה. אמרת שהוא ספורטאי- אם הוא נוטל תוספי וויטמין זה גם יכול להשפיע ויש להמנע מזה. אם עיקר התזונה היא ירקות אז אולי זה גם מוסיף. אם יש תרופות שונות שלוקח- צריך לבדוק אילו כי חלקן יוצרות גם שיתון יתר. אם אין לו שום דלקת ושום ממצא בבדיקות,יכול להיות שיצטרך גם לעבור אורודינמיקה להמשך הבירור. חשוב לזכור שיכול להיות שה"סטרס" (הלחץ הנפשי) שבו נתון- אולי ממסגרת האימונים או בכלל-גם משפיע וגורם לכך ואז אולי כדאי לטפל מכיוון זה. לגבי הטיפול- לרוב אכן מתאימים תרופה שאמורה להרגיע את הצורך לרוץ לשירותים כל הזמן. זה ממש לא מחייב שזה לכל החיים כי לעיתים אכן שינוי הרגלים עוזר מאוד. לפעמים יש כל מיני טיפולים צמחיים שיכולים להקל- ממליצה להתייעץ עם נטורופט. היתי ממליצה גם לנסות לייצר תרגול התרוקנות כלומר ללמוד להתאפק ולהתרוקן לפי זמנים קצובים (ובתור ספורטאי הוא מבין מהי שגרת אימונים) ואולי גם זה יעזור.
תודה על התגובה המהירה. 1) הוא שתה רק מים - הוא אינו שותה בכלל משקאות ממותקים או מוגזים ולחלוטין נמנע מאלכוהול.למעשה בגלל המצב שנוצר, הוא נמנע משתיה כלשהי במשך ימים (כמעט כל השתיה שלו מגיעה היום מ 2 קערות קורנפלקס עם חלב שהוא אוכל) והוא צמא כל השמן אך מפחד לשתות. 2) לא אוכל ירקות מרובים (כמעט לא אוכל בכלל ירקות) 3) לא לוקח תוספי מזון או תוספי וויטמין 4) כמות השתן שמטיל איינה גדולה.זה בעיקר התחושה התמדת שיש לו צורך להשתין, אבל כשמנסה לא תמיד יוצא גם אם מתאמץ. 5) לגבי המלצתך לתרגול התרוקנות - מי יכול ללמד? 6) האם תוכלי להמליץ על רופא שמתמחה בילדים בשניידר או איך ניתן להגיע לשניידר (אנחנו חברי מכבי - האם צריך הפניה לבי"ח? האם ניתן להגיע פרטי?) 7) האם יש לך איזשהו ידע/המלצות על טיפולים בהיפנוזה להרגעה?
שלום, אני חייל כבר מספר חודשים ויש לי בעיה של שלפוכית רגיזה שידוע לי עליה מגיל קטן. עד גיל 12 הייתי מרטיב במיטה מדי פעם ומאז זה לא היה עד שהגעתי לצבא. בטירונות הרטבתי כמה פעמים וכאשר יש לי שתן קשה לי להתאפק ולא תמיד מאשרים ללכת לשירותים באותו רגע. רציתי לדעת אם שלפוכית רגיזה מורידה פרופיל צבאי ולכמה? תודה לעוזרים
שלום רב, לגבי נושא של הורדת פרופיל- עליך להבדק ע"י רופא צבאי ולעבור וועדה שתחליט בנידון ולי אין מידע על כך. בלי קשר לפרופיל הצבאי שלך, מה שכן אפשר לעשות זה לעזור לך ולטפל בבעיהממנה אתה סובל- והיום הצבא עובד עם כל קופות החולים- ולכן אני ממליצה לך כל מקרה לגשת להבדק אצל אורולוג כי ניתן לתת לך טיפול יעיל ופשוט (כנאה בתרופות) שיכול לפתור לך את הבעיה ולעזור לך לא להרטיב- לא ביום ולא בלילה!
אני סובלת משלפוחית קטנה ורגיזה ועם הרגשה כל 2 דקות צורך להטיל שתן הרופא אורולוג המליץ לי כדורים ששמעתי שמדללים דם משהו כזה בשם אלמירון ל3 פעמים ביום ורציתי לדעת שמעתי שזה עלול להשפיע על הדם, כבד ועוד..האם הכדור אכן מסוכן לקחת? הוא באמת יכול להרוס את הכבד? הוא לא בסל הבריאות אבל אני רוצה לשלוח פקס למשרד הבריאות שיוכלו אולי לתמוך בעלות ומצד שני אני מפחדת לא סומכת על האורולג שלי בבלינסון אני הולכת אליו ואם אצטרך לעבור טיפולים לא בסל שעולים כסף זה במרפאה הפרטית שלו השאלה אם הכדורים האלה הם לא סיכוי בריאותי? אם כן אז לא יאשרו במשרד הבריאות לתמוך בי להחזרים על הטיפול נכון? אשמח לדעת אם זה מסוכן לקחת או לא יש סיכוי? חמור? וגם על טיפול שטיפות לשלפוחית השתן עם תמיסת DMSO אם הם גם מסוכנים לבריאות ומסרטנים? או החומרים הכימים האלה לא מזיקים והם בטוחים לשימוש? ומשרד הבריאות גם עליהם יוכל לתמוך בטיפולים בשבילי? כי הם אמרו שאשלח להם פקס על טפיולים שלא בסל ואולי יעזרו לי לממן.. ושאלה האחרונה הכדורים והטיפול שכתבתי האם עוזרים ומומלצים? אשמח לתשובות תודה.
דנה שלום רב, לצערנו יש הרבה מאוד תרופות שאינן בסל הבריאות ולכן עולות כסף ומצריכות אישורים מיוחדים. אלמירון ו DMSO אלו תרופות שנבדקו ונמצאו יעילות ובטוחות לטיפול בתסמונת שלפוחית כואבת או INTERSTITIAL CYSTITIS שזו דלקת לא חיידקית של השלפוחית שגורמת כאב ודחיפות קשה במתן השתן. בקצרה מטרתן להרגיע את הכאב בשלפוחית ולמנוע גירוי יתר שלה שגורם לתסמינים. צריך להבין שלכל תרופה -אפילו אקמול- יכולות להיות תופעות לוואי ותגובות שונות ולכן לפני הטיפול עלייך לבדוק עם הרופא שלך מהן בדיוק, ועד כמה זה בטוח לך ספציפית בהתאם לבדיקות שלך ולמצבך הכללי. שוב אדגיש: התרופות הללו נבדקו ונמצאו יעילות, אך כמו בכל טיפול יש לשים לב להוראות ולבדוק אם אין התוויות נגד בשל מצב בריאותי מסויים או תרופות אחרות שאת נוטלת. עד כמה שידוע לי בבילינסון יש אורולוגים מצויינים ובאם הומלץ לך הטיפול כדאי לנסותו. אם את מקבלת מכתב מסודר מהאורולוג שלך שמציין מהי בדיוק הבעיה ממנה את סובלת ומה האינדיקציה לטיפולים אזי זה אמור יהיה לתת לך אפשרות להטבה והקלה במחיר ותמיכה ממשרד הבריאות וקופת החולים.
אבל מה שאומר זה לא נכון מה שכתבו עליו עם הכדורים גם על בעיות בעיכול ועלול להזיק לכבד אם משתמשים בזה אנשים בלי בעיות בריאותיות, כי אני למשל אין לי בעיה בריאותית כלשהי ועברתי בדיקות. ותגידי אם שניהם השטיפות והכדורים אחרי הטיפולים האלו האלו במידה וביום לא יוצא לי לשתות כלום אני לא אמורה אחרי הדברים האלה לקבל הרגשה שתן של דחיפות שתן רוב היום בטווח קצר ושאלך לשירותים גם לא יצא אם לא ארגיש הרגשה של כאב לא יצא נכון השתןן זה לא התאפקות בלי כאב פשוט במשך היום יכול להיות שיהיה טיפה של שתן אם לא אשתה או כמעט שלא ולא יהיה הרבה צורך לפחות שתעיים-שלוש לא יהיה לי שתן נגיד בצהריים אם בבוקר לא אשתה כלום אחרי שימוש בטיפולים האלה אם הם יצליחו זה מה שצריך לקרות? כי במתן של כאב יש שתן ושאין כאב לא אמור להיות לי שתן? והחומרים כימיים בתמצית לא מסרטנים גם נכון? ושניהם לחלק מאנשים שם שלפוחית קטנה ורגיזה העילו? כי הרופא אמר 8 שבועות של כל פעם בשבוע טיפול כזה של שטיפות ואם לא יעזור לפני אני יפסיק.. ואח"כ אם עוזר מפסיקים לעשות או כל החיים יהיה ככה? ושלוש פעמיים את הכדורים עדיף קודם שאלך,לטיפול של הכדורים ואם לא יעזרו לי אח"כ מומלץ לי של השטיפות עם התמצית נכון? כי השטיפות יותר מפחידות אותי מבינה? מעדיפה את הכדורים ואם לא יעזרו לשלב הזה של השטיפות..תודה על התשובות, פשוט אני לחוצה ודואגת.
שלום שמי חנית ואני סובלת מכאבים חזקים מאד בשלפוחית השתן , עברתי בדיקה של ניפוח שלפוחית השתן , ונאמר לי שיש לי Ic , רמת החיים שלי ממש ירדה , אני נראת תמיד עייפה וכאובה , לא ישנה בלילות פשוט נורא , רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת אלמירון , שאני רוצה להיכנס להריון בקרוב ? והאם הריון יכול לשפר את המצב ? מחכה לתשובה :)
שלום רב לד"ר, בשל הליכה מרובה לשירותים במהלך היום ובלילה (קמה כ-4 פעמים), וכן לעיתים "בורח" לי לפני שאני מספיקה להגיע לשירותים - ביקרתי אצל רופא נשים אשר שלל צניחה והפנה אותי לאורולוג. האורולוג אבחן שלפוחית רגיזה ונתן לי תרופה טוביאז 8 מ"ג. לא ידעתי זאת כשהייתי אצלו, אך התברר לי כי התרופה יקרה. התרופה עוזרת, והפחיתה את מספר הפעמים שאני הולכת לשירותים וכן כבר לא בורח לי. רופא המשפחה לא מכיר את התרופה ולחזור לאורולוג עלול לקחת זמן, לכן רציתי לשאול- האם יש תרופה זהה/ דומה לטוביאז שעולה פחות? ואם יש - מה ההבדל בינה לבין טוביאז (אופן פעולה/ התפרקות בגוף/ תופעות לוואי וכו')? האם הטוביאז אכן שווה את המחיר ויעילה יותר (עם פחות תופעות לוואי)? אני מכירה את התרופה דטרוזיטול, מה בעצם ההבדלים בינה לטוביאז? איזו תרופה עדיפה? ומה הכמות המקבילה של דטרוזיטול ל-8 מ"ג של טוביאז? וכמובן האם יש תרופות אחרות? אני בת 60 ולוקחת תרופות להורדת לחץ דם וכולסטרול. תודה רבה על עזרתך!
שלום מירה, אכן טוביאס היא תרופה חדשה ויעילה, שאינה בסל התרופות ולכן יקרה. זה נכון שמרכיבה הפעיל הוא אותו חומר המצוי גם בדטרוסיטול שמצוייה בסל התרופות ומחירה נמוך ושווה לכל נפש. החידוש בטוביאס הוא שבצורה זו התרופה נגישה יותר לפעילות מיידית על השלפוחית היות ואינה מצריכה מעבר ופירוק דרך הכבד כמו התרופות האחרות. מציעה לך לבקש מרופא המשפחה מרשם לדטרוסיטול 4 מג' ליום ולנסות למשך מס' חודשים וזה אמור יהיה לעזור.
שירה שלום. אני בת 36 בריאה (+3 ילדים בני 8.6.4) בשבוע האחרון אני מרגישה מין צורך ללכת לשירותים כל הזמן והשתן מועט. יש לציין שבד"כ אני הולכת אולי פעמיים ביום לשירותים ואף פעם לא קמתי בלילה ועכשיו כן. עשיתי בדיקת שתן+דם שיצאו תקינות(אין דלקת.וגם לא שורף לי) דרך אגב אני גם לא שותה יותר מהרגיל ואפילו לא קפה ותה זה ממש מפריע לי מה לעשות?!
שלום לך שושה, נשמע שיש לך תכיפות במתן השתן, אולי דווקא כן יש דלקת למרות שהבדיקות יצאו תקינות. הייתי מפנה אותך לבידקת תרבית שופכה (צריך לקחת בדיקת ממש מפתח יציאת השתן) ואולי גם שולחת לך בדיקת שתן PCR ל STD- לעיתים חיידקי מחלות מין יכולים לגורם לתחושה זו. אם זו לא דלקת ,גם החורף הקר גורם לנו יותר ללכת לשירותים וגם מה ששותים- בעיקר משקאות חמים כמו קפה ותה, וגם לחץ נפשי יכול להשפיע. בסופו של דבר אם זה לא חולף וכלום לא עוזר ו/או אם נוספים תסמינים כמו דחיפות ניכרת למתן השתן(לא יכולה להתאפק) או קימה בלילה להתרוקן(נוקטוריה) אז אולי את מפתחת את תסמונת השלפוחית הרגיזה וניתן לתת לך תרופות שירגיעו את התחושות הללו. רתוי גם להשלים אולטראסאונד של דרכי השתן לבדוק שאין לך שארית או אבנים.
מי יכול להפנות אותי לבדיקות הנל רופא משפחה ?
שלוב רב אני בן 27 בד"כ בריא. מזה תקופה ארוכה שאני סובל מתכיפות במתן שתן. בדיקות שתן ןUS תקינות ב2 בדיקתת זרע PH גבוה (6.8) המעיד על רמה גבוהה של שתן בזרע בבדיקת אורולוג (ויזואלית בלבד) נמצא כלי דם מורחבים באיבר המין לא בוצעה בדיקת פרוסטטה וניתן מרשם לspasmex שלא גרם לשום שינוי במצב. לאחר מחקר שערכתי זיהיתי שסימפטומים אלו קשורים לערמונית. האם אפשרי? ואם כן האם קיימים טיפולים לכך (ראיתי שבהמון מקרים מציעים עיסוי ערמונית)? תודה!
אבי שלום לך, - חלק ממה שאתה מתאר לא כל כך ברור לי..בוא ננסה לעשות קצת סדר בדברים: אם התלנות שלך הן הפרעות במתן השתן (תכיפות ודחיפות) ממש לא ברור לי מדוע עשית בדיקות זרע? אולי אתה מתכוון לבדיקות שתן? בנוסף, מה הכוונה "כלי דם מורחבים באיזור איבר המין (ויזואלית בלבד)"? האם נבדקת ע"י האורולוג?- אולי הוא מתכוון לווריקוצל? (כלי דם מורחבים סביב האשך). גם לתופעה זו אין כל קשר לתלונות שאתה מציין. "ספזמקס" זו תרופה שאומרה להקל עליך את הצורך והתכיפות במתן השתן, ולעיתים יש לקחת אותה לפחות חודש עד תחילת תגובה. תסמינים שציינת אינם ספציפיים ויכולים להיות קשורים לכל חלקי מערכת השתן תחתונה- שלפוחית, שופכה ואכן גם לערמונית. רצוי לבצע בדיקות שתן לשלול דלקת, להמנע משתיה מופרזת של קפאין ואלכוהול ולקחת משהו נוגד דלקת ובעיקר להרגע. עיסוי ערמונית אינו כלול בטיפולים במומלצים ועדיף להמנע מכך.
אני אם לילדה בת 10 שנים שסובלת מתדירות גבוהה מאוד של מתן שתן מראשית חייה, היא לא יכולה להתאפק וסובלת מאוד מהתופעה. הילדה עברה בגיל 4 חודשים ניתוח לב. האם תוכלי להמליץ על רופא מתאים או שמא עדיף לפנות לרופא הילדים
שלום חוה, ראשית עליך לפנות עם בתך לבדיקת שתן לשלול שיש לה דלקת כמקור לתסמינים לפי צורך תמיד ניתן להתייעץ עם אורולוג ילדים במסגרת הקופות או דרך בתי חולים לילדים .
אני סובלת משלפוחית קטנה ורגיזה בבדיקה מיוחדת גילו שיש לי שלפוחית קטנה ועברתי בדיקה בהרדמה כללית שניסו לנפח לי את השלפוחית אבל כלום לא עזר, אני ממשיכה ללכת לשירותים כל 2 דקות אני מרגישה צורך ללכת לשירותים לא הרבה מאוד,אבל מרגישה צורך ואחרי 10 דקות-רבע מרגישה מלא יותר בשתןוחייבת להוציא..אני קיבלתי מהרופא שלי בבלינסון ד"ר גילון כל מיני כדורים וכבר שנה אני על אלטרול התחלתי לקחת כל יום לפני השינה לעשר במ"ל של כדור כבר מלפני שנה ואז אחרי 4 חודשים בערך הרופא העלה לי את המ"ל גם לפני השינה כדור של 25 ביום כי כלום לא עזר ולפני חצי שנה הוא העלה לי ל2 ביום בבוקר ובערב גם כל כדור של 25 מ"ל אחד ליום ואחד ללילה וכלום לא עוזר, קשה לי לתפקד ולקיים יחסים, כי כל הזמן אני מרגישה צורך ללכת לשירותים האם יש משהו שניתן לעשות עוד? אני מניחה שהרופא יביא לי עוד כדורים סוגים חדשים..בנתיים השתמשתי בכמה סוגים שלא עזרו יש כדור ממומלץ שאפשר לקחת שלא יהיה ארגיש כאבים של שתן ושלא יהיה לי כל כמה דקות את הצורך הזה? אני לא שותה אגב,כלום אפילו מים מעט יוצא לי אם אני שותה.ויש כדורים אחרים מומלצים? או שאין לזה שום פיתרון שיעבור? כי כמה שנים 4-5 שנים מטפלת בזה וכלום לא עוז תודה על התשובות...
שלא נעלמת.
שלום יאן אם התרופות לא עוזרות אולי צריך לשקול טיפול אחר, למשל הזרקות בוטולינום לשלפוחית- אנא התיעצי עם האורולוג המטפל שלך.
השאלות אם זה לא מזיק ולא מסוכן ואם זה כואב ובאיזה הרדמה עושים את זה מלאה או מקומית וצריך אישפוז בשביל זה? ואיך זה מתבצע? והולך? והאם זה עוזר ונמצא בסל הבריאות? תודה על התשובות.
ולא עדיף אותם..
שלום, רציתי לדעת איזה טיפול טוב יותר בשלפוחית רגיזה אינטרסטים קוצב מושתל לשלפוחית או טוביאז הטיפול התרופתי ? תודה קרן
שלום לך קרן נושא של "קוצב" לשלפוחית עדיין נחשב ניסיוני ולא כטיפול ראשוני להפרעות של שלפוחית רגיזה. ואין עבודות מבוססות ארוכות טווח שבדקו זאת, או בהשוואה לטיפול תרופתי. "טוביאס" מכיל את אותו חומר שיש ב"דטרוסיטול"- תרופה ותיקה ויעילה . השיפור בטוביאס הוא שהחומר מגיע ישירות לשלפוחית ללא צורך מעבר לפירוק בכבד. אם התרופות אינן עוזרות אזי יש מקום לשקול טיפולים נוספים אפילו מחקריים.
והושתל כבר במאות אלפים ויש מחקרים ארוכים שמסבירים בלמעלה מ 80% את יעילות הקוצב.. מציע לרופאה להתעדכן ..,
כשתי דקות לאחר סיום הטלת השתן ,אני חשה שוב הטלת שתן בכמות מעטה, כאילו יש שלפוחית נוספת. בשל כך אני ממשיכה לשבת עוד מעט.אודה על הסבר לתופעה המרטרידה.
שלום זיווה, לעיתים יש שיירי שתן בשופכה ולכן טוב שאת מנסה להתרוקן שוב. פשוט תקפידי תמיד להתרוקן פעמיים. מצד שני זו יכולה להיות תחושה רק בשל גירוי מקומי או דלקת- כדאי לפנות לבדיקת שתן כללית ותרבית.
דר' שלום רב, בן 58 כעשר שנים לאחר כריתת ערמונית ללא גרורות וללא סכרת. מזה שנים הבעיה שלי: קם בלילה מס' פעמים להטיל שתן גם כשהכמות קטנה. כמובן שזה מפריע. התופעה הייתה גם לפני ניתוח רדיקלי של הפרוסטטה שלא הייתה מוגדלת. לציין שיש לי בעיה כרונית של אי ספיקת כליות מזה כ 14 שנה. קראטינין 1.6. האורולוג שלי לא מייחס לזה חשיבות. האם יש מה לעשות? קשור לכליות? הורמונים? מה לדעתך צריך להיות הכיוון ולאיזה דיציפלינה רפואית לפנות? יש תקווה לפתרון? מתנצל על שאלתי הארוכה ומודה לך מראש. סימון.
שלום סיצון, אם זה מציק לך אז וודאי שזה חשוב. ראשית, זה יכול להיות קשור בשתיה שלך לפני השינה- אם אתה שותה הרבה, בעיקר קפאין ואלכוהול זה עשוי להחמיר את המצב ולגרום לך לקום יותר בלילה. בנוסף, יכול להיות שיש לך שיתון יתר לילי שלא קשור רק בשתיה(כלומר ייצור מוגבר של שתן בלילה), ולכן הייתי ממליצה לך לבצע רישום יומן שתיה והתרוקנות ל-24 שעות, למשך 3 ימים ברציפות.אם 1/3 או יותר מכמות השתן היומית ניתנת בלילה אזי צריך לאזן אותך תרופתית. אם עברת כריתה רדיקאלית של הערמונית יכול בהחלט להיות שחלק מההפרעות הן בשל חולשה של שרירי רצפת אגן ואולי פיזיותרפיה לחיזוק האיזור תשפר את המצב. הייתי
שלום רב. אני בת 30 וסובלת מסכיזופרניה. מלפני כ-8 שנים, מאז שהתחלתי ליטול את התרופה הפסיכיאטרית "גאודון" (שהשפיעה עלי לרעה נפשית ופיזית),נוצר אצלי מצב של מתן שתן לעיתים תכופות, במשך השנים כשכבר הפסיקו לי את התרופה הנ"ל והחליפו לי לתרופות אחרות ומצבי הנפשי השתפר במשך הזמן, פרקי הזמן של ההליכה לשירותים הצטמצמו.ידוע לי כי בעיות במערכת העצבים גם כן עשויות לגרום למצב של שלפוחית רגיזה, ולכן רציתי לבדוק ולאמת את הדבר עימך. 1)ברצוני לדעת- האם מצב נפשי ירוד עלול לגרום לשלפוחית רגיזה? 2)איזו מהתרופות הבאות היא הטובה ביותר לשלפוחית רגיזה- דטרוזיטול, טוביאז,ווזיקר (או אחרות שהינך מכירה, גם מבחינת יעילות וגם כמובן עם כמה שפחות תופעות לוואי)? 3) בתודה מראש ושבת שלום, שיר.
שירה שלום רב, איני מכירה את התרופה שציינת (בכל זאת, אין זה תחום התמחותי)אך כמו לרוב התרופות הפסיכיאטריות, כנראה שגם לגאודון תופעות שיכולות להשפיע על מתן השתן ועל תחושת התכיפות והדחיפות, כפי שציינת בעצמך- שהשתפרו עם הפסקת הטיפול והתייצובת מצבך הנפשי.ככל הנראה מדובר בתופעה "כולינרגית" בה נוצרות התכווצויות יתר של השלפוחית בהשפעת התרופות, שחווים כצורך ניכר ודחוף להתרוקן. זה אכן נכון שבעיות נפשיות יכולות להשפיע גם על דפוס ההשתנה וכאשר את רגועה יותר, גם גופנית המצב משתפר. ככל מצבי לחץ/דחק משפיעים על מערכת השתן היות ומערכת העצבים אחראית לכל .. כל התרופות שציינת טובות,הן נחשבות "אנטי-כולינרגיות" - מונעות את אותן התכווצויות יתר בשלפוחית ובכך מרגיעות את התסמינים- מבינהן הכי חדשה היא טוביאס, שאינה בסל וקצת יקרה. בכל מקרה זה עניין של התאמה אישית, והכי חשוב- אם את מטופלת בתרופות פסיכיאטריות אחרות חשוב לברר את אפשרות השילוב עם התרופות הללו כיוון שזה עלול להחמיר תופעות לוואי של התרופות הקבועות.
בן 62 סכרתי מאוזנת 6.5 a1c רץ בזמן עמידה כל חצי שעה כמות השתן במשך היום מזערית כ 5 cc בזמן ישיבה מתאפק טוב יותר בלילה כל שעה וחצי כ150 עד 250 cc עברתי כריתת ערמונית שהיצלחה ב ct גב יש 2 דיסקים מותניים שחשודים לפריצה אני לא חש כאבים או הגבלה בבדיקות שתן אין דלקת ואין צמיחה באולטרה סאונד אין ממצאים פתולוגים והתרוקנות ללא שאריות את יכולה לעזור לי
שייקה שלום רב, לפי מה שאתה מצין יש לך מס' גורמי סיכון להפרעות במתן השתן: * סכרת * מצב לאחר ניתוח ערמונית * בלט דיסק בעמ"ש תחתון ע"פ הבדיקות שציינת למרות הנ"ל אתה מרוקן עד הסוף, כך שעיקר הבעיה היא תחושה של הפרעה. רצוי לעבור בדיקה גם אצל נוירולוג וגם אצל אורולוג, ולשקול לנסות טיפול תרופתי עם אנטיכולינרגים כמו דטרוסיטול/וסיקייר/ספזמקס- אלו תרופות שניתנות במרשם ועשויות להקל עליך מאוד.
שלום רב, אני אדם בשנות השלושים לחייו, אשר אובן כסובל משלפוחית רגיזה. זאת לאחר בדיקות מקיפות אשר ביצעתי. ברצוני לציין כי אני סובל מנכות נפשית וכבד משקל (קרוב ל-200 ק"ג). לעצם העיניין. מזה כשנה וחצי אני סובל מבריחת שתן במהלך היום והרטבת לילה, מדי לילה ממש!!! לאחר שעברתי בדיקות מקיפות, הוחלט על טיפול בדטרוסיטול 8 מ"ג. לאחר שטיפול הנ"ל לא הועיל, הוחלט על מתן טוביאז 8 מ"ג. גם הטיפול הנ"ל לא הועיל כלל. הרופאים המטפלים המליצו לי\ על מנת להקל על סבלי, על שימוש בפנרוז (לאחר שלא נמצאו חיתולים במידתי). אך בשל עודך המשקל, אני סובל מתופעת "פין חבוי" ולכן גם השימוש בפנרוז ירד מהפרק. עברתי על כל המוצרים בנושא, אך לצערי לא "עליתי" על משהו המתאים לצרכי. אשמח ואודה להמצלת הד"ר! בתודה מראש, ש.
ש. שלום רב לך, ראשית חשוב שתפנים שנושא השמנת יתר משפיע באופן משמעותי ביותר על אופי ההשתנה וחשוב מאוד שתתחיל תהליך של הרזיה, שיקל עליך בכל תחומי החיים. שנית, אתה מציין שפרט לעודף משקל קיצוני אתה סובל מנכות נפשית.אם אתה מטופל בתרופות "פסיכיאטריות" כמו נוגדי דיכאון או חרדה - גם לאלו השפעות משמעותיות על מתן השתן ויכול להיות שכדאי לך, ביעוץ פסיכיאטר ורופא מטפל, לערוך רוויזיה לטיפול התרופתי שלך ולשקול שינוי מינון או שינוי תרופות בהתאם. היתי ממליצה לך לבצע יומן שתיה והתרוקנות למשך 3 ימים ברציפות, כל פעם ל-24 שעות: לרשום מתי, מה וכמה אתה שותה, ומתי וכמה אתה מרוקן. זה יכול לתת מידע מהימן: אולי התלונות שלך הן בשל ריבוי שתיה וברגע שתצמצם זאת -הן יעלמו? אולי אתה שותה בעיקר חומרים מכילי קפאין?( למשל קולה, קפה, תה, שוקו וכו')- וגם הפסקה של חומרים אלו תמתן את התלונות?.. היומן הזה גם מאפשר לנו לדעת מהי הכמות היומית של הפרשת השתן, ואם אתה מרוקן יותר מ 1/3 הכמות הכללית במשל הלילה, אזי יש לך כנראה שיתון יתר לילי (NOCTURNAL NURESIS) ובהחלט תוכל להעזור בתרופת מרשם בשם "מינירין", שאותה ניתן לקחת במקביל לתרופות כמו "טוביאס" או "דטרוסיטול". רצוי גם לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן ולוודא שאין לך שארית שתן. תרגילי "אימון" לשלפוחית כמו "התאפקות" למשך שעה ,והתרוקנות יזומה וקצובה לפי שעון יכולים גם קצת להקל. בוודאי התרוקנות מלאה לפני השינה. תמיד כדאי להשלים את הבירור להפרעות כאלו בהשתנה בבדיקת אורודינמיקה שתוכל לשפוך יותר אור על מצבך. אם הבדיקות מראות שיש לך שאריות שתן גדולות (ואולי זו הסיבה להרטבה) אזי תוכל ללמוד לצנתר את עצמך (להכניס קטטר לבד) ואולי זה יהיה הפתרון האידיאלי. אל תשכח שרצוי כמובן לבדוק בבדיקות דם ושתן שאין לך סכרת! מקווה שההמלצות יעזרו.
ראשית, אני מודה לך מקרב לב על המענה הרחב והמקיף! ברצוני לציין, כי כל אשר ציינת, ממש כך, ביצעתי, ואף מעבר לכך! אך היום מרבית המאמצים הן שלי וכמובן אלו של אנשי מקצוע המטפלים בי, מופנים לדבר אחד והוא למצוא פתרון טכני להרטבת לילה. האם יש לך המלצה לפריט הנ"ל אשר יתאים למצבי? בתודה מראש, ש.
ביתי בת ה18 נשלחה לבדיקות דם עקב סחרחורת בדיקות הדם נמצאו תקינות למעט אוראה 16 הילדה שותה המון אך גם הולכת לשירותים המון.בערך 3 פעמים בשעה.בלילה מתעוררת כפעם אחת. הילדה צמחונית וגם בביצים אינה נוגעת תפקודי הכבד תקינים יתר תפקודי הכיליה תקינים מאזן אלקטרוליטים תקין פריטין וברזל תקינים מה יכולה להיות הסיבה לרמת אוראה שכזו? תודה אורנה
שלום לך, לדברייך בתך שותה "המון"- כך שסביר להניח שזה ישפיע גם על רמות האוריאה והמלחים בדם ובשתן (היא תהיה "מדוללת" מדי, ועם רמות נמוכות). כמובן שלריבוי שתיה יש השפעה על השתנה מרובה. ממליצה לך להתייעץ גם עם נפרולוג ילדים וגם עם אורולוג ילדים להמשך בירור מדוע היא שותה כל כך הרבה- זה נקרא "פולידיפסיה" (לשלול סכרת ומחלות כרוניות אחרות, לשקול גם בירור מהכיוון הנפשי ועוד..)
שלום. אני מעוניין לדעת היכן אפשר לבצע את הניתוח. :ציטוליזיס. חיתוך עצב בשלפוחית השתן באילו בתי חולים והאם יש מנתחים שאתה מכיר שמומחים בזה תודה
שלום, מזה כמעט שנה מאז שהפסקתי את המחזור אני מקבלתת דלקות בדרכי השתן שלא נגמרים, בכל תרבית אומרים שיש לי חיידקים , יש לי שתן בצורה לא רגילה כמעט כל 10 דקות, וצריבה חזקה מאוד גם ללא הטלת השתן, קיבלתי גם משחות עבור יובש אבל שום דבר לא עובד,פניתי גם לאורולוג שנתן לי טיפול אנטיביוטיקה לחצי שנה אבל זה לא עבד, גניקולוג אומר שהכל בסדר, אולי תוכלי לי ליעץ מה עלי לעשות אין לי חיים יותר תודה
שלום טל, את הנושא שעליו את מדברת צריך לבדוק בצורה מלאה ולנסות כמה כיוונים. אם יש עדות לחיידקים בשתן אכן טיפול מונע אנטיביוטי ממושך יכול לעזור אבל צריך לבדוק אילו חיידקים יש ומה הרגישות שלהם לאנטיביוטיקה כדי להתאים טיפול באופן מסודר. הרבה פעמים יש צורך במקביל גם להחמיץ את השתן כי זה הורג את החיידקים.(ויטמין C, חמוציות, "היפרקס" וכו') אם לא עברת בדיקות נוספות כמו US , ציטולוגיה, וציסטוסקופיה (כדי לשלול בעיות אחרות כמקור לתלונותייך- בעיה אנטומית כלשהי, מחלת אבנים או חלילה פוליפים/גידולים במערכת השתן וכדומה..)אז אולי כדאי.. שינוי הרגלים כמו הפסקת קפאין, דיאטה נכונה(פחות גריינים כמו חריף,שוקולד ואלכוהול), וירידה במשקל- יכולים כולם לעזור. ממליצה לך לברר אם כל הנ"ל נבדק ונעשה ולפי צורך לפנות לייעוץ מאורגן, ואולי אפילו עם רופא מחלות זיהומיות..
מה ניתן לראות בבדיקת אולטרסאונד של שלפוחית השתן?
שלום שושנה, בדיקת אולטראסאונד של שלפוחית השתן מתבצעת בעזרת גלי קול (כמו סונר) והיא בידקה אנטומית בעיקר- יכולה להראות את המבנה השלפוחית-האם הדפנות תקינים או מעובים, מה הנפח והקיבולת (כמה שתן יש בה) ומה השארית (האם נשאר שתן לאחר התרוקנות). כמו כן לעיתים ניתן לראות האם יש בה ממצאים שונים כמו אבנים או פוליפים, אך זו אינה בדיקה מדוייקת להערכת חשד לממצאים כאלה ובד"כ יש להשלים גם בדיקת CT של מערכת השתן. זו בדיקה פשוטה- שמצריכה שתיית מים, ומתבצעת ללא קרינה או כאבים.
תודה רבה על תגובתך , רציתי לדעת האם יכול להיות שכל הכאב הזה מגיעה מקנדידה ,האם יכול להיות שיש לי קנדידה ואני לא יודעת על זה מה עושים כדי לדעת האם יש לי קנדידה ,והאם טיפול נטורפטי יכול לעזור לי ,היום בקרתי אצל רופא נשים והוא אמר לי שאנטביוטיקה לא תעזור לי בטיפול בקנדידה ,אני יתחיל גם לברר לגבי מה שרשמת לי ,אני כבר מיואשיית אבל אני חייבת לחזור לחיים רגילים ללא כאב נורא שכזה .תודה רבה
שלום הודיה, כדי לברר אם יש קנדידה בשתן או בנרתיק- צריך תרבית מיוחדת לפטריות. כמובן שאנטיביוטיקה לא תעזור אבל יש טיפול אנטי-פטרייתי שכן עוזר- זאת כמובן במידה ואכן יש עדות לקנדידה. תרביות כאלה יש לבקש מהגניקולוג לבצע. לעיתים טיפול נטורופתי יכול להקל לך על הכאבים, וגם שינוי תזונתי יכול להועיל.רצוי להתייעץ עם דיאאטנית או נטורופת לגבי נושא זה.
אודה על הסבר בנושא התכווצויות לא רצוניות (ספסטיות) של השלפוחית: 1. האם הספסטיות הזו סוגרת ו"סוחטת" לגמרי את השלפוחית (וכמו בכיווץ השלפוחית בזמן מתן שתן רגיל אצל אדם בריא, שאין אז כמעט שאריות שתן לאחר ההשתנה), או שהיא רק מכווצת חלקית את השלפוחית, וכך רק חלק מהשתן בשלפוחית "בורח". או שזה וזה נכון, שיש דרגות שונות של התכווצויות (גם חלקית וגם מלאה)? 2. האם בעת הכיווץ הלא רצוני אין לאדם כל שליטה שהשתן לא יברח, או שיש מצבים שיש עוד שליטה של 10-15 שניות? רקע: המדובר בגבר עם ערמונית מוגדלת, שעבר אירוע מוחי לפני 10 שנים. והוא צריך לתת שתן תכוף, וגם לפעמים יש לו דחיפות פתאומית לתת שתן, באופן שאחרי כ15 שניות הוא מאבד שליטה. הרופא בקופה אמר לנו שלפעמים ארוע מוחי גורם לספסטיות, ושלכן ספק אם ניתוח יעזור. ואנו רוצים ראשית ללמוד את הנושא. נודה מאוד על תשובה לשאלותי.
אביב שלום רב, תהליך אגירת שתן וריקונו הוא תהליך מורכב מאוד, שחלקו בשליטה רצונית וחלקו רפלקסיבי ולא רצוני. כפי אתה עצמך מבין, הפורום הוא מקום לייעוץ כללי ואם ברצונך להעמיק וללמוד את הנושא אפנה אותך לספרי לימוד של אנטומיה ופיזיולוגיה, ולא זו מטרתנו כעת. בקצרה אומר: תפקידה של שלפוחית השתן הוא לאגור שתן עד כ 400-500 סמ"ק ללא עליית לחצים בתוך השלפוחית, כאשר סוגר השלפוחית מכווץ ושומר עליה סגורה. בהמשך המטרה היא לרוקן אותה עד תום- לחץ של השלפוחית לריקון תוך הרפיית הסוגר כדי לאפשר את מעבר השתן החוצה. תהליכים אלו כאמור מאוד מורכבים. מחייבים תפקוד תקין של מערכת העצבים המרכזית- המוח, חוט השדרה ומערכת העצבים האוטונומית( סימפטטית ופראסימפטטית) ותפקוד תחושתי תקין. ארוע מוחי, מחלות נוירולוגיות שונות, סכרת, הפרעות ערמונית של חסימת מוצא השלפוחית ועוד הרבה בעיות יכולות לגרום להפרעות באחסון ובריקון השתן. בד"כ לרוב הבעיות יש פתרון- בין אם התנהגותי(מיתון שתיה ובעיקר חומרים משתנים כמו קפאין ואלכוהול), ריקון קצוב ומלא, טיפול תרופתי להרגעת התכווצויות יתר כמו תרופות אנטיכולינרגיות, טיפול בהפרעות הערמונית (אם זו חוסמת את מוצא השלפוחית- בתרופות או ניתוח) ואפילו הכנסת קטטר. לרוב כדי לוודא מהי בדיוק ההפרעה שבגללה יש אי שליטה מסודרת על השתן יש צורך בבדיקה גופנית, בבדיקות שונות של דם ושתן, ובאורודינמיקה- שמראה בדיוק כיצד קורה תהליך המילוי והריקון של אותו נבדק, ובהתאם לתוצאותיו יוחלט מה הטיפול היעיל ביותר בשבילו. אנא גשו לאורולוג מומחה להערכה מלאה ,בדיקות וטיפול.
שלום לך ד?ר שירה, בשנה האחרונה סבלתי מדלקות חוזרות בדרכי השתן. אולטרה סאוד הראה שהכל בסדר. רופא אורולוג המליץ לקחת במשך כל החיים micropirin. האם זה נכון לקחת כדורים אלו כפי שהומלץ? לקחתי אותם במשך 6חודשים ושבוע לאחר שהפסקתי לקחתם הכאבים במתן השתן חזרו. אני לא יודעת מה לעשות. מה המלצתך. תודה עבור תשובתך.
שלום לך שושי, אם יש לך דלקות חוזרות בדרכי השתן ואת מגיבה טוב לטיפול האנטיביוטי שהוצע, ובוודאי אם נזקק לטיפול מונע ממושך כפי שטופלת עד היום, יכול בהחלט להיות שתזדקקי לטיפול ארוך. כרגע היתי ממליצה לך לחזור על בדיקות שתן כדי לוודא שהחיידק לא פיתח עמידות לטיפול שהומלץ לך ואולי תזדקקי להחלפת אנטיביוטיקה. יכול להיות שאצלך קורסים ארוכים של 3-6 חודשים הם הפתרון. אולי אחרי תקופה מסויימת זה יחלוף, אבל לצערי יש מטופלות שזקוקות לטיפול מונע לשנים ארוכות. ממליצה לך גם לנסות להחמיץ את השתן- עם חמוציות, ויטמין C או טיפול תרופתי עם "היפרקס" במרשם רופא, וזה יכול לעזור לחסל את החיידקים שלא יכולים להתקיים בשתן חומצי
שלום ד"ר שירה, אני חייל בן 25, עם בקע דיסק קל בחוליות L4-L5 L1-L2. בימים האחרונים אני חש לסירוגין בדקירות חדות באזור הבטן התחתונה, בנוסף לכך, תכיפות מתן השתן גבוהה מאוד ולא פרופורציונלית לכמות המים שאני שותה ולמתן השתן הרגיל שלי. אני מתקשה להרדם בלילות ומתעורר באמצע הלילה מכאבים בבטן ולחץ באזור האשכים, ועל מנת להטיל שתן. היום ביקרתי אצל רופא בביקורופא (שמספקת שירותי רפואה לחיילים). הנ"ל מישש לי את הבטן ושלח אותי לבדיקת שתן - כשזו הגיעה הופתעתי לגלות שאני בריא והכל יעבור עם אופטלגין X2 ביום במשך יומיים. האם לדעתך באמת אופטלגין היא הפתרון לבעיה? והאם באמת אין שום בעיה (כי אני די בטוח שיש)? ומה אני יכול לעשות אם אני מרגיש שזה די דחוף, במסגרת המגבלות הקיימות לחיילים (ניתן לקבל שירותי רפואה בביקורופא או המתנה של מספר ימים לרופא יחידה)? תודה מראש על ההתייחסות, א'
א' שלום רב, אם האופטלגין עזר וכל תלונותיך חלפו אז כנראה שבאמת הכל בסדר. אם אתה ממשיך עם כאבי בטן, תכיפות וכאבים במתן השתן רצוי בכל מקרה לפנות לרופא היחידה ולבצע בדיקות כמו שצריך- לעיתים בדיקת שתן STICK בסיסית (מה שכנראה נעשה ב"ביקורופא") עשוייה לפספס דלקת, ורצוי לבדוק באופן מסודר. כמובן שאם עולה לך חום או אתה ממש מתקשה להשתין חובה לבדוק אותך כמה שיותר מהר. התלונות שתיארת יכולות להגרם מהרבה דברים, למשל דלקת בשתן או מחלת מין(במידה ויש סיפור של מגע מיני לא מוגן לאחרונה), אולי אבן בדרכי השתן, אבל גם מלחץ נפשי, שתיה מרובה של משקאות משתנים בעיקר אלו שמכילים קפאין ועוד ועוד. פשוט פנה למרפאה בבסיס ובקש הפניה לבדיקה מסודרת. ואם איני טועה תמיד אפשר כחייל גם לפנות לחדר מיון, לא?
שלום רב...אני לא מקפידה לשתות מים במשך היום. שותה שתיים שלוש כוסות קפה במהלך היום ובכל זאת אני רצה לשרותים לעיתים קרובות וכמות השתן גדולה בכל פעם, בכלל לא בפרופורציה לכמות השתיה שלי. מה יכולה להיות הסיבה? תודה מראש.
שלום הניה, קפאין הוא אחד מהחומרים הכי משתנים שיש, כלומר כל כוס קפה שתשי תגרום לך לרוץ כפליים לשירותים. קפאין יש גם במשקאות ממותקים, דיאט, שוקו, תה ועוד. עדיף למתן את שתית הקפאין ולראות אם זה עוזר. לא לשכוח שזה לא "קסם" וזה ייקח קצת זמן עד שהפסקת קפאין תחזיר את ההשתנה לקדמותה. תמיד בנוסף כדאי לבדוק כמה בכלל את שותה במשך היום כי גם אם את חושבת שאינך שותה הרבה אולי בכל זאת שווה לבדוק.. מעבר לכך, אם עדיין זה מציק לך רצוי להבדק ולשלול דלקת בשתן כגורם להפרעה ולעבור בדיקות נוספות אצל אורולוג שלפי הממצאים יוכל להתאים לך טיפול, אפילו תרופות.
עברתי ציסוסקופיה וגם ביופסיה שם התגלו הרבה נימי דם יש כיום החשד שזה גרורה של פריצות דיסק שכיום הם פחות חמורות אך הסימפטומים ואין שום שיפור, אך הוא טען שכיום אין מה לנתח וזה גם לא יעזור שכרגע הפריצה היא פחות חמורה מה עוד ניתן לעשות?
שלום שוב, אם יש לך לחץ על עמוד השדרה בשל "פריצת ידסק" אתה צריך ייעות של אורטופד ואולי לבצע סיותרפיה לשפר את המצב. כגאי גם לעבור בדיקת נוירולוג לראות שאכן אין פגיעה עצבית בשל המצב בעמוד השדרה.
שלום אני בן קרוב ל-40 אובחנה אצלי שלפוחית רגיזה וכן שארית שתן 70 סמק בבדיקה אורודינמית: ניסיתי כמעט הכל: כדורים דטרוסיטול, נוביטרופןת טוביאס וסקייר ללא הטבה נוסה גם הרחבת וחימום שלפוחית ללא הצלחה הדבר מטריד ומציק לי מאוד: השתנה תכופה מספר פעמים בשעה וכן התעוררות בלילה מספר פעמים חוסר הרגשת התרוקנות, ריצה לשירותים מספר דקות אחרי השתנה, טפטוף שתן בתחתונים מה עוד ניתן לעשות כמו כן יש לי פריצת דיסק ב-2 חוליות תחתונות בעבר היה חמור יותר
אבי שלום לך, אתה מעלה בעיה קשה שהפתרון לה אינו פשוט. אני מניחה שגם עברת ציסטוסקופיה כדי לראות שאין לך היצרות בשופכה ושהמעבר בצוואר השלפוחית פתוח (שהערמונית לא מפריעה). אם טיפול אנטיכולינרגי לא עזר מה לגבי חוסמי אלפא? למשל אומניק? אתה מציין שיש בעיות בעמ"ש תחתון- רצוי שנוירולוג יבדוק אותך כי גם זה יכול להשפיע על מתן השתן. ניתן לשקול אצלך אולי טיפול בהזרקת בוטולינום לשריר השלפוחית, זה לא בסל התרופות (כלומר מצריך תשלום נוסף) אבל אולי כדאי לך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך בנידון. זה נעשה בבתי החולים הגדולים. כמוכן אולי "נוירומודולציה" יכולה לעזור , רק צריך לברר איפה בארץ עושים את זה (אולי ברמב"ם).
שלום, בזמן האחרון אני מתקשה להתאפק ואני רץ לתת שתן כל הזמן. איך ניתן לפתור זאת והאם זו שלפוחית רגיזה ?
שלום לך, לא ציינת בן כמה אתה, והעובדה שרק לאחרונה אתה רץ הרבה לשירותים עדיין לא אומרת שזה שלפוחית רגיזה. יש הרבה סיבות, , למשל שתיה מרובה (בעיקר קפה ,קולה, אלכוהול), קור קיצוני, לחץ נפשי, דלקות בשתן, השפעה של תרופות שונות, וגם הפרעות בערמונית, סכרת, או ביוות נוירולוגית- אם לנקוב בכמה סיבות. ממליצה לך לפנות לרופא להתייעץ ולהבדק.
שלום רב דוקטור. אובחנה שלפוחית רגיזה אצל בני (בן שנתיים ו10 חודשים) אחרי עיון בבדיקות דם ושתן, אפיון המצב ההתנהגותי (תכיפות ודחיפות במתן השתן) בנוסף בגלל שזרם השתן חזק בהרבה מקרים, ואחרי בדיקה הרופא ציין שהפתח צר ולמעשה שני הדברים קשורים אחד לשני (שלפוחית רגיזה ופתח צר) הרופא המליץ על טיפול תרופתי (למרות שציין שאת התרופה מתחילים לתת לילדים החל מגיל 5) וכן ניתוח קטן להגדלת הפתח בפין. לנו כהורים כמובן קשה מאוד מיד לקבל את העובדה שיש לעשות ניתוח לבננו הקטן, ולכן הינו רוצים לשמוע עוד דעות של מומחים. שאלתי: האם הניתוח חייב להתבצע? הזרם לא תמיד חזק... הזרם הינו כ2-3 מילימטר, זה נחשב צר? האם חייבים להתחיל טיפול תרופתי לילד כה קטן או שהמצב יכול עם הזמן לעבור? האם יש טיפול אחר לשלפוחית רגיזה? האם המצב מסכן את בריאותץו של הילד? תודה רבה מראש
שלום דורינה. אני מניחה שהבן שלך נבדק אצל אורולוג ילדים. אכן זה קצת מוקדם מדי לאבחן "שלפוחית רגיזה" אבל אם פתח האיבר מוצר, ניתוח הוא הפתרון היעיל והמומלץ, כי אם הפתח צר והשתן אינו עובר באופן תקין אולי זה הגורם לתלונות התכיפות ולקשיים שלו במתן השתן, וככל שזה מתמשך זה עשוי להשפיע יותר על השלפוחית (מדובר כמובן במצב כרונית של שנים..) ולכן מומלץ לבצע זאת בהקדם. מדובר בפעולה ניתוחית קלה ומהירה שאמנם מצריכה הרדמה אך לא מחייבת אישפוז. לפני נסיון תרופתי היתי עושה קודם ניתוח ורואה אם אין שיפור, רק אז שוקלת תרופות
ב"ה. עברתי ניתוח לתיקון מומי לב מולדים בהיותי נער. לאחר מספר שנים החלה תופעה של מתן שתן פעמים רבות וכו'. רופאים אמרו לי שיש לי פרוסטדיטיס או פרוסטטיזם, ולא היה להם פיתרון יעיל. לאחר מספר שנים הגעתי לרופא שוב כדי לבדוק אם יש חדש בעולם הרפואה. הוא טוען שיכול להיות לי היצרות שופכה בגלל הקטטר שהייתי איתו לאחר ניתוח הלב. ושעליי לעשות ציסטוסקופיה. וכן אולטאסאונד. רציתי לשאול האם אכן מוכרת תופעה כזו בעקבות קטטר לאחר ניתוח? והאם לא ניתן לבדוק את היצרות השפוכה באולטראסאונד, ויש צורך לעשות את הבדיקה הנ"ל. בתודה. רז
רז שלום לך. לא ציינת את גילך. אם עברת את גיל 50 בעיות השתנה יכולות לנבוע גם מהגדלת הערמונית. אם אתה אדם צעיר, יש הרבה סיבות. לפי סיפורך יש לך מחלת לב. חשוב לוודא שייצור השתן המוגבר אינו סימן לההחמרה במחלת הלב. מעבר לכך זה אכן יכול להיות שבעקבות קטטר נוצרת צלקת בשופכה ונגרמת היצרות. ניתן לבדוק זאת בכמה אופנים: אולטראסאונד של דרכי השתן יכול להדגים את נפח השלפוחית והאם יש שארית לאחר התרוקנות .הוא לא יכול להראות את השופכה. ישנה בדיקה שנקראית ציסטוגרפיה- שזה צילום רנטגן של השופכה, עם הזרקה של חומר ניגוד לתוכה- ומחייבת גם הכנסת קטטר. ציסטוקופיה היא הבדיקה העדיפה היות ובעזרתה ניתן לראות ישירות את השופכה. היום יש מכשירים דקים וגמישים וכמובן ניתן לבצע בדיקה זו בהרדמה.
שלום שמי הודיה ,אני בת 33 ואני כבר סובלת 3 שנים מכאב לא ברור בשלפוחית השתן ,עשיתי את כל הבדיקות האפשריות ולא נמצא שום דבר מיוחד ,עשיתי גם בדיקת סיטי ואמרו לי שיש לי דליות נרחבות מיסביב לרחם האם זו הסיבה ? הייתי אצל רופא גניקולג והוא אמר לי שאין מה לעשות רק לקחת משכחי כאבים ,אין לי דליפת שטן ,אבל יש לי דחיפות תמידית וכאב נוראי מציק ולא ברור כאב המום ,אני ממש חסרת אונים וזה מעייף אותי מאד ולקוח לי את כל האנרגיות ,מה אפשר לעשות מימה מגיע הכאב הזה ?
הודיה שלום רב. שלפוחית כואבת זו תסמונת ידועה, מציקה. לעיתים היא חלק מתסמונת הכאב הכרוני באגן, ואולי הדליות סביב הרחם מרמזות לכך אך לא בהכרח. אמרת שעשית "את כל הבדיקות האפשריות". מהן? האם עברת תרביות שתן/שופכה/נרתיק? האם נבדקה בדיקת ציטולוגיה? האם עברת ציסטוסקופיה? עשית אולטראסאונד דרכי שתן ונפח שלפוחית? כל אלו יכולים לקדם את האבחנה. יכול להיות שיש לך דלקת כרונית בשלפוחית, שיכולה להיות חיידקית או לא. בד"כ ניתן לנסות אנטיביוטיקה או טיפול בנוגדי דלקת כמו נורופן או אדוויל. יש גם טיפולים נוספים כולל שטיפםות לשלפוחית ואפילו הזרקות במקרים מסויימים- כל זאת לאחר בירור מלא. ממליצה לך לפנות לאורולוג לבירור מקיף אם לא נבדקת עד עתה..
בת 21. מילדות רופא הילדים חשב שיש לי שלפוחית רגיזה, אך רק עכשיו נשלחתי לאולטרה סאונד כליות. בכליה הימנית נמצא גודש במערכת מאספת. מה המשמעות?
האם ניתן להעריך את מידת הגודש לפי התמונות שתועדו באולטרה סאונד?
שיר שלום, "גודש" זה אומר שהמערכת המאספת באותה כליה היתה מעט מלאה. כנראה זה בעקבות שתיה מרובה לפני הבדיקה (מה שבד"כ מבקשים לפני אולטראסאונד). אם זה הממצא היחיד וכל השאר תקין (כלומר לא נמצאה אבן או משהו אחר שיכול לגרום להפרעה במעבר תקין של השתן) ממש לא צריך להתרגש. תמיד אפשר לחזור על בדיקת הכליות ללא שתיה. הרבה פעמים זה סתם המבנה האנטומי ואין לכך שום משמעות. בטח לא לתפקוד של הכליות.
לרופאה שלום! אחותי בת 59 בצעה אולטרסאונד בבטן עליונה וגילו לה ששלפוחית השתן בקיבולת גדולה שני דיורטיקולה בגודל עד 21 מ"מ מימין ומשמאל דיורטיקולה קטן מה המשמעות . ומה פירוש המילה דיורטיקולה? והאם מתן תכיפות בשתן נובע מכך ? והאם זה לא מסוכן ומה ניתן לעשות מודה לך מראש על תשובתך אם אפשר דחוף כי אחותי בלחץ תודה
מרי שלום. המילה "דיברטיקולה" היא מילה בלטינית שמשמעותה "סעיף". שלפוחית השתן היא כיס שרירי. לעיתים כשיש הפרעות במתן השתן והוא "עובד יתר על המידה" או "מתאמץ" לרוקן כנגד חסימה כלשהי במוצאו (כמו למשל בגברים עם פרוסטטה מוגדלת, או היצרות בצוואר השלפוחית, או בנשים- צניחת אברי רצפת האגן שעשויים לחסום)- נוצרים סעיפים בשלפוחית (כמו "אוזני מיקימאוס") שגם הם מכילים שתן, אך לא מתרוקנים באופן תקין היות ושכבת השריר של הדופן שלהם מאוד דקה ולא פעילה. בהחלט יכול להיות שאם לאחותך הפרעות במתן השתן זו הסיבה. מצב זה יכול להוביל לשאריות שתן, זיהומים, אבנים ועוד. חשוב לבדוק מהו התיפקוד הכלייתי (בדיקת דם) כי אם השלפוחית אינה פועלת באופן תקין זה בסופו של דבר עשוי לפגוע בכליות. בנוסף כדאי לברר האם יש שארית שתן לאחר התרוקנות. אנא פנו לבדיקה מסודרת אצל אורולוג.
האם יתכן שנטילת דיאתרים תגרום לדלקת בדרכי השתן? האם להמשיך בנטילת הדיאתרים?
שלום רב, לא ציינת מדוע נתנו לך טיפול זה. תמיד יכול להיות שיש דלקת במקביל ולא בגלל.. רצוי לשלוח שתן כללית ותרבית לברר אם אכן זו דלקת. וכמובן לדווח לרופא שנתן לך את הטיפול .
שלום, איך מאבחנים שלפוחית רגיזה ?
שלום ליטל ראשית מוזמנת לקרוא את הפתיח של הפורום, שם יש הסבר קצר אם יש לך הפרעות במתן השתן כמו תכיפות ניכרת, דחיפות וקימות מרובות בלילה לשירותים-אולי אכן זו שלפוחית רגישה אך יש לברר זאת באופן מסודר- מומלץ לפנות לאורולוג לבדיקה ותשאול ולהתאים לך טיפול.
ד"ר שלום לך בתאריך 21/10/2011 ביצעתי אולטרסאונד להלן התשובות: תוצאות בדיקת U.S (על קולית) של הכליות ודרכי השתן כליה ימנית - בגודל כ-12.0 ס"מ פרינכמה בעובי תקין לא הודגמו אבנים או גושים ללא עדות להידרונפרוזיס כליה שמאלית - לא הודגמה במיקום האנטומי ולא באגן הקטן: מוסתרת ע"י ריבוי גזים? חסרה? כיס השתן - בקיבולת טובה. רירית ודופנות תקינים הערמונים - גודלה כ- 2.2*2.4*3.5 ס"מ, משקלה כ-10.0 גרם, מרקמה הומוגני. שארית שתן לאחר התרוקנות - שארית בנפח כ-75.0 סמ"ק ד"ר מה התשובות אומרות ד"ר במקביל לתשובות שציינתי ברצוני לציין לפנייך שאני נכנס לשירותים כ-4-6 ביום - מה זה אומר שבת שלום ושבוע טוב
שבת שלום משה, לא ציינת מה גילך ומדוע עברת את הבדיקה. בכל מקרה- נצפתה אצלך רק כליה אחת- מימין (בד"כ יש שתי כליות-אחת מימין ואחת משמאל), ואצלך כאמור לא זיהו את הכליה השמאלית. האם ידוע לך שיש לך רק כליה אחת ? האם עברת פעם ניתוח להוצאת כליה? תמיד אפשר לשלוח אותך להמשך בירור למשך ב CT בטן כדי לראות אם אכן יש לך כליה נוספת משמאל שאולי אינה ממוקמת אנטומית באופן תקין ולכן לא נראתה ב אולטראסאונד. בכל מקרה לעיתים מזהים מצב זה (כליה בודדת ללא סיפור של ניתוח או טראומה- כלומר מקרה מולד) בגיל מבוגר יחסית ואין לכך כל משמעות אם בבדיקת הדם התפקוד הכלייתי שלך תקין, ובדיקות לחץ הדם תקינות. שאר הבדיקה שציטטת תקינה- השלפוחית תקינה וגודל הערמונית תקין לחלוטין, ויש לך שארית שתן קטנה ושוב- אין לה משמעות באם כל הבדיקות שציינתי תקינות. בין 4-6 פעמים מתן שתן ביממה זה מצב תקין, ואם זה לא מפריע לך גם בזה אין צורך לטפל. בד"כ זה תלוי בכמות ובסוג השתיה שלך- ואולי כדאי לך לצמצם בקפאין או בשתיה ממותקת מדי..
בהקשר לגיל אני בן 33 ו-10 חודשים ולא עברתי בכלל ניתוח להוצאת כלייה כך שאיני מבין למה רואים רק כלייה אחת
אני בגיל 75 וצורכת פרדניזון מדי יום בכמות של 4 מ"ג ויש לי השתנה דחופה עד כדי 8 םעמים בשעה. האם יש קשר בין צריכת הפרדניזון לקב ההשתנה? כמו כן עלי לציין כי יש לי צניחת שלפוחית ברמה 2
שלום ציפורה, נטילת סטרואידים יכולה להשפיע על הרבה מערכות בגוף, ואחת מהן היא השלפוחית, ככל הנראה בעקבות השפעה על רמות האסטרוגן בגוף.לא ציינת מדוע את נוטלת תרופה זו ויכול להיות שמחלת הרקע היא המקור, אבל גם הרבה מאוד תרופות משפיעות על ההשתנה. מבחינה נוספת, בגילך גם ללא מחלות רקע משמעותיות יכולה להופיע תכיפות ניכרת במתן השתן, כחל מתופעות הגיל השלישי. וכן, גם צניחת שלפוחית עשויה להשםיעה, בעיקר אך יש חסימה חלקית של מעבר תקין של השתן בעקבות הצניחה. אנא פני לאורולוג לבדיקה ובירור ותוכלי לקבל טיפול שיקל עלייך.
שלום רב, אבי בן 85 (מטופל בקומדין) סובל מאוד משלפוחית רגיזה - הולך לשירותים המון, גם ביום וגם בלילה וזה ממש משבש לו את החיים. לפני 12 שנה הוא עבר ניתוח אבל הענין חזר בשנית. אורולוג שאיתו התייעץ אמר לו שניתוח יעזור אך בגלל שהחתך יהיה באותו המקום של הניתוח שיהיה, סבירות גבוהה שהוא יסבול מדליפת שתן. הוא גם התבקש לעבור בדיקה פולשנית לבדיקת האזור, שבגינה יצטרך להזריק לעצמו בבטן כשבוע ימים - בהחלט מצב לא נעים. אבי אובד עיצות וחושש מאוד. אשמח לכל עיצה
שלום חגית, קצת קשה לי להבין ממה שכתבת איזה נתוח בדיוק עבר אביך, אבל אני מניחה שהוא עבר ניתוח בערמונית. הבדיקה שעליה את מדברת היא כנראה ציסטוסקופיה- ויכול להיות שאביך יכול לעבור אותה ללא צורך בהפסקת קומדין- כדאי לך לברר עם האורולוג האם ניתן לבצע את הבדיקה בעזרת מכשיר "גמיש" שהוא פחות טראומטי. המטרה היא לראות האם אכן הערמונית גדלה שוב ומפריעה למעבר תקין של שתן בשופכה, ובכך אם יחזרו על הניתוח ויסירו אותה זה אולי יעזור. היות ומצבו של אביך מעט מורכב,ותלונותיו אינן חד משמעיות- כלומר יש הרבה סיבות נוספות שעשויות לגרום להן- ממליצה מאוד שאביך יעבור בדיקת אורודינמיקה לפני החלטה על ניתוח -בדיקה זו אינה מחייבת הפסקת קומדין, אך כן מצריכה הכנסת קטטר למשך הבדיקה (כ20-30 דקות בד"כ) . בדיקה זו מאפשרת לברר האם מדובר אכן בבעיה של חסימת מוצא השלפוחית בשל הגדלה חוזרת של הערמונית (שתצריך כנראה ניתוח- לפחות חלקי- להסרתה), או שמא כיס השתן עצמו מתכווץ יתר על המידה (שלפוחית רגיזה- ושום ניתוח לא יפתור בעיה זו, אלא רק טיפול תרופתי ממושך). בכך ניתן יהיה להחליט מה הפעולה הנדרשת: ניתוח או תרופות. אכן יש סיכון שאם הניתוח מתבצע שנית עלול להגרם נזק כמו פגיעה בסוגר ואזי -אי שליטה במתן השתן ודליפה. לכן רצוי לעבור את הבירור המלא כדי לבחור בטיפול המתאים ביותר לאביך.
שום ד"ר, תודה על התשובה. אבי עבר ניתוח בערמונית (משהו חשמלי - הוא לא זוכר בדיוק) הוא שואל לגבי הטיפול התרופתי. הוא מטופל בקסטרל (אחד) וחצי כדור פוסיד _שקיבל אחרי ניתוח לב שעבר בגיל 80 שאחריו היום לו בצקות רבות והמון מים בגוף). האם אלו הכדורים הנפוצים או האם ישנם כדורים נוספים שיכולים לעזור או להקל? בתודה מראש! חגית
בנוסף ישנו לפעמים ריח חריף של שתן מן התחתונים ושאריות שתן עליהם
אני הולך המון לשירותים על מנת להטיל את מימי,בהפרשים של כמה דקות אפילו.לאחר מכן ישנה אפילו צריבה לאחר הטלת השתן,שיוצא לפעמים באופן מועט בצורת טיפות אך לעיתים באופן רגיל ושותף.האם הדבר הוא שלפוחית רגיזה או זיהום בדרכי השתן?
אור שלום רב, ממה שתארת זה אכן יכול להתאים לדלקת. כדאי שתפנה לרופא שלך ותעבור בדיקת שתן כללית ותרבית ואולי גם תרבית שופכה ותרבית זרע, וכמובן לקבל טיפול אנטיביוטי מתאים.
ד"ר שלום רב, קיבלתי את תוצאות בדיקת השתן והתרבית,התוצאות אינן מראות בתרבית על תוצאה שיש משהו מסוים.התסמינים שלי הם:ריצה מרובה לשירותים,שאריות שתן בתחתונים:(,מתן שתן לפעמים בצורה דלילה או טיפות או לצדדים בתחילת ההטלה ולפעמים פעם בכמה זמן ריח של שתןומה הדבר יכול להיות?האם שלפוחית רגיזה או דלקת בדרכי השתן? נ.ב בנוסף בתחתית הבדיקה רופא המשפחה שלי רשם כי הדגימה אינה מספיקה,האם כדאי לעשות בדיקה חוזרת?
שלום, אני בחורה בת 22 ומאז שאני זוכרת את עצמי אני הולכת לשירותים לעיתים קרובות יותר מחבריי. בנוסף, סבלתי מהרטבת לילה עד גיל מאוחר (בשלב כלשהו התחלתי להשתמש ב"מינרין"). הבנתי ששלפוחית רגיזה היא תופעה המשוייכת לנשים מבוגרות. יכול להיות שאני סובלת מהתופעה? (גיל 22). איך אני יכולה לאבחן זאת, ומה יש לעשות בנידון? תודה רבה!
שלום נעה שלפוחית רגיזה אמנם שכיחה בעיקר בנשים מבוגרות אך לא רק. אם התלונות שלך הן מילדות, יכול להיות שאת סובלת מ DYSFUNCTIONAL VOIDING, כלומר "השתנה לא תקינה" כי כך "למדת" להטיל שתן. כל התהליך הזה בילדות הוא רפלקסיבי, ונרכש לבד, איש לא "לימד" אותך איך להתרוקן, ויכול להיות שאת לא מתרוקנת באופן תקין ומכאן ההפרעות. זה אכן הרבה פעמים הולך יחד עם הרטבה. כמובן שיש עוד הרבה מאוד סיבות להפרעות במתן השתן, וחשוב לברר אותן. רצוי שתגשי לבדיקת אורולוג ותעברי כמה בירורים כמו בדיקות שתן ואולטראסאונד, כדי לברר את הסיבה, ויש היום הרבה אופציות לטיפול- משינויים בהרגלים (שתיה, אוכל וכדומה), דרך "אימון שלפוחית " וחיזוק שרירי רצפת אגן, ועד תרופות שונות להרגיע את ההתכווצויות של השלפוחית שגורמות את התסמינים..
אני סובלת משלפוחית רגיזה כבר כמה שנים, ועכשיו שאני בהריון המצב גרוע בהרבה, וזה מביא אותי למצב שאני לא יכולה לצאת מהבית או לישון ברצף כמה שעות. האם ניתן לעשות משהו בהריון (חודש רביעי)?
שלום לך גילי, לצערי הטיפול בד"כ כלול בתרופות אנטיכולינרגיות ואלו אינן מומלצות בעת הריון. מה שניתן לעשות זה להמנע משתיה ואכילה של חומרים שמחמירים את המצב- בעיקר כל מה שמכיל קפאין או משקאות דיאט, דברים חריפים מדי או חמוצים מדי.. ניתן גם לנסות "לאמן" את השלפוחית בהתרוקנות קצובה לפי שעון, לנסות טכניקות הרפייה שונות או לפנות לרפואה משלימה בטיפולים שמותרים בהריון..
שלום, עד כמה התרופה טוביאז יכולה לטפל בשלפוחית רגיזה ?
שלום רומי טוביאס היא התרופה הכי חדשה שיש כיום בשוק בארץ לטיפול בשלפוחית רגיזה. היא מקבוצת האנטיכולינרגים שגורמים הרגעה להתכווציות יתר של השלפוחית שהן הגורם לתסמונת. מדובר בתרופה יעילה ובטוחה אולם אינה בסל התרופות ולכן מחייבת מרשם פרטי (ויקרה יחסית).
שלום, שמי יוני, בן 42 , במשך 3 החודשים האחרונים אני מתקשה להתאפיק ורץ להשתין , אינני סובל מערמונית מוגדלת מה זה יכול להיות ואיך אני יכול לטפל בזה ?
שלום יוני, בגברים צעירים יש הרבה סיבות לתלונות כפי שתארת. למשל- שתיה מרובה (קפאין בעיקר), דלקות בדרכי השתן, מחלת אבנים, סכרת, מחלות נוירולוגיות, סטרס נפשי ועוד ועוד. אם אתה סובל- גש לרופא המשפחה למס' בדיקות בסיסיות כמו דם ושתן ומשם לפי צורך להמשיך בירור אצל אורולוג. בהתאם לתשאול מלא שלך ובדיקה גופנית, בדיקות השתן והדם יוחלט על צורך להמשך בירור וכמובן על דרך הטיפול המיטבית.
תודה לכם על הפורום ולד"ר שירה תחומי המקסימה.