פורום לידת עכוז

חשבתן שמצג עכוז מחייב ניתוח קיסרי? מסתבר שברוב המקרים ניתן להגיע ללידה נרתיקית: קיימות שתי שיטות בטוחות הנתמכות בספרות מקצועית ענפה: היפוך חיצוני למצג ראש או לידה רגילה כאשר העובר במצג עכוז.

פורום זה יעסוק בכל מה שקשור למצג עכוז: שכיחות, סיבות, סיבוכים וגישות טיפוליות. מתי, איך ואיפה לנסות להפוך את העובר? באיזה תנאים ניתן ללדת במצג עכוז עם ביטחון מרבי וסיכויי הצלחה טובים.
177 הודעות
174 תשובות מומחה

מנהל פורום לידת עכוז

התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ מסודר על ידי הרופא המטפל
02/09/2013 | 13:44 | מאת: דנה

האם ניתן ללדת לידת עכוז כשיש סכרת הריונית מאוזנת? אם כן - באיזה שבוע עושים זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ניתן בהחלט ללדת לידת עכוז בנוכחות סכרת במידה והעובר אינו גדול מדי. מצד המצג עדיף שהלידה תתפתח ספונטנית, מצד הסכרת עדיף לא לעבור את התאריך. לסיכום בסמוך לתאריך המשוער, רצוי להיבדק, להעריך את המצג המדויק, את המשקל ואת התנאים הצואריים ולתכנן את ההמשך בהתאם. בהצלחה !!! דר שווד 052-912-6933.

23/08/2013 | 15:32 | מאת: עטרת

שלום ד"ר שווד. אני בשבוע 33+3 (היריון שני) והעובר במצג עכוז. ההיריון הראשון (לפני 3 שנים) גם היה מצג עכוז ונקבע לי תאריך לניתוח אך בסוף ילדתי בשבוע 37 בניתוח חירום בגלל ירידת מים, צירים ופתיחה. (חשוב לי לציין שבהיריון הקודם לא הרגשתי בכלל צירים ורק לפי המוניטור ידענו שיש צירים) אני ממש לא רוצה לעבור שוב ניתוח קיסרי. הרופא שלי אמר לי שאחרי קיסרי לא ממליצים לעשות היפוך. יש לי מספר שאלות: 1) האם יכול להיות שהמבנה של הרחם שלי לא מאפשר לעובר להיות במצג ראש בגלל שזה כבר פעם שניה שזה קורה? 2) האם זה נכון שאחרי קיסרי לא עושים היפוך? 3) מה אתה ממליץ לעשות בעניין? תודה רבה ושבת שלום!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן וקיימת בעיה במבנה הרחם אם כי בעיה כזו היתה נצפית בזמן הקיסרי הקודם קרוב לודאי. בכל מקרה, אנחנו מבצעים היפוכים אחרי קיסרי על בסיס יומיומי כך שאין סיבה לא לשקול אפשרות זו אם אכן המצג לא ישתנה עד שבוע 37. לצערי, היום, אנחנו לא מבצעים לידות עכוז אחרי קיסרי כך שהיפוך הינו האפשרות היחידה אם המצג לא ישתנה עד המועד. בהצלחה !!! דר שווד 052-912-6933.

אני בהריון שני, שבוע 27, מצג עכוז, שיליה קדמית. לאורך כל בדיקות ההריון, החל מהשקיפות העורפית, העובר עם הראש למעלה.בהריון הקודם שבו השיליה הייתה אחורית העוברית החליפה מצגים כל בדיקה החל מתחילת ההריון ולקראת סופו בשבוע 31 הייתה עכוז, שבוע 34 ראש, שבוע 35 עכוז ושבוע 36 התהפכה לראש באופן סופי וילדתי בלידה רגילה. בהריון זה במהלך כל הבדיקות העובר באותו מצג - האם הדבר מעיד שהוא לא מתהפך כלל ברחם? האם הסיכוי כי יתהפך בהמשך קטן? האם העובדה כי מדובר בשיליה קדמית מקשה על ההתהפכות? אני מתגוררת בצפון הארץ ואין לי רצון לעבור ניתוח קיסרי רק בשל מצג עובר - מה האפשרויות העומדות בפניי ללידה רגילה אם העובר ימשיך להיות מצג עכוז? האם מגיעות אליכם גם נשים מצפון הארץ? אני לא יודעת עד כמה זה ריאלי לנסוע ברכב נסיעה של 3 שעות עם צירים...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן והמצג אכן מקובע מסיבות שונות אך עדיין רוב הסיכויים שהעובר יתהפך עצמונית עד מועד הלידה. השליה הקדמית יכולה להפריע להיפוך ידני אך לא להיפוך עצמוני. במידה ובשבוע 36-37, העובר עדיין במצג עכוז, מומלץ לנסות היפוך חיצוני (בצפון או אצלי בביקור חולים). במידה וההיפוך לא מצליח, תהיי איתי בקשר לגבי אפשרות של לידת עכוז, אכן מגיעות אלינו נשים מכל הארץ. בהצלחה !!! דר שווד 052-912-6933.

25/08/2013 | 09:27 | מאת: אושרית

מה סיכויי ההיפוך עם שיליה קדמית? האם היא מקשה מאוד על היפוך חיצוני?

כל מקרה לגופו אך הסיכויים עדיין טובים.

15/07/2013 | 18:03 | מאת: מחבר

האם יש אפשרות ללדת תאומים ששניהם במצג עכוזז?

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי הרב היום אין אפשרות כזו בשום מחלקה.

05/07/2013 | 17:40 | מאת: שירלי

שלום רב אני נמצאת בשבוע 36 פלוס 4 והעובר במנח רגל ישרה. הריון שני תקין לחלוטין והריון ראשון לידה רגילה תקינה. האם במנח זה עדיין מומלץ לנסות לבצע היפוך? אם כן מתי? האם ניתן להגיע ללידה במנח זה במידה וההיפוך לא מצליח?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב שירלי, בהחלט מומלץ לבצע היפוך בשבוע 37 (ז"א השבוע) עם סיכויי הצלחה טובים בהריון חוזר. במידה ותגיעי ללידה ועדיין תהיה רגל ישרה (ז"א כף רגל מקדים לעכוז), לא ניתן ליילד בלידה רגילה אלא רק לבצע ניתוח קיסרי מה שמגביר עוד יותר את הצורך בהיפוך. יתכן והמצב ישנתה והוא ירים את הרגל מה שיאפשר נסיון לידה רגילה. המצג המדויק צריך להיבדק בתחילת הלידה אך לא הייתי בונה על זה יותר מדי. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

22/06/2013 | 16:57 | מאת: יעל שובל

כדי לנסות להפחית את הסיכויים ללידה כזו... יש צורך בבדיקת CT מקדימות או משהו בסיגנון הזה? פשוט מאד מפחדת מהתחליך של לידה ארוכה ומייסרת (לידה ראשונה שלי)

לקריאה נוספת והעמקה

שבוע טוב יעל, הדרך היחידה למנוע לידת עכוז, היא לנסות להפוך את העובר. הלידה עצמה אינה קשה יותר או ארוכה יותר ובכל מקרה מומלץ ביותר לבצע הרדמה אפידורלית, במיוחד אם מדובר בלידה ראשונה. לגבי השימוש ב- CT או MRI כדי להעריך את התאמת האגן למעבר ראש העובר, נעשו מספר מחקרים בכיוון אך אין תוצאות חד-משמעיות לכן כלי ההדמיה היחיד בו אנחנו משתמשים נותר האולטרה-סאונד. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

04/06/2013 | 09:53 | מאת: דליה

ד"ר שלום, אני בת 45 נמצאת בשבוע 35 . העובר נמצא במצג עכוז משבוע 26 ,לא מעוניינת לעבור ניתוח קיסרי, ולגבי היפוך חיצוני חוששת מאוד. האם יש סיכוי שהעובר יתהפך עדיין? ומתי כדאי שוב לעבור א.ס? עשיתי א.ס לפני יומיים שהעובר במצג עכוז.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דליה, עדיין קיים סיכוי טוב שהעובר יתהפך מעצמו ואין עניין לבדוק את המצג שוב לפני שבוע 37 כי רק אז תצטרכי לקבל החלטות לגבי הצעדים הבאים שלך. במידה ועדיין יהיה מצג עכוז אז, יעמדו בפנייך 4 אפשרויות סבירות: 1. לנסות היפוך חיצוני כאשר הסיכונים סה"כ מאוד נמוכים. 2. במידה וההיפוך אינו מצליח או שאינך מעוניינת בנסיון כזה, לשקול לידת עכוז במידה וכל הנתונים הנוספים (הערכת משקל, מצג עכוז ולא רגליים, תנוחת הראש) מתאימים לזה. 3. ניתוח קיסרי אלקטיבי החל משבוע 38. 4. להמתין עד התפתחות הלידה ולבצע ניתוח קיסרי אז אם העובר עדיין במצג עכוז (זה ייתן לך עוד כמה אחוזים להיפוך עצמוני ברגע האחרון). למרות שבד"כ הניתוח הינה האפשרות הפחות מומלצת מבחינתי, בגילך הייתי שוקל אותה בחיוב. הרווח העיקרי של לידה רגילה לעומת ניתוח מתבטא בלידות הבאות ולאו דווקא בלידה הנוכחית כך שיש פחות עניין להילחם על לידה נרתיקית כאשר לא צפויות עוד הרבה לידות בעתיד. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

07/06/2013 | 19:01 | מאת: דליה

ד"ר שלום, האם זה אפשרי ללדת בלידת עכוז אם זה לידה ראשונה שלי? והאם יש רופאים אצלכם בבית חולים ביקור חולים שמומחים בלידות עכוז, כי אני מעוניינת לעבור את הלידה אצלכם. לגבי היפוך חיצוני אני לא מעוניינת. אשמח לתשובה

03/06/2013 | 15:43 | מאת: גלית

שלום רב, אני נמצאת בשבוע 31+2. הריון שלישי. בעברי שתי לידות רגילות - לפני שנתיים ולפני 4 שנים. עד לפני שבוע העובר כל הזמן שינה מצגים, ולפני שבוע עוד היה במצג עכוז. כעת במשך כשבוע להערכתי העובר נמצא במצג ראש. הערכת משקל עדכנית היא כ-1700 גרם, שזה מתאים לשבוע. מהו סיכוי כי העובר ישנה תנוחה לעכוז? האם על פי א.ס. ניתן לדעת שהעובר התברג באגן או משהו כזה, כדי להירגע עם עניין התנוחה במקרה שלי. מתי היית ממליץ לעשות א.ס. נוסף, כדי לוודא מצג ראש? תודה על התשובה, מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית. אין משמעות למצג בשבוע כזה, יש עדיין הרבה שינויים. באופן כללי ניתן להגיד שרוב העוברים שנמצאים במצג ראש ישארו כך ורוב העוברים במצג עכוז יסתובבו. בסופו של דבר רק כ- 3% מהעוברים יהיו במצג עכוז במועד. אני ממליץ לכל אשה לבצע אולטרה-סאונד בשבוע 36-37 לבדיקת המצג כי זה הזמן לשקול היפוך. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

02/06/2013 | 09:40 | מאת: מב

שלום ד"ר שווד, אני עומדת לפני ניתוח קיסרי שלישי. מעוניינת לעבור את הניתוח אצל מנתח פרטי. אשמח אם תוכל ליעץ לי מהם השיקולים בבחירת מנתח. עבר מיילדותי: 2 ניתוחי חירום עקב מצוקת עובר. בניתוח השני (פרטי אצל ד"ר קפקא) נצפתה מחיצה עבה ברחם. תודה מראש, מרים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרים. אמנם אין קשר בין שאלתך לנושא הפורום אך נראה לי שהתכונות החשובות הן נסיון, קור רוח וגישה אנושית. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

26/05/2013 | 00:31 | מאת: אליסה

שבוע טוב! אני בשבוע 39+1, מצג עכוז, לאחר ניסיון היפוך כושל אצל ד"ר קנטי. ישנו מיעוט מים יחסי (כ-8 ס"מ) ושלייה קדמית. הערכת משקל אחרונה בוצעה לפני כשלושה שבועות, והיתה 2.500 ק"ג. מלבד זאת מהלך הריון תקין, מלבד תרבית חיובית לGBS. זהו הריון שני, לאחר לידה קודמת, חלקה וזריזה מאד (כחצי שעה) ללא סיבוכים כלשהם. אני מעוניינת לבצע לידה טבעית ולא ניתוח קיסרי. לפי תשובותיך אני מבינה כי לא בכל רגע נתון ישנו רופא שיסכים ללידת עכוז גם אם התנאים מאפשרים זאת.ברצוני לשאול: 1. האם ישנה אפשרות להבטיח לידת עכוז אצלכם (בהתחשב בתנאים) ללא תיאום של רופא פרטי (לדוג' להגיע בזמן מתוכנן ולקבל זירוז). 2. האם ישנו צורך בהגעה מוקדמת יותר לבדיקה מקדימה של היתכנות לידת עכוז (בבדיקה אצל ד"ר קנטי הוא אמר כי הנתונים מאפשרים לידת עכוז ללא בעייה , אך אולי השתנה משהו בתנוחת העובר לאחר נסיון ההיפוך..) 3. אם כן, האם ישנו צורך בהפנייה כלשהי מקופת החולים לבדיקה/ייעוץ מסוג זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליסה, אנחנו לא ממליצים על זירוז במצג עכוז אא"כ אין ברירה וחייבים לסיים את ההריון (וגם אז הדעות חלוקות אם ניתן לבצע זירוז בכלל). סיכויי הלידה טובים יותר אם הלידה מתפתחת באופן טבעי. מכיון שהתנאים יכולים להשתנות כל הזמן, הערכה הסופית נעשית בכל מקרה בזמן אמת כך שאני ממליץ להגיע אם תחילת הלידה הפעילה. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

26/05/2013 | 02:07 | מאת: אליסה

תודה רבה, רציתי לברר האם מכיוון שלא ביצעתי מעקב או ניסיון היפוך בביקור חולים, ישנו צורך בביקורת מקדימה אצלכם דווקא? שבוע טוב! תודה רבה, אליסה

15/05/2013 | 15:22 | מאת: גלית

שלום רב, אני בהריון שלישי, עם שתי לידות רגילות בעברי. בשבוע 26 העובר היה במצג ראש - א.ס. במסגרת מעקב שוטף. בשבוע 28+2 נעשה לי א.ס. נוסף - ונאמר לי כי העובר התהפך וכעת במצג עכוז. תוכל להגיד לי האם זה נדיר, אני מבינה שברוב המקרים העוברים כבר לא מתהפכים לראש לעכוז בשבועות כאלה, וכעת אני במיעוט מבחינה סטטיסטית. והאם סביר להניח כי קיימת בעיה איתי? אני ממש בהסטריה ומאד מפחדת. אמקד את השאלה - האם הסיכוי שעובר שהיה במצג עכוז מתהפך לראש בשבועות האלה הוא שונה מעובר שכבר היה בראש, התהפך לעכוז ושוב יתהפך לראש? סליחה על הבלבול.

שלום גלית, אין כמעט משמעות למצג העובר בשבוע זה (אא"כ מתחילה לידה כמובן), הם עדיין זזים הרבה ומתהפכים הרבה ומעל 80% סיכוי שהוא יתהפך באופן ספונטני עד הלידה. רק בשבוע 34 העוברים מתחילים להתקבע וגם אז רובם עוד יתהפכו כך שאין שום סיבה לדאוג כעת לגבי טיב העובר או מצגו בעת הלידה. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

11/05/2013 | 00:42 | מאת: מירב

שלום, בהיריון שני שבוע 36+6 במצג עכוז, היריון תקין לחלוטין. לפני שבועיים וחצי הערכת משקל 2500. לידה ראשונה נרתיקית קלה במשקל 3650 אני לא מוכנה בשום אופן לעבור ניתוח קיסרי. הבנתי כי בביקור חולים קיימת מיומנות של לידת עכוז וגינלית, אך לא ברור לי האם הבית חולים עדיין פעיל והאם מנהל המחלקה החדש מאפשר זאת. האם ידוע לך אם בבלינסון או בתה"ש גם קיימת מיומנות כזו? אני גרה ברמת גן, איך יש סיכוי שאספיק בלידה שנייה להגיע לירושלים ללידה? תודה רבה על היעוץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב, ביקור חולים כיום שלוחה של מרכז רפואי שערי צדק ופועל תחת המטריה שלו אך חדר הלידה פעיל באותו מקום, באותה מתכונת עם אותו צוות כבעבר. אין שינוי במדיניות לידות עכוז שמבוצעות בשגרה. לפני כ- 5 שעות יילדתי מישהי בלידת עכוז לאחר 3 לידות בעבר. היא הגיעה מאיזור המרכז אחרי ירידת מים בשעות הלילה שם וזו רק דוגמה אחת מבין נשים רבות שמגיעות ללידות כאלה מכל הארץ. במקרה של ספק לגבי התקדמות הלידה (כגון צירים חזקים או לחץ), ניתן לפנות לחדר לידה באיזור מגורייך, להיבדק שם, ואם הלידה אינה מתקדמת מאוד להמשיך בנסיעה לכיוון ירושלים. למיטב ידיעתי הסיכוי ללידת עכוז בבילינסון או תל השומר קלוש ביותר כי אין כמעט רופאים מיומנים בלידות עכוז שם ומדיניות המוצהרת היא לבצע ניתוח קיסרי. למרות הכתוב לעיל, אני תמיד ממליץ לנסות קודם כל היפוך חיצוני ורק במידה והוא נכשל לשקול לידת עכוז. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

09/05/2013 | 11:17 | מאת: דנה

שלום רב אני בהריון ראשון, בשבוע 37+1 (מתגוררת ברמת גן). כל ההריון היה תקין ונפלא, אך משבוע 20 בערך העוברית במצג עכוז באותה התנוחה שאינה משתנה (פרנק). לפני שלושה ימים עשיתי נסיון היפוך בביה"ח מאיר עם ד"ר קנטי, שנכשל (לא הצליח להוציאה מהאגן). הערכת המשקל ביום א' האחרון היתה 2900, ונאמר לי ע"י הרופא שהעוברית מאוד "ארוכה" כלומר רוב המשקל בהערכה נובע מאורך עצם הירך, כשגם הראש וגם הבטן קטנים בכשבוע יחסית לגיל ההריון. כמובן שההמלצות בכל מקום הן לקיסרי, וכבר נרשמתי לניתוח קיסרי לשבוע 39+5 אך אני לא שלמה עם זה ובשיחה עם מיילדת אצלכם נאמר לי שכל אישה, גם בלידה ראשונה, יכולה לנסות ללדת בעכוז אצלכם. אני מתלבטת, גם מכיוון שהנסיעה לירושלים ארוכה (לפחות כשעה) ונאמר לי שלידות עכוז הן מהירות יותר, וגם רציתי לשאול האם התנאים שאני מתארת מתאימים ללידת עכוז, האם אכן יאפשרו לי לנסות, במה הדבר תלוי, והאם בהכרח יהיה רופא שיסכים ליילד עכוז בלידה ראשונה באם אגיע עם צירים לביה"ח? תודה רבה רבה על כל התשובות דנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, לכאורה את אכן מתאימה לנסיון לידה. כמובן שיש צורך בבדיקת מספר נתונים נוספים בזמן אמת כגון הערכת משקל עדכנית, מצג מדויק (עכוז ולא רגליים) ותנוחת הראש בבדיקת אולטרה-סאונד. לידת עכוז אינה מהירה יותר מלידת ראש, וככלל לידה ראשונה ארוכה יותר כך שרוב הסיכויים שתצליחי להגיע בזמן לביקור חולים (נשים מגיעות אלינו מכל הארץ). רוב הרופאים אצלנו (אך לא כולם) מסכימים ללידה כזו אך ההחלטה נתונה בידי הרופא הבכיר האחראי באותו זמן. במידה והרופא האחראי אינו מוכן ליילד אותך (ולא מסיבות אובייקטיביות), באפשרותך לעבור את הניתוח או להזמין רופא פרטי שכן מנוסה בלידות כאלה. בהצלחה !!! דר שווד 052-9126933.

09/05/2013 | 11:41 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה המאוד מהירה ועניינית. האם לדעתך יש צורך/טעם להגיע להתייעצות כלשהי לפני כן, או שמה שמשנה באמת הם התנאים בלידה בפועל ולכן זה חסר טעם? כמו כן, במידה ורופא במשמרת לא מוכן ליילד, כפי שאמרת - לא מסיבות אובייקטיביות, האם בחירה ברופא פרטי זה משהו שאפשר להחליט באותו רגע או אפשרות שצריכה להיות ידועה מראש, עם רופא מסוים וכדומה? שוב תודה רבה דנה

08/05/2013 | 17:03 | מאת: בולי

אני בשבוע 39+3 להריון שלישי עם היסטוריה של 2 לידות וגינליות. המליצו לי כמובן על קיסרי אך אני מאוד לא רוצה. מה הסיכונים הממשיים בלידת עכוז? אם הראש נתקע בתוך הרחם מה ניתן לעשות ועד כמה זה מסוכן לעובר? העוברית שלי מוערכת כ-3300 גרם. תנוחת עכוז מלאה (לא רגל) האם לדעתך הסיכויים ללידה רגילה וגינלית הם טובים ללא סיכון מאוד גבוה לעוברית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי הנתונים שאת מוסרת, את מועמדת טובה לנסיון לידה (משקל לא גדול ושתי לידות רגילות בעבר). הסיכון לכליאת ראש משמעותית נמוך, וקיימות מספר שיטות לחלץ אותו בביטחון. כמו כן אין עדות בספרות שניתוח קיסרי יותר בטוח לעובר ובודאי שהוא פחות טוב לאישה. הסיבה שברוב המחלקות לא מיילדים מצג עכוז בלידה רגילה קשורה למחקר שפורסם בשנת 2000 ושטען שניתוח עדיף אך המסקנות שלו הופרחו כעבור מספר שנים כאשר מעקב אחרי התינוקות שנולדו בשתי השיטות לא מצא הבדל בהתפתחותם הגופנית או השכלית. אל אף הביטחון הרב בלידת עכוז, ההמלצה הרפואית המקובלת על כולם הינה לבצע נסיון היפוך חיצוני ורק במקרה והוא כושל לגשת לנסיון לידת עכוז בגישה נרתיקים. בהצלחה !!! דר שווד 052-9126933

06/05/2013 | 19:05 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בשבוע 38+4 כרגע במצג עכוז. איני מעונינת בהיפוך חיצוני מחשש לכל סיכון שהוא. שאלתי היא האם ניתן לחכות במטרה לתת לעובר הזדמנות להתהפך בעצמו, האם יש סיכונים בהמתנה (מהלך הריון תקין לחלוטין ) ? למה כל רופא שאני פוגשת ממליץ לי לקבוע תאריך לקיסרי בהקדם ולא להמתין? שאלה נוספת- האם היית ממליץ בשלב זה להתיעץ לגבי לידת עכוז והאם רק בירושלים נמצאים המומחים לענין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רויטל, אין הבדל בניהול ההריון בין מצג ראש למצג עכוז כך שאין סיבה לא להמתין. עם זאת חשוב לציין שסיכויי ההיפוך הספונטני נמוכים בשבוע זה (כ- 5% בלבד), לכן כאשר היפוך או לידת עכוז אינם באים בחשבון אין סיבה למשוך את ההריון כי תקלות יכולות לקרות בכל שלב (בלי קשר למצג העובר). עדיין ההמלצה הרפואית הינה לבצע נסיון היפוך שכרוך בסיבוכים נדירים ביותר ובאחוזי הצלחה גבוהים (בידיים מיומנות). במידה וההיפוך אינו מבוצע או אינו מצליח, אין שום מחקר שמראה על יתרון בניתוח קיסרי לעומת לידה עכוז מבחינת העובר (כמובן שלידה עדיפה בהרבה לאשה). הסיבה שברוב בתי החולים אינם מיילדים לידות עכוז קשורה למחקר שפורסם בשנת 2000, אשר טען שניתוח עדיף על לידת עכוז. כעבור 4 שנים פורסם מחקר המשך אשר לא מצא כל הבדל בהתפתחות הגופנית או השכלית של התינוקות שנולדו בשתי השיטות כך שכל האיגודים המקצועיים תומכים בלידות עכוז היום. בין שני המחקרים, הפסיקו ליילד ברוב המחלקות ולא חזרו לזה בהמשך מחשש מתביעות משפטיות ומאיבוד המיומנות. בביקור חולים ממשיכים ליילד לידות עכוז בשגרה במהלך כל השנים כך שניתן לעבור תהליך זה בביטחון מרבי (כמובן כאשר כל התנאים מתאימים ללידה כזו: משקל מתאים, מצג עכוז ולא רגליים ותנוחה מתאימה של הראש בהתאם לבדיקת אולטרה-סאונד). בהצלחה !!! ד"ר פיליפ שווד, 052-9126933.

29/04/2013 | 13:34 | מאת: שרי

שלום ד"ר מניסיונך מה האחוז של נשים נמוכות 1.50 ס"מ לעבור ניתוח קיסרי, כאשר מדובר באישה מעל גיל 35. האם האחוז גבוה? האם יש נשים נמוכות שיולדות בלי בעיה, כלומר ללא ניתוח קיסרי? יצוין, שסבתי שעוד יותר קטנה ממני ילדה 6 ילדים בלידה טבעית אבל זה היה כשהיתה בסביבות גיל ה 20. מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אמנם יש קשר בין גובה האשה לסיכון לניתוח קיסרי אך קיימים הרבה גורמים נוספים כגון מבנה האגן, משקל האשה, משקל העובר, צורת כניסת הראש לאגן, כמות הפיטוצין הניתנת, אחוז הניתוחים באותו בית חולים וכו'... כך שקשה להעריך את הסיכון על פי הגובה בלבד. הגיל אינו גורם רפואי ישיר אך יכול להשפיע על קבלת ההחלטות (עד כמה להתעקש עם נסיון הלידה במידה והיא לא מתקדמת בצורה חלקה). ההמלצה בכל מקרה, אם אין סיבה אחרת לשקול ניתוח, היא להתחיל בנסיון הלידה ולנהל אותה לפי השיקולים המיילדותיים המקובלים. בהצלחה !!! ד"ר פיליפ שווד, 052-9126933.

14/04/2013 | 22:06 | מאת: ורד

בס"ד שלום וברכה ד"ר פיליפ, הבנו מתשובותיך הקודמות שהמדיניות בביה"ח היא לא לנסות לידת עכוז נרתיקית לאחר קיסרי (ההריון הראשון הסתיים בקיסרי עקב מצג עכוז שהתקדם למצג רגליים). האם בכל זאת ניתן לנסות לידת עכוז וגינלית באופן פרטי אצלך? כמובן שזה במקרה שהמצג לא יהיה מצג רגליים שוב וכמובן שנקווה שבע"ה העובר יתהפך באופן טבעי או בהיפוך החיצוני (שלא צלח בפעם הראשונה עקב מיעוט מי שפיר). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מאז התמזגנו עם שערי צדק, המדיניות קצת השתנתה כך שאני לא שולל את האפשרות על הסף. נא ליצור קשר טלפוני איתי דרך מזכירתי: 052-9126933 או בחדר לידה: 02-6464338.

14/04/2013 | 15:29 | מאת: אורית

שלום, לפניי שנה וחצי עברתי ניתוח קיסרי בעקבוצ מצג עכוז. ניסיון להיפוך נכשל ובאולטראסאונד עלה חשש לרחם דו קרני \ מחיצתי. בדוח ניתוח כתבו שהרחם דו קרני אך בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית טענו שהרחם מחיצתי כשהמחיצה היא ברבע העליון. (באולטראסאונד תלת מימד כתוב שהרחם נראה דו קרני אבל הרופאה נוטת למחיצתי. רופאת הנשים המליצה לשקול כריתת מחיצה בעוד הרופאה השניה טענה שלא נוגעית בדו קרני, ושגם אם זה מחיצתי היא לא ממליצה בגלל שזה עלול להחליש את את הרחם אם אני אחריי קיסרי. רציתי לשאול איך מחליטים בוודאות מה המבנה ומה המלצתך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מכל הבדיקות שעשית, U/S תלת מימד הוא האמין ביותר לגבי הצורה החיצונית של הרחם. ניתן לבצע לפרוסקופיה אבחנתית בה רואים בדיוק מה מבנה הרחם אך הייתי מסתפק בזה. כמו כן, גם אם קיימת מחיצה היא כנראה מאוד קטנה (רבע מהחלל לפי מה שאת כותבת), כך שכריתתה לא תתרום הרבה לדעתי.

17/04/2013 | 00:06 | מאת: אורית

תודה רבה!!

13/04/2013 | 23:20 | מאת: יעל

שלום. אני בשבוע 36 אם ריבוי מי שפיר ומצב עכוז. רציתי לדעת אם כדי לנסות היפוך או לידת עכוז או ניתוח קיסרי??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הדעות חלוקות לגבי הניהול הנכון של מצג עכוז בנוכחות ריבוי מי שפיר. לגבי חלק מהרופאים, זה מהווה התווית נגד היפוך חיצוני, כי המצג בד"כ לא יציב והוא נוטה להשתנות כל הזמן. מצד שני אם הלידה מתחילה עם מנח רוחב, אין אופציה אחרת מאשר לנתח. אם הריבוי קשה, בד"כ עדיף לא להתערב אלא להחליט איך ליילד בהתאם למצג בתחילת הלידה. אם מדובר בריבוי קל עד בינוני אני מנסה להפוך בשבוע 37-38 ואם זה מצליח ושוב חוזר למצג פתולוגי, אני מנסה להפוך שוב ומזרז את הלידה. במידה והלידה מתחילה עם מצג עכוז, ניתן לשקול יילוד נרתיקי בהתאם לתנאים המקובלים בכל לידת עכוז (לא רגליים, משקל עד 3800 גרם וראש בתנוחה רגילה). בהצלחה.

07/04/2013 | 13:40 | מאת: חגית

שלום רב, ברצוני לדעת כמה דברים חשובים בבקשה אני עם רחם דו קרני אחרי 6 טיפולי פוריות במשך 2 וחצי .לפני 5 חודשים נקלטי להריון ההיריון והבדיקות היו תקינות למעט דימום במשך 3 חודשים לאחר מכן הכל נקי .פתאום בשבוע 19.8 ירדו לי המים לעובר היה דופק אבל במהלך האשפוז שלי העובר מת לא היה לא דופק בבדיקות באולטרסאונד וביצעתי לידה רגילה . שאלתי היא האם עם רחם דו קרני נשים מסיימות הריון עד הסוף האם אחרי ההפלה יש סיכון טוב להריון תקין איך יודעים מתי זה מחזור כי עדיין יש לי דימום ראוי לציין כי בתארים 29.3.13 בוצע ההיריון עם עובר מת והיה הפסקה קטנה והיום עדיין יש דימום 07.4.13 מה עלי לעשות תודה רבה אשמח לתשובה המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אמנם שאלות אלה חורגות מנושא הפורום אך אנסה לענות בכמה מילים. התוצאות ברחם דו-קרני בד"כ טובות אך יש לשלול מצב דומה אך שונה: מחיצה רחמית. אמנם התוצאות פחות טובות אך בניגוד לרחם דו-קרני יש לזה טיפול: כריתת המחיצה. לגבי הדימום, לא ניתן לענות בדרך זו. עליך להגיע לרופא להיבדק. בהצלחה להמשך דרכך.

05/03/2013 | 16:24 | מאת: אורי

ד"ר פיליפ שלום רב, לפני יומיים אשתי עברה בדיקת אולטראסאונד ונאמר שהעובר (זכר) עדיין נמצא במצג עכוז. מדובר בשבוע 32 ושלושה ימים. שתי לידות אחרות היו תקינות. הלידה האחרונה הייתה לפני שנה וחודש. מה הסיכויים שהעובר יתהפך בכוחות עצמו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בשבוע 32, עדיין כ- 10-20% מהעוברים נמצאים במצג עכוז, לעומת כ- 3% בזמן הלידה. במילים אחרות, רוב הסיכויים שהעובר יתהפך מעצמו עד הלידה. מומלץ לבדוק שוב את המצג בשבוע 37 ובמידה ועדיין מאובחן מצג עכוז, לשקול ביצוע היפוך חיצוני בשבוע זה. בהצלחה.

04/03/2013 | 23:59 | מאת: רעות

מדוע יש בעייתיות כשהרגליים מובילות, ולא העכוז? ואם יש בעייתיות- מדוע הרופא "משך" את הרגליים של התינוק התאום השני בלידה הקודמת? ועוד שאלה קצת מפחידה- במקרה של היסטוריית לידות מאוד מאוד מהירות- מה קורה אם המצג הוא עכוז, הלידה מתחילה מוקדם מהצפוי, ולא מספיקים להגיע בזמן לבית החולים- מה צריך לדעת? איך אפשר "להינצל"?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רעות. כל הבעיתיות של לידת עכוז הינה אפשרות של כליאת הראש לאחר שגוף העובר יצא. הראש הוא בדרך כלל האיבר הרחב ביותר בגוף העובר ותמיד קיימת אפשרות שהוא לא יעבור דרך תעלת הלידה. בלידה במצג ראש, במידה והראש לא עובר, ניתן לבצע ניתוח קיסרי. בלידת עכוז, קיימת אפשרות תיאורטית שהגוף יעבור והראש לא. העכוז המקופל דומה בהיקפו ובקוטרו לראש ולכן ניתן להניח בביטחון גבוה, שאם העכוז עובר, הראש גם יעבור (במקרה שהעכוז הוא החלק המקדים, ניתן לדמות את צורת גוף העובר לצילינדר). לעומת זאת כאשר הרגליים מתחילות לצאת, אין חלק מקדים רחב שפותח את תעלת הלידה וקיימת סכנה משמעותית יותר שהראש אכן ייתקע (אז ניתן לדמות את צורת גוף העובר למשפך). בחילוץ תאום שני, התאום הראשון כבר "עשה את העבודה" ופתח את תעלת הלידה כך שהסיכון נמוך הרבה יותר, ומשיכה תאום שני ברגליו היא פעולה שגרתית למדי. כל השיקולים התיאורטיים האלה נתמכים בנתונים מחקריים ובנסיון בשטח. לגבי שאלתך האחרונה, אכן קיימת סכנה כזו אך המקרים נדירים ביותר. ברוב המקרים עוברים במצג עכוז (וגם במצג ראש), נולדים ללא צורך בעזרה כלשהי כך שהסכנה באמת נמוכה ומה גם שהמרחקים בארץ אינם כה גדולים. ההמלצה היחידה היא לפנות לחדר לידה בשלב מוקדם כאשר ידוע על מצג פתולוגי ולא להמתין בבית להתפתחות צירים צפופים. בהצלחה.

05/03/2013 | 10:35 | מאת: רעות

תודה! תבורך!

שלום ד"ר שווד, אני בשבוע 38+5, הריון ראשון, אתמול עברתי ניסיון להיפוך שלא הצליח, הרופא הרגיש "שק" צדדי עליון בזמן הניסיון להיפוך, השאלה אם בזמן ההריון אפשר לדעת אם יש בעיה במבנה הרחם חלילה ואם כן האם זה משפיע על סיכויי ההצלחה של לידת עכוז, תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בנוסף, בGBS יצא CANDIDA ALBICANS חיובי, האם זה בעייתי ללידה נרתיקית?

שלום, קשה לי להתייחס למידע שאת מוסרת כי לא ברור לי מה הרופא הרגיש. יתכן והכוונה לקרן נוספת אם מדובר ברחם דו-קרני/מחיצתי. קשה גם לעשות אבחנה בשלב זה של ההריון. מומים אלה יכולים להפריע להיפוך (ואולי זו הסיבה שהעובר לא התהפך מעצמו) אך לא מונעים לידת עכוז. אפשרות נוספת היא שמדובר בשרירן שגם יכול להפריע להיפוך אך גם יכול להפריע ללידה (גם במצג ראש), תלוי בגודלו ומיקומו (אם זה בחלק העליון של הרחם, זה לא אמור להפריע). יתכן גם שמה שהורגש אינו קשור לרחם כלל. לסיכום, כדי לתת יעוץ מושכל לגבי אפשרות של לידת עכוז, רצוי להיבדק לפני תחילת הלידה ולהחליט על אופן היילוד בהתאם. קנדידה אינה מפריעה ללידה. בהצלחה.

10/02/2013 | 22:25 | מאת: אליש

ד"ר שווד, שלום, עברתי ניסיון היפוך חיצוני ביום חמישי האחרון והתינוק לא התהפך. מלכתחילה הסיכויים היו קצת נמוכים כיוון שזו לידה ראשונה, אני קטנה וכמות מי השפיר שלי נוטה יותר לגבול התחתון של הממוצע, בכל זאת ניסינו וכנראה יש סיבה לכך שהתינוק לא התהפך. בינתיים דיברתי עם מספר רופאים שלא המליצו על לידת עכוז וזה נשמע שניתוח זה ללכת על היותר בטוח. אתה הרופא היחיד (בינתיים) שקראתי עליו שנראה שאתה תומך בזה בנסיבות מסויימות. אני רוצה ללדת בלידה נרתיקית, אך מפחדת כיוון שאין מספיק תמיכה בשיטה הזו ואולי עוד כמה שנים יוכיחו אחרת.. השאלה אם כדאי ללכת על המוכר ואולי על הבטוח יותר, או שאתה לא סובר שניתוח זה בטוח יותר? אני בתחילת שבוע 38, תינוק בערך +2.500 קג בfrank breech, ומאוד מתלבטת.למרות שאין זמן אני רוצה לקבל החלטה שקולה ולהבין את האופציות. יש דרך לקבוע ייעוץ דרך בית החולים? ומהו דעתך בנושא? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני בהחלט תומך בנסיון לידה נרתיקית אך לא בכל מחיר ורק אם אני חושב שאין סיכון משמעותי בנסיון כזה. אין ספק שלידת ראש הוא הדבר הטוב ביותר אך בינתיים אף מחקר לא הראה יתרון לניתוח על פני לידה נרתיקית כאשר אנחנו מתמודדים עם מצג עכוז וכל האיגודים המקצועיים הנחשבים בעולם גם תומכים בזה בתנאי שהמיילד מיומן בלידות כאלה. אני מציע שתתקשרי מחר בבוקר לחדר לידה בביקור חולים (02-6464338)ונתאם פגישה.

שלום ד"ר , בשבוע -32 היריון שלישי , היריונות קודמים הסתיימו בניתוח קיסרי כתוצאה ממצג עכוז . ידוע על רחם דו קרני ומחיצה בתוך הרחם שנמושה באורך של כ-4 ס"מ מהפונדוס כלפי גוף הרחם . שאלתי היא , האם מצג עכוז כתוצאה של מבנה הרחם ?האם יש סיכוי ללידה נרתיקית למרות כל ההיסטוריה ? בהנחה ויהיה מצג ראש . בתודה מראש אלונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלונה, המום הרחמי אינו מהווה התווית נגד נסיון לידה לדנית. קיים סיכון של 1-2% לקרע של הרחם אחרי שני ניתוחים קיסרים אך ניתן לשקול נסיון לידה במידה והכל מתפתח בצורה ספונטנית (ומצג ראש כמובן). מכיון שנותחת בגלל המצג ולא בגלל חוסר התקדמות, הסיכויים שלך קצת יותר טובים. נתון חשוב נוסף הוא פרק הזמן שעבר מאז הניתוח האחרון (רצוי מעל שנתיים). בהצלחה.

שלום ד"ר שווד תודה רבה על תשובתך המהירה ! מאז ניתוח אחרון עבר שנתיים וחצי . האם יש אפשרות להיפוך ?

04/02/2013 | 00:20 | מאת: שירה

האם אפשר לימנוע לידת עכוז אם האישה יולדת באופן טבעי בתוך מקווה מים? או במשך טיפולי הידרותרפיה? זה מפחית את הסיכויי ללידה כזאת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה אינה מובנת לי. מה שקובע אם תהיה לידת עכוז או לא, הוא מצג העובר בתחילת הלידה. ניתן לשנות את זה לפני הלידה על ידי היפוך העובר אך ברגע שהלידה התחילה (למעט מקרים נדירים), המצג אינו משתנה במהלכה. כן ניתן להשפיע על דרך הלידה (לידה נרתיקית או ניתוח קיסרי) אך לא להפוך לידת עכוז ללידת ראש.

04/02/2013 | 00:17 | מאת: מוריה

שלום ד"ר שווד, לפני כארבע שנים עברתי קיסרי עקב עכוז. ניסיתי לעשות היפוך באסף הרופא אך הרופא התייאש מהר מאוד ולא הצליח. כעת בהריון השני שוב העובר במצג עכוז ואינני מעוניינת לעבור ניתוח נוסף. האם לנסות היפוך? האם ניתן ללדת לידת עכוז טבעית והיכן? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוריה. הנושא קצת מסובך. אשמח לשוחח אתך טלפונית. תתקשרי ל- 02-6464338.

01/02/2013 | 09:31 | מאת: טלי

שלום רב אני בהריון בשבוע 35+1, הריון ראשון, במעקב גדילה ובדיקות מכוונות מאז שבוע 23 בגלל חשד ל-IUGR. בימים האחרונים אושפזתי למעקב צמוד עד הלידה בגלל האטה בגדילה בשבועות האחרונים. זרימות מעט מוגברות וכמות מי שפיר מעט מועטה. הערכת משקל נוכחית=1800 גרם.מצג עכוז. האם כדאי לנסות היפוך חיצוני? האם באה בחשבון לידה וגינלית במצב כזה? תודה רבה, שבת שלום!

לקריאה נוספת והעמקה

כעקרון שילוב של IUGR, מיעוט מים וזרימות גבוהות מראות שהעובר לא מרגיש טוב וספק אם יעמוד במאמץ הלידה אפילו במצג ראש אך המקרה נראה לי מעט מורכב כדי לתת יעוץ מתאים בפורום. צריך לראות בדיוק את הזרימות, את כמות המים, את אחוזון המשקל (תלוי גם במין העובר) ובהתאם להחליט קודם כל מתי לסיים את ההריון ואז באיזו דרך. אני לא שולל היפוך או לידת עכוז על הסף אך כאמור, צריך יעוץ יותר רציני. בהצלחה. שבת שלום.

28/01/2013 | 21:45 | מאת: מ

שלום, ד"ר זה הריוני השני. הלידה הראשונה היתה לידה רגילה עם אפידורל, הלידה הפתחה מהא יחסית, בני שקל 2800 וראשוהיה מעט גדול, למרות ההיאטות בדופק לא היו התערבויות בלידה מלבד חתך יזןם. לצערי הפעם העוברית טרם התהפכה ואני מאוד חוששת מניתוח קיסרי. לא דימיינתי את עצמי יולדת כך. השילייה שלי אחורית והערכת המשקל בשבוע 33 היתה 2.300 מה האפשרויות שלי? אני מתגוררת באיזור המרכז אך מוכנה לשקול לידה במקום מרוחק מהבית במידת הצורך. כן חשוב לי שתהיה לי אופציה לאפידורל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במידה והעובר לא יתהפך עד שבוע 36-37, האפשרות המועדפת הינה נסיון היפוך חיצוני עם סיכויי הצלחה של כ- 70% בידיים מיומנות. במידה וההיפוך לא יצליח או שלא תספיקי לעשות אותו (או שלא תרצי לנסות), ניתן בהחלט לשקול לידה רגילה (כפי שעשיתי לפני 5 שעות). רצוי אז לבוא לפגישה פורמלית לקראת הלידה אך בגדול התנאים לכך הם הערכת משקל מתחת ל- 3800 גרם, עכוז ממש ולא מצג רגליים וכיפוף תקין של הראש. 2 התנאים האחרונים נבדקים בזמן אמת בתחילת הלידה ואז מחליטים סופית אם לנסות ליילד או שעדיף לנתח. בהצלחה.

22/01/2013 | 15:16 | מאת: ניבין

היי דוקטור אני ילדתי שתי לידות בקיסרי כי היו במצג עכוז הלידה האחרונה שלי היתה ב 17/07/2008 השאלה שלי היא אחרי הפסקה יחסית ארוכה אכנס להריון יש סיכוי שאלד לידה טבעית הפחד שלי להכנס להריון זה הניתוח הקיסרי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במידה ובסוף ההריון הבא, העובר יהיה במצג ראש, קיים סיכוי ללידה רגילה. מאחר ובמקרה של לידה לאחר שני ניתוחים, קיים סיכון של 1-2% לקרע של הרחם, אנחנו מוכנים לנהל לידה כזו אך ורק במידה והלידה מתפתחת בצורה ספונטנית וכל מהלכה תקין וחלק (ללא עצירה בתהליך הלידה, ללא חשד למצוקת עובר וכו'...) לכן הסיכוי איננו מאוד גבוה (במיוחד אם לא ילדת לידה רגילה אף פעם) אך בהחלט ניתן לשקול אפשרות זו לחיוב. בהצלחה.

06/01/2013 | 20:26 | מאת: חנה

שלום! אני בת 34, אחרי קיסרי בגלל מנח עכוז ולידה נוספת טיבעית במצג ראש. כרגע בשבוע 36 במצג עכוז. בקיסרי יידעו אותי על רחם דו קרני עם קרן אחת מנוונת. האם יש אפשרות לעבור היפוך חיצוני? ואם לא האם רלוונטי לחשוב על לידת עכוז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מום מבני ברחם מהווה התווית נגד יחסית להיפוך חיצוני. אם קרן אחת מנוונת, ניתן לשקול בתנאים מסויימים להפוך בכל זאת (בהתאם לגודל העובר, כמות המים וכו'...). לגבי לידת עכוז אחרי ניתוח, כפי שציינתי מספר פעמים בפורום זה, הספרות אינה שוללת את האפשרות ובצעתי זאת מספר פעמים בעבר, אך כרגע המדיניות במחלקתנו (בשמה החדש "בי"ח שערי צדק, שלוחת ביקור חולים"), אינה מאפשרת זאת. בהצלחה.

במקרה ואחליט שלא לבצע היפוך, בשל הסיכון הכרוך בכך, האם מחכים להתפתחות לידה ואז שולחים לניתוח או שעלי לקבוע תור מראש, ובאיזה שבוע עדיף?

אם לבצע ניתוח, עדיף ניתוח מתוכנן מאשר דחוף לכן במקרה שלך הייתי קובע תור מראש. אמנם תמיד קיימת אפשרות שהוא יתהפך מעצמו אך מאחר וקיים מום רחמי, הסיכוי לכך הוא קלוש, לכן לא הייתי ממתין מעבר לשבוע 39.

20/12/2012 | 00:04 | מאת: חיה

למייל האחרון ששלחנו מצג לא יציב, בסוף דבריך הנך כותב שיש סיכוי יפה מאוד ללידה רגילה אך האם מול זה, אם יצטרכו ניתוח, הוא מסוכן מאוד שלא שוה לקחת את הצאנס ? או שזה סיכון מידתי ושווה לקחתו, וניתוח רגיל, כמובן בס"ד, אנו מעוניינים לפי חוות דעת שלא מחייבת אך מקצועית מאדם "מדהים " שבדק אותי לשאול את הרב, באם אינך עונה בכל אופן , נשמח מאוד אם גם תגיד זאת תודה רבה אלוקים ישלם לך כגמולך הטוב בכפל כפלים וימלא משאלותיך לטובה בכל עת , תודה חיה לוי מודיעין עילית

הסיכון בהחלט נמוך ומידתי ולדעתי שווה להמתין כי אם הייתי חושב אחרת הייתי ממליץ לך חד משמעית לקבוע תור לניתוח מתוכנן. בהצלחה.

20/12/2012 | 14:00 | מאת: חיה לוי

שימלאו כל משאלות לבך לטובה אכי"ר

18/12/2012 | 16:42 | מאת: חיה

בס"ד שלום וברכה לד"ר שווד נבדקתי אצלך בבית חולים ביקור חולים ולא רצית לעשות היפוך בשל מצג לא יציב, עשינו היפוך בשבוע שעבר, ושוב אינו יציב, אמרת שגם עד ממש תחילת צירים ניתן לעשות היפוך, האם אני צריכה לחשוש מכך, כמו כן האם באם יצטרכו ניתוח ח"ו ולא יוכלו לעשות היפוך, יש סיכון לעשות ניתוח אחרי התחלת צירים, אודה לך מאוד על תשובתך, אני מאוד לחוצה, נ.ב. מדובר בלידה חמישית, אחרי שבלידה שניה בוצע ניתוח עכב אי התקדמות בלידה אני בשבוע 41.5 .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כפי שהסברתי לך, אין טעם לעשות היפוך אם העובר משנה את מצגו כל הזמן. במידה ובתחילת הלידה, המצג שונה ממצג ראש, ניתן לנסות להפוך אותו ברגע האחרון. אמנם סיכויי ההצלה אז נמוכים אך אין דרך אחרת כי לבצע כעת היפוך וזירוז לאחר ניתוח, זו גם אופציה בעייתית עם סיכויי הצלחה נמוכים. ניתוח מתוכנן עדיף על ניתוח דחוף ואת יכולה לבחור בדרך זו אך אם את ממתינה להתחלת לידה, את משאירה סיכוי לא מבוטל ללידה רגילה. בהצלחה.

בס"ד בהמשך אני שואלת האם כשאני מנסה למנוע ניתוח מתוכנן ורוצה לתת בס"ד צ'אנס להיפוך או שיתרחש נס בדרך טבעית , ביצוע הניתוח אז, לאחר צירים הינו סיכון מיותר/סיכון גדול/קשה יותר באופן מיוחד, או שבניתוח שנעשה אז אם צריך ח"ו הינו כמו ניתוח מתוכנן. האם זה סיכון שכדאי לקחתו בכדי למנוע ניתוח? אודה לך על תגובתך. שוב תודה על ההתייחסות מאתמול. הצלחה רבה!!!

11/11/2012 | 09:15 | מאת: לי

ד"ר שווד שלום. העובר שלי כרגע נמצא במצג עכוז (שבוע 35+2), קבעתי תור להיפוך, אך במידה ולא יצליח אני שוקלת ללדת בלידת עכוז (מדובר בלידה ראשונה שלי). רציתי לשמוע מה מדיניות בית חולים בנוגע ללידות עכוז, מיומנות, כיצד ניתן לדעת האם אני מתאימה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קודם כל בהצלחה בהיפוך, זו אכן הדרך המועדפת. במידה וההיפוך לא יצליח, ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז. המדיניות הכללית בביקור חולים היא לאפשר לידת עכוז כולל בלידה ראשונה אך לא כל רופא/ה בכיר/ה מוכן/ה לכך וההחלטה בידו/ה. בסה"כ קיימת במחלקה מיומנות רבה, מיילדים כ- 50 לידות עכוז בשנה. בשבוע האחרון ניהלתי בהצלחה שתי לידות כאלה (ראשונות). התנאים הבסיסיים הם משקל ממוצע (בין 1500 ל- 3800 גרם), תנוחת עכוז או עכוז + רגליים אך לא רגליים לבד ותנוחה מתאימה של הראש לפי בדיקת אולטרה-סאונד. כל התנאים האלה נבדקים בזמן אמת בתחילת הלידה. כמובן שהרופא הבכיר, שוקל את כל הנתונים כולל ההתרשמות הקלינית שלו ומחליט האם ללכת לכיוון נסיון לידה או ניתוח. גם תוך כדי לידה הנתונים עלולים להשתנות (ירידת רגל לנרתיק, חוסר התקדמות, חשד למצוקת עובר לדוגמא) ואז מבצעים ניתוח קיסרי דחוף. בהצלחה.

06/11/2012 | 10:54 | מאת: שירי

שלום, אני בשבוע 37 (מחר) הריון ראשון עם AFI 9, שיליה אחורית ותנועות עובר תקינות. נכון לעכשיו העובר במצב עכוז. מחרתיים יש לי תור לרופא שיקבע האם לבצע ניתוח או לנסות היפוך. רציתי לדעת מה הכמות מי שפיר שבה ניתן לבצע היפוך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין ערך מוחלט של AFI, מתחתיו אסור לבצע נסיון היפוך אך מיעוט מי שפיר מוריד את סיכויי ההצלחה. מתחת ל- 5 ס"מ, מומלץ לסיים את ההריון ולא להמתין יותר. בכל מקרה ניתוח קיסרי היא האפשרות הגרועה ביותר לדעתי ותמיד כדאי לשקול אפשרות של לידת עכוז גם בלידה ראשונה (יילדתי שתי לידות עכוז ראשונות בשבוע האחרון ללא כל בעיה). בהצלחה.

19/11/2012 | 19:58 | מאת: שירי

שלום, נכון לעכשיו אני כבר בשבוע 38.4 (הריון ראשון) עם שיפור בכמות מי שפיר (ב-11.11 היה 11.9 AFI) עדיין מצג עכוז לאחר ניסיון היפוך חיצוני כושל באיכילוב. נקבע לי תור לניתוח ליום חמישי 22.11.2012 ורציתי לשקול אופציה אחרת (אולי ניסיון נוסף להיפוך חיצוני אצלכם או לידת עכוז). הנושא די דחוף, אשמח לתשובתך המהירה. תודה ! מה דעתך?

אני בהריון עם תאומות מונוכריונית, כשהמובילה במצג עכוז (מס' 2 רוחבית). כרגע רק שבוע 31, ומקווה שהן תתהפכנה (או לפחות המובילה) עד שבוע 36. שתי שאלות לבירור: 1. האם יש אפשרות לבצע היפוך במקרה שהמובילה לא תתהפך? 2. אם המובילה לא מתהפכת - האם יש בית חולים שבו יש סיכוי ללדת לידה וגינלית? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני גם מקווה מאוד שהעובר התחתון יתהפך ספונטנית כי אין מקום להיפוך יזום בהריון תאומים. כמו כן, למיטב ידיעתי, אין מחלקה שמאפשרת לידת תאומים כאשר הראשון במצג עכוז לצערי הרב (למרות שאין עדות במחקרים שלידה כזו יותר מסוכנת מניתוח קיסרי אך הנוהלים במחלקות אינם מאפשרים זאת). בהצלחה.

28/10/2012 | 10:47 | מאת: שרון

שלום לרופאים, אני בת 34 בהריון שלישי, שבוע 34,לפני 2 לידות ספונטניות (תינוקות במשקלים 2800, 2900 ק"ג). בשבוע 32 הודיעו לי כי התינוקת בעכוז. הערכת משקל לשבוע 32 היתה 1400. הונחיתי לבצע תרגילים המעודדים היפוך, אך עדיין לא בדקתי אם אכן התהפכה. מחשבותי לא נחות, אני מבועתת ממחשבה על קייסרי, ואני מעוניינת לשמוע מה האופציות העומדות לרשותי, כולל אוןפציית ההיפוך. 1. מה סיכויי הצלחת ההיפוך לאור העובדה כי מדובר בהריון שלישי? 2. האם אוכל ללדת עכוז אצלכם במידה וההיפוך לא יצליח האם גורלי לקייסרי נחרץ?? האם לידת עכוז תהיה בסיכון יתר? והאם התשובה לכך תלוייה בגורמים נוספים אשר לא פורטו לעיל, אשמח לדעת על מנת לקבל החלטה מושכלת, אני לא מעוניינת לסכן את התינוקת אנא עזרתכם תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קודם כל רוב הסיכויים שהעובר יתהפך מעצמו עד שבוע 37 עם או בלי תרגילים המעודדים היפוך (אני לא יודע מה הכוונה ואני לא מכיר תרגילים כאלה, שהוכחה יעילותם). במידה והעובר יישאר במצג עכוז מעבר לשבוע 37, הצעד הבאה הוא אכן לנסות להפוך אותו. סיכויי ההצלחה טובים (בביקור חולים כ- 70% באופן כללי עם יתרון ללידה חוזרת). במידה וההיפוך נכשל, ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז. אף מחקר (כולל המחקר הבינלאומי הגדול שפורסם בשנת 2000), לא הראה סיכון יתר לתינוק שנולד בלידת עכוז לעומת ניתוח קיסרי. גם פה יש יתרון ללידה חוזרת. אנחנו מגדילים את טווח הביטחון על ידי הקפדה על מספר כללים (משקל מתחת ל- 3800 גר', עכוז ממש ולא רגליים, בדיקת תנוחת הראש באולטרה-סאונד בכדי למנוע מצב של מתיחת יתר לאחור) כך שהתוצאות לא נופלות מלידות במצג ראש. אם נסכם את הכל, יש באפשרותך להפחית את הסיכון לניתוח קיסרי עקב מצג העובר לאחוזים נמוכים מאוד. בהצלחה. ד"ר פיליפ שווד.

29/10/2012 | 08:56 | מאת: שרון

האם בכל עת שאגיע עם צירים אליכם, קיים רופא/מיילדות מיומנים בלידת עכוז? האם הלידה נעשית בחדר לידה רגיל או בחדר ניתוח?

שלום, אני נמצאת בשבוע 36+1 להריוני עוברית במצג עכוז (לעיתים אני משוכנעת שהיא זזה למצג אלכסוני אך חוזרת לאותה הנקודה). יש לי תור להיפוך בעוד מספר ימים וברצוני לדעת האם אני יכולה לסייע להצלחתו שכן הבנתי שוולדנות הוא קריטריון חשוב להצלחת ההיפוך (אני מבצעת עמידות שש ומנסה טיפול בדיקור + מוקסה). אני מאוד רוצה להמנע מניתוח קיסרי, אפשר לומר שאני מבועתת ממנו ודי בדיכאון מכל העניין. האם יש מקום לשקול לידת עכוז למרות שזה היריון ראשון חשוב לי לציין שאני לא רוצה בשום אופן לסכן את העוברית שלי. אם לידת עכוז אפשרית מה הדרך לעשות זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קודם כל שום טיפול אלטרנטיבי לא הוכח כיעיל בהיפוך העובר. במידה וההיפוך נכשל, ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז גם בלידה ראשונה. אף מחקר (כולל המחקר הבינלאומי הגדול שפורסם בשנת 2000), לא הראה סיכון יתר לתינוק שנולד בלידת עכוז לעומת ניתוח קיסרי. ניתן לקבוע תור למרפאתי בביקור חולים (02-6464444) כדי לתכנן לידה כזו ולברר את סיכויי ההצלחה (באופן כללי כ- 80% מהנשים המתאימות ללידה ומתחילות את התהליך מסיימות בלידה רגילה). בהצלחה. ד"ר שווד.

09/10/2012 | 11:04 | מאת: חנה

אני בת 30, שוקלת כרגע 68 ק"ג, בהריון שלישי (2 הריונות קודמים תקינים ולידה רגילה) בשבוע 36.6 במצג עכוז. BPS תקין, בהערכת המשקל מלפי שבועיים משקל העובר היה 2156 גרם וכמות מי השפיר היה 12 ס"מ. היום הייתי אצל הרופא ומאחר ואני עדיין במצג עכוז הוא המליץ לי לבחון היפוך או לחילופין לקבוע תור לקיסרי. מה הסיכון בהיפוך? באיזה שבוע מומלץ לבצע אותו? האם צריך לקבוע תור ואיך עושים את זה? האם בבית חולים ביקור חולים ניתן לבצע היפוך? מאחר ואני פוחדת מאוד מקיסרי, הייתי שמחה לשמוע יותר על אפשרות של לידה טבעית במידה והיפוך לא יצליח. מתי זה מומלץ? והאם במקרה שלי כדאי לבחון זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני חושב שאת מועמדת מצויינת ללידה רגילה. עם זאת, ההמלצה הראשונה היא אכן לבצע נסיון היפוך, פעולה שאנחנו מתמחים בה בביקור חולים. ניתן לקבוע תור במחלקת נשים (02-6464518). רצוי לבצע את ההיפוך בימים הקרובים. הסיכונים הם נמוכים ביותר (אני זוכר 3 מיקרים של קיסרי דחוף עקב מצוקת עובר במהלך 20 שנות פעילות). במידה וההיפוך נכשל ניתן בהחלט לשקול נסיון לידה אחרי בבדיקת מספר נתונים נוספים כגון מיקום הרגליים לעומת העכוז ותנוחת הראש. העובדה שמדובר בלידה חוזרת ועובר קטן משפרת את סיכויי ההצלחה (כ- 80% מהנשים שמתחילות נסיון לידת עכוז בביקור חולים מסיימות אותו בלידה רגילה, 20% עוברות ניתוח קיסרי במהלך הלידה). בהצלחה.

24/09/2012 | 15:55 | מאת: אסתר

שלום רב, אני בשבוע 30, לידה ראשונה, עם מצג עכוז. מספר שאלות: באילו בתי חולים מילדים במצג עכוז? האם בביקור חולים בכל שעות היממה ישנם רופאים מומחים אשר לבקשתי יילדו במצג עכוז? באם התשובה הקודמת שלילי כיצד ניתן להבטיח שרופא היודע לילד במצג עכוז יהיה באותו זמן בבית חולים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל, רוב הסיכויים שהעובר יתהפך מעצמו עד שבוע 37, שנית במידה ולא יתהפך עד אז, מומלץ לשקול היפוך חיצוני. ביקור חולים הוא בית החולים היחיד בארץ אשר מבצע לידות עכוז בשגרה. בכל משמרת יש רופא מומחה המסוגל ליילד לידת עכוז אך לא כולם מוכנים לנהל לידה כזו במקרה של לידה ראשונה. ניתן להזמין רופא פרטי במידה והרופא הכונן אינו חש בטוח לבצע את הלידה. כמובן קיימים מצבים שאינם מתאימים ללידת עכוז (כגון משקל גבוה מדי או נמוך מדי או מצג רגליים). בהצלחה.

05/09/2012 | 08:35 | מאת: נורית

בת 38,בהריון שבוע 36 ו3 ימים, מצב עכוז, ריבוי מי שפיר, משקל העובר 2.600 ,לחץ דם עולה ויורד,דופן בטן עבה, שוקלת היפוך -ולידה רגילה אם לא יצליח ההיפוך כלומר לידת עכוז, מבקשת את דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קודם כל חסרים נתונים נוספים חשובים כגון מספר הלידות בעבר ופרטים לגביהן ולגבי מהלך ההריון הנוכחי. ריבוי מי שפיר מהווה התווית נגד יחסית להיפוך עקב סיכון מוגבר למצג לא יציב (ז"א שמצד אחד יותר קל להפוך את העובר אך יש סיכון יתר שהוא יחזור למצג לא תקין) אך אני לא שולל את האפשרות של היפוך. במקרה זה צריכים לשקול יילוד מיידי כדי למנוע את האפשרות של חזרה למצג לא תקין. גם חשוב לוודא עם הרופא המטפל האם בוצע בירור מספק לסיבת הריבוי. במידה ולחץ דם לא תקין, צריכים לשקול עד מתי ניתן למשוך את ההריון מבלי לסכן אותך או את העובר. דופן בטן עבה אינו שיקול בהחלטות אם כי הוא יכול להפריע טכנית למהלך ההיפוך. מכיון שהרבה שיקולים מעורבים במקרה זה, אני ממליץ על יעוץ מסודר במרפאה. בהצלחה.

27/08/2012 | 11:17 | מאת: קרן

שלום ד"ר שווד אני בשבוע 38 ויש לי תור להיפוך העובר אשר נמצא במצג עכוז/רגליים, מחר בביה"ח ביקור חולים.. יש לי חששות רבים בנוגע להליך ההיפוך החיצוני אשר נראה לי מתערב מאד בדרכו של העובר ועם זאת אני מאד רוצה ללדת באופן טבעי לידה נרתיקית בריאה וטובה. אני מבינה כי בביקור חולים יש פתיחות גדולה לנושא לידת עכוז נרתיקית ובכלל, אני מכירה כמה סיפורים על לידות שהגיעו במצג עכוז והתהפכו בסמוך ללידה ו/או אפילו במהלכה, לכן אני תוהה אם עלי להמתין ולאפשר לעובר שלי את הקצב והדרך שלו, או כן לעזור/להתערב לו?... בכל מקרה היינו רוצים ללדת אצלכם ובמצב כזה, אולי כדאי לקבוע פגישה להתייעצות מסודרת ומושכלת יותר גם בטרם ההחלטה אם לנסות ולהפוך ואם לא? אשמח לתשובתך המהירה תודה רבה מרא. קרן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, באופן כללי אנחנו כן ממליצים על נסיון היפוך כי אין ספק שעדיף ללדת לידת ראש מאשר לידת עכוז. הסיכוי להיפוך ספונטני בסמוך ללידה או במהלכה ממש נמוך. אם כבר התחילה לידה במצג עכוז, אין יתרון בניתוח מבחינת העובר והלידה עדיפה מבחינת האשה, לכן אנחנו בהחלט בעד נסיון לידה כאשר כל התנאים מתאימים ומבטיחים ביטחון מרבי (עכוז ולא רגליים, משקל בינוני, ראש בתנוחה מתאימה, וכו'...). אשמח לשבת אתכם. ניתן לקבוע תור דרך מרכז זימון התורים של בית החולים 02-6464444 או אצל מזכירתי 052-9126933. בהצלחה.

13/08/2012 | 16:42 | מאת: יולדת לנל"ק עכוז בעבר

כבר לא מיילדים לנל"ק עכוז? ילדתי אצלכם לנל"ק עכוז אצל פרופ' יפה לפני כמעט 4 שנים. מדוע השתנו הנהלים? והיכן הם עומדים כיום? תודה רבה!

השתנו הנהלים כי השתנה המנהל (פרופ' יפה יצא לפנסיה לפני שנה). למרות שאני בהחלט תומך בלנל"ק עכוז, ביצעתי את זה לא מעט פעמים בעבר ואין ספרות נגד, מנהל המחלקה החדש מתנגד לכך נחרצות. הנושא עדיין בדיונים ואם ישתנה הנוהל, אעדכן בפורום.

14/08/2012 | 11:28 | מאת: יולדת לנל"ק עכוז בעבר

גם אם כבר ילדתי לנל"ק עכוז הוא לא יסכים? ואני זוכרת שד"ר פולק בזמנו לא התלהב בכלל כשהוא ראה אותי אחרי הלידה. טוב, אני מקווה לא להזדקק. נכון לשבוע שעבר, שבוע 32+2, הוא היה במצג ראש.

10/08/2012 | 09:44 | מאת: יוני

אנחנו בשבוע 24 והתינוק במצב ראש, הרופא המטפל הזמין אותנו שוב לבדיקה בעוד שבועיים , לטענתו זה גם יכול להיות לידה מוקדמת וזאת רק אפשרות אך בכל זאת אנחנו חוששים מכיוון שבשלב זה העובר צריך להיות במצב עכוז? בכל הבדיקות לפי מיטב זכרוני העובר היה עם הראש למטה .מבקש חוות דעת????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין שום משמעות למצג העובר בשבוע 24 (פרט למקרים בהם מתחילה לידה פעילה כמובן), כי הוא מסתובב הרבה ומשנה את מצגו כל הזמן. גם מצג קבוע בכל הבדיקות אינו מבשר שום דבר, במיוחד כשמדובר במצג ראש, כך שאם הוא ישמור על מצג זה עד הלידה, מה טוב.

19/07/2012 | 11:38 | מאת: מיכל

שלום, אני בשבוע 39 לידה ראשונה והעובר במצב עכוז , לאחר נסיון של היפוך חיצוני שכשל רציתי לדעת, אם אני מחליטה ללדת לידת עכוז אצלכם האם זה מתבצע באופן פרטי? יש לתאם זאת מראש ? או לחכות לצירים ולהגיע לבית החולים? האם בכל רגע נתון ישנו רופא מומחה ללידות עכוז בבית החולים ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אנחנו לא מחייבים רופא פרטי אך לא כל הרופאים הבכירים שלנו מוכנים ליילד עכוז במיוחד בלידה ראשונה כך שכן עדיף לתכנן את זה מראש. בכל מקרה עדיף להגיע לפגישה כדי לבדוק אם כל התנאים מתאימים ולקבל הסבר מפורט על כל התהליך ולא להגיע באמצע הלילה כאשר אף אחד לא מכיר אותך. אם עברת את נסיון ההיפוך אצלנו ועברת הערכה וקבלת כבר הסברים מאחד הרופאים שלנו, ניתן לוותר על הפגישה המקדימה. בהצלחה.

14/07/2012 | 21:08 | מאת: VBAC

שלום ד"ר שווד, הבנתי מקריאה כאן שאין כמעט סיכוי ללדת לידת Vbac במצג עכוז בבית חולים רגיל, האם אתה מבצע לידות פרטיות (למשל במעייני הישועה/חדר לידה פרטי אחר)? עוד שאלה - האם מבצעים בשגרה היפוך חיצוני ליולדת לאחר ניתוח קיסרי? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי לא אוכל לתת לך שירות זה בשום מקום כי אני מיילד רק בביקור חולים אך בהחלט ניתן לבצע נסיון היפוך עם סיכויי הצלחה טובים.

16/07/2012 | 16:21 | מאת: VBAC

08/07/2012 | 14:23 | מאת: שירלי

לידה קודמת נגמרה בניתוח עקב מצג עכוז ואחרי היפוך שנכשל. עכשיו הריון שני אני בשבוע 28 ואני מרגישה ובטוחה שהיא עכוז, בפעם הקודמת החל משבוע זה ועד הלידההוא לא זז ממנח עכוז. מה הסיכוי לויב"ק של עכוז? מה התנאים? ואיפה אני יכולה למצוא חומר לקריאה שכן בעלי כרגע מאד מתנגד...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קודם כל עדיין מוקדם ואני מאחל לך שהעובר יתהפך ספונטנית. אם לא, מומלץ לנסות להפוך אותו, אולי הפעם זה יצליח. אני לא מאמין שמישהו בארץ יהיה מוכן ליילד אותך VBAC עם עכוז (הייתי עושה את זה אך מנהל המחלקה מתנגד נרחצות ובמחלקות אחרות לא מיילדים עכוז אפילו ללא צלקת). בהצלחה!

08/07/2012 | 09:46 | מאת: סיון

שלום, אני כיום בשבוע 36 והעוברית נמצאת בתנוחת עכוז. הרופאה שלי אוטומטית אמרה לי לקבוע תור לניתוח, ואני לא מעוניינת. אני לא רוצה להעמיד את ההריון בסיכון וללכת ללידה רגילה ומצד שני אני לא רוצה להיות מוגבלת במס' הילדות בשנים הבאות. מה מומלץ לעשות ואל מי לפנות? קראתי שיש רופא מיילד ללידות עכוז בירושלים. האם יש גם באזור המרכז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קודם כל כדאי לנסות להפוך את העובר לקראת שבוע 37 (אם אין התווית נגד כגון מום רחמי). במידה וההיפוך לא מצליח ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז אך אין בתי חולים שמעודדים את זה במרכז למרות שכל הספרות תומכת בזה ואין שום מחקר שהוכיח שיש סיכון יתר בלידה רגילה או יתרון בניתוח קיסרי. את מוזמנת להיפגש אתי בביקור חולים כדי לתכנן את הלידה בצורה הבטוחה ביותר לך ולעוברית.

08/07/2012 | 11:23 | מאת: סיון

שלום ד"ר, אני שמחה מאוד שהזמנת אותי אליך, כמו שאני מבינה אתה נמצא בירושלים? אני מתגוררת בבת- ים... ויש לי ילדה בת שנה וחצי (שאגב נולדה בלידה טבעית). יש לי שאלה נוספת- אם אני מחליטה לעשות קיסרי, מה ההשפעה על הלידות הבאות?

07/07/2012 | 21:37 | מאת: דנה

שלום, אני בשבוע 32+2, הריון תאומים לא זהים (2 שליות) לפני כמעט שנתיים ילדתי את בני הבכור בלידה רגילה. נכון לעכשיו: העובר התחתון במנח עכוז והעליון רוחבי. משקלים: 1.8 ו-1.9 ק"ג. מה הסיכויים שלהם להתהפך? האם ידוע לך באיזה בית חולים בחיפה, אם בכלל, מבצעים לידת עכוז? שאלה נוספת (לא קשורה לפורום אמנם): צוואר הרחם שלי הולך ומתקצר, כרגע 7 מ"מ, אך אחורי וסגור, פתיחה פיזיולוגית של 1.5 ס"מ. ללא צירים. האם ניתן למשוך כך עוד הרבה? אני כבר חודש בשמירת הריון. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מעריך את הסיכויים של העובר הראשון להתהפך כ- 50%. אין מקום בארץ שמאפשר היום לידה רגילה כאשר התאום הראשון במצג עכוז (בדקתי את זה ממש עכשיו, ראי את הפורום עם טליה). צוארך אכן מקוצר כך שאני מעריך שהלידה תהיה מוקדמת, אך עם מנוחה, ניתן להרוויח עוד זמן ולהגיע לשבוע 34 (ואולי אף יותר), גיל הריון שבו כמעט ולא צפויות בעיות. גם בשבוע 32+ הסיכונים לטווח ארוך נמוכים והצפי להתפתחות תקינה של התינוקות מצוין (עם זאת תמשיכי לשמור, כל יום נוסף בבטן חשוב ומקל על הטיפול בהם). בהצלחה.

07/07/2012 | 22:29 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה המהירה! בתקווה שהעובר הראשון יתהפך והשני לא, אילו בתי חולים בצפון כן יבצעו לידה רגילה? מה קורה ברגע שהצוואר התקצר לחלוטין? הוא נפתח ומתרחשת לידה?

ויש לי שתי שאלות. *נולדתי* (לא ילדתי) לפני 28 שנים כמעט(כלומר אני בת 28 כמעט) בלידת עכוז. אני מחפשת חומר קריאה לגבי ההשפעה של לידת עכוז על בריאותו של היילוד (איך הלידה משפיעה עליו מבחינה בריאותית במשך חייו, אם משפיעה) והשפעת הלידה על אופיו/אישיותו. השאלה השנייה שלי היא: נודע לי, שהלידה שלי הייתה לא כל כך שגרתית-במהלך הצירים, הרגישה אמא שלי תחושה מוזרה-קראה לרופא, והרופא גילה שרגל אחת של התינוקת יצאה דרך הנרתיק. לפי אמא שלי- הרופא "החזיר את הרגל פנימה (ביקש מאמא שלי "למשוך") סובב את כל הגוף ומשך את האגן החוצה". אמא שלי לא מאוד רוצה לדבר על זה (מזכירה את זה לפעמים רק בתוך סיפור קוריוזי או משעשע) אבל אותי מאוד מעניין להבין מה קרה שם. הוצאתי מארכיון בית החולים שבו נולדתי את תיק הלידה שלי(עשרה דפים) ולא מצויין שם שום דבר מהסיפור הזה שסיפרה לי אמי. אני לא מבינה מדוע לא ציינו את העניין הזה בתיק הלידה? אולי זה לא נחשב משמעותי מבחינת הרופא המיילד- שרגל אחת יצאה קודם ולכן הוא לא רשם את זה? אולי אמא שלי פשוט לא זוכרת נכון? והשאלה האמיתית שלי אליכם- אם זה אכן קרה, ידוע אולי איך משפיע דבר כזה על גוף/נפש יילוד? ובכלל-האם שמעתם על מקרה כזה? תודה על כל תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קשה מאוד להתייחס לסיפור שלך ללא נתונים יותר מדויקים. בכל אופן, אם הרגל יצאה בשלב האחרון של הלידה, אחרי שהעכוז יצא, זה חלק מהמהלך הרגיל. אם זה קורא במהלך הלידה, לפני הפתיחה הגמורה, זו התוויה היום לניתוח קיסרי אך הגישה הייתה מעט שונה אז. בכל מקרה מה שקובע את התוצאות המיילדותיות, הוא חילוץ הראש והמצב השנימתי של התינוק לאחר הלידה, אם לא צוין שום דבר, כנראה שלא היתה בעיה בשלבים אלה. לגבי השפעות על נפש/אופי/אישיות, עדיף לשאול מומחה בתחום.

03/07/2012 | 21:02 | מאת: תפי

הרגל יצאה לפני כל חלק אחר, וזה היה מסוכן אז דחפו אותה פנימה והוציאו במקומה את העכוז. מה הכוונה מומחה בתחום? איזה סוג של רופא אני צריכה לחפש? תודה