פוליפ- הרואה ואינו נראה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

06/12/2011 | 11:08 | מאת: ריקי

אני בת 52+,ללא מחזור כ-6 שנים.בבדיקה שגרתית,התגלה ממצא היפראקוגני בחלל כ 14*9 מ"מ.לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית, אושר שיש פוליפ, ולפני כשבוע עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית.בסיכום לא נמצא פוליפ,רירית אטרופית. לא נלקחה דגימה מהרירית.ולשאלתי- לאן נעלם הפוליפ? האם ייתכן שבמהלך ההסתכלות הפוליפ נדבק לדפנות ,כלומר התחבא? והאם בכל מקרה היו צריכים לדגום מהרירית ולשלוח למעבדה?וכיצד עליי להמשיך מכאן, כי איבדתי אמון ברופא ששלח אותי לפעולה, או אולי הפעולה בביה"ח לוקה בחסר? ברצוני ליידע שעברתי פעולה דומה לפני 4 שנים, גם ללא ממצא אך כן נלקחה דגימה מהרירית והתשובה מהמעבדה היתה שיש אנדומטריאל פוליפ, ללא ממאירות. עוד אני תוהה,הכיצד הגעתי עם רירית מעובה(12 מ"מ)- ובסיכום הפעולה נמצא רירית אטרופית(דקה?) מחכה להבהרות ופתרון למיסתורין...

ריקי שלום, במידה ולא היה דימום, אין הכרח בביופסיה נוספת מעבר להיסטרוסקופיה שבוצעה. מאחר ויש ביופסיה מלפני 4 שנים בה יש עדות לפוליפ ואל היה לך דימום, אין צורך בביופסיה נוספת. אולטרסאונד הוא כלי לדימות, היסטרוסקופיה הוא כלי אבחוני וטיפולי. האופטיקה המוחדרת במהלך היסטרוסקופיה אבחנתי הוא דק ובקוטר 2-3 מ"מ, בעוד שהאופטיה שמוחדרת בהיסטרוסקופיה ניתוחית היא של 5 מ"מ ולכן כושר האיבחון הוא המירבי בעת ההיסטרוסקופיה הניתוחית. אשמח לסייע לך במרפאתי, רפואה שלמה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית