ליריקה וצבירת נוזלים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/04/2019 | 00:18 | מאת: Big Nog

למרות שפייזר מכחישה או לכל הפחות נמנעה מפרסום אזהרה בנושא, די ברור שהתרופה ליריקה (פרגאבאלין) עלולה לגרום למצב של צבירת נוזלים, מה שבמוקדם או מאוחר גורם לבצקות, נזק לכליות ואי-ספיקת לב. למרות שהסיכוי לכך נדיר ביותר עדיין עצם זה שישנם תיעודים ברורים בספרות גורם לי ברמה מסוימת לאי נוחות ודאגה, בעיקר כמי שלוקח אותה במינון מקסימלי (300 מ״ג כפול 2 ביום). מצד שני, היא עוזרת לי והייתי שמח מאוד להמשיך בטיפול איתה. המשקל שלי הוא 77 ק״ג/גובה 184 ס״מ ואני בן 27. האם יש הגיון בהוספת כדור משתן במינון נמוך (לדוגמה 1.25-2.5 indapamide) כדי למזער את הפוטנציאל האנטי-דיורטי של ליריקה? בנוסף אני מטופל בלמיקטל 100 מ״ג, וראפמיל 240 (Verapress SR) וריטלין שנע בסביבות 60-80 מ״ג ליום. אם תהית בנוגע לסיבה שאני מטופל בוראפמיל אז היא שמאוד עוזרת לי במניעת פלפיטציות ולחץ דם גבוה שריטלין נוטה לגרום אצלי, ובזכותה אינו גבוה מ120/80 בבדיקות דם שביצעתי לאחרונה הכול יצא תקין כולל אנזימי כבד וקריאטינין שתוצאותו הייתה 0.9

לקריאה נוספת והעמקה

לא הייתי לוקחת "מניעתית" טיפול משתן שלא לצורך. גם אם יופיעו בצקות ניתן תחילה לנסות ולטפל בהן על ידי דיאטה (דל מלח כחלק מהדיאטה). הוספת משתנים היא אופציה טיפולית תחת פיקוחו של רופא מטפל אם אכן יופיעו בצקות.

17/04/2019 | 09:39 | מאת: Big Nog

תודה רבה על המענה. שכחתי לשאול אם בצקת כתוצאה מליריקה היא בדרך כלל גומתית או לא. ידוע לך? במידה ואצל מישהו מופיעה בצקת גומתית, האם זה לא סימן מאוחר לנזק בלתי הפיך שנגרם כמו שחמת כבד, אי ספיקת לב או כליות מתקדמת?

בהקשר של לקיחת התרופה זו תופעת לוואי יחסית שכיחה של התרופה ומדווחת בכ 10% מהמטופלים. הבצקות גומתית. תמיד יש אבחנה מבדלת לבצקות והאבחנה הסבירה נעשית לאחר בדיקה של המטופל, כולל בדיקות דם שתן הדמיה וכו.

17/04/2019 | 16:42 | מאת: Big Nog

תופיע בצקת גומתית אבל המצב יהיה הפיך מבחינת האיברים?

הבצקת לא נובעת מאי ספיקת איברים אלא מבעיה בהפרשת המלח ברמת הכליה. אם אכן זה משני לטיפול בתרופה, המצב הפיך לאחר הפסקתה.

מנהלי פורום נפרולוגיה