בדיקות שתן ודם אקראיות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/04/2022 | 17:10 | מאת: חן

בעלי בן 33 בריא בדרך כלל , ביצע באופן אקראי בדיקות דם ושתן כללי הכל יצא תקין מלבד ערך אחד rbc calc. - u strip 10 הרופאה שלחה אותו לאולטראוסנד להמשך בירור , אני קוראת באינטרנט על סרטן ומאד לחוצה אשמח למענה בהקדם אני ממש בלחץ

ראשית הסבירות שלבחור בן 33 יש גידול היא מאד קטנה, שנית בדיקת הדיפ סטיק (מה שהוא עשה) היא מאד רגישה ולא תמיד אמינה. גם נוכחות זרע בשתן עלולה לגרום לסטיק חיובי. לכן נהוג לחזור כל הבדיקה. וגם לשלוח שתן לבדיקת מיקרוסקופ להוכיח שמדובר בכדוריות אדומות. שלישית גם אם היתה המטוריה מיקירוסקופית, יש לעיתים מופע חולף הנקרא transient אחרי פעילות גופנית למשל שאין לה השלכות או משמעות . בקיצור להירגע.

מנהלי פורום נפרולוגיה